Joel ”Jolle” Harkimo – Jokereiden uusi pohatta isänsä rahoilla

  • 59 545
  • 252

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja jos juridisessa mielessä ajatellaan asiaa, niin se, että Joel Harkimon sukunimi estää hänen vetämänsä projektin toteutumisen ja Liigassa pelaamisen, niin puhutaan ihan vähintään laittomasta kokonaisuudesta.

Se onkin rahansa täysin lain kirjaimen ja hengen mukaan hankkineelle - yhtään ketään ei ole matkan varrella kusettanut - Hjallikselle hirmuinen vääryys. Varmaan haastetta tulossa jos kokee itsensä kaltoin kohdelluksi.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Erityisen huonolta myös Saarnin osalta mikäli hän on jo tuossa aiemmassa virityksessä ollut mukana hankkimassa 700 kilolla Jokereita ja nyt sitten seuraavassa hetkessä kuittaamassa niitä 0 eurolla uuteen firmaan.
Tottakai oli mukana ja olisi nyt täysin samassa roolissa, jos tuo olisi edennyt kuten piti edetä, mutta onneksi ei vielä virallisesti ehtinyt. Ovat sentään siis jotain tehneet oikein, vaikka täällä ihmeteltiin miksi pidetään hiljaisuutta.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Yksikään iso firma ei tee niin että he lähtee itse ottamaan yhteyttä Hjallikseen ilman suomalaista asiantuntemusta isojen suomalaisten esim kauppakeskuksien ostamisesta ja selvittämättä mitkä on asioissa eteentulevien henkilöitten intressit, lojaliteetit ja maine.
Nimenomaan ja siksi narratiivi siitä, että tämä brittiyhtiö olisi ollut suoraan Hjallikseen yhteydessä, joka puolestaan olisi antanut brittiyhtiölle Jollen yhteystiedot on aika kaukaa haettua ja mielikuvituksellista.

Jos käytetään Occamin partaveistä niin eiköhän taustalla ollut edelleen Hjalliksen halu saada Jokerit hallintaansa käyttämällä poikaansa bulvaanina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Tottakai oli mukana ja olisi nyt täysin samassa roolissa, jos tuo olisi edennyt kuten piti edetä, mutta onneksi ei vielä virallisesti ehtinyt. Ovat sentään siis jotain tehneet oikein, vaikka täällä ihmeteltiin miksi pidetään hiljaisuutta.
Itseäni nyt kaikkein eniten kiinnostaa Koskisen rooli molemmissa yhtiöissä. Harkimon yhtiössä oli ilmeisesti lähinnä toimitusjohtaja, eikä yhtiön lohduton taloudellinen tila lisenssi- ja palkkavelkoineen tullut yllätyksenä. Vähintään erikoista hypätä isoon rooliin yhtiöön, joka sai aiemmalta yhtiöltä kaiken arvokkaaksi luettavan ilman vastuita.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Itseäni nyt kaikkein eniten kiinnostaa Koskisen rooli molemmissa yhtiöissä. Harkimon yhtiössä oli ilmeisesti lähinnä toimitusjohtaja, eikä yhtiön lohduton taloudellinen tila lisenssi- ja palkkavelkoineen tullut yllätyksenä. Vähintään erikoista hypätä isoon rooliin yhtiöön, joka sai aiemmalta yhtiöltä kaiken arvokkaaksi luettavan ilman vastuita.
Koskisesta ei ole paljon kuulunut viime aikoina.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kannattaa ehkä tehdä ero termeille "rahoittaja" ja "alustavat rahoituskeskustelut"

Meinaat Jollen laittaneen omasta pussista tuon 700k€? Isä Harkimohan ilmoitti ettei ole missään tekemisissä Jokereiden kanssa, niin aika hyvin Jolle venyttää vuotuisia 50k€:n tuloja, että voi 700k€ tuonne laittaa.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Virallisesti ja juridisesti Team Jokerit oy oli vain Joel Harkimon projekti. Jolle oli siinä, juridisessa mielessä, "yksin". Mutta mukana Jollen kanssa oli kyllä muitakin tahoja, joista osa siis nykyisessäkin taustayhtiössä mukana. Jos suunnitelmat olisivat edenneet halutulla tavalla, olisi omistajajoukko tullut julki samaan tapaan ja samalla aikataululla, kuin se tuli nytkin. Jotain uusia nimiäkin tässä on mukana, mutta ydinryhmä, suunnitelma ja muu vastaava säilyy ja säilyi, vaikka taustayhtiö lopulta vaihtuikin.

Oliko Jolle siis bulvaani?

Edit. Jossain osui silmiini tieto, että Mäkisen Jorma on jo poistunut Team Jokerit Oy:n hallituksesta. Nyt en enää löydä tietoa, osuiko poistumisen ajankohta kenellekään silmään?
 
Viimeksi muokattu:

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
ilman JHarkimon sijoitusta, palkat olisi valmennukselta jääneet saamatta. Oltiinpa tuosta Harkimosta mitä mieltä tahansa.
Jollen omilla tuloilla ei sijoiteta mitään. Ilman Jollen ja isäpapan sekaantumista ei oltaisi tässä tilanteessa missä ollaan. Näiden ihmisten oman edun tavoittelu on härskiä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja kaiken tämän säädön keskellä jokeri juniorit pelasi, erityisesti U20, aivan loistavasti. En yhtään ihmettele, että U20 pakka tyhjenee, ja kundit siirtyy muualle. On ne ihan riittävän säädön nähneet. Yhdistys valikoi kumppanin ja yritti ymmärtää liike-elämää, tunaroiden monta asiaa.
Tämän päivän konkurssihakemus myös osoittaa, että ilman JHarkimon sijoitusta, palkat olisi valmennukselta jääneet saamatta. Oltiinpa tuosta Harkimosta mitä mieltä tahansa.
Mistä valmennuksesta puhutaan? Virta, Kangasalusta etc KHL-valmennus joka ymmärtääkseni oli jossain vaiheessa vailla palkkojaan vai juniorivalmennuksesta?
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
No jaa. JHarkimo on osannut sijoittaa osuuksiaan / eri yhtiöistä saamiaan osinkoja, eikä kukaan palkkatuloilla jääkiekkojoukkuetta osta.
J. Harkimon pääomatulot ovat olleet joitakin tuhansia vuodessa, ainakin viime vuodet, joten ei niillä osingoilla paljoa rillutella.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Ilman suurta mielikuvitusta tästä kuviosta J. Harkimon (ja mahdollisten rahoittajiensa, jotka lienevät myös päätöksenteossa mukana) ja uuden Oy:n välillä keksii jo useamman mahdollisen selityksen tapahtuneelle menemättä mihinkään kovin epäuskottaviin ja monimutkaisiin kuvioihin.

1) Harkimo ja uuden Oy:n tutut vetäjät suunnittelivat tämän yhdessä ja ottivat tietoisen riskin. He luottavat konkurssin läpimenoon, oikeuksien pysymiseen uudella Oy:llä ja lisenssin saamiseen uudella, veloista ja vastuista puhtaalla firmalla.

2) Harkimo halusi tai taivuteltiin muiden osallistujien toimesta luovuttamaan oikeudet Ry:n kautta heille, minkä jälkeen hän halusi ymmärrettävästi päästä mahdollisimman nopeasti eroon lisävastuista, eli nopea konkurssi, välittämättä siitä, mitä se mahdollisesti aiheuttaa uudelle firmalle ja joukkueelle.

3) Harkimo teki tämän nopean konkurssin tietoisesti joko kalavelkojen maksuna, tai keinona vääntää jo lisenssin maistavalta ja buumia virittelevältä uudelta Oy:ltä lisää rahaa konkurssipesään ja sitä kautta vähentämään omia tappioitaan. Tässä tuli kaksikin valttikorttia peliin: Joko oikeudet palaavat konkurssipesän omaisuudeksi ja ne pitää ostaa sieltä, tai lisenssi saattaa jäädä haaveeksi, jos vastuita ei hoideta uuden firman toimesta. Tässä vaihtoehdossa osa uusvanhoista osallistujista on saattanut olla tietoisia tilanteesta, ja pitää uudet sijoittajat pimennossa. Nyt on sitten tällainen pakkorako kaivaa lisää kuvetta. Tai sitten eivät ole olleet.

Erikoisinta koko kuviossa minulle on se, että julkisesti puhutaan, kuinka vastuut jäävät Harkimon firmaan, eikä kukaan jääkiekon tai bisneksen asiantuntija (Edit: joita uudessakin porukassa kuitenkin on molempia useita) näe tilanteessa mitään ongelmaa. Vaikka vastaavista on useita esimerkkejä ja niihin on otettu varsinkin Liigassa hyvin tiukka linja. En pysty uskomaan, että kyse olisi tietämättömyydestä niin räikeässä ja yleisesti tiedossa olevasta asiasta. Siksi minulle todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi jää "kokeillaan kepillä jäätä"-kuvio.

Kaikille on ollut täysin selvää, että Harkimon firma tulee menemään konkurssiin ilman Jokereiden oikeuksia. On siitä erikseen sovittu tai ei. Nyt sitten katsotaan, vaikuttaako tuo uuteen firmaan vai ei. Sillä ei ole samanlaisia vastuita tai kuluja kuin Harkimon firmalla, joten oikeuksien tai lisenssin menettäminen ei aiheuta erityisiä ongelmia. Sitten ei vain ole Jokereita. Jos vastuut pitää jonkun hoitaa, niin ensin voidaan ainakin kokeilla, onnistuisiko ilmankin. Jos ei, niin voidaan tehdä erillinen päätös lähdetäänkö maksamaan vai ei.
 
Viimeksi muokattu:

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos on joku tosissaan niin iso firma ulkomailta että pystyy ostamaan areenan niin 100% varmasti tämä firma otta ensiksi yhteyttä ja palkkaa sekä suomalaisen kiinteistövälitysfirman että myös suomalaisen lakifirman joiden hän tietää pelaavan 100% täysillä ostajan pussiin eikä kenenkään mun pussiin ja tämä suomalainen brokerifirma sekä lakifirma aivan varmasti selvittää aivan kaikki asiaankuuluvat henkilöt keitä ne on ja mitkä heidän intresinsä asiaan on ja mihin suuntaan ne ovat ettei käy niin että luotetaan vahingosssa johonkin myyjäosapuolen kaveriin tietämättä kuka hän on ja ilman että osataan ottaa huomioon että kaikki hänen sanomansa ei ole välttämättä totta vaan vihollisosapuolen intressien värittämää.
Juu tästä samaa mieltä. Ainoa kierrepallo mihin oikeasti sitä Hjalmaria todella on saatettu tarvita ja missä Hjalmarilla on arvoa on yhteydet venäläisiin. Peruslähtökohdiltaan Putinin lähipiirin venäläisoligarkit ei välttämättä ole halukkaita brittien kanssa neuvottelemaan, jollei joku sitä heille suosita. Tämä puhtaana arvauksena.
Yksikään iso firma ei tee niin että he lähtee itse ottamaan yhteyttä Hjallikseen ilman suomalaista asiantuntemusta isojen suomalaisten esim kauppakeskuksien ostamisesta ja selvittämättä mitkä on asioissa eteentulevien henkilöitten intressit, lojaliteetit ja maine. Nämä samat suomalaiset kiinteistövälitysfirmat ja lakimiehet heillä on molemmilla rolodeksi täynnä mahdollisia henkilöitä joilla riittää pätevyys johtaa joko jokereita tai halliyhtiötä kauppojen jälkeen. Jos ei ole niin tämä ulkomainen iso firma he kyllä tietävät mitkä firmat suomessa oikein erikoistuu välittämään johtajia firmoihin. Tämä iso brittifirma heillä on henkilöstöosasti joka on palkannut satoja johtajia sinne britteihin ja he tietävät miten johtajia palkataan ja minkälainen CV on jopa keskitason johtajilla joita he ovat palkanneet jo satoja eri tasoisiin hommiin heidän firmaansa.
Tästäkin samaa mieltä, mutta siellä vastapuolella neuvottelupöytää istuu edelleen ne oligarkkien edustajat. Plus juuri tämän kyseisen kiinteistön hankinnassa Hjalliksella saattaa olla parempaa tietoa, ei toki välttämättä objektiivista, kuin suomalaisella kiinteistövälitysfirmalla. Näistä syistä arvaisin Hjallis/Hjolliksen tässä mukana olleen.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Peruslähtökohdiltaan Putinin lähipiirin venäläisoligarkit ei välttämättä ole halukkaita brittien kanssa neuvottelemaan, jollei joku sitä heille suosita.
Tässä toki kannattaa pitää mielessä, että Iso-Britannia on perinteisesti ollut yksi oligarkkien suosikkikohteita niin asuin-, sijoitus- kuin kansalaisuusmielessä. Ennen sotaa - tai pikemminkin ennen sekalaisia myrkytys- ym. operaatioita - Lontoo oli hyvinkin ystävällismielinen venäläiselle rahalle ja sen omistajille. Missäänhän ei ole käsittääkseni väitetty, että Jollen taustalle mainittu brittiraha olisi ollut geeneiltään puhtaasti saarivaltiolaista monessa polvessa. Jos raha tulee Lontoon Citystä, voi sen alkuperä olla mitä tahansa. Vaikka sitten pöydässä jo istuvien oligarkkien toisen takin taskut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä toki kannattaa pitää mielessä, että Iso-Britannia on perinteisesti ollut yksi oligarkkien suosikkikohteita niin asuin-, sijoitus- kuin kansalaisuusmielessä. Ennen sotaa - tai pikemminkin ennen sekalaisia myrkytys- ym. operaatioita - Lontoo oli hyvinkin ystävällismielinen venäläiselle rahalle ja sen omistajille. Missäänhän ei ole käsittääkseni väitetty, että Jollen taustalle mainittu brittiraha olisi ollut geeneiltään puhtaasti saarivaltiolaista monessa polvessa. Jos raha tulee Lontoon Citystä, voi sen alkuperä olla mitä tahansa. Vaikka sitten pöydässä jo istuvien oligarkkien toisen takin taskut.
Juu toki. Lähinnä viittasin tällä oligarkkiasialla nykyhetkeen, että eivät järin suosittuja ole briteissä(jos ovat missään) tällä hetkellä ja Harkimo näiden kanssa on kauppaa tehnyt ennenkin. Plus kuten jo aiemmin täällä mainittu, täysin realismia on sekin, että Hjallis on tuntenut tämän ostajatahon entuudestaan. Esim.jo siltä ajalta kun konsultoi hallien rakennusta muihin Euroopan kaupunkeihin Areenan valmistumisen jälkeen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saarnin rooli olisi hyvä selvittää ennen Mestis-lisenssin myöntämistä, koska hänen on kuitenkin julkisuudessakin kerrottu olevan Jollen kiskan suunnitelmissa mukana. Eikä kyse ole mistään harjoitusohjelmien tekemisestä. Mun mielestäni pitää tutkia, mitä tietoja Saarnilla on ollut, koska ei tämä uusi Jokereiden kuvio ole yhdessä päivässä syntynyt ja pakko siellä on miettiä erilaisia skenaarioita laajalla skaalalla, kun on käynyt selväksi, että tällä Jollen pumpulla ei asiassa tulla eteenpäin pääsemään. Sinänsä mä en epäile sitä, että Väänäset ja muut sijoittajat olisivat välttämättä olleet mitenkään kartalla koko kuviosta, koska he eivät varsinaisesti ole liiketalouden ammattilaisia eikä heille ole välttämättä kerrottu kaikkia taustoja tai mitä mistäkin asiasta voisi edes paperilla seurata.

Itseäni lähinnä naurattaa nämä väitteet brittiläisistä sijoittajista, jotka mystisesti olisivat sijoittaneet Jollen yritykseen. Paljon todennäköisempänä pidän sitä, että Hjallis on antanut Jollelle ennakkoperintöä tai vaikka lainannut rahat Jollelle jonkun mutkan kautta. Kyllähän yksityiset ihmiset voivat lainata miten paljon rahaa haluavat ilman, että ne koskaan päätyvät mihinkään julkisiin rekistereihin. Olennaista on, että rahaa ei saa antaa ilman veroseuraamuksia. Mutta, onko se edes julkista tietoa, jos joku saa lahjana rahaa ja verot maksetaan tai vanhempi antaa ennakkoperintöä? Verottaja toki saa erilaista tietoa, mutta ei sekään saa niitä levitellä. Ja jos oletetaan, että Jolle olisi saanut ennakkoperintöä ja verot on maksettu, niin sehän heidän oma asiansa. 700k€ ennakkoperinnöstä lahjaveron osuus on n. 97k€ ja sitä varten taas voi hyvin ottaa vaikka lainaa faijalta. Jälkikäteen ajateltuna tämä on ollut huono kuvio Jollen kannalta, mutta jos tarkoituksena on ollut rahastaa kuviolla ja saada vähintään omat pois, niin se on voinut tuntua hyvinkin järkevältä vaihtoehdolta. Nyt käteen ei vaan jäänyt mitään, mutta kyllähän aikuisen ihmisen pitää pystyä itsensä elättämään eikä kenenkään pitäisi laskea mitään mahdollisen perinnön varaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Kara

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos tämä Joelin Jokerit on luovuttanut rahanarvoisen sopimuksen korvauksetta toiselle yritykselle ja pian sen jälkeen tehnyt konkurssihakemuksen, voi kyseessä olla hieman ongelmallinen kauppa. On ehkä syntynyt tilanne, jossa konkurssipesän velalliset voivat vaatia kaupan purkamista tai asianmukaisen korvauksen maksamista.
 

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
700k€ ennakkoperinnöstä lahjaveron osuus on n. 97k€ ja sitä varten taas voi hyvin ottaa vaikka lainaa faijalta. Jälkikäteen ajateltuna tämä on ollut huono kuvio Jollen kannalta, mutta jos tarkoituksena on ollut rahastaa kuviolla ja saada vähintään omat pois, niin se on voinut tuntua hyvinkin järkevältä vaihtoehdolta. Nyt käteen ei vaan jäänyt mitään, mutta kyllähän aikuisen ihmisen pitää pystyä itsensä elättämään eikä kenenkään pitäisi laskea mitään mahdollisen perinnön varaan.
Hjalliksella on rahaa sen verran, että hän on voinut ihan hyvin siirtää vaikka 2 miljoonaa suoraan Jollen tilille. Tuosta summasta maksaisi helposti sen 300k lahjaveroa ja jäisi vielä 1,7 miljoonaa käyttörahaa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Samoin kannattaisi tsekata yhden uuden omistajan taustat, rahamaailmasta kuultuna: ei ole ihan "puhtaat jauhot pussissa"!
Jos tarkoitat Seliniä, tämä ei ole mikään uutinen, ainakaan minun sukupolveni ihmisille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös