Jere Karalahti – uran jälkeinen aika

  • 869 074
  • 3 398

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
paljon on tullu taas shittii joka suunnasta joka kertoo siitä et katkeruutta on maailmas edelleen ihan liikaa ja ne ketkä tietää niin tietää että I walk To the darkness and the Patch I chose to go alone but never be Afraid of future because you Are the one who makes it and he is Brave, who walks in the rain alone cause the path you choose to follow ja kiitti todellisille frendeille te tiedätte ketä te ootte ja muiden bullshittii ei vaan jaksaa enää lukee koska täs elämäs on muutakin lojaalei on vain vahvat ja muistakaa STAY MUTANT
Heti kun näin tässä tekstissä yhden pilkun, niin tajusin ettei tämä voi millään tavalla olla Karalahden tekstiä.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mä näin tuon Jeren häröilyn lentokoneessa. Katselin klipin kolmesti. Katselin ja kuuntelin tarkoin. Lopputulema oli se, että mulla nousi jonkinlainen pirun kova sääli äijää kohtaan. Tätä hieman olen ihmetellyt, että miksi. Itse olen puolet aikuisiästäni kamppaillut alkoholismin kanssa ja kai sieltä nousi sitten jostain syvältä mieleen omia kokemuksia ja ne korreloituvat tuossa Jeren olemuksessa ja sanoissa. En osaa tuntea miestä kohtaan häpeää, enkä kykene nauramaan ivallisesti. Sääli on se tunne, mikä nousee miehestä ja se saa mut hieman surulliseksi.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Omalle faijalleni oli lääkäri sanonut vähän samaan tapaan kuin Karalahdelle, että ei me mitään absolutistia sinusta kuitenkaan tehdä. Tai näin faija ainakin minulle väitti.
Homman pihvi alleviivattuna lainauksessa. Onhan sitä kaikenlaisia tarinoita kuultu omankin isän kohdalla, mutta huomattu että alkoholisti on mestari pyörittelemään kaiken mielessään juomista oikeuttavaksi ja tukevaksi. Jos lääkäri sanoo, että "Absolutismi on sinulle ainoa oikea tie, mutta enhän minä tietysti pysty sinulta juomista estämään koska päätös on loppujen lopuksi aina sinun", niin alkoholisti pyörittää sen päässään muotoon "Suosittelen kohtuullista käyttöä, mutta absolutistiksi sinun ei tarvitse missään nimessä ryhtyä". Ja kun sitä juomista täytyy perustella läheisille tai muille, niin voi jopa pyörähtää niin, että lääkäri olisi suorastaan suositellut naukkua-paria silloin tällöin. Ihan vaan lääkkeeksi.

Se täytyy muistaa aina, että totuus ja alkoholistin totuus ovat kaksi täysin eri asiaa. Totuus on aina sama ja järkkymätön, mutta alkoholistin totuus muuttuu kuuntelijan ja omien tarpeiden mukaan, ja sitä voi aina venyttää jos tekee oikein kovasti mieli juoda ja se täytyy saada mielessään oikeutettua. Jere on kyllä valitettavasti edelleen niin syvällä tällä totuuden venyttämisen tiellä, että en näe parantumista näköpiirissä. Jos siihen ei riittänyt terveyden pettäminen ja tehohoitojakso, eikä siihen riittänyt avioero, niin pahasti näyttää siltä että Jere tarvitsee niin ison pysäytyksen että välttämättä hän ei siitä pysäytyksestä selviä hengissä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Totuus päihderiippuvuudessa on se, että se päihde ohjaa sen ihmisen ajatusmaailmaa, ja on siellä hänen mielessään asia, joka menee kaiken muun edelle. Niin perheen, ystävien, työn kuin harrastustenkin.

Se tarve saada juoda on alkoholistin elämässä ylivoimaisesti voimakkain vaikuttava asia. Ja tämä sama mekanismi pätee kaikkiin muihinkin vakaviin riippuvuuksiin. Addikti ei itse kykene millään näkemään sitä, että miten paljon se oma uskomattoman itsekeskeinen toiminta satuttaa ympärillä olevia ihmisiä, ja miten hän satuttaa ennenkaikkea itseään. Ja sitten addikti vielä ihmettelee, että mikä on kun kukaan ei häntä rakasta ja elämästä on tullut niin kamalan kurjaa. Ja nämä ovat taas alkoholistille syitä ja oikeutuksia lähteä taas ryyppämään, kun kai sitä nyt pitää juoda, koska: laita tähän joku niistä äärettömistä tekosyistä, mitä addikti itselleen valehtelee.

Ja kuten Jeren elämänpolusta voimme hyvin helposti todeta, niin tämä on myös hänen kohdallaan pitänyt aivan täysin paikkansa.

Addikteilla se oman pään sisäinen kieltämisen sumuverho on kuitenkin useimmiten aivan käsittämättömän paksu. Siinä pitäisi semmoinen psykologinen muutos tapahtua tuolla korvien välissä, että asianomainen itse ymmärtää sen oman tilansa. Tämä on myös hyvin usein se piste, kun addikti itse viimeinkin ymmärtää ja nöyrtyy pyytämään apua.

Jere on omaksi epäonnekseen vaan sitä pahinta mahdollista luupää sorttia, joka ei ymmärrä sitä että oman heikkouden myöntäminen on itseasiassa valovuoden rohkeampaa ja miehekkäämpää toimintaa, kuin tuo päihderiippuvaisen paskanjauhaminen ja tyhjän uhoaminen. Se on tietysti siitä samalla pelottavaa, että siinä joutuu sitten samalla vääjäämättä kohtaamaan itsensä ja kaiken sen paskan, mitä se addiktiosairaus on saanut aikaan. Mutta paradoksaalisesti tuo on samalla myös avain paljon parempaan elämään.

Tuo on se välttämätön askel, miten tämän ongelman ratkaisun äärelle pääsee. En tiedä että mikä tämä lääkäri on, jolta hän väittää näitä ohjeita kohtuukäytöstä saaneensa, mutta epäilen hyvin vahvasti tuota tarinaa. @Dino tuossa hyvin kuvaakin sitä alkoholistin valhemaailmaa, ja jotain tuollaista voi hyvinkin olla tapahtunut. En voi mitenkään uskoa, että yksikään oikeasti lääkärikoulutuksen saanut ja ammatti-integrideetistään kiinnipitävä oikea lääkäri olisi hänelle mitään kohtuukäyttöä koskaan suositellut.

Ja sen vielä haluan sanoa, että en ajattele niin, että Jerekään olisi mitenkään paha ihminen. Ei lähes kukaan päihderiippuvainen ole pohjimmiltaan mitenkään paha, vaan se päihderiippuvuus vaan aiheuttaa ihmisessä tietynlaista käyttäytymistä ja ajattelutapoja. Addiktioon kuuluu oman kokemukseni mukaan se, että ihminen kadottaa yhteyden siihen omaan persoonaansa, oikeisiin tunteisiinsa ja omaan itseensä. Siihen tilalle tulee tavallaan kokonaan ihan toinen ihminen. Siellä kaiken sen pullistelun, valehtelun ja egoilun sisällä hytisee oikeasti itsestään hyvin epävarma ihminen.

Jerekin on pohjimmiltaan varmasti kiltti, välittävä ja hyvä ihminen, mutta ne hyvät persoonanpiirteet eivät vaan tuosta päihdesairaudesta johtuen pääse hänessä kauheasti pintaan. Hänellä olisi mahdollisuus päästä käsiksi tuohon parempaan puoliskoon itseensä, mutta ensin hänen täytyisi vaan nöyrtyä niiden tosiasioiden edessä.
 
Viimeksi muokattu:

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä näin tuon Jeren häröilyn lentokoneessa. Katselin klipin kolmesti. Katselin ja kuuntelin tarkoin. Lopputulema oli se, että mulla nousi jonkinlainen pirun kova sääli äijää kohtaan.


En osaa tuntea miestä kohtaan häpeää, enkä kykene nauramaan ivallisesti. Sääli on se tunne, mikä nousee miehestä ja se saa mut hieman surulliseksi.
Eihän tässä enää muuta ole jäljellä kuin sääli. Se mitä tässä viimetteeksi tuli mieleen on, että millaisia ystäviä Jerellä on, jos ja kun edelleen jatkavat dokaamista Jeren seurassa. Tätä nimenomaista videota en viitsi edes katsoa, mutta oletuksella, ettei Jere nyt sentään joka kerta yksin dokaa vaikka tässä sattuisikin yksin olemaan.

Mutta joo, helppohan täältä rannalta on huudella, ja jos nykyiset frendit ovat alkkareita niin turha sieltä päin varmaan odottaa oikeanlaista tukea toiselle alkkarille.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Muistan siitä Karalahti -dokumentista kohtauksen, jossa Jerde kertoili juuri tästä, että oli saanut lääkäriltä luvan muutaman alkoholiannoksen nauttimiseen silloin tällöin. Mikä on jo sinällään todella vastuutonta toimintaa lääkäriltä Jerden tapauksessa. Jerdehän oli järkeillyt tämän sitten omassa päässään niin, että kyllä ne sisäelimet parantuvat täysin entiselleen, kun ottaa vähän aikaa iisisti.


Omalle faijalleni oli lääkäri sanonut vähän samaan tapaan kuin Karalahdelle, että ei me mitään absolutistia sinusta kuitenkaan tehdä. Tai näin faija ainakin minulle väitti. Vähän kummastelin, kun takana oli juuri muutaman vuoden päivittäinen dokaamisjakso, jonka seurauksena meni duunit alta ym. Mutta ei hänellä mitään alkoholiongelmaa omasta mielestään ollut, koska pystyi ihan hyvin olemaan viikon tai pari ilman. Tästä muutaman vuoden päästä dokasikin sitten itsensä hengiltä vajaa kuusikymppisenä. Hän tosin aloitti päivittäisen juomisen vasta sitten, kun me lapset olimme jo aikuisia, eikä ollut enää vastuuta muuta kuin itsestään. Silloin kun olimme lapsia, oli hän onneksi ihan vaan tavallinen alkoholinkäyttäjä.
Alkoholin nauttiminen ei ole aikuiselle ihmiselle millään lailla luvanvaraista toimintaa. Sen enempää lääkärit kuin viranomaisetkaan eivät voi sitä kieltää eikä myöskään erikseen salliakaan. Nämä lääkärien antamat luvat ovat päihdeongelmaisen omia horinoita joilla uskotellaan itselle ja muille, että on ok vetää jos jonkinlaisia annoksia "lääkärin luvalla". Lääkäri toki voi kertoa että on turvallisempaa ottaa silloin tällöin pari lasi viiniä kuin vedellä kaatokännejä jos pakko on jotain ottaa, mutta ei se mikään lupa ole vaan ohjeistus kuinka doku pysyy hyvällä tuurilla hengissä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Lääkäri toki voi kertoa että on turvallisempaa ottaa silloin tällöin pari lasi viiniä kuin vedellä kaatokännejä jos pakko on jotain ottaa, mutta ei se mikään lupa ole vaan ohjeistus kuinka doku pysyy hyvällä tuurilla hengissä.
Kyllä se niin on, että lääkärin ammattietiikan nimissä ei Jeren tapauksessa hänelle sanota yhtään mitään muuta, kuin että sinun tapauksessasi ei tule muu kyseeseen, kuin alkoholin käytön lopettaminen kokonaan.

Viime kädessä vastuu on tietenkin päihderiippuvaisella itsellään, eikä lääkäri voi ihmistä raitistaa. Mutta jos lääkäri nyt mitään päihderiippuvuuksista ymmärtää, ja tuntee omaan ammattiinsa kuuluvan vastuun, niin hän ei todellakaan ohjeista Jeren kaltaista ihmistä mihinkään parin ottamiseen.

Lääkäri toimii silloin oikein kun hän sanoo, että sinä et tuon ongelmasi ratkaisussa edisty yhtään minkään vertaa niin pitkään, kuin elättelet jotain mahdollisuutta siitä, että kykenet muka vain sen pari ottamaan. Se addiktin valhemaailma pitää pystyä sieltä mielestä lyömään särki. Ja sitten vaihtoehdot eteen hoitopaikoista, jotka voisivat sinua auttaa. Tässä kohtaa lääkäri on tehnyt voitavansa, ja vastuu siirtyy eteenpäin potilaalle itselleen.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Seiskassa näyttää olevan lisää juttua Jerestä, elatusmaksut maksamatta ja muutenkin melkein satatonnia ulosotossa. Varattomana on vaikea ryypätä ja reissata, jossain verottajalta jemmassa sitä fyffeä on.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Seiskassa näyttää olevan lisää juttua Jerestä, elatusmaksut maksamatta ja muutenkin melkein satatonnia ulosotossa. Varattomana on vaikea ryypätä ja reissata, jossain verottajalta jemmassa sitä fyffeä on.
Täällä ainakin nimimerkki @Rantsukoff tiesi kertoa, että Karalahdella on mm. kiinteistöomaisuutta ja rahaa kyllä riittää.

Vähän toki epäilen.
 

444

Jäsen
Muistan siitä Karalahti -dokumentista kohtauksen, jossa Jerde kertoili juuri tästä, että oli saanut lääkäriltä luvan muutaman alkoholiannoksen nauttimiseen silloin tällöin. Mikä on jo sinällään todella vastuutonta toimintaa lääkäriltä Jerden tapauksessa. Jerdehän oli järkeillyt tämän sitten omassa päässään niin, että kyllä ne sisäelimet parantuvat täysin entiselleen, kun ottaa vähän aikaa iisisti.
Todellisuudessahan kukaan oikea lääkäri ei ole Jerelle sanonut, että olisi ihan ok ottaa pari tai edes yksi annos alkoholia silloin tällöin. Sitä, mitä todellisuudessa on sanottu, en tietenkään voi tietää, mutta takuulla yksikään Suomessa toimiva lääkäri ei tuollaista ole sanonut. Jeren päässä mikä tahansa lause on voinut muuttua tuohon muotoon, koska alkoholisti kyllä keksii ne ihan omasta päästään. Ja niin pitkään kuin Jere ei edes itselleen myönnä olevansa riippuvainen alkoholista, niin meno tulee vain kiihtymään ennen lopullista stoppia. Kyllä alkoholisti voi olla viikkoja, kuukausiakin ilman päivittäistä annosta, mutta lopulta se riippuvuus vain vie mukanaan.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Onhan se kuitenkin aika paljon ottanut brenkkua, että ei se ihan pienestä kiinni kuitenkaan ole, vaikka haimatulehduksen on käynyt läpi. Ei tippa tapa ja niin edelleen.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Btw parhaillaan Jere käy ig-storyissa kuumana Seiskan toimittajalle, joka kirjoittanut hänen rästissä olevista elatusmaksuista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Todellisuudessahan kukaan oikea lääkäri ei ole Jerelle sanonut, että olisi ihan ok ottaa pari tai edes yksi annos alkoholia silloin tällöin. Sitä, mitä todellisuudessa on sanottu, en tietenkään voi tietää, mutta takuulla yksikään Suomessa toimiva lääkäri ei tuollaista ole sanonut. Jeren päässä mikä tahansa lause on voinut muuttua tuohon muotoon, koska alkoholisti kyllä keksii ne ihan omasta päästään. Ja niin pitkään kuin Jere ei edes itselleen myönnä olevansa riippuvainen alkoholista, niin meno tulee vain kiihtymään ennen lopullista stoppia. Kyllä alkoholisti voi olla viikkoja, kuukausiakin ilman päivittäistä annosta, mutta lopulta se riippuvuus vain vie mukanaan.
Varmaan lääkäri on sanonut "Tuskin sinä kuolla kupsahdat jos joskus otat lasin viiniä" ja tuo on sitten kääntynyt muotoon "Voi ottaa viiniä aina välillä, ei aiheuta ongelmia".
 

Animal

Jäsen
Varmaan lääkäri on sanonut "Tuskin sinä kuolla kupsahdat jos joskus otat lasin viiniä"
Minä en usko, että yksikään lääkäri sanoo edes näin, jos Karalahti on oikeasti sairastanut haimatulehduksen ja on ollut useamman päivän diabeettisessa koomassa, kuten itse on kertonut. Lääkäri sanoo silloin, että "korkki pysyvästi kiinni". Kyllä päihdelääkärit tietää, että pienikin takaportti on oikealle juomarille yhtä kuin lupa juoda.
 

Animal

Jäsen
Karalahti ei ollut kentällä mikään kova pelaaja, jos ei selkään taklaamisia ja kyynärpäällä taklaamisia semmoisiksi lasketa. Lydman oli kova ja vastasi myös kutsuun kovuudestaan, jos semmoinen esitettiin, eikä keskittynyt pelkkään tuomarien selän takana kovisteluun.
Selvittelin tuota Gilliesin ja Karalahden välistä tapausta vähän enemmän, niin sitähän oli tosiaan aiemmassa keskinäisessä edeltänyt Karalahden taklaus, joka oli laittanut silloisen huippulupauksen ja nykyisen Rangersin tähden Artemi Panarinin, pitkäksi aikaa telakalle. Käsky Gilliesille oli tullut suoraan seurajohdolta ja Karalahdelle oli tosiaan annettu mahdollisuus vastata teoistaan pudottamalla hanskat, mutta tämä ei Tapulin Kingille maistunut. Tämän seurauksena Gillies toi postin laatikkoon sitten toisella tapaa.

Huvittavaa tuo Karalahden ämmäily. Ei reagoi edes, vaikka Gillies kolaa "äijän" oman maalivahdin päälle.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä pari esimerkkiä Karalahden kovuudesta.

En osaa sanoa kummasta tulee parempi mieli, siitä kun Gillies näyttää kaapin paikan Karalahdelle, vai siitä, kun liipaisi Jarkko Ruutua.

Emil Sylvegård on myös oikeasti kaukalossa kova jätkä, toisin kuin tämä Levin luminokka.
Jere ollut varmaan suosittu joukkuekavereiden keskuudessa, kun kellään ei ollut kovaa kiirettä auttamaan?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jere vois kokeilla sellasta, että se uhois jossain somessa vetävänsä joka päivä viinaa ja huumeita ja elämällä rikollista elämää loppuun asti omalla tutulla tyylillä jossa ei VITTU KOSKAAN luovuteta.

Se ois varmaan jo seuraavana päivänä luovuttanut ja muuttunut raivoraittiiksi kirkonmieheksi, koska eihän tuo sääliö ole oikein koskaan osannut muuta ku luovuttaa ja mokata asiat joita se on joskus julistanut tekevänsä.

Ei sillä ainakaan kauheen paljon huonommin vois enää mennä jos tuota kokeilisi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Instastoryssa kertoi että joi ensimmäistä kertaa vuoteen ja tuli hyvä muistutus että ei tarvi taas vähään aikaan juodakaan.

Posin kautta.
Näin se alkoholistin mieli toimii. Eli se takaportti juomiselle piti kuitenkin saada jättää.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Näin se alkoholistin mieli toimii. Eli se takaportti juomiselle piti kuitenkin saada jättää.
Näinpä. Ensin pieni vähättely "Enhän minä ole juonut pitkiin aikoihin ja nyt vaan vähän lipsahti" ja sitten jätetään takaportti auki, että ei nyt ihan kokonaan lopeteta koska "Hommahan on ihan hallinnassa. Nyt vaan pidetään taas vähän taukoa. Otetaan korkeintaan ne lääkärin määräämät pari viinilasia hyvän ruoan kanssa. Niitä ei lasketa."
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Näinpä. Ensin pieni vähättely "Enhän minä ole juonut pitkiin aikoihin ja nyt vaan vähän lipsahti" ja sitten jätetään takaportti auki, että ei nyt ihan kokonaan lopeteta koska "Hommahan on ihan hallinnassa. Nyt vaan pidetään taas vähän taukoa. Otetaan korkeintaan ne lääkärin määräämät pari viinilasia hyvän ruoan kanssa. Niitä ei lasketa."
Niin, ja se on vain ajan kysymys, koska Jere nähdään holtittomassa kaatokännissä jossain uudelleen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Kyllä tuohon haimatulehdukseen jossain vaiheessa kuolee, varsinkin jos se kokoajan uusii. Jerellä taitaa olla "vaan" yksi sellainen takana, mutta periaatteessa yksikin känni voi sen uusia, ja sekin voi myös olla samalla kuolettava.

Tiedämme toki tapauksia kun on juotu vielä 20 vuotta sairastumisen jälkeen, mutta ennen pitkää kovissa kivuissa, jotka aiheutuvat kroonisesta tulehduksesta. Kaljaa ja viinaa menee vaan, vaikka sisuskalut ovat jo ihan muhjua. Mutta tämä porukka taitaa olla niin luovuttanutta, kun eivät mitenkäänpäin osaa elää elämää, ellei ole pää sekaisin. En tiedä, usein se pää on sekaisin kyllä ihan selvinpäinkin, joten mihin sitä viinaa sinällään tarvitsevat, se lienee mysteeri heille itsellekin.

Toivon nyt kuitenkin, ettei mies pelleile elämällään lopullisesti, kun on lapsiakin siunaantunut jo useampi. Ilman isää pienillä lapsilla ei ole kovinkaan kivaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös