Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 773 209
  • 8 665

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Vaikka nyt provo onkin, niin silti kai voi korjata faktoja kun ne sitten jonkun päähän aina jäävät. McDavidin pisteistä viime kaudella 36% ylivoimalla, sitä edellisellä 35% ja koko uralla 32%. Draisaitlilla koko uralla 32,5%.

Aiemmilla kausilla 5v5 pelissä yleensä McDavid ja Puljujärvi ovat yhdessä olleet tilastollisesti todella vahvoja. Vaikkei Puljujärvelle tehopisteitä juuri olekaan siunaantunut. Mutta tämän kauden (hyvin pieni) ensimmäinen 50 minuutin otos on kyllä ollut heiltä aika heikko yhdessä. Toivottavasti se siitä lähtee parantumaan.
Myönnetään, että mainitsemani prosentit olivat liian suuret. Ison osan pisteistä kuitenkin tekevät ylivoimalla, eivät ole 5-5- tilastoissa liigan kärkipaikalla.

Pubijengi statuksesta en rupea perääntymään. Enkä myöskään usko, että Puljun tulevaisuus Edmontonissa on.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Kyllä olen eri mieltä. Kun Pulju voisi vain päästä eroon tuolta Edmontonista joukkueeseen, jossa on uskoa häneen ykkösmiehenä - pääasiassa 1-2 kenttä ja ylivoimat, niin varmasti tulosta tulee!
Mikään tällä hetkellä ei kyllä viittaa siihen että Puljusta olisi mihinkään NHL-joukkueeseen 1. kenttään ainakaan. Ykkösmieheksi ei todellakaan, tuo nyt on jo mielestäni melko naurettava heitto. Jesse on vielä melko nuori juu, mutta olen kyllä jo luovuttanut sen suhteen että hänestä saataisiin tehokasta kärkiketjujen hyökkääjää. Kunnioitettavan uran tulee kyllä varmasti tekemään semmoisena 2-3. kenttien laiturina. Ja siihen päälle vielä mielenkiintoinen höntti-persoona josta fanit tykkää.
 
Vaikka nyt provo onkin, niin silti kai voi korjata faktoja kun ne sitten jonkun päähän aina jäävät. McDavidin pisteistä viime kaudella 36% ylivoimalla, sitä edellisellä 35% ja koko uralla 32%. Draisaitlilla koko uralla 32,5%.

Tosin tällä kaudella McDavidin pisteistä 48% ylivoimalla, ja Draisaitlilla 52%.

Eikä tuota kannata ajatella mitenkään negatiivisesti. Monella huippupelaajalla on tältä kaudelta korkeita lukemia, esim. Rantanen 53%, Panarin 57%, Kaprizov 60%, Zuccarello peräti 69%. Ääriesimerkkinä Artturi Lehkonen tehnyt kahdeksasta pisteestään seitsemän ylivoimalla eli 88 %.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Myönnetään, että mainitsemani prosentit olivat liian suuret. Ison osan pisteistä kuitenkin tekevät ylivoimalla, eivät ole 5-5- tilastoissa liigan kärkipaikalla.
Tällä hetkellä McDavid tasakentällisin tehdyissä kärjessä ja Draisaitl 15:s. Viime kaudella McDavid Gaudreaun jälkeen toisena ja Draisaitl 9:s. Sitä edellisenä McDavid ykkönen ja Draisaitl neljäs. Ettei nyt ihan superhuonosti.
Toki en katsonut että paljonko noista tasakentällisin tehdyistä on tehty muuten kuin 5v5 pelissä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tosin tällä kaudella McDavidin pisteistä 48% ylivoimalla, ja Draisaitlilla peräti 52%.
Joo, tämä on totta. Mutta eiköhän se taas sinne 30% paikkeille tasoitu. Sillä tasollahan useat kärkikaverit ovat. Mutta aika näyttää. Ja on aika kivasti niitä pisteitä kuitenkin tasakentällisinkin.
EDIT: Ja nyt livettiin aika pahasti aiheesta. Joka tapauksessa Puljujärvellä on nyt taas ihan hyvää näytönpaikkaa. Mutta kummasti tosiaan karttelevat nuo pisteet Puljujärveä. Ei edes tuurilla tule mitään kakkossyöttöjä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka toivonkin Jessen ketjusta puhtaasti hyvän mielen ketjua, täytyy kommentoida viimeaikaista keskustelua.

Luonnollisesti tässä ketjussa näkökulma aiheeseen on Puljun näkökulma yhtä provosoijaa lukuun ottamatta. Tämä on kaikin puolin ookoo ja hyvä asia, mutta joskus itse kultakin pääsee unohtumaan, ettei NHL:n tehtävä ole ulosmitata Puljun maksimaalista potentiaalia. Jos olisi, niin varmasti esimerkiksi siirto Carolinaan tai minne ikinä hyödyttäisi.

Samoin ylivoima-aika tekisi hyvää ja auttaisi vertailemaan Jesseä muihin samantyyppisiin pelaajiin. Mutta realismia on, että jokin signaali pitäisi tulla häneltä itseltään lisäarvosta erikoistilanteissa. "Kuka tahansa" NHL-pelaaja parantaa pistekeskiarvojaan yyveellä, mutta siihen vaaditaan "paremmuutta" joukkuekavereihin nähden, että sinne pääsee sohimaan "helppoja" pinnoja.

Yksittäisen jengin, tässä tapauksessa Edmontonin, intresseissä Jessen potentiaalin maksimointi toki on, mutta vahvasti kokonaisuudelle alisteisesti. Vähän on sellainen fiilis, että Edmontonin Puljuun vuosien aikana sijoittama "henkinen pääoma" ja ihan konkreetiset assetit ovat tietyllä lailla lukinneet tilanteen molemmille osapuolille epäedullisella tavalla. Siinä mielessä siirto muualle ja puhdas pöytä ja tilanne, jossa Jessellä on "vain votettavaa" olisi suotava.

Koska kaikkihan toivomme (yhtä kyynistä ärrin murria lukuun ottamatta) kaikkea hyvää tälle symppikselle luonnon lapselle, joka on kaikin tavoin piristävä hahmo tosikkomaisessa ja tylyssä nykymaailmassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Edit: Ei se aina helppoa ole Edmontonissa, vaikka on tähtiä vieressä. Kaudella 2019-2020 Draisaitl ja McDavid teki yhteensä 207pist ja Nuge 61. Joukkueen 4.paras hyökkääjä... 34pist. Tätä ei edes voi laittaa Puljujärven piikkiin, kun mies pelasi kauden Oulussa.

Tuota voisi pikkuhiljaa alkaa laittamaan McDavidin ja Draisaitlin piikkiin. Jos kerran ovat niin yksioikoisia äijiä, että eivät saa muista joukkuekavereistaan kuin toisistaan tehoja irti.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Tuota voisi pikkuhiljaa alkaa laittamaan McDavidin ja Draisaitlin piikkiin. Jos kerran ovat niin yksioikoisia äijiä, että eivät saa muista joukkuekavereistaan kuin toisistaan tehoja irti.
Tämäkin on muuten totta. Yleensä semmoisia kiekkoilijoita pidetään arvossa jotka pystyvät "kantamaan" omaa ketjuaan ja tekevät muista ketjun pelaajista parempia. Silti kumpainenkin viilettää jatkuvasti samassa ketjussa. Luulisi että herrojen ympärille saataisiin rakennettua kaksi hyvää ketjua mikäli olisivat tämän tyyppisiä pelaajia. Esim. Barkovin Sasha on tämmöinen pelaaja vaikkei tehopisteillä yhtä railakkaasti juhlikaan kuin Edmontonin superkaksikko.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Jos Pulju tai aivan kuka tahansa pelaaja ei saa Edmontonin hyökkäyksessä laiturin paikalta parastaan irti, niin en usko kyllä saavan missään muuallakaan. Etenkin kun Kane loukkaantui on pääsy McDavidin vierelle hyvin vaivatonta, varsinkin kun puhutaan 2000-luvun parhaasta pelaajasta vakavasti otettavassa pudotuspelijoukkueessa. Ja jos siinä roolissa ei saa edes vartin peliajalla tasakentin yli 0.5ppg on paikkasi aivan jossain muualla. Tämä ei kuitenkaan poissulje NHL uran mahdollisuutta, mutta kärkikentän tekijäksi ei pelaajasta silloin enää ole. Ja näillä näytönpaikoilla mitä Pulju on Edmontonissa saanut toteaisin Jessen ehdottomasti NHL tasoiseksi pelaajaksi, mutten kärkikenttien pistetykiksi, ennemmin middle 6 rooli ja max kakkos yv:n maskimiehenä. Ei Puljusta mitään Kurria tai edes Landeskogia kannata odottaa, mutta oikeassa roolissa toimivan palasen contender joukkueeseen kylläkin. (Koitin etsiä tähän jotakin verrokkia mutten tosiaan keksinyt yhtään ketään matchaisi tuohon rooliin, kokoon, "peliälyyn", fyysisyyteen ja puolustustaitoihin).
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Kyllä olen eri mieltä. Kun Pulju voisi vain päästä eroon tuolta Edmontonista joukkueeseen, jossa on uskoa häneen ykkösmiehenä - pääasiassa 1-2 kenttä ja ylivoimat, niin varmasti tulosta tulee!
Eikös tätä kokeiltu jo pari vuotta sitten Kärpissä? Ihan kohtalaista tulosta Kärpissä, mutta ei mitään ilotulitusta kuitenkaan. Enpä usko, että olisi ykköshevonen missään joukkueessa NHL:ssä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Se "maisemanvaihto" kortti on vielä katsomatta. Lisäksi "ikäkortti".

Mutta näin kotisohva-analyytikkona näkisin olevamme vahvasti siinä tilanteessa, että kaikki menneet menestykset, odotukset ja varaus-statukset heivattava hevon helvettiin, ja sitten katsottava millanen pelaaja Pulju on, mitä tästä eteenpäin, millasella pelaajaprofiililla sellanen plusmerkkinen NHL-ura vielä urkenee.

Kilauttais vaikka Armialle, että miten se temppu tehdään.
 
I

Ice-Cold

Aika monien viime sivujen viestien osalta voisi kyllä tiivistää ajatukset vanhaan tarinaan, "keisarin uudet vaatteet". Uskotaan johonkin mikä ei ole totta, kun omilla silmillään se lopulta katsotaan mutta kun sen pitäisi olla näin, kehutaan vaan! Kehukaa vaan sitä että Pulju blokkasi puolustajaa kun McJeesus teki maalin, taputtakaa sille. Kyllä on vankka suoritus että hyökkääjä perkele estää puolustajaa, herrananen aika sentään! Tämähän on vähintä mitä siinä voi tehdä, pisteiden väistelemisen jälkeen.

Kehutaan että maaliodottama on hyvä, unohtaen että kyseisistä tilanteista herranen pelaaja ei osaa yleensäkin vastaanottaa kiekkoa tai suorittaa osoitteellista laukausta. Nämä oletettavat maalit myöskin jäävät muuten tekemättä, ymmärrettävistä syistä. Ne jotka eivät tähän "keisarin uudet vaatteet" tarinaan eivät usko, näkevät omalla silmilään että kiekko tämän pelaajan lavassa on kuin kranaatti, ja yleensäkin pystyssä luistimilla oleminen on onnistunut suoritus, joka ei ole ollenkaan varmaa, kaatuminen on todennäköisempää. Jossain vaiheessa kuitenkin keisarin vaatteet häviävät päältä pois ja asiat nähdään siten kun ne todellisuudessa ovat, ainakin toivon näin. Hyvää kiekkoviikonloppua kaikille!
 

peikko#13

Jäsen
Uskooko kukaan? Pulju ei ollut edes ykköshevonen Kärpissä, aika tasan esim Lammikon kanssa.

Tuskinpa Puljusta ykköshevosta on tulossa änäriin, mutta olihan hän sitä selkeästi silloin Kärpissä pelatessa. Vaikka tehot olivat Lammikon kanssa samaa luokkaa niin Biisonikuningas oli kuitenkin vitjansa selvä dynamo, joka ylivertaisella liu'ulla loi koko ajan aikaa, tilaa ja ylivoimatilanteita hyökkäyspäässä. Lammikko väänsi rinnalla miehekkäästi ja nakutteli kovat tehot, mutta ilman Puljua noin puolet tilanteista ja siten myös pisteistä olisi jäänyt tekemättä. Tekstiteeveessä toki olivat hyvinkin tasaväkiset veljet!

Mutta ei tuo touhu näköjään lähde lentoon ainakaan Edmontonissa, vaikka viime kausi erittäin lupaava olikin pelillisesti. Monien muiden tavoin uskon että joku henkinen lukko estää kukkaan puhkeamisen ja että Taavetti on turhan kurpa hyväksi johtajaksi.

Joten Teukka-Pulju-treidiä tässä lienee syytä joulunalus odotella. Professorin piinapenkillä Pulju olisi helposti semmoinen 50-60 pojon mies.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No niin, Pulju dominoi kakkossyötön empty-netteriin Floridaa vastaan. Tästä se lähtee.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tuskinpa Puljusta ykköshevosta on tulossa änäriin, mutta olihan hän sitä selkeästi silloin Kärpissä pelatessa. Vaikka tehot olivat Lammikon kanssa samaa luokkaa niin Biisonikuningas oli kuitenkin vitjansa selvä dynamo, joka ylivertaisella liu'ulla loi koko ajan aikaa, tilaa ja ylivoimatilanteita hyökkäyspäässä. Lammikko väänsi rinnalla miehekkäästi ja nakutteli kovat tehot, mutta ilman Puljua noin puolet tilanteista ja siten myös pisteistä olisi jäänyt tekemättä. Tekstiteeveessä toki olivat hyvinkin tasaväkiset veljet!

Mutta ei tuo touhu näköjään lähde lentoon ainakaan Edmontonissa, vaikka viime kausi erittäin lupaava olikin pelillisesti. Monien muiden tavoin uskon että joku henkinen lukko estää kukkaan puhkeamisen ja että Taavetti on turhan kurpa hyväksi johtajaksi.

Joten Teukka-Pulju-treidiä tässä lienee syytä joulunalus odotella. Professorin piinapenkillä Pulju olisi helposti semmoinen 50-60 pojon mies.
Ai Teräväinen ja Pulju päikseen vai? Jos sitä tarkoitat, niin on kutakuinkin vuoden vitsi. En kyllä usko, että Teräväinen lähtee Carolinasta vaikka vaihdossa tulisi pari Puljua selvästi parempaa pelaajaa vielä Puljun lisäksi. Ihan helvetisti parempi pelaaja on Teräväinen kuin Pulju, joten eiköhän puhuta ihan eri nimistä, jos todella Teräväistä oltaisiin treidaamassa. Mitä en tosiaan edes usko tapahtuvan.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Pysyykö Puljujärvi tällä hetkellä rosterissa vain, koska kallis yksisuuntainen sopimus? Onko näillä palkkakaton aikanakin vaikutusta? Mieshän ei tällä hetkellä pelaa edes oikeaa lajia, vaan jotain huonosti nukkuneen miehen yläasteen liikuntatunnin sählyä. Ero esimerkiksi Ahoon tai Teräväiseen, jotka pelaavat nuorista i'istään huolimatta lähes joka ilta NHL-konkarin jääkiekkoa, on todella merkittävä. Valmennus ei näytä tietävän, pitääkö Jesselle antaa vapauksia, vai yksinkertaisia ohjeita. Tuloksena on suorassa luistelussa ja kiekon ylöstuonnissa etevä pelaaja, joka ei koskaan tee kumpaakaan.

Puljujärven vuosipalkka on 3 miljoonaa. Jos Oilers purkaisi sen maksamalla, vaikuttaisiko palkkakattolaskelmiin?
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Puljujärven vuosipalkka on 3 miljoonaa. Jos Oilers purkaisi sen maksamalla, vaikuttaisiko palkkakattolaskelmiin?
Keskellä kautta ei voi ostaa sopimuksia ulos. Jos ajateltas että ois off season ja ulososto ikkuna niin Puljun tapauksessa lienee n. miljoonan verran palkka jaettas kahdelle vuodelle kutakuinki 50-50 cap penaltyna.

Mutta kyllähän nyt ottajia NHL:stä löytyisi sata varmasti jos Pulju esim. Waivereihin viskattas jolloin myös 3 milliä häviäisi Edmontonin kirjoilta.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Mutta kyllähän nyt ottajia NHL:stä löytyisi sata varmasti jos Pulju esim. Waivereihin viskattas jolloin myös 3 milliä häviäisi Edmontonin kirjoilta.
Mihin rooliin ottaisit? Kolmoskentän mies ilman tehoja, jolla on joukkueen huonoin +- ? Eikö noita saa ihan omasta farmista nuorempina, ja pienemmällä palkalla?

Potentiaali on olemassa, mutta käyrä on ollut laskussa liian kauan. En näe, että kukaan näkisi yli 40 pisteen luottoratsun potentiaalia. Puolustuspelikin on tällä hetkellä surkeaa. Sanoisin, että liikkuu vaan suuremman kaupan osana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mutta kyllähän nyt ottajia NHL:stä löytyisi sata varmasti jos Pulju esim. Waivereihin viskattas jolloin myös 3 milliä häviäisi Edmontonin kirjoilta.

Kyllä se Pulju nyt ihan palkkansa arvoinen on. Tuommoisille puolustavan roolin äijille maksetaan sitä kolmosta. Joku Oskar Sundqvist Detroitissa aika liki samassa roolissa.

Eikä se Pulju mitenkään huonosti tälläkään kaudella ole puolustanut. xGA jengin alhaisimpia lukemia.
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Kyllä se Pulju nyt ihan palkkansa arvoinen on. Tuommoisille puolustavan roolin äijille maksetaan sitä kolmosta. Joku Oskar Sundqvist Detroitissa aika liki samassa roolissa.

Eikä se Pulju mitenkään huonosti tälläkään kaudella ole puolustanut. xGA jengin alhaisimpia lukemia.
Joo, tämä oma kirjoitukseni olikin enempi sitä että nimenomaan Puljulle löytyisi satavarmalla ottajia jos Waivereihin joutuisi. Viestissä johon vastattiin esitettiin väitteitä tyyliin "Puljun paikka ei oo änärissä" ja että minimisopparilla saa samaa laatua
 

Mustakulkkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Jokerit, Suomen maajoukkue
Joo, tämä oma kirjoitukseni olikin enempi sitä että nimenomaan Puljulle löytyisi satavarmalla ottajia jos Waivereihin joutuisi. Viestissä johon vastattiin esitettiin väitteitä tyyliin "Puljun paikka ei oo änärissä" ja että minimisopparilla saa samaa laatua
Puljun kannattaa tähdätä Waivereihin. Edmonton ei oo tulevaisuutta. Näin on vain nännit!
 
Puljun kannattaa tähdätä Waivereihin. Edmonton ei oo tulevaisuutta. Näin on vain nännit!

Miten siihen tähdätään? Jos pelaat tarkoituksella mahdollisimman huonosti, niin lennät kyllä pihalle ennen pitkää, mutta samalla romahdutat oman markkina-arvosi myös muiden joukkueiden silmissä. Mikä siis neuvoksi Jesselle?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös