Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Viestin otsikko saattaa kuulostaa jopa dramaattiselta, mutta sitä sen ei kuitenkaan ole tarkoitus olla. Toisaalta kuitenkin kyseessä on asia, jota olisi hyvä pohtia. Ja mainittakoon myös heti alkuun, että sivulle kirjoittaneella ei ole aiheeseen ensimmäistäkään valmista vastausta tarjolla. Jos olisi, kertoisin ne kyllä heti, muuallakin kuin nettipalstoilla.

Mutta asiaan. Joensuulaisen edustusjääkiekkoilun tulevaisuus mietityttää, ehkä ajoin jopa huolestuttaakin. Jokainen asiaa seurannut varmastikin tietää, mistä ollaan tulossa, mutta kysymys käykin niin, jotta mihin ollaan menossa?

Edustusjoukkue aloittaa kolmatta kauttaan Mestiksessä. Seuran julkistama virallinen tavoite on voittaa Mestis kaudella 2007–08, mutta ainakin toistaiseksi tämä vaikuttaa hyvin kaukaiselta. Jos merkittäviä vahvistuksia ei saada, niin jo pudotuspelipaikkakin on ensi keväänä tiukassa.

Vaan vielä yleisemmin. Mehtimäellä on vielä 1990-luvun taitteessa nähty liigakiekkoakin. Sittemmin ajat ovat muuttuneet eikä SM-liigaankaan pääse enää vain urheilullisin perustein. Pitäisikö Jokipoikien kuitenkin sinne pyrkiä? Ja jos pitäisi, niin miksi ja miten?

Ja ihan yleisesti: mihin ollaan menossa? Tai minne pitäisi olla menossa? Miten Jokipoikien tulisi nykyisessä sarjaympäristössä toimia? Mihin ylipäätään on mahdollisuus?

Siinäpä kysymyksiä. Ei ihan helppoja, mutta näitä asioita voi jokainen vaikka joutessaan pohtia. Jos vielä perustellun mielipiteensä viitsii täällä esittää, niin se saatetaan jopa huomioida. Ellen nimittäin aivan väärässä ole, niin myös seurassa luetaan tätä palstaa. :)

Lähetin tämän saman viestin myös Mehtimäkeläisen foorumille. Niin sinne kuin myös tänne Jatkoaikaankin ovat muidenkin kuin vain Jokipo-kannattajien näkemykset erittäin tervetulleita.
 

Salama44

Jäsen
Joensuussa on ollut hyvin yleisöä Mestiksen peleissä, toiseksi eniten viime kaudella. Siellä on myös hyvä uusi halli, joten panostamalla joukkueeseen yleisömäärää voisi saada edelleen lisättyä. Aikaisemmin on jo nähty, että yleisöä tulee hyvin paikalle jos vierasjoukkueessa on tunnettuja pelaajia. Mitään isoja taloudellisia riskejä ei kannata ottaa, mutta jos talous on kuta kuinkin tasapainossa niin vähitellen vahvistuksia kannattaisi hankkia.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Salama44 sanoi:
Siellä on myös hyvä uusi halli
Uusi halli? 1982 kuitenkin jo valmistunut eli en enää kovin uutena pitäisi. Et sitten sotkisi muutama vuosi takaperin kylkeen valmistuneeseen harkkahalliin?

Mutta noin kokonaisuutena kyllä halli on varmasti Joensuun vahvuuksia. Mestis-tasolle se on oikein hyvä ja pienellä remontilla välttäisi varmaan jopa edelleen SM-liigaankin, jos nyt Jokipojat olisi sinne vielä joskus pyrkimässä. Ja pientä remonttiahan hallilla on jopa välillä tehty, esim. viime kaudeksi valmistui vanhan kahvion paikalle sangen tyylikäs vip-tila "Jokipo Klubi". Tällä hetkellä suurin yksittäinen ongelma on ehkäpä äänentoisto; halli on suuri, mutta kaikki kaiuttimet roikkuvat keskipisteen yläpuolella samassa mötikässä eli ääni ei jakaudu ollenkaan tasaisesti.
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Hallista: Halli toisiaan kohta 25v. eli ei mikään uusi, ihan sopiva Mestiksen isommallekin katsojamäärälle, toisin vähän semmonen betonibunkkeri ainakin sisältä päin, äänentoisto ei toisiaan nykytasoa.

Jokipoijista: Itse olen sitä mieltä että Jokipoikien paikka on Mestis, ja vain Mestis. Jo pelkästään perinteiden valossa mikään alempi sarja ei tule kysymykseen. Liiga nykyisillä talousalueen resursseilla on valitettavasti vain unelma, ei realistinen tavoite vaikka joku voisi toista väittää. Mieletäni suurin ongelma on nykyisin oman junioritoiminnan heikohko tila, potentiaaliasia oman kylän poikia on tosi vähän jotta liigaan olisi asiaa. Viime talvenahan tehtiin joensuulaisen juniorijääkiekon auditointi siitä missä mennään ja millä eväillä, eivät antaneet tuloksia ulospäin ainakaan minulle. Epäilen ettei kovin hyvää arvosanaa tullut, onkohan jollain asiasta jotain tietoa?? Jotta menestystä tulisi edeustustasolla pitäisi olla junioritoiminta kunnossa, omassa jengissä pari kenttää 18-25v. omia poikia. Myllyn pitäisi tuottaa joka vuosi pari mestistason pelaajaa,silloin voitaisiin haaveilla Liigasta. Rahalla ja pelaajahankinnoilla ei joensuualinen kiekko siirry Mestiksestä mihinkään. Vaikka Jokipojat onkin maakunnan seuratuin palloilujoukkue se ei tee siitä sponsorien silmissä yhtään houkuttelevampaa kuin ennenkään. Kyllä se on vain nin että Kataja, Josba ja kumppanit ne ne ylimääräiset rahat vie parempiin taskuihin, menestys ruokkii myös tässä suhteessa pelaajien kiinnostuksen lisäksi. Pitäisköhän benchmarkata miten Kataja tuon nousevan trendinsä järjesti, nyt se porskutaa rahalla hankituilla valtakunnan tähdillä. Taitaa vaan tuo kulupuoli olla silti Jokipoikia pienempi mutta kuitenkin.
--> Pysytään suosiolla Mestiksessä kunnes junioritoiminta ja varainhankinta sillä tasolla että jostain muusta kannataa edes puhua.
Oma juniorimylly pyörimään nykyistä huomattavasti paremmin ja organisaatio töihin.

Tälläistä tälläkertaa neuvostoikeestä vapauduttua.
 
"Välillä tekisi mieli kyseenalaistaa Sport-pelaajien älykkyys. Ajoittain osa pelaajista vaikuttaa suoraan sanoen tyhmiltä." - Nimim. mendieta Jatkoajalla

Salama44

Jäsen
Bird sanoi:
Uusi halli? 1982 kuitenkin jo valmistunut eli en enää kovin uutena pitäisi. Et sitten sotkisi muutama vuosi takaperin kylkeen valmistuneeseen harkkahalliin?
Sekoitin tosiaan hallit kun luulin Joensuu Areenaa jäähalliksi, sorry. Täytyy varmaan käydä joskus siellä paikanpäällä katsomassa peliä niin tietää paremmin.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
urpo sanoi:
Mieletäni suurin ongelma on nykyisin oman junioritoiminnan heikohko tila, potentiaaliasia oman kylän poikia on tosi vähän jotta liigaan olisi asiaa. Viime talvenahan tehtiin joensuulaisen juniorijääkiekon auditointi siitä missä mennään ja millä eväillä, eivät antaneet tuloksia ulospäin ainakaan minulle. Epäilen ettei kovin hyvää arvosanaa tullut, onkohan jollain asiasta jotain tietoa??
Mikäs tämä auditointijuttu edes oikein oli? Korkeintaan hämärästi muistan kuulleeni, mikä vahvasti viitannee siihen, että mahdollisista tuloksista ei ole paljoa huudeltu.

Mutta junnupuolen nykyinen jonkinmoinen alennustila tosiaan laittaa ihmetyttämään. Vaikka seuran juniorityö ei ole tietenkään sama asia kuin vain A-juniorit, niin varsinkin sillä saralla on mennyt viime ajat todella kehnosti. Eihän siitä kovin kauaa ole, kuin Jokipoikien A pelasi välillä ikäluokkansa SM-sarjassa tai oli edes ykkösdivarin kärkipäätä. Totta kai viime kauden kehnolle menestykselle (putoaminen kevätkaudeksi jopa 2. divisioonaan) suuri selitys oli siinä, että toissa kaudella B:n SM-sarjassa hienosti menestyneestä 1987-ikäluokasta niin moni lähti Joensuusta pois. Mutta taas varmasti tähän "joukkopakoonkin" oli syynsä, tuskin noin iso määrä pelaajia vielä tuossa iässä vain huvikseen vaihtaa pois kotimaisemista.

Konkreettisimmin tämä junnupuolen heikohko tila näkynee sitten siinä, miten edustus hyötyy juniorityön hedelmistä. Viime vuosina on tainnut olla aika valitettavan hiljaista. Onkohan sitten ikäluokan 1982/83 jälkeen Jokipojat onnistunut kasvattamaan Esa Lehikoisen lisäksi yhtään muuta pelaajaa, josta olisi ainakaan toistaiseksi ollut edes Mestiksen tasolla muuksi kuin täytemieheksi? Eipä niitä taida olla, kun Kalle Kaijomaatakaan ei voine laskea kuin osittain joensuulaiskasvatiksi.

urpo sanoi:
Vaikka Jokipojat onkin maakunnan seuratuin palloilujoukkue se ei tee siitä sponsorien silmissä yhtään houkuttelevampaa kuin ennenkään. Kyllä se on vain nin että Kataja, Josba ja kumppanit ne ne ylimääräiset rahat vie parempiin taskuihin, menestys ruokkii myös tässä suhteessa pelaajien kiinnostuksen lisäksi. Pitäisköhän benchmarkata miten Kataja tuon nousevan trendinsä järjesti, nyt se porskutaa rahalla hankituilla valtakunnan tähdillä. Taitaa vaan tuo kulupuoli olla silti Jokipoikia pienempi mutta kuitenkin.
Josban erinomaisesta rahankeruusta en sitten tiedä, mutta se lienee karu totuus, että Kataja kyllä haalii sponsoreilta selvästi enemmän kuin Jokipojat. Jotain lukujakin näihin varmasti toki löytyisi, jos jaksaisi mutuilun sijaan kunnolla yrittää kaivella.

Mutta hyvää työtähän Katajassa on tehty, sitä ei voi kukaan kiistää. Muistaakseni tausta meni jotenkin niin, että pieni paikallinen urheilusta kiinnostunut liikemiesporukka oli pohtinut joskus 1990-luvun loppupuolella, että minkäköhän joukkueen sitä voisi Joensuusta saada suht helposti ja halvalla Suomen huipulle. Päätyivät sitten valitsemaan koriksen ykkösdivarin keskikastissa tarponeen Katajan, loppu onkin jo osa suomalaista lajihistoriaa. Ja onhan koripallo tosiaan siinä mielessä seurajohdon/rahoittajien kannalta aika mukava laji, ettei tarvitse haalia kuin ihan muutama kova pelaaja ja maksaa niille jonkin verran. Sillä pääsee jo Suomen heikko koristaso huomioiden aika pitkälle. Kiekossa vastaavaa temppua ei ihan noin vaan tehtäisikään.

Salama44 sanoi:
Sekoitin tosiaan hallit kun luulin Joensuu Areenaa jäähalliksi, sorry. Täytyy varmaan käydä joskus siellä paikanpäällä katsomassa peliä niin tietää paremmin.
Jep, Joensuu Areena on tosiaan uusi ja varsin hulppea rakennus, mutta jääkiekon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, vaikkakin aivan jäähallin vieressä jököttää.
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Bird sanoi:
Mikäs tämä auditointijuttu edes oikein oli? Korkeintaan hämärästi muistan kuulleeni, mikä vahvasti viitannee siihen, että mahdollisista tuloksista ei ole paljoa huudeltu.
Audit raportti löytyy myös kokonaisuudessaan tuolta. Se miten pisteet valtakunnantasossa menee on ainakin vielä avoinna vaikka se olisikin kaikista mielenkiintoisin asia.

http://www.jokipojat.com/juniorit/
 
"Välillä tekisi mieli kyseenalaistaa Sport-pelaajien älykkyys. Ajoittain osa pelaajista vaikuttaa suoraan sanoen tyhmiltä." - Nimim. mendieta Jatkoajalla

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
urpo sanoi:
Se miten pisteet valtakunnantasossa menee on ainakin vielä avoinna vaikka se olisikin kaikista mielenkiintoisin asia.
Palataanpa tähän aiheeseen, kun löysin sattumalta ne tulokset uusimmasta Kiekkolehdestä. Auditoinnin tulos sijoituksilla mitattuna oli Juniori-Jokipoikien osalta paljon parempi kuin varmaan juuri kukaan osasi odottaa: 3 282 pisteellä 14. sija 71 seuran joukossa. Taakse jäi jopa useampi liigaseura!

Parhaaksi seuraksi arvioitiin muuten KalPa (4 244 pistettä). Kakkonen oli Kärpät (4 193) ja kolmas Ilves (3 709). Kiekkolehdessä oli listattu seurat sijalle 64 asti, häntäpäässä pistemäärät olivat reilua tuhatta.

Mutta joka tapauksessa Jokipoikien arvosana oli Mestis-seuraksi todella hyvä. Koska arviointi myös vaikutti sangen kattavalta, niin ilmeisesti asiat eivät sitten ole läheskään niin heikosti kuin minäkin kuvittelin. Eli varmaan ainakin perustan uskoisi olevan kunnossa, vaikka viime vuosina omista junnuista ei valitettavasti ole liiemmin edustusjoukkueelle apua ollutkaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Bird sanoi:
Palataanpa tähän aiheeseen, kun löysin sattumalta ne tulokset uusimmasta Kiekkolehdestä.
Jos viitsit, niin kerrotko KooKoonkin (vai onko siinä sitten PoKLi-nimellä?) sijoituksen/pisteet kyseisessä tutkielmassa. Muistan hämärästi, että jossain yhteydessä tuosta oli juttua viime syksynä ja joku liiton edustaja taisi arvella KooKoon sijoittuvan kärkikolmannekseen.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Bird sanoi:
Palataanpa tähän aiheeseen, kun löysin sattumalta ne tulokset uusimmasta Kiekkolehdestä. Auditoinnin tulos sijoituksilla mitattuna oli Juniori-Jokipoikien osalta paljon parempi kuin varmaan juuri kukaan osasi odottaa: 3 282 pisteellä 14. sija 71 seuran joukossa. Taakse jäi jopa useampi liigaseura!
......
Voiskos tästä vetää sen johtopäätöksen että junioritoiminta suhtkoht kunnossa (varsinkin kun toimenkuvat selvennetty), mutta massa eli pelaajakatras joensuun alueella niukahko eikä niin lupaavaakaan että olisi edeustuksen käyttöön ainakaan isommin.
 
"Välillä tekisi mieli kyseenalaistaa Sport-pelaajien älykkyys. Ajoittain osa pelaajista vaikuttaa suoraan sanoen tyhmiltä." - Nimim. mendieta Jatkoajalla

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
Everton sanoi:
Jos viitsit, niin kerrotko KooKoonkin (vai onko siinä sitten PoKLi-nimellä?) sijoituksen/pisteet kyseisessä tutkielmassa. Muistan hämärästi, että jossain yhteydessä tuosta oli juttua viime syksynä ja joku liiton edustaja taisi arvella KooKoon sijoittuvan kärkikolmannekseen.
http://www.juniorikalpa.net/upload/files/LAATUARVIOINTI.ppt

Tuolta voi imuroida ja lukea tuosta laatuarvioinnista lisää, jos sattuu kiinnostamaan (Vaatii Powerpointin). Sieltä löytyy sijoitukset ja pistemäärät.
 
Viimeksi muokattu:
Every day is a great day for hockey. ~Mario Lemieux

Viljuri

Jäsen
Bird kirjoitti:
Muistaakseni tausta meni jotenkin niin, että pieni paikallinen urheilusta kiinnostunut liikemiesporukka oli pohtinut joskus 1990-luvun loppupuolella, että minkäköhän joukkueen sitä voisi Joensuusta saada suht helposti ja halvalla Suomen huipulle. Päätyivät sitten valitsemaan koriksen ykkösdivarin keskikastissa tarponeen Katajan, loppu onkin jo osa suomalaista lajihistoriaa.
Tämä lienee totta, mutta pakko on lohkaista sen verran, että vaikka lukumäärä on saattanutkin olla pieni, niin fyysinen koko ja elopaino eivät niinkään. ;)

Kaikella kunnioituksella, toki. Loistavaa työtä...

Urpo kirjoitti:
Voiskos tästä vetää sen johtopäätöksen että junioritoiminta suhtkoht kunnossa (varsinkin kun toimenkuvat selvennetty), mutta massa eli pelaajakatras joensuun alueella niukahko eikä niin lupaavaakaan että olisi edeustuksen käyttöön ainakaan isommin.
Niin, tai sitten kysymyksessä on se fakta, että jos oikeasti haluat ammattijääkiekkoilijaksi, ja omaat riittävät lahjat, on viimeistään B-iässä hakeuduttava parhaaseen mahdolliseen valmennukseen.

Sinänsähän Joensuun kaltaisen seuran näkövinkkelistä "liian hyvä" menestys C ja B -ikäluokkien osalta kostautuu melko suurella todennäköisyydellä A:ta koottaessa.

Erimielisyys syntyy siitä, että tarjoavatko ne SaiPan ja JyPin kaltaiset seurat nyt sitten niin paljon parempaa valmennusta, että vähentynyt peliaika- ja vastuu kuittautuu pois. Samasta taivasosuudesta kun kilpaillaan hieman tiiviimmin kuin kotikonnuilla tehtäisiin...

Sen sijaan TPS:aan ja vastaavaan tulee lähteä kuin tikka puuhun, jos vain mahdollisuus tulee. Kilpailusta yms. seikoista huolimatta.
 
Nostetaanpas tällainen ketju kaukaa menneisyydestä, 7½ vuoden takaa, koska nyt on taas aika miettiä Joensuulaisen edustusjääkiekkoilun tulevaisuutta tai onko sitä, ja millä tasolla. Vettä on paljon virrannut pielisjoessa tänä aikana ja nyt jos koskaan on aika ottaa asiat esille, vaikka näin kannattajien kesken.

Yleisömäärät laskee viikko viikolta, fanipääty lopettaa omien kannustamisen pelin puolessa välissä (ei sillä etteikö siihen syytä olisi) ja herrat puvuissaan kävelee ympäri hallia hymisetelemässä tilanteelle. Mainonta puuttuu täysin ja markkinointikoneisto istuu toimistossa ilman puhelinliittymää, millä voisi markkinoida joukkuetta sponsoreille. Tänään saatiin ~1600 katsojaa halliin katsomaan peliä, alennetuilla hinnoilla, ei mitään. Turhanpäiväistä neppailua, missä kultakypärä viilettää kolmea vaihto peräkkäin.

En varmasti ole ainoa joka tälle touhulle haluaisi stopin, mutta mitä uppoavan laivan pelastaminen vaatii? Mihin täällä ollaan valmiita? Pohjois-karjalalainen yleisö on tunnetusti kovin menestysorientoitunutta porukkaa, mutta kuitenkin hallilla käy tämä sama n.1000 katsojan porukka vuodesta toiseen. Oma ajatukseni on asiasta, että jos nyt sarjapaikka taas jollain ihmeenkaupalla säilytetään, niin vedetään erittäin tiukka talouskuuri 3-5 vuoden ajan.

Eli käytännössä kaikki joojoo-miehet ulos toimistolta, eli jätetään toiminnanjohtaja esim. Kolkka (veti tänäänkin haalarit päälle ja möi makkaraa kojussa), markkinointihenkilö, joukkueenjohtaja ja juniorityönjohtaja. Muut suojatyöläiset hiuksista v*ttuun. Yleisöka tavoitteet realistisesti esim. 1000/ottelu ja pudotuspelejä ei lasketa, eli ne olisi bonusta jos sinne päästäisiin. Seuraavaksi ammattitaitoinen valmentaja, joka pystyy toimimaan erittäin rajallisilla resursseilla (vrt. Sinkkonen SaPKo, Karjalainen Peliitat) mutta saa joukkueen pelaamaan kuitenkin edes jääkiekkoa.

Sitten vedetään selkeä halvan budjetin runko, esimerkiksi näin;

"Latvija" - "NCAA-arpa" - Sramek
Paukku - Uski - Niva
Manninen - "Latvija" - "Latvija"
Puustinen - Karvinen - Halonen

Immonen - Lehikoinen
"Latvija" - Elorinne
Hämäläinen (TUTO) - "Latvija"

Edelmann
Uotila

Rotaatioon muutama yli-ikäinen A hyökkäykseen ja sama puolustukseen. Molempiin kahdet omista ja kaksi muualta. Joo, tiedän ei ole omissa mutta rotaatioon, ja rinkiin heti kesästä asti niin kyllä ne siellä "selviää" tarpeen tullen. Noilla pelaajilla tulisi ensi kauden 10 (?) joukkueen sarjassa selvitä helposti pois karsijan paikalta.

Sitten ruveta oikeasti panostamaan tuonne juniori-toimintaan, eli vähintään C-junnuista asti ammattivalmentaja ja sitä kautta ruveta tuottamaan omaa pelaajamassaa edustukseen. Aikaa menee ainakin se 5 vuotta että sieltä rupeaa tulemaan sen aikaiselle mestistasolle pelaajia, mutta näkisin että se on ainoa mahdollisuus täällä kurjassa karjalassamme.

Tässä joitain ajatuksia minulta, toivottavasti täällä vielä muitakin joensuulaisia kirjoittelee, eikä kaikki ole hylännyt uppoavaa laivaa. Kyllähän tuo sarjajärjestelmäuudistus mielen vetää matalaksi, mutta joensuulainen kiekkoilu on ollut lähellä sydäntä vuodesta -90, niin ei se ylpeys anna periksi olla kannattamatta omaa seuraa, spedeili pellet kabineteissä mitä tahansa. Lähdetään rakentamaan seuraa "alusta" ja ollaan valmiita sitten vaikka seuraavaan kabinetti pelleilyyn vuonna 2023.
 
Viimeksi muokattu:
"Välillä kyllä mietin, että Kouvolassa on pakko asua Suomen tyhmimmät ihmiset" - KKtig mietiskeli 7.12.12 Juujärvelle kenkää(?) ketjussa.

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Eiköhän se Jokipoikien taival ollut tässä... Sääli perinteikästä seuraa.

Karjainen tänään:
Verohallinto on viime maanantaille päivätyssä konkurssihakemuksessa vaatinut, että Jokipoikien taustayhtiö HokiJoki Oy asetetaan konkurssiin. Verohallinnon saatavat HokiJoki Oy:ltä ovat konkurssihakemuksen mukaan viivästysseuraamuksineen 313  819,93 euroa. Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen verottajan konkurssihakemus saapui viime keskiviikkona.

HokiJoki Oy:n toimitusjohtajan Joonas Kolkka ei ymmärrä, miksi verottaja hakee joensuulaisseuraa konkurssiin.

-  Meillä on maksusunnitelma voimassa, ja tänään (perjantaina) viimeksi olemme olleet yhteydessä sinne. Tässä on joku epäselvyys, Kolkka sanoo.

Kolkka luottaa, että sopu verottajan kanssa syntyy ja konkurssihakemus perutaan.

-  Emme ole (verottajan kanssa) jostain syystä samalla kartalla, Kolkka ihmettelee.

Aiemmin perjantaina uutisoitiin, että vakuutusyhtiö If hakee HokiJoki Oy:tä konkurssiin. HokiJoki Oy on Ifille velkaa 6  600 euroa.

-  Avoinna oleva velka on tarkoitus maksaa pikaisesti Ifille, jolloin konkurssihakemus perutaan, inhimilliseen virheeseen vetoava joensuulaisseura tiedottaa.
 
"Viina pitää miehen tiellä, mömmöt vie helvettiin."

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Eikös yksi konkurssi käyty läpi 90-luvulla? Seuran nimikin vaihtui? Jossain vaiheessa vanha nimi palautui? Toivottavasti Joensuussa saadaan asiat kuntoon, kyllä Suomi kiekossa tarvitaan lätkä joukkue myös susirajalta. Kulukuuri pitää olla melkoinen mutta nyt näyttää siltä, että Mestiksestä tehdään myös suljettu sarja, joten halvemmallakin joukkueella pysyy sarjassa.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

jokepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Päivitystä joensuulaisen kiekkoilun konkurssihistoriasta. Joensuun Kiekko-Pojat, JOKP, meni konkurssiin 1994. Sen jälkeen perustettiin Kiekko-Karhut, joka taasen meni konkurssiin 2001. Jokipojat on sitten rämpinyt siitä saakka talousvaikeuksiensa kanssa eikä sitä auttanut mestiksen mestaruusvuosi saatikka liigakarsinnat Ilvestä vastaan. Konkurssiuhka leijui jo mestaruusvuonna, josta selvittiiin tilapäisesti velkasaneerauksen kautta, mutta nyt ollaan syvällä ahdingossa. Korostettakoon, ettei seura ole vielä konkurssissa vaikka tilanne näyttääkin pahalta. Käsittääkseni seuraan on pumpattu viimeisen vuodenkin aikana rahaa, mutta nyt pitäisi vielä löytyä uusia ulkopuolisia rahoittajia. Kyllä nämä keväät ovat olleet fanien kannalta syvältä: eipä tiedä tuleeko uutta kiekkosyksyä vai ei!
 

boxmia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Nyt kun nämä tiedot tullu julkisuteen niin harmittaahan se. Tosin ei tämä varmasti kenellekkään yllätyksenä tule. Itse vaan toivoi parempaa, vaikka jo pari viikkoa sitten korviin kantautui tieto, että nyt kannattaa mennä hallille jos haluaa Joensuussa mestis kiekkoa nähdä. Uutta syksyä ei tule. Toivottavasti tapahtuu ihmeitä, tai kovaa työn tekoa...
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tsemppiä Joensuuhun. Älkää nyt missään tapauksessa päästäkö Jokipoikia menemään konkurssiin. Nyt kun Sport nostettiin saunanlauteilla liigaan niin olisihan Jokipoikien lähtö todella kova isku mestikselle. Eihän mestikseen kohta jää enää yhtään mielenkiintoisia vastustajia KooKoolle. Jos Jokipojat poistuu Sportin lisäksi sarjasta niin eipä kovinkaan valoisalta näytä ylipäätään mestiksen tulevaisuus. Mistä muuten johtuu nämä Jokipoikien jatkuvat talousvaikeudet ja aikaisemmat konkurssit? Joensuu kuitenkin suhteellisen suuri kaupunki ja käsittääkseni siellä kuitenkin on käynyt aina ihan hyvin yleisöäkin ja on ollut mm. liigakarsintapelejä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Surullista, kovin surullista. JoKP/Jokipojat on perinteikäs Divisioona/Mestis-seura, josta itselläni on ensimmäiset livemuistot 80-luvu alkupuolella kun JoKP vieraili Imatran Näreharjussa ja useimmiten vei vielä pisteet mennessään.

Kyllähän tällaiset uutiset kielii siitä että Mestiksen kustannustaso on kestämätön. Jotain pitäisi tehdä. Mitä, siihen en osaa vastata, mutta tällaisena meno ei voi jatkua.

Tsemppiä susirajalle. Sympatiat on teidän puolella. Intohimoinen kiekkofani ymmärtää toisen kiekkofanin tuskan. Suosikkijoukkueen menettäminen on iso asia.

Toivottavasti joku/jotkut Pohjois-Karjalan isoista yrityksistä tulee apuun ja seura pelastuu.
 
Viimeksi muokattu:

Pioneer

Jäsen
Konkurssin partaalla keikkuva seura on arkea suomalaisessa palloilussa. Seurojen johtajina on pitkälti toistaitoisia ihmisiä, jotka eivät lähtökohtaisesti ymmärrä laittaa debittejä ja credittejä tasapainoon. Ensin kasataan menobudjetti ja sitten panikoidaan tulojen löytämiseksi. Välillä onnistuu, välillä ei.

Liigan ja Mestiksen sulkeminen ovat teennäisiä keinoja näiden urheilullisten unelmien haihattelijoiden kitkemiseksi. Ongelmahan ei ole sarjamuodoissa, vaan seurajohtajien ammattitaidottomuudessa. Se taas tulisi fanien ymmärtää, koska viihdebisnes urheilun toimialalla on kaikkinensa äärimmäisen stressaavaa ja tuotto-odotuksiltaan minimaalista. Vähän kuin ottaisi lainaa Lottoon.

Seurojen budjetit ovat liiketalouden maailmassa hyvin pieniä. Ei yksikään oikeasti hyvä bisnesmies eksy jääkiekkoseuran palkkalistoille, ellei ole jotain sisäsyntyistä rasitetta. Sekään ei välttämättä riitä, koska lukemattomat muut suomalaisyritykset tarjoavat terveemmän uran.

Näitä on ollut aina ja tulee aina olemaan. Joensuun jääkiekkofaneille jaksamisia.
 
Viimeksi muokattu:

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tsemppiä susirajalle. Sympatiat on teidän puolella. Intohimoinen kiekkofani ymmärtää toisen kiekkofanin tuskan. Suosikkijoukkueen menettäminen on iso asia.
Jotain pitäisi tosiaan tehdä pääsarjatason lätkälle Suomessa.

En usko, että Mestis tällaisessa muodossa jatkuu kovin montaa vuotta. Pääsarjatasolle tarvittaisiin sarjauudistus nopeasti. A liiga ja B liiga. Molemmissa kymmenen joukkuetta ja yhteinen televisiosopimus. Molemmissa liigoissa tulisi vaatia liigalisenssi. Farmisopimuksia ei hyväksyttäisi liigojen välillä. Nosut ja putoamiset liigojen välillä. Liiga karsinnat noususta A liigaan pelattaisiin B liigan neljän parhaan ja A Liigan neljän heikoimman välillä keväisin. A liigan ja B liigan välillä pelattaisiin myös haastekierroksia kauden aikana.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Edellisen kerran, kun Joensuusta kuultiin näitä konkurssi uutisia, niin jostain kaivettiin muka rahaa. Kirjoitin silloin, että taas tehtiin silmänkääntötemppu ja luultavasti näin tehtiin ja nyt se paljastui. Ei se vantaallakaan helppoa ole ollut, mutta me myytiin itsemme Korealaisille ja nyt on rahaa. Eikös Jokipo tee Latvialaisien kanssa jotain yhteistyötä, joten eikun niiden lompakolle. Täällä puhutaan, että Mestis suljettiin. Miten niin suljettiin? Jääkiekkoliittohan vain muutti kesken kauden päättämiään asioita ja päätti pitää Mestiksessä 12 joukkuetta tulevallakin kaudella. Ymmärtääkseni vuoden päästä Mestis karsinnat on ihan normaalisti. Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Nimimerkki "isopappa" kirjoittaa täyttä asiaa, tuollaisella sarjasysteemillä kaikki voittaisivat, eli olisi eräänlainen win-win tilanne.

Nythän se nähdään Löytyykö perinteisestä jääkiekkokaupungista riittävästi osaajia/rahoittajia/mahd.uusi/uudet omistajat seuralle jolla olisi kuitenkin täydet mahkut pelata vaikka Liigaa jos talouspuoli saataisiin aidosti kuntoon. Lähivuosien aikana kuitenkin on melko varmaa, että Eurooppalainen jääkiekkokenttä kokee suuria muutoksia. Olen melko varma siitä, että Jokerit ei ole viimeinen lähtijä Liigasta ja lisää paikkoja näinollen sarjasta vapautuu. Joensuun talousalue on riittävä(113.000)pyörittämään vaikka Liigajoukkuetta, jossa pelaaminen on loppupelissä "halvempaa"kuin näivettyneessä Mestiksessä. Tulot Liigassa on täysin eri luokkaa(TV-soppari, isot sponsorit, katsojat ja muut sidosryhmät), kuin Mestiksessä jonka kiinnostavuus on päättäjien toimesta ajettu alas.

Joensuulaista jääkiekkoa yli 40vuotta seuranneena on pakko todeta se, että kaupungissa on totuttu menestymään ja pelaamaan uskottavaa jääkiekkoa kilpaurheiluna. Kilpaurheilun alasajo(Mestisessä) näkyy juuri perinteisen seuran toiminnassa, sidosryhmät eivät ole enää touhussa samalla tavalla mukana kuin 1980-90 luvuilla ja se on fakta. Täytyy lisäksi muistaa se että elämme kovassa palloilukaupungissa(SM-tasolla koris, lentis, pesis, salibändi etc,etc)ja näin ollen kilpailu sposorieuroista on kiivas ja "verinenkin" taistelu seurojen kesken. Silti voin väittää, että jos joku "kummisetä" löytyisi ja sijoittaisi seuraan sen verran, että pöytä olisi puhdas ja uusia ammattitaitoisia kasvoja toimiston puolella, niin seurahan voisi järkevän toimintastrategian puitteissa tehdä jopa voittoa talouspuolella jollain aikavälillä.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Urheilullinen menestys pleijareissa olisi varmaan kassavirtaan tervetullutta ja ne pelit ovat aina oma maailmansa, eli sieltäkin on mahdollista saada menestystä ja Kookoon löyminen antaisi altavastaajan roolissa Jokipojille jonkunlaisen buumin loppukeväälle. All-in ja katsotaan miten pelissä käy.
 
Viimeksi muokattu:
"Amat victoria curat"

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Niin, ulkopuolista rahaa pitäisi jostain saada ja mielellään paljon, mutta aika vaikea yhtälö kun samaan aikaan Mestiksen kiinnostavuus yleisön ja sponsoreiden silmissä laskee kuin lehmän häntä. Koskaan ei ole hyvä ajoitus tällaisille talousuutisille, mutta nyt se ajoitus oli kyllä mahdollisimman huono ajatellen sitä, että joku Jokipoikiin rahojansa sijoittaisi.

Eihän Jokipoikien talousongelmat tietenkään pohjimmiltaan näiden viimeaikaisten päätösten seurausta ole, vaan vanhat rasitteethan siellä taustalle edelleen painaa. Marttyyriksi Jokipojat ei voi alkaa, jossa kaikki syyt ongelmista vieritetään esimerkiksi näiden sarjauudistusten harteille. Mutta silti, kyllähän se vaan fakta on, että kun päätöksillä tuhotaan yleisön ja sponsoreiden kiinnostusta sarjaa kohtaan, niin ei se ainakaan helpota tällaisista ongelmista selviämistä.
 
Don't poke the bear!
Ikävää, jos Jokipojat lähtee sarjasta konkurssin kautta. Mieluisimpia vastustajia sarjassa (mukaan lukien faniporukka). Itse olen ihmetellyt, miten tuollaisilla yleisömäärillä ja lippujen hinnoilla yleensä pystytään sössimään talous noin huonoon kuntoon. Johdossa on varmaan pää pilvissä kiitäviä, jalat tukevasti ilmassa olevia visiönäärejä, joita talouden lait ei taida koskea. Mutta, jos konkka tulee, niin puhtaalta pöydältä muutamassa vuodessa takaisin. Jos jotain positiivista siinä on, niin onpahan nousukiimaa tarjolla useaksi vuodeksi. Voimia kaikille kiekkoihmisille Joensuuhun.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy