Jatkoajan leffakerho

  • 2 308 833
  • 11 986

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka kuinka on kansallissankari kyseessä, niin asioita ei silti tarvitse siloitella ja kaunistella. Jos on ollut mäntti, niin sitten on ollut mäntti.
Et sitten oo esimerkiksi Matti elokuvaa katsonut?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen katsonut eikä mielestäni ollut hyvä tapa karnevalisoida Matin mänttiyttä. "Heh heh Matti nyt on Matti..."
Mutta ei siloiteltu tai kaunisteltu kuitenkaan... Sam Juice leffassa, ei mitään mukavaa kuvaa miehestä yritetty luoda
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tulipa viikonloppuna katsastettua pitkään odottamani Damien Chazellen uutuus Babylon, jonka aihe on leffafanaatikko-ohjaajalle vaarallinen Hollywoodin kultakausi. Vaarallinen siinäkin mielessä, ettei idea ole kovin tuore, sillä elokuvia elokuvista on aika paljon ja tuoreiden lisäksi esim. Fellinin 8½ ovat jo käsitelleet useimpia elokuvien tekemiseen liittyviä teemoja osuvasti ja taiteellisesti korkealaatuisesti.

Babylon onkin ollut melko täydellinen pannukakku Yhdysvalloissa ja kriitikot ovat lytänneet sitä oikealta ja vasemmalta. Helsingin sanomat otsikoi, että Hollywoodin kolmen tunnin rietastelu on kammottava teos, arviona kaksi tähteä viidestä (eli sama kuin toimittajan arvosana Napapiirin sankarit neloselle). Kartastenpään kritiikissä elokuvaa syytetään tavanomaisuudesta ja latteuksista. Tätä voi kyllä hieman ihmetellä, ovathan elokuvan arviossa mainitut "latteudet" selvästi tarkoituksella juuri niitä, eikä norsun päälle paskominenkaan nyt ainakaan ihan loppuun kulutettu tapahtumakuvio elokuvissa ole...

Elokuvan jälkeen lukemani arvostelut tuntuivat kyllä kohtuuttomilta. Kyseessä on Chazellen toistaiseksi kunnianhimoisin teos, joka ei ole hänen parhaansa, muttei kyllä kammottavakaan. Se on upeasti kuvattua kaaosta, opportunismia ja sääntelemätöntä hulluutta - kunnes ei enää ole. Mitenkään tapahtumia spoilaamatta elokuvan kerronta sekin muuttuu kaaoksesta järjestelmällisempään suuntaan elokuvamaailman kehittyessä "kulta-ajasta" kohti organisoitua elokuvateollisuutta. Tuli ihan mieleeni Cormac McCarthyn briljantti lännenkirja Veren ääriin, jossa käytetään vähän samanlaista kikkaa.

Leffassa on heikkoutensa, eikä sitä voi pitää täydellisenä mestariteoksenakaan. Kaikkia hahmoja ei kehitetä niin hyvin kuin leffan kolmen tunnin pituus tekisi mahdolliseksi ja lopussa leffan hieman kyynistä perusasennetta pehmennetään turhan alleviivaavalla tavalla (joskin jollain eeppisellä tavalla kyllä ihan makeastikin). Koronanjälkeisessä potentiaalisten huippuelokuvien sumassakin tämä on ehdottomasti suositeltavaa käydä teatterissa katsomassa. Vaikka siitä ei pitäisikään, niin se on katsomisen arvoinen. Ja jos jostain elokuvasta näin pitää sanoa, niin tämän arvostuksen veikkaan tulevaisuudessa nousevan nykyisestä floppistatuksesta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä Matissa mielestäni kiistatta sellainen pieni henki on että Matti oli uhri ja ympäröivien ihmisten vietävissä täysin, varmasti saattoi näin ollakin mutta kyllä se syy pitkälti löytyi peilistä. Muuten koen tuon leffan lähes itse todellisesta Matti Nykäsestä irrallisena komedialeffana joka on täynnä loistavia ja hauskoja kohtauksia. Mäkihyppyhän on hyvin sivuosassa tuossa ja paljon enemmän tuollaisia (oletettavasti) keksittyjä pitkiä kohtauksia jotka ovat toki hauskoja mutta ei niillä mitään tekemistä ole todellisen Nykäsen kanssa. Jotenkin myös huvittavaa että elokuvan onnellinen loppu on se että Matti päätyy Mervin kanssa yhteen..

Asiasta kolmanteen, Better Call Saulin katselun myötä ajattelin katsoa Spinal Tapin pitkästä aikaa vain huomatakseni että sitä ei yksinkertaisesti ole saatavilla mistään Suomessa, edes vuokrattavana. On tämä nykyaikana kummallista kun tottunut että kaikki leffat saa tosiaan vähintään vuokrattua jostain suoratoistopalvelusta. Sama oli itsellä vuosi sitten True Romancen kanssa jota etsin kissojen ja koirien kanssa netin syövereistä kunnes vihdoin löysin striimattavana.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Asiasta kolmanteen, Better Call Saulin katselun myötä ajattelin katsoa Spinal Tapin pitkästä aikaa vain huomatakseni että sitä ei yksinkertaisesti ole saatavilla mistään Suomessa, edes vuokrattavana. On tämä nykyaikana kummallista kun tottunut että kaikki leffat saa tosiaan vähintään vuokrattua jostain suoratoistopalvelusta.
Jos asut Tampereen alueella, DVD löytyy Tampereen, Nokian, Kangasalan ja Oriveden kirjastoista. Toki vaatii DVD-soittimen, sitten menee vaikeammaksi jos sitä ei löydy.

Kirjastosta on muutenkin löytynyt monta etsimääni leffaa, joita ei vuokraamoissa näy. Ja mistä tahansa saman kaupungin kirjastosta voi ilmaiseksi varata tavaraa lähikirjaston hyllyyn, ja parilla eurolla sinne saa mitä tahansa mistä tahansa Pirkanmaan kirjastosta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mäkihyppyhän on hyvin sivuosassa tuossa ja paljon enemmän tuollaisia (oletettavasti) keksittyjä pitkiä kohtauksia jotka ovat toki hauskoja mutta ei niillä mitään tekemistä ole todellisen Nykäsen kanssa.
En ole leffaa aikoihin nähnyt, mutta muistaisin että suunnilleen kaikki leffan tapahtumat olivat vähintään mukaelmia niistä jutuista, mitä Matista aikoinaan kerrottiin.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kävin tänään katsomassa Jope Ruonansuusta kertovan dokumenttielokuvan Jope ite. Paikalla olivat myös elokuvan ohjaaja sekä käsikirjoittaja eli Jopet show'sta tuttu näyttelijä Mika Räinä. Elokuvan ensi-iltahan on kolmen päivän päästä, mutta me kutsuvieraat olemme valittu kansa.

Se oli pätevästi tehty, oikeastaan aika paljon sellainen kuin odotinkin. Positiivista oli arkistomateriaalin runsaus. Saattoi siinä lopussa herkimmillä tulla tippa linssiin.

Jos Jope on tuntunut jostakusta meijjän mieheltä, niin kyllä sellaisen olion tuo dokkari kannattaa katsoa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Plane

Amazonin amerikan tarjonnassa tuoreehko äction leffa…

Brodie Torrance, entinen RAF-lentäjä, lentää Trailblazer Airlinesin lentoa 119 Singaporesta Tokion kautta Honoluluun, kun kone kärsii vaurioita Etelä-Kiinan meren yllä salamanikusta. Kone joutuu laskeutumaan Jolon saarelle Filippiineillä. Matkustajia on vaan 14, joista yksi on kuljetusvanki ja loput sekalaista joukkoa.

Kone laskeutuu keskelle ”ei mitään” aluksi ilman mitään yhteyksiä ulkomaailmaan. New Yorkissa Trailblazerin hallitus kutsuu kriisinhallintaryhmän kokoon. Löydettyään satellittien ja saariäksönin ansiosta koneen, niin koska Jolon saari on kapinallisten hallussa, lähettää firma yksityisen sotilasryhmän pelastushommiin.

Rynkyt laulaa ja populaa kuolee, lähinnä pahiksia, heh, mutta äction on pääosin vailla typerää machoilua ja jännite saadaan oikeasti pidettyä loppuun asti. Ei mikään omaperiäsin ikinä, mutta toimiva toimintapätkä, joka ei yritä liikaa vaan on toimintaviihdettä ilman suureellisia kytköksiä maailmanpelastamiseen tms.



ihan hyvä pätkä. Kandee kattoo ku Amazon Eurooppaan tuloo
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Kävin viikonloppuna katsomassa oikein positiivisia arvosteluita saaneen leffan The Banshees of Inisherin:


Oli yksi parhaista näkemistäni elokuvista pitkään aikaan. Varsinkin hieman "erilaisten" elokuvien ystäville suosittelen lämpimästi.
 

Buster

Jäsen
Oli yksi parhaista näkemistäni elokuvista pitkään aikaan. Varsinkin hieman "erilaisten" elokuvien ystäville suosittelen lämpimästi.
Joo, tuli istuttua lopputekstien läpi ajatuksissa ja kuljettua samassa sumussa kotiin asti. Viime kerrasta on aikaa, kun näin perusteellisesti on järisyttänyt ja saanut mehustella. Ihan järkyttävän hyvä käsikirjoitus, näyttelijäkatras ja tunnelma. Myyttisiin mittasuhteisiin nouseva hauskan kipeä tarina kahden miehen ystävyydestä, sekä syrjäisestä ja jopa ahdistavasta pienestä maalaissaaresta.

Ihan sama minkä hahmon näkökulmasta elokuvan tapahtumia tarkastelee, niin rikasta on ja näkökulmia ymmärtää.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Suositelkaas hyviä komedioita? Pieni ja lyhyt lista omista suosituksistani:

Hei me lennetään 1&2 - Varsinkin ensimmäinen on ehkä yksi kaikkien komedioista. Jos et ole katsonut niin katso.
This Is Spinal Tap
Monty Python - Brianin elämä
Päiväni murmelina
Monty Python hullu maailma
Piukat paikat
Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda
South Park: Bigger, Longer & Uncut
Shaun of the Dead
Animal House
Blues Brothers
Wayne's world
Kingpin (täysnuijat suomeksi, onpahan harvinaisen tyhmä suomennos)
Slap Shot aka Lämäri
Old school
Walk Hard
Hot fuzz


Katselulistalla:
Popstar: Never Stop Never Stopping
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tucker and Dale vs Evil (2010) tuli ensimmäisenä mieleen, jahka ei ole tuttu. Arvelisin iskevän noiden listaamiesi perusteella.

Näistä tuli mieleen onko Top Secret katsottu?


Jos lentskarit uppoaa ja tämä ei ole nähty niin kipin kapin.

Harold & Kumar -trilogia saattaisi upota.

Kiitos vinkeistä, jokainen noista on kyllä katsottu. Varsinkin Tucker and Dale vs Evil on huikea elokuva. Vahva suositus myös täältä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Suositelkaas hyviä komedioita? Pieni ja lyhyt lista omista suosituksistani:
Nämä tulivat nopeasti mieleen:

A Fish Called Wanda (farssikomedia)
Fletch (yksityisetsiväkomedia)
Clerks (New Jersey -komedia)
Spies Like Us (vakoojakomedia)
The 'Burbs (lähiökomedia)
Major League (baseballkomedia)
What We Do in the Shadows (vampyyrikomedia)
Re-Animator (kauhukomedia)
Asterix & Obelix: Tehtävä Kleopatra (Asterix-komedia)
Klassikko (Hotakais-komedia)

(Ei kannata väheksyä tuota Asterixia, se on oikeasti ihan törkeän hauska komedia. Muut saman sarjan leffat ei niinkään.)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hei me lennetään 1&2
Nämä, kuten alastomat aseeet ovat kolmikon Zucker, Zucker, Abrahams tekeleitä (kuten selvästi näitä heikompi sketsityyppinen KentuckyFriedMovie). Mutta Abrahams teki yksin samantyyppiset Hot Shots elokuvat, jotka parodioivat topgun, rambo jne leffoja. Pääosassa tässä oli Charlie Sheen ja kun tehtiin parodiialeffat tappavasta aseesta jne eli Loaded gun, ladattu ase, oli näissä pääosassa velipoika Emilio Estevez, josta vedettiin myös huumoria. Nää ei tietenkään Airplaneille pärjää, mutta jos tyylilajista pitää niin kandee katsoa.

Steve Martin tuotannosta voi suoditella kässäriin tukeutuvaa ja ilman naamanvääntelyä olevaa Roxannea tai plains, trains and automobiles (oisko "vauhdilla cikagoon"?) John Candyn kanssa.

Mel Brooks leffoista ehkäpä Mieletön maailmanhistoria tai perinteisempi (remake) To be, or not to be

Trence Hill ja Bud Spencer spagettivestern parodia Trinity ratsastaa jälleen, joka on toki leffasarjan toka, mutta se suosituin. Toki miehiltä löytyy tätä turpiinvaanjaonnea matskua, jos sellaiset innostaa.

Ysäriltä Konttorirotat jaksaa naurattaa ja kuuskytluvulta Peter Sellersin The Party. Klassisista Marx veljesten leffoista ehkä night at opera voisi viä toimia (näähän on esikuvia monille yllämainituille, mutta ajan hammas on purassu)

..noin äkkiä mieleen tulevat ei viä mainitut..
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Yksi kova komedia unohtui listasta: Dodgeball: A True Underdog Story.

Tämä muuten katsottiin avovaimoni kanssa toisilla treffeillä, on muuten hyvä elokuva. Vahva suositus.

Young Frankenstein ja Blazing Saddles pakko muistaa vielä.

Young Frankenstein tuli lapsena katsottua ja näin painajaisia siitä pitkään. Ehkä pitäisi antaa uusi mahdollisuus? Blazing Saddless on vielä katsomatta, kts vinkistä!

Are Ventura: The Pet Detective
Mask
Ted
Dump and dumper

Noista varsinkin Ted on todella erinomainen komedia. Toki muutkin ovat hyviä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös