Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Aika hiljaahan tässä itsekin on nyt viime aikoina tullut oltua. "Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin parempi olla hiljaa..."

Kyllähän tässä on jo useamman vuoden tullut katseltua vierestä, kauempaa ja välillä vähän lähempää, tuota touhua. Vanhat velvoitteet painavat raskaasti niskassa ja uusia tuloreikiä ei vain ole saatu. Huhut markkinoinnin ammattilaisista nyt on huhuja, niitä pahemmin tässä ala perkaamaan. Tosiasia on vain se, ettei kannettu vesi kaivossa pysy. Tuota kokonaiskuviota tulojen ja menojen osalta seurassa jos alkaisi perkaamaan tarkemmin, miten, keneltä ja mistä -mentaliteetilla, voisi saada aikaan aikamoistakin keskustelua asioiden hoidon laidasta. Ei pelkästään tältä kaudelta, vaan pidemmältä ajalta.

Markkinoinnin strategia jos on se, että kalastellaan vaan niitä isoja sponsoreita (jotka on jo lypsetty kuiviin) ja rahapotin saatuaan käännetään enemmän tai vähemmän selkää sinnepäin, tai osositetaan täydellistä pelisilmän puutetta kanssakäymisessä. Tämmöinen ei vain Joensuun alueella pitkälle pötki. Pienistä puroista se isokin joki saa alkunsa.

Kannettu vesi taasen ei pitkään pysy, jos sankossa on reikiä. Jokainen voi mielessään laskea miten paljon rahaa menee kiinteisiin kuluihin, jos siellä palkattuna pyörii jokaisessa ottelutapahtumassa "puolentusinaa" Dressmann -pukumiesta. Kerran kun erehtyy maksamaan jollekin palkkaa jostain hommasta, sen jälkeen on turha kosiskellakaan samaa ukkoa hommiin talkoilla.

Nykytilaa kun katsoo, niin ei voi kuin olla pahoillaan niiden puolesta, jotka tuolla taustalla on Ry:n ajoista vuodesta toiseen ollet mukana. Pidemmällä ajanjaksolla vaan ei enää oto -homminakaan asioita jaksa hoitaa yhtä tarmokkaasti kuin ennen (eikä se enää niille herroille pitäisi kuuluakaan). Mestaruuskauden 200 000 euron tappiot olivat jo jotain semmoista, että siinä vaiheessa olisi koko paketti pitänyt laittaa remonttiin. Ei ihan pleijarit täysille katsomoille pelannutta joukkuetta vastaavaa saldoa ollut siellä tilillä, mihin lie rahat menneet?

Nyt jos jotain on tehtävissä, niin mielestäni mallia pitää käydä ottamassa Vaasasta. Don Tamin jälkeinen aika, lähes konkurssikypsästä seurasta (?) tehtiin Liigakelpoinen porukka viidessä vuodessa. Tosin nyt itsellä on semmoinen fiilis, että pötä puhtaaksi ja katsellaan sitten taas 3-5 vuoden päästä uudelleen.

Niin, ja onhan teillä siellä Joensuussa Kiekkokopla ;)
 
Eli lyhyesti HAISTA VITTU. Olet todellinen kusipää -nimeltämainitsematon Jukurifani allekirjoittaneesta yksityisviestissä :D

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Tosin nyt itsellä on semmoinen fiilis, että pötä puhtaaksi ja katsellaan sitten taas 3-5 vuoden päästä uudelleen.
Oikeastihan ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kupru ja pöytä puhtaaksi. Nyt on oikea aika sille, koska Mestis on niin sekavassa ja epävarmassa tilassa. Eikä Jokipojat muutenkaan saa tilaansa vajaan 2kk aikana vakaaksi, että saataisiin Mestikseen lisenssiä. Ei joensuusta löydy enää pelastajia tälle touhulle.

Se, että miten tämä nykyinen tila on mahdollista, niin jokainen miettiköön keskenään. Riffsi toikin hyvän esimerkin mestaruuskaudesta. Silloin pohdittiin, että nyt saadaan hienosti velkoja pois. Mutta mitenkäs vittu menikään? 200 000€ lisää velkaa. Toinen mitä tässä voisi miettiä, niin miksi on kituuteltu näinkin kauan mestiksen tasolle ylitsepääsemättömien velkojen kanssa? Onko joku vastuussa henkilökohtaisella omaisuudellaan? Vai onko joku mukana oleva taho pumpannut seuraan rahaa ja nyt niitä jonossa ensimmäisenä ollaan vetämässä takaisin ennen kuin annetaan seuran mennä nurin?

Jokipoikien velka verottajalle on jotain käsittämätöntä ja tämä toiminta ei kestä päivänvaloa. Uskoisin Jokipoikien kokonaisvelkojen olevan jo miljoonassa eurossa tai jopa ollaan menty senkin yli.

Kahtellaan uudelleen kun sarjataso ja johtoporras vaihtuu.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Jokipoikien konkurssihakemus on vedetty pois, näin luotettava lähde kertoo. Huomenna asiasta lisää kuulema ihan median puolella.

Vaikeuksien keskellä on syytä kääntää ne voimavaraksi ja tuoda ne myös taisteluhenkenä kaukalossa esiin. Hommahan toimiston(kova työ) puolella jatkuu ja toivottavasti näemme Jokipojat Mestiksessä ensi kaudellakin.
 
"Amat victoria curat"

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eli ei vieläkään tule nappia otsaan....Onhan tämä ihan uskomaton seura. Ei ainakaan sinnikkyyden puutteeseen kaaduta.

Junnuilla tulevat kaudet, kiitos!
Juuri näin. Hienoa Joensuu! Suomalainen jääkiekko tarvitsee ehdottomasti Jokipoikia. Nyt kovat tervehdyttämiskeinot käyttöön ja sitten muille 'happamat sudenkusemat' kehään.
 
Kun järki loppuu, alkaa taide.

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
On nää äijät aika taikureita. Reunalla mennään ja välillä meinataan tipahtaa, mutta jostain se pelastava käsi aina tulee ja tarraa.

Sitä päivää odotellessa, ettei sitä tulekaan.
Miten käy ensi kesänä mestislisenssin kanssa...?
 
Eli lyhyesti HAISTA VITTU. Olet todellinen kusipää -nimeltämainitsematon Jukurifani allekirjoittaneesta yksityisviestissä :D

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Eiköhän se lisenssi hoidu kun tekee jonkun taulukon jossa on keksitty joku aikataulu miten velat maksetaan. Niin kuin aiempinakin vuosina. Jokipoikien taloushan on ollut jo vuosia erittäin vakaalla pohjalla, pikkuhiljaa kerätään lisää velkaa.

Vakavasti ajatellen halli on iso, junioritoiminta hyvää, joukkue on kiinnostavuudeltaan sarjan ylempää kastia, ei sellaista joukkuetta tiputeta pois. Nuo lisenssivaatimukset koskevat käytännössä vain mahdollisia nousijoita, piiri pieni pyörii samaan tapaan kuin Liigassa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Toivon omalta osaltani Jokipoikien selviytymistä vero- ja muista veloistaan, jotta pelaaminen Mestis-tasolla voi jatkua myös tulevaisuudessa. Mielestäni Joensuu ja Pohjois-Karjala tarvitsevat vähintään Mestis-tason joukkueen.

Jokipojilla on oma erityinen paikkansa minun lätkäsydämessäni. Elämäni ensimmäinen paikan päällä nähty matsi on liigaottelu syksyltä 1991, jolloin JoKP vieraili Isomäessä. Joensuulaisten maalia vartioi tuolloin muistaakseni Juha Virenius.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Todella hienoa, jos perinteinen ja hieno seura pystyy jatkamaan taivaltaan Mestiksessä. JoKP on yksi suurista ja kauniista, oli talous missä tilassa tahansa.

Respect!
 
"En edes muista, koska olen saanut edellis kerran Kankaanperältä poikittaista mailaa. Nyt voi kirjoittaa muistiin, että 5. Elokuuta sitä taas sain". - Lennu Petrell Pitsiturnauksessa, 2016 -

Tim Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexyhockey & Don Pepe Jürgens
Kyllähän Jokipojat silti teutaroi aika nuoralla tässä. Velkaa kun on nimenomaan verottajalle, eikä millekkään yksityiselle henkilölle, jotka voisivat viitata kintaalla ja antaa kivempaa maksusuunnitelmaa. Verottaja ei armahda, jos maksut myöhästyvät.

Toivottavasti nyt Joensuussa onnistutaan budjetoimaan rahat niin, että maksut saadaan ajallaan. Olisi ihan hirveä tilanne, jos Jokipojatkin Mestiksestä poistuisi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Jokavuotinen Jokipoikien konkurssipelko oli jälleen kerran aiheeton. Hyvä niin. Vaan onko näköpiirissä mitään aitoa valo tunnelin päässä, vai onko ensi keväänä sama tilanne kuin nyt?
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Ei missään nimeessä ole aiheeton. Tuo 300000eur verovelkaa on ihan hirveä määrä ja varsinkin kun velan määrää ei olla pystytty lyhentämään käytännössä ollenkaan. Sama tilanne tulee toistumaan niin kauan kunnes tuo velka alkaa oikeasti pienenemään. Ennen ensikauden mestislisenssin myöntämistä tullaan varmasti taas selvityksiä kuulemaan.

Itselle on kyllä täysi mysteeri, miten noinkin hyvää urheilullista menestystä, juniorituotantoa ja katsojamääriä omaavaa seuraa ei voi saada taloudellisesti jaloilleen. Penan kommentit rahoituksen löytämisestä ei myöskään olleet kovin rohkaisevia. Toivottavasti vanha kunnon Jokipo saa asiat oikenemaan. Hienoa olisi joskus vielä päästä Joensuulaista liigakiekkoakin päästä katsomaan, mutta sinne on vielä kovin pitkä matka.
 

URM-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, URM
NoMoney - NoHoney - NoFunny - URM-man

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Joensuussa on niin hyvä juniorituotanto ja pitkät perinteet Jokipojilla, että konkurssi ei taatusti tarkoittaisi sitä, ettei Jokipoikia enää Mestiksessä nähdä. Suuren velkataakan alla on Joensuussa räpistelty jo monta vuotta ja tilanne vain pahenee. Ehkä pitkässä juoksussa pöydän putsaaminen ja uusi alku voisi olla hyväkin asia? Viiden vuoden päästä uudella yhtiöllä velattomana takaisin Mestiksessä ei ole mitenkään mahdoton ajatus.

Toki en tätä toivo, hienointahan olisi jos rahaa löytyisi ja nykyinen yhtiö saisi velat pois. Se vaan tuntuu epätodennäköiseltä kun monta vuotta yrittämistä on takana eikä tilanne ole parantunut yhtään.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Joensuussa on niin hyvä juniorituotanto ja pitkät perinteet Jokipojilla, että konkurssi ei taatusti tarkoittaisi sitä, ettei Jokipoikia enää Mestiksessä nähdä. Suuren velkataakan alla on Joensuussa räpistelty jo monta vuotta ja tilanne vain pahenee. Ehkä pitkässä juoksussa pöydän putsaaminen ja uusi alku voisi olla hyväkin asia? Viiden vuoden päästä uudella yhtiöllä velattomana takaisin Mestiksessä ei ole mitenkään mahdoton ajatus.
Mielestäni on aika hurjaa, että joka vuosi on näitä konkurssi puheita. Olisiko konkurssi tässä tapauksessa niin kauhea asia lopppujen lopuksi? Toiminta kuitenkin varmuudella jatkuu. Puhtaalta pöydältä sitten ilman velkarasitteita eteenpäin. Niinhän Kärpätkin aikanaan teki, ja pärjäävät ihan hyvin jopa taloudellisesti.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllä veti mielen surulliseksi. Ei tässä osaa edes nauttia tämän illan kiekko-ottelusta. On tämä surullisten tarinoiden maa.

Tsemppiä JoKP - fanit ja koko organisaatio. Sydän on aidosti perinteisen seuran puolella. Toivottavasti joku taho voi vielä pelastaa tilanteen. Liian iso pala historiaa menetettäisiin Joensuulaisen kiekon kadottua divarista. Tsemppiä!
 
"En edes muista, koska olen saanut edellis kerran Kankaanperältä poikittaista mailaa. Nyt voi kirjoittaa muistiin, että 5. Elokuuta sitä taas sain". - Lennu Petrell Pitsiturnauksessa, 2016 -

jokepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kyllä veti mielen surulliseksi. Ei tässä osaa edes nauttia tämän illan kiekko-ottelusta. On tämä surullisten tarinoiden maa.

Tsemppiä JoKP - fanit ja koko organisaatio. Sydän on aidosti perinteisen seuran puolella. Toivottavasti joku taho voi vielä pelastaa tilanteen. Liian iso pala historiaa menetettäisiin Joensuulaisen kiekon kadottua divarista. Tsemppiä!
Kiitokset myötätunnosta arvon fanit! Perinteisten mestisseurojen ottelut ovat olleet tämän sarjan suola ja mauste. Sport on ollut yksi parhaista joukkueista pelillisesti sekä yleisön kannalta. Jos tämän kevään jälkeen joku toinen perinteinen mestisseura saa mahdollisuuden anoa liigapaikkaa ja Jokipojat konkkaa, niin aika laiha on mestiksen mielenkiinto tulevaisuudessa.

Tilanne on täällä vakavaakin vakavampi. Kaikkea ei ole julkisuudessa kerrottu, mutta kaikkensa tehdään konkurssin välttämiseksi. Ei se niin vain helppoa ole puhdistaa pöytä ja aloittaa alusta jos velkapapereissa on henkilötakauksia. Tj tuossa taannoin kertoikin, että puhtaalta pöydältä rakentaminen maksaa saman verran kuin nykyiset velat.

Fanien kannalta tilanne on vuodesta toiseen syvältä... aina kun kiekkokausi päättyy, elämme epätietoisuudessa viikkokausia tuleekoo uutta kautta ollenkaan!
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
On kyllä mielenkiintoisia hetkiä seuralla menossa...Ensi viikolla ilmeisesti selvinnee paljon.

Nyt haluaisin kuulla, että mitä aamun karjalaisessa on ollut? Tj Kolkka lupailee iloisia asioita ensi viikolla ja Pj Matikainen ennustelee aikaisemmin konkurssia?

Sanoisinko että aika huikeaa menoa. Veljeksillä puheyhteydet poikki? Katsellaan kumpi vetää pidemmän korren.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Voi voi. Oi niitä ihanuuden aikoja, kun meillä oli aidot urheilulliset kiekkosarjat ja divarissa pelasi mm. Forssa, Joensuu, Imatra, Kokkola jne jne...

JoKP on kuin oma seura tällaisina hetkinä, kun aletaan puhumaan konkurssista. Kaiken maailman muovijoukkueet valtaa mestiksen ja se ei todellakaan ole hyvä asia. Nyt Joensuun alueen yrityselämä herätys, pitäkää seuranne divarikartalla!!

Nyt kun Sport nousee liigaan, voin sanoa että JoKP tulee olemaan yksi suosikkijoukkueistani divarissa. Uskon vahvasti siihen, että Joensuusta löytyy tosi paikan tullen halua pelastaa perinteikäs seura.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
On kyllä surullinen uutinen kaikin puolin. Jaksamista kaikille joensuulaisille kiekkofaneille. Pelkäänpä vain valitettavasti tämäntapaisten Mestis-uutisten olevan vain alkusoittoa Mestiksen perinteikkäiden seurojen alasajolle ja vaikeuksille samalla kun kasvottomat farmit porskuttavat.

Toivottavasti Jokipojat nousee vielä tolpilleen ja pystyy joko jatkamaan toimintaansa tai sitten ponnistamaan mahdollisimman nopeasti takaisin jaloilleen. Ei divarikiekko ole divarikiekkoa ilman joensuulaisia.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
On kyllä surullinen uutinen kaikin puolin. Jaksamista kaikille joensuulaisille kiekkofaneille. Pelkäänpä vain valitettavasti tämäntapaisten Mestis-uutisten olevan vain alkusoittoa Mestiksen perinteikkäiden seurojen alasajolle ja vaikeuksille samalla kun kasvottomat farmit porskuttavat
Ovatko nämä Joensuun tapahtumat ensiaskelmia Mestisseurojen laajamittaiselle ahdinkolle? Pääsarjatasolle tulee tehdä nopeasti sarjauudistus. Liigan sulkeminen lopettaa Mestiksen viimeistään viiden vuoden päästä. Tilalle voi tulla liigaseurojen farmiliiga, josta suuri yleisö ei ole kiinnostunut. Pelejä pelataan tyhjille halleille ja jääkiekon kiinnostavuus laskee. Yleisö siirtyy seuraamaan lajeja, joissa nousut ja laskut sarjojen välillä ovat mahdollisia. Herätys Kummola ja kumppanit!
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Viiden vuoden päästä uudella yhtiöllä velattomana takaisin Mestiksessä ei ole mitenkään mahdoton ajatus.
Pitää silti muistaa ettei tuokaan mikään automaattisesti toimiva ratkaisu ole. Pelaaminen alasarjoissa on aika kallista sekin ja jos nousua tavoittelee niin silloin varmasti. Toki tämä nykyinen velkataakka saataisiin hetkeksi pois mielestä, mutta joka tapauksessa seuraa on jatkossa hoidettava paremmin. Hyvinkin mahdollista että konkurssin jälkeen seura palaisi noin viidessä vuodessa takaisin Mestikseen. Mutta jos vuodet alasarjoissa on hoidettu huonosti ja älyttömillä riskeillä niin silloin voi taas Mestikseen noustessa olla uusi velkataakka kerättynä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy