Jatkoajan leffakerho

  • 2 409 722
  • 12 325

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Pet Sematary (2019)

Tuli käytyä katsomassa. Sanottakoon aluksi, että originaali filmatisointi vuodelta 1989 on omasta mielestäni ainakin tunnelmaltaan yksi onnistuneimpia King-filmatisointeja. Siinä asiassa tämä uusi versio mielestäni kalpeni selvästi, mutta pelastukseksi nousi alkuperäistä parempi miespääosa (Jason Clarke) ja toisaalta tarinaan tehdyt viilaukset, mikä toi tähän hieman mielenkiintoista twistiä ja yllätyksellisyyttä.

Alkupuoliskolla en oikein tykännyt, mutta loppua kohden tykkäsin vähän. No sanotaan 2/5

Hymyilytti, kun tarinassa keskeisessä roolissa olevan rekan kuskin puhelin soi kriittisellä hetkellä ja soittajan nimi oli Sheena
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edit. Heti kun tuon kirjoitin niin tuli mieleen että yksi leffan monista ikimuistoisista kohtauksista se Hall:in huuliltalukemiskohtaus menettäisi tärkeytensä jos Hall oli jo aiemmin päättänyt kylmätä kaikki... taisin olla vain tyhmä..

Mitä mietteitä?

Ikoninen kohtaus, ja tuntuupa tuo oppi menneen nykyään perille ainakin urheilukentillä. Valmentajat puhuu käsi suun edessä ja tuomarit videoita kelatessaan jne.

Joskus pistää ärsyttämäänkin tuo, mutta kai se on tarpeellista, kun ei koskaan tiedä missä Hal kyttää.
 

Buster

Jäsen
Tässä kun ensin tuskastui tähän tämän vuoden järjettömään Disneyn animaatioista tehtävien live-action versioiden tulvaan ja kun Dumbon katsominen oli omiaan vain lietsomaan tätä negatiivisuutta, niin vanhoja kauhuelokuvia tässä katsoessani toivoisin Notre Damen kellonsoittajaa jälleen valkokankaalle. Se Disney-animaatio kun oli kunnianhimoinen, yksityiskohtainen, synkkätunnelmainen ja kypsähkö "kuuma sotku", joka sitten esimerkiksi kärsi aika vakavista sävyongelmista, kun sinne oli pitänyt mm. päälleliimata Disneyn menestysreseptin mukaan hauskoja, koomisia sivuhahmoja niiden gargoilien muodossa, joilla ei muistaakseni ollut yhtään mitään käytännön merkitystä tarinassa.

Onhan toki näitä Kellonsoittajan filmatisointeja tehty vuosikymmenien saatossa ja juuri katsoin tämän 1939 version, jossa 19 kesäinen Maureen O'Hara näyttelee Esmeraldaa ja Quasimodona loistavan maskeerauksen takana Charles Laughton, sekä Frolloksi on heittää Cedric Hardwicke. Huikeat lavasteet ja Notre Damen katedraali, joka on viimeisen päälle mallinnettu, maksoi jo pelkästään nykyrahassa 4,5 miljoonaa dollaria. Ylipäänsä loistava lähdemateriaali, josta saa painavan ja sydänalusia puristavan tarinan, ja joka on kyllä sen verran pyöritettävissä, että yleisön voisi pystyä edelleen yllättämään. Krediiteistä pisti silmään, että leikkaajanakin oli vielä Robert Wise, joka tulisi ohjaamaan elokuvia kuten West Side Story ja Sound of Music.

Täytyisi Lon Chaneyn mykkäversio katsella myös joskus, kun saa vähän hajurakoa tähän edelliseen. Oletettavasti vapaata riistaa, mitä tulee tekijänoikeuksiin, mutta sitten on aina printtien laatu. Oopperan kummituksen olenkin jo katsellut ja olihan se maineensa arvoinen, karvat nousi pystyyn kuin parhaimmassakin modernissa kauhuelokuvissa kun kummituksen kasvot näkyivät. Oikeastaan samat sanat kuin tähän kellonsoittajaan, miksi ei nykypäivänä tehtäisi uutta versiota. Tosin Joel Schumacherhan teki jonkunlaisen elokuvaversion tarinasta 2000-luvulla ja on ollut elämäni varrella lukuisia tilaisuuksia tuo katsoa, mutta en ole vielä koskaan sitä saanut tehdyksi, vaikka Netflixissäkin tullut vastaan.

Jonkin verran elokuvasivistystä paikkailtu, kun Draculaa, Frankensteinia, Tohtori Jekyll & Mr. Hydea ja muita monsterikuvia viimein katseltu. Ei nyt aina kovin kauniisti monet ole ikääntyneet, mutta aikaansa nähden todella hienoja elokuvia, mukavaa historian havinaa ja on hienoa nähdä, millä osin nuo elokuvat ovat vaikuttaneet nykyihmisten käsitykseen noista hirviöistä sekä niiden maailmasta. Esimerkiksi Frankensteinissakin Ygor on vasta kolmannessa elokuvassa, vaikka hänet liitetään nykyään erottamattomasti yhteen Frankensteinin kanssa. Ja on ikonisia hetkiä, trikkejä ja muuta. Jekyll & Hyden kuuluisa maskeeraus, jossa hahmo muuttuu kameran edessä taitavan maskeerauksen sekä valotustrikkien avulla tavallisesta ihmisestä hirviöksi jne. On ne maineensa arvoisia ja voi vaan arvailla millainen fiilis siellä aikalaisyleisössä on jotain näkymätöntä miestäkin seuratessa ollut.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Tosiaan viime viikonloppuna kävin katsomassa Shazamin! Elokuva on saanut hyviä ja myös todella hyviä arvioita. Kyseessä on DCEU:n kevyt henkisin ja myös lapsellisin elokuva. Lapsellisuus on jossain kohtaa hyvä asia ja jossain kohtaa ei. Nauroin aidosti muutaman kerran. Elokuvaa ei kannata ottaa liian vakavasti. Suosittelen silti elokuvaa katsomaan, jos sitä ei ole nähnyt. Isot plussat Zachary Leville, joka teki hienon roolisuorituksen. Osasi uppoutua omaan rooliinsa. Vaikea enempää kirjoittaa mitään spoilaamatta. Arvion on vahva 8
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Kuinka monelle tämä on käänteentekevä hetki omassa elokuvahistoriassa?

Mahtoikohan Michael Curtiz itsekään ymmärtää mitä sai aikaan? 50 sekunnilla musiikkia on tuskin koskaan saatu aikaan noin voimakasta efektiä. Onni, nostalgia, intohimo, rakkaus, kärsimys, viha, pettymys, menetys, epätoivo, haavoittuvuus, shokki, viskiä ja röökiä vetävän "Half the man I used to be" -hahmon samanaikainen räjähtäminen ja murtuminen ja menneisyyden haamujen kohtaaminen - kaikki kerralla naamalle.

En pysty enää koskaan näkemään mustaa miestä tupansavun keskellä, jazz -pianon ääressä, ilman ajatusta, että homma laitetaan kohta seis ja pyydetään SE Time goes by. Tämä on ajatonta, puhdasta voimaa.

ps. ding dong the witch is dead!
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Tosiaan ylihuomenna yksi vuoden isompia ellei jopa isoin elokuva tulee ensi-iltaan kun Avengers Endgame saapuu isolle ruudulle. Odotettavissa on iloa, naurua, surua ja kyyneleitä. Myös kaikkea siltä väliltä. Elokuva on siis suoraan jatkumoa Infinity Warille ja muutenkin jo yli vuosikymmenen kestäneelle MCU:lle. Ideaalia olisi tietenkin katsoa kaikki 21 leffaa ennen kuin menee katsomaan Endgamen, mutta elokuvan ohjaajat suosittelevat kahta etityisesti jos aika tähän ei riitä. Elikkäs Captain America Civil War ja Avengers Infinity War.

Oikein hyvää elokuvaviikkoa kaikille ja palataan tähän asiaan loppuviikosta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Pari leffaa viimeviikolla katottuna.

The Mule

Eastwoodin hieno draama vähän erikoisella twistillä, jossa siis perhetään laiminlyönyt vanha mies alkaa kartellin huumekuriiiksi. Hitaasti etenevä, vähän tapahtumia sisältävä leffa toimii kuitenkin juurikin tuon ”viimeisen mahdollisuuden” tehdä jotain ja muuttua osalta. Draama isolla D:llä ja hyvin pienelleä varsinaisella draamalla.

Tykkäsin 8/10


The Favourite

Eri palkintojakin kahminut leffa taas ei oikeastaan tarinankerronallisesti paljoa napannut. Puitteet hienot ja laajakulmalinssi kamerassa, varsinkin kamerakääntöjen aikana, on hieno efekti. Samoin toki Olivia Colman on loistava (onko koskaan pettänyt missään roolissa ikinä?). Nuoremmat naiset, no.. ehkä se että näky Emma Stonen tissi.. ooh.. mutta kuten todettua, tarinankerronallisesti vähän vaisu siihen nähden että tuotantoarvot olivat niin kovat.

6/10
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vangitut (Prisoners)

Tämä Denis Villeneuven jännäri saattaa olla monelle tuntematon, mutta voin vakuuttaa, että leffa on katsomisen arvoinen. Kesto (2h 33 min) menee suorastaan lentäen, sillä kyseessä on äärimmäisen tiivistunnelmainen ja vaiherikas tarina.

Jake Gyllenhaal ja Hugh Jackman vetävät erinomaiset roolit, mutta tavallaan elokuvassa ei ole kyse heistä, vaan isommasta kuviosta. Tuntuu, että juonen jokainen yksityiskohta on otettu huomioon: alussa ilmaan heitetyt tarinanlangat punoutuvat mukavasti yhteen loppua kohden.

Elokuva on melko raaka, mutta eipä tällaista aihekokoelmaa (lapsenkaappaus, kosto, epätoivo) voisi varovaisella otteella käsitellä. Sateisen harmaa miljöö istuu hyvin yhteen roolihahmojen mielentilojen kanssa, joten elokuvalla ei ole vaikeuksia pitää katsojaa vangittuna (heh). Annan harvinaisen arvosanan 10/10, koska en keksi juuri mitään moitittavaa.

Linkki: IMDb
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Suomen kenties huonoin elokuva, jota Spede itsekin häpesi: IL kaivoi arkistoissa pölyttyneen farssin päivänvaloon - katso se täältä!

IL teki kulttuuriteon ja saattoi Speden viimeiseksi jääneen elokuvan Naisen logiikka nähtäville. Löytyy IL:n sivuilta kuukauden ajan.

Naisen logiikkahan oli pahasti keskeneräisenä teattereihin lykätty sekasotku, joka sai teatterikierroksellaan 304 katsojaa, eikä sitä ole sittemmin nähty tv:ssä, videolla tai DVD:llä, saati netissä. Jollain festareilla sitä on satunnaisesti esitetty.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
The Arctic

Kuten todettua, tykkään leffoista, jossa ollaan jossain eristyksissä luonnon armoilla. Sellainen leffa on aika puhdasverisesti The Arctic. Leffassa johonkin jäätikölle on tippunut lentokone, jossa yksinäinen mies (Mads Mikkelsen) koittaa hylyn tienoilla tulla toimeen. Vähän käy jääkarhu haukkaamassa kalansaalista ja päivittäin käydään jotain hätäsignaalia veiv käyttöisellä laiteella kukkulanpäällä lähettämässä. Leffassa ei paljoa puhuta, eikä näyttelijöitäkään ole Mikkelsenin lisäksi kuin kaksi, joista toinen kuolee heti ja toinen sanoo varmaan kerran että ”Hello”.. Päähenkilöä pelastamaan tulleen helikopterin putoamisessa lentäjistä toinen siis kuolee ja toinen loukkaantuu pahasti. Päähenkilölle tulee dilemma, jonka hän ratkaisee lähtemällä vetämään loukkaantunutta lentäjää ahkiossa kohti tutkimuskesäleiriä aika etäällä (kartan sai helikopterista). Leffa keskittyy pääasiassa tähän vaellukseen halki jäätiköiden ja vuoristojen.

Leffassa ei siis juuri puhuta, mutta vaellus ja luonto ovat hienosti esillä. Samoin ne draaman ainekset tietty ongelmineen jne.
Katsomisen arvoinen leffa, genressään ihan 8/10
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IL teki kulttuuriteon ja saattoi Speden viimeiseksi jääneen elokuvan Naisen logiikka nähtäville. Löytyy IL:n sivuilta kuukauden ajan.
20 minuuttia olen katsonut ja on tuntunut vähintään tunnilta. Sketsit olivat sentään aikoinaan pääosin hyviä.

Riitta Väisänen on kyllä näpsäkässä kunnossa.
 

Buster

Jäsen
IL teki kulttuuriteon ja saattoi Speden viimeiseksi jääneen elokuvan Naisen logiikka nähtäville. Löytyy IL:n sivuilta kuukauden ajan.
Tämä on kyllä hienoa, viime kesänä kirosin asiaa jotain suomalaisen komiikan vuosikymmeniä kertaavaa kirjaa lukiessa. Ehdottomasti jossain vaiheessa tulee katsottua.

Sääli, ettei yleensäkin näitä monia vanhoja elokuvia ole pitkiin aikoihin tullut televisiosta. Siksi onkin ollut pakko hommailla Spede-boksit, Körmy-kokoelmat ja Pekotkin tulee ostettua, kunhan hinta asettuu kohdilleen. Oikeastaan tulee kaikenlaista vanhaa kotimaista himoittua. Uunoja nyt ei ole tarvinnut ostella, kun ne tulee useamman kerran vuodessa, mutta ehkä niidenkin ostamiseen ja katsomiseen olisi taas valmis. Voisi mennä mielenkiintoisesti tuolla muiden Spede-elokuvien jatkona.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Pistin nyt itsekin katsoen Naisen logiikan. Eihän siinä toki paljon hurraamista ollut, mutta ei se sen huonompi tekele ole kuin esim. Pikkupojat, Lentävät luupäät tai Pölholä. No tulipahan tuokin aukko sentään paikattua, nyt on kaikki Speden käsikirjoittamat leffat nähty.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Tänään tuli katsastettua Tolkien.

Itselläni ei ollut oikein mitään odotuksia kyseisen leffan suhteen, vaikka Sormusten Herroista kovasti pidän sekä kirjana että leffana. Lähinnä lähdin avoimin mielin katselemaan mitä Dome on saanut aikaiseksi. En ole kauheasti elämänkertaelokuvia ylipäätänsä katsellut, kun helposti tulee miellettyä ne vähän tylsiksi, mutta tästä leffasta kyllä tykkäsin!
Leffassa oli mun mielestä hienosti keskitytty nimennomaan Tolkieniin, eikä lähdetty liikaa keulimaan Sormusten Herroihin, vaikka ne siellä taustalla toki olivatkin.Ei ehkä mikään tajunnanräjäyttävä toimintapläjäys, mutta mielenkiintoinen parituntinen Tolkienin nuoruusvuosiin. Hyviä näyttelijäsuorituksia myös.

Perikunta ei ilmeisesti kovin lämpimästi ottanut tätä projektia vastaan, mitä jotain uutisia selailin. Itselleni Tolkien ei ole niin tuttu, että tietäisin kuinka paljon vapauksia Karukoski tässä on ottanut, mutta omien sanojensa mukaan ei juurikaan. Eipä leffasta nyt sellainen kuva jäänyt, että ainakaan mitään vääryyttä oltaisiin Tolkienille tehty.
 

npc

Jäsen
Tänään tuli katsastettua Tolkien.
Haluan myös joskus katsoa tämän, kunhan tulee johonkin formaattiin joskus kotisohvalta katsottavaksi.

Itse olen saanut tästä perikunta-asiasta ihan perus otsikoita lukemalla käsityksen, ettei tässä sen kummempaa ristiriitaa ole näiden tahojen kesken ollut. Perikunta vaan irtisanoutuu proggiksesta suojellakseen omaa brändiään, mihin tämä teos ei kuulu. Vähän sama jos siis vaikka joku meistä kirjottaisi Karalahdesta kirjan, Jere ja kumppanit voivat sanoa ettei heillä ole sen kanssa mitään tekemistä.
 

npc

Jäsen
Ihan hyvää viihdettä tuo Naisen Logiikka. Onpa myös söpö tuo herttainen (senjo)Riitta Väisänen tuossa.

Eniten naurattaa kyllä katsellessa se, että tuota varten annettiin miljoona markkaa avustusta (josta toki palautettiin puolet takaisin, mutta kun tietää tämän Speden ja säätiön suhteen... Olisin halunnut nähdä säätiön edustajien ilmeet kun ekan kerran näkivät teoksen).

Edit: Ei helvata, en ole näin makeasti kyllä nauranut ikinä Speden leffoille. Kämppiä parhaimmillaan. Viimeistään repesin tyystin tuossa kun pelaavat sitä golffia...
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vähän myöhässä tämä, mutta joitain aatoksia Endgamesta ja Marvelista (spoilereiden sisään varmuuden vuoksi):

Yleisarviona tasaisen vahva paketti, jonka kolmen tunnin keston katsoi vaivatta läpi. Mukaan oli ängetty aika paljon fan serviceä ja itseironisia vitsejä, jotka eivät itselle täysin iskeneet. Etenkin Back to the future -vitsit vaikuttivat jonkinlaiselta anteeksipyytelyltä, kun oli lähdetty niin kuluneeseen juoniratkaisuun.

Pidin Infinity Warin lopusta, koska se oli genren sisällä poikkeuksellinen. Näin ollen tämä viimeinen rytinä tuntui jossain määrin siltä, että edellisen leffan karu loppu piti hyvitellä. Koko saaga on menestynyt pitkälle sen ansiosta, että supersankarit on tuotu lähelle arkirealismia; tuolle idealle olisi ollut hedelmällistä rakentaa koviakin menetyksiä Infinity Warin tavoin. No, tämä varmasti tiedostettiin studiolla, eikä tehdyistä ratkaisuista voi kohtuuttomasti moittia.

Olen nähnyt noin puolet sarjan elokuvista, joten tarkastelukulmani ei ole ehkä täysin reilu. Itselle jäi kuitenkin sellainen fiilis, että osa hahmoista jäi liian vähälle huomiolle. Pienemmällä castilla olisi ollut helppo syventää hahmojen kehityskaaria, jolloin käsikirjoitus olisi ollut enemmän elokuvamainen. Tässä oli vähän sellainen fiilis, että kaikki langat on geneerisesti yhdisteltävä lyhyessä ajassa. Näin ollen monista hahmoista välittyi sellainen kuva, että he olivat vain jonkin yksittäisen asian takia leffassa mukana.

Mielestäni Marvelin paras elokuva on Guardians of the galaxy 1. Supersankarikonsepti toimii hyvin, kun hahmot ovat omassa universumissaan, jossa arkielämän säännöt eivät päde ja jossa ihmiset ja supersankarit eivät ole "omissa leireissään". Endgamessa en voinut välttyä ajattelemasta, mitä tarkoitusta supersankarit tarkalleen ottaen palvelevat. Onko katsojan tarkoitus huolestua heidän henkilökohtaisista kohtaloistaan vai tavallisista ihmisistä? Tätä kyllä yritettiin ratkaista muutamilla kohtauksilla, joissa "tavallinen kansa" oli pystyttänyt monumentteja menetetyille. Niiden vaikutus jäi kuitenkin aika pieneksi, kun vastapainona näytettiin kaksi ja puoli tuntia supersankareiden keskenäistä dynamiikkaa ja vuorovaikutusta paikoissa, jotka ovat kaukana arkitodellisuudesta. Tämä ei ehkä ole niin suuri ongelma Endgamessa kuin esim. Civil Warissa tai Black Pantherissa, mutta kuitenkin sen verran hallitseva ominaisuus, että itse vieraannuin jonkin verran muuten monumentaalisen hienosta tarinasta.

Thanos on onnistunut pahis, vaikka Pentti Linkola -meininki ei olekaan ehkä se uniikein idea antagonistille. Jos jotain parannuskohteita etsiin, niin olisin kaivannut enemmän taustoitusta ja vuorovaikutusta muiden korstojen kanssa. Näillä linkoloilla kun on oikeassakin elämässä seuraajansa ja vastustajansa, niin olisi ollut mielenkiintoista nähdä Thanosta kokoamassa joukkojaan muutenkin kuin klassisessa hyvä vs. paha -viitekehyksessä.

Endgamessa kovin hahmo on ehdottomasti Thor. Alkoholilla vitsailu on tietysti vähän vanhentunut temppu, mutta tässä kohtaa tuo rappiomeininki ja tunneskaalan heilahtelu toimi hyvin kuvastamaan hahmon luonnetta. Ihan tuoretta, että supersankari on ajoittain hunningolla ja pohtii omaa rooliaan epätoivon keskellä.

Kokonaisuudessaa Endgame on todella onnistunut kokonaisuus, joka toimii varmasti erinomaisesti niille, jotka pitivät aiemmista leffoista. Satunnaiselle Marvel-katsojalle, jollaiseksi itsenikin koen, tämä on vähintäänkin nautinnollinen elokuvakokemus, joka tosin saattaa hämmentää aika ajoin.

Mitä tästä sitten jäi kokonaisuudessaan käteen? Itselle heräsi kyllä into katsastaa useampikin elokuva, sillä kaikki juonenkäänteet eivät selvästikään avaudu ilman 22 elokuvan läpi kahlaamista. Onhan tässä tietysti kaksi samanaikaista tasoa: "avengers"-saaga ja yksittäisten supersankarien kehitystarinat. Näiden sujuva yhdistäminen olisi ehkä vaatinut sarjamuotoisen rakennustavan, mutta toimii tämä nykyinenkin malli. Jännä nähdä, millaista jatkoa seuraa. Menestynyttä konseptia tuskin hylätään, joten olisikohan uusi universumi jo rakenteilla?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Amundsen


Elämänkertaelokuva norjalaisesta tutkimusmatkailijasta… elämänkerralisten leffojen kuivakko ote tässäkin on, mutta rakenteeseen on keksitty hyvä idea, Leon Amundsen (veli) ja Bess Magids (rakastaja) saapuvat tyhjään Amundsenien taloon odotteleen uutisia pohjoisnavan ylilennolla kadonneesta Roald Amundsenista. Tästä veljen kertomusten kautta käsitellään lapsuutta ja etelänaparetkeä jne.


Itselle Amundsenin teot ja matkat on tuttuja, joten niissä ei uutta, ja lopun jännityksenkin tiesin etukäteen, mutta hyvin se oli tehty se lopetuskin. Jäätikkövaelluskin on hienosti totuetettu ottamatta liikaa aikaa leffasta.


Kun Leonin ja Bessin muisteloista siirrytään "reaaliaikaan", leffan tyhjäkäynti vähän lisääntyy. . no eihän tää nyt muutenkaan mikään äksönpläjäys ole, tietenkään. . mutta siis tarinankeronnallisen temmon tippuminen oli selkeä, ja ehkä leffa oli sen 20min liian pitkä?


No joka tapauksessa aihe oli mainio ja toteutus ok, viihdyin

7/10
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Sotahistoriasta kiinnostuneet huomio: Peter Jacksonin ensimmäisen maailmansodan dokumenttileffa They Shall Not Grow Old tulee Suomen teattereihin tulevana perjantaina. Tuo tuskin kovin montaa viikkoa ohjelmistossa pysyy, joten kannattaa varmaan käydä tsekkaamassa kun ehtii.

Dokumentissa on sodasta paljon alkuperäistä liikkuvaa kuvaa, joka on restauroitu ja väritetty, sekä veteraanien haastatteluita 60- ja 70-luvuilta. 3D-versiokin tuosta pyöri jenkeissä mutta Suomeen ei se versio näytä rantautuvan.

Finnkino - They Shall Not Grow Old
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime aikoina on tullut katsottua todella paljon leffoja. Niin paljon, että jälkikäteen on vaikea kasata ajatuksia yksittäisistä leffoista, kun jollain tapaa sekoittuvat mielessä keskenään.

Olen aika kasuaali elokuvakatselija siinä mielessä, että harvoin haen leffoilta jotain todella syvällistä tarinaa ja kerrontaa, vaan yleensä maistuu paremmin rento viihde, joka mahdollistaa aivojen lepuuttamisen. Siksi saatan myös tykätä sellaisista leffoista, jotka ovat täyttä myrkkyä leffaharrastajille tai muille ihmisille ylipäätään.

Mutta asiaan. Tässä muutama viime aikoina näkemäni leffa ja ajatuksia niistä:

Kong: Skull Island (2017)
Uutta King Kongia uusissa maisemissa. Elokuvan alun pohjustus ja taustatarina ovat kohtalaisen mielenkiintoisia, eli alkua ei tarvitse tuskissaan katsoa. Kun sitten päästään itse asiaan, niin hahmojen epäloogiset ratkaisut ja suoranainen tyhmyys ovat liikaa jopa minun kaltaiselleni leffakatselijalle. Visuaalisesti leffa on todella komeaa katsottavaa ja toimintakohtauksissa on paljon hyvää, mutta juonta viedään alun jälkeen mielestäni aika tylsään suuntaan ja kokonaisuutena leffasta jää kohtalaisen tyhjä fiilis. Periaatteessa tämän olisi pitänyt olla kuin tehty meikäläiselle, mutta silti jouduin pettymään aika pahasti.

5/10

Rampage (2018)
Yllä arvosteltua Kongia parempi monsterileffa. Ei tästä mitään syvällistä juonta kannata hakea, koska sitä ei ole. Homma kuitenkin toimii. Katsojaa ei aliarvioida liikaa, vaikka luonnollisesti kohtauksia vedetäänkin aika härskisti yli, kuten genrelle on ominaista. Visuaalisesti komeaa kamaa, sopivasti pilkettä silmäkulmassa ja riittävän mielenkiintoista kerrontaa, että leffa pitää näpeissään, eikä päästä tylsistymään. Ei mikään mestariteos, mutta toimivaa kevytviihdettä.

7/10

Baywatch (2017)
Jos joku lähtee Baywatch leffaa katsomaan aivojen kanssa, niin tekee suuren virheen. Itse heitin aivot narikkaan ja odotin paskaa läppää, rentoa meininkiä ja kevyttä viihdettä. Sain mitä odotin. Onhan tässä oikeasti niin tyhmääkin läppää, ettei niille jaksa nauraa, mutta toisaalta ne kykenee myös antamaan anteeksi. Vaikka itse tästä pidin, niin olen aika varma, että iso osa ihmisistä ei kykene asettamaan aivojaan sellaiseen asentoon, että kykenisi tästä nauttimaan. Mukavasti kevyttä huumoria ja silmänruokaa, toimii vaikkapa krapulaista sunnuntaita piristämässä.

7/10

Thor: Ragnarok (2017)

Mitä sitä turhia kiertelemään, eli pamautetaan se oleellisin heti alkuun: mielestäni MCU:n paras leffa. Huumoria viljellään alusta loppuun paljon ja se toimii loistavasti. Thor näyttää itsestään uusia puolia, kuten myös Loki. Korg on hahmona aivan huippu. Huikeita näyttelijasuorituksia nähdään käytännössä kaikilta päähahmoilta. Vaikka leffa onkin oikeastaan pääasiallisesti rentoa toimintakomediaa, niin siinä nähdään myös isoja käänteitä koko MCU-leffasarjaa ajatellen. Eli myös juonen osalta selkärankaa löytyy, eikä koko leffaa palloilla täysin tyhjänpäiväisten asioiden parissa. Loppuun täytyy mainita vielä yksi oleellinen asia: Hulk.

10/10
 
Viimeksi muokattu:

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Ready Player One (2018) - IMDb

Olen lykännyt tätä Ernest Clinen kirjaan perustuvan elokuvan katsomista tarkoituksella jo kuukausia, koska alkuperäisteoksen pelimäistä seikkailua, jännitystä sekä 80-90 -lukujen popkulttuuria yhdistelevä tarina sai minut kirjaa lukiessani useammankin kerran syvän liikutuksen valtaan siitä syystä, että satuin elämään lapsuuteni ja pitkän pätkän nuoruuttani kyseisillä vuosikymmenillä. Elokuvaversiossa on tehty ymmärrrettäviä kompromisseja mukaan otettujen (tuoreempien) popkulttuuriviittausten suhteen, koska epäilemättä yleisöpotentiaali ei olisi ollut riittävä jos kosiskelemaan olisi lähdetty ainoastaan kaltaisiani nostalgiasta herkistyviä muumioita.

Juonta lyhyesti: Virtuaalimaailman (OASIS) ja valtavan omaisuuden sillä luonut eristäytynyt nero James Halliday heittää lusikan nurkkaan ja haastaa postuumisti pelaajat pääsiäismunajahtiin, jossa panoksena on miehen jälkeensä jättämä omaisuus ja virtuaalimaailman hallinta. Elokuvan päähenkilö Wade Watts on yksi pelaajista, joka on omistanut elämänsä Hallidayn haasteen päihittämiseen ettei paha megakorporaatio IOI muuttaisi sitä kasvottomaksi rahantekokoneeksi. Vuosikausiin kukaan ei ole löytänyt ainoatakaan pääsiäismunan löytämiseen tarvittavasta kolmesta avaimesta, kunnes Hallidayn elämän läpikotaisin tuntema Watts onnistuu löytämään ensimmäisen avaimen... Tästä eteenpäin luvassa onkin sitten oikein mukava ja suoraviivainen sekoitus pelaamista, jännitystä, ystävyyttä ja rakkautta, unohtamatta tietenkään erinomaista musiikkia ja viittauksia eri aikakausien popkulttuuriin. Ja visuaaliselta anniltaan tämä elokuva yksinkertaisesti on yksi parhaista koskaan näkemistäni.

Lähdin katsomaan elokuvaa hieman skeptisellä mielellä, koska tiesin jo etukäteen että alkuperäisteoksen mukailussa on otettu aika isojakin taiteellisia vapauksia ja tosiaan aivan ymmärrettävästi, että porukka löytäisi teattereihin ja vuokraamoihin. Olin jopa jollain tavalla positiivisesti yllättynyt että reilu parituntinen vierähti rattoisasti ja tarinaan tehtyjen muutoksien ansiosta jonkinlaista tuoreuden tuntuakin löytyi mukaan. Toki mitään aivoja nyrjäyttävää monimutkaisuutta tai ennennäkemätöntä ihmissuhdedraamaa on turha odottaa, mutta nostalgia- ja popkulttuuritrippinähän tämä toimi oikein mainiosti! Jos kirja oli omalla kohdallani 10/10, nii elokuvalle antaisin arvosanan

8/10
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Sama... pitäsköhän vihdoin...

Kyllä minä ainakin suosittelen katsomaan, jos kirjasta tykkäsit! Kunhan vain alusta lähtien muistaa sen, että tiettyjä muutoksia on jouduttu tekemään juonen suhteen suurempien yleisömassojen houkuttelemiseksi, niin elokuvasta pystyvät nauttimaan myös kirjan lukeneet ja siitä pitäneet. Ja tosiaan aikamoista silmäkarkkiahan tuo on alusta loppuun!
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Olin mä kuullut että tämä Rennyn ja Syltyn Driven on huono leffa, mutta en mä sitä ihan näin huonoksi olisi uskonut. About kaks kolmasosaa katsoin ja oli pakko pitää tauko kun meinasi pää räjähtää. Huomenna vaikka loput.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös