Tila
Viestiketju on suljettu.

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Itsensä likoon laittamisesta puheen ollen mun ymmärtääkseni Jesse on nuoresta asti ollut todella hanakka treenaamaan suorastaan himoharjoittelija
 

Wire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itsensä likoon laittamisesta puheen ollen mun ymmärtääkseni Jesse on nuoresta asti ollut todella hanakka treenaamaan suorastaan himoharjoittelija
Ei se ainakaan kropassa eikä kentällä näy. Veikkaan että tykkää höntsätä paljon.

edit: Tai sitten treenataan väärin ja/tai liian kevyesti.
 
Se ei pelaa joka pelkää

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Himoharjoitteleminen toki voi olla siinä mielessä harhaanjohtava termi, että pitäisi tietää mitä siellä treenataan? Ei se kauheasti palvele peliä, vaikka sitä takakyykkyä ja viivaluistelua hinkkaisi 8h päivässä, joka ikinen päivä. Eli mitä se treenaaminen käytännössä on sitten ollut? Sitähän ei täältä näppäimistön takaa tietenkään voi tietää.

Olli Jokinen ainakin on itse sanonut, että hänen NHL-uransa pelastaja oli Mike Keenanin erittäin kova koulu. Ja Ollista piti juuri hänen itsensä mukaan kaivaa tuota kovuutta esiin. Oli ollut liian pehmeä pelaaja ja sen takia ne ensimmäiset vuodet oli vaikeita. Tämä siis ihan perustuen hänestä tehtyihin haastatteluihin.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
Jesse Puljujärvi on kirjaimellisesti kaikkien aikojen huonoin jääkiekkoilija.

- Iso pelaaja joka on fyysisessä pelissä ja kulmissa täysin avuton
- Ei älyä kentällä tapahtumista yhtään mitään
- Laukaus täysin osoitteeton, voi myös olla osumatta kiekkoon tai vain hipaista sitä
- Luistelu epämääräistä huojumista
Karusti tiivistetty Puljujärven pelilliset ongelmat, mutta näin se vain on. Useamassa kommentissa on myös mainittu huono kulttuurinen sopeutuminen Pohjois-Amerikkaan Oulun kotoisten lihapatojen ääreltä, joka oli mielestäni erittäin suuri osasyy siihen, että se vei liikaa energiaa keskittymiseltä olennaiseen eli askissa pärjäämiseltä ja synkan löytämiseltä joukkueen & valmentajien kanssa.

Ei se peli parane kuin napsauttamalla, jos joukkuetta vaihtaa. Samat pelilliset ja kulttuuriset ongelmat seuraavat Puljärveä, jos niihin ei löydy pikaista parannusta. Ja kun takana on vielä lonkkakeikkaus, joka tuo epävarmuutta ja -jatkuvuutta kesäharjoitteluun, niin ei ole kaverilla helppo vuori kiivettävänä.

Toivon kaikkea hyvää Puljujärvelle, mutta olen hyvin skeptinen sikäli, että nyt on kulunut kolme vuotta ja kaikki näyttää menneen vain huonompaan suuntaan. Nyt on viimeinen hetki kaivaa suomalainen sisu esiin ja päättää, että pelaan ensi kaudella ylhäällä. Nyt jos koskaan on löydyttävä asennetta ja tehtävä kesä raakaa perustyötä sekä jätettävä kesäterassit sekä misut paitsioon tähtäimen ollessa vain NHL:ssä kun uuden kauden avauskiekko putoaa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Puljun ja samalla Edmontonin ongelma on se, että hänen arvoaan on hankala määritellä. Onko siellä paljon upsideä vai onko kyseessä hädin tuskin NHL-pelaaja. Potentiaalisesta 25+25 pelaajasta voi ja pitää maksaa se 1. kierroksen häntäpään vuoro, mutta muuten arvo saattaa olla joku kolmas kierros, jos sitäkään. Sitten on vielä tuo, että mikä on Puljun leirin sopimuspyyntö. Mitään 3x3 -sopimusta tuskin kovin moni haluaa antaa. Viime kauden perusteella lähempänä on 1x1 -sopimus. En tiedä mitä Pulju on vaatinut.
 
Itse tunnistan Puljujärvestä pelaaja/ihmistyypin joka on pärjännyt tiettyyn pisteeseen asti, tässä tapauksessa NHL:ään asti, ilman älytöntä itsensä likoon laittamista. Junioreissa ja Liigassakin Pulju pärjäsi taidolla ja ulottuvalla koolla, sitten kun tuli se hetki Amerikan mantereella että pitäisi kaivaa sisäinen taistelija esiin tulee stoppi. Veikkaan että Puljujärvi on "liian rento kaveri" ja ei ole elämässään edes koskaan ollut valmis uhrautumaan pois omalta mukavuus alueeltaan. Moni urheilija oppii harjoittelemaan ja puristamaan kropasta kaikki mehut irti vasta vanhemmalla +30v iällä ja jääkiekkoilijan kohdalla se on liian myöhään.

Mielestäni Puljujärven pitäisi löytää juuri itseluottamus takaisin ja sen myötä sisäinen taistelija jolla pystyy puristamaan itsestään maksimaalinen voima ja periksiantamattomuus harjotuksissa ja peleissä.

Puljujärvellä on kaikki ominaisuudet kunnossa ollakseen NHL tasolla hyvä pelaaja, kunhan saa vain pään mukaan. Kun Puljujärvelle saisi jonkun Radulovin röyhkeyden, lievän kusipäisyyden ja itseluottamuksen niin kasassa olisi tehokas paketti.
Tässä tämä Puljujärven tarina kiteytyy. Jos, jos ja jos. Paljon on kysymerkkejä Puljujärven ympärillä ja periaatteessa omistaa työkalut, mutta ei työkalupakkia niiden kasaamiseksi.

Itselläni on mennyt luotto Puljujärveen ja ei se seuran vaihto takaa mitään viitteitä paremmasta. Oilersissa olisi ollut uudet tuulet gm:aa ja valmentajaa myöten, jotka olisivat halunneet Puljujärvelle tarjota mahdollisuuden menestyä. Puljujärvi muistuttaa hälyttävän paljon Magnus Pääjärvi-Svenssonia pelaajana. Kolme vuotta tahkottu Jessen osalta ja kausi kauden jälkeen tulevaisuus näyttää synkemmältä. Peliäly ja tilannenopeus- ja kovuus eivät vain riitä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Siellä nyt vaan on epäluottamusta molempiin suuntiin. Ihan hyvä olisi puljun löytää se lätkän ilo uudelleen.

Jesse Puljujärven kohtelu puhututtaa – Edmontonissa viilettänyt Leijona-hyökkääjä ihmettelee tapoja: "Se on ihan käsittämätöntä"

Edelleen on olo että Pulju on tietyllä tapaa "pikkupoika" ja nyt siellä on rikottu itseluottamus ja pohjalla paha olla ja se Kyy kaikessa. Tuo linkin juttu ehkä selventää asioita, Pulju ei yksinkertaisesti osaa käsitellä sitä ettei millään tasolla pidetä kartalla asioista?
 
Älä itke ruma lapsi, ota rusina.

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Siellä nyt vaan on epäluottamusta molempiin suuntiin. Ihan hyvä olisi puljun löytää se lätkän ilo uudelleen.

Jesse Puljujärven kohtelu puhututtaa – Edmontonissa viilettänyt Leijona-hyökkääjä ihmettelee tapoja: "Se on ihan käsittämätöntä"

Edelleen on olo että Pulju on tietyllä tapaa "pikkupoika" ja nyt siellä on rikottu itseluottamus ja pohjalla paha olla ja se Kyy kaikessa. Tuo linkin juttu ehkä selventää asioita, Pulju ei yksinkertaisesti osaa käsitellä sitä ettei millään tasolla pidetä kartalla asioista?
Minne toi linkki vie? Jos se on joku suomikiekko.com, niin en tahdo antaa klikkejä sinne.
 

ipaz

Jäsen
Mtv. Fi-sivustolle. On jo vanha uutinen, mutta Iiro Pakarisen näkemyksiä Edmontonin touhuista.
Kannattaako noihin vanhoihin enää kauheasti pohjustaa, kun Chiarelli, MacLellan ja Hitchkock ovat kaikki jo muualla. Täysin eri meininki Oilersin toimistolla Hollandin ja Tippetin myötä. Ainoastaan halli, pelipaita ja suurin osa pelikavereista ovat samoja. Helvetin hätiköity ratkaisu Puljun joukoilta pyytää julkisesti treidiä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Näitä maailman huonoin hyökkääjä-juttuja lukiessa tulee vähän sellainen olo, että kuinkahan tarkkaan Puljun otteita on kolmen kauden aikana tullut seurattua jos tuollainen käsitys on jäänyt? Minulla ei ole mitään vaikeuksia myöntää, etteikö Puljun pelissä olisi ollut tosi isojakin ongelmia hetkittäin ja pitkienkin ajanjaksojen ajan, mutta muistan kyllä myös esim. 17-18-kaudelta sellaisia parinkymmenen pelin pätkiä, joissa Jesse oli joukkueensa paras pelaaja heti maailman parhaan pelaajan jälkeen. Sellaiseen ei täällä kuvailtu puukätinen pelityhmä honkkeli pysty.

Pääsikö Puljujärvi hyvien otteidensa kautta lopulliseen änärilentoon? Ei. Voiko siitä syyttää Edmontonin organisaatiota ja sitä kauttaa ymmärtää Puljun turhautumisen määrää tällä hetkellä? Voi. Jos pitäisi yrittää kuvata organisaation toimintaa lyhyesti sanoisin sen olleen mielivaltaista ja jotakuinkin antimeritokraattista. Pitkistä pelillisistä loistopätkistä ei koskaan annettu mitään palkintoa, virheistä rangaistiin aina rankimman mukaan ja toisaalta ykkösketjuun saatettiin nostaa täysin yllättäen keskellä pelillistä suvantokautta. Näkisin tämän aika 80-lukulaisena "toughening up"-prosessina lapsellisena pidetylle pelaajalle. Minusta koko homma on pelaajakehityksen ja Jessen kohdalla jopa kasvatuksellisesta näkökulmasta todellista amatöörien puuhastelua.

Yllä kuvattu ei tietenkään poista pelaajan ja tämän lähipiirin omaa vastuuta tai heidän tekemiään virheitä, mutta jos lähestyy asiaa puhtaasti siitä näkökulmasta, että Edmontonin kaltaisen organisaation pitäisi pystyä realisoimaan suurin osa joukkueesta löytyvästä lahjakkuudesta, niin toiminta näyttäytyy aika järkyttävässä valossa monessa suhteessa. En pidä Jesseä tukijoukkoineen mitenkään erityisen itseohjautuvana ja näissä tapauksissa organisaation sisäiset toimintatavat aina korostuvat. Draisaitl selvisi samankaltaisesta kohtelusta loistavasti, mutta hänellä oli myös ihan erilaiset henkiset työkalut siihen. Ei kaikkia kannata kohdella samalla tavalla.
 
The world is done,
Aurora gone

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Sääliksi vähän käy, että nyt ollaan haluamassa tuota kauppaa muualle. Kun on juuri tuotu Ken Holland sisään, joka ymmärtäisi näiden nuorten kärsivällisen kehittämisen päälle. Ja tästä ympäristöstä halutaan pois. Ehkä siellä on sitten liikaa jotain perässä juoksevaa media-hyeenaa, joista vaan täytyy päästä eroon, ettei sekoa lopullisesti. Florida olisi hyvä paikka. Ehkä Carolina kaikista paras turvasatama lukuisine puolsuomalaisineen.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kannattaako noihin vanhoihin enää kauheasti pohjustaa, kun Chiarelli, MacLellan ja Hitchkock ovat kaikki jo muualla. Täysin eri meininki Oilersin toimistolla Hollandin ja Tippetin myötä.
Ihan kuin olisin kuullut tämän joskus ennenkin.

Ei se kärkivarauksista NHL tähdiksi jalostamisen track record ole mitään hirveän kaunista katsottavaa Oilersin osalta. Voi olla, että Pulju ei koskaan NHL:ssä breikkaa tai sitten maiseman vaihto on juuri se mitä hän tarvitsee. Siis totaalinen maiseman vaihto. Joko toiseen NHL seuraan tai sitten KHL:ään, josta varmasti saa ihan vakuuttavan palkkatarjouksen ja todennäköisesti rajattomasti peliaikaa.

Sen verran vielä. Ei niin, ettenkö luottaisi Ken Hollandiin, mutta kauanko häneltä kestää ajaa oma systeemi sisään niin, että viimeinenkin mätä omena Edmontonista on ulkona, yksi-kaksi- vai viisi vuotta?
 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.
 
Pistepörssikeinottelija

Kyle

Jäsen
Noh, mä nyt perustan kuitenkin mielipiteeni näkemiini havaintoihin. Sinä perustat mm. siihen että Jesse ei ole juniorina laittanut itseään riittävästi likoon. Mistä tuon tiedät? Oletko ollut katsomassa hänen harjoituksiaan? Tai seurannut muuten hänen arkeaan?
Ei, vaan päinvastoin. En kritisoi Puljujärven junioriajan harjoittelua, tuskin olisi isossa kuvassa voinut tehdä mitään paremmin ja väitän että lähtökohdat olivat vähintään kiitettävät kun teki sopimuksen NHL:ään. Meinasin sitä että onko Puljujärvi persoonana sellainen että pystyy ottamaan harjoittelun suhteen seuraavan stepin, jos NHL-ura sitä vaatii.

Hyvänä esimerkkinä puitiin Marko Anttilan ketjussa sitä työtä millä Anttila on lopulta +30 vuotiaana noussut vakiopelaajaksi KHL:ssä ja maajoukkueessa. Siellä on kuitenkin vedetty Venäjän kakkosliigaa keskellä ei mitään ja aina lähdetty alemmista ketjuista raivaamaan tietä ylemmäksi. Pulju puolestaan teki kuitenkin 18-vuotiaana NHL-sopimuksen ja 3 vuoden jälkeen vaatii sopimusta muualle kun ei saa vakituista peliaikaa.

Onko Pulju tällä hetkellä sellainen pelaaja joka lähtee salille vaikkei kiinnosta, tekee vielä yhden tai kaksi sarjaa vaikka oksennus on tullut jo edellisellä sarjalla suuhun. Granlund, Barkov, Rantanen vain muutamia mainitakseni nosti henkilökohtaisen harjoittelun uudelle tasolle kun lähtivät P-Amerikkaan. Jostain se motivaatio on kaivettava, monella joku toinen patistaa, toiset löytävät itse sen puuttuvan kipinän...Mutta jos lähtökohta on se että junioriaikojen harjottelurytmi/-ajat riittää niin tippuu kyydistä. Ainakaan silmämääräisesti kolmen ensimmäisen vuoden aikana P-amerikassa, Puljujärvi ei ole jämäköitynyt siinä määrin kuin esim edellä mainitut suomalaispelaajat. Enemmän Puljujärvi näyttää siltä samalta kaverilta joka lähti Kärpistä rapakon taakse.
Ja vaikka puhun voimatasoisesta niin tarkoitan kokonaisuutta, jonka pitää peilautua koko persoonana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onko Pulju tällä hetkellä sellainen pelaaja joka lähtee salille vaikkei kiinnosta, tekee vielä yhden tai kaksi sarjaa vaikka oksennus on tullut jo edellisellä sarjalla suuhun. Granlund, Barkov, Rantanen vain muutamia mainitakseni nosti henkilökohtaisen harjoittelun uudelle tasolle kun lähtivät P-Amerikkaan. Jostain se motivaatio on kaivettava, monella joku toinen patistaa, toiset löytävät itse sen puuttuvan kipinän...Mutta jos lähtökohta on se että junioriaikojen harjottelurytmi/-ajat riittää niin tippuu kyydistä.
Tässä tulee minun pointtini esille. Mistä kukaan meistä nettijyyristä voi tietää, miten Puljujärvi harjoittelee? Minusta kyse on vain puhtaasta arvailusta ja niiden päälle ei voi kummoisempia johtopäätöksiä ruveta vetämään. Niin pitkään kun ei siellä salilla tai hallilla ole itse vieressä katsomassa, niin on paha siitä lähteä esittämään kummoisempia väitteitä.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, NHL
Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.
Itse näkisin välikauden parhaana ratkaisuna. Kuntopyörää, meditointia, vesijumppaa ja hyvää kirjallisuutta.
No enpä tiedä näistä. Ehkä Puljunkin olisi parasta tehdä Säterit ja siirtyä viettämään eläkepäiviä.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Outo asenne porukalla. Jos ei peli NHL:ssä luista, niin miksei kotiin hakemaan vauhtia? Varmaan sitten siksi, että täällä leimattaisi luuseriksi kuten yllä, eli yhtä hyvin meditoimaan tai eläkkeelle. On sitä aiemminkin lähdetty vanhemmalla iällä uudelleen rapakon taakse.
 
Pistepörssikeinottelija

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Itse näkisin välikauden parhaana ratkaisuna. Kuntopyörää, meditointia, vesijumppaa ja hyvää kirjallisuutta.
Parempi varmaan suositella äänikirjoja. Karalahden tarina kuunteluun.
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sportti.com siteeraa Sportsnetiä, jonka mukaan Jessen agentti Markus Lehto on kommentoinut suoraan Puljujärven tilannetta. Artikkelin mukaan Jesse ei pelaa ensi kaudella Edmontonissa, vaan vaihtoehtoina on joko toinen NHL-seura tai Eurooppa. Ja Euroopassa Jessestä ovat kiinnostuneita mm. Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit.
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-3&ID=392789
 
Mieluummin optimisti ja väärässä, kuin pessimisti ja oikeassa.

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Sportti.com siteeraa Sportsnetiä, jonka mukaan Jessen agentti Markus Lehto on kommentoinut suoraan Puljujärven tilannetta. Artikkelin mukaan Jesse ei pelaa ensi kaudella Edmontonissa, vaan vaihtoehtoina on joko toinen NHL-seura tai Eurooppa. Ja Euroopassa Jessestä ovat kiinnostuneita mm. Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit.
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-3&ID=392789
Katsotaan Jokereita siinä kohtaa kun omistavat Jessen pelaajaoikeudet tällä hetkellä ei ole näin
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
On varmasti totta että kukaan täällä kirjoittava ei tiedä miten Jesse harjoittelee. Voi vain arvata ja kommentoida sen perusteella, miltä näyttää kentällä ja paljonko tulosta tulee. Tähän asti on näyttänyt siltä että Jesse on ihan lupaava, mutta on kentällä kumiukko joka ei tiedä mitä NHL:ssä pelaaminen on. Kehitystä ei näytä tapahtuneen. Haastatteluissa hän on näyttänyt melko pihalla olevalta ja viimeistään tämän siirtovaatimuksen myötä hänen taustajoukkonsa näyttävät hölmöiltä.

On tietysti hyvä jos nämä mielikuvat ovat vääriä. Ongelma vain on että olet NHL:ssä juuri niin hyvä, kuin mitä olet kentällä. Ei ole olemassa mitään oikeiden suoritusten takaista maailmaa, josta saa bonuspisteitä jos on tullut kaltoin kohdelluksi.

Tasan kaikissa NHL:n organisaatioissa on vähintään yhtä kova vaatimustaso kuin Edmontonissa. Jos ei omaa touhuaan saa toimimaan ORGANISAATION määräämien mittareiden mukaan niin se on niille yks ja sama mistä olet ja miten paljon on harjoiteltu, olet pihalla. Seuraava yrittäjä kyllä ymmärtää vaatimustason ja haluaa paikkasi.

Eli nyt pitää kyllä helvetin äkkiä saada se oma paketti kasaan ja ottaa ne muruset mitä tarjotaan, jos vielä joku kelpuuttaa. Jos tulosta alkaa tulemaan niin voi miettiä omia vaatimuksia sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.