Entäs nämä uusimmat tekeleet? En ole vielä uskaltanut katsoa hänen töistään Cop Out, Setup & Catch .44, ne ovat kuulostaneet jo tuotantovaiheesta lähtien aika surkeilta.
Huutelen täältä sivusta. Cop Out on surkeaa skeidaa, mutta vika ei ole niinkään Willisin kuin umpisurkean käsikirjoituksen, pilvipöllyssä ohjanneen Kevin Smithin (joka tarinoiden/huhujen mukaan teki henkilöohjauksen huonoudessa pohjalukemat, tuijotteli monitoria ja riitaantui näyttelijöiden kanssa) sekä Willisin parina olleen hupineekerin. Saman vuoden Katastrofikytät on moninkertaisesti parempi kyttäkomedia, pääosissa Will Ferrell ja Mark Wahlberg (sekä mahtavassa intro-osiossa The Rock ja Samuel L. Jackson).
Bruce, tuo mies jolla näyttelytapa on sama kuin N.Cagella. On kaksi ilmettä, hattu päässä ja ilman hattua.
Miehen elokuvat ovat suuriimaksi osaksi uskomatonta paskaa mutta nyt on tulossa kiinnostava tekele,
Looper.
Olen tästä eri mieltä. Harva näyttelijä on kyennyt siirtymään uskottavasti kepeistä komediarooleista kovan linjan action-tähdeksi. Lisäksi Willisillä on plakkarissa hänelle epätyypillisiä rooleja kuten esimerkiksi The Sixth Sensen roolisuoritus tai Turhuuksien rovion rooli toimittajana. Myös 12 Monkeysissa Willisillä on kaikkea muuta kuin kaksi ilmettä.
Nicolas Cagehan on erittäin lahjakas näyttelijä, siitä ei kai ole kahta kysymystä. Se on sitten eri asia, mihin hän on viime vuosina näitä lahjojaan käyttänyt, mutta huippuluokan näyttelijähän Cage on (ollut).
Bruce Willisin elokuvat ovat suurimmaksi osaksi varsin tasokkaita 1990-luvun loppuun asti. Huteja on tuotteliaalle miehelle tullut aina välillä, mutta 2000-luvulla niitä on tullut enemmän kuin hittejä.
On Willisillä sitä uskomatonta paskaakin takanaan, mutta seuraavat elokuvat/roolisuoritukset eivät sitä mielestäni ole:
1980-luku:
-Sokkotreffit, 1987. Tällöin ei vielä toiminta-Willisiä ollutkaan, oli vain koomikko-Willis.
-Die Hard, 1988. Jippikai-ee, muthafucka!
1990-luku:
-Die Hard 2, 1990. Lauri Harjosen ohjaama jäntevä jatko-osa.
-Turhuuksien rovio, 1990. Rooli alkoholisoituneena toimittajana on yllättävän hyvä.
-Kuolema pukee häntä, 1992. Aliarvostettu komedia ja komediarooli.
-Pulp Fiction, 1994. Vaikea tästä on uskomatonta paskaa saada, vaikka mitä tekisi.
-12 apinaa, 1995. Willisin uran parhaita rooleja, elokuvana tämä on klassikko.
-Viides elementti, 1997. A-luokan tieteiselokuva tämäkin.
-Shakaali, 1998. On tässä puutteensa, mutta hyvin Willis vetää kerrankin myös roiston roolissa.
-Armageddon, 1998. Korni mammuttihan tämä toki on, mutta siinä on vain sitä jotain, kun Willis räjäyttää itsensä ydinpommilla pelastaakseen maapallon asteroidilta. Aivot narikkaan -popparileffarooli on sisäistetty hyvin.
-Poikkeustila (The Siege), 1998. Willisin rooli sotahulluna kenraalimajurina tuo mieleen tosielämän "haukat", jotka ylireagoivat vastaavissa tilanteissa.
-Kuudes Aisti, 1999. Osaa Willis muutakin kuin räiskiä tai hauskuuttaa. Hieno roolisuoritus.
2000-luku:
-Unbreakable, 2000. Omaperäisimpiä "supersankarielokuvia" mitä on tehty, pidän tätä Shyamalanin parhaimpana elokuvana.
-Sin City, 2005. John Hartiganin rooli on über-Willisiä.
-16 Blocks, 2006. Richard Donnerin ohjaama elokuva on käytännössä Eastwoodin The Gauntlet -luotikujan uudelleentulkinta. Willisin kyttärooli on raadollisempi kuin Eastwoodin vastaava.
2010-luku:
-The Expendables, 2010. Pieni rooli, mutta parasta Willisiä vuosiin lähinnä siksi, että välissä oli monta roolia surkeissa elokuvissa.
-The Expendables 2, 2012. Vähän köyhää on Willisin 2010-luvun anti, mutta eipä mies parempaakaan ole 2010-luvulla tehnyt.
Tulossa ovat Looper ja Die Hard 5. Looper vaikutti mielenkiintoiselta, Die Hard vitoselta ei voi mitään odottaa, koska Die Hard 3 ja Die Hard 4 ovat olleet suht turhia ja nelosen PG13-touhu oli onnetonta.