Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. predsfan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Itsensä likoon laittamisesta puheen ollen mun ymmärtääkseni Jesse on nuoresta asti ollut todella hanakka treenaamaan suorastaan himoharjoittelija
   
 2. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei se ainakaan kropassa eikä kentällä näy. Veikkaan että tykkää höntsätä paljon.

  edit: Tai sitten treenataan väärin ja/tai liian kevyesti.
   
 3. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Himoharjoitteleminen toki voi olla siinä mielessä harhaanjohtava termi, että pitäisi tietää mitä siellä treenataan? Ei se kauheasti palvele peliä, vaikka sitä takakyykkyä ja viivaluistelua hinkkaisi 8h päivässä, joka ikinen päivä. Eli mitä se treenaaminen käytännössä on sitten ollut? Sitähän ei täältä näppäimistön takaa tietenkään voi tietää.

  Olli Jokinen ainakin on itse sanonut, että hänen NHL-uransa pelastaja oli Mike Keenanin erittäin kova koulu. Ja Ollista piti juuri hänen itsensä mukaan kaivaa tuota kovuutta esiin. Oli ollut liian pehmeä pelaaja ja sen takia ne ensimmäiset vuodet oli vaikeita. Tämä siis ihan perustuen hänestä tehtyihin haastatteluihin.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 4. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
  Lainaus:
  Karusti tiivistetty Puljujärven pelilliset ongelmat, mutta näin se vain on. Useamassa kommentissa on myös mainittu huono kulttuurinen sopeutuminen Pohjois-Amerikkaan Oulun kotoisten lihapatojen ääreltä, joka oli mielestäni erittäin suuri osasyy siihen, että se vei liikaa energiaa keskittymiseltä olennaiseen eli askissa pärjäämiseltä ja synkan löytämiseltä joukkueen & valmentajien kanssa.

  Ei se peli parane kuin napsauttamalla, jos joukkuetta vaihtaa. Samat pelilliset ja kulttuuriset ongelmat seuraavat Puljärveä, jos niihin ei löydy pikaista parannusta. Ja kun takana on vielä lonkkakeikkaus, joka tuo epävarmuutta ja -jatkuvuutta kesäharjoitteluun, niin ei ole kaverilla helppo vuori kiivettävänä.

  Toivon kaikkea hyvää Puljujärvelle, mutta olen hyvin skeptinen sikäli, että nyt on kulunut kolme vuotta ja kaikki näyttää menneen vain huonompaan suuntaan. Nyt on viimeinen hetki kaivaa suomalainen sisu esiin ja päättää, että pelaan ensi kaudella ylhäällä. Nyt jos koskaan on löydyttävä asennetta ja tehtävä kesä raakaa perustyötä sekä jätettävä kesäterassit sekä misut paitsioon tähtäimen ollessa vain NHL:ssä kun uuden kauden avauskiekko putoaa.
   
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Puljun ja samalla Edmontonin ongelma on se, että hänen arvoaan on hankala määritellä. Onko siellä paljon upsideä vai onko kyseessä hädin tuskin NHL-pelaaja. Potentiaalisesta 25+25 pelaajasta voi ja pitää maksaa se 1. kierroksen häntäpään vuoro, mutta muuten arvo saattaa olla joku kolmas kierros, jos sitäkään. Sitten on vielä tuo, että mikä on Puljun leirin sopimuspyyntö. Mitään 3x3 -sopimusta tuskin kovin moni haluaa antaa. Viime kauden perusteella lähempänä on 1x1 -sopimus. En tiedä mitä Pulju on vaatinut.
   
 6. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Tässä tämä Puljujärven tarina kiteytyy. Jos, jos ja jos. Paljon on kysymerkkejä Puljujärven ympärillä ja periaatteessa omistaa työkalut, mutta ei työkalupakkia niiden kasaamiseksi.

  Itselläni on mennyt luotto Puljujärveen ja ei se seuran vaihto takaa mitään viitteitä paremmasta. Oilersissa olisi ollut uudet tuulet gm:aa ja valmentajaa myöten, jotka olisivat halunneet Puljujärvelle tarjota mahdollisuuden menestyä. Puljujärvi muistuttaa hälyttävän paljon Magnus Pääjärvi-Svenssonia pelaajana. Kolme vuotta tahkottu Jessen osalta ja kausi kauden jälkeen tulevaisuus näyttää synkemmältä. Peliäly ja tilannenopeus- ja kovuus eivät vain riitä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 7. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Siellä nyt vaan on epäluottamusta molempiin suuntiin. Ihan hyvä olisi puljun löytää se lätkän ilo uudelleen.

  Jesse Puljujärven kohtelu puhututtaa – Edmontonissa viilettänyt Leijona-hyökkääjä ihmettelee tapoja: "Se on ihan käsittämätöntä"

  Edelleen on olo että Pulju on tietyllä tapaa "pikkupoika" ja nyt siellä on rikottu itseluottamus ja pohjalla paha olla ja se Kyy kaikessa. Tuo linkin juttu ehkä selventää asioita, Pulju ei yksinkertaisesti osaa käsitellä sitä ettei millään tasolla pidetä kartalla asioista?
   
 8. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Minne toi linkki vie? Jos se on joku suomikiekko.com, niin en tahdo antaa klikkejä sinne.
   
 9. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Mtv. Fi-sivustolle. On jo vanha uutinen, mutta Iiro Pakarisen näkemyksiä Edmontonin touhuista.
   
 10. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kannattaako noihin vanhoihin enää kauheasti pohjustaa, kun Chiarelli, MacLellan ja Hitchkock ovat kaikki jo muualla. Täysin eri meininki Oilersin toimistolla Hollandin ja Tippetin myötä. Ainoastaan halli, pelipaita ja suurin osa pelikavereista ovat samoja. Helvetin hätiköity ratkaisu Puljun joukoilta pyytää julkisesti treidiä.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 11. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Näitä maailman huonoin hyökkääjä-juttuja lukiessa tulee vähän sellainen olo, että kuinkahan tarkkaan Puljun otteita on kolmen kauden aikana tullut seurattua jos tuollainen käsitys on jäänyt? Minulla ei ole mitään vaikeuksia myöntää, etteikö Puljun pelissä olisi ollut tosi isojakin ongelmia hetkittäin ja pitkienkin ajanjaksojen ajan, mutta muistan kyllä myös esim. 17-18-kaudelta sellaisia parinkymmenen pelin pätkiä, joissa Jesse oli joukkueensa paras pelaaja heti maailman parhaan pelaajan jälkeen. Sellaiseen ei täällä kuvailtu puukätinen pelityhmä honkkeli pysty.

  Pääsikö Puljujärvi hyvien otteidensa kautta lopulliseen änärilentoon? Ei. Voiko siitä syyttää Edmontonin organisaatiota ja sitä kauttaa ymmärtää Puljun turhautumisen määrää tällä hetkellä? Voi. Jos pitäisi yrittää kuvata organisaation toimintaa lyhyesti sanoisin sen olleen mielivaltaista ja jotakuinkin antimeritokraattista. Pitkistä pelillisistä loistopätkistä ei koskaan annettu mitään palkintoa, virheistä rangaistiin aina rankimman mukaan ja toisaalta ykkösketjuun saatettiin nostaa täysin yllättäen keskellä pelillistä suvantokautta. Näkisin tämän aika 80-lukulaisena "toughening up"-prosessina lapsellisena pidetylle pelaajalle. Minusta koko homma on pelaajakehityksen ja Jessen kohdalla jopa kasvatuksellisesta näkökulmasta todellista amatöörien puuhastelua.

  Yllä kuvattu ei tietenkään poista pelaajan ja tämän lähipiirin omaa vastuuta tai heidän tekemiään virheitä, mutta jos lähestyy asiaa puhtaasti siitä näkökulmasta, että Edmontonin kaltaisen organisaation pitäisi pystyä realisoimaan suurin osa joukkueesta löytyvästä lahjakkuudesta, niin toiminta näyttäytyy aika järkyttävässä valossa monessa suhteessa. En pidä Jesseä tukijoukkoineen mitenkään erityisen itseohjautuvana ja näissä tapauksissa organisaation sisäiset toimintatavat aina korostuvat. Draisaitl selvisi samankaltaisesta kohtelusta loistavasti, mutta hänellä oli myös ihan erilaiset henkiset työkalut siihen. Ei kaikkia kannata kohdella samalla tavalla.
   
  Palsa, HokiTero87, Ck ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Sääliksi vähän käy, että nyt ollaan haluamassa tuota kauppaa muualle. Kun on juuri tuotu Ken Holland sisään, joka ymmärtäisi näiden nuorten kärsivällisen kehittämisen päälle. Ja tästä ympäristöstä halutaan pois. Ehkä siellä on sitten liikaa jotain perässä juoksevaa media-hyeenaa, joista vaan täytyy päästä eroon, ettei sekoa lopullisesti. Florida olisi hyvä paikka. Ehkä Carolina kaikista paras turvasatama lukuisine puolsuomalaisineen.
   
  V-G- tykkää tästä.
 13. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Ihan kuin olisin kuullut tämän joskus ennenkin.

  Ei se kärkivarauksista NHL tähdiksi jalostamisen track record ole mitään hirveän kaunista katsottavaa Oilersin osalta. Voi olla, että Pulju ei koskaan NHL:ssä breikkaa tai sitten maiseman vaihto on juuri se mitä hän tarvitsee. Siis totaalinen maiseman vaihto. Joko toiseen NHL seuraan tai sitten KHL:ään, josta varmasti saa ihan vakuuttavan palkkatarjouksen ja todennäköisesti rajattomasti peliaikaa.

  Sen verran vielä. Ei niin, ettenkö luottaisi Ken Hollandiin, mutta kauanko häneltä kestää ajaa oma systeemi sisään niin, että viimeinenkin mätä omena Edmontonista on ulkona, yksi-kaksi- vai viisi vuotta?
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2019 klo 15.19
  BurnabyJoe tykkää tästä.
 14. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.
   
  Ippenator ja viljelmo tykkäävät tästä.
 15. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Itse näkisin välikauden parhaana ratkaisuna. Kuntopyörää, meditointia, vesijumppaa ja hyvää kirjallisuutta.
   
  Naavaparta, Marchand63 & Pica tykkäävät tästä.
 16. Kyle Jäsen

  Lainaus:
  Ei, vaan päinvastoin. En kritisoi Puljujärven junioriajan harjoittelua, tuskin olisi isossa kuvassa voinut tehdä mitään paremmin ja väitän että lähtökohdat olivat vähintään kiitettävät kun teki sopimuksen NHL:ään. Meinasin sitä että onko Puljujärvi persoonana sellainen että pystyy ottamaan harjoittelun suhteen seuraavan stepin, jos NHL-ura sitä vaatii.

  Hyvänä esimerkkinä puitiin Marko Anttilan ketjussa sitä työtä millä Anttila on lopulta +30 vuotiaana noussut vakiopelaajaksi KHL:ssä ja maajoukkueessa. Siellä on kuitenkin vedetty Venäjän kakkosliigaa keskellä ei mitään ja aina lähdetty alemmista ketjuista raivaamaan tietä ylemmäksi. Pulju puolestaan teki kuitenkin 18-vuotiaana NHL-sopimuksen ja 3 vuoden jälkeen vaatii sopimusta muualle kun ei saa vakituista peliaikaa.

  Onko Pulju tällä hetkellä sellainen pelaaja joka lähtee salille vaikkei kiinnosta, tekee vielä yhden tai kaksi sarjaa vaikka oksennus on tullut jo edellisellä sarjalla suuhun. Granlund, Barkov, Rantanen vain muutamia mainitakseni nosti henkilökohtaisen harjoittelun uudelle tasolle kun lähtivät P-Amerikkaan. Jostain se motivaatio on kaivettava, monella joku toinen patistaa, toiset löytävät itse sen puuttuvan kipinän...Mutta jos lähtökohta on se että junioriaikojen harjottelurytmi/-ajat riittää niin tippuu kyydistä. Ainakaan silmämääräisesti kolmen ensimmäisen vuoden aikana P-amerikassa, Puljujärvi ei ole jämäköitynyt siinä määrin kuin esim edellä mainitut suomalaispelaajat. Enemmän Puljujärvi näyttää siltä samalta kaverilta joka lähti Kärpistä rapakon taakse.
  Ja vaikka puhun voimatasoisesta niin tarkoitan kokonaisuutta, jonka pitää peilautua koko persoonana.
   
 17. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Tässä tulee minun pointtini esille. Mistä kukaan meistä nettijyyristä voi tietää, miten Puljujärvi harjoittelee? Minusta kyse on vain puhtaasta arvailusta ja niiden päälle ei voi kummoisempia johtopäätöksiä ruveta vetämään. Niin pitkään kun ei siellä salilla tai hallilla ole itse vieressä katsomassa, niin on paha siitä lähteä esittämään kummoisempia väitteitä.
   
  Ippenator ja Goner tykkäävät tästä.
 18. Maukka187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Koovee, NHL
  Lainaus:
  Lainaus:
  No enpä tiedä näistä. Ehkä Puljunkin olisi parasta tehdä Säterit ja siirtyä viettämään eläkepäiviä.
   
  Hirvonen ja Konsta Kepuli tykkäävät tästä.
 19. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Outo asenne porukalla. Jos ei peli NHL:ssä luista, niin miksei kotiin hakemaan vauhtia? Varmaan sitten siksi, että täällä leimattaisi luuseriksi kuten yllä, eli yhtä hyvin meditoimaan tai eläkkeelle. On sitä aiemminkin lähdetty vanhemmalla iällä uudelleen rapakon taakse.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 20. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  Parempi varmaan suositella äänikirjoja. Karalahden tarina kuunteluun.
   
 21. Gostisbehere Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia
  Lainaus:
  Tällä nykyisellä tahdilla Jessen ei kyllä tarvi miettiä noita maajoukkuepelejä.
   
  lainelaser ja Alamummo tykkäävät tästä.
 22. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Sportti.com siteeraa Sportsnetiä, jonka mukaan Jessen agentti Markus Lehto on kommentoinut suoraan Puljujärven tilannetta. Artikkelin mukaan Jesse ei pelaa ensi kaudella Edmontonissa, vaan vaihtoehtoina on joko toinen NHL-seura tai Eurooppa. Ja Euroopassa Jessestä ovat kiinnostuneita mm. Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit.
  http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-3&ID=392789
   
 23. Gostisbehere Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia
  Lainaus:
  Katsotaan Jokereita siinä kohtaa kun omistavat Jessen pelaajaoikeudet tällä hetkellä ei ole näin
   
 24. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Ja viivana.
   
  lainelaser ja Wizzö tykkäävät tästä.
 25. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  On varmasti totta että kukaan täällä kirjoittava ei tiedä miten Jesse harjoittelee. Voi vain arvata ja kommentoida sen perusteella, miltä näyttää kentällä ja paljonko tulosta tulee. Tähän asti on näyttänyt siltä että Jesse on ihan lupaava, mutta on kentällä kumiukko joka ei tiedä mitä NHL:ssä pelaaminen on. Kehitystä ei näytä tapahtuneen. Haastatteluissa hän on näyttänyt melko pihalla olevalta ja viimeistään tämän siirtovaatimuksen myötä hänen taustajoukkonsa näyttävät hölmöiltä.

  On tietysti hyvä jos nämä mielikuvat ovat vääriä. Ongelma vain on että olet NHL:ssä juuri niin hyvä, kuin mitä olet kentällä. Ei ole olemassa mitään oikeiden suoritusten takaista maailmaa, josta saa bonuspisteitä jos on tullut kaltoin kohdelluksi.

  Tasan kaikissa NHL:n organisaatioissa on vähintään yhtä kova vaatimustaso kuin Edmontonissa. Jos ei omaa touhuaan saa toimimaan ORGANISAATION määräämien mittareiden mukaan niin se on niille yks ja sama mistä olet ja miten paljon on harjoiteltu, olet pihalla. Seuraava yrittäjä kyllä ymmärtää vaatimustason ja haluaa paikkasi.

  Eli nyt pitää kyllä helvetin äkkiä saada se oma paketti kasaan ja ottaa ne muruset mitä tarjotaan, jos vielä joku kelpuuttaa. Jos tulosta alkaa tulemaan niin voi miettiä omia vaatimuksia sitten.
   
  Ippenator, Wizzö, Mettis ja yksi muu tykkäävät tästä.