Mainos

Jatkoajan leffakerho

  • 2 413 796
  • 12 321

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tunnistanut sitä McClane juniorin näyttelijää, olen kyllä joskus naaman jossain nähnyt.
Jai Courtney, näytteli mm. gladiaattori Varroa tv-sarjassa Spartacus: Blood and Sand.

Muualla en ole tuohon aussinäyttelijään itse törmännyt, ainakaan vielä. Spartacuksessa kyllä hoiti tonttinsa loistavasti.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Meillä lapset ovat tykänneet vuosia Miyazakin animaatioista ja niitä palataan katsomaan kerta toisensa jälkeen. Mitään yksinomaan lasten kamaa nämä eivät olekaan, ja kuten Ted mainitsikin, kaikilta osin ne eivät oikeastaan ole sitä ollenkaan. Minäkin olen noista suurimman osan katsellut lasten kanssa, jotkut useampaankin kertaan. Jonkinlainen moniulotteinen taituruus niistä paistaa läpi, sekä visuaalisen jäljen että tarinoiden puolesta. Erittäin laadukkaita ja paikoitellen jopa älykkäitä animaatioita.

Kenties oletkin jo katsonut lapsiesi kanssa todella hienon Isao Takahatan ohjaaman ja käsikirjoittaman anime-elokuvan Tulikärpästen hauta, elokuva pohjautuu Akiyuki Nosakan samannimiseen osittain omaelämäkerralliseen romaaniin. Jollet ole nähnyt niin suosittelen todella lämpimästi katsomaan tämän mielestäni erään parhaimmista animaatioelokuvista ja samalla erään parhaista pasifistisista sotaelokuvista.

Toki elokuvan teema on hyvin surullinen ja lapsikatsojien mielestä kenties ahdistavakin, koska kuolema on hyvin todellisesti läsnä elokuvassa monellakin tasolla ja lopussa likipitäen raadollisimmillaan. Tulikärpästen haudassa eletään Japanissa toisen maailmansodan viimehetkillä ja sota sekä sen karu arki nähdään kahden lapsen kokemuksien kautta, erityisesti teini-ikäisen Seitan kokemuksien kautta mutta hyvin koskettava on myös hänen pikkusiskonsa Setsukon kohtalo sodan kurjuudessa ja hetkinä jolloin sota on jo päättynyt ja Japani antautunut täydellisesti.

Jollette vielä ole nähneet tätä elokuvaa niin melkeinpä suosittelisin, että lapsesi - jos ovat kovin nuoria - katsovat elokuvan sinun seurassa. Nimittäin uskoisin, että elokuva herättää heissä kysymyksiä joihin kenties isän on hyvä osata vastata. Vaikka elokuva on animaatio niin tämä on todellakin myös aikuisille tarkoitettu elokuva ja sen voivat huoleta aikuisetkin katsoa. Elokuvan teema on kaikkiaan todella karu ja se maalailee lapsen silmin synkeän kuvan maailmasta ja elämästä sodan kauhujen keskellä ja hetkinä jolloin Japani lopulta antautui.

Suosittelen!

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyseinen vladin hehkuttama (eikä kyllä turhaan) Tulikärpästen hauta on myös Studio Ghiblin elokuva. Isao Takahata taitaa ollakin Hayao Miyazakin jälkeen tunnetuin ohjaaja Ghiblin tallista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyseinen vladin hehkuttama (eikä kyllä turhaan) Tulikärpästen hauta on myös Studio Ghiblin elokuva. Isao Takahata taitaa ollakin Hayao Miyazakin jälkeen tunnetuin ohjaaja Ghiblin tallista.

Kyllä ja alkujaan Tulikärpästen hauta esitettiin elokuvateattereissa Miyazakin Naapurini Totoron kanssa samassa näytöksessä - tämä tapahtui siis Japanissa.

vlad.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Tulikärpästen haudasta olen tässäkin vitjassa kai joskus vuodattanut, mutta onhan se kerrassaan huikea elokuva. Katsokaa niin tiedätte. Yksi harvoista elokuvista, joka on kerta toisensa jälkeen saanut tipan linssiin ja pidän sitä jonkinlaisena saavutuksena mille tahansa elokuvalle.

Monta Ghiblin animaatiota olen nähnyt ja toki omistankin niistä muutaman dvd-versioina. Kärkisijoilla ovat Henkien kätkemä (Spirited Away), Tulikärpästen hauta (Grave of the Fireflies) sekä ehdottomasti Ponyo rantakalliolla (Ponyo), joka on ehkä lapsellisin tähän astisista Ghibli-elokuvista mutta sitäkin parempi genressään.

Hyvää keskitasoa edustavat Porco Rosso, Kikin lähettipalvelu (Kiki's Delivery Service) sekä vastikään Suomessa esitetty Kukkulan tyttö, sataman poika (From Up on Poppy Hill), jossa etenkin musiikiraita on häikäisevän kaunis.

Yleisesti kehuttu Prinsessa Mononoke (Princess Mononoke) ei minulle auennut sekavuutensa vuoksi, mutta täytyy joskus yrittää sen kanssa uudestaan.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Kyllä ja alkujaan Tulikärpästen hauta esitettiin elokuvateattereissa Miyazakin Naapurini Totoron kanssa samassa näytöksessä - tämä tapahtui siis Japanissa.
Jep, ja tästähän on Wikipediassakin juttua kuinka Totoroa esitettiin alunperin ensimmäisenä ja sen jälkeen seurasi Tulikärpästen hauta, mutta yleisön pyynnöstä järjestystä muutetiin. Ihmisille oli näet liikaa poistua näytöksistä Tulikärpäsen haudan aiheuttama musertava suru niskoillaan, joten hilpeä Totoro siirrettiin näin jälkimmäiseksi.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tuli katsottua legendaarisen kasarielokuvan, Red Dawnin uudellen ohjaus yllättäen nimeltään Red Dawn. Vaikka tämä uusi tekele yrittää olla vanhalle elokuvalle erittäin uskollinen ja siinä onnistuukin, niin siinä on tämän leffan kirous. Mitään kovin uutta ja omaperäistä tästä teemasta ei saada irti ja IMDb nykyiset pisteet, 5,4 osuvat harvinaisen oikeaan tämän elokuvan kohdalla. En tiedä kenelle tätä elokuvaa voisi suositella, sillä edes vanhan elokuvan ystävät eivät saa tästä kuin ajoittain irti joitain viittauksia vanhaan elokuvaan ja se ei ikävä kyllä riitä mihinkään. 5/10 ja sekin viittauksista alkuperäiseen kasarileffaan.

Red Dawn (2012) - IMDb

-Tinke
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ainoaa oikeaa Red Dawnia ja uutta häpeällistä remakea kuvaa hyvin se, että uudessa versiossa piti kuulemma olla kiinalaisia valtaamassa Yhdysvaltoja, mutta tämä peruttiin ja vaihdetttiin johonkin pohjoiskorealaisiin, koska ei haluttu suututtaa kiinalaisia eikä vaarantaa mahdollista leffan ulkomaista jakelua!

Tuota tissiposkisemmaksi ja nöyristelevämmäksi ei voi enää mennä, ja päätös vesittää täysin alkuperäisen idean, jossa John Miliuksella oli munaa suututtaa leffallaan aivan kaikki osapuolet: neukkujen heittäminen kehiin kesken kylmän sodan suututti neukut, ja jenkkilässä pillastuttiin siitä, että Milius teki muka "fasistisen" elokuvan kuvatessaan ns. patrioottien aseellista sissitaistelua miehityksen keskellä.

Sitä samaa fasistijankutusta tuli myös toisen Miliuksen 80-luvun mestariteoksen eli maailman parhaan barbaarielokuvan Conan Barbaarin myötä, jossa näennäis-nietczheläisestä filosofiasta vedettiin herneet nenään. John Miliuksella oli, kuten jo todettua, munaa, eikä hän alistunut tai taittunut imagonkiillottajien, markkinamiesten tai pr-konsulttien armeijan alle eikä tinkinyt teemoistaan tai tyylistään. Harvasta nykyajan ohjaajasta voi sanoa samaa. Valitettavasti.

Poliittisella korrektiudella ja markkinavoimien perässä juoksemisella ei pitäisi olla mitään tekemistä Red Dawnin tyyppisen elokuvan kanssa, eikä elokuvaa edes pitäisi toistaa sellaisenaan, koska aika ja nykymaailman kehitys ovat toiset. Siksi en ole Red Dawn -remakea edes katsonut, enkä Tinke-80:n kuvauksen perusteella haluakaan sitä katsoa.

Alkuperäisen voi sen sijaan katsoa koska tahansa. The Wolverines!
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
8-pallo: VITTU MITÄ PASKAA

Vahvistaa vain käsitystäni siitä, ettei tässä maassa osata elokuvia tehdä. Onneksi ei tarvinnut maksaa tuosta Louhimiehen ripulipaskasta. Ainoa asia mikä jäi katselusta käteen on palava halu lähteä poistamaan kierrosta narkkeja ja alkkiksia Patrick Batemanin tyyliin. Onneksi vesuri on kellarissa ja minä laiska mies.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
OSCAR-GAALA 2013

Tänä yönä se vihdoin koittaa, nimittäin vuoden 2013 Oscar-gaala! Nelonen näyttää gaalan suorana. Puolelta öin alkaa muotihomojen kekkalointi, itse asiaan päästäneen 03.30 aikoihin ja gaala loppuu joskus puoli seitsemältä aamulla.

Olen gaalan katsonut livenä miltei joka vuosi 2000-luvulla, ja niin ajattelin tänäkin vuonna katsoa. Gaala on yleensä aina huippuluokan viihdettä, jossa näyttelijöiden kerma kokoontuu ja tarjolla on hyviä alkujuontoja, sketsejä, musiikkiesityksiä sekä tietysti Oscareiden jakoa. Gaalaa on viime vuosina pyritty tiivistämään, mikä on hyvä asia, jokunen vuosi sitten gaala venyi turhankin pitkäksi.

Tänä yönä pitäisi olla tarjolla muun muassa legendaarisen Bond-tunnarilaulajan Shirley Bassettin esiintyminen Bondien 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Jos Goldfinger kajahtaa livenä, niin jo se tekee gaalasta katsomisen arvoista.

Tärkeimpiä ehdokasleffoja en ehtinyt näkemään kuin osan erinäisistä syistä johtuen, mutta hällä väliä, sillä olennaisimmat leffat ehtii katsomaan myöhemminkin täysin riippumatta siitä, mille pystejä satelee. Gaalankin aikana saa elokuvista tuntumaa. Perinteisiin kuuluu yhtä kaikki voittojen ennustaminen etukäteistuntuman mukaan. Printtaan joka vuosi listan ehdokkaista, valitsen mielestäni todennäköisimmän voittajan ja tarkistan sitten, menikö oikein. Ehdokkaat näkee täältä, ja tuolta voi printata myös yhdelle sivulle menevän pikalistan.

Muita Oscar-gaalan seuraajia yön hämärissä? Mitkä ovat tunnelmat ja ennakko-odotukset voittajista?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Käytiin katsomasssa "Mestari", jossa Joaquin Phoenix veti sellaisen suorituksen, että paras miespääosa saisi mennä Phoenixille, mutta saa nähdä kuinka käy. Elokuva oli ylipitkä ja melko yhdentekevä, mutta se ei himmennä Joaquin Phoenixin roolin vaikuttavuutta Mestarissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tässä huvin vuoksi omat ennusteeni Oscar-voittajista. Ennusteet eivät siis kerro yhtään mitään omista mielipiteistäni elokuvia kohtaan vaan ne koskevat vain todennäköistä voittoa. Mielestäni esim. Paras elokuva -kategoriassa on elokuvia, joiden soisi voittavan, mutta on täysin eri asia, kenelle voitto myönnetään.

Paras elokuva: Lincoln. Argo on toinen vahva nimi, mutta sitä vastaan puhuu se, ettei sen ohjaajaa Ben Affleckia nimetty ehdolle. Yleensä Paras elokuva -voittaja on elokuva, jonka ohjaaja voittaa paras ohjaaja -pystin. Lincoln puhuttelee jenkkiyleisöä, vaikkei elokuvallisesti olekaan sinänsä paras.

Paras miespääosa: Daniel Day-Lewis (Lincoln). Vanha metodimies on vahvoilla, tosin mielenterveysongelmaisilla on saanut ennenkin pystejä, joten kakkosvaihtoehtoni on Bradley Cooper.

Paras miessivuosa: Philip Seymour Hoffman, The Master. On näyttelijänäkin The Master.

Paras naispääosa: Jennifer Lawrence, Unelmien pelikirja. Sopivan häiriintynyt rooli, loistava näyttelijätär. Sillä saletti.

Paras naissivuosa: Anne Hathaway. Laihdutti ja ajoi tukkansa sekä laulun luikautti. Se riittää pyttyyn.

Paras ohjaus: Steven Spielberg, Lincoln. Uskon kotiinpäinvetoon ja Steveniin, muut kilpailijat ovat liian indietä tai liian ulkomaalaisia.

Kuvaus: Piin elämä, Claudio Miranda. Niin nätti ja vaikuttava kuvaus, että ihme on, jos ei voittoa tule.

Käsikirjoitus (sovitettu): Argo, Chris Terrio. Argo saa tämän osin lohdutukseksi siitä, ettei Affleckia ole ehdolla ohjaajana.

Käsikirjoitus (oma): Amour, Michael Haneke.

Paras ulkomaalainen: Amour, Michael Haneke. Amour on muissakin kategorioissa ehdolla, mutta voittaa erityisesti tämän.

Paras animaatio: Brave
Pukusuunnittelu: Les Miserables
Dokumentti: Searching For Sugar Man
Lyhytdokkari: Redemption
Editointi: Argo, William Goldenberg
Meikkaus: Les Miserables
Musiikki (score): Skyfall
Musiikki (alkuperäisbiisi): Skyfall (Adele)
Tuotantosuunnittelu: Anna Karenina
Animoitu lyhäri: Head Over Heels
Lyhäri: Curfew
Äänieditointi: Skyfall
Äänimiksaus: Les Miserables
Visuaaliset efektit: Piin elämä

Siinä ne, yhteensä 24 kategoriaa. Hatusta vedin monet, varsinkin nuo lyhärit ja animaatiot, mutta ties vaikka piilevät mentalistin kyvyt aktivoituisivat Oscar-yönä ja nuo menisivät oikein.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Itse on vaikea ottaa kovin hyvin kantaa kun en ole tarpeeks leffoja nähnyt, jotta voisin vertailla ehdokkaita. Jokatapauksessa pari kohtaa ovat itselleni selviä:


Paras miespääosa: Bradley Cooper, Silver Linings Playbook.

Paras miessivuosa: Christoph Waltz, Django Unchained. Todella vaikuttava suoritus jälleen kerran ja en olisi voinut kuvitella ketään muuta suorittamaan tätä roolia.

Paras naispääosa: Jennifer Lawrence, Silver Linings Playbook.

Kuvaus: Life of Pi. Kertakaikkisen upea kuvaus, ei epäselvyyttä voittajasta.

Ohjaus: Lincoln, Steven Spielberg.

Musiikki (score): Skyfall.

Musiikki (alkuperäisbiisi) Skyfall, Adele.

Visuaaliset efektit: Life of Pi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muuhun en ota kantaa, mutta Jennifer Lawrence näytteli kyllä pirun hyvin ja uskon hänen vievän oscarin.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Paras Elokuva: Lincoln
Paras Ohjaus: Steven Spielberg, Lincoln
Paras Miespaaosa: Daniel Day Lewis, Lincoln
Paras Naispaaosa: Jennifer Lawrence, Silver Lingings Playbook
Paras Miessivuosa: Christopher Waltz, Django Unchained
Paras Naissivuosa: Anne Hathaway, Les Miserables
Elokuvataide/Kuvaus: Claudio Miranda, Life of Pi

Noista pidan oikeastaan kolmea Oscaria lahes varmana: Anne Hathaway, Daniel Day Lewis seka Jennifer Lawrence. Paras Elokuva voi hyvinkin olla toss up Life of Pin seka Lincolnin valilla. Miespaaosa ratkaistaan mielestani Phillip Seymour Hoffmanin seka Christopher Waltzin kesken seka Cinematography voi hyvinkin menna Skyfallille.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Django oli loistava raina. 2000-luvun paras western. Tarantinomaista väkivaltaa, musiikkia ja jännitteitä täynnä unohtamatta suurta määrää mustaa:) huumoria. Vitun hyvä leffa ja Tarantino on läski.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Django oli loistava raina. 2000-luvun paras western. Tarantinomaista väkivaltaa, musiikkia ja jännitteitä täynnä unohtamatta suurta määrää mustaa:) huumoria. Vitun hyvä leffa ja Tarantino on läski.

...ei vaan Tarantino on räjähtävä!

Leffan olen nähnyt ja kuuluu minusta Tarantinon parhaimpiin elokuviin. Edelleen listallani ykkönen on Reservoir Dogs - kenties nostalgisista syistä johtuen, sitten on Jackie Brown ja sen perään Pulp Fiction ja neljännelle sijalle nostaisin surutta Djangon!

Todella hieno elokuva ja pidin erityisesti siitä, että kielenkäyttö oli ajalle ominaista ts. neekeri oli neekeri eikä hienotunteisesti ja sivistyneesti musta. Siihen aikaan ne oli neekereitä ja sillä sipuli! Ja tämän oheen leffassa sana "neekeri" lausuttiin juuri oikealla tavalla hiukan halventaen, kuin korostaen sitä, että kyseessä olivat ihmiset (jos sen ajan ihmiset piti neekereitä ihmisinä) jotka ovat alempiarvoisia kuin valkoihoiset. Jopa neekeri puhui alempiarvoisista neekereistä halventaen. Hienoa!

vlad.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Waltzin roolityö oli kerrassaan herkullinen Djangossa. Todellista ilotulitusta ja nimenomaan verbaalisesti. Tarantinon yksi parhaimmista "löydöistä" leffoihinsa.

Onkos muuten arvon leffafriikeille kovinkaan tuttu David Hyde Piercen tähdittämä The Perfect Host? Lievästi erikoinen pikkuelokuva, jossa ex-Niles pistää tuulemaan oikein kunnolla. Katsoin leffan noin pari viikkoa sitten ja vieläkin se ihmetyttää. Ei huonolla tavalla vaan positiivisesti.
 
Django tuli käytyä kattomassa ja jostain syystä tykkäsin kuin hullu puurosta. Hyvä niin :) Aika kului kuin siivillä ja oli kaikessa räävittömyydessään oikein viihdyttävä. Veri lensi ja Jamie Foxx oli kova. Itse asiassa en ole ikinä Jamiesta tykännyt missään leffassa, mutta tuossa hän oli loistava ja joudunpa varmaan lopettamaan dissauksen.
 

Soolo

Jäsen
No perhana. Minullekin Django oli selvästi vuoden paras leffa. Viihdyttävä, koskettava ja rautaisesti kuvattu/näytelty/ohjattu. Musiikitkin osuivat suoraan sydämeen. Ei varmaankaan voita Oscareita, mutta hemmetti sentään, tämä on se elokuva, jonka pariin minä haluan matkata yhä uudelleen. Tarantinon paras, ja se on paljon sanottu.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tilastonikkarit ovat povanneet Argolle päävoittoa. Harmittaa edelleen suuresti, etten ole Argoa vielä nähnyt. Se tuntui ainakin Turussa olevan liian lyhyen aikaa ja kummallisina kellonaikoina teatterikierroksella, ja kun itselleni sattui samaan aikaan pitkittynyt flunssa, niin leffa meni sivu suun. Teoksen taustalla olevasta tapauksesta olen ennenkin lukenut ja Affleck on erinomainen ohjaaja, joten elokuva on pakko jossain välissä nähdä.

Edelleen pidän perin kummallisena, että Argo on monessa kategoriassa mukana, mm. parhaan elokuvan kategoriassa, mutta ei parhaan ohjaajan kategoriassa. Kyllä ansio pitäisi ohjaajallekin antaa.

Gaalaillalta/yöltä odottelen kovasti, millä panoksella Shirley Bassett on mukana. Jokerina odottelen, että joko Jack Nicholson on palannut aurinkolaseineen virnuilemaan eturiviin. Viime vuosina ei ole Jackia näkynyt, kenties hän on julkisia esiintymisiään sitten vähentänyt. Takavuosina se oli aina piste i:n päälle kun kamera kääntyi demonisesti virnuilevaan Nicholsoniin. Ringside-paikka on aina Jackin, oli kyse sitten Oscar-gaalasta tai koripallo-ottelusta. Nyt on mies!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Naurattaa nuo Iltalehden "elokuva-asiantuntijat" joiden mielestä Lincoln "on kerta kaikkiaan surkea" eikä ansaitse Oscareita. Kuulostaa vähän että raatiin on napattu 15-21 vuotiaita Gangstoja jotka odottivat Saving Private Ryania vedettynä 1860-luvulle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Gaalaillalta/yöltä odottelen kovasti, millä panoksella Shirley Bassett on mukana. Jokerina odottelen, että joko Jack Nicholson on palannut aurinkolaseineen virnuilemaan eturiviin. Viime vuosina ei ole Jackia näkynyt, kenties hän on julkisia esiintymisiään sitten vähentänyt. Takavuosina se oli aina piste i:n päälle kun kamera kääntyi demonisesti virnuilevaan Nicholsoniin. Ringside-paikka on aina Jackin, oli kyse sitten Oscar-gaalasta tai koripallo-ottelusta. Nyt on mies!

Kylmät väreet vain menivät pitkin selkäpiitä. Aivan huikea esitys 76-vuotiaalta Shirley Bassettilta. Goldfinger on ylivoimaisesti paras Bond-biisi muutenkin, ja esitys oli sensaatiomaisen väkevä. Koko Hollywood-katras antoi ns. standing ovationin Jack Nicholsonia myöten.

Kyllä, Jack is back!

Hauska ja hyvä gaala tähän mennessä muutenkin, kapteeni James T. Kirkin saapuminen tulevaisuudesta oli mainio veto, ja härö "we saw your boobs"-musiikkiesitys huvitti. Seth McFarlanella on ihan hyvin homma hallussa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kun kaksi kolmannesta on takana, niin gaalan rytmi laahaa hieman verrattuna dynaamiseen ja vauhdikkaaseen alkupuoliskoon. No, tahti varmasti taas nopeutuu ja tiivistyy kun päästään jäljellä oleviin pyttyihin ja ns. isoihin Oscareihin.

Nelosen suomalainen kommentoijatiimi on turha kuten aina. Turha se on suomalaisten avautua studiossa siitä, minkälainen on hyvä elokuva ja selittää, että muut pohjoismaalaiset kuten esim. norjalaiset ovat sen takia parhaan ulkomaisen elokuvan ehdokkaana, että heillä on markkinointiin öljyrahoja käytössä. Silkkaa kateutta. Eiköhän se ole niin, että muissa pohjoismaissa osataan yksinkertaisesti tehdä tasokkaampia elokuvia eikä vellota sisäsiittoisesti samoissa aihepiireissä ja samoissa pienissä piireissä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos en ihan pieleen laskenut, niin sain 15/24 Oscar-veikkausta oikein. Isommista pysteistä naispääosa- ja naissivuosat menivät oikein, samoin miespääosa. Miessivuosan veikkasin väärin. Editointi, kuvaus ja sovellettu käsikirjoitus menivät oikein.

Ohjaus, alkuperäiskässäri ja paras leffa menivät pieleen. Tosin olen tyytyväinen, ettei Lincoln sittenkään voittoa ottanut. Kävi hyvin harvinainen tilanne, että parhaan elokuvan, leikkauksen ja kässärin palkinnon ottaneen Argon ohjaaja Ben Affleck ei ollut ollenkaan ehdolla, ja toinen tuottaja Grant Heslov tästä voittopuheessaan vähän kuittailikin.

Kelpo gaala kaiken kaikkiaan, lopussa äänessä sekä Jack Nicholson että Michelle Obama. Ei vedä ihan Jussi-gaala tälle vertoja.

Nyt ehtii vielä nukkumaan muutaman tunnin ennen iltavuoroa ja töihin menoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös