Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 250 541
  • 13 719

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyse on siitä, että täytyisi yrittää ymmärtää myös keskustelun muita osapuolia. Ei tietenkään mitään tarvitse jättää kirjoittamatta, mutta on silti syytä ajatella miten kirjoitettu teksti voi vaikuttaa muihin keskustelun osapuoliin, mikäli välittää siitä millaisia vastareaktioita viesteilleen saa.

Jos lähtee "uimaan vastavirtaan" ja kyseessä on arka aihe, niin silloin yksinkertaisesti täytyy ymmärtää mitä on tekemässä ja miten se voi vaikuttaa muihin.

Tämä on ihan normaalia ihmisten kanssakäymistä, jossa molemmilla osapuolilla on oma vastuunsa siitä mitä sanoo. Ihan turha tätä on sekoittaa rikosoikeudellisiin asioihin.

Nimenomaan.

Pelkästään eri mieltä olemisen seurauksena suoritettu nimimerkkiin kohdistunut vittuilu/hyökkäys on ihan puhtaasti sen hyökkääjän vika. Toki, vittuilulla saa vittuilua vastineeksi, mutta kuten aiemmin kirjoitin, oli peterran viestit todella asiallisia, asiapitoisia ja hyvin perusteltuja. Peterra ei kertaakaan sortunut muiden vähättelyyn, vaan kärsivällisesti avasi omaa kantaansa keskustelussa sen väärin ymmärtäneille.

Ongelmaksihan tuossa taisi taas muodostua se, että peterra on "väärää mieltä" yleisen cancel-kulttuurin täyttämässä ilmapiirissä, jolloin ne vähänkin järkevät argumentit peittyvät siihen vastahuutajien tulvaan.

edit. Nythän se "vika" oli nimenomaan peterran mielipiteissä/näkemyksissä, ei viestin ulkoasussa tai sisällössä. Kannatatko siis tosiaan tällaista vaikenemista ja oman mielipiteen jättämättä sanomista? Eikös tässä just ole ollut jossain ammattilaisurheilupiireissä joku tapaus, jossa yksi sun toinen on vaiennut jostain, jotta ei vaan suututtaisi vääriä ihmisiä..?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Nelfor näin aivan totta on. Toki sitä silti toivoisi, että kunnioitettaisiin kanssakeskustelijoita. Se, ettei ymmärrä jotakin henkilöä tai on asiasta hänen kanssaan aivan eri mieltä, ei oikein toimi oikeutuksena sille, että voi solvata tätä aivan miten huvittaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelkästään eri mieltä olemisen seurauksena suoritettu nimimerkkiin kohdistunut vittuilu/hyökkäys on ihan puhtaasti sen hyökkääjän vika.
Eihän me olla tästä lainkaan eri mieltä. Pointtini on vain ja ainoastaan siinä, että tietyt aiheet ovat niin arkaluontoisia, että niitä on syytä lähestyä varovaisesti, jos ei halua tahtomattaan loukata muita ihmisiä. Jokaisella on oikeus olla eri mieltä ja ilmaista mielipiteensä, mutta normaaliin ihmisten väliseen kanssakäymiseen kuuluu myös, että ajatellaan miten omat näkemykset voivat vaikuttaa muihin. Jos ymmärtää, että se mitä sanon saattaa loukata muita ihmisiä ja aiheuttaa voimakkaita vastareaktioita, niin siitä vaan, kyllä sen mielipiteen saa edelleen esittää.

Tuomitsin heti alkuunsa ne asiattomuudet, mutta halusin nostaa silti esille sen, että arkaluonteisia asioita on syytä lähestyä hieman eri tavoin. Vaikka kuinka yrittää kirjoittaa asiallisesti, niin sillä kirjoituksella voi loukata muita ihmisiä ja siitä täytyy jokaisen kantaa oma vastuu.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Nelfor näin aivan totta on. Toki sitä silti toivoisi, että kunnioitettaisiin kanssakeskustelijoita. Se, ettei ymmärrä jotakin henkilöä tai on asiasta hänen kanssaan aivan eri mieltä, ei oikein toimi oikeutuksena sille, että voi solvata tätä aivan miten huvittaa.
Tämä on ihan totta. Muistuttaisin kuitenkin, että joku on saattanut kokea sinun kirjoituksesi niin loukkaavina, että heidän näkemyksen mukaan vastaukseksi kirjoitetut solvaukset ovat huomattavasti pienempi paha. Yritän nyt kovasti muistuttaa siitä, että kaikki ihmiset eivät tulkitse kirjoituksia samalla tavoin.

En siis itse ajattele näin, vaan minun mielestäni sinulle vastauksina kirjoitetut solvaukset ovat tässä tapauksessa suurempi paha, mutta ymmärrän myös niitä kirjoittajia, joilla saattaa olla erilainen näkemys.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eihän tämän ketjun tarkoitus ole mielestäni syylliistää nimimerkkejä tai selitellä asioita. En itsemoderoi tai muutakaan, mutta lopettakaa nyt helkkarissa tämä kaikki. Asiat ovat, miten ovat ja kaikilla hyvä mieli. Toivottavasti. Jortikanan sanoin "Ei tää nyt niin vaikeeaa voi olla".
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kuukauden pelikielto kärsitty Tami-gatesta ja onpahan sanottava, että totaalinen farssi tämä pelikielto. Moderaattorit hakemalla hakivat viestini kolmen päivän takaa ennen pelikieltoa(ensimmäinen kommenttini koskien vanhan Tami ketjun poistoa) ja saivat sen käännettyä & väännettyä sääntöjen vastaiseksi. Vähemmän yllättäen tämä viesti poistettiin moderaattoreiden toimesta ja pelkästään sen takia, että viesti vs. saatu rangaistus olisi aiheuttanut täällä varmasti paljon parranpärinää, sillä viestiä oli tulkittu hyvin mielivaltaisesti. Olen tietoinen, että kyseistä pykälää rikkovat viestit välillä poistetaan, mutta tässä oli takana kyllä oman perseen suojelu-agenda. Olisivat edes uskaltaneet myöntää uuden Tami-ketjun sekä heidän haastamisen vanhan Tami-ketjun sulkemisesta olleen ne oikeat syyt pelikieltooni. Surulliseen suuntaan on mennyt koko tämän palstan moderointi tai oikeastaan se mukailee aika osuvasti tätä naurettavan ylitsevuotavaa mielensäpahoittaja-kulttuuria. Tamia lainatakseni ”kerran Mikki Hiiri, aina Mikki Hiiri”. Jottei menisi täysin metsän laidassa parkumiseksi niin näkisin tällä palstalla todellakin olevan tilausta varjomoderaattoreiden kaltaiselle pysyvälle jurylle, joka antaisi oman kantansa, kun moderaattorit loukkaantuvat verisesti ja pelikielloista tulee henkilökohtaisia asioita. Ainakin sellaisissa tilanteissa tällaisesta jurysta olisi apua, jossa moderaattoreiden keskuudessa olisi erimielisyyttä sääntörikkomuksesta ja sen vakavuudesta, sillä voisin kuvitella tällaisessa tilanteessa pahimpien itkuiikkojen vievän voiton ratkaisussa.

Jokatapauksessa syödään tämä paska ja mennään eteenpäin- i assume!?
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oh shit here we go again.


Se on kyllä hauskaa miten säännöllisesti tullaab haukkumaan kaikki paskaksi oman pelikiellon jälkeen ja kerrotaan miten on moderointi vajonut todella syvälle anaaliin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oh shit here we go again.


Se on kyllä hauskaa miten säännöllisesti tullaab haukkumaan kaikki paskaksi oman pelikiellon jälkeen ja kerrotaan miten on moderointi vajonut todella syvälle anaaliin.
Tämä on ihan oiva ketju asian ventiloimiseen. Vastaväittäjiä ilmaantuu jos kokevat asian sen arvoiseksi. Sinulla ihan hyvä aihio tuossa jo.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Oh shit here we go again.


Se on kyllä hauskaa miten säännöllisesti tullaab haukkumaan kaikki paskaksi oman pelikiellon jälkeen ja kerrotaan miten on moderointi vajonut todella syvälle anaaliin.
Lähes neitseellisellä rikehistorialla pistää vituttamaan vaan tällainen. Jos moderaattoreissa ei olisi ollut pelkkiä hiiriä niin olisivat jättäneet kyseisen viestini esille niin olisin mielelläni nähnyt reaktion täällä? Olisinko yksin mielipiteeni kanssa, että tuo kuukauden kakku oli täysin hakemalla haettu?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Miksei palstan äijjjät ilmoittaudu moderaattoreiksi? Saataisiin hiiret kuriin.
 

Huhut kertovat, että tällainen jury olisi jossain päin Turenkia olemassa ja heitä on vuosisatojen aikana yritetty paikantaa huonolla menestyksellä. Yrittäneistä osa on seonnut matkan aikana ja toiset kadonneet punaisissa speedoissaan jäljettömiin.

Minun kohdallani matka alkoi, kun kiinnostuin kanadalaisesta juniorijääkiekosta ja päädyin lukemaan HCH:n kirjoituksia aiheesta. Viikkoja luettuani huomasin, että kirjoitukset noudattivat samaa kaavaa:
Ainavihanta

Syttyy liekki sisäinen

Puolin molemmin.

Tieni vei Turenkiin.

Turenkiin saavuttuani minulla syntyi polttava halu päästä ulkojäille. Tapasin kentän laidalla mystisen Yksisilmäisen kotkan, joka totesi minun etsivän vastauksia. Hän lupasi kertovansa ne minulle, kunhan voittaisin hänet ja joukkueensa ulkoilmaottelussa. Hänen tiiminsä koostui legendoista ja omani puolestaan HPK:n muutamasta D-junnusta, jotka laukoivat kiekkoja viereiseen maaliin. Päätimme pelata paras kymmenestä ja olimme jo 9-0 häviöllä. Yksisilmäisen kotkan allstars oli tehnyt jokaisen maalin joko ilmaveivillä tai perseen kautta lerpulla viivasta. Viimein vastustaja iski 10-0 maalin ja matkani oli päättymässä. Maali oli kuitenkin epäselvä ja päätin viimeisenä oljenkortenani soittaa Pasilan tilannehuoneelle ja tarkastuttaa maalin. Maalia tarkastaessa huomasin, että joukkueemme ei ollut noudattanut lainkaan Tamin teesejä. Päädyimme maalin tarkastuksen yhteydessä laittaa ohjauspelimme kuntoon ja hyökätä neljällä syötöllä heidän puolustusta vastaan. Odotimme maalin tarkastuksen lopputulosta, hetket olivat piinaavia mutta maali lopulta hylättiin ja saimme mahdollisuutemme. Peliä jatkettiin ja momentum kääntyi meille. 9-1, 9-2, 9-3…9-9. Peli oli tasan. Pelin ratkaisevassa aloituksessa ykköspakkini Sami vapautti Pyryn läpiajoon. Backhand. Forehand. BOOM BOOM BOOM! Olimme voittaneet. Yksisilmäinen kotka heitti klubitakkinsa jäälle pettymyksestä. Lehdistötilaisuudessa Turengin Sanomien päätoimittaja erehtyi kommentoimaan, että sarjan aikana Kotkan mukaan vikaa on ollut mediassa, systeemissä ja vastustajan päävalmentajansa mutta eikö Kotkassa ole ollut lainkaan vikaa? Yksilmäinen Kotka neuvoi minun löytäväni vastaukset paikallisesta kuppilasta Ritari nimiseltä henkilöltä ja jäi puolestaan itse ripittämään vielä lehdistöä. Tätä en enää jäänyt kuuntelemaan vaan lähdin paikalliseen.

Odotin Ritaria viikkoja. Kuppilan olut muuttui päivä päivältä yhä vaahtoisammaksi ja vaahtoisammaksi. Lopulta olut oli pelkkää vaahtoa ja mietin kuppilan kiertävän veroja kuin Porin Ässät konsanaan. Olin jo luovuttamassa ja kävelin kohti ulko-ovea. Tieni oli kuitenkin tukossa. Edessäni seisoi Ritari kiiltävässä haarniskassaan ja Billebeinon lippiksessä. Hän totesi, että jos etsin vastauksia minun tulisi astua sisään staff only -ovesta mutta varoitti, että mikäli astun tuosta ovesta kiekkojumalat kääntyvät lopullisesti minua vastaan. Astuin kuitenkin sisään.

Ovesta astuttuani sisällä odotti huone täynnä jääkiekon suurimpia pettymyksiä. Finaalitappioiden kyyneleistä oli tehty keskelle huonetta valtava uima-allas. Seinällä komeili Saku Koivun katkennut maila. Yksi huone oli omistettu kokonaan raumalaisten lähes 60 vuoden tuskalle. Porilaisena minua tietenkin huvitti tämä ja suuntasin kyseiseen huoneeseen. Ritari seurasi perästä ja sanoi, että valitsin siis tuskan huoneen. Selviydy tässä huoneessa kevään playoffit ja saat vastauksia.

Jäin huoneeseen ja aloin seurata playoffeja. Lukko pärjäsi yllättävän hyvin ja matkasi suht vakuuttavasti kohti finaaleja. IFK oli puolestaan kuin kirottuna sairastunut koronaan. Kiekkojumalat alkoivat kääntyä minua vastaan. Lopulta finaaleissa pelasivat Lukko ja TPS. Lukko oli ylivoimainen. Ratkaisevassa ottelussa en enää kestänyt vaan minun oli päästävä pois. Otin huutaen Turengin taksitolpalta taksin kohti Poria. Pahin oli kuitenkin ehtinyt jo tapahtua ja Lukko oli voittanut mestaruuden. Tämä kaikki oli minun syytäni.

Nykyään elän Luvian rauhaisassa merenrantamiljöössä ja ladon päivittäin klapeja saunan kiukaan päälle. Näen usein unta tuskan huoneesta mutta nykyään siellä komeilee Ari-Pekka Selinin kuva ja sloganina pitkäjänteisyys. Tiedän olevani kirottu.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kiva tarina, mutta peli olisi pitänyt loppua 6-0 tilanteessa. Paras kymmenestä, you know.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pitäisiköhän moderaattoreiden lähettää pelikieltoilmoituksen kylkiäisenä rangotuille peili?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hyvää Halloweenia kaikille @Moderaattorit toki mukaanlukien !!

Modeille olisi hyvä Halloween-jäynä, jos Ylläpito vaihtaisi kaikkien nimimerkeiksi näkyviin scholl, Evil, Johnny B. Goode, Hiihtofani, kesätyttö69, Van Basten #66 tai muita ikibännättyjä.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulenko minä saamaan porttikiellon väitetyn rasistisuuden takia vielä tämän vuoden puolella vai meneekö ihan ensi vuoteen?
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Modeille olisi hyvä Halloween-jäynä, jos Ylläpito vaihtaisi kaikkien nimimerkeiksi näkyviin scholl, Evil, Johnny B. Goode, Hiihtofani, kesätyttö69, Van Basten #66 tai muita ikibännättyjä.
Niille pitäis nukkuessaan pistää perunasäkit päähän, ja kuljettaa raktorilla perunakärryssä Turengista Mouhijärvelle ens yönä.
Vasta maanantaina tajuisvat missä ovat kouluun mennessään, kun luokkakavereina ois nuo ikibännätyt sekä @Iisoppi opettamassa käsitöitä.
 

Fordél

Jäsen
@Moderaattorit Oletteko menettäneet lopullisesti huumorintajunne ja pelisilmänne?

@teroz sai KUUKAUDEN pelikiellon siitä, kun läpällä heitti PikkuAntti-nimimerkille alla olevan "Moi Ratisen äiti" -kommentin. Siis yhden keskustelupalstojen perinteimmistä kuittaustavoista henkillölle, joka puolustelee nimimerkin takaa jotain toista henkilöä. Tämän arvon modet tulkitsivat yrityksenä paljastaa toisen nimimerkki. Ei helvetti mitä pilkunnussimista moderaattoreilta. Tiedätte aivan hyvin mistä tossa oli kysymys, ja näitä on viljelty tälläkin palstalla iät ja ajat. Myöntäkää virheenne ja perukaa täysin typerä rangaistus tai muuten teiltä menee uskottavuus.

Moi Ratisen äiti. Tulosyksikön hyökkääjä, jolta odotettiin seuraavaa hyppyä uralla: 1 maali tähän kauteen. Edelleen ei huonosti pelaa, mutta on kyllä ollut surkeita viimeistelyjä ja myös syöttöjä tänään. Eli pörrää hyvin tosipaikkaan asti ja sitten tulee pieni huurre päälle.

Aaltonen parantaa tasaisesti. Hieno tahtomaali.

Jäätävän tärkeä voitto. Kiitos
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Moderaattorit Oletteko menettäneet lopullisesti huumorintajunne ja pelisilmänne?

@teroz sai KUUKAUDEN pelikiellon siitä, kun läpällä heitti PikkuAntti-nimimerkille alla olevan "Moi Ratisen äiti" -kommentin. Siis yhden keskustelupalstojen perinteimmistä kuittaustavoista henkillölle, joka puolustelee nimimerkin takaa jotain toista henkilöä. Tämän arvon modet tulkitsivat yrityksenä paljastaa toisen nimimerkki. Ei helvetti mitä pilkunnussimista moderaattoreilta. Tiedätte aivan hyvin mistä tossa oli kysymys, ja näitä on viljelty tälläkin palstalla iät ja ajat. Myöntäkää virheenne ja perukaa täysin typerä rangaistus tai muuten teiltä menee uskottavuus.
Ottamatta nyt kantaa sääntötulkinnan mielekkyyteen, mutta:
Lopullisesti modet menettäneet huumorintajun ja pelisimän? Eihän tuossa käyttäjän @teroz bannissa mitään uutta sääntötulkintaa ole. Nämä "Moi X" -heitot tuntuvat olevan helpoin tapa hankkiutua kuukauden huilille palstalta. Aika uskollisesti tuntuvat modet näitä poimivan, jossain vastaan tulee. Ei ole tarvinnut aina edes suoraan henkilön nimeä mainita. Kyllä näillä "moi x" -tyylisillä heitoilla kuukauden bannin on kuitannut jo pidempään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Moderaattorit Oletteko menettäneet lopullisesti huumorintajunne ja pelisilmänne?

@teroz sai KUUKAUDEN pelikiellon siitä, kun läpällä heitti PikkuAntti-nimimerkille alla olevan "Moi Ratisen äiti" -kommentin. Siis yhden keskustelupalstojen perinteimmistä kuittaustavoista henkillölle, joka puolustelee nimimerkin takaa jotain toista henkilöä. Tämän arvon modet tulkitsivat yrityksenä paljastaa toisen nimimerkki. Ei helvetti mitä pilkunnussimista moderaattoreilta. Tiedätte aivan hyvin mistä tossa oli kysymys, ja näitä on viljelty tälläkin palstalla iät ja ajat. Myöntäkää virheenne ja perukaa täysin typerä rangaistus tai muuten teiltä menee uskottavuus.
Eniten tässä ihmetyttää, että kaltaisesi palstaveteraani pitää tuota pelikieltoa jotenkin erikoisena tai uutena asiana. Samalla tapaa tuollaisista heitoista on rangottu jo niin pitkään, että jokaiselle vähänkin pidempään palstaa käyttäneelle tuossa ei pitäisi olla mitään uutta tai yllättävää.

Vaikka itsekin pidän tuota kymppisääntöä ajoittain vähän erikoisena, niin ainakin linja on selkeä ja siinä pysytään. Nimenomaan selkeällä linjalla modet säilyttävät uskottavuutensa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös