Siis mikä käsitys? Se että elokuva on mainettaan parempi? Se että historiasta löytyy naispiraatteja? Se että elokuvaa ei markkinoitu oikeastaan ollenkaan? Jok6 muu, mikä?
Silläkin uhalla, että pelleilet, niin funtsitaan:
Miten elokuvalla voi olla selkeätä rahanpuutetta tekovaiheessa, jos sen budjetti oli vuonna 1995 muhkeat pyöreät 100 miljoonaa dollaria - vastaa arviolta nykyajan 200 miljoonaa megabudjetin tekeleissä. Esimerkiksi Terminator 2 vuonna 1991 oli maailman kallein elokuva jotakuinkin samalla budjetilla (102 miljoonaa), eikä muutama vuosi tee tuona ajanjaksona millään tapaa mainittavaa eroa budjettien välille. Cutthroat Islandin kanssa samana vuonna tuotettu Waterworld (175 miljoonaa) toki sitten vei hetkellisesti ennen Titanicia (200 miljoonaa) maailman kalleimman elokuvan tittelin, mutta se menikin jatkuvasti yli budjetin tuotantovaikeuksien vuoksi.
Erikoistehosteet? Auttaisi jos tietäisi minkälaisista tehosteista puhutaan - tietokoneavusteisia tehosteita ei kauheasti ole. Leikkausvirheet? Auttaisi, jos tietäisi missä kohti on tehty jotain mainittavia virheitä tarinallisen, saati kohtauskeskeisen jatkumon suhteen. Ei siinä, paska käsikirjoitus tässä kyllä on.
Kai naisia on piraatteina (huorina) ollut siinä missä miehiäkin, mutta aika vähän historia tuntee naiskapteeneita. Varsinkaan laivueiden. Lähde?
Kyllähän elokuvaa markkinoitiin kovastikin, mutta kun merirosvousprojekti ei ollut Harlinin vaimoonsa kohdistuneen nepotismin vuoksi kovinkaan mieleinen monellekaan, niin miespääosaan saatiin lähinnä b-luokan nöösi Matthew Modine, joka suostui toimimaan lähinnä sidekickinä. Vahvaa naishahmoa kun oli alunperinkin tarkoitus myydä, niin se ei sattuneista syistä kelvannut yleisölle - nainen kovapäisenä merirosvona, ei kai? Eikä kyllä merirosvous muutenkaan tässä muodossaan ja tällä käsikirjoituksella ollut tuohon aikaan suurin valtti. Pirates of the Caribbean vasta lähes kymmenen vuotta myöhemmin onnistui lyömään läpi, sekin lähinnä Deppin letkeän huumorin voimin. Ihan sama syndrooma kuin esimerkiksi viikinkielokuvien suhteen, ne eivät kosketa oikeastaan ketään elokuvallisina aiheina - viimeisenä jenkkejä.
Oikeastaan väittämistäsi puuttuu enää se myytti, että Harlinin elokuvan takia tuotantoyhtiö Carolco olisi mennyt konkurssiin. Yleensä tuota tarjotaan ensimmäisenä vitsinä, joten tämä ei vaikuta pelleilyltä.