Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 736 653
  • 8 587

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Siellä nyt vaan on epäluottamusta molempiin suuntiin. Ihan hyvä olisi puljun löytää se lätkän ilo uudelleen.

Jesse Puljujärven kohtelu puhututtaa – Edmontonissa viilettänyt Leijona-hyökkääjä ihmettelee tapoja: "Se on ihan käsittämätöntä"

Edelleen on olo että Pulju on tietyllä tapaa "pikkupoika" ja nyt siellä on rikottu itseluottamus ja pohjalla paha olla ja se Kyy kaikessa. Tuo linkin juttu ehkä selventää asioita, Pulju ei yksinkertaisesti osaa käsitellä sitä ettei millään tasolla pidetä kartalla asioista?
Minne toi linkki vie? Jos se on joku suomikiekko.com, niin en tahdo antaa klikkejä sinne.
 

ipaz

Jäsen
Mtv. Fi-sivustolle. On jo vanha uutinen, mutta Iiro Pakarisen näkemyksiä Edmontonin touhuista.

Kannattaako noihin vanhoihin enää kauheasti pohjustaa, kun Chiarelli, MacLellan ja Hitchkock ovat kaikki jo muualla. Täysin eri meininki Oilersin toimistolla Hollandin ja Tippetin myötä. Ainoastaan halli, pelipaita ja suurin osa pelikavereista ovat samoja. Helvetin hätiköity ratkaisu Puljun joukoilta pyytää julkisesti treidiä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Näitä maailman huonoin hyökkääjä-juttuja lukiessa tulee vähän sellainen olo, että kuinkahan tarkkaan Puljun otteita on kolmen kauden aikana tullut seurattua jos tuollainen käsitys on jäänyt? Minulla ei ole mitään vaikeuksia myöntää, etteikö Puljun pelissä olisi ollut tosi isojakin ongelmia hetkittäin ja pitkienkin ajanjaksojen ajan, mutta muistan kyllä myös esim. 17-18-kaudelta sellaisia parinkymmenen pelin pätkiä, joissa Jesse oli joukkueensa paras pelaaja heti maailman parhaan pelaajan jälkeen. Sellaiseen ei täällä kuvailtu puukätinen pelityhmä honkkeli pysty.

Pääsikö Puljujärvi hyvien otteidensa kautta lopulliseen änärilentoon? Ei. Voiko siitä syyttää Edmontonin organisaatiota ja sitä kauttaa ymmärtää Puljun turhautumisen määrää tällä hetkellä? Voi. Jos pitäisi yrittää kuvata organisaation toimintaa lyhyesti sanoisin sen olleen mielivaltaista ja jotakuinkin antimeritokraattista. Pitkistä pelillisistä loistopätkistä ei koskaan annettu mitään palkintoa, virheistä rangaistiin aina rankimman mukaan ja toisaalta ykkösketjuun saatettiin nostaa täysin yllättäen keskellä pelillistä suvantokautta. Näkisin tämän aika 80-lukulaisena "toughening up"-prosessina lapsellisena pidetylle pelaajalle. Minusta koko homma on pelaajakehityksen ja Jessen kohdalla jopa kasvatuksellisesta näkökulmasta todellista amatöörien puuhastelua.

Yllä kuvattu ei tietenkään poista pelaajan ja tämän lähipiirin omaa vastuuta tai heidän tekemiään virheitä, mutta jos lähestyy asiaa puhtaasti siitä näkökulmasta, että Edmontonin kaltaisen organisaation pitäisi pystyä realisoimaan suurin osa joukkueesta löytyvästä lahjakkuudesta, niin toiminta näyttäytyy aika järkyttävässä valossa monessa suhteessa. En pidä Jesseä tukijoukkoineen mitenkään erityisen itseohjautuvana ja näissä tapauksissa organisaation sisäiset toimintatavat aina korostuvat. Draisaitl selvisi samankaltaisesta kohtelusta loistavasti, mutta hänellä oli myös ihan erilaiset henkiset työkalut siihen. Ei kaikkia kannata kohdella samalla tavalla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sääliksi vähän käy, että nyt ollaan haluamassa tuota kauppaa muualle. Kun on juuri tuotu Ken Holland sisään, joka ymmärtäisi näiden nuorten kärsivällisen kehittämisen päälle. Ja tästä ympäristöstä halutaan pois. Ehkä siellä on sitten liikaa jotain perässä juoksevaa media-hyeenaa, joista vaan täytyy päästä eroon, ettei sekoa lopullisesti. Florida olisi hyvä paikka. Ehkä Carolina kaikista paras turvasatama lukuisine puolsuomalaisineen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kannattaako noihin vanhoihin enää kauheasti pohjustaa, kun Chiarelli, MacLellan ja Hitchkock ovat kaikki jo muualla. Täysin eri meininki Oilersin toimistolla Hollandin ja Tippetin myötä.

Ihan kuin olisin kuullut tämän joskus ennenkin.

Ei se kärkivarauksista NHL tähdiksi jalostamisen track record ole mitään hirveän kaunista katsottavaa Oilersin osalta. Voi olla, että Pulju ei koskaan NHL:ssä breikkaa tai sitten maiseman vaihto on juuri se mitä hän tarvitsee. Siis totaalinen maiseman vaihto. Joko toiseen NHL seuraan tai sitten KHL:ään, josta varmasti saa ihan vakuuttavan palkkatarjouksen ja todennäköisesti rajattomasti peliaikaa.

Sen verran vielä. Ei niin, ettenkö luottaisi Ken Hollandiin, mutta kauanko häneltä kestää ajaa oma systeemi sisään niin, että viimeinenkin mätä omena Edmontonista on ulkona, yksi-kaksi- vai viisi vuotta?
 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.

Itse näkisin välikauden parhaana ratkaisuna. Kuntopyörää, meditointia, vesijumppaa ja hyvää kirjallisuutta.
 

Kyle

Jäsen
Noh, mä nyt perustan kuitenkin mielipiteeni näkemiini havaintoihin. Sinä perustat mm. siihen että Jesse ei ole juniorina laittanut itseään riittävästi likoon. Mistä tuon tiedät? Oletko ollut katsomassa hänen harjoituksiaan? Tai seurannut muuten hänen arkeaan?

Ei, vaan päinvastoin. En kritisoi Puljujärven junioriajan harjoittelua, tuskin olisi isossa kuvassa voinut tehdä mitään paremmin ja väitän että lähtökohdat olivat vähintään kiitettävät kun teki sopimuksen NHL:ään. Meinasin sitä että onko Puljujärvi persoonana sellainen että pystyy ottamaan harjoittelun suhteen seuraavan stepin, jos NHL-ura sitä vaatii.

Hyvänä esimerkkinä puitiin Marko Anttilan ketjussa sitä työtä millä Anttila on lopulta +30 vuotiaana noussut vakiopelaajaksi KHL:ssä ja maajoukkueessa. Siellä on kuitenkin vedetty Venäjän kakkosliigaa keskellä ei mitään ja aina lähdetty alemmista ketjuista raivaamaan tietä ylemmäksi. Pulju puolestaan teki kuitenkin 18-vuotiaana NHL-sopimuksen ja 3 vuoden jälkeen vaatii sopimusta muualle kun ei saa vakituista peliaikaa.

Onko Pulju tällä hetkellä sellainen pelaaja joka lähtee salille vaikkei kiinnosta, tekee vielä yhden tai kaksi sarjaa vaikka oksennus on tullut jo edellisellä sarjalla suuhun. Granlund, Barkov, Rantanen vain muutamia mainitakseni nosti henkilökohtaisen harjoittelun uudelle tasolle kun lähtivät P-Amerikkaan. Jostain se motivaatio on kaivettava, monella joku toinen patistaa, toiset löytävät itse sen puuttuvan kipinän...Mutta jos lähtökohta on se että junioriaikojen harjottelurytmi/-ajat riittää niin tippuu kyydistä. Ainakaan silmämääräisesti kolmen ensimmäisen vuoden aikana P-amerikassa, Puljujärvi ei ole jämäköitynyt siinä määrin kuin esim edellä mainitut suomalaispelaajat. Enemmän Puljujärvi näyttää siltä samalta kaverilta joka lähti Kärpistä rapakon taakse.
Ja vaikka puhun voimatasoisesta niin tarkoitan kokonaisuutta, jonka pitää peilautua koko persoonana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onko Pulju tällä hetkellä sellainen pelaaja joka lähtee salille vaikkei kiinnosta, tekee vielä yhden tai kaksi sarjaa vaikka oksennus on tullut jo edellisellä sarjalla suuhun. Granlund, Barkov, Rantanen vain muutamia mainitakseni nosti henkilökohtaisen harjoittelun uudelle tasolle kun lähtivät P-Amerikkaan. Jostain se motivaatio on kaivettava, monella joku toinen patistaa, toiset löytävät itse sen puuttuvan kipinän...Mutta jos lähtökohta on se että junioriaikojen harjottelurytmi/-ajat riittää niin tippuu kyydistä.
Tässä tulee minun pointtini esille. Mistä kukaan meistä nettijyyristä voi tietää, miten Puljujärvi harjoittelee? Minusta kyse on vain puhtaasta arvailusta ja niiden päälle ei voi kummoisempia johtopäätöksiä ruveta vetämään. Niin pitkään kun ei siellä salilla tai hallilla ole itse vieressä katsomassa, niin on paha siitä lähteä esittämään kummoisempia väitteitä.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.
Itse näkisin välikauden parhaana ratkaisuna. Kuntopyörää, meditointia, vesijumppaa ja hyvää kirjallisuutta.
No enpä tiedä näistä. Ehkä Puljunkin olisi parasta tehdä Säterit ja siirtyä viettämään eläkepäiviä.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Outo asenne porukalla. Jos ei peli NHL:ssä luista, niin miksei kotiin hakemaan vauhtia? Varmaan sitten siksi, että täällä leimattaisi luuseriksi kuten yllä, eli yhtä hyvin meditoimaan tai eläkkeelle. On sitä aiemminkin lähdetty vanhemmalla iällä uudelleen rapakon taakse.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Paluu Kärppiin olisi paras ratkaisu. Uutta vauhtia vain uralle, saisi paljon peliaikaa, maajoukkuepelejä yms. Ei kaikkien ole pakko veivata NHL:ää, eikä varsinkaan KHL:ää.

Tällä nykyisellä tahdilla Jessen ei kyllä tarvi miettiä noita maajoukkuepelejä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Sportti.com siteeraa Sportsnetiä, jonka mukaan Jessen agentti Markus Lehto on kommentoinut suoraan Puljujärven tilannetta. Artikkelin mukaan Jesse ei pelaa ensi kaudella Edmontonissa, vaan vaihtoehtoina on joko toinen NHL-seura tai Eurooppa. Ja Euroopassa Jessestä ovat kiinnostuneita mm. Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit.
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-3&ID=392789
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Sportti.com siteeraa Sportsnetiä, jonka mukaan Jessen agentti Markus Lehto on kommentoinut suoraan Puljujärven tilannetta. Artikkelin mukaan Jesse ei pelaa ensi kaudella Edmontonissa, vaan vaihtoehtoina on joko toinen NHL-seura tai Eurooppa. Ja Euroopassa Jessestä ovat kiinnostuneita mm. Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit.
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-3&ID=392789

Katsotaan Jokereita siinä kohtaa kun omistavat Jessen pelaajaoikeudet tällä hetkellä ei ole näin
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
On varmasti totta että kukaan täällä kirjoittava ei tiedä miten Jesse harjoittelee. Voi vain arvata ja kommentoida sen perusteella, miltä näyttää kentällä ja paljonko tulosta tulee. Tähän asti on näyttänyt siltä että Jesse on ihan lupaava, mutta on kentällä kumiukko joka ei tiedä mitä NHL:ssä pelaaminen on. Kehitystä ei näytä tapahtuneen. Haastatteluissa hän on näyttänyt melko pihalla olevalta ja viimeistään tämän siirtovaatimuksen myötä hänen taustajoukkonsa näyttävät hölmöiltä.

On tietysti hyvä jos nämä mielikuvat ovat vääriä. Ongelma vain on että olet NHL:ssä juuri niin hyvä, kuin mitä olet kentällä. Ei ole olemassa mitään oikeiden suoritusten takaista maailmaa, josta saa bonuspisteitä jos on tullut kaltoin kohdelluksi.

Tasan kaikissa NHL:n organisaatioissa on vähintään yhtä kova vaatimustaso kuin Edmontonissa. Jos ei omaa touhuaan saa toimimaan ORGANISAATION määräämien mittareiden mukaan niin se on niille yks ja sama mistä olet ja miten paljon on harjoiteltu, olet pihalla. Seuraava yrittäjä kyllä ymmärtää vaatimustason ja haluaa paikkasi.

Eli nyt pitää kyllä helvetin äkkiä saada se oma paketti kasaan ja ottaa ne muruset mitä tarjotaan, jos vielä joku kelpuuttaa. Jos tulosta alkaa tulemaan niin voi miettiä omia vaatimuksia sitten.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Outo asenne porukalla. Jos ei peli NHL:ssä luista, niin miksei kotiin hakemaan vauhtia? Varmaan sitten siksi, että täällä leimattaisi luuseriksi kuten yllä, eli yhtä hyvin meditoimaan tai eläkkeelle. On sitä aiemminkin lähdetty vanhemmalla iällä uudelleen rapakon taakse.
Nyt kun tässä samalla sivulla olemme, niin heitä ihmeessä esimerkkejä pelaajista, jotka ovat käyneet NHL:n näkökulmasta rupusarjassa hakemassa vauhtia ja sitten palanneet kirkkaisiin parrasvaloihin. En väitä, etteikö näitä olisi, mutta lista lienee varsin lyhyt.

Pulju agentteineen vetää todella rikasta ja rutiköyhää. Jos nappaa, on vähän helvetin iso pakko onnistua. Ellei, niin kiinnostus ämpärin tuolla puolen lienee muutaman vuoden päästä kovin hiljaista.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nyt kun tässä samalla sivulla olemme, niin heitä ihmeessä esimerkkejä pelaajista, jotka ovat käyneet NHL:n näkökulmasta rupusarjassa hakemassa vauhtia ja sitten palanneet kirkkaisiin parrasvaloihin. En väitä, etteikö näitä olisi, mutta lista lienee varsin lyhyt.
Joku varmaan muistaa enemmän, mutta omaan mieleen tuli äkkiseltään kolme nimeä. Radulov, Jagr ja Kurri. Kukaan ei missään nimessä ollut samassa asemassa kuin Puljujärvi pois lähtiessään, vaan jokainen oli esityksillään kyllä näyttänyt pärjäävänsä NHL:ssä ja osa vielä erityisen hyvinkin. Yhtään Puljujärven tapaista tapausta ei tule mieleen joka olisi palannut Euroopan reissultaan sitten pelimiehenä takaisin. Varmaan niitäkin on.

En jotenkin usko, että Puljujärvestä saadaan sellaista treidiä aikaiseksi joka kiinnostaisi Hollandia. Tämä varmaan ennemmin katsoo Euroopan välivuoden ja toivoo arvon nousevan kun päästäisi kassillista kiekkoja vastaan pois organisaation listoilta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kaikesta päätellen Holland vaati palaverissa vastuullista työntekoa, Puljujärvi vastasi siirtopyynnöllä. Uusi seura tässä vaiheessa olisi käytännössä pari vuotta lisää aikaa vältellä peiliä ja odotella asioiden lähtevän luistamaan itsestään. Juuri se, mitä Puljujärvi tarvitsee.

Aina muiden syy.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Joku varmaan muistaa enemmän, mutta omaan mieleen tuli äkkiseltään kolme nimeä. Radulov, Jagr ja Kurri. Kukaan ei missään nimessä ollut samassa asemassa kuin Puljujärvi pois lähtiessään, vaan jokainen oli esityksillään kyllä näyttänyt pärjäävänsä NHL:ssä ja osa vielä erityisen hyvinkin. Yhtään Puljujärven tapaista tapausta ei tule mieleen joka olisi palannut Euroopan reissultaan sitten pelimiehenä takaisin. Varmaan niitäkin on.

Muotoilin huonosti. Tarkoitin juuri Puljujärven kaltaisia "non-established" -keissejä, joita niitäkin varmasti positiivisessa lopputuloksessa on, mutta häviävän pienellä prosentilla. Vittujen haistattaminen draftaaamalleen joukkueelle on bonusta.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kaikkea yleisön blokkaavan verhon takana on parin viime kauden aikana tapahtunut. Ei vaan vaikuta siltä, että suhteet seuraan olisivat millään tavalla kunnossa. Jos hinta on edullinen, olisi kiva nähdä, mitä Pulju saisi aikaan vm. 2019 Canadiensissa.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muotoilin huonosti. Tarkoitin juuri Puljujärven kaltaisia "non-established" -keissejä, joita niitäkin varmasti positiivisessa lopputuloksessa on, mutta häviävän pienellä prosentilla. Vittujen haistattaminen draftaaamalleen joukkueelle on bonusta.

Dadonov lienee lähempänä kuin kukaan noista @tsajari mainitsemista pelaajista. Ei saanut oikein mitään aikaan ekalla yrityksellään kolmen kauden aikana, mutta viiden KHL-kauden jälkeen teki onnistuneen paluun NHL:n. Kaksi edellistä kautta 65p/74o ja 70p/82o. Erittäin harvinaista silti.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Muotoilin huonosti. Tarkoitin juuri Puljujärven kaltaisia "non-established" -keissejä, joita niitäkin varmasti positiivisessa lopputuloksessa on, mutta häviävän pienellä prosentilla. Vittujen haistattaminen draftaaamalleen joukkueelle on bonusta.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kaikkea yleisön blokkaavan verhon takana on parin viime kauden aikana tapahtunut. Ei vaan vaikuta siltä, että suhteet seuraan olisivat millään tavalla kunnossa. Jos hinta on edullinen, olisi kiva nähdä, mitä Pulju saisi aikaan vm. 2019 Canadiensissa.

Tästä saa sen käsityksen, että Puljujärvi on jotenkin hemmetin suuressa kiitollisuuden velassa Oilersille kun raaskivat draftata hänet.

Kukaan meistä ei tiedä syytä miksi hän haluaa pois, en usko sen ensisijaisesti olevan raha, sillä sitä ei ensi kaudella sen enempää heru mistään. Itse uskon, että Jessen halu on päästä pelaamaan ja saada myös arvostusta ja ilman sitä, että lähtee Edmontonista menemään, se ei varmaankaan onnistu.

Minä voisin hyvin tehdä samanlaisen päätöksen jos ottajia olisi KHL:ssä hyvällä liksalla ja tuloskenttien peliajalla varsinkin jos nykyisessä organisaatiossa on saanut kokea pelkkää kyykytystä. Ihan sama tavallisessa työelämässä, jäänkö yritykseen joka on täynnä kusipäitä tekemään hanttihommia vaan sen takia, että he armollisesti palkkasivat minut ilman mitään minun ansiota vaikka minulla olisi ollut osaaminen ihan ykköskentän hommiin.

Kuten jo aikaisemminkin mainitsin, Edmonton ei ole tunnettu siitä, että jalostaa kärkipään varauksista NHL tähtiä, pikemminkin päinvastoin.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tästä saa sen käsityksen, että Puljujärvi on jotenkin hemmetin suuressa kiitollisuuden velassa Oilersille kun raaskivat draftata hänet.

Kukaan meistä ei tiedä syytä miksi hän haluaa pois, en usko sen ensisijaisesti olevan raha, sillä sitä ei ensi kaudella sen enempää heru mistään. Itse uskon, että Jessen halu on päästä pelaamaan ja saada myös arvostusta ja ilman sitä, että lähtee Edmontonista menemään, se ei varmaankaan onnistu.

Nyt ollaan kyllä jonkinlaisen väärinymmärryksen äärellä. En tosiaan sen paremmin tiedä, miksi haluaa pois, mutta vielä vähemmän ymmärrän, miten saat tuosta kiitollisuuden velan kohti seuraa väännettyä.

Rahasta ei taaatusti ole kysymys, mutta tahdoin kirjoituksellani epäillä, onko taustalla jotain suurempaa, mikä ei netin kautta julkisuuteen näy ja epäilen näin olevan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös