Jatkoajan leffakerho

  • 2 409 345
  • 12 325

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: Blade II:sta vähän

Viestin lähetti Miika-90


Mutta kyllä siitä se jokin jäi puuttumaan, paha sanoa mikä. Juonikaan ei nyt ollut ihan parhaita. Mutta eiköhän tuo mene sellaisille, jotka tahtovat nähdä verta ja tappamista ilman juonta.

7+

"verta ja tappamista ilman juonta" - wow, on sinulla asiat kohdallaan ja tyylikäs elokuvamaku. Onko tuo nimimerkin 90 syntymäaika vai ikäsi? Tiätsä?


EDIT: ettei menisi ihan nuorelle kaverille vittuiluksi, niin sanottakoon että minä nähtyäni sen ekan Bladen jotenkin tykkäsin siitä verioopperasta. Hyvä idea laittaa puoliverinen vampyyri kostamaan jutskia... mutta rajansa kaikella... jos vielä joku sankari keksii tehdä Blade Kolmosen, niin se on kyllä jo ihan liikaa...
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aaton leffaputki takana.

Kolme leffaa tuli tänään (aattona) katsottua: "Human nature; luonnon pikku oikkuja", "Dina - tämä on minun tarinani" sekä "Monster's ball".

Seuraavaksi muutama sana niistä kustakin, pyrin olemaan kirjoittamatta hirvittäviä juonipaljastuksia, joten tämän tähden en hirvittävän syväluotaavia analyyseja ryhdy kirjoittamaan.

"Human nature; luonnon pikku oikkuja".

Elokuvassa käsitellään sivilisaation ja luonnon yhteentörmäystä niin yksilön kuin kokonaisuudenkin tasolla - vakavamielinen aihe on puettu hivenen "kepeisiin vaatteihin", olematta kuitenkaan liiallisen kepeä ja koominen. Samalla kyseessä on kolmio - tai neliö - draama, jossain määrin on myös havaittavissa kaukaisia viitteitä frankensteinaiheen sivuamisesta sekä kasvutarinasta jossa tosin aikuinen villi-ihminen kasvaa, kasvatetaan, tavalliseksi ihmiseksi ja kuinka hän samalla menettää osan minuudestaan, ja kuinka ihmiset jotka hänen kanssa toimivat muuttuvat tahtomattaan.

Hyvästä ideasta ja hyvästä yrittämisestä huolimatta elokuva ei mielestäni ollut tarpeeksi ponnekas ja viihteellisyydestään huolimatta tarpeeksi "vakavamielinen" - nyt se jäi jotenkin puolitiehen, se ei ollut tarpeeksi komediallinen ollakseen puhdas komedia mutta ei toisaalta tarpeeksi vakavahenkinenkään tullakseen vakavasti otettavaksi kyseistä aihetta käsitteleväksi elokuvaksi. Muutamissa kohdin juonikuvio oli liian helposti arvattavissa, odotettua yllätystä ei tullutkaan. Ei edes lopussa.

(Olisivat edes kuvanneet hivenen enemmin Patricia Arquetten kehoa - karvattomana).

Arvio: *** (½)


"Dina - tämä on minun tarinani".

Yli 15 miljoonaa euroa maksanut "Dina" on kallein Pohjoismaissa koskaan tehty elokuva - eikä mielestäni ollut aivan hintansa väärti. Elokuva perustuu H. Wassmon menestysromaaniin "Dinan kirja".

Aiheeltaan elokuva on kohtuullisen mielenkiintoinen. Kertomus tytöstä joka menettää traagisesti äitinsä ja samalla isänsä rakkauden, kertomus tytön selviytymisestä ja kasvamisesta aikuisuuteen, mutta toteutus on valitettavan puolitiehen jäävää. Aivan liian monta kertaa elokuvassa kangistutaan kaavoihin - olikohan kirjassa sama vika? - mennään tutuinta ja yllätyksettömättömintä reittiä myöten vaikka ainekset paljon monimutkaisempaan ja psykologisesti monitasoisempaan käsittelyyn olisi ollut olemassa.

Ajoittain elokuvan lataus ja intohimo kasvaa kiihkeäksi, mutta pudotus maanpinnanlatteuksiin on ikävän tyly. Pelastukseksi, aivan kuten Dinankin kohdalla käy, muotoutuu musiikki ja kauniit maisemat.

Arvio: ***


"Monster's Ball".

Kolmikosta ennakolta kiinnostavin elokuva, eikä vähiten Halle Berryn tähden.

Elokuvana "Monster's Ball" on koskettava, viehättävä, karu, hetkittäin jopa julma mutta samalla kuitenkin kaunis. Se on kaikkiaan hyvä elokuva, mutta, kaikesta hyvyydestä ja erinomaisuudesta huolimatta se sortuu hetkittäin lyhytjännitteisyyteen ja tiettyyn logiikanpuutteeseen. Katsoja joutuu itse omassa mielessään täydentämään tarinaa, mikä sinänsä ei ole huono asia, mutta liikaa riippuu siitä millaisen päätelmän itsekukin mielessään tekee, mikäli lähtökohtainen olettamus on väärä elokuvan toimivuus joutuu liian kovalle koetukselle ollakseen enää uskottava kertomuksena.

Oliko Hank todella rasisti täydestä sydämestään alun alkaen, vai oliko hän vain heikko ihminen joka myötäili isänsä tahtoa uskaltamatta olla oma itsensä ennen kuin oma mieli todella pistettiin koetukselle? Katsokaa ja päättäkää.

Minusta Billy Bob Thornton oli Hank'ina yllä mainittua ongelmaa lukuunottamatta uskottava. Halle Berry oli hyvä, mutta että niin hyvä, että ansaitsi Oscar'in? Hmmm...

Arvio: ****

vlad#16.
 
K

kangaroo

Katsastinpa viime yönä rainan, jonka viimein onnistuin pitkähkön etsiskelyn jälkeen hiljattain löytämään (kiitos Korak). Kyseessä on Konttorirotat (Office Space), joka oli tullut nähtyä teatterissa v. -99.

Beavis & Butthead-mies Mike Judgen käsikirjoittama ja ohjaama komedia siitä, mitä tapahtuu kun duuni alkaa mättää kybällä ja omahyväinen pomo ilmestyy painajaisuniinkin. Päähenkilölle käy kahdeksan eri pomoa narisemassa siitä, kun hän on unohtanut laittaa firmasta ulos meneviin TPS-raportteihin (!) uusien määräysten vaatiman kansilehden.

Kolmen kaveruksen lopullinen töistä poistuminen huipentuu siihen, kun he ottavat mukaansa työangstin symboliksi muodostuneen jatkuvasti lakkoilleen FAXIN ja panevat sen palasiksi unohtumattomassa kohtauksessa, jossa faxiparka saa lopuksi jopa nyrkistä.

Suositellaan lämpimästi kaikille paitsi tosikoille. Jos Beavis & Butthead ja South Park kolahtavat, kolahtanee tämäkin.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Keväällä leffoihin tulevia kiintoisia vaihtoehtoja:


10.1. Kreikkalainen naimakauppa
Jenkeissä ja muuallakin menestynyt yllätyshitti, ei yhtään suurta tähteä. Pienimuotoinen komedia kulttuurien ja sukupolvien yhteentörmäyksestä kreikkalaisissa häissä.

17.1. Pahat pojat
Pahat pojat on tositapahtumiin perustuva dramatisoitu kertomus rikoksen polulle harhautuvista veljeksistä. Siis nämä Euran daltonit. Pääosissa Peter Franzen, Jasper Pääkkönen ja Vesa-Matti Loiri.

7.2. About Schmidt
Jack Nicholson on Warren Schmidt. Elämänsä haaskannut vanhus, jonka vaimon kuolema ja tyttären naimisiinmeno mullistaa elämän ehtoopuolen uuteen uskoon. Vakuuttanut kriitikot.

14.2. Catch Me If You Can
Tehokolmikko Leonardo DiCaprio, Tom Hanks ja Steven Spielberg räväyttävät toiminnallisessa rikosdraamassa. Kuka saa kiinni ja kenet, kun vastakkain ovat nerokas huijari ja sitkeä FBI agentti.

21.2. Nousukausi
Hyvältä kuulostava komedia, jossa varakas espoolaispariskunta lähtee elämysmatkalle Jakomäen köyhään lähiöön.

28.2. Phone booth
Newyorkilainen kustantaja Stu Shepard joutuu puhelinkopin vangiksi, kun mielipuolinen tarkka-ampuja uhkaa vetää liipasimesta jos puhelu katkeaa. Joel Schumacherin ohjaama klaustrofobinen jännityselokuva, pääosassa nuori brittitähti Colin Farrell

28.2. The Ring
Ei mikään TSH- kopio, vaan kauhua. Videokasetti kylvää kuolemaa vuoden ehkä pelottavimmassa kauhuelokuvassa. Tunnelmallisen japanilaisen hittileffan onnistunut jenkkiversio, pääosassa Mulholland Driven naistähti.

7.3. 25th hour
Edward Nortonin esittämä Monty Brogan on tuomittu seitsemäksi vuodeksi linnaan. Viimeisenä päivänään vapaudessa hän yrittää selvittää elämänsä käänteet, jotka johtivat tähän tilanteeseen. Ohjaus Spike Lee!

7.3. Solaris
Solaris-avaruusaseman henkilökunta on kuollut mystisesti ja asemalle saapuva tutkimusretkikunta selvittää synkkää salaisuutta. George Clooney pääosassa. Tieteisklassikon uusintaversio.

28.3. Antwone Fisher
Denzel Washingtonin näyttelemä ja ohjaama tositapahtumiin perustuva sotilaskertomus.

Niille kuuluisille joululahjalipuille kenties kyytiä näillä?
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Kevään tv:n elokuva tarjonta

Ihan hyviä leffoja tulossa Von Trieriä, Kubrickia, Film-noiria, Bondeja jne Nyt-liite

senior:7.3. Solaris
Solaris-avaruusaseman henkilökunta on kuollut mystisesti ja asemalle saapuva tutkimusretkikunta selvittää synkkää salaisuutta. George Clooney pääosassa. Tieteisklassikon uusintaversio.

28.3. Antwone Fisher
Denzel Washingtonin näyttelemä ja ohjaama tositapahtumiin

Miksi solaris tehdään uusiksi?

Lyön munkki kahveet vetoa että denzelin uusimmassa käsitellään rotusortoa ja afroamerikkalaisten huonoa kohtelua armeijassa, taas vaihteeks.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Wonderland

Odotan mielenkiinnolla tällaista elokuvaa. Kertoo Wonderland-murhista joihin Holmesin John oli osallisena. Pääosissa Val Kilmer ja Lisa Kudrow.
 

Anton

Jäsen
Näin muutama vuosi sitten ensi kertaa elokuvan nimeltään Epäillyt. Se on todellinen helmi amerikkalaisten leffojen joukossa. Jos joskus näette tv-lehdessä, videovuokraamossa tai voitte sen varastaa sokean tädin hyllystä, niin heti vaan kiinni.
En katso juurikaan katso sarjoja, mutta elokuvat kelpaavat. Mainittu elokuva on satojen ja satojen näkemieni elokuvien ehdottomassa TOP kolmosessa.

Tulin jälkeenpäin viilailemaan...
Mitä sanoo elokuvasta kirjoittaja "Kaiser Soze"?
 

CMX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
2001: Avaruusseikkailu

ÄLKÄÄ LUKEKO TÄTÄ JOS ETTE OLE KATSONEET KYSEESSÄ OLEVAA ELOKUVAA!

Katsoikos porukka 2001: Avaruusseikkailun torstaina?
Vuokrasin sen kuukausi sitten, katsoin ja pidin siitä.
Katsoin sen telkkarista torstaina ja pidin siitä vielä enemmän.
Katson sen illalla nauhoitetulta videolta ja pidän siitä luultavasti vieläkin enemmän.

Olisi mielenkiintoista tietää miten ihmiset tulkitsivat elokuvan lopun tapahtumat. Varsinkin ensimmäisellä katselukerralla se suorastaan hämmensi minut.
Kai ne psykedeeliset valot kuitenkin pyrkivät kuvaamaan matkustamista valonnopeudella ja siitä seurannut tila ns. toista ulottuvuutta, johon valonnopeudella matkustaminen johti. Se, mitä päähenkilön vanhentunut ilme tarkoitti, on vieläkin suhteellisen mysteeri asia itselleni. Kuolemattomuutta?
 

Sundance

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
SPOILAA 2001 AVARUUSSEIKKAILUA.


En tiedä olenko nähnyt unta, muistelenko itse kirjan tapahtumia vai muutenko vain olen jo aikanaan tulkinnut asiat hieman omalla tavallani, mutta jotenkin on aina ollut sellainen mielikuva, että tuossa lopun psykedeelisten värien joukossa olis jossain vaiheessa näkynyt aivan selviä avaruusaluksia... joita siinä ei nyt siis kuitenkaan ole.

meinaan, että se viimeinen monoliitti olisi tässä tapauksessa ollut jonkinlainen madonreikä tms. jolla olisi hetkessä voinut matkustaa todella pitkiäkin matkoja muualle. Ja kun ihmiskunta oli kuitenkin vielä niin nuori niin eihän ne edes olleet ikinä muita rotuja tavanneet, joita sitten jossain kaukana olikin vaikka kuinka.

Mutta tuota, kuten sanoin, tuo avaruusalus juttu on nyt vain jääny jotenkin jostain päähän.

Kirjassahan Bowmanin viimeinen viesti ennen monoliitin kohtaamista kuuluu muistaakseni "My god, it's full of stars" tms.

Joidenkin mukaan monoliitit ovat jonkun toisen, paljon korkeammalla asteella olevien olioiden jättämiä, jotta ihmiskunta voisi aikanaan kehittyä tarpeeksi. Eli ensiksi apinat oppii käyttämään työkaluja (aseita) ja kuuhun päästyään saavat toisen monoliitin (vai onko sama) avulla keinon tehdä aluksen jolla pienessä ajassa päästään Jupiteriin asti. Jossa sitten kolmannen monoliitin avulla Bowmanista kehittyy jotain uutta. Matkustaa monoliitin kohdatessaan ehkä ensin ajassa taaksepäin, tai muuten vain todistaa big bangin ja universumin synnyn ja lopulta vanhenee ja kuolee pois ja syntyy jonain uutena kohdatessaan vielä kerran monoliitin. Saavuttaa evoluution seuraavan tason.

Joo, en oikein tiedä mitä itsekään asiasta ajattelisi, mutta tuossa nyt jotain kuitenkin.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: Aaton leffaputki takana.

Viestin lähetti vlad





Elokuvana "Monster's Ball" on koskettava, viehättävä, karu, hetkittäin jopa julma mutta samalla kuitenkin kaunis. Katsoja joutuu itse omassa mielessään täydentämään tarinaa, mikä sinänsä ei ole huono asia, mutta liikaa riippuu siitä millaisen päätelmän itsekukin mielessään tekee...

Minusta Billy Bob Thornton oli Hank'ina yllä mainittua ongelmaa lukuunottamatta uskottava. Halle Berry oli hyvä, mutta että niin hyvä, että ansaitsi Oscar'in? Hmmm...

Arvio: ****

vlad#16.


No juu, tuli nyt katsottua tämä Monster´s Ball. Vladin kanssa siltä osin samaa mieltä, että katsoja joutuu mielessään täydentämään tarinaa - se ei ole lainkaan huono juttu, koska useimmat leffat ovat täysin "valmiiksi pureskeltua höttöä".

Jännä juttu muuten, että leffan KOKO JUONIKUVIO paljastetaan ainakin VHS-version takakannessa. Minäkin utelias paskiainen menin sen tietenkin lukemaan ennen leffan katsomista. Prkl!

Onhan se leffan tarina liikuttava. Ja Billy Bobille varmaan jokainen mieskatsoja on tietystä syystä kateellinen.

Mielestäni Halle Berry jotenkin "ylinäyttelee" elokuvan traagisissa kohtauksissa. Vai onko hän niin hyvä näyttelijä, että hän päästi valloilleen jonkinlaisen alkukantaisen Mr.Hyde-minänsä?
Berrylle minä kuitenkin annan täydet pointsit, jo pelkästään senkin takia että tuskin ihan jokainen Hollywoodin "nuorista ja kauniista" naisnäyttelijöistä suostuisi noinkin rajuun rooliin... ja vielä ilman meikkiä! Tai mistäs minä laardiperseinen suomalaisäijä tiedän... Money Talks?

Niin, ja leffa todistaa sitten senkin että Halle Berry on häkellyttävän kaunis nainen ilman sitä meikkiäkin. Oli mielestäni noin "luonnollisena, saunanpuhtaana" kauniimpi tässä leffassa, kuin uudessa Bondissa.

EDIT: Halle jyrää!
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Onko kenelläkään tietoa koska Sum of all fears tulee videolle, vai tuleeko sitä ollenkaan? Katsoin muuten skorpioonikuninkaan ja antaisin sille arvosanaksi 2, ei ollut erikoinen.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: HUOMIO!

Viestin lähetti Predator
PILVIIN PIIRRETTY


Elokuvan alkuperäinen tsekkiläinen nimi on Tmavamory Svet... jaa niin englanninkielisissä maissa Dark Blue World.



SUOSITTELEN NIIN MAAN PERHANASTI KAIKILLE ILMASODASTA KIINNOSTUNEILLE... niin ja romantikoille myös...



No niin, nyt tuli tsekattua tämän leffan DVD-versio! Kuten jo aikaisemmin tässä ketjussa ylistin, niin elokuva on jokaiselle toisen maailmansodan lentokoneista kiinnostuneelle "MUST". Tämä DVD tuo kaiken "muun hyvän lisäksi" (lainasin Antero Mertarantaa, ehehehe) katsojan nähtäväksi elokuvan tekemishommia. VHS-versiota aikoinaan katsellessani ihmettelin niiden lentokoneiden siivistä pursuavien konekiväärien hylsyjen kilinää ja singahtelua päin katsojan naamaa... tässä DVD-versiossa on hieno "Behind the scenes"-osio, jossa näytetään miten tuokin ihme on tietokoneilla toteutettu!
Todellisuuden ja tietokone-efektien raja alkaa näköjään huimasti kaventua.

Terveisin leffanaattori Predator

PS: Lähipäivinä saatte tähän ketjuun arvosteluni huimasta B-luokan kauhuleffasta nimeltä TICKS. Visvaa, tuskaa ja kirkumista on ilmeisesti ainakin luvassa... tick nimittäin on suomeksi punkki...
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
OCEANS ELEVEN

Tätä elokuvaa voin varauksetta suositella kaikille!

Pääosissa:

George Clooney
Brad Pitt
Matt Damon
Andy Garcia
Julia Roberts
Don Cheadle
Elliot Gould
Casey Affleck
Scott Caan
Bernie Mac
Eddie Jemison

Kun samaan leffaan on saatu hankittua näyttelemään maaginen trio Clooney-Pitt-Garcia, niin nuo kolme nimeä jo takaavat tietynlaisen laadun. Kun mukaan vielä lisätään Julia Roberts, niin surumielisen näköisen töröhuulen fanitkin ovat tyytyväisiä.

Leffa kertoo vankilasta vapautuvasta superkonnasta nimeltä Danny Ocean (Clooney) joka vapaaksi päästyään suunnittelee jo heti Maailman Suurinta Keikkaa. Tuon keikan tarkoituksena on ryöstää kertaheitolla Las Vegasin kolmen suurimman kasinon rahat! Hommaan tarvitaan tietysti ensin keikan rahoittaja (mainio Elliot Gould) ja sopiva määrä ammattinsa hallitsevia rikollisia.
Elokuvan juoni on todella ovela. Pitkästä aikaa leffan katsoja nauttii siitä juonen yllättävästä kehittelystä... kas kummaa, edes tyypillisiä takaa-ajoja ja autonromutuskisoja ei tarvita jännityksen ylläpitämiseksi.

Pitt ja Clooney tekevät roolinsa jotenkin sopivasti "kieli poskella". Nautinnollista katsottavaa kun kaksi Hollywoodin staraa kikkailevat.

Julia Robertsilla ja Andy Garcialla on sitten pienempi rooli. Garcia tosin osaa olla hyvin "katu-uskottavan" oloinen paskiainen, mutta Robertsin rooli jää pahasti pinnalliseksi. Noh, tämä onkin miesten tähdittämä veijarielokuva, jota katsoessa väkisinkin katsoja asettuu rikollisen puolelle.

Jos antaisin leffa-arvostelussa viidestä maksimipisteestä pisteitä, niin tämä OCEANS ELEVEN saisi minulta ne täydet viisi! SUOSITTELEN!
 
Viimeksi muokattu:

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Tänään maanantaina 3.3.2003...

.. MTV3 esittää Stanley Kubrickin ohjaaman legendaarisen leffan FULL METAL JACKET (1987)...

- SINÄ SAATANAN VITTUNAAMA OLET NIN RUMA, ETTÄ VOISIT OLLA NYKYTAITEEN MESTARITEOS, jyrisee kouluttajakersantti Hartman eräälle alokkaista tässä Kubrickin vimmatussa Vietnam-filmissä alkuvaiheissa.
Leffan kersantti Hartman on alansa laatutaiteilija: isänmaa tarvitsee raakoja taistelijoita raakaa vihollista vastaan Vietnamiin, joten nuoret pojat on ladattava kotikentällä huippukuntoon. Jos jonkun hermot pettävät, se ei ole kouluttajan vika. Kersantti tietää tasan tarkalleen, ettei kurinalainen sotilasyksikkö kaipaa heikkopäitä riveihinsä.

Erinomaisesti kuvatun rankan koulutusjakson jälkeen siirtyminen Vietnamiin on kuitenkin se elokuvan hirvein shokki.

Tätä leffaa en välttämättä suosittele naispuolisille ja muutenkaan herkille katsojille... sen varran suolenpätkää ja tuskaa syöksyy silmille...
 

Jet-Ace

Jäsen
Re: Tänään maanantaina 3.3.2003...

Viestin lähetti Predator
.. MTV3 esittää Stanley Kubrickin ohjaaman legendaarisen leffan FULL METAL JACKET (1987)...

- SINÄ SAATANAN VITTUNAAMA OLET NIN RUMA, ETTÄ VOISIT OLLA NYKYTAITEEN MESTARITEOS, jyrisee kouluttajakersantti Hartman eräälle alokkaista tässä Kubrickin vimmatussa Vietnam-filmissä alkuvaiheissa.

Tämähän on kuin suoraan TPS:n harjoituksista, varsinkin Jortikan aikana. Heh.

Vakavasti puhuen tämä elokuva, kuten kaikki muutkin Kubrickit ovat must. Jos et ole nähnyt, niin mars television ääreen! Jos olet, niin eikö olisi jo aika katsoa se uudestaan?

Oma pulmani tänään illalla on se, että olen vihdoinkin onnistunut saamaan käsiini Kubrickin varhaistuotannon elokuvan Paths of Glory vuodelta 1957. Siis maltanko olla katsomatta edellä mainitun ja katsoa Jacketin, siinäpä pulma...
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Re: Re: Tänään maanantaina 3.3.2003...

Viestin lähetti Jet-Ace

Paths of Glory vuodelta 1957. Siis maltanko olla katsomatta edellä mainitun ja katsoa Jacketin, siinäpä pulma...

Jos maltoit odota vielä puoltoista kuukautta 26.4 jolloin Paths of Glory tulee TV2:lta.

muita sota elokuvia:

9.3 Shaving Ryans Privates , Nelonen
19.4 The Thin Red Line, MTV3
3.5. Länsirintamalta ei mitään uutta - All Quiet on the Western Front(1930) tv2
10.5. He vaelsivat auringossa - A Walk in the Sun(1945) tv2
17.5. Pohjantähti - North Star/Armored Attack(1943) tv2


gangsteri klassikot:

15.3 Once Upon a Time in America (osa: 1/2), MTV3
22.3 Once Upon a Time in America (osa: 2/2), MTV3
17.5 The Godfather, Nelonen
24.5 The Godfather II, Nelonen
31.5 The Godfather III, Nelonen
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Predator
Helsingissä on Aleksis Kiven kadulla putiikki nimeltä Pieni Leffakauppa. Se myy ja ostaa vhs-videoita ja dvd:tä. Sieltä ainakin minä löysin erittäin todentuntuisen ja järkyttävän leffan nimeltä STALINGRAD... se on saksalaisten tekemä ja siinä annetaan mielestäni oikea kuva siitä kylmästä itärintaman helvetistä. Ei tee sotaa mieli tuon jälkeen...

PS. saksalaisten tekemä, mutta "action" vetää vertoja Hollywood-tuotyoksille! SUOSITTELEN!

Tuli eilen katsottua vihdoin tuo elokuva. Oli jotenkin kaksijakoinen tuotos. Ensimmäiset 1½ h elokuvasta oli aivan erinomaista sotaleffaa, aivan kärkipäähän minun rankingissani. Sitten jotenkin elokuva lässähtää. Lentokenttäkohtauksen jälkeen elokuva menee jotenkin sekavaksi - mikä lienee tietysti Stalingradin kaltaisessa helvetissä normaalia. Lopun kohtaukset upseerien bunkkerissa menevät jo jotenkin Ilmestyskirja Nyt-leffan loppukohtausta muistuttaviksi ja jotenkin psykedelisiksi ja epärealistisiksi.

Joka tapauksessa aivan katsottava elokuva ja 2/3 leffasta todella loistavaa. Vihollinen Porteilla sykähdytti kuitenkin allekirjoittanutta enemmän.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
The Fan (1996) ohj. Tony Scott

Pääosissa:

Robert de Niro
Wesley Snipes
John Leguizamo
Ellen Barkin
Benicio Del Toro

Gil Renard (de Niro) on lyhytpinnainen myyntiedustaja jota vaimo inhoaa ja oma poika pelkää. Kun alkaa näyttää siltä, että Renardille tulee duunistakin lopputili, niin hänet pitää järjissään enää rakkaus Amerikan kansallisurheilulajiin - baseballiin.
Renard on todella kova ja uskollinen San Francisco Giants-joukkueen fani ja etenkin hän palvoo Giantsiin suurella rahalla ostettua pelaajatähteä Bobby Rayburnia (Wesley Snipes).
Elokuvassa sitten seurataan mihin pahimmillaan jonkun yksilön fanius ja idolien palvonta voi johtaa.
Yllättäviä käänteitä leffassa riittää ja Robert de Niro tekee jälleen yhden monista loistavista rooleistaan. Wesley Snipes sen sijaan ei tällä kertaa olekaan mikään "yli-ihminen" roolissaan, vaan näyttelee todentuntuisesti ongelmiin ajautuvaa huippu-urheilijaa.

Tässä leffassa naiset ovat statistin osassa, tosin Ellen Barkin vetäisee mehevän radion urheilutoimittajan roolin.

Suosittelen tätä elokuvaa niillekin jotka vieroksuvat lajia nimeltä baseball... tässä leffassa urheilulaji toimii vain ikäänkuin tapahtumien kulissina... yhtä hyvin tällä teemalla ja juonikuviolla voisi tapahtumat siirtää lätkähulluun Suomeen tai futishulluun Englantiin, nääs kun pimahtamisen partaalla roikkuvia faneja löytyy muualtakin kuin USA:sta.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
28 PÄIVÄÄ MYÖHEMMIN / 28 DAYS LATER (USA, 2002)

Genre: Sci-fi/jännitys (K18)
Ohjaaja: Danny Boyle
Pääosan esittäjät: Cillian Murphy, Naomie Harris, Megan Burns, Brendan Gleeson, Christopher Eccleston
Kesto: 1h 54min

Tappava virus pyyhkäisee maapallon yli, mutta jäljelle jää vielä pieni sinnikäs ryhmä joka taistelee estääkseen koko ihmiskunnan lopullisen tuhon.

Brittiläisestä tutkimusyksiköstä vapautuu eläinaktivistien hyökkäyksen johdosta virus, joka saattaa kantajansa pysyvään raivotilaan. Virus on mahdotonta eristää ja se leviää hetkessä maailmanlaajuisesti. 28 päivää myöhemmin pieni ryhmä selviytyneitä on jäänyt loukkuun Lontooseen, taistelemaan epätoivoisesti viruksen tartuttamia vastaan. Päätettyään tehdä kaikkensa estääkseen maailmanlopun, selviytyjät ymmärtävät että pahin vihollinen ei olekaan virus, vaan muut henkiinjääneet.



Kävin katsomassa perjantaina leffan ja täytyy sanoa että olin todella yllättynyt.
Paras elokuva jonka olen käynyt vähään aikaan katsomassa!
Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka tahtovat nähdä _erilaisen_ elokuvan , poikkeaa mainstreamista aika paljon.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Donnie Darko

Donnie Darko on kertomus teinipojasta 80-luvun Amerikassa. Koko maata vallitsee kysymys siitä, kummasta pitäisi tulla maan seuraava presidentti - Dukakis vastaan Reagan. Paitsi Donnieta. Hänen maailmassaan tapahtuu jotain vielä mielenkiintoisempaa, sillä groteski, jättiläismäinen mielikuvitusjänis nimeltä Frank pelastaa Donnien taivaista tippuvalta suihkumoottorilta ennustaen samalla maailman loppuvan kuukauden sisällä.

Koska Frank pelasti Donnien, hänen on tehtävä palveluksena erilaisia tuhotöitä, kuten rikkoa koulun päävesiputki joka johtaa mitä erilaisimpiin seuraamuksiin. Tästä syntyy tarina, jota tahdittaa erinomaiset näyttelijänsuoritukset, etenkin Donnieta esittävältä Jake Gyllenhaalilta. Myös muiden Darkon perheenjäsenien suoritukset ovat maininnan arvoisia.

Elokuvassa nähdään useita tuttuja näyttelijöitä kuten Drew Barrymore, Noah Wyle, Mary McDonnell sekä Patrick Swayze.

DD on yhdistelmä useita genrejä - siinä käsitellään aikamatkustuksen filosofiaa niin paljon, että elokuvaa voisi nimittää Sci-Fi pätkäksi, toisaalta mukana on erinomaista mustaa komiikkaa, teini-iän kysymysten pohdintaa... DD luovii eri genrejen välillä ilman, että sitä pystyisi absoluuttisesti määräämään vain yhteen tiettyyn lokeroon, ja tekee sen tyylillä.

Elokuvaa voin varauksetta suositella jokaiselle elokuvista pitävälle, itse olen katsonut neljästi. Kovin nuorille lapsille elokuva ei sovellu, sillä elokuvan jänis saattaa pelottaa heitä, ja toisaalta tarina on liian monisäikeinen, jotta he saisivat siitä mitään irti.

Sitten, kun olette katsoneet elokuvan, suosittelen käymistä kotisivuilla www.donniedarko.com .

PS. Tämä elokuva saattaa vaivata aivoja eikä täten ole paras valinta, jos haetaan paljon pyrotekniikkaa. Mutta jos haluat kokea erilaisen elokuvaelämyksen, suosittelen DD:tä. Kuten jo totesin, itse olen katsonut neljästi, eli pätkä kestää myös uudelleenkatsomisen sillä sen syvyyksistä paljastuu joka kerta joitain pieniä yksityiskohtia jotka yhä korostavat elokuvan nerokkuutta.

vilin arvostelu: Täysi kymppi.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
DAREDEVIL

On tehty elokuva miehestä nimeltä Daredevil.

Historiaa (siis mielikuvitushahmon historiaa):

Oikea nimi: Matthew Murdock, asianajaja
Ensiesiintyminen: Daredevil-sarjakuvalehti nro 1 vuonna 1964
Miten syntyi: Nuoren Murdockin silmille läikkyi radioaktiivista jätettä. Hän menetti näkönsä, mutta hänen muista aisteistaan tuli yli-inhimillisen herkät - halutessaan Daredevil pystyy kuulemaan miten kilometrin päässä oleva kärpänen rapsuttaa jalallaan siipiään - siis halutessaan kuulla tämän. Hän aistii lähiympäristönsä pääasissa kuulonsa avulla. Hän päättelee esineiden ja ihmisten sijainnin niistä lähtevien ja heijastuvien äänien avulla ja erottaa ihmisten sydämämenlyönnit toisistaan.
Daredevil on myös sirkusesiintyjän tasoinen akrobaatti ja ammatilaisen veroinen nyrkkeilijä. Hän on myös opiskellut itämaisia taistelulajeja.

Sitten itse elokuvaan:

Pääosissa ovat Ben Affleck, Jennifer Garner ja Michael Clarke.

Affleck on Daredevil. Jennifer Garner on upeavartaloinen Elektra. Clarke on konna. Se siitä. PAITSI että telkkarissa Nelosella menevää agenttisarjaa nimeltä ALIAS seuraavat tietävätkin sitten, että kuka on Jennifer Garner.
Elokuva sisältää yhden ylimakean romanssin, yhden perinteisen arkkiviholisen ja yhden uudemman konnan, sekä kaksoishenkilöllisyyden ongelmat. Clark Kent varmaan katsoo tätä helpottuneena tyylillä " ou tsiises, mä en olekkaan ainoa jolla on NÄITÄ pulmia".
 
Viimeksi muokattu:

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
COURAGE UNDER FIRE

Tämä 1996 valmistunut leffa on nyt ajankohtainen.
Elokuva nimittäin kertoo vuoden 1991 Persianlahden maasodasta.

Panssarivoimissa tuossa sodassa palvellut jenkkiupseeri teki kohtalokkaan erehdyksen, jonka seurauksena hänen komentamansa panssarivaunu tuhosi oman tankin. Asiaa yritellään peitellä sodan jälkeen ja samalla a.o. panssariupseeri määrätään tutkiman kinkkistä asiaa: USA:n ylin johto on määrännyt hänet tutkimaan tapausta jonka takia nyt annettaisiin ensimmäisen kerran kautta aikojen NAISELLE ylin mahdollinen urhoollisuusmitali toiminnasta rintamalla. Asianomainen nainen oli helikopterilentäjä ja hän kuoli taistelussa... joten se mitali annettaisiin "postuumisti" kuoleman jälkeen. Tässä tapauksessa sen vastaanottaisi vainajan ainoa perillinen, 10-vuotias pikkutyttö... mitalin tietenkin ojentaa Mister President.

Leffa ainakin minun mielestäni oli aivan loistava. Kun aikaisemmin on nähnyt Meg Ryania lähinnä "hauraissa" luonnerooleissa niin tässä leffassa muija "panee haisemaan".
Loppuratkaisuissa tarvitaan katsomon puolella kovasti itkupyyhkeitä... ainakin vaimoni kohdalla kävi näin.

MUTTA siinä leffan alussa näytetään sitä yöllistä panssarisodan helvettiä. Ei ole ihme että siellä omia välillä ammutaan, sen verran sekavaa ja kiireistä se duuni on.

Leffan pääosissa:

Denzel Washington - Eversti Serling
Meg Ryan - Kapteeni Karen Walden
Lou Diamond Phillips - Kersantti Monfriez
Matt Damon - Specialist Ilario

Suosittelen elokuvaa jo senkin takia, että ihmiset edes vähän tietäisivät millaista se sotiminen tasaisella aavikolla on nykyään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Poimintoja Japanin uudenaallon elokuvatuotannosta.

Ehkäpä leimaavaa japanilaiselle elokuvatuotannolle nykyään on elokuvien väkivaltaisuus, niissä väkivallalla - hyvin brutaalilla ja raa'alla - on hyvin merkittävä osa. Tietty, tämä on vain yksi kuva japanilaisesta elokuvatuotannosta mutta tämä on hallitseva ja hyvin merkitsevä tänä aikana, ne tavanomaisemmat elokuvat tuntuvat katoavan näiden vakivaltaisten filmatisointien taa. Monasti näissä väkivaltaisissa elokuvissa veri on hyvin merkitsevä tekijä, jopa korostetun merkitsevä, joten voitaneen jopa puhua "verensinfonioista" käsitellessä näitä elokuvia. Näistä väkivaltaisista elokuvista löytää myös syvällisempää merkitystä, ne kertovat maan traumaattisesta menneisyydestä, sukupolvien välisestä kuilusta joka on huomattavasti suurempi kuin täällä lännessä. Toisin kuin länsimaisten elokuvien kohdalla, näissä elokuvissa väkivalta ei ole kaunista tahi ylevää, eikä siihen turvautuminen ole sankarillista toimintaa kuin tavattoman harvoissa poikkeustapauksissa.

Lyhyt katsaus kahteen tällaiseen elokuvaan.

ICHI - the k1ller.

Ohjaaja Takashi Miiken edellinen filmatisointi Audition selvisi Suomessa leffateattereihin saakka, saaden varmasti pienen mutta vankkumattoman ihailijakunnan. Nyt ohjaajan seuraava (käsittääkseni työ on Audition'ista seuraava) elokuva ICHI - the k1ller ei päässyt teatterilevitykseen saakka, sen sijaan dvd'ltä sen löytää. Elokuvan katsottuani en yhtään ihmettele ettei leffaa otettu teattereihin, se olisi vetänyt katsomoihin vain niin pientä marginaaliryhmää, sen sijaan dvd'ltä se voi tavoittaa hivenen suuremman katsojakunnan. Varsinkin jos elokuvan maine kiirii suuren yleisön keskuuteen.

Elokuvan teema on varsin yksinkertainen ja suoraviivainen - se on tavallaan perinteinen takaa-ajo elokuva joka tällaisenaan häipyisi varmasti hyvin pian unholaan mutta väkivalta, suorastaan ajoittain sadistinen väkivalta, tekee siitä muista lajityypillisistä elokuvista poikkeuksellisen. Samalla se ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen takaa-ajo -leffa vaikka tämä takaa-ajo -teema onkin hyvin hallitseva osa sitä mutta taustalta löytyy ahdistavia ja sadistisia kuvauksia ihmisestä, rikollisuudesta ja mielihaluista. Siitä kuinka ne voivat kietoa ihmisen verkkoonsa joka saa ihmisen lopulta hakemaan nautintoa hyvin brutaalilla tavalla.

Alussa elokuvan väkivaltaisuus sykähdyttää mutta piakkoin katsoja (ainakin minä) alkaa turtua siihen, se täyttää ajatukset niin ettei se enää tunnu niin koskettavalta. Se muovautuu osaksi elokuvan todellisuutta, aivan kuin se on turruttanut elokuvan väkivaltaisesti käyttäytyvät hahmot se turruttaa katsojan - tarkkailijan. Koin itseni tarkkailijaksi katsoessani elokuvaa. Kun tähän väkivaltaan on tottunut, kun se on turruttanut mielen se yllättäen muuttaa muotoaan elokuvan lopussa. Se hätkähdyttää jälleen ja saa inhimillisen muodon.

Kokeeko katsoja - tarkkailija - samanlaisen aistinautinnon kuin Kakihara leffan loppusyöksyssä? Jos kuolema antaa suurimman nautinnon voiko elämää enää pitää kallisarvoisena?

Rohkenen suositella elokuvaa kaikille tämän lajin harrastelijoille mutta ehkäpä pienoinen tutustuminen japanilaiseen yhteiskuntaan on paikallaan. Mielestäni se ei kuitenkaan ole yhtä hyvä elokuvana kuin oli Miiken "Audition".


Entäpä sitten Kinji Fukasakun viimeisimmäksi jäänyt elokuva Battle Royale.

Ohajaajamestari Fukasaku kuoli taannoin ja hänen "testamentiksi" tuleville polville jäi Koushun Takamin kauhuromaaniin perustuva elokuva nuorten rajusta eloonjäämispelistä. Toisin kuin kauhuromaani, joka sijoittui kuvitteelliseen valtioon, elokuva sijoittuu nyky-Japaniin jossa valtaapitävät päättävät antaa piittaamattomille nuorille lopullisen opetuksen. Syntyy laki "Battle Royale" - taistelu elämästä ja kuolemasta jossa vain yksi palkitaan.

Elokuvasta on löydettävissä yhtymäkohtia Japanin menneisyyden ongelmakohtiin, samoin se osoittaa nyky-Japanin (kuin myös muun maailman) ongelmakohtia olematta kuitenkaan liian osoitteleva. Paikoitellen elokuvasta löydyy jopa satiirinomaisia jaksoja jossa parodoidaan yhteiskuntaa ja sen lieveilmiöitä - nuori neiti esittelee peliä jossa taistellaan elämästä ja kuolemasta hymyssä suin tyylitellyn japanilaiseen tapaan ollen samalla korostetun pirteä. Asetelma on kuin japanilaisesta mainoksesta jossa lähes alaikäinen neiti mainostaa tuotetta aikuisille miehille, tässä vain kohderyhmänä on ikäisensä koululaiset jotka epäuskoisina katsovat esittelyvideota jossa kerrotaan pelin hengestä.

Elokuva ei kerronnaltaan ja sisällöltään, mielenkiintoisesta aiheesta huolimatta, yllä aivan huipputasolle. Se viimeinen rutistus jää uupumaan, johtuuko se sitten liian kauniista lopusta. Lopusta joka tuntui liian ennalta-arvattavalta elokuvan juoneen. Tahtipuikkoa heiluttelee ja veistä heittelee hetkittäin hienoon työskentelyyn yltävä Takeshi Kitano.

Tätä leffaa voinkin jo suositella huomattavasti laajemmalle katsojakunnalle. Joskin pienoinen japanilaisen yhteiskunnan tuntemus olisi paikallaan, mutta ilman sitäkin pärjää erinomaisesti.

Lähde mukaan peliin jossa voi vain olla yksi voittaja - vai onko tämäkin valhetta?

vlad#16.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Paths of glory

Tänään kakkoselta MM-pelin jälkeen 22.35, kannattaa tsekata!
 

Anton

Jäsen
Katsoin viimeksi videolta historiallisen opuksen nimeltään Brianin elämä. Brianin elämä peilaa kasvavan ja hyvin yhteiskuntatietoisen, mutta samalla epävarman nuoren aikuisen vaikeaa eroa turvallisesta kasvuympäristöstään ja vanhemmistaan. Samalla kuvataan sen hetkisen juutalaisten uskonnollisen keskuksen jo perinteikästä toimintaa ja esikristillisten järjestöjen pikaista nousua ja yhtä nopeaa tuhoa. Kronologinen kerronta esittää paikoin jopa humoristisen lämpimästi Brianin ideologista kehittymistä ja sekaantumista yltiönationalistisiin liikkeisiin. Erilaiset uskonnolliset järjestöt ja niihin kuuluvat ns. ”ystävät” olivat lähinnä kilpailijoita, pettureita ja suoranaisia uhkia Brianin elämälle.
Sen aikainen hallinto, eli Rooman Valtakunta, ei katsonut suopeasti nuoriin separatisteihin ja heidän välillä hyvääkin tarkoittaviin järjestöihinsä, vaan melkein kaikki kapinaliikkeet kukistettiin lopulta verisesti.

Tapahtumapaikkana on Raamatun aikainen Lähi-Itä ja historiaa tuntevat havaitsevat helposti yhtäläisyyksiä ajasta, tavoista ja paikoista esimerkiksi Raamattuun ja muihin historiallisiin kirjoituksiin.

Elokuvan loppukohtauksessa soi elokuvan tunnusmelodia, joka Englannissa nousi jopa Top-10 joukkoon. Teemamusiikki on alan ystäville varmastikin yhtä tuttu kuin elokuvien Exodus ja Viimeinen mohikaani –melodiat.

Elokuva on Englantilaista tekoa ja sen ohjasi Terry Jones, vuosilukua en ikävä kyllä muista. Kesto on noin 90 min.

Suosittelen historiallisten elokuvien ystäville.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös