Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 774 317
  • 8 665

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Näissä suomalaisia pelaajia koskevissa ketjuissa on muutenkin tosi monesti ongelmana se, että moni kirjoittaja ei jotenkin kestä katsoa tosiasioita silmiin, vaikka ne joskus tekisivät kipeääkin. Faniuden tuomat tunteet sokaisevat liikaa? Laineen ketju nyt on aivan hyper äärimmilleen viety esimerkki tästä sieltä varsinkin hänen kolmannelta kaudeltaan.

Toisaalta on myöskin niin, että todellisuudelle vieras pessimismi ja jopa epäonnistumisen toivominen ovat ilmiöitä, jotka toistuvat usein näissä suomiketjuissa. Tuo epäonnistumisen toivominen ja vahingonilo ovat ilmiöitä, joita en ole koskaan voinut ymmärtää.

Mutta se on kuitenkin niin, että kritiikki ja puutteiden esiin nostaminen ei aina ole tuollaista ääripessimismiä, vaan ihan oikeasti vaan tosiasioista puhumista.

Itse mitenkään omaa häntääni nostamatta, koitan aina luovia jossain tässä välimaastossa. Siellä se totuus kuitenkin sijaitsee. Tuo oli ihan hyvä pointti, että McDavidin rinnalla pitää pystyä hakkaamaan pisteitä lähes piste per peli tahtia, jos siinä meinaa pidempään viettää ja, että seura rupeaisi kaavailemaan teistä jotain sellaista tutkaparia, jonka varaan tulevaisuutta rakennetaan. Niin se vaan menee. Pulju ei monestakaan mahdollisuudesta huolimatta ole tässä koskaan onnistunut.

Olen hänen tekemistään seurannut erittäin tiiviisti jostain 15-16-vuotiaasta lähtien ja olen aina toivonut hänelle pelkkää hyvää. Ja toivon sitä edelleen.
 

Schadowan

Jäsen
Tietyiltä ominaisuuksiltaan (liike, koko, työmoraali) NHL pelaaja, ja tietyiltä ominaisuuksiltaan (kädet, maalintekokyky, peliäly) sitten euro-tasoa. Kyllähän jos puhtaasti pisteitä katsoo niin pinna per peli-pelaaja liigassa ei kauhean hyvin siirry ykköskakkoskentän tuloksen tekijäksi NHL:ään. Niin se vaan menee. Mutta se mikä tekee asiasta erityisen turhauttavan on se, että Jessellä on raamit, liike, urheilullisuus ja asenne sitä luokkaa, että heittämällä menisi NHL:ään, kun vertaa ns "rivi-liigapelaajaan" joka tekee saman verran pisteitä, esim. vaikka Nättisen Julius (mitään siis pois ottamatta Nättiseltä, tuolla maalintekitahdilla voi hyvinkin aueta ovet NHL:ään - mutta mielestäni ei ole samantasoinen sitten liikkeeltään yms kuin mitä Pulju).

Haluaisin kyllä vieläkin nähdä sen, että Jesse saisi ketsuppipurkin auki ja sitten katsotaan miten menee, koska tuo on myös itseluottamuksesta isosti kiinni.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Omasta mielestä Puljulle tekisi hyvää päästä Oilersista pois. Ei se nyt tietenkään olisi mikään oikotie onneen, mutta sopivaa roolia ei näytä Edmontonista löytyvän, vaikka hänen pelinsä on mennyt hitusen parempaan suuntaan. McDavidin kanssa pelaaminen näyttää olevan enemmänkin haitta kuin unelmien täyttymys.
 
Eipä niitä laitureita tarvitse olla kuin 8 Puljua parempaa, niin on ulkona rosterista. Tai oikestaan 6, koska nelosessa ei Puljulla tee yhtään mitään. Ja ulospäin huokuva peli-ilo ja vapautuneempi tekeminen ovat hienoja asioita Nuori Suomi -kiekossa, mutta NHL:ssä niillä ei tee tuon taivaallista, jos tehoja ei saa aikaan edes McDavidin rinnalla.

Tietenkin 8 laituria tarkoitin. Eikä niitä tosiaan ole niin montaa Puljujärven edellä. Kyllä hän mielestäni nelosessa voi pelata siinä missä vaikkapa Puljujärven kaltainen koohottaja (ilman kiekollista lahjakkuutta) Joakim Nygård tai vaikkapa Dominik Kahun. Ei tuollainen ”nelosketjuun vain kiekollisesti lahjattomampia” -ajattelutapa edusta mitenkään tätä päivää.

Ja oikeassa olet, että peli-ilo ei oikeuta pelipaikkaan, vaan tekeminen kentällä. Uskon, että mikäli Puljujärvi pystyy jatkossakin pelaamaan voittavaa kiekkoa, niin pysyy kokoonpanossa. Peli-ilon mainitsin vain vertailuna edellisen visiitin Puljujärveen, sillä mielestäni eroa on nyt nähtävissä.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Tietenkin 8 laituria tarkoitin. Eikä niitä tosiaan ole niin montaa Puljujärven edellä. Kyllä hän mielestäni nelosessa voi pelata siinä missä vaikkapa Puljujärven kaltainen koohottaja (ilman kiekollista lahjakkuutta) Joakim Nygård tai vaikkapa Dominik Kahun. Ei tuollainen ”nelosketjuun vain kiekollisesti lahjattomampia” -ajattelutapa edusta mitenkään tätä päivää.
Montahan ottelua on Kahunilta nähty, jos kiekollinen lahjakkuus on kyseisellä herralla nolla?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi helvetti, nyt se peliäly taas on Jesseltä kadonnut. Viikonko se sillä oli, mihin vittuun se sen nyt onnistui taas hukkaamaan?
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Puljujärvi on mielenkiintoinen case-esimerkki näin analytiikan puolesta. Tuottaa joukkueelleen hallintaa ja laukaisuja keskimäärin enemmän kuin vastustajalle ollessaan kentällä, mutta ei realisoidu pisteinä sitten millään. Kuulisin mieluusti edistyneisiin tarkemmin syventyneiltä nimimerkeiltä syvempääkin analyysia.

Toki kun pelejä katsoo, niin joo, näyttää varmasti ihan hyvältä eye testillä kun Puljujärvi juoksee ja tsemppaa ympäri kenttää. Siitä nyt vain tuntuu näin yleisesti puuttuvan se järki ja tarkoitus, että miksi tehdään mitäkin.

Ja hänen lahjoilleen ja kyvyilleen on ehdottomasti tilausta NHL:ssä, mutta nimenomaan energiapelaajan roolissa. Parhaat pelaajat reagoinnin lisäksi myös ennakoivat ympärillään tapahtuvia asioita, ja luovat hyökkäystä.

Olen toki mielelläni väärässä. Toivotaan, että Pulju löytää kodin McDavidin rinnalta.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Kun tää jääkiekko on kuitenkin tulospeli ja maalit niinku ratkaisee pelejä ja maalit muuttaa pelejä, niin tota tässä on turha lässytellä ja lässytellä että yks tsemppaa hyvin ja yks antaa kaikkensa joukkueelle ja asenne on kohdallaan... Tottakai on, nehän on perkele PERUSKIVIÄ jääkiekossa. Kyllä mä nyt niinku sanon, jumalauta jos sä et tee maalin maalia, puhutaan nyt vaikka hyökkääjästä niin sä et jumalauta tee maalin maalia, niin jos mun täytyy vielä valmentajana sanoa että joo, mutta on kova tsemppaaja... sehän on VÄHINTÄ mitä pitää tehdä! Jos mä en perkele osaa tehdä maalia, niin mä vähintään sitten revin joukkueelle kaikki, niin nyt tää menee vähän niinku, nyt täytyy alkaa jo pikkuhiljaa miettiä että hei, RIITTÄÄKÖ TASO?!"

Siinä Tippettin kommentit Puljusta alkukauden pohjalta, eikäkun siis vuosia vanha Pasi Rautiaisen avautuminen lehdistötilaisuudessa kun TPS:ssä hyökkääjät kyllä antoivat kaikkensa mutta kukaan ei osannut tehdä maalia. Lajin toki muutin pariin kohtaan.

Nojoo, sellainen väliin mutta onhan se niin, että vaikka Puljulle tärkeämpää kuin nakutella alkukaudesta pisteitä on nyt saada pelinsä kondikseen ja paikkansa kunnolla otettua ja päästä perusasioihin kiinni kuten varmaan on jo tehnyt ja tekeekin, niin kuten on sanottu niin siinä vaiheessa kun pelaillaan kärkiketjussa 20 minuutin peliajoilla McDavidin vierellä, niin jossain vaiheessa kautta alkaa olla tuloksenteon aika tai siihen lyödään kykenevempiä kavereita tilalle tai ainakin muita kokeilemaan.

Toivotaan, että peruspeli menee Puljulla eteenpäin nyt koko ajan ja että alkaa laittaa vähän tehojakin taululle sinä sivussa, tottakai ensinnäkin joukkueettaan palvellakseen mutta myös oman pääkuuppansa ja oman pelipaikkansa ja tulevaisuutensa kannalta. Se on sitten toinen juttu, että onko Puljun "peruspelaaminen" sitten enemmän kuitenkin sellaista kolmosketjun rouhintaa ja pelin painopisteen kääntämistä vastustajalle osin hyvän fysiikkansa ja jalkatyönsä avulla, vai tuleeko olemaan tulosta tekevä pelaaja jolta on lupa odottaa enemmänkin maaleja ja pisteitä, vähän edes sinne varausvuoronsa edellyttämälle tasolle tai edes lähelle.

Toivotaan, että homma sujuu ja että ainakaan itseluottamus ei ala ottaa kolausta varsinkin jos kierre tehottomuudesta johtaa siihen, että minuutit ja vastuu taas välillä vähenee. Ja sitten jos pelaa sellaista kolmosen roolia, sitten pitää laittaa kroppaakin kokonsa mukaisesti peliin eikä mennä mailaa tökkimällä ikäänkuin ohimennen niihin laitavääntöihin.
 
En tiiä onko mulla Puljulasit vai mitä, mutta ei tuo nyt näytä alkuunkaan samalta kuin edellisella kerralla.
Se on totta, että niitä pisteitä täytyy tulla tulosketjussa, mutta kelle niitä on tullut edellisissä peleissä? Edellisyönä 2x Draisaitl yvllä ja Kassian kerran tasakentällä, kärkiketjut ei ole tainnut tehdä yhtäkään tasakentällisin muutamaan peliin (en tarkistanut). Pointti on nyt kuitenkin, että Pulju tekee niitä asioita kentällä, mitä valmennus häneltä haluaa tehtävän. Score will come. Toivottavasti pian
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mielestäni tässä ollaan nyt vähän siinä tilanteessa mitä alkukaudesta tai ennen kautta pelättiin. Eli oli toiveena että Puljujärvi voi pelata pienemmässä roolissa vaikkapa kolmosketjussa ja hioa peruspelaamistaan ja hoitaa siellä roolinsa hyvin. Ja sitten ehkä kauden mittaan kun homma toimii, niin pääsisi ylemmäs kokoonpanossa.

Hoiti kolmosessa mielestäni tonttinsa ihan hyvin ja kun Kassian ei ykkösessä saanut kiekkoa paikoistaan edes tyhjään maaliin, niin ymmärrettävästi valmentaja halusi muutosta. Nyt Puljujärvi on sitten siinä tilanteessa että edelleen periaatteessa peruspelaaminen ja tsemppaaminen on kohdillaan, mutta nyt ei enää riitäkään se, vaan nyt pitäisi alkaa tulla tehoja hyökkäyspäähänkin.

Eihän se Puljujärven vika ole, että Oilersissa ei parempaakaan vaihtoehtoa oikein taida tuolle paikalle olla. Mutta pitää vain toivoa että pitää pään kylmänä ja onnistuu jossain kohtaa sen maalin sutaisemaan. Tai jos sitä ei tule ja tulisi siirto takaisin alempiin ketjuihin, niin että ei sitten siinä kohtaa ihan menetä itseluottamustaan.
Mutta eiköhän hän tuossa ykkösessä saa vielä jatkaa. Varsinkin kun kolmosketju on ollut nykyisessä koostumuksessa vähän ehkä piristymään päin. Ylivoimalla tosin voivat minuutit tippua. Nyt ainakin alkoi enenevässä määrin Yamamoto pelaamaan Puljujärven tilalla ykkösylivoimassa. Mutta tuo toki on vaihdellut tässä kauden mittaan. Vähän omasta mielestäni Puljujärvi on hidas siinä maalin edessä eikä tunnu oikein ehtivän tai osuvan irtokiekkoihin.

EDIT:
Se on totta, että niitä pisteitä täytyy tulla tulosketjussa, mutta kelle niitä on tullut edellisissä peleissä?
Tämä pitää ihan paikkansa että ei tässä pelissä eikä edellisessäkään (muuta kuin ilman maalivahtia pelatessa) McDavidin ketju tehnyt maalia tasakentällisin. Mutta onko se puolustus sille että Puljujärvikään ei tehnyt? Tai siis että onko se kehu vai moite Puljujärvelle? Olisihan McDavid saanut syöttöpisteen jos Puljujärvi olisi tehnyt maalin niistä parista paikasta mitä hänelle järjestettiin. Siis kyllähän tuossa on kuitenkin kyse koko ketjun pelaamisesta eli mielestäni ei voi mennä sen taakse piiloon, että eipä ne ketjukaveritkaan tehneet.
 
Viimeksi muokattu:

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Tulosta ei tule ja se on se jessen pitkä miinus. Yksi tilasto mikä kertoo jotain oilersista tällä hetkellä on oilersin sisäinen pistetilasto. McDraiNugetin ulkopuolelta hyökkäyksessä Yamamotolla 6 pinnaa, Kassian nosti tänään saldonsa 3pinnaan, sitten tulee Pulju ja Turria 2 pinnaa. Fakta on se että tuo joukkue ei tunnu tekevän oikein tasakentällisin kukaan tehoja.

Toki omaan silmään maaliodottama tilastot näyttää isoa posia Puljulla ja ainakin omaan silmään puolustusalueell on tapahtunut paljon steppejä ylöspäin ja tekee oikeita asioita vaikka virheitäkin sattuu. Mutta kun maaliodottamat eivät näy siellä pistesarakkeessa niin se on ongelma. No toivotaan että alkukankeutta (pisteissä siis)
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Kyllä hän mielestäni nelosessa voi pelata siinä missä vaikkapa Puljujärven kaltainen koohottaja (ilman kiekollista lahjakkuutta) Joakim Nygård tai vaikkapa Dominik Kahun.

Niin, en sanonutkaan että vain kiekottomat koohottajat sopivat neloseen. Sinne Puljulla ei yksinkertaisesti riitä puolustuspeli, jonka lisäksi nollanollaa pelattaessa ei saa tulla sellaisia aivopieruratkaisuja, joita Jesse silloin tällöin tuottaa.

Nygårdilla puolustustaidot ovat selkeästi Jesseä paremmat ja Kahunista nyt on aivan turha puhua neloseen sopivana pelaajana.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Pari tuurimaalia ja "ilmaista" syöttöpistettä voisi antaa Puljulle sitä toivottua boostia ja itseluottamusta tällä hetkellä. Perustekeminen on ihan hyvällä tasolla eli sitä mitä NHL:ssä vaaditaan ja raamit ja fyysiikka antavat Puljulle etua mikä monelta muulta NHL-pelaajalta puuttuu. Peliälykään ei ole Puljulla mikään huono, vaikkei sillä briljeeraakkaan, mutta sellaista tiettyä rentouttua ja rytmittämistä tuo peli vaatisi, jotta otteet realisoituisi myös pistesarakkeeseen. NHL on raaka maailma ja se on selvä, ettei tuota kiikaripeliä siellä loputtomiin katsota. Aika pienestä se on tällä hetkellä kiinni kuitenkin, mutta vaarana on se, että pian tehottomuus tehostaa itseään ja apina selässä ei ainakaan helpota tekemistä.
 
Tämä pitää ihan paikkansa että ei tässä pelissä eikä edellisessäkään (muuta kuin ilman maalivahtia pelatessa) McDavidin ketju tehnyt maalia tasakentällisin. Mutta onko se puolustus sille että Puljujärvikään ei tehnyt? Tai siis että onko se kehu vai moite Puljujärvelle? Olisihan McDavid saanut syöttöpisteen jos Puljujärvi olisi tehnyt maalin niistä parista paikasta mitä hänelle järjestettiin. Siis kyllähän tuossa on kuitenkin kyse koko ketjun pelaamisesta eli mielestäni ei voi mennä sen taakse piiloon, että eipä ne ketjukaveritkaan tehneet.

Ei ole puolustus. Enemmän ehkä juuri moite koko Oilersin hyökkäyspelille, kuin Jesselle pelkästään.
Viime yönä ei Pulju päässyt edes paikoille, ja pakkien toimitukset jäi melkein aina blokkeihin,kun hääräsi maalinedessä.
Luulen kuitenkin että vaikka sitä tulosta ei nyt ole tullut, ei Jesse jää top-6 ulkopuolelle. Ehkä Yamamoto ja Pulju vaihtaa paikkaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Oilers on Oilers ja sitä Puljujärven on vaikea muuttaa. Jokin tuossa seurassa mättää. McDavidkään ei ole parhaassa vedossa ja kolmea pelaajaa lukuunottamatta kukaan muukaan saa pisteitä aikaan. Toivon, että Jesse saa ketsuppipullon avattua kohta. Odotan sitä hetkeä, kun avaan aamulla yön pelien tulokset ja Jessellä komeilee 2+1 tehot. Tällä hetkellä iloitsisin siitä kauden avausmaalistakin. Kunhan on tekemällä tehty maali eikä mikään Jessen perseen kautta maaliin kimmonnut Draisaitlin laukaus. Uskon, että se hyvä hetki tulee vielä tällä kaudella.
 

Itäpuu

Jäsen
Ei ole puolustus. Enemmän ehkä juuri moite koko Oilersin hyökkäyspelille, kuin Jesselle pelkästään.
Viime yönä ei Pulju päässyt edes paikoille, ja pakkien toimitukset jäi melkein aina blokkeihin,kun hääräsi maalinedessä.
Luulen kuitenkin että vaikka sitä tulosta ei nyt ole tullut, ei Jesse jää top-6 ulkopuolelle. Ehkä Yamamoto ja Pulju vaihtaa paikkaa.
Toistaiseksi nähdyn perusteella Yamamotoa tosiaan kannattaisi koittaa ykkösessä. Kassiankaan ei saanut siinä mitään aikaan puolessa kymmenessä pelissä. Ei se välttämättä ole helppo paikka pelata, kun ketjun peli on vähän erilaista kuin muilla. Mutta Pulju tekee hyviä asioita, niin todennäköisesti jatkaa top kutosessa.
 

Kyle

Jäsen
Eli Pulju aloittaa alaketjuissa pelaten oikein hyvää lätkää, joka avaa sen ansaitun näyttöpaikan McDavidin viereen. Fakta on vaan se että tuossa ketjussa pitäisi oikeasti pelata noin piste per peli tahtia, eikä tuota tuttua Pulju maista nollaplusnollaa joka alkaa aina kun McDavidin viereen päästään.

Tämä asia nousee aika ajoin esiin ja mielestäni se on kaksipiippuinen juttu. Tosiasia on se että NHL:ssä on paljon keskinkertaisija pelaajia jotka nousevat tuonne pinna per peli tuntumaan, kun pääsevät franchise-pelaajan vierellä pelaamaan. Tämä on tottakai oletus kun supertähdet tekevät kanssa pelaajista parempia kuin ovat. Kuitenkin historia on osoittanut, että NHL:ssa yhden pelaajan piste per peli oletus asettuu tietylle välille, vaikka mitään absoluuttista kattoa tälle ei voikkaan asettaa. Parhaat yksittäiset maalintekijät pystyvät tekemään 82 ottelun runkosarjassa ehkä noin 60 maalia, mutta todennäköisempi maali-odottuma parhaille lienee 40-50 maalia kaudessa. En nyt lähde perkaamaan ennätyksiä tai parhaita yksittäisiä kausia, koska se ei ole pointti, mutta Gretzky teki urallaan 1.9 pistettä per ottelu. 2000-luvun pelaajista Sidney Crosby on tehnyt urallaan keskimäärin 1,28 pistettä per ottelu ja Connor McDavid 1,34 per ottelu.

Palkkakattoaika on tietysti estää sen että yksi joukkue ei pysty hankkimaan joukkueellista supertähtiä, mutta kyllä palkkakattoaikana on käytännössä supertähtien muodostamia yksittäisiä ketjuja ollut. Esimerkiksi tällä hetkellä Coloradossa, Tampassa, Washingtonissa ja Torontossa pystytään muodostamaan aika kovia yksittäisiä ketjuja. Kuitenkaan näissäkään tapauksissa yksittäisen pelaajan piste tai maali per ottelu tahti, ei ns. karkaa käsistä. Siis nouse tuonne Gretzkymäisille tasolle.

Onkin mielenkiintoista kun Connor McDavid painaa tälläkin hetkellä 1,55 pistettä per ottelu - tahdilla pisteitä, että miksi Puljun pitäisi painaa samassa ketjussa piste per ottelu. Ainakaan McDavidin pistetehtailu ei tällähetkellä kärsi siitä että Pulju ei tee pisteitä piste per ottelu tahdissa. Toki suurinosa McDavidin pisteitä tulee ylivoimalla, luonnollisesti tasaviisikoin Connor on erityisvartioinnissa. Tämä puolestaan näkyy Puljujärven pisteissä. Jos Puljujärvi painaisi vielä piste per ottelu (tasaviisikoin) McDavidin ansiosta, tarkoittaisi se sitä että McDavidin piste per ottelu tahti nousisi varmaan sinne +2:een. Mikä ei ole realistinen odottama historia tuntien.

Erittäin vaikea selventää, koska se on juurikin kaksiteräinen miekka. Mielestäni kuitenkin siinä vaiheessa jos vieruskaveri tekee kuitenkin "maksimi oletuksen" mukaan pisteitä, niin tietyllä tapaa ketju toimii pisteiden valossa, vaikka pisteet eivät jakaannukkaan tasaisesti ketjun pelaajien suhteen. Kuvitteellinen tilanne: Nyt kun McDavid tekee pisteitä 1,55 Puljun kanssa ja Jesse tekee noin 0,2 pistettä per ottelu, niin mitä tapahtuisi McDavidin pisteille jos Puljujärvi tilalle laitettaisiin Mikko Rantanen tai Mitch Marner?
 
Luin juuri edellisiä viestejä ja en tee lainauksia mutta alla omia mietteitä aikaisemmin keskustelussa nousseisiin asioihin.

-Puljun rooli 1.ketjussa näyttäisi nimenomaan olevan se ns. ”koohottajan rooli”. Täysillä päätyyn ja kiekko irti ja omille. Välillä mielestäni voisi kyllä rauhoittaa ja pitääkin kiekkoa hetken (tosin en ole pelannut NHL:ssä ja siellä voi olla hieman kiire ). Pieni itseluottamuslisä auttaisi varmasti tähän asiaan ja toisi uskallusta. Nyt välillä näyttää että hän välttelee/pelkää virheen tekoa. (Jonka seurauksena joutuisi ketjusta pois). Jääkiekko on itseluottamuspeli!!!

- Miksi McDavid ja Draisaitl tekevät suurimman osan pisteistä. Nähdäkseni juuri siksi että esim. yv pyörii käytännössä aina näiden kahden kautta ja muiden tehtävä on tehdä tilaa ja hakata ripareita sisään. Pl. Takakolmion pakki. Eli juuri kuten Kyle tuosta pisteodottamasta kertoikin, niin Puljun tai muiden pisteet (varsinkaan yv:llä) eivät todennäköisesti nostaisi tehoduon pistekeskiarvoa vaan saattaisi jopa heikentää niitä. (Vrt. Taylor Hall superkausi pisteiden valossa Devilsissä, jolloin oli muistaakseni 30-40 pistettä enemmän kuin oman joukkueen toiskeksi parhaalla pistemiehellä).

- Ja ei se ihme ole että Pulju ei tee tasakentällisin kaikista paikoista maaleja kun ei joku McDavidkään tee... Jos tekis niin Puljullakin ois enemmän kuin 0+2 Kyllä se vielä sieltä iloksi muuttuu
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eli Pulju aloittaa alaketjuissa pelaten oikein hyvää lätkää, joka avaa sen ansaitun näyttöpaikan McDavidin viereen. Fakta on vaan se että tuossa ketjussa pitäisi oikeasti pelata noin piste per peli tahtia, eikä tuota tuttua Pulju maista nollaplusnollaa joka alkaa aina kun McDavidin viereen päästään.

Tuohon McDavidin viereen päästyään alkaakin sitten myös lähes aina se tuttu päätön koohottaminen, joka tappaa sen kertyneen momentumin lähes kokonaan. Lopulta Pulju vajoaa sitten taas sinne vanhoin tuttuihin alaketjuihin tai/ja poppariosastolle loppukaudeksi.
tse mitenkään omaa häntääni nostamatta, koitan aina luovia jossain tässä välimaastossa. Siellä se totuus kuitenkin sijaitsee. Tuo oli ihan hyvä pointti, että McDavidin rinnalla pitää pystyä hakkaamaan pisteitä lähes piste per peli tahtia, jos siinä meinaa pidempään viettää ja, että seura rupeaisi kaavailemaan teistä jotain sellaista tutkaparia, jonka varaan tulevaisuutta rakennetaan. Niin se vaan menee. Pulju ei monestakaan mahdollisuudesta huolimatta ole tässä koskaan onnistunut.
En nyt ala katsomaan onko Pulju tehnyt piste per peli tahdilla pisteitä Connorin vieressä (tämä vaatisi vähän liikaa työtä kun olen vähän laiska). Sen sijaan otan Natural Stat Trickin ja katson miten Puljun edellisellä visiitillä sujui peli Connor McDavidin vieressä. Katsotaanpa pisteitä/60 minuuttia. Lyhyt katsaus miten nämä menevät:
alle 1 piste/60: surkeaa
1-1.2/60: nelosketjun tasoa
1.3-1.5: kolmosketjun pelaaja
1.6-1.9: kakkosketju tasoa
2 ja yli: ykkösketjutasoa

Vähän yksinkertaistettua ja nämä koskevat vain 5vs5 peliä. Puljujärven p/60 Connor McDavidin kanssa 2016-2019 välillä oli: 2.06. Eli ykkösketju tasoa. Tätä lukua katsomalla vaikuttaisi siltä että Pulju ja McDavid pelasivat hyvin yhteen ja pisteitäkin tuli. Täten pidän väitettä siitä, ettei Pulju olisi ikinä tehnyt pisteitä McDavidin kanssa vääränä. Tämä nyt ei kuitenkaan ole mikään esoteerinen tilasto, joka olisi hankala löytää tai mahdoton ymmärtää. Eikä omassakaan päässä ole soinut jatkuvasti, vaan maaliero on ollut historiallisesti plussalla melko selkeästi (24-15=9). Tämä noin 407 minuutissa eli otoskaan ei ole täysin merkityksetön.
 
Niin, en sanonutkaan että vain kiekottomat koohottajat sopivat neloseen. Sinne Puljulla ei yksinkertaisesti riitä puolustuspeli, jonka lisäksi nollanollaa pelattaessa ei saa tulla sellaisia aivopieruratkaisuja, joita Jesse silloin tällöin tuottaa.

Nygårdilla puolustustaidot ovat selkeästi Jesseä paremmat ja Kahunista nyt on aivan turha puhua neloseen sopivana pelaajana.

Kerro nyt vielä miksi nelosketjussa pitää osata paremmin puolustaa kuin muissa ketjuissa. Jos Puljujärvellä ei puolustuspeli riitä (kuten väitit), niin voisi ajatella hänen tarvitsevan ketjukavereikseen parempaa puolustusosaamista, jotta ketjun tasapaino säilyy.

Edelleen sorrut minusta todella vanhanaikaiseen ajatteluun eri ketjujen rooleista. Jääkiekko on koko ajan menossa enemmän neljän ketjun vauhtilätkän suuntaan. Juuri silloin myös sieltä nelosketjusta pienemmillä minuuteilla tarvitaan riittävää kiekollista lahjakkuutta ja liikettä. Puljujärvi sopii moderniin vauhtilätkään oikein hyvin myös sinne nelosketjuun. Aivan kuten Kahun sopisi. Tai vaikkapa Tyler Benson tai Gaetan Haas. Yksinkertaisesti sanottuna, en osta perustelujasi. Ja siitähän tämä onkin hauska laji seurata kun voimme ajatella asioista ihan eri tavoin eikä kummankaan tarvitse välttämättä olla sen enempää oikeassa tai väärässä. Olkaamme siis eri mieltä.
 

Risujemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Luin juuri edellisiä viestejä ja en tee lainauksia mutta alla omia mietteitä aikaisemmin keskustelussa nousseisiin asioihin.

-Puljun rooli 1.ketjussa näyttäisi nimenomaan olevan se ns. ”koohottajan rooli”. Täysillä päätyyn ja kiekko irti ja omille. Välillä mielestäni voisi kyllä rauhoittaa ja pitääkin kiekkoa hetken (tosin en ole pelannut NHL:ssä ja siellä voi olla hieman kiire ). Pieni itseluottamuslisä auttaisi varmasti tähän asiaan ja toisi uskallusta. Nyt välillä näyttää että hän välttelee/pelkää virheen tekoa. (Jonka seurauksena joutuisi ketjusta pois). Jääkiekko on itseluottamuspeli!!!

Tästä samaa mieltä. En tiedä onko edelliseltä visiitiltä jäänyt päähän liika virheiden välttely, koska silloin löysi virheen jälkeen itsensä neloskentästä. Nyt Pulju haluaa pelata yksinkertaisesti antamalla kiekon nopeasti eteenpäin ja pitämällä vaihdot paljon lyhyempinä kuin ketjukavereilla.

Uskon, että vielä saa jatkaa ykköskentässä, koska mitenkään huonosti Pulju ei ole pelannut. Nyt vaan kiekkoa reppuun ennen kuin apina kasvaa liian isoksi.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Hirveän hyvin en Puljujärven pelaajakuvaa tunne, mutta hänen vahvuudet pääsevät mielestäni paremmin esiin silloin, kun ketjun peli rullaa jouhevasti hyökkäyspäässä ja kiekko on omilla tai kovan paineistuksen alla. Vauhti ja hyvä liuku on ne ominaisuudet, millä Jesse erottuu kentällä. Siksi esim. omalla alueella tiivis puolustaminen suunnanmutoksineen voi tuoda omat haasteensa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Hieman tilastoja Puljun otteista (sijoitukset koko liigan mittapuulla):

xGoals: 2.8 (sija 4.)
Goals Above Expected: -2.8 (viimeinen)
xGoals per 60min: 1.61 (sija 7.)
Shooting Talent Adjusted xGoals: 2.8 (sija 5.)
Goals Above Shooting Talent: -2.8 (viimeinen)



Sekä myös katsausta RNH-McDavid-Pulju ketjuun kokonaisuudessaan. Tuon perusteella tuo ketju on toiminut todella hyvin ja Pulju näyttää sopivan tuohon ketjuun todella hyvin.

Kokonaisuudessa kun katsoo noita tilastoja, niin kyllähän se asia mistä se jää piippuun tällä hetkellä on maalinteko. Maaliodottamissa Pulju keikkuu aivan kärkipäässä, siis ihan koko liigan mittapuulla, mutta tulosta ei vain tule. Mutta noita lukuja kun katsoo, niin kyllä se vaikuttaa olevan enemmänkin ajan kysymys, milloin lävähtää. Peli on noilta osin plusmerkkistä ja paikkoja pystytään luomaan ja paikoille päästään, joten se ei ole se ongelma. Mutta tulos jää todella pahasti tukkoon tällä hetkellä, jopa hieman yllättäen, kun peilaa maaliodottamiin.

Myös Puljun PDO-lukema on todella alhainen 90,4 (normaali lukema 98-102), joka kertoo sitä, että Pulju alisuorittaa tällä hetkellä tasoonsa nähden todella rajusti ja mm. laukaisu% Puljun ollessa kentällä on 3,7 mikä on yksi heikoimmista Oilersissa. Joten jos Puljun ollessa kentällä, Oilersin tulos olisi konkretisoitunut maalien muodossa useammin, olisi se vaikuttanut positiivisesti laukaisu%:iin ja tuo PDO-lukemakin olisi huomattavsti korkeampi. Ja noilla tilastoilla on tapana palata tuohon normaaliin haarukkaan kauden edetessä. Myös Puljun corsi-lukema 55,5 on yksi Edmontonin parhaista, joten kun mm. näihin tilastoihin peilaa, niin Puljun itsensä ja ketjunsa peli on toiminut jopa erittäinkin hyvin, mutta tulos ja maalit ovat ne asiat mitkä uupuvat. Mutta jos peli jatkuu samanlaisena, en näe syytä miksei se tuloskin seuraa tilastojen ja pelin perässä. Jos siis otetaan tälläinen pieni tilastokatsaus. Toki paljon muitakin tilastoja on ja tilastot eivät aina kerro läheskään koko totuutta, mutta antavat osviittaa.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Voi mennä liiallisenkin romantisoinnin puolelle, mutta Puljulle saattaa olla ratkaisevalla tavalla hyödyksi että joutuu raatamaan ja taistelemaan konkreettisten onnistumisten eteen. Eipähän ala velttoilu ja leijuminen kun iskee vaikkapa parin maalin illan.
Vieläkö sieltä saataisiin 22-Olympialaisiin Jalosen kokoamana PuLa-Aho ketju- revisited?
Ennustus:
Laine paukuttaa tehot 7+2, joista pari voittomaalia ja yksi tasoittava.
Sebu syöttelee samassa (kakkos)ketjussa 2+8.
Pulju kairaa salakavalasti 4+10 tehot, valitaan turnauksen MVP:ksi
Ja kun kausi jatkuu, Pulju neuvoo McJesukselle ja Sakemannille miten yv:tä tulee pyörittää..
Lopun voitte kirjoittaa itse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös