Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 771 717
  • 8 665

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin kauan kun ette löydä sitä kuuluisaa malkaa omasta silmästänne kirjotustenne suhteen muhun, ja mieti miten asiallisia ne loppujen lopuksi ovat, ei mulla ole teille asiaa jatkaa.Jos useamman tyyli kirjoittaa mulle on normaalia, niin en voi asiaa auttaa, vaikka enkelin kielin puhuisin. Itse olen ainakin kirjoittanut, että tapani kirjoittaa kärkevästi johtuu luonteestani. En ole täydellinen, kaukana siitä, mutta jos täydellisyys on tapa, millä mulle useimmiten kirjoitetaan, en edes halua olla täydellinen. Ikinä.

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille tasapuolisesti!
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä muidenkin tapa kirjoittaa johtuu heidän luonteestaan. En ole ikinä ymmärtänyt, kuinka joillekin on esim. työyhteisössä omat säännöt "koska X on impulsiivinen ja sanoo ennenkuin ajattelee".

Tässä on nyt saatu oululaisen miehen ketju käännettyä oululaisen naisen ketjuksi. Tämähän olisi loistavaa mediavastaavan työskentelyä, mikäli haluttaisiin huomio pois Jesse Puljujärven ilmeisistä ongelmista Edmontonissa.

Toivottavasti uusi vuosi tuo uudet kujeet ja JP saa pelinsä rullaamaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
AHL ei ole tässä vaiheessa edes vaihtoehto Puljujärvelle | Yle Urheilu | yle.fi

Eli ei ole Puljujärvi hetkeen lähdössä AHL:ään. Ainakin jos on McLellania uskominen ja miksei olisi.
Tämä Edmonton Sunin jutusta käännetty uutinen perustuu siihen samaan lehdistötilaisuuteen mistä tässä ketjussa esillä ollut Viasatinkin juttu oli tehty. Hyvin huomaa miten samoja vastauksia voi tulkita vähän eri lailla. Tietenkin McLellan sanoi, että Puljujärvi pysyy nyt ylhäällä ja viittasi Pitlickin loukkaantumiseen. Joten siinä mielessä AHL "ei tässä vaiheessa ole vaihtoehto". Mutta kuten Jouni Nieminen Viasatin jutussa spekuloi, niin toisaalta McLellan viittasi siihen, että pitäisi päästä sinne 18 minuutin peliaikoihin ja tämä tulkittiin mahdolliseksi AHL:ssä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos ymmärsin oikein, Jessen rooli Oilersissa kasvaa vasta sitten, kun saan roskan pois silmästäni.
 
K

kiwipilot

Ehkä muidenkin tapa kirjoittaa johtuu heidän luonteestaan. En ole ikinä ymmärtänyt, kuinka joillekin on esim. työyhteisössä omat säännöt "koska X on impulsiivinen ja sanoo ennenkuin ajattelee".

Juuri tuollaisten ihmisten vuoksi työskentely monessa työyhteisössä on yhtä helvettiä. Säälin nimim. @Noitarumpu mahdollisia työkavereita.

Tämä ketju sen sijaan on huumoriarvoltaan lähes timanttia. Jatkakaa. Ja samalla joku viitseliäs voisi perustaa Jesse Puljujärvelle ihan oikean ketjun.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Tämä ehkä vähän OT, tai sitten ei: minusta on hienoa, kun nämä Suomen nuoret, tarkoitan siis Puljua kuin asetoveriansa Lainetta, ovat sellaisia luonnonlapsia, sanavalmiita, pitsansyöjiä ja mitä kaikkea kun vertaa Pohjois-Ameriikan hokijarkonin höpöttäjiin. Siksi myös Pohjois-Amerikan metia heistä niin tykkääkin. Syksyn ehkä paras juttu oli se Puljun pitsansyönti taka-alalla kun McJeesus edessä kertoo jotta veri kuut tefensive plei evripoti vos kreit vii aa sätisvait.

Muhunkin iskee juuri tuo välitön meininki mitä Puljukin edustaa! Luonnollista tervepäistä junnuilua.

Mutta ketkäs luonnonlapset täällä antaa vähän turhaa huomiota Noitarummulle?
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Toinen on TERVEELLÄ itsevarmuudella ja SOPIVALLA kusipäisyydellä varustettu supertähti. Toinen on kaltoinkohdeltu herkkä runopoika, unelmavävy ja ns. hymyilevä suomalainen. Vittu, miksi idiootti McLellan ei anna Jesselle peliaikaa? Miksi joukkueen toiminnassa ei oteta huomioon erilaisia ihmisiä? Minkä Jesse sille voi, että on niin herkkä ja tunteellinen? Pitäisikö Jessen peittää aito, hymyilevä, mutta niin ujo persoonansa, ja alkaa esittämään jotain saatanan mulkeroa että tuo toinen saatanan mulkero antaisi hänelle luvan nauttia siitä kauniista lajista jota jääkiekoksi kutsumme? Mitä siitäkin sitten seuraisi - antakaa mä kerron.

Jos Edmontonin paska managementti todella vaatii Jesseä muuttamaan koko persoonallisuutensa joukkueen etujen takia, kuten tässä nyt mutuilen, on tilanne täysin epäreilu. Kaikki eivät voi olla Laineita, jotka tervettä kusipäisyyttä huokuen saapuvat landelta suurkaupunkiin ja ottavat pukukopin välittömästi haltuunsa. Tarvitaan myös niitä taiteilijoita, vanhoja sieluja, joihin myös Puljujärvi lukeutuu. Pahimmassa tapauksessa tuollainen luonteensa peittely ja roolin näytteleminen sysää ihmisen hermoromahduksen partaalle. Tulee huumeongelma, masennus, konkurssi ja mieltymys halpoihin katunaisiin. Tätäkö GM Chiarelli haluaa, kun roikottaa Jesseä Edmontonin kokoonpanossa? Että suomen toiseksi paras prospekti menee pilalle eikä pääse rankaisemaan Kanadaa MM-kisoissa? Nyt voidaan lopettaa spekuloinnit siitä, mitä tämä "NHL:n tavoille opettaminen" oikeasti tarkoittaa. Varmaan joku Mike Richards tai Grant Fuhr palkattu "ohjeistamaan" Jesseä siinä, miten ammattilaisen elämää pitäisi elää. Siellä ne vetää koksua nokkaan samalla kun Laine paukuttelee kiekkoa päätyplekseihin Winnipegin harjoitushallilla.

Alkavan vuoden 2017 kunniaksi tein itselleni lupauksen. Jokaisen NHL:n varaustilaisuuden yhteydessä hilaan sinivalkoisen lippumme puolitankoon, muistamaan sitä kauheaa vääryyttä joka Jumalan vuonna 2016 tapahtui. Jesse päätyi tuolloin seuraan, joka ei arvosta häntä tippaakaan. Seuraan, joka ei hyväksy sitä, että miehellä on tunteita. Seuraan, jossa rattijuopumuksesta saatua tuomiota arvostetaan enemmän kuin aitoa, leveää hymyä.

Eihän peli ole sentään tyystin menetetty. Kohdelkaa kuin koiraa, osoittakaapa vaikka suunta rohkeasti kohti koirankoppia. Ei kiinnosta. McLellan ei vittu tiedä yhtään, mikä häntä odottaa. Huhut kaikuvat Oulusta saakka tänne etelään - ne kertovat, että vääryydelle on tulossa stoppi. Is it a bird? Is it a plane? No... it's a motherfuckin Noitarumpu. Pohjoisesta kajahtaa ja kovaa. Lentoliput on ostettu ja kohta joku saa turpaan. Miten käy, kun toisistaan ottavat mittaa tämä Oulun ihme, sekä maailman surkein ja epäreiluin koutsi? Voittaako ammattitaito sanavalmiuden ja omalaatuiset sekä perättömiin tietoihin perustuvat mielipiteet, joita joku härskimpi kaveri kehtaisi jopa faktoiksi väittää? Huisin jännää pojut ja tytöt, tie Edmontonin ykköskenttään kulkee kuin kulkeekin Oulun kautta!
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mikä intressi Oilersilla olisi tukea Suomen U20-joukkuetta? Puljujärvelle se ei toisi pelillisesti mitään uutta, eikä ainakaan auttaisi sopeutumaan Oilersin pelaamiseen. Aivan turhaa ininää aiheesta.

Eiköhän homman juoni nyt ole se, että Puljujärven odotetaan tekevän harjoituksissa töitä pelinsä eteen ja sen jälkeen näyttävän niillä vähäisilläkin minuuteilla omaksuneensa vaadittavia asioita. Näyttöjen pohjalta se vastuukin kasvaa eikä mitään anneta ilmaiseksi.
Ei mulla pakkomielle ole. Mun mielestä vaan Pulju ois vainu käydä pelaa noi kisat. Lähinnä sen takia jos farmiinkaa ei ole kikre.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Kun kerran kysyit, niin muuan numerolla 1 varattu kaveri joka juuri rikkoi 1400 pelin rajan ja samainen pistemääräkin taitaa olla ihan ovella. Jos joku nyt sattuu Joe Thorntonin tietämään.
Täysin samaa mieltä mutta peli on hieman muuttunut niistä ajoista...katoppa joku peli siltä kaudelta
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Ainoa argumentti näissä "Puljun olisi pitänyt päästä junnukisoihin" -lausunnoissa on, että siellä hän olisi saanut itseluottamuksensa kuntoon ja sen jälkeen hän olisi pärjännyt paremmin Edmontonissakin. Puretaan tätä argumentaatiota osiin:

1) ensiksi otetaan annettuna, että Puljujärvellä on itseluottamusongelmia pelissään. Pidän hyvin todennäköisenä, että onkin. Voi kuitenkin olla, että hän on hyvinkin positiivisella ja luottavaisella mielellä omaan osaamiseensa ja syy nykytilanteeseen on muussa kuin itseluottamuksessa. Jos olisi niin, "Pulju kisoihin" -argumentaation pohja tippuisi siihen. Kuvitellaan kuitenkin, että itseluottamusongelmia olisi.

2) seuraava oletus on, että kisoissa Pulju olisi saanut itseluottamuksensa kuntoon. Jälkiviisaina voidaan katsoa, että Suomi hävisi kolme ensimmäistä matsia ja valmennus sai potkut kesken kisojen. Ei oikein kuulosta paikalta, jossa epävarma pelaaja kerää itseluottamuksensa joukkueen ykköstähtenä. Hemmetti pidän aika lailla yhtä todennäköisenä tehoja 0+1, -3 ja kyrpä otsassa kuin että Puljujärvi olisi pelannut hyvin, jos kerran on itseluottamusongelmia ja sitten heitetään kantamaan ongelmajoukkuetta. Kuvitellaan kuitenkin, että itseluottamus olisi parantunut.

3) kolmas oletus on, että parantunut itseluottamus on siirrettävissä toisiin olosuhteisiin. Tämä on liian yksioikoinen käsitys itseluottamuksesta. Tietyssä ympäristössä voi olla helvetin hyvä itseluottamus ja toisessa ympäristössä jokin syö sen nollaan. En tiedä, kuinka pitkälle junnukisojen kurkominuutit kantavat, jos paluun jälkeen pelaat ensimmäisessä pelissä kahdeksan minuuttia ja seuraavan istut taas katsomossa. Jos itseluottamusta on Edmontonissa horjutettu, minusta turvallisinta Edmontonin kannalta olisi, että se myös palautetaan siellä. Jos ei onnistu, niin treidi kehiin ja katsomaan, olisiko jollakin toisella itseluottamusta pelata meillä.

4) neljäs oletus on, että Edmonton tarvitsisi Puljujärven itseluottamusbuustia. Ymmärrän, että jonkin joukkuetta kantavan pelaajan itseluottamusongelmat ovat sellaisia, joiden purkuun kannattaa panostaa; paketti on muuten kasassa, mutta päässä on joku este. Puljujärvi on kuitenkin 18-vuotias junnu, jolla on pelissä puutteita hänen valmentajansa mukaan. En usko seuran olevan hirveän kiinnostunut siitä, onko tuolla junnulla hyvä itseluottamus ensi kuussa, vaan miten nopeiten saadaan heikkoudet pois ja paketti valmiiksi. Siihen kuvioon Edmontonin mielestä junnukisat eivät sopineet. Ymmärrän hyvin, miksei.

Ps. anteeksiantamatonta Puljujärven agentilta/vanhemmilta/valmentajilta/kaikilta hänen junnu-uransa vaikuttajilta, ettei häntä pakotettu opettelemaan englantia. Sain valmentajan haastattelusta sen kuvan, ettei AHL oikein ole vaihtoehto, kun englanti ei taivu. Ei vissiin olekaan ollut kuin joku viimeiset kolme-neljä vuotta ollut tavoite pelata änärissä ja sitten uralle lyödään noin typeriä kapuloita rattaisiin kuin kielitaidottomuus.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Ainoa argumentti näissä "Puljun olisi pitänyt päästä junnukisoihin" -lausunnoissa on, että siellä hän olisi saanut itseluottamuksensa kuntoon ja sen jälkeen hän olisi pärjännyt paremmin Edmontonissakin. Puretaan tätä argumentaatiota osiin:

1) ensiksi otetaan annettuna, että Puljujärvellä on itseluottamusongelmia pelissään. Pidän hyvin todennäköisenä, että onkin. Voi kuitenkin olla, että hän on hyvinkin positiivisella ja luottavaisella mielellä omaan osaamiseensa ja syy nykytilanteeseen on muussa kuin itseluottamuksessa. Jos olisi niin, "Pulju kisoihin" -argumentaation pohja tippuisi siihen. Kuvitellaan kuitenkin, että itseluottamusongelmia olisi.

2) seuraava oletus on, että kisoissa Pulju olisi saanut itseluottamuksensa kuntoon. Jälkiviisaina voidaan katsoa, että Suomi hävisi kolme ensimmäistä matsia ja valmennus sai potkut kesken kisojen. Ei oikein kuulosta paikalta, jossa epävarma pelaaja kerää itseluottamuksensa joukkueen ykköstähtenä. Hemmetti pidän aika lailla yhtä todennäköisenä tehoja 0+1, -3 ja kyrpä otsassa kuin että Puljujärvi olisi pelannut hyvin, jos kerran on itseluottamusongelmia ja sitten heitetään kantamaan ongelmajoukkuetta. Kuvitellaan kuitenkin, että itseluottamus olisi parantunut.

3) kolmas oletus on, että parantunut itseluottamus on siirrettävissä toisiin olosuhteisiin. Tämä on liian yksioikoinen käsitys itseluottamuksesta. Tietyssä ympäristössä voi olla helvetin hyvä itseluottamus ja toisessa ympäristössä jokin syö sen nollaan. En tiedä, kuinka pitkälle junnukisojen kurkominuutit kantavat, jos paluun jälkeen pelaat ensimmäisessä pelissä kahdeksan minuuttia ja seuraavan istut taas katsomossa. Jos itseluottamusta on Edmontonissa horjutettu, minusta turvallisinta Edmontonin kannalta olisi, että se myös palautetaan siellä. Jos ei onnistu, niin treidi kehiin ja katsomaan, olisiko jollakin toisella itseluottamusta pelata meillä.

4) neljäs oletus on, että Edmonton tarvitsisi Puljujärven itseluottamusbuustia. Ymmärrän, että jonkin joukkuetta kantavan pelaajan itseluottamusongelmat ovat sellaisia, joiden purkuun kannattaa panostaa; paketti on muuten kasassa, mutta päässä on joku este. Puljujärvi on kuitenkin 18-vuotias junnu, jolla on pelissä puutteita hänen valmentajansa mukaan. En usko seuran olevan hirveän kiinnostunut siitä, onko tuolla junnulla hyvä itseluottamus ensi kuussa, vaan miten nopeiten saadaan heikkoudet pois ja paketti valmiiksi. Siihen kuvioon Edmontonin mielestä junnukisat eivät sopineet. Ymmärrän hyvin, miksei.

Ps. anteeksiantamatonta Puljujärven agentilta/vanhemmilta/valmentajilta/kaikilta hänen junnu-uransa vaikuttajilta, ettei häntä pakotettu opettelemaan englantia. Sain valmentajan haastattelusta sen kuvan, ettei AHL oikein ole vaihtoehto, kun englanti ei taivu. Ei vissiin olekaan ollut kuin joku viimeiset kolme-neljä vuotta ollut tavoite pelata änärissä ja sitten uralle lyödään noin typeriä kapuloita rattaisiin kuin kielitaidottomuus.
Toivottavasti @Noitarumpu lukee tämän tekstin ilman mitään marttyyriasennetta ja höpinöitä "vahvasta ja itsenäisestä naisesta", jota me miehet ei pompotella.
 
K

kiwipilot

Laitetaas erinäisten sontatunkioiden kaivuun jälkeen ihan asiaakin:

Puljujärvi kuuluu nuorten MM-kisoihin, ei Oilersin koirankoppiin - MAAJOUKKUE - 31.12.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tämä siksi, että on uskottavampi teille kuin mun näkemykset ja siksi, kun täällä on funtsittu, ettei pikkujellonat olisi antanut mitään Jesselle/Oilseille.

Eli linkkaat marttyyrina tänne kaiken paskan mikä tukee omaa, harhaista näkemystäsi? Vähän kuin aikanaan Nato -säikeessä Verkkomedia.org:n kanssa. Siinä olet toki oikeassa, että uskottavuutesi on mennyt jo vuosia sitten.

Noin niinkuin lukeneeksi ihmiseksi olet harvinaisen kujalla asioista ja ilmiöistä.

Toivottavasti @Noitarumpu lukee tämän tekstin ilman mitään marttyyriasennetta ja höpinöitä "vahvasta ja itsenäisestä naisesta", jota me miehet ei pompotella.

Toivoa saa aina mutta luultavasti tässä tapauksessa se on yhtä tyhjän kanssa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainoa argumentti näissä "Puljun olisi pitänyt päästä junnukisoihin" -lausunnoissa on, että siellä hän olisi saanut itseluottamuksensa kuntoon ja sen jälkeen hän olisi pärjännyt paremmin Edmontonissakin. Puretaan tätä argumentaatiota osiin:

1) ensiksi otetaan annettuna, että Puljujärvellä on itseluottamusongelmia pelissään. Pidän hyvin todennäköisenä, että onkin. Voi kuitenkin olla, että hän on hyvinkin positiivisella ja luottavaisella mielellä omaan osaamiseensa ja syy nykytilanteeseen on muussa kuin itseluottamuksessa. Jos olisi niin, "Pulju kisoihin" -argumentaation pohja tippuisi siihen. Kuvitellaan kuitenkin, että itseluottamusongelmia olisi.

Eli kirjoituksessasi itseluottamusongelmia voi olla, tai sitten ei. Sinussa olisi politiikon ainesta:)Jos tosiaan kuvitellaan, että olisi ongelmia niin mennään seuraavaan kohtaan.

2) seuraava oletus on, että kisoissa Pulju olisi saanut itseluottamuksensa kuntoon. Jälkiviisaina voidaan katsoa, että Suomi hävisi kolme ensimmäistä matsia ja valmennus sai potkut kesken kisojen. Ei oikein kuulosta paikalta, jossa epävarma pelaaja kerää itseluottamuksensa joukkueen ykköstähtenä. Hemmetti pidän aika lailla yhtä todennäköisenä tehoja 0+1, -3 ja kyrpä otsassa kuin että Puljujärvi olisi pelannut hyvin, jos kerran on itseluottamusongelmia ja sitten heitetään kantamaan ongelmajoukkuetta. Kuvitellaan kuitenkin, että itseluottamus olisi parantunut..

Jos Jesse olisikin tullut heti kisoihin, niin ihan hyvin olisi voinut suunta olla toisenlainen. Ei välttämättä, mutta samalla lailla mahdollista kuin oma näkemyksesi. Maalierot olivat pieniä ja kyse oli enemmänkin siitä, ettei osuttu maaliin. Siinähän Jessestä olisi ollut apua.Vastoinkäymisissäkin voi kasvaa, PÄÄASIAHAN on, että poika pääsee oikeesti kunnolla pelaamaan.

3) kolmas oletus on, että parantunut itseluottamus on siirrettävissä toisiin olosuhteisiin. Tämä on liian yksioikoinen käsitys itseluottamuksesta. Tietyssä ympäristössä voi olla helvetin hyvä itseluottamus ja toisessa ympäristössä jokin syö sen nollaan. En tiedä, kuinka pitkälle junnukisojen kurkominuutit kantavat, jos paluun jälkeen pelaat ensimmäisessä pelissä kahdeksan minuuttia ja seuraavan istut taas katsomossa. Jos itseluottamusta on Edmontonissa horjutettu, minusta turvallisinta Edmontonin kannalta olisi, että se myös palautetaan siellä. Jos ei onnistu, niin treidi kehiin ja katsomaan, olisiko jollakin toisella itseluottamusta pelata meillä.

Vahva itseluottamus heijastuu ihan kaikkeen, kysykää vaikka Laineelta. Silloin alkaa tulemaan enemmän onnistumisia, kun uskaltaa tehdä variaatoitakin pelaamiseen.Ei se ole yksioikoinen käsitys ollenkaan. Notkahduksia tulee kaikille pelaajille, jopa niille tähtipelaajille. En ole huomannut ainuttakaan täydellistä pelaajaa. Mut jos itsetunto on kohdillaan, niin kestää nekin ja vahvistuu. Miten olet niin varma, että Oils peluuttaisi onnistuneen junnuturnauksen jälkeen 8 min./peli tai pitäisi poppareilla? Ja jos ei onnistuisi, niin siinähän näkisi vielä myös niitä puutteita, joihin paneutua.

4) neljäs oletus on, että Edmonton tarvitsisi Puljujärven itseluottamusbuustia. Ymmärrän, että jonkin joukkuetta kantavan pelaajan itseluottamusongelmat ovat sellaisia, joiden purkuun kannattaa panostaa; paketti on muuten kasassa, mutta päässä on joku este. Puljujärvi on kuitenkin 18-vuotias junnu, jolla on pelissä puutteita hänen valmentajansa mukaan. En usko seuran olevan hirveän kiinnostunut siitä, onko tuolla junnulla hyvä itseluottamus ensi kuussa, vaan miten nopeiten saadaan heikkoudet pois ja paketti valmiiksi. Siihen kuvioon Edmontonin mielestä junnukisat eivät sopineet. Ymmärrän hyvin, miksei.

Eli siis kirjoituksesi mukaan Oils keskittyy vain tähtipelaajien itseluottamukseen, jollekin keltanokkalahjakkuudelle se ja sama? Aika hyvin sitten organisaatio panostaa tulevaisuuteen. Tuohan olisi lyhytnäköistä toimintaa ja suorastaan anteeksiantamatonta. Jos eivät kykene mitenkään Puljujärveä auttamaan, tai eivät ehdi, niin miksi ei toiseen paikkaan isommilla peliajoilla? Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin KAIKILLA on puutteita pelaamisessa, eivätkä ole täydellisiä, myös "Jeesuksetkin"tekee virheitä. Ai niin, mut se taitaakin olla aina ketjukavereiden vika siinä tapauksessa, vai kuinka?

Ps. anteeksiantamatonta Puljujärven agentilta/vanhemmilta/valmentajilta/kaikilta hänen junnu-uransa vaikuttajilta, ettei häntä pakotettu opettelemaan englantia. Sain valmentajan haastattelusta sen kuvan, ettei AHL oikein ole vaihtoehto, kun englanti ei taivu. Ei vissiin olekaan ollut kuin joku viimeiset kolme-neljä vuotta ollut tavoite pelata änärissä ja sitten uralle lyödään noin typeriä kapuloita rattaisiin kuin kielitaidottomuus.

Aina voi tietenkin syyttää koulua, valmennusta, vanhempia jne. siitä, että Jessellä ei englanti toimi hyvin. Nyt en muista nikkiä, mutta kirjoitti tänne ja oli opettaja, joka mainitsi, ettei tuo ole niin yksiselitteistä, vaan toisilla on oikeasti vaikea oppia.

Jesse on kuitenkin peruskoulun ainakin käynyt, joten kyllähän hän opetusta on saanut. Tähän tietysti voidaan tulla haukkumaan sitten tyhmäksi kuin saapas, mutta miettikääpä, jos todella on olemassa pätevä syy kielelliseen ongelmaan. Täällä ollaan aika armottomia tuon englannin suhteen, kun yleensä haukkujalla itsellään se ehkä on vahva. Voisikin muistuttaa, ettei hyvän englannin omaavakaan joka asiassa hyvä ole. Tietynlainen nöyryys olisi hyvä muistaa.

Tiedän, että osa porukasta ei osaa täällä englantia niin hyvin, että linkitetään pitkiä englanninkielisiä artikkeleita, täynnä erikoissanastoja. Itsekin pärjään kyllä enkulla maailmalla ja lukemalla rapakontakaisten joukkueiden fanipalstoja. Siihen ei niin paljon tarvita, mutta olisi suotavaa vaativammissa linkeissä antaa suora suomennos, vai onko pelko, ettei osaakaan täydellisesti suomentaa?Turhaa. Olemme kuitenkin suomenkielisellä foorumilla ja jos enkkua haluaa, niin sille on oma ketjunsa olemassa, joten sinne semmoiset, kiitos.

@kiwipilot ille sellainen huomautus ystävällisesti, että olet käsittääkseni saanut jo aika monta bannia, etkä tunnu oppivan millään tuota henkilökohtaisuuksiin menoa. Yritä enemmän, pliis! Kolumnin kirjoittajakin on siis harhainen paskankirjoittaja sen lisäksi, että viittaat minuun, koska alkuperäinen linkkihän on toimittajan, jonka halusin tuoda luettavaksi, vaikken ihan joka kohdasta samaa mieltä ollutkaan. Esim. vaikka tehojen valossa ei J.P. onnistunut niinkään "Jeesuksen"vierellä, niin jutusta puuttui se, että Jesse oli tehnyt hyviä asioita. Ainahan ne ei näy pisteinä. Ei mulla @kiwipilotille muuta asiaa olekaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eli kirjoituksessasi itseluottamusongelmia voi olla, tai sitten ei. Sinussa olisi politiikon ainesta:)Jos tosiaan kuvitellaan, että olisi ongelmia niin mennään seuraavaan kohtaan.

Niin, eli et siis sisäistänyt lainkaan kokonaisuutta viestissä. :) Ei me kukaan tiedetä, onko niitä itseluottamusongelmia vai ei. Tuossa viestissä on mun mielestä tyylikkäästi typistetty tilanne yhteen ainoaan viestiin.

Jos Jesse olisikin tullut heti kisoihin, niin ihan hyvin olisi voinut suunta olla toisenlainen. Ei välttämättä, mutta samalla lailla mahdollista kuin oma näkemyksesi. Maalierot olivat pieniä ja kyse oli enemmänkin siitä, ettei osuttu maaliin. Siinähän Jessestä olisi ollut apua.Vastoinkäymisissäkin voi kasvaa, PÄÄASIAHAN on, että poika pääsee oikeesti kunnolla pelaamaan.

Ensinnäkin, miten niin pääasia? Sinulle se voi olla pääasia, mutta edelleenkään et ole perustellut mitenkään, miksi juuri Jesselle olisi elintärkeää päästä mahdollisimman paljon pelaamaan.

Ja toisekseen, ihan yhtä lailla se Jessen tulo kisoihin olisi voinut tuoda vielä pahemman mahalaskun kuin nähty, ja sitä kautta romuttanut sitä itseluottamusta entistä pahemmin.

Vahva itseluottamus heijastuu ihan kaikkeen, kysykää vaikka Laineelta. Silloin alkaa tulemaan enemmän onnistumisia, kun uskaltaa tehdä variaatoitakin pelaamiseen.Ei se ole yksioikoinen käsitys ollenkaan. Notkahduksia tulee kaikille pelaajille, jopa niille tähtipelaajille. En ole huomannut ainuttakaan täydellistä pelaajaa. Mut jos itsetunto on kohdillaan, niin kestää nekin ja vahvistuu. Miten olet niin varma, että Oils peluuttaisi onnistuneen junnuturnauksen jälkeen 8 min./peli tai pitäisi poppareilla? Ja jos ei onnistuisi, niin siinähän näkisi vielä myös niitä puutteita, joihin paneutua.

Eihän tuostakaan voi varma olla, mutta sekin perustuu olettamukseen ja spekulaatioon, ihan niinkuin kaikki sinun kirjoittamasi. Et sinäkään voi olla varma, että junnukisoihin osallistuminen olisi parantanut Puljujärven itseluottamusta.

Boldattuun kohtaan, mikäs siinä Jessen itseluottamuksen mahdollisessa puutteessa sitten on se ongelma...?

Eli siis kirjoituksesi mukaan Oils keskittyy vain tähtipelaajien itseluottamukseen, jollekin keltanokkalahjakkuudelle se ja sama? Aika hyvin sitten organisaatio panostaa tulevaisuuteen. Tuohan olisi lyhytnäköistä toimintaa ja suorastaan anteeksiantamatonta. Jos eivät kykene mitenkään Puljujärveä auttamaan, tai eivät ehdi, niin miksi ei toiseen paikkaan isommilla peliajoilla? Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin KAIKILLA on puutteita pelaamisessa, eivätkä ole täydellisiä, myös "Jeesuksetkin"tekee virheitä. Ai niin, mut se taitaakin olla aina ketjukavereiden vika siinä tapauksessa, vai kuinka?

Kylläpä on ristiriitainen kappale. Eikös se Oilers juurikin pyri koko ajan auttamaan Puljujärveä kaikin tavoin? Kaveria ei lähetetä AHL:ään, koska kieliongelmat vaikeuttaisivat siellä toimimista. Kaverin puutteita hiotaan rauhallisesti paremmiksi, juurikin sitä tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ja vertaus McDavidiin alkaa olemaan jo aika priceless-kamaa. Kyllä, kaikki tekevät virheitä, mutta McDavidilla ehkä se perustaso riittää siihen vakiorooliin tällä hetkellä ihan himpun verran Puljujärveä paremmin. Eikä täällä kai kukaan ole ketjukavereita syyttänyt kenenkään kohdalla...?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Laitetaas erinäisten sontatunkioiden kaivuun jälkeen ihan asiaakin:

Puljujärvi kuuluu nuorten MM-kisoihin, ei Oilersin koirankoppiin - MAAJOUKKUE - 31.12.2016 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tämä siksi, että on uskottavampi teille kuin mun näkemykset ja siksi, kun täällä on funtsittu, ettei pikkujellonat olisi antanut mitään Jesselle/Oilseille.
Mielipiteitähän löytyy erilaisia. Olisin toivonut kolumnin kirjoittajan keksivän edes yhden hyvän perustelun miksi Puljujärvi olis pitänyt lähettää junnukisoihin. Muuta kuin sen täälläkin spekuloidun itseluottamuksen. Ja sitten kun kolumnissa ainoa peruste on itseluottamuksen parantaminen niin olisi nyt vähän avannut asiaa vaikka samaan tyyliin kuin @KiVi teki. Nyt tuo kolumni omasta mielestäni oli ihan samaa tasoa kuin suuri osa viesteistä tässä ketjussa.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuinka paljon Puljujärvellä oli peliaika keskimäärin Kärpissä viime kaudella?

Jesse pelasi 50 matsia ca 15:05min. Maaleja syntyi 13 kpl ja syöttöjä 15 kpl. YV:ta ei paljoa 7 min. AV ei ollenkaan. Ei ole hänen juttunsa. Aloitus% 50. Hänhän pelasi myös mestiksessä ja oli myös saikulla.Kärpissä ei ole saanut hyväkään pelaaja aina ansaitsemaansa peliaikaa, vaikka tämän hetkisessä tilanteessa hän olisi taivaan lahja. Tilastot kaivoin netistä, toivottavasti ovat oikein, ulkoa en muista.

Muille kirjoittaneille: turhaan siis laitoin tuon linkin, täällähän tiedetään kaikki paremmin vaikka koko ajan pitäisi muistaa, että kirjoitukset ovat jokaisen omia näkemyksiä. Puolesta ja vastaan. Ei jaksa enää, on kuin tuuleen huutaisi. Ihan kuin ei saisi olla kuin tiettyä mieltä. Lähdetään pahimmissa tapauksissa menemään jo henk.koht. loukkauksiin. Yritän pysyä asiassa, mutta tässäkään ei mikään auta. Huhuh!Olkaa keskenänne ja perustakaa vaikka keskinäisen kehumisen kerho. Monet varmasti ovat privaatistikin jo kamuja ja välillä tulee oikein porukkasuolauksia asiallisiinkin kirjoituksiin. Eihän noita tiettyjä viestejä ja niiden puolustajia muuten voi ymmärtää.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
@Noitarumpu viestini pointti noin yhdellä virkkeellä oli, että "Pulju kisoihin" on hyvin heikosti perusteltua spekulaatiota. Paino sanoilla heikosti perusteltua, koska tietenkin kaikki Puljujärven peliesityksiä koskeva keskustelu, joka ei ole faktojen toteamista, on spekulaatiota. Oman viestini ajatuksenjuoksua minulla ei ole tarvetta avata enempää.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Muille kirjoittaneille: turhaan siis laitoin tuon linkin, täällähän tiedetään kaikki paremmin vaikka koko ajan pitäisi muistaa, että kirjoitukset ovat jokaisen omia näkemyksiä. Puolesta ja vastaan. Ei jaksa enää, on kuin tuuleen huutaisi. Ihan kuin ei saisi olla kuin tiettyä mieltä. Lähdetään pahimmissa tapauksissa menemään jo henk.koht. loukkauksiin.
Henkilöön menevät loukkaukset ovat ikäviä, ja kyllä meno palstalla muistuttaa aina välillä kiusaamista. Se ei kuitenkaan ole kiusaamista, että sanotaan asiasta. Minusta sinulle on sanottu pelkästään asiasta jopa hämmentävän asiallisesti vielä voimakastahtoinen nainen -demonstraatiosi jälkeenkin. Koska naurettavaa/typerää/loukkaavaakin alkaa pelata sukupuoltaan ja temperamenttiaan merkittäviksi tekijöiksi, kun ne eivät ole edes ainakaan kovin monen tiedossa etukäteen. Niinkuin @Aapee79 osuvasti totesi, ketään ei kiinnosta vittuakaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tottakai Jatkoajan toimittajaksi pääsy vaatii vuosien koulutuksen, tarkan rekryseulan läpäisyn, mieluiten urheilujournalismitutkinnon, mutta sen ansiosta toimittajan kirjoittamat jutut ovat riippumatta siitä, että onko niissä perusteluita tai ei, ihan eri tavalla luotettavia kuin keskustelupalstoilla kirjoitetut jutut.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Voi visnu... kuten BB:ssä sanottiin.

Mutta asiaan. Tai johonkin.

Rautakorven nuorjellonissa Puljujärven itseluottamus tuskin olisi parantunut, vaikka onhan se mahdollista, mutta melkoisen epätodennäköistä, kun nyt olemme nähneet miten Rautakorven joukkue pelasi.

Tämä minua vähän kiinnostaa, vaikken ymmärrä miksi:

Itseasiassa yksi nimimerkki on... Siitä ettei Puljujärvelle syötetä jne. Vaikea varmaan arvata kuka?

Onko todella oltu tätä mieltä? Ei NHL ole mitään ikäkausilätkää, vaan voittamiseen perustuvaa kiekkoilua, johon isät ja äidit eivät enää, kiitos siitä, pääse vaikuttamaan. No, tämä asia, sen merkitys, on toki aivan periferinen.

Olen melkoisen varma, että Puljulla on edessään hyvä tulevaisuus siinä liigassa, mihin hän kuuluu, eli NHL:ssä. Jälleen kerran vetoan ammattimaisuuteen: scoutit tietävät mitä tekevät. Okei, draft busteja on, mutta vähemmän. Tietenkin loukkaantumiset voivat pilata uran kuten kävi Tuomo Ruudulle, tai pelasihan Ruutu hyvän uran NHL:ssä mutta rahkeet olisivat riittäneet todella paljon pidemmälle. Kuulostaa hyvältä, että Pulju jatkaa Edmontonissa harjoitusintoiluaan. Mitään hätää ei ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös