Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jatkoaika valloittaa maailman!

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Old TJ, 27.01.2005 klo 00.46.

 1. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Kiva kuulla, jos tarinat tällaisista ei niin muodikkaista matkakohteista kiinnostavat!

  Yksi uusi valloitus tähän ketjuun on tosin enää minulta luvassa tällä nyt meneillään olevalla vähän yli kuukauden reissulla. Tadžikistan ja Kazakstanhan on siis jo valloitettu aiemmin, ja Turkmenistan taas sai valitettavasti jäädä ainakin tällä kertaa väliin. Se olisi ollut ehkä tavallaan koko alueen mielenkiintoisin maa, mutta viisumin saaminen tuonne "Keski-Aasian Pohjois-Koreaan" vasta työlästä olisi ollutkin - ja hyvästä yrityksestä huolimatta olisi kait voinut vetää huonolla tuurilla vesiperän. Jos Turkmenistanissa haluaisi omatoimisesti liikkua, niin vaihtoehto olisi siis ollut käytännössä mennä ensin Iraniin ja sieltä sitten ehkä parin viikon odottelulla saada 3/5 päivän transitti. Ja tällaiseen säätämiseen ei kyllä ajallisesti ollut mitään mahdollisuuksia.

  Kun nyt urheilupalstalla ollaan, niin mainittakoon Uzbekistanista vielä sen verran, että tänään tuli nähtyä Tashkentin paikallismatsi ja samalla maan futisliigan kärkiottelu Pakhtakor-Lokomotiv. Helteisessä kevätillassa pelattu ottelu päättyi lukemiin 2-2 ja oli yllättävän hyvätasoinen. Yleisöäkin vaivautui katsomoon ehkä jotain 10-15 tuhatta + siihen päälle ainakin 500 miliisiä järjestystä pitämään. Taisi muuten samalla olla kaikkein edullisin ostamani urheilutapahtuman pääsylippu ikinä: 2000 UZS eli noin 50 eurosenttiä!
   
 2. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Ilman muuta kiinnostavat. Harvemmin tulee tällaisiin kommentoitua mitään, mutta aina noita on kiva lukea. Tuskin tulee itse kuitenkaan ikinä käytyä noin harvinaisessa paikassa.
   
 3. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  123) Kirgisia

  Ja sitten pudotellaan Kirgisia listoilta pois.

  Voi olla, että maasta olisi kerrottavana hyvinkin paljon lisää joskus ensi viikolla, mutta pelataan nyt varman päälle. Tässä ollaan viimeistä iltaa maan pääkaupungissa Bishkekissä, missä majapaikassa netti toimii kerrankin ja kunnolla eli nopeus ei ole se tälle suunnalle tyypillinen noin 0,1 megaa. Täältä matka jatkuu muutamaksi päiväksi aivan maan koillisosan vuoristoseuduille Issyk Kul -järven ja yli 7 000 metristen vuorten tuntumaan.

  Kirgisia on Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan väkivaltaisuuksien ja poliittisen levottomuuden vuoksi nyt suhteellisen vaarallinen maa. En edes yritä väittää, etteikö tänne matkustaminen olisi ainakin hieman arvelluttanut, mutta se lopulta pienikin huoli taisi taas olla aika turhaa. Toisaalta eipä tuolla Ferganan laaksossakaan ollut mitään vaaran merkkejä ilmassa, vaikka sinne ei UM:n mukaan tulisikaan matkustaa.

  Saavuin Kirgisiaan tiistaina Uzbekistanista. Ensin taksilla Andijanista rajalle, joka oli molemmin puolin todella karu lähinnä erilaisista parakeista koostuva rajanylityspaikka. Nämä rajanylitykset kävellen kehitysmaissa ovat aina melkoisia elämyksiä, eikä tämäkään kerta jättänyt kylmäksi. Varjossakin lämpötila oli luokkaa +35, ja siinä sitten näytettiin passia parhaimmillaan noin viiden metrin välein. Uzbekistanin puolella tullikopissa myös kannettava tietokoneeni ja digikamerani haluttiin tutkia. Siinä sitten käytiin läpi maasta ottamiani kuvia - mutta lopulta tunnelma oli yllättävän rento. Tullijanareihin taisi tehdä selvän vaikutuksen se, että olin käynyt katsomassa myös futista Uzbekistanissa. Sen jälkeen kun tavaroiden tarkistus alkoi olla muuten valmis, niin pyydettiin vielä näyttämään euroja. En edellenkään ollut bluffanut yhtään näissä tulliselvityksissä, mutta silti siinä taas säpsähti. Ei kuitenkaan ruvettu laskemaan rahoja, vaan nämä kolme kimpussani ollutta tullijanaria halusivatkin vain nähdä euroja. Olivat kuulemma kovin kauniita seteleitä!

  Kirgisian puolella muutamaa kymmentä metriä myöhemmin homma olikin sitten jo leppoisampaa. Kirgisiahan on ainoa Keski-Aasian maa, johon EU-kansalaiset eivät tarvitse edes viisumia. Tämä puoli rajasta meni varmaan vartissa läpi: vain parissa parakissa piti käydä, ja tavaroiden täysin ylimalkaisen tutkimisen jälkeen lyötiin leima passiin. Kysyivät vieläpä, että mille passin sivulle haluan leiman. Otettiin sitten sinne loppuun, kun noita erilaisia viisumeja on jo jonkinlainen kokoelma nykyisen vuoteen 2018 asti voimassa olevan passin alkupään sivuilla.

  Kirgisian tullin jälkeen iskikin sitten vastaan todella rujo kehitysmaafiilis. Siitä saavuttiin heti johonkin todella kämäiseen pikkukylään, ja läheisestä minareetista kaikui holotusta - oli kait keskipäivän rukouskutsun aika. Hetken taas saattoi suunnilleen miettiä, että pitiköhän sitä nyt tännekin nokkansa tunkea. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, ja kohtuullisen väännön jälkeen saatiin paikallinen kuski heittämään kohtuuhintaan noin 100 kilometrin matka Jalal-Abadin kaupunkiin. Siellä sitten majoitus johonkin ehtaan neukkuajan hotelliin ja selvittämään jatkoa eteenpäin.

  Suunnitelmana oli ensin lähteä Kirgisian eteläosista suoraan tuonne Issyk Kul -järven suuntaan, mutta tiet olivatkin vielä kiinni lumivyöryjen vuoksi. Ei tämä toki toisaalta yllättänyt, joten plan b käyttöön. Seuraavana päivänä painettiinkin sitten tänne Bishkekiin. Taksilla toki taas - tälläkään välillä ei Kirgisian kaltaisessa kehitysmaassa ole minkäänlaista joukkoliikennettä. Onneksi hinta noin 600 kilometrin matkasta oli länsimaisittain ihan naurettava: 4 000 Kirgisian somia eli noin 55 euroa + toki safkojen tarjoaminen kuskille matkalla. Tämä reitti oli yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka tie meni korkeimmillaan kait noin 3 200 metrissä, ja maisemat olivat luonnollisesti huikeita.

  Muutaman aika puhtaan matkapäivän jälkeen onkin sitten voinut ottaa vaihteeksi vähän rennommin. Tämä Kirgisian pääkaupunki Bishkek ei alkujaan herättänyt mitään intohimoja, mutta on osoittautunut Keski-Aasian mittapuulla yllättävänkin eläväiseksi mestaksi. Siinä missä Uzbekistanin pääkaupunki Tashkent oli yli 2 miljoonasta asukkaastaan huolimatta täysin kuollut iltaisin, niin täällä on sentään jotain elämää vielä kello 22 jälkeenkin. Toki ei täällä hirveästi tee mieli yöllä seikkailla: kovin on pimeää pääkatujen ulkopuolella ja jalkakäytävätkin täynnä erilaisia "ansoja". Vähänhän tämä on näillä main sitä, että käy illalla jossain ruokapaikassa syömässä ja ottaa parit juomat siinä - ja sitten ehkä jostain kiskalta muutama pivo mukaan hotellille, jos vielä jaksaa. Aika lailla päivänvaloyhteiskuntia ovat joka tapauksessa nämä kaikki tähän asti nähdyt Keski-Aasian maat. Ja sähkökatkojakin on toki aina silloin tällöin - pisin tähän asti koettu oli noin viisi tuntia Uzbekistanissa.

  Tarinaahan täältä riittäisi vaikka kuinka, mutta ehkä tämä nyt riittää sitten JA:n valloituksen saamiseen. Ehkä nyt voisi vielä yleisesti sanoa sen, että näillä Keski-Aasian mailla tuntuu olevan melko vähän tekemistä Venäjän kanssa, vaikka moni tuntuu yhä mieltävän nämä jonkinlaisiksi Venäjän takamaiksi, kun aikoinaan ovat Neuvostoliittoon kuuluneet. Toki venäjä on se kakkoskieli, mitä täällä main ihmiset yleisesti osaavat (paikalliskielethän ovat pääsääntöisesti jotain turkinsukuisia), venäläinen pop-musiikki soi monessa paikassa ja esim. tarjolla olevat tuontioluet ovat lähinnä venäläisiä. Toisaalta kulttuuri on kuitenkin monilta osin muuten aika itämaista, ja esimerkiksi täällä Kirgisiassa paikalliset ihmiset näyttävät jo lähinnä kiinalaisilta.
   
 4. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Toki vähempikin riittäisi ns. leiman hankintaan, mutta älä nyt mies tyydy vain perussuoritukseen! Tuossa on sen verran kilometrejä takana, että melkein tekisi mieli yllyttää johokin matkakertomuksia käsittelevään postiin. Kirgiisia, Uzbekistan ja vastaavat ovat kuitenkin sellaisia maita, että nimenä nuo ovat tuttuja ehkä puolelle kansasta, osa tietää futiksen kautta nimet ja siihen se sitten jääkin. Laita nyt ihmeessä tarinaa niin paljon kuin sitä riittää!
   
 5. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Tällainenkin ketju täältä löytyi Birdin linkin kautta. Noista yllä olevista maista olen joko vieraillut tai asunut seuraavissa: Antigua, Barbados, Dominica, Kolumbia, Mosambik, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Sri Lanka, Swazimaa ja Togo.
   
 6. Fallossymboli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, SPFC, Satanic Satans
  Lainaus:
  Kunnioitettava suoritus mutta ideana on kirjoittaa ketjuun viesti uudesta maasta paikan päältä, menneet on menneitä. Eli väärin asuttu/vierailtu.
   
 7. kiwipilot Jäsen

  Lainaus:
  Ei kuule mitään väliä kunhan pääsee hieman elvistelemään. Ei taida olla edes Humble brag -ketjun kamaa.
   
 8. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Ok ja anteeksi. En ymmärtänyt, että tämä junioreiden ketju, minne aikuiset eivät saa kirjoittaa.

  Ja junioritkaan eivät saa ilmeisesti kokemuksistaan enää kotiin paluun jälkeen kirjoittaa, vaan kaiken pitää olla autenttista ja paikan päältä. Kuin suoraan Stubbin mediaviestinnästä?
   
 9. Fallossymboli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, SPFC, Satanic Satans
  Lainaus:
  Juu, ei.
   
 10. Buddha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
  Lainaus:
  Kyllä. Mene matkailuketjuun kertomaan kokemuksistas, tämän ketjun tarkoitus on juuri kuvailemasi.
   
 11. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä nyt ei ole varmaankaan virallinen valloitus kun ainoastaan Turkki on tämän maan tunnustanut mutta olen parhaillaa Nikosiassa Kyproksen turkkilaisella puolella vierailemassa.
   
 12. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Sri Lankan voi pudottaa listalta pois, sillä tämä viesti lähtee maan pääkaupungista Colombosta.

  Täällä noin kolmenkympin lämmöissä päivän topikki on ollut juuri käydyt presidentinvaalit, joissa maan nokkamies hieman yllättäen vaihtui. Vaalien vuoksi täällä on ollut kahden päivän mittainen täydellinen alkoholin myyntikielto, joten näin eilen saapuneena en osaa vielä paikallisia oluita paremmuusjärjestykseen laittaa. Vaalien yhteydessä täällä on tupannut yleensä olemaan lieviä levottomuuksia, mutta nyt demokratiaa oli harjoitettu ilmeisen esimerkillisesti: ainoastaan yhden ihmisen raportoitiin kuolleen vaalien vuoksi. Rauha hänen muistolleen.

  Maa vaikuttaa sangen miellyttävältä. Lämpöä piisaa ja ihmiset ovat tällä kokemuksella aidon ystävällisiä, eikä olo ole kuin kävelevällä pankkiautomaatilla. Tarkoitus on viettää täällä reilu pariviikkoinen ja tutustua maahan rauhalliseen tahtiin sieltä täältä. Kiitos ja kuulemiin.
   
 13. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  125) Barbados

  Barbados pois listalta tällä lyhyellä maan pääkaupungista Bridgetownista kännykällä lähetetyllä viestillä. Valkeita hiekkarantoja, kirkkaita vesiä ja juuri äsken käydyn sukellusveneajelun perusteella myös upeita koralliriuttoja on tällä pienellä Karibian saarivaltiolla tarjota.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015 klo 21.14
 14. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  126) Saint Lucia

  Nyt pelataan varman päälle ja otetaan valloitus heti alta pois. Eli Jatkoajan lipun kanssa saavuttiin pari tuntia sitten banaani- ja postimerkkivaltiona tunnetun Saint Lucian pääkaupunkiin Castriesiin. Ensituntumalta suht kehitysmaa, ja valkoisella miehellä kyllä tuntuu riittävän "hyviä ystäviä". Maisemat mukavan kumpuilevia, ja lämmintä on jo näin aamupäivästä lähemmäs 30 astetta. Suoraan sanottuna vähempikin riittäisi, sillä korkea ilmankosteus tekee säästä aika hikisen, vaikkei aurinko edes varsinaisesti paahda.
   
 15. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  127) Antigua ja Barbuda

  Ja sitten valloitetaan Antigua ja Barbuda! Tämä viesti lähtee wlanin välityksellä maan pääkaupungista St. John'sista rantapubin terassilta. Jonkinlainen Afrikan kevytversio tuntuu tämäkin mesta olevan: kuumaa, värikkäitä taloja ja paikat pikkaisen rempallaan + vähänkin kun astuu sivummalle, niin yhtään valkoihoista ei enää näy. Täällä tosin autokanta ei koostu suurelta osin vanhoista rämä-Hiaceista kuten St. Lucialla vaan on selvästi modernimpaa.

  Jatkoajan lipun kuskaaminen on täällä päin maailmaa joka tapauksessa mukavan vaivatonta. Viime kevään Keski-Aasian-reissun paikoin varsin vaivalloisista maahanpääsyhommista (esim. Uzbekistaniin piti ensin hommata erillinen kutsukirje ja sitten hakea visa henkilökohtaisesti lähinnä Suomea olevasta lähetystöstä eli ylimääräinen Latvian-reissu tuli ikään kuin bonuksena!) ei ole tietoakaan, vaan täällä matkailijat ovat tervetulleita. Ehkä suurin uhka täällä päin maailmaa on liiallisen rommin nautiskelun aiheuttama paha olo, mutta senkin olen onnistunut melko hyvin välttämään.

  Suosittelen siis lämpimästi Karibian suunnan kiertelyä muillekin jatkoaikalaisille. Matka jatkuu tämän jälkeen Sint-Maartenin kautta Puerto Ricoon ja sitten Pohjois-Amerikkaan pariksi viikoksi. Vielä tänne Karibiallekin taisi jäädä muutama pieni saarivaltio valloitettavaksi, joten joku muu saa tästä jatkaa!
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Kierteletkö risteilyaluksella saarivaltioita, vai ihan omalla kyydillä? Karibianristeilylle pitäisi saada itsensä jossain vaiheessa, laatuun nähden vieläpä tolkuttoman edullisia all-inclusive viikkoja sellaiset.
   
 17. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Veikkaisin jotain häämatkaa, ei kai kukaan muuten tuommoisille ennen eläkeikää lähde. Olen samassa ymmärryksessä, että kyllähän tuolta hyviä tarjouksia bongaisi, jos siis tuo laivatoiminta kiinnostaa.
   
 18. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, mutta ei niin seikkailuhenkisestihän sitä oltiin tällä kertaa matkalla eli risteilyllä. Välillä ihan kiva näinkin.

  Eipä sillä, työlästä tuolla olisi muuten ollutkin pidempiä siirtymiä tehdä, sillä reittilauttoja näytti kulkevan kuitenkin yleensä vain ihan lyhyillä matkoilla. Eli käytännössä olisi varmaan ilman risteilyä pitänyt aika paljon myös lentää edes nämä kolme valloitusta saadakseen. Tosin paljon myös todella pieniä potkurikoneita tuntui ainakin Sint Maartenin Maho Beachilla bongatun perusteella tuolla Karibian Pienten Antillien suunnalla kulkevan.

  Joka tapauksessa oikein toimiva homma oli tämä San Juanista Puerto Ricosta lähtenyt viikon risteily Carnival Libertylla. Reissu ei kyllä ollut nykyisellä dollarin kurssilla mitenkään aivan halpa, kun tuli vielä varattua yläkansihytti omalla parvekkeella, mutta olihan se yleinen tasokin tuolla "hieman" toista kuin ruotsinlaivoilla. Eli rahalle sai kuitenkin selvästi vastinetta, ja tämän kokemuksen perusteella voin kyllä Karibian-risteilyjä suositella, ainakin pariskunnille.

  Ja vielä joo, mikään eläkeläisristeily ei ainakaan tämä ollut. Kieltämättä mullakin oli hieman samanlainen mielikuva näistä kuin pernaveikko tuossa yllä kirjoitti, mutta todellisuudessa siellä oli ihan kaikenikäistä väkeä paljon. Myös tällaista noin kolmikymppistä porukkaa, joten mitenkään ei tullut orpo olo. Mutta se siitä, jatketaan vaikka vapaan puolen Matkakohteenne-ketjussa, jos joku kaipaa aiheesta lisätietoja.

  Oma reissuni on jo edennyt New Yorkiin asti, ja lievässä Humble brag -hengessä pitää toki mainita, että kävin myös tänään MSG:lla katsomassa kendoa. Mutta se siitä, toivottavasti nyt saataisiin lisää valloituksia tähän ketjuun, muiltakin kuin joensuulaisilta!
   
 19. Alocacoc Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Melkein vuosi siinä vierähti, mutta täältä tulee nyt listaan lisäystä. Toive ei tosin toteutunut, sillä joensuulaisten tässä näköjään on hoidettava kaikkien hommat. Mutta se maa numero 128 on Dominica.

  Tänne täräytin neljä päivää sitten, ja vielä "pitäisi" kolme päivää jaksaa olla. Nollauslomaa hain ja on kyllä vastannut toiveita ja odotuksia moninkertaisesti. Kämppä on keskellä saarta, ja vuokra-autolla pääsee kätevästi päristelemään joka paikkaan. Liikenne tosin on aikamoisen hurjaa, viime syksynä riehunut hurrikaani on romahduttanut teitä paikka paikoin, ja mutkia ja mäkiä riittää. Paikalliset ajavat kuin mielipuolet, ja kuuntelevat reggaeta Hiaceistaan huomattavasti lujempaa kuin keskiverto autonasentaja Joensuun torilla. Torvet soivat joka paikassa, ja niiden tööttääminen voi tarkoittaa käytännössä mitä tahansa tervehdyksen ja v-n haistatuksen väliltä.

  Täällä kun liikkuu, niin koko ajan saa olla kamera kourassa ihastelemassa maisemia ja ottamassa otoksia. On vuoria, vesiputouksia, hiekkarantoja, kirkkaanvihreää sademetsää ja mitä sitä nyt trooppiselta paratiisisaarelta voi vain odottaa. Tänne vaan, täältä löytyy. Yhtään änkyrää ei ole tullut vastaan missään tilanteessa, vaan ihmiset ovat mielettömän ystävällisiä. Turvallista on myös, kunhan pitää yöelämässä terveen itsesuojeluvaiston päällä. Päivällä ohjelmanumeron tarjosi tänään CSI Dominica, kun maan rantavierustaa vasten kulkevalla päätiellä suurin piirtein kaikki autot olivat pysähtyneet seuraamaan jännitysnäytelmää, jossa poliisi jahtasi moottoroidun kumivenein mereen juossutta pankkirosvoa. Aika pitkälle kaveri oli ehtinyt polskia, kunnes santarmit saivat sankarin avomereltä kiinni. Lähimmälle saarelle Martiniqueen lienee matkaa n. 50km, joten edes Antti Kasviolta ei olisi tuo pakomatka tainnut onnistua. Mutta eipä voi yrityksen puutteesta syyttää.

  Kiekosta nämä eivät kyllä mitään ymmärrä (kysytty on), mutta krikettiä pelaavat senkin edestä. Siinä onkin hassu laji. Yksi matsi saattaa kestää viisi päivää, ja ihan koululaistenkin kesken nuo näyttivät sitä läiskivän. Lajille on pyhitetty järkyttävän suuri ja näyttävä stadionkin pääkaupunkiin. Harmi vain, että juuri tämän reissun aikana ei yhtään virallista ottelua ole käynnissä. Olisin ehdottomasti mennyt testaamaan makkarat.

  Ja se pääkaupunki Roseau on kuuma pätsi Karibian rannalla, jonka kaduilla hyppii kanoja ja vuohia. Turisteja ei näy täällä juuri missään, mikä on erikoista, koska juuri tällaiseen paikkaan tekee ainakin itsellä mieli palata uudemmankin kerran. Pikkusaaren lentokentät ovat toisaalta myös aika pieniä, eikä niille käsittääkseni lennetä kuin lähisaarilta. Suoria lentoja ei siis länsimaista harrasteta, joten sekin varmaan osaltaan karsii reissaajien määrää. Toisaalta saarelaiset tuntuvat olevan ylpeitä siitä, että heidän kotikontunsa ovat säästyneet massaturismin kauheuksilta ja saari sekä sen asukkaat ovat aika pitkälti luonnontilaisia.

  Suosittelen täällä käyntiä suorastaan lämpimästi. Kun Jatkoajan lippu on nyt siis pystytetty papukaijasaarelle, siirrän seuraavaksi viestikapulan Joensuusta vaikkapa kajaanilaisille, ihan vain sen takia, kun menitte pudottamaan meidät ulos finaalipeleistä. Menkääpä Kainuun pojat ja tytöt vaikkapa Grenadalle, sielläkin on kuulemma kaunista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2016 klo 01.38
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kysypä nyt kunnolla uudelleen, kun juuri siellä päin voitettiin kolmen tunnin otteluiden eli T20 World Cup. Mainitse Carlos Brathwaite ja Ben Stokes.

  Siinä meneekin sitten loppuilta, en tiedä vastausta. Ei sitä kukaan tiedä. Nyt kävi näin ja Stokes varmasti toipuu tästä.

  Virallista peliä tuskin juuri nyt onkaan, kun kaikki vaan juhlii. Hieno kannu niille, paikallisista nakeista en tiedä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2016 klo 02.21
 21. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  129) Pohjois-Korea

  Nyt sitten Pohjois-Korea listalta pois, vaikkakin toki aavistuksen kyseenalaisin keinoin. Eli tämä viesti tulee pohjoiskorealaisesta junasta Sinuijun rajakaupungin alueelta, missä vielä kiinalainen matkapuhelinverkko pelittää jotenkuten.

  Nykyisinhän Pohjois-Koreaan saa siis jo tuoda matkapuhelimen ja siihen voisi ilmeisesti ostaa paikallisen liittymän, jolla ei kyllä silläkään olisi pääsyä nettiin. Joten näin tavallisena turistina tämä lienee ainoa vaihtoehto postaukseen, ja toisaalta kun Jalujoki on jo ylitetty, niin eihän siitä enää mitään epäselvyyttä jää, että Suuren seuraajan ja Loistavan toverin valtakunnassa ollaan!

  EDIT: Rajatarkistus oli aika hauska, kun läppärin, kameran yms. perinteisten juttujen lisäksi myös mukana olevat kirjat kiinnostivat. Lonely Planet China oli sentään onneksi hyväksytty teos. :) Samassa hytissä matkustaa pari pohjoiskorealaista nuorta miestä, Kim-pinssit takin rintapielessä toki, ja niiden tavarat käytiin kyllä vielä huomattavasti tarkemmin läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2016 klo 06.15
 22. kiwipilot Jäsen

  Kohtuullisen kova listaus @Bird! Laitahan raporttia jahka pääset ulos maasta.
   
 23. mice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Flames, Juventus, Parma
  Huima valloitus tosiaan Birdillä. Mielellään kuullaan raporttia enemmänkin reissun jälkeen.
   
 24. Radiopää Jäsen

  Saamari kun en aikoinaan päässyt Transnistriassa nettiin, mutta eihän sitä varmaan muutenkaan laskettaisi, koska se ei ole valtio. @Bird'in valloitus on todella hieno, mutta mitä tähän sanoo nimimerkki @Zalmonella?
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Uudella lentokentällä on internet-huone, mutta viime elokuun raporttien mukaan sieltä ei ollut pääsyä nettiin. Käy nyt katsomassa, vaikka tuskinpa se mihinkään on muuttunut. Sitten taas toisaalta, eihän sillä juuri ole merkitystä, koska viestin lähetyspaikka ratkaisee eikä käytetty operaattori.

  Tietysti tuon kirjoitettuani juuri tajusin, että eihän Bird näe tätä viestiä, mutta ei se mitään. Seuraaville sitten ja aivan tyhjähän se lentokenttä on eli eiköhän kyseisen huoneen näe ihan pyörimällä.

  Lainaus:
  Onpa tullut käytyä, mutta en pidä sitä omissa papereissani minään, kun se nyt ei tosiaan valtio ole. Rajatarkastus oli tiukahko, mutta ei se vielä siitä valtiota tee.