Jatkoajan leffakerho

  • 2 408 373
  • 12 325
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Päin seinää - Itä-Vantaan unelmien sielunmessu

Päätin eilen tukea suomalaista elokuvateollisuutta ja käydä katsomassa Antti Heikki Pesosen ohjaaman Päin seinää -elokuvan. Pesonenhan tuli muutama vuosi sitten tunnetuksi aivan loistavalla Korsoteoria-lyhytelokuvallaan, jonka pääosassa suorastaan säkenöi - Päin seinää -draamakomedian tavoin - iki-ihana Armi Toivanen.

Päin seinää sijoittuu Korsoteorian lailla jonnekin tämän ajan vinksahtaneelle peilipuolelle, realistis-kuvitteelliseen Itä-Vantaan lähiömaailmaan, johon katsoja viedään täysin omanlaiselleen hirtehishumoristis-traagiselle - ja ennen kaikkea ihmisläheiselle - matkalle läpi loputtomien ja lohduttomien betonikolossien, jotka luovat puitteet mm. vuodenaikojen vaihteluille ja ihmisyydelle itselleen. Elokuva on karunkoskettava kertomus toisiinsa kietoutuvista ihmiskohtaloista ajan ja lohdun tuolla puolen, jossa kuitenkin toivo ja toiveikkuus elävät arjessa pieninä, hauraina versoina: Pesonen viittaakin eräillä kappalevalinnoillaan suoraan Gösta Sundqvistin kappaleiden sanoituksiin, joista Päin seinää monella tapaa muistuttaa.

Elokuvan suurimmat ansiot ovat ennen kaikkea syvässä ja inhimillisessä mutta silti humoristisessa kerronnan sävyssä; yksinhuoltaja-Essinä loistava Armi Toivanen on surusilmineen niin uskomattoman uskottava ja aito, että hän ei edes näyttele, minkä vuoksi suoritus hakee mielestäni (suomalaisessa) elokuvakerronnassa vertaistaan. Myös elokuvan toinen päätähti, aivan ilmiömäinen Mimosa Willamo, tekee Essin tyttärenä hengästyttävän upean roolisuorituksen, minkä lisäksi takuuvarma Kai Lehtinen sekä vakuuttavan hauska Eero Ritala säestävät taustalla hatunnoston arvoisesti. Elokuvan musiikkimaisema sekä tunnelmakuvat mm. oransseista merkkisavuista, Vantaan kesantojen ylle kertyvästä kuurasta, natriumlamppujen valaisemasta syysillasta ja betonikaton ikkunan läpi kuvastuvasta sinitaivaasta pilvineen kruunaavat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Odotukseni olivat siis korkealla ennen Pesosen debyytin katsastamista ja ne enemmän kuin lunastettiin mykistävän hienon elokuvan muodossa: vaikuttavaa, koskettavaa ja vilpitöntä kerrontaa kuvasta ja kohtauksesta toiseen. Voin oikeastaan esittää vain yhden toiveen: jos ette muuten katso kotimaisia elokuvia, katsokaa edes Päin seinää!

* * * * *
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305914242381?jako=6027019ad0afacf1687778b22219ac6c&ref=tw-share Siitäpä Samuel L. Jacksonin ja Rare Exportsin Big Game-elokuvan traileri. Kyllä näyttää niin huonolta elokuvalta ettei mitään järkeä. Lisäksi tuo suomipentu näyttelijänä vakuuttaa yhtä hyvin kuin esim. heinäpaali tulipalon sammuttajana. Noh, katsotaan mitä arvostelut ja itse leffa sitten ovat. Kai tuo joskus blurayna/tv.stä tulee katsottua.
Enpä tiedä, minusta tuo vaikuttaa ihan huvittavalta hömpältä. Kyllä tulee katseltua jossain kohtaa. Ehkä eniten tuossa leffassa vaivaa nuo ympäristöt. Jos se on sijoittuvinaan Suomen Lappiin, niin maisemat ei kyllä vastaa yhtään. Ei siellä tuollaisia Keski-Euroopan vuoria löydy ja metsätkään ole tuota luokkaa. Ulkomaalaiset katsojat nyt ei tietysti tuollaisiin asioihin osaa kiinnittää huomiota, mutta mielestäni vähän harmi, ettei aitoa Suomen luontoa esitellä näin isossa leffassa, sehän samalla markkinoisi kotimaisia ympäristöjä myös turisteille..

***

Jalmari Helanderista muistui mieleen, että minnehän on kadonnut toinen vähän samantyyppinen ohjaaja, eli AJ Annila? En muista, että olisi sinänsä ihan mielenkiintoisen Saunan jälkeen nähnyt häneltä yhtikäs mitään?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Jalmari Helanderista muistui mieleen, että minnehän on kadonnut toinen vähän samantyyppinen ohjaaja, eli AJ Annila? En muista, että olisi sinänsä ihan mielenkiintoisen Saunan jälkeen nähnyt häneltä yhtikäs mitään?
Juuri pari kuukautta sitten näin Saunan ja aloin heti etsimään mitä muuta Annilalta löytyy. Monta eri leffaa on ollut suunnitteilla, mutta eivät vaan ole saaneet tuulta alleen. Tänä vuonna pitäisi kuitenkin ilmestyä Annilan ensimmäinen jenkkileffa, What We Were, joka on esiosa pari vuotta vanhalle mainiolle kauhuleffalle We Are What We Are (joka taas on remake samannimisestä meksikolaiselokuvasta).

Piiri pieni pyörii, sillä We Are What We Aren ohjannut Jim Mickle oli ennen tuotantoa nähnyt Saunan ja kertoi sen tunnelman olleen yksi leffansa innoittajista.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Enpä tiedä, minusta tuo vaikuttaa ihan huvittavalta hömpältä. Kyllä tulee katseltua jossain kohtaa. Ehkä eniten tuossa leffassa vaivaa nuo ympäristöt. Jos se on sijoittuvinaan Suomen Lappiin, niin maisemat ei kyllä vastaa yhtään. Ei siellä tuollaisia Keski-Euroopan vuoria löydy ja metsätkään ole tuota luokkaa. Ulkomaalaiset katsojat nyt ei tietysti tuollaisiin asioihin osaa kiinnittää huomiota, mutta mielestäni vähän harmi, ettei aitoa Suomen luontoa esitellä näin isossa leffassa, sehän samalla markkinoisi kotimaisia ympäristöjä myös turisteille..

Olin alkusyksystä veljeni kanssa Münchenissä, jossa pistäydyimme kierroksella Bavaria Filmstadtin elokuvastudioilla. Vierailu kattoi myös Big Gamen lavasteet, tuli mm. istuttua Air Force One -lavasteissa presidentin tuolilla (eli perseeni on levännyt samalla tuolilla kuin Samuel L. Jacksonin musta bad muthafucka -perse). Opas kertoili, että elokuvaa kuvattiin Baijerin vuoristossa, koska "Suomi ei näyttänyt tarpeeksi Suomelta" tms. Halusivat siis "Suomeen" vuoria ja alppimetsämaisemia. Tai sitten tuli halvemmaksi kuvata Saksassa.

Suosittelen vierailemaan Bavaria Filmstadtissa jos siellä päin joku JA-leffakerholainen liikkuu. Muun muassa Das Boot -elokuvasta tuttu das Boot eli täysikokoinen sukellusvenereplika johon pääsee sisälle on näyttävä, ja kierros on muutenkin kiinnostava Päättymätön Tarina- ja Asterix-leffojen rekvisiittoineen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Olen viime aikoina katsonut oikeastaan vain kaksi elokuvaa. Ensimmäinen niistä on huonossa maineessa oleva R.I.P.D. ja mielestäni tämä oli mainettaan parempi elokuva mutta vain hiukan. Kyseessä on selkeästi kopio MIB - Miehet Mustissa elokuvasta pienillä muutoksilla. Siinä missä MIB oli ns. ihmiset vs avaruuden ilkimykset on RIPD kuolleet lainvartijat vs Deadot (maan päälle karanneet kuolleet "haamut" jotka eivät suostu nousemaan taivaaseen). Pohjimmiltaan idea on sama, elokuvan tyyli on samalla tavalla humoristinen ja päähahmot ovat samoja. RIPD ei yllä MIB:n tasolle selkeästi kahdesta isosta syystä: 1) Sama idea on jo käytetty ja katsoja sen tiedostaa. Siten se latistaa elokuvanautintoa. 2) MIB:n avaruusoliot antoivat tekijöille mahdollisuuden leikitellä erilaisilla hahmoilla. RIPD:n Deadot ovat paljon tylsempiä vaikka variaatiota niissäkin hieman löytyy.

Mitä tulee näyttelemiseen, Ryan Reynolds vetää rutiinilla roolinsa läpi, Kevin Bacon on keskinkertainen pahis mutta Jeff Bridges on elokuvan kantava voima. Välillä oikein huomaa kuinka Bridges pääsee oikein leikittelemään roolihahmollaan ja juuri Bridges parantaa elokuvaa ettei se ole aivan täysin pohjanoteeraus. Tarina on itsessään aika suoraviivainen ja mahdolliset juonenkäänteet osaa aika hyvin arvata jo etukäteen. Muutamia lyhyitä hetkiä elokuvassa oli jotka onnistuivat yllättämään ja naurattamaan. Annan tälle keskinkertaista pykälän paremman eli 6/10.

Toinen katsomani elokuva on uusi versio vanhasta klassikosta Robocopista. En sano että tässä on vanha raiskattu mutta sen sielu kuitenkin selkeästi puuttuu. Aivot narikkaan viihdettä tämä on, ei tosin parhaimmillaan. Monta asiaa on tässä muutettu joista vanhan klassikon fania se harmittaa. Laitan spoiler tagien väliin ne asiat jotta en pilaa keneltäkään tämän katselua.

Ensinnäkin, Robocop on laitettu ajamaan moottoripyörää poliisiauton sijaan. Ehkä pikkujuttu mutta 80-luvulla lapsuutensa viettänyttä tuo muistuttaa liikaa Katuhaukka-sarjaa ja toisekseen se ikoninen mattamusta poliisiauto on kuopattu. Toisekseen, ED-209 oli alkuperäisessä lievästi sanottuna buginen laite joka teki bugeistaan johtuen mokia. Samalla siitä saatiin jonkinlainen vastus Robocopille. Tässä uudessa versiossa ED-209 on täysin virheetön laite joka pistäisi Robocopin kierrätykseen jos pääsisi kunnolla kimppuun. Melkein niin käykin. Lisätään vielä bonuksena se typerästi toteutettu oikean käden säilyttäminen. Tässä tapauksessa mukamas käsi pystyy olemaan menemättä kuolioon vaikka siitä on jäljellä vain ranteesta sormenpäihin asti eikä se ole käytännössä kiinni missään kun Alex Murphy on mahdollisimman riisuttuna versiona. Harvinaisen typerää.

Elokuva kärsii pääosan näyttelijän täydellistä karisman puutteesta. Selkeästi päähahmon näyttelijäksi on valittu fyysisesti pukuun sopiva mies eikä niinkään näyttelijätaidoiltaan tarpeeksi hyvä näyttelijä. Tämä tosin tunnustetaan tekijöidenkin toimesta blurayn ekstroissa. Mennään perse edellä puuhun kun näyttelijä valitaan sen pukuun mahtumisen perusteella eikä näyttelytaitojen. Kyllä se pitää mennä toisin päin eli ensin valitaan näyttelijä jonka mittojen mukaan puku suunnitellaan ja tehdään. Ruotsalainen Joel Kinnaman (oikealta nimeltään Charles Joel Nordström) sopii kyllä pukuunsa mutta ei osaa tuoda esiin Alex Murphyn tuskaa tai oikeastaan mitään muutakaan sitä minkä Peter Weller sai hahmostaan esiin. Alkuperäisen elokuvan Lewis on muutettu tummaksi mieheksi ja hänen roolinsa on lähes kirjoitettu pois. Siellä Lewis on mutta huomattavasti pienemmässä roolissa kuin alkuperäisessä elokuvassa. Minua ei edes häiritse se että Lewis on tumma mies vaan se että hän ei ole niin merkittävä osa elokuvaa kuin aikaisemmin. Gary Oldman tohtorina ei petä mutta Michael Keaton OCP:n johtajana pettää odotukset. Tai ainakin petti omat odotukseni. Keatonilta on kuitenkin tulossa paljon kehuttu Birdman joka on pakko katsoa jossain vaiheessa.

Ongelma näissä uusintaversioissa on siinä että niitä vertaa aina alkuperäiseen eikä niitä oikein osaa käsitellä yksittäisenä elokuvana. Tässä tapauksessa alkuperäinen on vielä jossain määrin kulttiklassikko joten lähtökohdat uudelle Robocopille ei ole hyvät. Vajaaksi se jääkin monella osa-alueella. Tarinaan on tehty muutamia isoja muutoksia ja mielestäni niissä on menty pahasti metsään. Halusin kovasti nauttia tästä elokuvasta mutta isot puutteet ja muutokset tekivät siitä lähes mahdotonta. Siksi tämä saa minulta vain 4/10.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kävin ensimmäistä kertaa elokuvateatterissa johonkin neljään viiteen vuoteen ja pettymyshän sieltä tuli. Tykkään seurailla avaruusjuttuja ja tiedeuutisia, niin pitihän Interstellar nähdä. Käsittämättömän ylihypetetty elokuva. Miksi siitä piti tehdä tuollainen sekoilu? Aineksia olisi ollut mielenkiintoiseen ja monella tavalla realistiseenkin katsaukseen tulevaisuudesta. Myöskään yhtä ainutta letkautusta, läppää tai muuta vastaavaa ei oltu saatu mukaan, pari kertaa vähän hymähti.

Ja millä helvetillä taas tuotanto kuvittelee perustelevansa tuon ylipitkän keston? Mistä johtuu, kun vähän laitetaan erikoistehosteita ruutuun, niin voidaan pitkittää tekelettä 45 minuuttia? Tietenkin siitä, että kerran ruvettiin, niin tehdään sitten. Väärin se silti on.

Ei kestä toista katsomista.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Tuli tässä viikonloppuna käytyä katselemassa Foxcatcher melkein tyhjässä teatterissa. Elokuvahan perustuu painin olympiavoittajien Mark (Channing Tatum) ja Dave Schultzin (Mark Ruffalo) elämään näiden tavattua ökyrikkaan suvun vesan, John du Pontin (Steve Carell). Elokuva keskittyy näiden kolmen välisiin urheiluun ja sen ulkopuolelle vaikuttaviin suhteisiin. Menin pääasiassa katsomaan kuinka varsinkin Carell ja Tatum suoriutuivat heille erittäin epätyypillisistä hahmoista, ja nuo olivatkin elokuvan parasta antia. Molemmat oli mielestäni sekä kirjoitettu, että näytelty hienosti, ja varsinkin heidän dialogeistaan välittyy ulkopuoliselle mukavan ahdistava tunnelma, mutta toisaalta myös ymmärrys molempien toimintaan. Ruffalon esittämä Dave sen sijaan ei osunut, mikä on todella sääli. Dave on kirjoitettu kaikkien pitämäksi, sosiaaliseksi ja älykkääksi mieheksi, eräänlaiseksi "kaikin puolin paremmaksi veljeksi", mutta Ruffalon kohtauksista välittyy vain hahmon älykkyys. Ruffalo on kohtauksissaan sulkeutuneen oloinen, puhuu lähinnä kuiskaten, eikä hehku sellaista karismaa, jota olisin toivonut.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Kellää suositella jotain hyvää venäjänkielistä, suhteellisen nykyaikaista elokuvaa? Onko Haapasalon elokuvat hyviä? Onko muita hyviä?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kellää suositella jotain hyvää venäjänkielistä, suhteellisen nykyaikaista elokuvaa? Onko Haapasalon elokuvat hyviä? Onko muita hyviä?
Suomalais-ukrainalais-venäläisenä (!) yhteistuotantona vuonna 2005 valmistunut 9. komppania on ainakin ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä.

Elokuva kertoo Neuvostoliiton Afganistanin-operaatiosta nuorten sotilaiden silmin, traagisesta ja humaanista näkökulmasta. Varsin kummallista onkin, että leffa näyttäytyy kaikkinensa eräänlaisena venäläisenä vastineena "Ilmestyskirja. Nyt."- ja "Platoon"-elokuville, eli minkäänlaista sodan ja väkivallan ihannointia siinä ei ole, vaan raakuuksia kuvaamalla puhutaan täysin päinvastaisten asioiden puolesta.

Kenties vielä huomionarvoisempaa, on että Venäjän elokuvataideakatemia asetti kyseisen elokuvan Oscar-ehdokkaakseen. Siis 10 vuotta sitten.

E: Leffa löytyy näköjään kokonaisuudessaan Youtubesta, englanninkielisin tekstein. Tuosta linkkiä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Suomalais-ukrainalais-venäläisenä (!) yhteistuotantona vuonna 2005 valmistunut 9. komppania on ainakin ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä.
Ehdottomasti suositeltava, todella vahva kuvaus sodasta.

Toinen näkemäni venäläiselokuva on Night Watch (wiki), joka perustuu samannimiseen kirjaan. Menee sitten fantasian/kauhun/jonkun puolelle, mutta omaan makuun oli ihan ok.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Tuo 9. Komppania oli kyllä loistava elokuva! Sotaelokuvien aatelia, yksi parhaista ellei paras mitä olen nähnyt. En siis kyseisen kategorian fani ole, mutta on noita jokunen tullut katsottua. Kiitos Youtube-linkistä. Oli vielä kiva huomata, että jotain sanoja sieltä täältä tunnistaa eli kielen itseopiskelu säännöllisen epäsäännöllisesti ei ole mennyt ihan hukkaan.

Tuon Night Watchin tiesin jo etukäteen ja olen vahvasti ennakkoluuloinen, varsinkin sen jälkeen, kun katsoin trailerin. Täytyy pohtia vielä, että katsonko vai jätänkö katsomatta.

Yritin katsoa Tsar-elokuvan, jossa Haapasalo on sivuroolissa ja itse elokuvaan jommassa kummassa tarinointikirjassaan viittaakin. Lopetin vähän 10 min ylitettyäni, sillä tekstit oli päin helvettiä ja muutenkin elokuva vaikutti varsin paskalta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Miksi siitä piti tehdä tuollainen sekoilu? Aineksia olisi ollut mielenkiintoiseen ja monella tavalla realistiseenkin katsaukseen tulevaisuudesta. Myöskään yhtä ainutta letkautusta, läppää tai muuta vastaavaa ei oltu saatu mukaan, pari kertaa vähän hymähti.

Ja millä helvetillä taas tuotanto kuvittelee perustelevansa tuon ylipitkän keston? Mistä johtuu, kun vähän laitetaan erikoistehosteita ruutuun, niin voidaan pitkittää tekelettä 45 minuuttia? Tietenkin siitä, että kerran ruvettiin, niin tehdään sitten. Väärin se silti on

Itse Interstellarista tykänneenä olen välillä vähän ihmetellyt elokuvan kohdanneen kritiikin sisältöä. Mikä siinä nyt oli niin sekoa? Ja miten niin ylipitkä? Oma kritiikkini kohdistuisi lähinnä elokuvan loppuratkaisuun
juusto
ja Nolanin tavaramerkkityperyyksiin (elokuvan pitää olla K12, mutta siihen pitää keksiä väkivaltaa), mutta silti koin, että käsikirjoitus oli hämmästyttävänkin hyvä, aihe populaaritieteen fanille täydellinen ja kyllähän tuossa tarinassa syvyyttäkin oli. Puhumattakaan loistavasta Koyaanisqatsia lainanneesta soundtrackista.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Päätin katsoa Harlinin ohjaaman "trillerin" nimeltä Mindhunters, kun siitä täälläkin on ollut jotain puhetta.

Leffan asetelma on aika kliseisesti kaukaiselle saarelle suljetut henkilöt, joiden keskuudessa vaanii murhaaja, joka yksi kerrallaan alkaa tiputtelemaan kanssaihmisiään. Poikkeus tavanomaiseen juoneen piilee henkilöhahmoissa: saarelle joutuneet ihmiset ovat FBI:ssa murhaajien profilointiin erikoistuneessa koulutuksessa, ja nyt heidät lähetetään saarelle suorittamaan koulutuksen viimeistä harjoitussimulaatiota. Heidän pitäisi siis olla keskimääräistä älykkäämpiä, mutta tämä ei kyllä missään kohtaa elokuvaa tule ilmi.

Elokuva on aika päätöntä koohotusta vailla sen kummempia hienouksia. Tunnelma on kuitenkin alusta loppuun aika tiivis, eikä pieniä epäloogisuuksia jää liikaa miettimään, jos ei nyt aivan tosikko satu olemaan. Näyttelijäsuoritukset ovat aika keskinkertaisia, mutta tämänkin asian pystyy sulattamaan joten kuten.

Trillerille tyypillisesti Mindhunters pakottaa katsojan arvailemaan, kuka mahtaa olla murhaaja. Siinä se onnistuukin erinomaisesti, kunnes loppua kohden juoni kuivuu kasaan. Loppuratkaisu on aika väsynyt, ja sen takia elokuvasta jääkin vähän valju maku. Kaiken kaikkiaan Harlinin teos on kuitenkin ihan ok viihdettä, jos sitä ei katso liian vakavalla otteella. 2,5/5*.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Eilisillan leffavalinta oli Kevin Smithin Tusk (2014).

Ihan en ole varma, rakastanko vai vihaanko Tuskia, mutta kylmäksi se ei jättänyt. Leffa on sekoitus kauhua ja komediaa, ja monessa kohtaa komediapuoli syö kauhun tehoa, mutta silti jotenkin pidän tuosta syntyvästä sekamelskasta. Joko Smith ei tiedä mitä tekee, tai sitten tietää tarkalleen mitä tekee ja halusi tehdä leffan, jollaista kukaan muu ei ole tehnyt.

Kiehtovuutta lisää leffan syntytarina. Smith ja Scott Mosier kehittelivät tarinan lämpimikseen eräässä podcastinsa jaksossa, ja kuuntelijoiden pidettyä siitä Smith päätti tehdä tarinasta elokuvan. Tusk on epäilemättä ensimmäinen elokuva, jonka lopputeksteissä seisoo "Based on the podcast by...".

Jos erilainen kokemus kiinnostaa, tsekatkaa Tusk, mielellään mahdollisimman vähilllä pohjatiedoilla juonesta. En lupaa että pidätte, mutta yhdentekevä Tusk ei ainakaan ole.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sain vihdoin ja viimein aikaiseksi katsoa Gravityn 3D-versiona. Tälle elokuvalle kolmiulotteisuus tuo aivan helvetisti lisäarvoa. Kaikki ne pienet kappaleet avaruudessa ja liikkeiden inertia oli erinomaisesti kuvattu ja mielestäni varsin realistisesti, mikä on jo erittäin hyvä saavutus. Leikkaus toimii ajoittain täysin saumattomasti ja kuvauksen siirto kolmannen persoonan perspektiivistä muutos yhden persoonan perspektiiviin toimii. Sitä elokuvassa pari kertaa näytettiin ja noinkin yksinkertainen ajatus tuo paljon enemmän katselunautintoa koska silloin pystyy samaistumaan paremmin päähenkilön silloiseen tilanteeseen.

Sandra Bullock näytteli erinomaisesti ja sai ansaitusti Oscar-ehdokkuuden roolistaan. Kuvaus, leikkaus ja ohjaus sai myös ansaitusti Oscarit ja tulihan niitä myös mm. erikoistehosteista. Gravity oli kokonaisuudessaan aivan helvetin hyvä elokuva ja kyllä tämä leffa oikeastaan tarvitsee kolmiulotteisuuden että se toimii täysin siten kuten se on tarkoitettu. Kyllä minä tuolle täyden kympin annan.

Hieman tosin ihmettelen sitä että elokuvan kirjoittanut ja ohjannut Alfonso Cuarón ei ole tehnyt tämän jälkeen oikeastaan mitään. Yhden jakson jotain tv-sarjaa on ohjannut ja kirjoittanut sitä käsittääkseni muutaman jakson. Yhden elokuvan ilmeisesti on kirjoittanut ja parissa on tuottajana mukana joista toinen on tämä hänen kirjoittamansa elokuva. Yleensä Oscar-voiton jälkeen työtarjouksia satelee ns. ovista ja ikkunoista.
 
Kiinnostaisi nähdä tuo ehdokkuuksia kaapinut Birdman ihan teatterissa. Katsoin, että olisi ollut viime viikolla Lahdessakin nähtävillä. Tänään asiaa tarkastaessa huomasin, ettei leffa enää olekaan Lahden listoilla. Kyselin Finnkinolta asiaa ja vastauksena oli, että maahantuoja on päättänyt näyttää leffan ensi-illassa vain suurimmilla paikkakunnilla ja antanut vain muutaman kopion matkaan. Mitä helvettiä? Yksi koko vuoden tärkeimmistä elokuvista ja tällainen päätös.

Katselinpa kuitenkin, että muualla elokuva näyttää olevan levityksessä eivätkä kyllä kaikki ole Lahtea suurempia paikkoja. Tosin leffa on näissäkin paikoissa vain viikon nähtävillä. En ole kyllä ennen törmännyt tällaiseen ongelmaan näin menestyneen elokuvan kohdalla, toisaalta en olekaan kyllä mikään kova leffateatterikuluttaja.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
@Johnny Park Sama juttu oli uusimman Judge Dredd 3D leffan kanssa. Jostain syystä levittäjä ei uskonut että Dredd 3D olisi menestys Suomen teattereissa niin päättivät pitää levikin todella pienenä.

-Tinke
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Channing Tatum The Hateful Eight-leffan päärooleissa, mitä vittua? Paska näyttelijä ja leffa pilalla. kiitos hei.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Channing Tatum The Hateful Eight-leffan päärooleissa, mitä vittua? Paska näyttelijä ja leffa pilalla.

Tatum on lisätty tuohon leffaan vasta viime aikoina (roolihahmoakaan ei ole vielä julkaistu). Tarantinon luulisi ymmärtävän hänet heikohkoksi näyttelijäksi, joten roolin ei pitäisi olla kuin korkeintaan sivuosa. Eiköhän hänen tarkoitus ole vetää pikkutyttöjä katsomoon edes vähän, hieman kuin Miley Cyruksen sen aikainen poikakaveri aikanaan Expendables 2:ssa…



Olen ainakin itse elänyt siinä uskossa, että L Jackson ja Russell ovat ”pääosissa” ja laadukasta näyttelyä tarjoavat myös sivuosissa olevat Roth, Dern, Madsen ja Bichir. Itse en tosin ole mikään Tarantino-fani, joten en ole perehtynyt suuremmin asiaan. Toivottavasti tästä tulisi kuitenkin hyvä leffa, 2000-luvun teokset ovat olleet kaikki ihan kivoja, mutten ole nauttinut täysin rinnoin oikeastaan kuin Kunniattomista Paskiaisista.



Kurt Russellia näkee nykyään aivan liian harvoin valkokankaalla, joten kyllähän tämäkin pätkä on nähtävä teatterissa asti! Ensin tulee kuitenkin Birdman joka näyttää todella hyvältä. Michael Keatonin pitäisi vetää hieno suoritus, eivätkä sivutähdetkään ole huonoja!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tatum on lisätty tuohon leffaan vasta viime aikoina (roolihahmoakaan ei ole vielä julkaistu). Tarantinon luulisi ymmärtävän hänet heikohkoksi näyttelijäksi, joten roolin ei pitäisi olla kuin korkeintaan sivuosa. Eiköhän hänen tarkoitus ole vetää pikkutyttöjä katsomoon edes vähän, hieman kuin Miley Cyruksen sen aikainen poikakaveri aikanaan Expendables 2:ssa…
Njoo, niin luulisi. Luin jonkun uutisen aiheesta, jossa oli pääosien näyttelijät ja sivuroolit ja Channing oli nimenomaan pääosissa. Kovasti pisti ihmetyttämään ja siksi tuo reaktio.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
The Interview oli varsin mielenkiintoinen pläjäys, mutta itse seuraan muutenkin Korean tapahtumia ja olen käynyt maassa. Monin paikoin rankasti överiksi vedetty ja tietyllä tavalla vähän erikoista, että tuolla tavalla pitää vittuilla toiselle itsenäiselle valtiolle. Varsinkin, kun oma maa on mitä on. Kai tuo on sitten sitä sananvapautta, pieni kyberhyökkäys on ihan sopiva kosto tuollaisesta. Ei sentään nyt pidä ketään tappamaan ruveta, elokuva se vain on.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä jengi piti Interstellarista? Minä en ole mikään valtaista scifi-fani, mutta pidin leffasta. Johtuneeko siitä, että leffassa käsiteltiin sellaisia asioita, joista ihan oikeastikin on ollut puhetta: ihmisen matka asuttamaan toista planeettaa, tähän liittyvät ongelmat, madonreiät jne... en myöskään kokenut, että scifi itsessään oli koko jutun pointti, vaan ennemminkin tarina ihmisyydestä ja inhimillisyydestä...

Channing Tatum The Hateful Eight-leffan päärooleissa, mitä vittua? Paska näyttelijä ja leffa pilalla. kiitos hei.

Eikös Tatum ole uudessa Foxcatcher-elokuvassakin? En siis ole leffaa vielä nähnyt, mutta ymmärtääkseni elokuvaa ja sen näyttelijätyötä on ylistetty kovasti.

Ehkä kyse on siitä, että @lake79 :n pitää vain päivittää omia käsityksiään hyvästä näyttelijästä.

Minulle näin kävi Matthew McConagheyn kohdalla, Dallas Buyers Club ja True Detective...
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Channing Tatum The Hateful Eight-leffan päärooleissa, mitä vittua? Paska näyttelijä ja leffa pilalla. kiitos hei.
Kyllä se Foxcatcherissa ainakin pätevän roolin veti. Ei tuo järin moniulotteinen roolihahmo ollut mutta ihan vakuuttavasti Tatum miestä näytteli. Magic Mikea en ole nähnyt, mutta siitäkin miestä on taidettu kehua.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
McConaugheyn täyskäännös on yksi vaikuttavimmista ja inspiroivimmista kehitystarinoista modernissa Hollywoodissa. Tatumissa en ainakaan vielä näe kyllä oikein mitään samaa. Foxcatcher on Carrellin show, johon Ruffalo tekee takuuvarman sivuosan. Tatumin roolihahmo on niin pirun yksiulotteinen, että samanlaiseen nollat taulussa mökötykseen olisi pystynyt melkein meikäläinenkin. Varmasti oli vähän tylsästi kirjoitettu hahmokin, mutta ei Tatum kyllä pystynyt tuomaan siihen mitään tarttumapintaa tai mielenkiintoisia nyansseja.

Interstellar oli pettymys. Nolan on aivan suosikkiohjaajiani, ellei peräti suosikki nykyisistä, ja aihe ja käsikirjoitus olivat ihailtavan kunnianhimoisia megabudjetin leffalle. Alku oli lupaava, mutta jossain vaiheessa alkoi tapahtumaan yksinkertaisesti liikaa ennalta-arvattavuuksia*, typeriä asioita** ja epäloogisuuksia***. Tähän vielä liian onnellinen loppu, niin arvosana yltää hädintuskin kahdeksikkoon. Toivoisin kovasti näkeväni Nolanilta tulevaisuudessa vielä sellaisen Memento- ja Prestige-henkisen leffan, jossa efektit ja toimintajaksot antaisivat tilaa nerokkaalle käsikirjoitukselle. Suunta on kyllä tällä hetkellä täysin väärä.

* mm. Damonin roolihahmon luonne
** mm. Kiinnittyminen vitullista vauhtia pyörivään kapseliin
*** mm. Cooper pelastaa maailman viidennestä ulottuvuudesta. Kuka pelasti alun alkaen Cooperin? Ei se nyt niinkään voi mennä, että voit matkata ajassa taaksepäin ja ohjata oman pelastumisesi, ensin pitää pelastua/lähteä liikkeelle ensimmäisen kerran jotta olet ylipäätään olemassa tulevaisuudessa. Jossain luki tästä hyvin, että kyseessä ei ole niinkään muna vai kana -dilemma, vaan pikemminkin tilanne jossa kana matkustaa ajassa taaksepäin ja pyöräyttää munan josta sitten syntyy tämä sama kana. Mistä se alkuperäinen kana ilmestyi?

Oikeastaan toivon, että olisin ymmärtänyt tuon jotenkin väärin, sillä muussa tapauksessa on vaan niin uskomattoman vitun typerää, että monivuotisen, yli sadan miljoonan dollarin projektin perusajatus on alun alkaenkin ollut täysin epälooginen. Joten saa valaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös