En voi kyllä mitenkään allekirjoittaa tätä. Jo viimekaudella Puljujärven pelillinen ilme oli joukkueen parhaimpia ja tämän kauden preseason-peleissä osoitti hyvinkin monipuolista lahjakkuuttaan niissä peleissä, joissa pääsi kunnon peliajoille. Tällä hetkellä Oilersin palkitsemissysteemi vain on sellainen, että kaikki menee käänteisellä logiikalla. Puljujärven hyvät otteet on "palkittu" 10 minuutin peliajalla samoin kuin pakistossa Bouchard pelaa tällä hetkellä hyvin menneen harjoituskauden jälkeen jämäminuutteja.
Niin no harjoituspelit ovat harjoituspelejä mikä toki moneen kertaan oli esilläkin. Ja vastustajien kokoonpanot ovat varsin vaihtelevia. Kuten myös Olersin. Mistä syystä siellä käytännössä kaikki näyttivät olevan aika kovan tason pelimiehiä. Tai sanotaanko, että niissä peleissä useammat kaverit pääsivät isompaan rooliin kuin mitä on todennäköistä kauden aikana. Alkuperäinen suunnitelmahan oli laittaa Puljujärvi Stromen ketjuun ja siinä suunnitelmassa ovat pysyneet.
Bruinsia vastaan pelasivat 5v5 peliä 49:35. Tuo jakaantui siten, että ykkösketju oli jäällä sellaisen 17-18 minuuttia (McDavid tuota enemmän ja Rattie vähemmän), kakkonen noin 15-16 minuuttia (Draisaitl enemmän, Yamamoto vähemmän), kolmonen 10-11 minuuttia ja nelonen 8-10 minuuttia. Pelin lopussa McDavidia, RNH:ta ja Draisaitlia varsinkin kuormitettiin enemmän. Ja nelonen puolestaan ei viimeiseen kymmeneen minuuttiin käynyt jäällä.
Peluutushan meni tässä Bruins-pelissä siten, että Bruinsin ykkönen pelasi McDavidia vastaan ja Bruinsin kakkonen Draisaitlia vastaan. Ja sama kaava on yleensä kaikissa peleissä. Tällöin Oilersin kolmosketjulle (ja neloselle) jäävät yleensä ne vastustajan alemmat ketjut. Ja senhän taas luulisi olevan Puljujärvelle ja kumppaneille aivan loistava paikka voittaa se oma taistelunsa. Ei tarvitse pelata niin paljoa Charaa vastaan vaan siellä tulee (kuten tällä kertaa) enemmän Moorea ja Carloa.
Ja aika tasaisesti kolmoset pelasivatkin vastakkain sen reilut viisi minuuttia. Ei maaleja kumpaankaan suuntaan, mutta vaaralliset paikat Oilersille 2-0 (silloin kun Puljujärvi oli jäällä Bruinsin kolmosta vastaan, tilastot Naturalstattrickistä).
Samoin Bruinsin nelosta vastaan Pulju & co. voittivat oman osuutensa 1-0 (reilut kaksi minuuttia jäällä heitä vastaan).
Bruinsin ykkösen kanssa tasasivat vaaralliset tekopaikat 1-1 ja laukaukset Bruinsille 2-1 (jäällä 1-2 minuuttia).
Bruinsin kakkoselle hävisivät vaaralliset paikat 0-1 vajaan minuutin peliajalla.
Eli homma Oilersin näkökulmasta toimi tuossa varsin hyvin. Oilersin kolmonen voitti pääasialliset vastustajansa (kolmosen ja nelosen) maalintekopaikoissa 3-0 sillä 7-8 minuutin jääajalla. Bruinsin kärkiketjuja vastaan ei mennyt tilastollisesti niin hyvin, mutta eivät joutuneet pelaamaankaan juuri vastakkain.
Ongelmana toki se, että laukauksilla ja tekopaikoilla ei voiteta pelejä.
Puljujärvi on itseasiassa ihan joukkueensa kärjessä vaarallisten tekopaikkojen osalta näiden kahden pelin jälkeen eli jäällä ollessaan vaaralliset paikat +4/-3. Nyt ihmettelen, että miksi pitäisi laittaa Puljujärvi pelaamaan isompia minuutteja kovempia vastustajia vastaan jos nykyisellään pystyvät pelaamaan hyvin omia peluutuksiaan vastaan ja luomaan tekopaikkojakin. Vielä pitäisi sitten saada kiekkoa maaliinkin. Se toki ei ole pelkästään Puljujäven ongelma vaan koko ketjun ja joukkueen.
Mutta alkuperäinen suunnitelma Puljujärven aavistuksen helpommista minuuteista tuntuu toimivan ainakin tilastollisesti. Eikä hän nyt silmämääräisestikään ole mitenkään huono ollut. Vähän välillä pelin ulkopuolella ja Bruinsia vastaan yksi katastrofaalisen huono vaihtoon lähtö. Mutta muuten ihan kivasti. Toki jäähyjä ei olisi pakko ottaa. Ja McDavidia ja RNH:ta lukuunottamatta aika samoja ongelmia muillakin.
Bouchardiin muuten pätee aikalailla samat sanat. Fiksusti ovat saaneet peluutettua häntä vähän heikompia vastustajia vastaan. Ihan turha laittaa juniori-ikäistä kaveria ensimmäisissä NHL-peleissään ihan kovimpiin paikkoihin. Kyllä niitä sitten ehtii kun ensin saa vähän kokemusta.