Jere Karalahti – uran jälkeinen aika

  • 870 248
  • 3 398

ipaz

Jäsen
Kuinkahan sinut Jere on päihdeongelmansa kanssa? Luulisi vituttavan, että NHL:n ja päihteiden väliltä valitsi jälkimmäisen. Pelimiehen lahjoillaan olisi tehnyt hyvän ja rahakkaan uran rapakon takana. Nyt ymmärtääkseni elää aika lailla kädestä suuhun-elämää.

Siinä Veitolan yökylässä vai mikä lie ohjelmassa Jere kertoi että hän on addikti. Aiemmin ne oli viina ja huumeet, mutta nyt kun kroppa ei enää kestä noita aineita, niin uhkapelit ja tuo ääriterveellinen elämä on myös addikti. Ei kai ihminen itselleen mitään voi jos on vaan kaksi vaihdetta: on ja off. NHL:n urastaan sanoi jossain, että ei ole katkera vaikka tiedostaa mihin olisi ollut potentiaalia. Se oli silloin se ja silloin mentiin päihteet edellä. Ei Karalahti tunnu muutenkaan olevan tyyppi joka turhaa murehtii yhtään mitään. Päivä kerralla eteenpäin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tapulissa Jere on edelleen jumalasta seuraava. Vituttaa kuunnella sitä palvomista kuppiloissa. Varmaan kohta patsas torilla.

Eikös jokaisessa lähiössä ole omat legendansa. Karalahden kohdalla tietty mainetta tuli keskiverto-Ensiota enemmän. Eiköhän se siitä lähde laskemaan kun tyyppi joutuu elämään normaalia nelikymppisen elämää.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ei kai hän ole suoraan suositellutkaan noita touhujaan, mutta jos mies on omasta mielestään viettänyt kaikin puolin hyvän ja hienon elämän niin elvistelkööt minun puolestani.

Aika lailla on varmaa, että päihderiippuvainen aiheuttaa käsittämättömän määrän tuskaa ja epävarmuutta läheisilleen. Tämä kannattaisi vaikkapa katua. Asia on täysin eri tolalla, kun on puskenut jälkikasvua maailmaan. Silloin sinulla on vastuuta.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Asia on täysin eri tolalla, kun on puskenut jälkikasvua maailmaan. Silloin sinulla on vastuuta.

Tästä olen täysin samaa mieltä kanssasi tietysti. Jälkikasvu tuo sen suuren vastuun ihmiselle, olet vastuussa toisen elämästä.

Lapseton ihminen on taas vastuussa ainoastaan itsestään, omista touhuistaan ja menoistaan. Lähipiirissäni on aikojen saatossa ollut kyllä paljon päihderiippuvaisia, enkä voi heitä sillä perusteella touhuistaan mielestäni syyttää, että he tuottaisivat touhuillaan minulle pahaa oloa. Aikuinen ihminen kun on vapaa tekemään mitä huvittaa, kunhan ei vain satuta muita, ja päihteiden vetäminen ei tälläistä satuttamista vielä ole. Tämä vain oma mielipiteeni.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jantunen sentään on käynyt läpi mustaa menneisyyttään Ilmalassa ja ymmärtää nyt, ettei entiseen ole paluuta. Jaffalaisuus on toki sairaus, mutta recovering jaffistia on hyvä tukea. Vähän humooria väliin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jere ei myöskään ole ollut rahoittamassa huumekauppaa. Tuomio tuli syyttömälle miehelle, sillä Tapulin kundi maksoi vain velkojaan pois! Siksi tätäkään ei tarvitse katua.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tästä olen täysin samaa mieltä kanssasi tietysti. Jälkikasvu tuo sen suuren vastuun ihmiselle, olet vastuussa toisen elämästä.

Karalahden kohdalla tämä vastuu lapsista on ainakin vain tyhjää puhetta. Ronja-tytär on monesti mainittu tärkeänä, mutta todellisuudessa iskä-Karalahti vain hummasi perheen rahoja, veti kamaa ja pyöri missä pyöri - ja lopulta jätti perheensä kun oli sitä ennen siittänyt avioliiton ulkopuolisen lapsen, josta ei siitäkään halunnut tai aikonut sen enempää huolehtia ennen kuin sitten joutui maksamaan pakollisia elatusmaksuja. Uuden vaimonkin kanssa oli jo ongelmia ja Jax-vauva jäi tämän hoteisiin ennen yhteenpaluuta. Saa nähdä kuinka kauan tätä nykyistäkään perheauvoa säilyy.

Ylipäätään vituttavat kaikki tyypit sukupuolesta riippumatta, jotka kovasti puheissa korostavat perheen tärkeyttä mutta ovat käytännön toimissaan kuitenkin itsekkäitä kusipäitä joille perhe, lapset ja muut jäävät aina kakkoseksi omien huvien jälkeen. Karalahti ei suinkaan ole ainoa eikä edes pahin.
 

ipaz

Jäsen
Tämä kannattaisi vaikkapa katua. Asia on täysin eri tolalla, kun on puskenut jälkikasvua maailmaan. Silloin sinulla on vastuuta.

Eikös Karalahti ole erittäin hyvissä väleissä esikoistyttärensä kanssa ja tällä hetkellä perhe-elämä Nannakin kanssa tuntuu taas kukoistavan. Ja kirjassaan kertoo, että haluaa tulevaisuudessa oppia tuntemaan myös Valko-Venäjän tyttärensä. Kuka täällä pystyy sanomaan kuinka paljon Jere on katunut aiempia tempauksiaan, vai onko katunut lainkaan. Jokainen varmaan käsittelee asiat keskenään omassa päässään ja lähipiirissään. Vai pitäisikö Karalahden avautua jollekin naistenlehdelle neljän aukeaman verran siitä kuinka paska ihminen hän on? Silloinko suuri yleisö antaisi anteeksi? Karalahtea tuskin kiinnostaa milliäkään mitä joku Jatkoajassa nimimerkin takaa kirjoittava tuomitsija hänestä ajattelee.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Eikös Karalahti ole erittäin hyvissä väleissä esikoistyttärensä kanssa ja tällä hetkellä perhe-elämä Nannakin kanssa tuntuu taas kukoistavan. Ja kirjassaan kertoo, että haluaa tulevaisuudessa oppia tuntemaan myös Valko-Venäjän tyttärensä.

Kuten Tapulin kundi blogissaan toteaa.

- Ex-vaimolle kaikista isoin kiitos menneestä. Mä en oo ollu aina läsnä. Oon pelannu vaan lätkää ja juhlinu. Se on melkein yksin joutunu kasvattaa meidän lapsen.

Elatusmaksut jäivät maksamatta n. 9-10kk ajalta, jonka jälkeen ex-vaimo näitä penäsi oikeuden kautta.

Jere Karalahden elatusmaksut ulosottoon - "Ikävää, että joudun hoitamaan asiat tätä kautta" - Viihde - Ilta-Sanomat

Seuraava lainaus Iltalehdestä kirjaan liittyen.

Minskissä pelattujen MM-kisojen aikaan Oksana ja hänen sekä Jeren lapsi Stella ilmestyivät valkovenäläisen hotellin aulaan. Jere suostui tapaamaan heidät välttääkseen isomman hässäkän. Lyhyt tapaaminen oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kerta, kun Jere on nähnyt oman lapsensa.

Asia selvä. Jere suostui pitkin hampain tapaamaan tyttärensä, jonka haluaisi oppia tuntemaan.
 

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Alkaa haukkuko Jerea vai mita pahaa han on teille tehnyt?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitä se katuminen tässä vaiheessa enää auttaisi? Tuoko katuminen ja menneisyyden virheiden märehtiminen sitten sen NHL-uran ja miljoonat takaisin?

Kyllä meidän on opittava virheistä ja siirryttävä eteenpäin, hyväksyttävä menneisyys ja elää parhaamme mukaan tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Ihmeellistä jeesustelua tämä ketju kyllä täynnä.

En mä ihmettele ainakaan sitä, että Jere ei kadu. Ihmettelen sitä miten vinksallaan tyypin arvot ovat.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jere ei myöskään ole ollut rahoittamassa huumekauppaa. Tuomio tuli syyttömälle miehelle, sillä Tapulin kundi maksoi vain velkojaan pois! Siksi tätäkään ei tarvitse katua.

Tää oli kyllä aika helmi kans. Ilmaiseksiko Jere vuosikymmenen ajan huumeensa sai jos ei rahoittanut huumekauppaa vai mitä Äiä tarkoitti?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Tää oli kyllä aika helmi kans. Ilmaiseksiko Jere vuosikymmenen ajan huumeensa sai jos ei rahoittanut huumekauppaa vai mitä Äiä tarkoitti?

No perkeles, oliko tässä minulle kysymys? Jos oli, niin muotoilen uudestaan.

Jere ei myöskään ollut mukana myyntiin tarkoitetun huume-erän hankinnassa. Tuomio avunannosta törkeään huumausainerikokseen tuli syyttömälle miehelle, sillä Tapulin kundi maksoi vain velkojaan pois! Siksi tätäkään ei tarvitse katua.

Pahoittelen viestitulvaa. Pakko vaan olla vähän innoissaan tästä hahmosta, joka saa BB-nikot ja -tinot näyttämään älyköiltä!
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
En ole lukenut vielä yhtään lainausta saati kirjaa, mutta aika moni on myös sanonut kuinka narsisti-sanaa viljellään nykyään ihan ties kenestä tahansa ja leveällä sudilla.

Nähdäkseni Jere Karalahti on keski-ikäiseksi enemmän henkisesti lapsi kuin varsinaisesti narsisti. No, vähän sama juttu. On kuitenkin oma itsensä avoimesti, eikä enää sotke pukukoppeja, joten en jaksa sivullisena inhotakaan. Ei kuitenkaan kunnioitustakaan siinä mielessä, että laittoi viihdefiilikset usein joukkueensa tai perheensä edelle. Ja ennen kaikkea sekoilun vastapainoksi ei mielestäni tullut tarpeeksi tuloksia. (m: tarkoitan absoluuttisia tuloksia, en suhteellisia tyyliin: mut ajattele kuinka hyvin se pelas, vaikka oli kännissä ja pöllyssä!)

Lätkäyleisön kannalta kuitenkin harmi, että potentiaalisesti Suomen yksi parhaista pakkiurista meni lahjakkuuksineen vähän hukkaan. Arvelen, että "tervepäinen" Karalahti olisi voinut tehdä sellaisen Rob Blake -tyyppisen ja tasoisen vaikutuksen kaukaloissa.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ilmaiseksiko Jere vuosikymmenen ajan huumeensa sai jos ei rahoittanut huumekauppaa vai mitä Äiä tarkoitti?

Tietyissä piireissä kun pyörii niin jauhopussia tuodaan pöytään kun edellinen loppuu. Ehkä Jere on ostanut omilla rahoilla omat käytöt. Mutta, että olisi rahoittanut...voipi olla. Tuolla kun saa hieman voittoa ja rahoittaa kätevästi omat tarpeet. No juu...tuntuu jotenkn järkeen käyvältä. En silti tuomitse miestä sillä joillakin meistä on vain sopivat geenit addiktioille.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lle on mielestäni paikallaan antaa kritiikkiä siitä että he mahdollistivat homman jatkumisen katsomalla menoa sormien läpi ja esim. antamalla palkkaennakkoa eivätkä laittaneet peliä poikki kuin vasta paljon myöhemmin. He olisivat voineet auttaa Jereä tarjoamalla hoitoon pääsyn mutta toki jos päihdeongelmainen ei halua hoitoon on sekin turhaa mutta vaihtoehto olisi voinut olla joko hoito tai potkut jolloin hoito olisi ehkä Jerelle kelvannut.
Ei olisi kelvannut, sehän selvisi jo NHL:ssä (ja motiivit toistuvat kaikissa tarinoissa sen jälkeen).. Jere ei kertakaikkiaan ole tähän päivään mennessä ymmätänyt mokanneensa pahasti.

Päihteistä huolimatta Karalahti loi hienon uran (varsinkin maajoukkueessa)
Olen kyllä sitä mieltä että Jere ei ikinä onistunut lunastaman kaikkea potentiaalia mikä olisi ollut mahdollista ilman kaikkia päihde- yms. juttuja. Ensimmäiset ajat IFK:ssa olivat hienoja, mutta jos vertaa vaikka alkuaikojen pakkikaveriin Timoseen, ei Jere ikinä pärjännyt luontaisten lahjojensa mukaisesti.

Jax-pojan pitää täyttää isänsä saappaat
Lapsen nimeäminen ameriikkalaisen tv-sarjan hahmon mukaan on kyllä whitetrash meininkiä pahimmasta päästä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vielä vähän tampiompi kuin luulin; kokaiinia lentokentällä ja vaimon (ja lapsen) jättäminen sanomalla, että menee Vermoon raveihin ja jätti sitten vaan menemättä enää kotiin. Hieno mies.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta kuitenkin erittäin positiivista, että tässä ketjussa on vain ihan muutama viesti, joissa Karalahtea puolustellaan.

Toki sitten toisesta näkökulmasta Karalahti on geneettisiltä ominaisuuksiltaan ja lapsuuden kokemuksiensa takia päihderiippuvainen, jota tulisi ymmärtää. Jossain määrin ajattelenkin näin, mutta kyllä aikuisella ihmisellä pitäisi jossain kohtaa omasta halusta tulla halu oikeasti ajatella omaa menneisyyttään ja toimintaansa aidosti kriittisesti. Nyt tuo aito kriittisyys ei Karalahden käytöksestä välity millään lailla.

Ja kyllä minua suorastaan karmii tuo Karalahden kommentti Jax-pojasta eilisessä Enbusken ohjelmassa. Olen siitä aiemminkin täällä jo maininnut, mutta sanoi tosiaan tyyliin "katsotaan, onko pojasta täyttämään nämä saappaat". Ei saatana. Harmittaa jo valmiiksi pojan puolesta, mikä rooliodotus hänellä isän puolelta on.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä vähän tampiompi kuin luulin; kokaiinia lentokentällä ja vaimon (ja lapsen) jättäminen sanomalla, että menee Vermoon raveihin ja jätti sitten vaan menemättä enää kotiin. Hieno mies.
Joo, kyllä nämä otsikoissa esiintyneet katkelmat kirjasta vahvistavat kuvaa. Jotkut ehkä vain ajautuvat "huonoon seuraan", jotkut ovat syntyjään kusipäitä. Jere kuuluu jälkimmäisiin. Paremmalla elämänasenteella olisi varmaan voinut olla yksi kaikkien aikojen suomalaispuolustajista.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Toki sitten toisesta näkökulmasta Karalahti on geneettisiltä ominaisuuksiltaan ja lapsuuden kokemuksiensa takia päihderiippuvainen, jota tulisi ymmärtää. Jossain määrin ajattelenkin näin, mutta kyllä aikuisella ihmisellä pitäisi jossain kohtaa omasta halusta tulla halu oikeasti ajatella omaa menneisyyttään ja toimintaansa aidosti kriittisesti. Nyt tuo aito kriittisyys ei Karalahden käytöksestä välity millään lailla.
Mitä sellaista Pirilahti on kokenut lapsuudessaan, että tätä käytöstä tulisi ymmärtää? Eikös tuo ole kuitenkin ihan normaalista perheestä lähtöisin (isä poliisi ja äiti joku opettaja tms)? Toki Tapulikaupunki oli tuohon aikaan asuinalueena levotonta, mutta tunnen ihmisiä ketkä siellä ovat varttuneet ja heistä on ainakin tullut ihan fiksuja ja ns. normaaleja joten sekään ei kelpaa selitykseksi.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä sellaista Pirilahti on kokenut lapsuudessaan, että tätä käytöstä tulisi ymmärtää? Eikös tuo ole kuitenkin ihan normaalista perheestä lähtöisin (isä poliisi ja äiti joku opettaja tms)? Toki Tapulikaupunki oli tuohon aikaan asuinalueena levotonta, mutta tunnen ihmisiä ketkä siellä ovat varttuneet ja heistä on ainakin tullut ihan fiksuja ja ns. normaaleja joten sekään ei kelpaa selitykseksi.

Ei välttämättä mitään tosiaan. Mutta emme me toki voi tietää. Minä aistin, että vanhemmat ilmeisestikin ovat eronneet ym. mutta onhan niitä nyt fiksusti käyttäytyviä erolapsia vaikka kuinka ja paljon.

Ja jos nyt luit tuon aiemman viestini kokonaisuudessaan, niin tuota lainaamasi kappaleen pienen ymmärryksen siementä lukuunottamatta aika kovastikin kritisoin Karalahtea.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Vähän googlailin ja löytyi tämmöinen toissakeväältä ellei jo alkukesästä:

Karalahti kertoi käyneensä isänsä kanssa asiat läpi miehekkääseen tapaan.

- Mentiin isoveljen kanssa faijalle kylään ja kaivettiin vodkapullot pöytään ja painittiinkin vähän, Karalahti kertoi Ylen haastattelussa.

- Se oli sillä selvä. Ei ole tarvinnut asioihin palata.

Jere Karalahden poliisi-isä avoimena poikansa hurjista vuosista: Enää ei tarvitse pelätä

Artikkelista ilmenee, että äijän äiti tosiaan on opettaja. Vähän sama kuin Jone Nikulalla, fiksujen vanhempien hölmö poika. Jere ja Jone ja se Lappeenrannan lahja voisivat kolmestaan pitää sitä THE ÄIJÄT -showta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös