Joel Armia

  • 1 565 797
  • 5 050

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Suomessa kuntosali on junnujen harjoittelussa iso mörkö, jota ei uskalleta oikein käsitellä. Pelätään liikaa niitä salin riskejä, jotka on vältettävissä ihan maalaisjärjellä. Tämän pelon vuoksi mennäänkin sitten sinne turvallisille lenkkipoluille.

Minä näkisin että jos tällä saralla jokin tällainen ongelma on, syy on enemmän erikoisvalmennuksen puutteessa kuin pelossa tai järjessä.

P -Amerikassa junnuja valmentavat ammattilaiset ja jo aika pienilläkin pojilla on spesialisteja ohjaajinaan. Tämä kehitys itse asiassa kiihtyy koko ajan, samaan aikaan kun Suomessa vedetään talkoilla ja vanhalla armeijamallilla.

Silti puheet kuntosalista jonakin mörkönä ovat pelkkää höpinää. Järjestelmissä on iso ero, totta kai se näkyy tuloksissakin.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Granlundin kesäharjoitteluohjelma esiteltiin Urheilusanomien nhl-liitteessä ennen kauden alkua..

Eli periaatteen tasolla samaa mieltä siitä että "Granlundin ohjelma käyttöön" on vähän huono ohje suoralta kädeltä koska pelaajat ovat yksilöitä ja hyvin erilaisia.

Vaikka tuskin SampoHoitaa tuota kirjaimellisesti tarkoittikaan.

Aivan, selvennetään vielä.

En toki tarkoittanut kirjaimellisesti, että Granlundilta sähköpostitse Armialle ohjelma ja sillä eteenpäin. Lähinnä vaan, että täysipainoinen keskittyminen harjoitteluun ja muut asiat vähemälle. Kiitos ihan vilpittömästi Vellihousulle tuosta ohjelmasta. En tosiaan tiennyt, että se oli julkaistu.
 

HokiHero

Jäsen
Tuo suomalainen harjoittelukulttuurihan on koko ajan kehittynyt ja esimerkiksi noin 1½ vuotta sitten olin kuuntelemassa olympiakomitean huippu-urheiluyksikön paneelikeskustelua ja siellä vahvasti puhuttiin juuri juniorien harjoittelun monipuolistamisesta lajirajojen ulkopuolelle joka omasta mielestäni on avainasia fysiikan monipuolistamisessa eli esimerkiksi jääkiekkoon tulee ottaa lajianalyysin pohjalta myös esimerkiksi painin ja telinevoimistelun ammattitaito mukaan harjoittelussa, eikä toimia pienessä ryhmässä niin että kukin laji tekee omaa hommaansa.

Painojen kanssa harjoittelu ei varmasti ole nuorille välttämättömyys, mutta juurikin hyvin suunniteltua voimaharjoittelua omalla keholla (telinevoimistelun ja painin harjoitteet loistavia) tulisi lisätä jolloin luotaisi hyvä pohja myöhemmälle punttiharjoittelulle ja esimerkiksi proprioseptiikka kehittyisi, josta on myös apua kentällä. Siitä sitten pikkuhiljaa salille kun core, synergistit sekä fiksaattorit ovat kunnossa esimerkiks polvien, lantion ja nilkkojen ympärillä.

Armia oli ilmeisesti ainakin nuorempana silmiin pistävän hintelä verrattaen jopa saman ikäisiin kiekkoilijoihin eikä ainakaan yhtää ylimääräistä voimaharjoittelua ollut taustalla, mutta taas puhtaasti lajitaito on ollut niit korkealla tasolla, että sillä on voinut kompensoida asiaa hienosti liigassa asti. Vaikka pitkällä miehellä usein ulkonäkö hämää niin ilmeisesti myös voimatasot eivät olleet erityisen korkealla. Olisi mielenkiintoista tietää mikä tilanne on nykyään, koska suuriakin harppauksia voi tehdä. Tämä oli lähinnä omaa miettimistä, koska muistan ihmetelleeni erään Ässillekkin fysiikkatreenejä pitäneen henkilön kanssa tätä kuinka hienosti Armia pelasi ja pärjäsi silloin sm-liigassa verrattuna siihen kuvaan minkä sain hänen voimapuolestaan.
 

Katto

Jäsen
Olikos Armialla jokin loukkaantuminen vai miksi ei ollut AHL:n runkosarjan lopussa kokoonpanossa? Pleijarit alkaa viikonloppuna, toivottavasti ois mukana pelaamassa.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Joppe taas terve ja mukana tämän illan playoffs avauksessa. Linkistä löytää Jopen mietteitä pudotuspelien alla ja tyrmäykset kotiin paluusta:

http://www.democratandchronicle.com/story/sports/hockey/2014/04/21/ready-shine/7987907/

Niin ja lisätäänpä tähän vielä Amerksin oletettu kokoonpano illan (yön) matsiin:

26 Johan Larsson - 22 Phil Varone - 29 Alex Hutchings
8 Nicolas Deslauriers - 21 Kevin Porter - 33 Joel Armia
18 Colton Gillies - 11 Tim Schaller - 46 Brayden Irwin
43 Daniel Catenacci - 25 Mikhail Grigorenko - 72 Luke Adam


3 Mark Pysyk - 55 Rasmus Ristolainen
2 Nick Petrecki - 5 Chad Ruhwedel
20 Nick Crawford - 47 Matt MacKenzie

1 Andrey Makarov
49 Connor Knapp

Nelosketju herättää hieman kummastusta. Esim. miksi Adam on nelosen laidassa Hutchingsin sijaan? Sikäli mikäli tuo ketjukoostumus edes toteutuu??
 
Viimeksi muokattu:

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Armialla on tavallaan hyvä mahdollisuus aloittaa "uusi kausi" puhtaalta pöydältä pudotuspeleissä. Toivotaan, että Rochester menee pitkälle ja Joppe saa paljon onnistumisia. Hyvä alku tehojen osalta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ovatko nämä "Armia -kriitikot" katselleet nyt näitä viimeisiä otteluita? Kysymys siis tosimielessä, ilman mitään turhia kettuiluja.

Itse katsoin tuon edellisen, Rochesterin 3-2 voittoon päättyneen pelin jossa Joppe jäi ilman tehoja. Mutta pelasi kyllä mielestäni hyvin, todella aktiivista ja röyhkeää karvausta ja muutama loistava kiekonriisto. Näiden lisäksi syötti ketjukavereille pariin kertaan namupaikat mistä ei kiekkoa kuitenkaan saatu maaliin.

Liike on aika hyvää tällä hetkellä ja ainakin tuossa pelissä turha kikkailu jäi aika minimaaliseksi. Ainahan sieltä löytää jonkun tyhmän virheen kun hakee, mutta sanoisin että hyvällä tiellä ollaan sen suhteen että ensi kaudella on realismia saada pelejä vyölleen NHL:ssa. Laidoissa, kulmissa ja maalin edessä näytti voima riittävän aika mukavasti ainakin tämän vastustajan kanssa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Armia tapellut viime yönä Corvon kanssa?? Tästä mielenkiintoisesta ja Jopelle harvinaisesta tapahtumasta odotellaan videomatskua...
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

Herra Perkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rochester Americans Game Highlights 5.1.2014 - YouTube


Ei tainnut poika olla ihan varma mihin lähti mukaan. Ja voiko tota nyt tappeluksi sanoa? Eka clippi näyttää muuten miten hyvin RR55 puolustaa omalla alueella.

Täysin mitätön nyhjäyshän tuo on, eli ei sitä oikein tappeluksi voi sanoa. Kuitenkin Armialta mallikas suoritus siinä mielessä, että kun vastustajalta hanskat putoaa lähtee Joppe mukaan ilman taka-askeleita. Osoittaa hieman luonnetta, mikä on noissa piireissä ihan positiivinen juttu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Rochester Americans Game Highlights 5.1.2014 - YouTube


Ei tainnut poika olla ihan varma mihin lähti mukaan. Ja voiko tota nyt tappeluksi sanoa? Eka clippi näyttää muuten miten hyvin RR55 puolustaa omalla alueella.

Kiitos klipistä. Eihän tuossa mitään ollut mutta kiva tietysti nähdä, että Armiakin lähtee tarvittaessa itsekin likaisiin hommiin eikä odota että penkinpäästä tulee joku mörkö häntä automaattisesti puolustamaan.
 

Supra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Armia tehtaili 2+2 tehot (avaus- ja voittomaali) pe-la välisenä yönä pelatussa 4. puolivälieräottelussa, ja palkittiin ottelun parhaana.
Ottelu päättyi Rochester Americansin 7-2 vierasvoittoon Chicago Wolvesta.

Olisi mielenkiintoista tietää montako kiekonriistoa ja laitakamppailua Armia vei nimiinsä, ei nimittäin riitä kahdeksan talidomivauvan käden sormet.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Armia tekee nyt sitä mitä parhaiten osaa, elikkä hakee kiekkoja härskisti vastustajalta pois. Asia, joka on edelleen äärettömän aliarvostettua jääkiekossa, vaikka sen merkitys ottelujen lopputulokseen on valtava. Nyt viime matsikin ratkesi lopullisesti kun Armia haki voimalla kiekon pois ja syötti Roy:n läpiajoon.

Toivottavasti Amerks hoitaa itsensä jatkoon, olisi kivaa että Armia pääsisi vielä lisää kaukaloon kun käyrä on vaihteeksi reippaassa nousussa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei voi kuin sanoa että hienoa Joppe! Poikahan on syttynyt pelaamaan ratkaisupeleissä, niinku pelimiesten kuuluukin. Tästä nyt vaan samaa tahtia eteenpäin, niin hivenen alakanttiin menneestä kaudesta jääkin vielä hyvä maku. Odotan mielenkiinnolla Amerksien seuraavaa peliä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Hienoa katseltavaa kun Joppe sai maaleja aikaiseksi. 4 pudotuspelissä nyt tullut jo puolet runkosarjan maaleista. Kuitenkin vielä hienompaa katseltavaa oli juurikin nuo kiekon riistot ja kiekon suojaaminen. Näytti isältä poikien joukossa kun kropallaan piti kavereita pilkkanaan. Juuri tuota Armiaa pitäisi saada kaivettua lisää esiin koska tuossa hän on juuri parhaimmillaan. Tuo Armia pelaa varmasti NHL:ssä ensi kaudella, se toinen ei.

Tätä lisää kiitos! Hienosti alkanut pudotuspelit.

Odotan mielenkiinnolla Amerksien seuraavaa peliä.

Sekin on onneksi jo ylihuomenna ja tulee vielä (jos oikein laskin) klo 23.00 illalla joten hyvin voi katsella.
 

Tuamas

Jäsen
Hyvin Jagrmaisia otteita kautta linjan, erityisesti molempien syöttöjen osalta. Nyt kentällä on se terve Armia kovalla itseluottamuksella, jota on liki koko kausi odoteltu.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ai se loppuikin tuohon matsiin jo koko sarja.. Katselin tuonkin pelin ja saa kyllä Americaanot syyttää itseään että pelit loppui tuohon, homma oli täysin hanskassa 1-2 johtoasemassa ja maalipaikkoja tehdä lisäosumia tuli aika paljon. Joppe ei päässyt pahemmin paikoille, yhden hyvän riparin hukkasi. Muuten Armia veti hyvällä liikkeellä menemään ja karvasi kiekkoa omille. En tiedä miksei ylivoimalla päässyt niin paljon pelaamaan mitä aiemmin. RR55 pelasi vaihteeksi melko nätisti, siinä yhdessä matsissa oli kohtuu turisti. Taso heilahtelee näillä nuorilla vielä melko paljon.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Onko kellään porilaisella tietoa, missä Joppe treenaa ja viettää tämän kesän? Onko mies oppinut viime kaudesta, että ehkä se fysiikka ei tarpeeksi kehitykkään omin opein Suomen suvessa, koska viime kaudella(kin) oli vielä siinä osa-alueessa paljon kehitettävää?

Hyvä merkki on ainakin se, että Armia ei kuvitellut olevansa liian hyvä tämän vuoden dev.campiin Sabresissa, vaikka viime vuonna (aika tasan vuosi sitten) tässäkin ketjussa sai moisia hullutuksia lukea osan kirjoittajien viesteistä.

Itse ainakin toivon, että tuo loppukausi nyt nosti äijällä sitä itseluottamusta ja sitä kautta myös motivaatiota oikeasti treenata ja muuttaa tuota pelimentaliteettia. Se nyt lienee jo nimittäin kaikille selvää, että noilla "vanhoilla opeilla" miehen lento loppuu lyhyeen. Siis sikäli kun se ei olisi muka selvää jo ennen viime kautta ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös