Jatkoajan leffakerho

  • 2 334 884
  • 12 061

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rambo katsastettu.

Hieman ristiriitaiset fiilikset tuosta jäi. Leffa on _todella_ yksinkertainen, eikä oikein tunnu edes yrittävän ympätä minkäänlaista sanomaa tai ideaa julmaan tarinaansa.

Toisaalta elokuvan kaunistelematon väkivalta, anteeksiantamaton ja mitään selittelemätön asenne miellyttivät. Rambon henkilö jätetään osittain niin epämääräiseksi, että koko elokuva synkkä pohjavire luo ainakin pienen häivähdyksen jostain "toisesta tasosta". Syltyn karisma riittää edelleen täyttämään koko ruudun - ei ongelmaa tässä suhteessa.

Itselleni tuli kuitenkin väistämättä mieleen, että tämähän olisi voinut toimia tautisen hyvin, jos Rambo oltaisiin ihan oikeasti laitettu sivuhahmoksi ja tarina oltaisiin esitetty kokonaan vaikkapa sitten näiden palkkasotureiden näkökulmasta.

Ihan ok.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Cloverfield

Cloverfieldiä pidettiin salassa viimeiseen mahdolliseen hetkeen, eikä trailereistakaan oikein saanut tolkkua mistä on kyse...

Lyhykäisyydessään kaveriporukasta yksi on lähdössä Japaniin työkomennukselle ja häntä varten pidetty läksiäisilta muuttuu dramaattisesti kun jokin hyökkää Manhattanille. Leffan juju on kuitenkin sen kuvaustyyli, eli tuo Blair Witchistä tuttu kotikamera. Leffa on juuri SD-kortin muistin mittainen ja samalla eräänlainen todiste jälkipolville tapahtumasta muutaman kaveruksen silmin, kun kamera seuraa kaverusten evakuointimatkaa ja ystävättären pelastusyritystä.

Elokuva ei alleviivaa mitään, eikä myöskään selittele syitä tai seurauksia. Reilu 70 minuuttia heiluvaa kamerakuvaa saattaa olla monille liikaa, mutta itse pidin näkemästäni suhteellisen paljon. Hienosti toteutettu tekele, joka lyhyen kestonsa ansiosta toimii.

Ainoa suurempi miinus henkilöhahmoista, joista ei kamalasti jaksa kiinnostua. Ainoastaan kameraa käyttävä Hud herättää tuntoja, sillä miehen toivo poistuvan kuvioista mahdollisimman nopeasti.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Eeeeiiii venäjääää.... Arn on ehtinyt pyöriä jo vaikka kuinka kauan teattereissa. Siis muualla, kuin täällä Uudenmaan arsessa. Ja Helsinkiin ehtii korkeintaan ensi viikolla. Plaa.

Onko kukaan Guilloun kirjoja lukenut käynyt vielä katsastamassa tuota eka osaa? Tuskin se kirjoille pärjää, mutta pääseekö edes lähelle?

Kävin katsomassa ja odotuksiin nähden oli miellyttävä yllätys. Ruotsissa elokuvan arvostelut ovat olleet heikot ja Suomessakin on menty keskiverto-elokuvan linjalla. Tarinahan on upea, Guilloun on loistava kirjoittaja. Olen lukenut kirjat pariin kertaan ja tämä varmasti helpotti elokuvan seuraamista. Niille, jotka eivät ole kirjoihin tutustuneet, elokuva ehkä tuntuu jotenkin ulkokohtaiselta, siksi nopeasti tarina kirjoihin nähden etenee. Näyttelojöistä Arn (Joakim Nätterqvist), no toinen osa näyttäköön mihin mies kehittyy. Birger Brosa (Stellan Skarsgård) on loistava, kuten myös Arnin isä (Michael Nyqvist) ja Salladin (Milind Soman). Nämä kun saisivat tuoda karismaansa enemmän esille. Niin ja Ceciliaa (Sofia Helin) on ilo katsella
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulipa katsastettua The Green Milen ja The Shawshank Redemptionin ohjaajan Frank Darabontin uusi elokuva: old school henkinen kauhudraama The Mist.

Olipahan tunnelmallista tykitystä alusta loppuun! En viitsi kirjoitella juonesta mitään kummempia, tästä saa nimittäin paljon enemmän irti kun ei tiedä entuudestaan mitään. Parhaita kauhuleffoja vuosiin ja perustuu muuten jälleen Stephen Kingin novelliin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Robert Downey Jr. tuntuu sopivan hyvin Tony Starkin rooliin.
Kyllä, mielestäni aivan täydellisesti. Robert Downey jr. ei ole pelkästään hyvä näyttelijä, vaan hänellä löytyy riittävästi aspektia tuollaiseenkin hahmoon kuin Tony Stark. Omahyväinen gigolo ja vähän viinaanpäin menevä. Täydellistä.

Trailerien perusteella tosiaan voisi odottaa pitkästä aikaa taas hyvää Marvel-leffaa. Rautamies on sopivan ristiriitainen hemmo, että aineksia on. Lisäksi tuossa tuntuisi noudattavan sopivasti alkuperäisideaakin, eikä olla lähdetty pahan kerran raiskaamaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rambosta on pakko sanoa sen verran, että se oli juuri sitä mitä odotinkin. Ei sen kummempaa juonta, ei lahjakkaita näyttelijöitä eikä kestokaan ollut nykyaikaisen standardin mukaista reilua kahta tuntia.

Silmitöntä väkivaltaa oli sitten sitäkin enemmän. Överiksi kunnolla vedettyjä kohtia vaikka muille jakaa ja hyvinkin arvattavissa ollut juonentapainen. Tätä lähdin hakemaan ja Syltty toimitti juuri sitä. Omassa aivottomassa kategoriassaan ihan ykkösleffa.

*edit* Seuraava kommentti on valkoisella, etten vaan spoilaa mitään:

Jos elokuvassa jumalauta revitään pahiksen kurkkutorvi helvettiin, toisin sanoen koko kasetti ulos, niin voiko se elokuva muka olla huono? Vastaan itse: Ei voi.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viikonloppuna oli tyrkyllä Fast Food Nation Viasatilta, jonka sitten katsoinkin. Mielenkiintoinen tekele. En oikein tiennyt, onko kyseessä dokkari vai mikä, mutta ihan fiktiiviseksi tarinaksi se paljastui, tosin kosketuspintaa todellisuuteen on varmasti kovasti. Teurastamopätkät olivat varsin vaikuttavia - einekset kiinnostavat entistä vähemmän - ja näyttelijöistä Ethan Hawke oli tavanomaisen hyvä. Tarina levisi hiukan loppua kohden mielestäni, mutta kokonaisuus oli kuitenkin varsin kiva paketti.

10000 B.C. vaikuttaa hauskalta rävellykseltä, kun dinot olivat lähellä pikku-sampion sydäntä. Taustajoukkojen cv ei sykähdytä erityisemmin, mutta tällaisessa erikoistehosteisiin perustuvissa karkeissa sillä ei liene niin suurta väliä.

Applen sivuilla olen jokusia hd-trailereita katsastellut, ja täytyypä sanoa, että masentaa, kun joutuu noita lähetyksiä odottelemaan vielä vuosikaupalla. Leffavalikoimakin on aika onneton vuokraamoissa.
 
Lätkäaiheinen elokuva kesällä

Eilen leffassa käydessä osoi silmiin lätkäaiheinen The Love Guru-leffan traileri.
Ainakin traileri vaikutti hauskalta. The Love Guru tulee ulos kesällä.

Traileri
http://www.imdb.com/video/user/me709480261/
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Tuli tässä viikonloppuna tutustuttua pariin ei-niin-tunnettuun leffaan. Kuvat nimeltään Cube Zero ja Crank. Ensimmäinen oli käsittämätöntä paskaa, mutta jälkimmäinen toimi yllättävän hyvin.

Cube Zero on presequel Cube-nimiseen leffasarjaan. Leffatykki.net kertoo juonesta ja leffasta paremmin, kuin meikäläinen tähän hätään. Olen ilmeisesti tietoisesti sulkenut mielestäni suurimman osan tuosta tuubasta. No koitetaan kuitenkin. Ryhmä toisilleen tuntemattomia henkilöitä herää oudosta, kuution muotoisesta rakennelmasta. Kukaan ei muista mistään mitään. Porukka yrittää päästä paikasta tietenkin karkuun, mutta jotkut tämän kuution huoneista ovat ansoitettu. Samalla heitä kaikkia tarkkaillaa "yläkerrasta". Kuulostaa ehkä jännittävältä, mutta toteutus on jotain aivan muuta.

Käsikirjoitus oli järkyttävä ja dialogi täydellisesti perseen sisäpuolelta. Näyttelijätkään eivät loistaneet lainkaan, vaikka vaikeatahan se on tuollaisen kässärin puitteissa. Ei siis uponnut lainkaan meikäläiseen. Leffaa ilmeisesti markkinoidaan kauhuelokuvana, mutta eipä se hirveän kauhulta tuntunut. En voi ymmärtää miten tuo raina on voinut saada hyviäkin arvosteluja. No makunsa kullakin, sanoi Musti kun pallejaan nuoli. Vai miten se nyt meni.

Toinen leffa toimikin sitten aika mukavasti. Crank kertoo tarinan ammattitappaja Chev Chelioksesta, joka aamulla herätessään huomaa, että hänet on myrkytetty. Myrkky tappaa hänet mikäli hänen sykkeensä laskee, mutta jatkuvasti koholla oleva adrenaliinitaso pidentää hänen elämäänsä ainakin hetken. Chev lähtee kostamaan myrkyttäjälleen ja aikamoinen soppa on valmis.

Juoni kuulostaa naurettavalta, ehkä jopa naurettavammalta kuin Cube Zerossa, mutta silti paketti on saatu pidettyä hyvin kasassa ja tulokseksi on saatu hieno paketti täyttä action-meininkiä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Tämän lisäksi Crank on (taitaa olla) ainut leffa, johon on saatu mukaan täysin perusteltu seksikohtaus keskellä jalkakäytävää. Ei hullummin. Tämä oli ihan mukava piristysruiske alkuiltaan. Suosittelen.

Leffojen trailerit (Youtube) vielä jos sattuu kiinnostamaan:
- Cube Zero
- Crank
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä, mielestäni aivan täydellisesti. Robert Downey jr. ei ole pelkästään hyvä näyttelijä, vaan hänellä löytyy riittävästi aspektia tuollaiseenkin hahmoon kuin Tony Stark. Omahyväinen gigolo ja vähän viinaanpäin menevä. Täydellistä.

Tuli katsottua canalilta tuo 'Kiss, kiss, bang bang'.

Vaikka en tod. ole mikään Robert Downey Jr fani, niin tuossa leffassa hän oli varsin loistava. Kuten myös Val Kilmer. Elokuva oli nerokas, vaikkakaan ei yrittänytkään olla liian loistelias. Siis vähän yksinkertainen "juonikas" elokuva. Nauraa sai oikein kunnolla parissa kohtaa eikä siinä tuntunut välillä oikein kellään menevän hyvin. Mikäli pidätte Robertin töistä tai veijaridekkareista niin suosittelen lämpimästi. Dekkarijuttu kai se oli, vaikka en osaakaan kunnolla kategorisoida. Hyvä pätkä.

EDIT: http://www.imdb.com/title/tt0373469/ Saanut sitten melkein kasin imdb:ssä. Vaikka eihän imdb:n ratiot kyllä meinaa yleensä ihan mitään..
 
Viimeksi muokattu:
Pari leffaa tullut katsottua:

Huone 1408: Ihan ok, en oikein tykännyt, koska meni sen verran yli loppuviimein.. Mutta kyllähän siinä parit sätkyt sai.

The Passion of the Christ: Mielenkiintoinen kuvaus Jeesuksen elämän loppuhetkistä. Olihan se aika brutaalikin. Mutta pidin kyllä kuvauksesta ja näkökulmasta muutenkin - vaikka eihän tollasesta elokuvasta sinällään tykätä voi.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Saanut sitten melkein kasin imdb:ssä. Vaikka eihän imdb:n ratiot kyllä meinaa yleensä ihan mitään..

Minun makuuni IMDB korreloi kyllä erinomaisesti. Harva alle kutosen leffa on edes katsomisen arvoinen, seiskasta kasiin saavat yleensä semmoiset perusleffat joissa voi olla mielipiteestä riippuen paskaa tai helmiä seassa ja kaikki yli kasin saaneet kuuluvat sarjaan "pakko nähdä".
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli katsottua canalilta tuo 'Kiss, kiss, bang bang'... Saanut sitten melkein kasin imdb:ssä. Vaikka eihän imdb:n ratiot kyllä meinaa yleensä ihan mitään..
Mä en enää nykyään paljoa imdb.n keskiarvoa mieti, tai varsinkaan anna sen vaikuttaa omaan päätökseeni mitä leffoja katselen. Kyllähän moni noin yleisesti ottaen hyvä "klassikko" on saanut korkeat pisteet, mutta varsinkin näistä uudemmista leffoista huomaa selvästi millaiset ihmiset tuolla pisteyttää leffoja. Suht nuorista (esim. 13-30v) kun lähes kaikki osaavat käyttää konetta ja ovat paljon netissä, ja vanhemmista ihmisistä taas netin käyttäjät ovat varmastikin keskimäärin vähän enemmän nörtimpiä kuin kaikki kyseisessä ikäluokassa, eli mun mielestä perustellusti mä voisin veikata että imdb.n pisteet ovat menneet hieman teinimpään ja nörtimpään suuntaan.

Noh, viime aikoina mä en ole paljoakaan leffoja katsellut, digiboksiakaan kun en ole vielä hommannut. Tai no eilen katsoin Ganesin, joka oli ihan jees. Tuon Kiss, kiss, bang, bangin oon kans nähnyt, mutta en muista siitä paljoakaan.
 

d2uce

Jäsen
Eilen katsoin kovin odotuksin 1408:n, joka oli kyllä pienoinen pettymys. Ihan näppärää ja ajoittain näyttävän näköistä kikkailua, mutta jotenkin ei uponnut.

Tänään tuli katsottua sitten Musta jää, joka oli ihan ok ja poikkesi ainakin hieman normaalista suomileffasta jossa on kolmiodraama, hieno asunto ja Ville Virtanen. K&M:stä tuttu Ria Kataja oli mielestäni hyvä. Hieman jäi häiritsemään, kun en saanut päähäni ketä tunnettua suomalaista Suosalo tällä kertaa näytteli.

Tänään katsoin myös kehutun Superbadin, joka oli kyllä mukava poikkeus normaalien teinikomedioiden joukossa. Jaksoi jopa katsoa alusta loppuun ja nuorten näyttelijäsuorituksetkin olivat mukiinmeneviä.
 
10000 B.C. vaikuttaa hauskalta rävellykseltä, kun dinot olivat lähellä pikku-sampion sydäntä. Taustajoukkojen cv ei sykähdytä erityisemmin, mutta tällaisessa erikoistehosteisiin perustuvissa karkeissa sillä ei liene niin suurta väliä.
Kävin kattoon pari viikkoa sitten.
Mammutit ym, näyttää ihan hyviltä graafisesti, mutta niiden likkeet, kuten kävely näyttää aivan tökeröltä eikä ole yhtään luontevan näköistä.

Dinoja ei muistaakseni leffassa ollut....
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Dinoja ei muistaakseni leffassa ollut....
No ei ne ja ihmiset tiettävästi ole koskaan samoihin aikoihin elelleetkään. Ellei sitten jossain muutoksilta säilyneessä laaksossa asu edelleen dinosauruksia.

Tosin eipä tuo elokuva varmaan muutenkaan mihinkään realismiin pyri.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
10,000 B.C. on visuaalisesti ihan näyttävä mutta juoni paskaa, dialogi naivia ja paskaa sekä näyttelijäsuoritukset harrastelijateatterin tasoa.

Tämä on niitä harvoja elokuvia, joiden aikana olen miettinyt pois lähtöä. En oikeasti koskaan lähtisi leffasta kesken kaiken pois mutta nyt teki mieli. Oikein ihmetyttää, miten tämä on saatu runnottua koneiston läpi ja vielä helvetin kalliilla efekteillä.

Oli ennustuksia, jotka toteutuivat. Kansoja johdettiin ja eeppisiä taisteluja käytiin. Tarina oli kuin viidesluokkalaisen kyhäämä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä mikä ihmeen trendi juuri tällä hetkellä on tehdä elokuvia, jotka ovat kestoltaan pitkiä ja hidastempoisia? Ilmeisesti tälläisillä elokuvilla sitten haetaan Oscar loistetta tai jotain muuta arvostusta. Kolme viimeisintä elokuvaa, jotka olen katsonut ovat kaikki tätä edellämainittua laatua. Yksi loistava elokuva ja kaksi sellaista, että meinasi nukahtaa kesken elokuvan: American Gangster oli aivan loistava ja vaikka se oli tempoltaan hidas, niin siinä ei tylsää hetkeä ollut, vaan se piti ottessaan koko pitkän kestonsa, mutta No Country For Old Men ja The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford olivat näyttelijävalinnoistaan huolimatta mielestäni aikamoista kuraa. Varsinkin jälkimmäinen oli unettavuudessaan omaa laatuaan, vaikka elokuvan alku enemmän lupailikin. No Country For Old Men oli vielä aivan katsottava elokuva, mutta ei sen hypetyksen arvoinen, jota se on osakseen saanut.

Aavistuksen verran täytyy olla huolissaan elokuvien laskevasta tasosta. Jos Stallonen John Rambo on tällä hetkellä varsin kokealla vuoden sisään tehtyjen parhaiden elokuvien listalla, niin jostainhan se kertoo. Missä ovat uudet Gladiaattorit ja muut kassamagneetit tai mikä on seuraava todella suuri maailmanlaajuinen hittielokuva, joka on kertakaikkiaan pakko nähdä. American Gangster oli loistava, mutta...
 
Viimeksi muokattu:

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Yritän katsoa Dogma-nimistä leffaa. VLC:llä käynnistän sen ja se lähtee normaalisti pyörittää ko. elokuvaa. Valitsen kieleksi suomen, jonka jälkeen tulee perus tekijänoikeusvaroitukset ruutuun. Niiden jälkeen tulee jälleen uusi varoitus, jota en ole ennen nähnyt eikä se poistu ruudusta, vaan elokuva stoppaa siihen. Tämmösen varoituksen se antaa: "T-101643 Agelimit k/f 16". Mitäs pitäs tehdä, että pystyy ko. elokuvan nähdä?

edit. Ongelma korjattu, valitsin alkuvalikossa kieleksi ruotsin, jonka jälkeen tekstityksiksi valitsin suomen, nyt näyttää toimivan kunnolla. :)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Dinoja ei muistaakseni leffassa ollut....
Ei ollut, juu. Meinasin lähinnä, että tuo aihepiiri oli lähellä sydäntäni pikkujannuna, kuten varmasti aika monella muullakin.

Kävin katsomassa ko. elokuvan pääsiäisen pyhinä. Kuten tuossa aiemmin kirjoitin, en odottanut mitään erityistä sisällön puolesta, vaan lähinnä nannaa silmille. No, olihan tuossa muutama kiva joukkokohtaus, mutta muuten raina oli kyllä läpeensä surkea. Se tikrukin oli saatu niin luonnottomaksi kuin vain olla ja voi. Surkea räpellys.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Noniin, nyt on Dogma katsottu, ja eipä jättänyt kovin erikoista kuvaa itselle, hirveen sekavalta tuntu. Leffatykissä tuo on saanut muistaakseni 4/5 tähteä ja IMDB.com:ssa tuo on saanut 7.3/10, mutta itse en antaisi noin hyvää arvosanaa. Joku oli Leffatykki.comiin kirjoittanut mielestäni hyvin, lainaan siitä pari kohtaa:
Ei tämä pläjäys pahemmin sytyttänyt. Tarina on jotenkin puuduttavaa katsottavaa, vaikka muutama humoristinen kohtaus pitää pientä kiinnostusta yllä. -- Kaiken kaikkiaan tämä on melko turhanpäiväinen suuren budjetin raina, joka häviää mielestä elokuvan lopputeksteissä.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
No country for old men

Kunnon texas-mättöä. Rajaseutua, paljon vihaisia meksikaaneja, pari lättäjalkaa, sekä ne tarvittavat hyvän ja pahan superstarat. Nyky-westerniä jaloimmillaan.

Annamme arvosanaksi 4+/5
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös