Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 250 385
  • 13 719

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko joku todella niin tyhmä, ettei tajua minne tuo linkki johtaa, tai mitä sen takaa löytyy? Jos joku kirjoittelee noita vajakkilisäyksiä huumorimielessä, niin alkaa olemaan todella wanha vitsi.
Ei varmasti kukaan ole niin tyhmä. Se on huumoria, vaikkakin huonoa, eikä haittaa ketään, vaan saattaa jopa sisältää sitä vaadittua linkinkuvausta.

Tarkoitin vain, että jatkoajassa säännöt ovat keskimääräistä tiukkapipoisemmat, koska kirjoittajatkin ovat.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei varmasti kukaan ole niin tyhmä. Se on huumoria, vaikkakin huonoa, eikä haittaa ketään, vaan saattaa jopa sisältää sitä vaadittua linkinkuvausta.

Tarkoitin vain, että jatkoajassa säännöt ovat keskimääräistä tiukkapipoisemmat, koska kirjoittajatkin ovat.

Okei. Luulen silti, etteivät kaikki vajakkilisäysten kirjoittajat pidä sitä huumorina vaan sääntöjen noudattamisena.

kesäterveisin tiukkapipo;)
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kumpi näistä on luettavampi? Kumpi on kirjoitusasultaan helposti luettavaa? Kumpi on sääntöjen §5 mukaista tekstiä?

MIKSI sekolust ei voinut kirjoittaa tuota viestiään näin?Käytännössä kyseessä on aivan sama teksti!

Aika itsestään selvää on, että tuo ensimmäinen on huomattavasti selkeämpi. Mielestäni molemmat ovat sääntöjen mukaista tekstiä, mutta jälkimmäisessä olisi ollut ihan hyvä laittaa vaikka pari rivinvaihtoa linkin jälkeen.

Jälkimmäiseen kysymykseen veikkaisin vastaukseksi URL-tagien käyttötaidottomuutta (tai viitsimättömyyttä), joka tuntuu olevan todella yleistä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tuohan on täysin asiallinen lisäys. Lähde on useimmiten hyvä mainita.
---
tekstissä on vain "hieman" enemmän ajateltu lukijoita kuin toisessa; EI MODERAATTOREITA.
Mutta onko säännöissä määrätty, että lähde pitäisi mainita?
Tarkoitin ihan yleisesti; normaalia maalaisjärkeä käyttäen! En tietenkään voi sanoa muiden puolesta, mutta kyllä mä useimmiten juttelenkin kavereideni kanssa seuraavasti:

Foxie: Radiosta tuli hetki sitten, että Ilkka Kanerva on saanut jonkun kohtauksen.
Kaveri1: Ai jaa!

enkä näin...

Foxie: Ilkka Kanerva on saanut jonkun kohtauksen.
Kaveri2: Ai jaa! Mistä kuulit?
Foxie: - - - [jäätävä hiljaisuus ja ajatus: Vittu, ota itse selvää!]

Miksi normaalit käyttäytymissäännöt ja roolimallit eivät toimi enää internetin ihmeellisellä keskustelupalstalla? Jos tavallisessa keskustelussakin uutisen lähde on täysin normaalia mainita, niin miksi se pitäisi sitten jättää keskustelupalstalla pois, jos sitä ei erikseen säännöissä vaadita?

Miksi kaiken pitäisi olla säännöissä? Onko normaalin maalaisjärjen käyttö muuten kiellettyä?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Foxie: Ilkka Kanerva on saanut jonkun kohtauksen.
Kaveri2: Ai jaa! Mistä kuulit?
Foxie: - - - [jäätävä hiljaisuus ja ajatus: Vittu, ota itse selvää!]

Miksi normaalit käyttäytymissäännöt ja roolimallit eivät toimi enää internetin ihmeellisellä keskustelupalstalla?

Mutta jos siinä on linkki, mistä voi lukea ihan koko alkuperäisen jutun, niin miksi se linkki pitää manita?

Asiaa voisi verrata lähinnä siihen, että luet Iltalehteä sohvalla ja sanot muijalle, että Kanerva on saanut sydänkohtauksen. Vaimo kysyy mistä tuollaista olet kuullut, jolloin ojennat vaimollesi ihan koko Iltalehden luettavaksi. Jolloin vaimosi lukee jutun tarkemmin ja toteaa, että ei se ollut mikään sydänkohtaus vaan Iken pikkutakin taskussa olleen kännykän värinähälytys.

edit: konehan näyttää tekevän hypelinkitykset nykyään ihan itsestään.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mutta jos siinä on linkki, mistä voi lukea ihan koko alkuperäisen jutun, niin miksi se linkki pitää manita?
Nyt puhutaan sitten kahdesta eri asiasta: lähdemerkinnöistä ja linkin kuvauksesta.

Lähde on aina hyvä mainita sekä mieluiten pieni referaatti (= kaksi-kolme ydinlausetta tekstistä), jos linkittää jonkun uutisen. Hyperlinkiksi vielä jutun otsikko, niin ollaan aika lähellä toimintaa, josta voisi käyttää sanontaa: "toisten lukijoiden kunnioitus". Tällöin jokaiselle lukijalle kävisi selväksi jo tuosta alkuperäisestä viestistä, mitä tuon viestin kirjoittaja oikein haluaa sanoa.

Yksinkertaisin viritys (Pysyvät uutisotsikot -ketjusta):
Pendolino hajosi
IL: 25.04.2011 klo 17:20
Tuon enempää siihen ei tarvita. Löysin "pysyvän" uutisotsikon Iltalehdestä huhtikuussa 2011. Vaikka tuo linkki ei enää toimisikaan, niin hakemani vitsi käy ilmi noista kahdesta sanasta. Tämän lisäksi pikaisemmallakin vilkaisulla tuosta löytyy sekä päivämäärä että lähde. Ei sen tuon vaikeampaa pitäisi olla.

Toinen esimerkki (Juhannuksen Supertripla 2010 -ketjusta):
IL: Mies ampui vahingossa itseään päähän
Lauantai 26.6.2010 klo 22:20
"- - - muut olivat kysyneet, onko aseessa panoksia. Mies vastasi kieltävästi ja ampui kaksi kertaa tyhjää. Mies laittoi aseen leikillään ohimolleen ja ampui kolmannen kerran, jolloin aseen patrunaaperässä olikin panos."
Tämä menisi hyvin jopa yksittäisestä viestistä tällaisenaankin (nythän se oli muun tekstini joukossa). Viestistä selviää jälkeenpäin pääasia, vaikka linkki ei enää vuosien päätteeksi toimisikaan. Vastaavasti jotkut katsovat oikeudekseen linkata tänne jotain paskalinkkejä tyyliin:
Vittu-Marko kirjoitti:
h'ttp://www.iltalehti.fi/uutiset/2010062611943264_uu.shtml

ha-ha-ha vittu tää on hyvä uutinen
Entä sitten kun tuo linkki ei enää toimikaan? Entä sitten, jos Vittu-Marko on linkittänyt väärin (esim. tupla-http)? Mikä on tuon viestin arvo siinä vaiheessa? Pelkkää paskaa, servereiden täytettä! Kuinka monta kertaa täällä on ollut linkkejä johonkin teksti-TV:n sivulle tai muuta vastaavaa paskaa? Eikö nyt idiooteimmankin luulisi tajuavan, että ne eivät ole siellä mitenkään pysyvästi. Jo tunnin päästä viestiä lukeva saattaa joutua hakemaan koko uutisen jostain uudelleen.

Vastaavasti joku linkittää johonkin "Hupaisia virheitä mediassa" -ketjuun jonkun hauskan Iltalehden uutisen, jossa kerrotaan Pilluleijonien seikkailuista. Jokainen normaalijärjellä varustettu ihminen tajuaa, että tuollainen pikkumoka poistuu muutamassa minuutissa. Mikä hyöty tuollaisesta linkistä enää siinä vaiheessa on? Viesti on muutaman minuutin ajankohtainen, sen jälkeen täyttä paskaa! Kuvankaappaus ja liitetiedostona viestin kylkeen, niin tuon hupaisan virheen saavat nähdä muutkin vielä vuosienkin päästä kuin vain se kourallinen lukijoita, jotka lukevat kyseisen viestin ja avaavat linkin sen muutaman kriittisen minuutin sisään.
Asiaa voisi verrata lähinnä siihen, että luet Iltalehteä sohvalla ja sanot muijalle, että Kanerva on saanut sydänkohtauksen. Vaimo kysyy mistä tuollaista olet kuullut, jolloin ojennat vaimollesi ihan koko Iltalehden luettavaksi.
Nyt tultiin jo pois lähdemerkinnöistä ja ollaan taas linkitysjutuissa.

Kuvailematon linkki (tai vajakkilisäyksellä varustettu linkki) on taas verrattavissa siihen, kun luet Iltalehteä sohvalla ja sanot muijalle: "Hah-hah, onpas hyvä juttu!". Vaimon kysyessä, että mikäs nyt naurattaa, ojennat hänelle koko lehden avattuna oikealta aukeamalta. Siinähän se naurettava juttu on hänen nenän edessään täysin luettavana. Epäilen vain tuollaisen parisuhteen toimivuutta varsinkin pidemmän päälle. Todennäköisin lopputulos: vaimo haluaa avioeroa ja päällimmäisenä syynä on se, että "kun me ei koskaan puhuta".
konehan näyttää tekevän hypelinkitykset nykyään ihan itsestään.
Joku koodinpätkä lisättiin tuossa vajaa puoli vuotta sitten. Varoitus: ei kuitenkaan toimi idioottivarmasti, joten parempi jatkossakin ihan kiltisti näpytellä ne url-tagit sinne tekstiin ihan itse.

Koodinpätkä ei toimi (muistaakseni) ainakaan Wikipedia- ja Youtube-linkityksissä!
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Moderaattorit kirjoitti:
Nimimerkki Vellihousu huilaa viikon asiattoman viestin johdosta.

Kumpi näistä on tuo jäähyn aiheuttanut viesti? Vai onko ko. viesti poikkeavasti poistettu?

Joo, noissa arvioissa on aina oleellista se kehen pelaajaa verrataan. Totta helvetissä Joppe näyttää vaisulta taklaajalta jos vertailukohtana ovat P-Amerikan pelimiehet. Tietysti sikäläiset odottavat isolta kaverilta aina taklauksia, mutta eiköhän moinen nassutus karise sinä päivänä kun Joppe pääsee esittelemään kiekollisia taitojaan.

Viittaukset mailan käyttöön ja huonoon työmoraaliin ovat myös mielestäni aika outoja.

Tämmöiset kummittelut ovat pitkälti sidoksissa siihen kuka pelaajia hankkii ja miten; kunnollisella taustatyöllä vastaavat keissit ovat helposti vältettävissä joten tuskin Ässät tuollaisen takia operoi käsijarru päällä.

Noin muuten uskoisin että budjetissa halutaan säilyttää tietty tasapaino. Yleensähän joukkueiden parhaiten palkatut pelaajat sipaisevat sellaiset 10 prosenttia koko palkkabudjetista, siltä pohjalta heittäisin että 200k on summa jonka Ässät on valmis suurin piirtein maksamaan. Ja sehän onkin jo aika paljon se.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tuon Zetan esittämän viestin on pakko olla syynä Vellihousun pelikieltoon, mutta hieman erikoista että pelikielto annettiin neljän päivän viiveellä rikkeestä. Kaipa moderaattoreillakin on kesäisin muuta tekemistä, muuta selitystä on vaikea keksiä. Ikävää että Vellihousu sai pelikieltonsa yhden huonon ja sisällöttömän viestin vuoksi, muuten on sanottava että arvostan ja pidän häntä hyvin laadukkaana ja asiallisena kirjoittajana.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuon Zetan esittämän viestin on pakko olla syynä Vellihousun pelikieltoon, mutta hieman erikoista että pelikielto annettiin neljän päivän viiveellä rikkeestä.

Ehkä joku herkkähipiäinen raportoi viestistä vasta muutaman päivän perästä?

"Vellihousu" on kyllä monta kertaa aiemmin selvinnyt kuin koira veräjästä kärkevistä kommenteistaan ja ehkä näin juhannusviikolla on oiva paikka pieneen hengähdystaukoon. :)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

"Mistä Vellihousu sai pelikieltonsa" - arvauskilpailun voittaja on nimimerkki Zeta03 Kouvolasta. Palkinnoksi Zeta saa henkilökohtaisuuksiin menevää vittuilua, saivartelua, näsäviisastelua, kuvailemattomia linkkejä ja omatoimimoderointia nimimerkki Vellihousulta 2.-3.7. välisen ajan. Lämpimät onnittelut ja terveiset Zetalle!

Niin, oman Jatkoaikahistoriani ensimmäinen banni oli ja meni ja hieman huvittuneena havaitsin että näinkin merkittävästä asiasta oli saatu pieni keskustelu aikaiseksi. Omasta puolestani voin sanoa, että banni oli ainakin puoliksi itse otettu ja odotettavissa: olisin ehtinyt poistaa kyseisen viestin monet kerrat mutta en sitä tehnyt, koska halusin kerrankin nähdä mitä tapahtuu. Yleensähän olen välttynyt banneilta poistamalla pahimmat ylilyönnit hyvissä ajoin.

Positiivinen yllätys pelikiellossa oli, että sain sentään itse tietää mistä kieltoni tuli. Se että asiasta pitää tässä ketjussa spekuloida muiden nimimerkkien toimesta taas kielii jälleen kerran siitä että pelikieltoja koskeviin ilmoituksiin pitäisi linkittää se viesti mistä pelikielto tarkalleen tuli. Sillä tavalla pelikiellot palvelisivat paremmin tarkoitustaan eli palstan tason nostamista.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nyt tuli kieltämättä Girardin pelikiellon myötä sellainen fiilis että keksimällä keksittiin jollekin kirjoituskielto kun kenellekään ei oltu pitkään aikaan (5 päivää) bannia annetu. Ja tuo ylipitkä lainaus-sääntö (ei ole edes tarkalleen ottaen sääntö kun ei säännöissä lue) on vähän taas sitä sarjaa että omasta mielestäni noista ei pelikieltoja pitäisi jakaa.
 

tutzba

Jäsen
Raamattu kirjoitti:
1 Alussa Jumala loi taivaan ja maan. 2 Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä.

3 Jumala sanoi: "Tulkoon valo!" Ja valo tuli. 4 Jumala näki, että valo oli hyvä. Jumala erotti valon pimeydestä, 5 ja hän nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä.

6 Jumala sanoi: "Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan." 7 Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui, 8 ja Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä.

9 Jumala sanoi: "Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin." Ja niin tapahtui. 10 Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.

11 Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä." Ja niin tapahtui. 12 Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä. 13 Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.

14 Jumala sanoi: "Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia. 15 Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle." Ja niin tapahtui. 16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman hallitsemaan päivää ja pienemmän hallitsemaan yötä, sekä tähdet. 17 Hän asetti ne taivaankanteen loistamaan maan päälle, 18 hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeydestä. Jumala näki, että niin oli hyvä. 19 Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni neljäs päivä.

20 Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla." 21 Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Jumala näki, että niin oli hyvä. 22 Hän siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä." 23 Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni viides päivä.

24 Jumala sanoi: "Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaeläinten, pikkueläinten ja villieläinten lajit." Ja niin tapahtui. 25 Jumala teki villieläimet, karjaeläimet ja erilaiset pikkueläimet, kaikki eläinten lajit. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.

26 Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu." 27 Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. 28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." 29 Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne. 30 Ja villieläimille ja taivaan linnuille ja kaikelle, mikä maan päällä elää ja liikkuu, minä annan ravinnoksi vihreät kasvit." Niin tapahtui. 31 Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kuudes päivä.

Yeaaah, hyvä stoori!

--

Ihan asiallista antaa penalttia tuollaisesta. Girardin tämä viesti on aikalailla tuon värikynällä kirjoitetun esimerkkini kaltainen. Säännöissähän sanotaan, että tekstin pitää olla sellaista, että sitä on helppo lukea. Uskoisin, että tuota pykälää voidaan soveltaa ylipitkiin lainauksiin.

Ja jos on pakko lainata koko teksti, eikö sen voisi tehdä vaikka seuraavilla tavoilla?

*kannattaa lukea koko teksti*

Varmasti henkilöt, joita SS:n viesti kiinnostaa, osaavat klikata tuota pikkuista nuolta ja siten pääsevät perille.

Luen itse Jatkoaikaa aika paljon kännykällä, ja mitä vähemmän silloin on ns. turhaa tekstiä, sitä parempi. Varsinkin kun on vain E71.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Varmasti henkilöt, joita SS:n viesti kiinnostaa, osaavat klikata tuota pikkuista nuolta ja siten pääsevät perille.
Ja tämä nuoli olisi myös erinomaisen helppo, lähes automaattinen, keino toteuttaa paljon pyydetty penalttia tuoneen viestin osoitus tiedotteessa.

Siitä kyllä samaa mieltä, että ylipitkä lainaus on ihan kelpo penaltin aihe.

Lähes kokonaan on palstalta hävinnyt minusta hyvä tapa viitata edelliseen viestiin ^ merkillä. Läheskään aina ei edes sitä tarvittaisi.


Penalttitiedotus-esimerkki:

Girardi #5

Nimimerkki Girardi #5 saa viikon pelikiellon kahdesta ylipitkästä lainauksestaan.
penalttiviesti

edit: en jaksanut tarkistaa, olikohan juuri tuo linkkaamani toinen niistä pelikiellon aiheuttaneista viesteistä, mutta eihän siinä lainausta, ainakaan koko viestistä, olisi tarvittu.
 

tutzba

Jäsen
Nyt ruhtinaat kirjoittivat Licon pelikiellon arvoisen viestin löytyvän peliluolasta, mutta olisiko ollut silti liian vaikeaa tehdä seuraavalla tavalla:

"Nimimerkki Lico huilaa viikon metrisestä lainauksestaan. Viesti löytyy peliluolasta."
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Nyt ruhtinaat kirjoittivat Licon pelikiellon arvoisen viestin löytyvän peliluolasta, mutta olisiko ollut silti liian vaikeaa tehdä seuraavalla tavalla:

"Nimimerkki Lico huilaa viikon metrisestä lainauksestaan. Viesti löytyy peliluolasta."

Miksi turhaan? Kyllä tältä palstalta sen verran valittajia ja kaikesta nillittäjiä löytyy, että se viesti kaivetaan esiin ja ihmetellään perään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Miksi turhaan? Kyllä tältä palstalta sen verran valittajia ja kaikesta nillittäjiä löytyy, että se viesti kaivetaan esiin ja ihmetellään perään.

Niinpä. Aika moni näistä jotka toivoo penaltti-ilmoituksiin mukaan sitä viestiä josta penaltti napsahtaa, tekee tämän pelkästään sen vuoksi että pääsee täällä avautumaan siitä kuinka perseestä moderointi on jne.

Eli aivan turhaa toisinsanoen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niinpä. Aika moni näistä jotka toivoo penaltti-ilmoituksiin mukaan sitä viestiä josta penaltti napsahtaa, tekee tämän pelkästään sen vuoksi että pääsee täällä avautumaan siitä kuinka perseestä moderointi on jne.

Eli aivan turhaa toisinsanoen.

Ehkä rangaistulle voisi silti kertoa missä meni vikaan. Mielestäni pelikieltojen yksi tarkoitus on opettaa rangaistulle miten ei tule toimia. Itse sain kuukauden pelikiellon 30.6. ja kysyin asiaa moderaattoreilta yv:llä saamatta vastausta. Rangaistus tuli henkilökohtaisuuksista ja itsemoderoinnista, mutta selkeitä viestejä ei kerrottu missä olin tehnyt virheen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niinpä. Aika moni näistä jotka toivoo penaltti-ilmoituksiin mukaan sitä viestiä josta penaltti napsahtaa, tekee tämän pelkästään sen vuoksi että pääsee täällä avautumaan siitä kuinka perseestä moderointi on jne.

Eli aivan turhaa toisinsanoen.

Miksi sinä teit tämän? Että saisit avautua ja valittaa.

Jos on sitä mieltä että moderointi on perseestä, niin eikö sitä voi ihan kirjoittaa omin sanoin sen sijaan, että antaa asiallisen kehitysehdotuksen ilman minkäänlaista vastakaikua.

Toki voidaan perustaa ketju, jossa linkitellään noihin penalttiviesteihin, mutta on se nyt oikeasti yksi perkele, ettei näin yksinkertaista asiaa voida hoitaa yksinkertaisimmalla ja helpoimmalla tavalla kaikkia käyttäjiä palvellen. Minä voin perustaa tuon ketjun ja lupaan linkittää sinne vähintään kolmen päivän viiveellä sen rikosviestin, mutta vaivanpalkaksi haluan mode-statuksen ja nimenomaan näkyväksi nimimerkin yhteydessä. Vaikka tittelillä persemoderaattori. Oikeat modet voivat sitten lähetellä yksityisviesteillä minulle niitä sääntöjenvastaisia ja rangaistuja viestejä. Eiku odota, voisikohan ne modet laittaa sen linkin samalla vaivalla siihen penalttitiedotteeseen?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ehkä rangaistulle voisi silti kertoa missä meni vikaan. Mielestäni pelikieltojen yksi tarkoitus on opettaa rangaistulle miten ei tule toimia. Itse sain kuukauden pelikiellon 30.6. ja kysyin asiaa moderaattoreilta yv:llä saamatta vastausta. Rangaistus tuli henkilökohtaisuuksista ja itsemoderoinnista, mutta selkeitä viestejä ei kerrottu missä olin tehnyt virheen.

No tuossa olet oikeassa eli kyllä rangaistulle pitäisi antaa tieto mistä se penaltti napsahti.

Benicio, mikset hae ihan oikeaksi modeksi? Sitten saat linkitellä ja kertoa pelikieltojen syitä ihan vapaasti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Benicio, mikset hae ihan oikeaksi modeksi? Sitten saat linkitellä ja kertoa pelikieltojen syitä ihan vapaasti.

Vaimo suuttuisi. Mulle riittäisi ihan tuo persemodeus, siihen ketjuun linkittäisin myös kaikki viestit, joissa "taistella tuulimyllyjä vastaan" käytetään väärin. Niistäkin pitäisi tulla piiskaa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Miksi tuollainen asia pitäisi hoitaa yksityisviestein? Kysehän kaikkia koskevasta yleisestä säännöstä. Muistelisin, että työpaikkojen tai työvoiman tarjonta on aiemmin ollut kiellettyä. En muista varmaksi. Kannattaa kysellä modeilta vaikka siihen tarkoitukseen varatussa ketjussa.

Toisekseen voin sanoa, ettei yksityisviestillä saa vastausta yhtään sen kummemmin kuin tässä ketjussa. Kaverit tuntuvat olevan täydessä unessa, kunnes joku erehtyy sisällyttämään viestiinsä ylipitkän lainauksen tai kuvailemattoman linkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös