Jarno Pikkaraiselle kenkää!

  • 204 912
  • 1 251

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Olen huomannut että fanien asenne IFK:ta kohtaan noudattaa yleisesti (ei siis aina) surun tai järkytyksen yhteydessä koettavia tunteita. Nehän ovat ajallisesessa järjestyksessä: kieltäminen, viha, neuvottelu, masennus ja hyväksyminen. Tuossa "otteluvoitoin 4-2 turpaan on ihan hyvä tulos"-esimerkissä on joko kyseessä aloittelevan fanin kieltämisvaihe (IFK ei ole paska vaan IFK on hyvä) tai jo hieman kokeneemman fanin neuvotteluvaihe (vaikka IFK hävisikin, niin voittivat ne sentään tosi hienosti 2 ottelua). Jotta selviäisi kumpi näistä on kyseessä, vaatisi potilaan tarkempaa analysointia.

Itse olen käynyt läpi nuo kaikki vaiheet noin 50-vuotisen IFK-fanitukseni aikana. Tai siis ensimmäiset 10 vuottahan olivat sitä honeymoon-aikaa, jolloin IFK oli se suurin ja kaunein, mutta tämän jälkeen, kun seurassa alkoi brändin alas-ajo, kävin läpi koko tunneskaalan, kunnes oikeastaan viime vuosina olen hyväksynyt että IFK ei ole tai tule luultavasti ikinä olemaankaan se Suomen menestynein ja seksikkäin jääkiekkojoukkue. Voin sanoa, että tämä melkeinpä orgastinen kokemus vapauttaa ihan helvetisti energiaa, ja matseja voi seurata objektiivisemmin. Eli kaikille teille, jotka olette viha- tai masennusvaiheessa: Jaksakaa vielä 10-25 vuotta, niin koette valaistumisen ja vapaudutte. Mutta olkaa vahvoja: tuo viimeinen masennusvaihe ennen valaistumista saattaa kestää jopa 15 vuotta.

Ja jottei menisi ihan aiheen ohi, niin eihän Pikkarainen mikään huippuvalmentaja ole, mutta täytyy muistaa että Liigassa on helvetin vähän valmentajia, jotka pysyvät ns. ajan hermolla kaudesta toiseen. Sen sijaan näitä villeniemisiä ja karrikiviä tuntuu olevan isompi joukko. Kyllä mä itse yrittäisin houkutella jengiin näitä valmentajia, joilla on meriittejä menestyksestä useammalta kaudelta. Haasteelliseksi tuon homman tekee tietysti IFK, joka taitaa valmennusympäristönä olla melko ainutlaatuinen: Se mikä toimii maakunnissa, ei välttämättä toimi Nuurdiksella.
Sehän tässä ongelmana onkin, ettei haluaisi luopua toivosta. Nuoremmat jaksaa odottaa seuraavat 5-10 vuotta menestystä, joka ehkä tulee projektin lopussa tai kolmannen projektin aikana, mutta meikäläisen kello on alkanut tikittää kovempaa tahtia ja epätoivo kasvaa. Saanko koskaan enää nähdä menestyvää HIFK:ta vai kannattaako suosiolla luovuttaa?
Pettymys olisi ainakin pienempi.
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Pikkarainen saamassa kenkää?
En usko, kahden voiton verran piste-eroa neljänteen sijaan ja sopimusta vielä pitkään jäljellä. En muutenkaan ymmärrä jatkuvaa valmentajien potkimista, vaikka toki vähän heikolta on näyttänytkin.
IFK:ssa kuitenkin valmentajat, kuten pelaajat yleensä epäonnistuvat ja kovat todennäköisyydet ei ole sille, että korvaajakaaan onnistuisi.
Jalonenkin onnistui vasta kolmannella kaudellaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalonenkin onnistui vasta kolmannella kaudellaan.
Ja silloinkin oli Jukka Hentusen läpiajon päässä siitä, että täälläkin haukuttaisiin epäonnistujaksi, kun nyt on velhoakin suurempi melkeinpä.
Tai toihan Kojo ihan älyttömästi tähän organisaatioon tekemisen meininkiä, mutta oma kommentti on lähinnä siihen kuinka pienestä se välillä lätkässäkin on.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Laitoin jo toiseen ketjuun, että jossei Nokkaa IFK:n koutsaaminen kiinnostaisikaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onko Pikkarainen saamassa kenkää?

Olen koko kauden valmennusjohtoon kohdistuvasta kritiikistäni huolimatta sanonut, etten kannata kenenkään potkuja. Yksi vaikuttava syy tähän on se, ettei uskottavia korvaajia ole yksinkertaisesti ollut tarjolla. JOS Jalonen olisi saatavilla, niin olisin valmis harkitsemaan kantaani uudestaan.

Ensinnäkin peli on ollut lähes koko kauden sellaista sekoilua, että uskoisin Jalosen kaltaisen huippuammattilaisen tuovan merkittävän parannuksen siihen lyhyessäkin ajassa. Pelaajamateriaalin laatu huomioiden. Toiseksi vituttaisi suunnattomasti jossitella asiaa ensi kaudella kun rämmitään taas sääliviivan tuntumassa samalla kun Jalonen repii tulosta jostain kriisi-TPS:stä.

Minä arvioin tässä ainoastaan ammatillista osaamista enkä vaikkapa sitä, että kuinka hyvä jätkä joku on ja asia nyt vain on niin, että jääkiekkovalmentaja näen Jalosen noin valovuoden Pikkaraista edellä.

Jalonenkin onnistui vasta kolmannella kaudellaan.

Jalosen tullessa IFK:hon oli koko organisaatio Penan jäljiltä vielä aivan sekaisin ja kokoonpano kuhisi Kip Brennanin, Dan Hackerin sekä Tom Walshin kaltaisia talentteja. Pari edellistä kautta oli mennyt valmentajasekoiluissa akselilla Francis-Coolen-Lindfors-Baxter-Rindell. Kaikesta huolimatta tämä ei onneksi aivan vertaudu vuoteen 2020. Jalonen joutui uudelleenrakentamaan tuolloin kaiken aivan perustekemisestä alkaen.
 
Viimeksi muokattu:

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Jalosen tullessa IFK:hon oli koko organisaatio Penan jäljiltä vielä aivan sekaisin ja kokoonpano kuhisi Kip Brennanin, Dan Hackerin sekä Tom Walshin kaltaisia talentteja.
Mikäs vika Kip Brennanissa oli? Ainoita todellisia ammattimiehiä joukkueessa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mikäs vika Kip Brennanissa oli? Ainoita todellisia ammattimiehiä joukkueessa.

Silloin kun puhutaan jääkiekkopelien voittamisesta eikä siitä, että kuinka paljon sirkushuveja halutaan tarjota yleisölle, niin näkisin Kip Brennanin kaltaisen urheilijan roolin olevan täysin mitätön. Viihdykettä yleisölle voisi yhtälailla tarjota vaikka jääkiekkovarusteisiin puettu karhu mitä on muuan itänaapurissamme taannoin kokeiltukin.



 
Suosikkijoukkue
IFK
Katotaas... Keväinen Bern. 350km Milanoon shoppailemaan. 150km lisää ja olet Välimerellä purjehtimassa. Tai jos meniskin golffaamaan. Neljän maan huippukenttiä tarjolla kohtuullisen matkan päässä. Ympärillä sveitsiläinen tutuksi tullut kulttuuri, naapurit ja aika hyvin toimiva infra. Vanhan eurooppalaisen kulttuurin parhaimmuutta. Ikää 60v ja oikeastaan ekaa kertaa elämässä vois vähän aikaa huokasta täydellä palkalla kesään -21
Ei vittu tätä kukaan kestä!
Muija - nyt kamat kassiin ja räntäsateiseen Suomeen valmentaan IFK:ta!
 
J

Just-Ice-Hockey

Eiköhän Kari Jalonenkin tässä kohtaa halua ottaa pienen hengähdystauon jääkiekosta. Selvittää mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja ehkä samalla vähän sitäkin, että mikä miestä itseään ylipäätänsä kiinnostaa, niin elämässä kuin jääkiekossa. Tämän kauden osalta on ihan turha KJ:ta himoita penkin taakse.

Silti pidän miestä niin selvänä ja isona parannuksena Pikkaraiseen, että Salmelaisena olisin säädyllisen ajan kuluttua iskemässä mieheen kiinni. Käytännössä siis kysyisin, kiinnostaisiko IFK:n valmentaminen kaudesta 2020-2021 tai 2021-2022 eteenpäin ja vieläpä pitkällä sopimuksella. Rahalla ei voitaisi kilpailla, mutta ehkäpä KJ:ta kiinnostaisi oikeasti lähteä Salmelaisen kelkkaan rakentamaan IFK:sta ihan oikeaa Eurooppalaista suurseuraa.

Hyvin voi olla, että ei ole olemassa enää mitään, millä KJ:n saisi hilattua takaisin Stadiin. Silti imo pakko olisi yrittää. Siinä olisi kiistaton huippuvalmentaja, joka saisi varmasti myös ihan erilailla työrauhan IFK:ssa myös faneilta, kiitos mestaruusjuhlien 2011.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Aivan varmasti, ensimmäisen tappio ottelun jälkeen täällä on Kojolle kenkää ketju herätetty henkiin ja ekan tappioputken aikaan keskustellaan kuinka olis pitänyt katsoa Pikkaraisen kanssa loppuun kun on siinä vaiheessa nostanut TPS:n mestariksi kuten Pennanen Kerhossa :)
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Provider puhuu asiaa. Vaikea nähdä, että KJ hyppää jo täksi kaudeksi. Bernistä saa hitonmoista palkkaa ja on tosiaan Sveitsissä hyvät oltavat. Verotuksenkin takia ei varmaan kannata tulla Suomeen ennen kesää.

Mutta jos tarjoaisi ensi kaudeksi paikkaa hallituksessa ja sitten penkin taakse 2021-2022. Siinä olisi sitä pitkäjänteisyyttä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko Jalosen potkujen aiheuttavan HIFK:ssa sen suurempaa ”liikehdintää”. Toki, jos seura katsoo, ettei Pikkaraisella ole edellytyksiä jatkaa tehtävässään, tilanne voi muuttua nopeastikin. Ja silloin Jalonen voi olla varteenotettava vaihtoehto, kärkiukko. Mutta silloinkin pitäisi olla etukäteen sovittu, että Jalonen hyppää ruoriin ja voi olla, että Jalosella on nyt muita suunnitelmia. Ja kehenkään toiseen koutsiin vaihtamista en pidä lainkaan järkevänä. Tällä hetkellä HIFK:n tilanne ei ole sellainen, että Pikkaraisen potkut ovat oikeasti kovinkaan todennäköiset. Moni erinomaisesti pelannut kärkijengi (Lukko, JYP, Tappara ja ehkä vähän Kärpätkin, varsinkin kärkipään jengejä vastaan) on kokenut tällä kaudella omat suvantovaiheensa, myös HIFK, ja nythän tilanne on vähintään ok. Tekemistä riittää toki vielä, mutta mitään paniikkia ei ole.

Nythän on ollut paljon tapetilla valmentajien kenkimiset ja koutsien kokeneempi kaarti on paheksunut kokemattomampien valmentajien nopeahkoja potkuja. Voi siis hyvin olla, että ”valmentajakunnan yhteisen edun nimissä” Jalonen ei edes harkitsisi Pikkaraisen korvaamista, sillä Pikkaraisen ajanjakso on kovin lyhyt HIFK:ssa. Taloudellisesti Jalosella on varmasti hyvät edellytykset lomailla, katsoa pelejä ja päivittää omaa osaamistaan.

Jalonen on myös sanonut olevansa kiinnostunut nuorempien koutsien mentoroinnista ja näkisin, että nyt siihen on erinomainen sauma. Jos mä olisin Pikkarainen, soittaisin Jaloselle ja pyytäisin häntä analysoimaan HIFK:n peliä ja keskustelisin HIFK:n heikkouksista ja vahvuuksista Kojon kanssa ja pyytäisin näkökulmia omiin suunnitelmiin. Jalosella on jotain, mitä muilla ei ole: tieto siitä, mitä mestaruuden voittaminen HIFK:ssa 2010-luvulla vaatii. Lisäksi hänellä on kokemusta tähtien koutsaamisesta ja vieläpä HIFK:ssa. Pikkarainen saisi Kojolta aivan varmasti tukea, ymmärrystä, näkemyksiä ja tarvittaessa myös kritiikkiä, jos tekee jotain perustavanlaatuisesti väärin omaan duuniinsa. Jos Kojo sitten laskuttaisi näistä keskusteluista, en nikottelisi sekuntiakaan, vaan maksaisin laskun ilomielin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satais edes räntää, mutta perkele tulee vettä.

No, ”muija” on asunut kaikki nämä vuodet Turussa Kojon asuessa milloin missäkin, että on kyllä ihme, jos nyt ei natsaisi. Kun ei Berniin lähtenyt, niin josko nyt sitten Stadi kiinnostelisi. Laitan kaikki rahani tähän nyt kiinni :D.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Jalosen tullessa IFK:hon oli koko organisaatio Penan jäljiltä vielä aivan sekaisin ja kokoonpano kuhisi Kip Brennanin, Dan Hackerin sekä Tom Walshin kaltaisia talentteja. Pari edellistä kautta oli mennyt valmentajasekoiluissa akselilla Francis-Coolen-Lindfors-Baxter-Rindell. Kaikesta huolimatta tämä ei onneksi aivan vertaudu vuoteen 2020. Jalonen joutui uudelleenrakentamaan tuolloin kaiken aivan perustekemisestä alkaen.

Huh, ikävän karmeita muistoja. Urheilujohtajana ja joukkueen kokoajana toimi silloin eräskin suuruus nimeltä Tom Nybondas. Ihme, että HIFK on edes saavuttanut sen jälkeen jonkinlaisen perustason Salmelaisen johdolla ja uskon, että mestaruuteen mennään viimeistään 2-3 vuoden säteellä. Tosin Nybondas osti joukkueelle mestaruuden, mutta sen ansiot menevät jotakuinkin kokonaan Jalosen piikkiin.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Metropolitans
@Provider puhuu asiaa. Vaikea nähdä, että KJ hyppää jo täksi kaudeksi. Bernistä saa hitonmoista palkkaa ja on tosiaan Sveitsissä hyvät oltavat. Verotuksenkin takia ei varmaan kannata tulla Suomeen ennen kesää.

Mutta jos tarjoaisi ensi kaudeksi paikkaa hallituksessa ja sitten penkin taakse 2021-2022. Siinä olisi sitä pitkäjänteisyyttä.

Kojo valmentaa skypen avullakin IFKn parempaa tulokseen kuin Pikkarainen. Tässä on nyt sen kuuluisan laukaisemisen paikka.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Kaikki kunnia Kojolle, mutta itse ehkä jättäisin ottamatta koutsin paikalle. Seuraava projekti saisi olla nuori ja eteenpäin pyrkivä mallia Ville/Söde/Ahokas jotka varmaan osaisivat reagoida muuttuvaan ja nopeutuvaan peliin jokseenkiin ripeämmin kun joku 10v sitten täällä käynyt eläkeikää kolkutteleva. Olkoonkin, että on tullut menestystä Sveitsissäkin vielä viime aikoina, mutta aika aikaansa kutakin, sanoisin..
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kaikki kunnia Kojolle, mutta itse ehkä jättäisin ottamatta koutsin paikalle. Seuraava projekti saisi olla nuori ja eteenpäin pyrkivä mallia Ville/Söde/Ahokas jotka varmaan osaisivat reagoida muuttuvaan ja nopeutuvaan peliin jokseenkiin ripeämmin kun joku 10v sitten täällä käynyt eläkeikää kolkutteleva. Olkoonkin, että on tullut menestystä Sveitsissäkin vielä viime aikoina, mutta aika aikaansa kutakin, sanoisin..

Pistin tonne Salmelaisen ketjuun idean, joka voisi toimia. Jos KJ ottaisi jonkun valmennuspäällikkö/konsultti pestin, niin saataisiin penkin taakse tuota mainitsemaasi nuorta energiaa ja sitten taas itse organisaatioon helvetisti tietämystä ja kokemusta.
 
Suosikkijoukkue
IFK
No, ”muija” on asunut kaikki nämä vuodet Turussa Kojon asuessa milloin missäkin, että on kyllä ihme, jos nyt ei natsaisi. Kun ei Berniin lähtenyt, niin josko nyt sitten Stadi kiinnostelisi. Laitan kaikki rahani tähän nyt kiinni :D.

Mä voisin helposti kuvitella Karin niin perinpohjin 100% lätkäjätkäksi, ettei työt ihan aina jää hallille, vaan saattavat tulla kotiin saakka. Jos muija-vaimo-elinkumppani ei omaa samaa intohimoa jääkiekkoon, niin silloin tuo erillään asuminen lätkäkauden aikana voi olla erinomainen ratkaisu. Nyt sitä lätkäkautta ei ole, ja jos turku ei ns. napaa/pakota jäämään niin hypoteettinen valinta on nyt paha - räntä/vesisateinen stadi vai kevääseen täyttä päätä valmistuva Bern.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh, ikävän karmeita muistoja. Urheilujohtajana ja joukkueen kokoajana toimi silloin eräskin suuruus nimeltä Tom Nybondas. Ihme, että HIFK on edes saavuttanut sen jälkeen jonkinlaisen perustason Salmelaisen johdolla ja uskon, että mestaruuteen mennään viimeistään 2-3 vuoden säteellä. Tosin Nybondas osti joukkueelle mestaruuden, mutta sen ansiot menevät jotakuinkin kokonaan Jalosen piikkiin.

Pakko kysyä, mitkä ovat ne Salmelaisen suurteot, jotka erottavat hänen 2 ensimmäistä vuottaan UTJ:na Nybondaksen vastaavista?

IFK oli, nykyisen TJ:n mukaan, vuonna 2008 todella lähellä romahtaa taloudellisesti. Lähtökohdat seuran historian ensimmäiselle UTJ:lle olivat täysin erilaiset kuin Salmelaisella. Nybarin osuudesta IFK:n mestaruuteen voi olla mitä mieltä tahansa, mutta kolme vuotta hänen nostamisestaan UTJ:n rooliin, IFK oli mestari. Nyt Salmelainen on jonkinlainen messias, jos hän onnistuu 4-5 vuotta duunissa oltuaan saavuttamaan mestaruuden...?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös