Todella mielenkiintoinen artikelli, mutta yksi mikä pisti itsellä silmään:
"Puljujärven paino nousi kuntoutusprosessin aikana peräti yhdeksän kiloa. Ensimmäistä kertaa Kempeleeseen saapuessaan hän painoi 89 kiloa ja lähtiessään 98 kiloa.
– Me toivoimme, että hän painaisi jopa 105 kiloa, Kuntomon toimitusjohtaja Lotvonen yllättää.
– Suomessa hieman luullaan, että jääkiekkoilijoiden pitäisi olla kevyempiä kuin ennen, mutta se ei pidä paikkaansa. Tilastot ja tiede osoittavat, että asia on päinvastoin.
NHL-agentit ovat jo jonkin aikaa olleet huolissaan siitä, että Suomesta siirtyy Pohjois-Amerikkaan fysiikaltaan turhan heikkoja pelaajia. Voimatasot eivät ole muiden maiden verrokkipelaajien tasolla.
– Se on tietenkin avainroolissa, että millä tavalla pelaajan massa luodaan. Jos sen luo klustereina kahdeksan toiston sarjoilla, niin voimantuottonopeus säilyy riittävän hyvänä, jotta lihassolut eivät muutu liian hitaaseen suuntaan, Urpilainen kertoo.
– Lihasmassasta halutaan ottaa myös tehoja irti hermostollisen maksimivoimaharjoittelun ja nopeus- ja räjähtävyysharjoittelun kautta."
Eli vaikka on puhuttu kokoajan nopeammasta jääkiekosta. Ja ei tarvitse kamppailla enää niin lujaa jne. Niin ihan nyt ei kuitenkaan tarkoita, että kukkakeppeinä tuolla NHLssä voisi painaa. Vaan sitä massaa pitää olla edelleen kamppailuun sekä voimantuottoon ja etenkin räjähtävään voimaan.
Toki Puljulla varmasti massaa lähtenyt tuon leikkauksen + kuntoutuksen aikana ja siksi sitä on pitänyt saada lisää. Mutta ei pelkästään sen takia.
Ja onhan tuo nähty. Etenkin juuri suomalaiset ovat välillä kuin märkiärättejä NHLään saapuessaan.
Ps. "– Jessellä ei ollut lonkissaan täysiä liikelaajuuksia ainakaan kolmeen tai neljään vuoteen, Urpilainen sanoo." Ehkä tämä kertoo myös tuosta hieman bambimaisesta liikkeestä.