Jarno Pikkarainen HIFK:n päävalmentajana

  • 392 683
  • 2 227

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paitsi että Salmelainen sanoi silloin haastattelussa kun Pikkaraisen soppari julkaistiin, että ottajia nimenomaan päävalmentajaksi olisi riittänyt muuallakin.

Tämä pitää kyllä paikkansa, mutta mun mielestäni sun kirjoituksessasi ja @MSU :n kirjoittamassa on vähintäänkin ”sävyero”. Se nyt on melko lailla selvää, että jos kiinnostusta nimenomaan päävalmentajan pestistä löytyy muualta, hyvin harva jää enää kakkoseksi. Edes HIFK:hon. Jolloin ihan perusneuvottelutkin etenevät niin, että on kiinnostunut kuluvan sopimuksen jälkeen ainoastaan päävalmentajan pestistä, ei muusta. Ei siis kovinkaan dramaattista ”uhkailua”, vaan normaali neuvottelutilanne.

Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti ”hetkessä ja tunteella elämisen”, mutta toisinaan täällä monella se tunne-elämän säätely tuntuu hyvin keskenkasvuiselta ja se tunne vie järjestä täydellisen voiton. Ikään kuin mitkään normaalin elämän lainalaisuudet eivät pätisi HIFK:n esitysten osalta ja kaikki on menetetty ikiajoiksi, kun peli ei toimi. On ihan totta, että Pikkaraisenkin aikakaudella on ollut hetkiä, jolloin on ollut todella vaikeaa ja peli on ollut täyttä paskaa. Toisaalta, suurimmalle osalle niistä hetkistä on ollut ihan järkeenkäypä ja looginen selitys, jolloin ainakin mun on ollut helppo olla rauhallinen ja ajatella järjellä, että niin kauan kuin on pelejä, on myös mahdollista korjata pelissä olevat epäkohdat. Etsiä niitä hyviä asioita ja uskoa, että palaset loksahtavat kyllä kohdilleen, kunhan saadaan onnistumisia. Ja kyllähän urheiluun aina kuuluu epäonnistumisen riski ja tässä vuosikymmenet HIFK:n matkassa olleena siihenkin on tottunut ja oppinut niitä sietämään. Jonkun mielestä varmasti liiankin hyvin tai jopa käyttämään niitä tekosyinä. Yksittäisillä tilanteilla voi kuitenkin olla todella suuri merkitys lopputuloksen osalta, koska kaikki toiminta tapahtuu ihmisten suorittamana. Joskus joku toinen omalla onnistumisellaan paikkaa toisen feelut, mutta jos näin ei käy, takkiin tulee.

Ja jos verrataan Manneriin ja Kärppiin, vaikuttaa siltä, että Oulussakaan ei ihan kaikki ole ollut priimakunnossa organisaatiossa ja joukkueessa, jolloin Manner on ollut, osin omien esiintymisiensäkin johdosta, helppo syntipukki. Meillähän on tästä kokemusta enemmän kuin riittävästi, että valmentaja on mitä mainioin syntipukki, koska se on helppo ja näkyvä kohde. Manner on varmasti tietoisestikin ottanut sen syntipukin roolin ennen kaikkea joukkueen edun nimissä, mutta rooli meni nyt vain täysin yli ja kääntyi lopulta häntä itseään vastaan. Mun mielestäni Mannerin tästä kaudesta jäi mieleen ennen kaikkea mies, joka on jo ylittänyt omat äärirajansa ja hän oli kertakaikkisen loppu. Kaksoisrooli seura- ja maajoukkueissa ovat varmasti olleet liikaa ja se kyllä näkyi miehen habituksessa. Jälkiviisaus on aina helppoa ja nyt on helppo todeta, että ehkä kaikille parasta olisi ollut siirtyä syrjään kesken kauden. Mutta, kun ei ole senkään joukkueen mukana ollut, niin pahahan se on sanoa, onko Mannerin käytös tai toiminta oikeasti muuttunut tämän kauden aikana. Todennäköisesti Oulussakin nähdään kannattajien keskuudessa tämän viimeisen kauden lopputuloksen taakse ja Manner tullaan muistamaan ennen kaikkea niistä positiivisista asioista tämän pannukakkukauden sijasta. Yleensä tällaiset tilanteet ovat aina oire jostain muusta kuin pelkästä yksittäisen kauden epäonnistumisesta.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Lupasin olla ensimmäisenä myöntämässä olleeni väärässä, jos Pikkaraisen IFK pelaa finaaleissa. Vielä ei olla siellä, mutta otteet runkosarjassa vuoden 2021 puolella ja Kärppien sweep olivat niin kovia työnäytteitä osaamisesta, että käsi ylös jo virheen merkiksi. Tulevat tulokset sitten määrittävät lopputodistuksen arvosanan, oliko Pikkaraisen aikakausi hyvä (2 X TOP4), kiitettävä (TOP4 + hopea) vai erinomainen (TOP4, nakkikattila)?

Täältä on myös nostettava vielä kerran käsi ylös virheen merkiksi, kun toivoin helmikuun Ässät-matsin romahduksen jälkeen Pikelle monoa. Onneksi näin ei toimittu!! Vaikka nyt pullahdettaisiin ulos finaaleista, niin omasta mielestä Pike on vetänyt hyvän setin. Viime kausi oli ailahteleva, ja tämäkin oli (ymmärrettävistä syistä) hankala, mutta onhan tämä peli nyt selkeästi loksahtanut uomiinsa. Sitä paitsi jotenkin on sellainen kutina, että Pike poistuu mestarina areenalta. Jotenkin ton porukan sitoutuminen tekemiseen vaikuttaa sellaiselta, jota mestareilta vaaditaan. Työmäärä on valtava! Samoin joukkue vaikuttaa erittäin yhtenäiseltä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Lupasin olla ensimmäisenä myöntämässä olleeni väärässä, jos Pikkaraisen IFK pelaa finaaleissa. Vielä ei olla siellä, mutta otteet runkosarjassa vuoden 2021 puolella ja Kärppien sweep olivat niin kovia työnäytteitä osaamisesta, että käsi ylös jo virheen merkiksi. Tulevat tulokset sitten määrittävät lopputodistuksen arvosanan, oliko Pikkaraisen aikakausi hyvä (2 X TOP4), kiitettävä (TOP4 + hopea) vai erinomainen (TOP4, nakkikattila)?
Sitä minunkin huutamaa kokonaisarvosana floppia tästä ei saa enää tekemälläkään. Minusta tuo pelaaminen on todellakin ottanut todella isoja harppauksia tämän kauden aikana. Henki ja yhtenäisyys näyttää jätkillä olevan viimeisen päälle. Niiden rakentumiseen vaikuttaa henkilövalintojen lisäksi myös valmennuksellinen tekeminen. Tästä kehut valmennuksen suuntaan myös.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä minunkin huutamaa kokonaisarvosana floppia tästä ei saa enää tekemälläkään. Minusta tuo pelaaminen on todellakin ottanut todella isoja harppauksia tämän kauden aikana. Henki ja yhtenäisyys näyttää jätkillä olevan viimeisen päälle. Niiden rakentumiseen vaikuttaa henkilövalintojen lisäksi myös valmennuksellinen tekeminen. Tästä kehut valmennuksen suuntaan myös.
No juu, floppia ei saa enää oikein millään kriiteerillä, sillä pelkän koronan vuoksi voitaneen tunnustaa sen mahdollinen vaikutus tämän kauden lopulliseen tulokseen. Ja siis täysin ilman että sitä voitaisiin pitää vain sellaisena "selittelynä".

Mitä taas tulee pelillisiin "harppauksiin", niin mielestäni silmiinpistävää on lähinnä siinä tapahtunut muutos, jossa lakattiin hakkaamasta päätä "tilastoseinään". Peliin tullut selvästikin muutos siinä, että enää ei roiskita kahtasataa skodea sieltä ja täältä, vaan kamppailupelaaminen kiekosta on entistä kovempaa ja pyritään tuottamaan mahdollinen tekopaikka sinne ytimeen, ja siksi laukaisumäärät sekä torjunnat ovat laskevana trendinä joukkueessa.

Kuka, ken ja missä on tästä vastuussa, niin fine, mutta kiistatta voidaan todeta, että Pikellä on jokin niksi tällä hetkellä motivoida joukkuetta -ja on ollutkin jo pidempään tämän kauden aikana, ja se näkyy myös tuossa että tappiot eivät ole tällä kaudella aiheuttaneet täydellistä pipon jumiutumista ja siten johtaneet pitkiin tappioputkiin.

Tervehdin ilolla tehtyä muutosta, jossa peliä siis on yksinkertaistettu yhdellä tavalla, mutta toisaalt asen myötä on tosiaankin 5 vs 5 pelissä tapahtunut muutosta mielikuvituksellsempaan suuntaan, ja kiekon liikuttelu on parantunut merkittävästi kuten siis myös se yllä aiemmin mainittu tsemppi kamppailutilanteisiin kiekosta.
Toivotaan että tämä trendi jatkuu ja se iänikuinen "parasmaaliodottamaforevermissäänjakoskaanälykiekkodata" pelaaminen on jäänyt unholaan. Nyt juuri tehdän suhteellisen korkealla prosentilla tulosta noista tilanteista, ja se totisesti on aivan hemmetinmoinen muutos pelissä.
Käsi sydämellä on kuitenkin myönnettävä, että taannoin siitä ei ollut hajuakaan tuossa pelissä, joten tiedä tosiaan kuka päätti tämän muuttaa, mutta oli kuka tahansa niin se oli hyvä..ei, vaan suorastaan erinomainen ratkaisu, ja juuri nyt peliä ajoittaisesta "sulamisesta" ja varmistelusta huolimatta on kiva katsella. Ja juurikin koska nyt ei enää mennä tilastot edellä, vaan itse peli ja sen tulos.

Siksi en edelleenkään koe, että kritiikki olisi ollut kaikin puolin perustelematonta Pikeä kohtaan, mutta on jokatapauksessa sulattanut myös meikäläisen Sydämen noilla kohtalaisen nöyrillä esiintuloillaan, ja siksi on helppoa uskoa kaverilla olevan Sydän pelissä ihan täysillä. Edelleenkin toivon hänelle kaikkea hyvää jatkoon, ja olen jopa valmis toivotttamaan takaisinkin kun pienen kiertolaisuuden jälkeen osoittaa meille sen että on menestyvä valmentaja jatkossakin.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Pike on nöyränä ja hattu täynnä jäitä, mutta kuitenkin rentona. Jos jengi ottaa mallia päävalmentajastaan, tämä on Stadin kevät.

Kyllä tykkään tuosta Piken ulosannista. Tosi selkeesti antoi seurattavat teesit TPS-sarjaan:

-Kamppailupelaaminen
-Neljällä kentällä rummutetaan. Se on meidän vahvuus.
-YV-AV pitää saada paremmaksi kuin Kärpät -sarjassa/
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Pike on saanut koneen käyntiin. On aikanaan tullut annettua paskaa niskaan, mutta nyt ansaitsee kaikki kehut ja täyden tuen. Tämän kevään jälkeen voi olla muutakin kuin Mestiksen mestari. Tykkään äijän asenteesta ja omistautumisesta ihan kybällä. Ei ole mikään valittava hiiri, vaan seisoo selkä suorana tilanteessa kuin tilanteessa. Rock on, Pike!
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Mielelläni kerron olleeni väärässä. Olisin vielä marraskuun lopussa antanut kenkää. En nähnyt minkään asian edistyvän. Nyt näyttää että on treenattu nimenomaan jotain mikä nyt toteutuu kohdilleen.

Arvostan. Ja nyt harmittaa. Ei se, että Ville tulee, vaan se, että Ville tulee liian aikaisin.

Uskon nyt että Lukkokin kaatuu, jos tämä konsepti pidetään.

Mikä voi olla parempaa? Nopeat suunnanvaihdot, suoraviivainen peli, KARVAUSPELI, kurotetaan se viimeinen 30cm, uhraudutaan... ja nyt ne, mitkä on näyttänyt roiskaisulta onkin hyviä syöttöjä, kun ajoitus on saatu kohdilleen. Taklauspelin paluu! Peluutuskin kohdillaan.

Voin jo sanoa, että vaikka ihmeen kaupalla jäätäisiin neljänneksi niin jos tää pelin ilme pidetään, ei harmita.

Sorry Pike, olin väärässä!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
IFK pelaa raikasta lätkää ja selvästi koko joukkue on sitoutunut tuohon juttuun. Hienoa duunia Pikeltä, vaikka vaikeaa on ollut matkan varrella! Koko IFK-uran ajan olen Pikestä persoonana tykännyt, mielestäni aina kantanut vastuun hienosti eikä ole koskaan lähtenyt selittelemään mitään. Monesti mielestäni Piken IFK on alisuorittanut kuten tämän kauden alku tai viime kauden loppu kun joukkue oli luisumassa suorasta pudotuspelipaikasta pois, mutta nyt joukkue on todella upeassa liidossa! Kun valmentajapäätös on pitänyt tehdä viime vuoden puolella niin mielestäni on ollut ihan perusteltua vaihtaa valmennusta silloin. Onneksi Pike on saanut kuitenkin vetää tämän projektinsa loppuun saakka ja toivottavasti se kantaa nyt hedelmää. Pike ansaitsisi sen todella!
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
IFK pelaa raikasta lätkää ja selvästi koko joukkue on sitoutunut tuohon juttuun. Hienoa duunia Pikeltä, vaikka vaikeaa on ollut matkan varrella! Koko IFK-uran ajan olen Pikestä persoonana tykännyt, mielestäni aina kantanut vastuun hienosti eikä ole koskaan lähtenyt selittelemään mitään. Monesti mielestäni Piken IFK on alisuorittanut kuten tämän kauden alku tai viime kauden loppu kun joukkue oli luisumassa suorasta pudotuspelipaikasta pois, mutta nyt joukkue on todella upeassa liidossa! Kun valmentajapäätös on pitänyt tehdä viime vuoden puolella niin mielestäni on ollut ihan perusteltua vaihtaa valmennusta silloin. Onneksi Pike on saanut kuitenkin vetää tämän projektinsa loppuun saakka ja toivottavasti se kantaa nyt hedelmää. Pike ansaitsisi sen todella!

Kuten jo aikaisemmin todettua niin tämä kausi sisältänyt erilaisia rakennusvaiheita, jotka ovat olleet täysin valmentajasta riippumattomia vaikeuskertoimen nostajia. Alisuorittamiselle tai "alisuorittamiselle" on siis edelleen ne loogiset syyt. Etenkin näin jälkikäteen ne ovat täysin selvästi näkyvillä kaikille. Ymmärrän toki, että marraskuussa vituttaa kun tunteella mennään. Alkuun iso määrä loukkaantumisia, sitten NHL-vahvistusten nopea sisäänajo, NHL-miesten poistuminen ja näiden jälkeen korona. Nyt IFK on pystynyt pelaamaan pidempään samalla, lähestulkoon parhaalla kokoonpanollaan. Tulos on ollut erittäin vakuuttavaa. Tämä näkyi runkosarjan toisella puolikkaalla kaikissa mahdollisissa kuntopuntareissa ja tilastoissa. Nyt ollaan hyvässä liidossa myös poffeissa. Toivotaan että tämä jatkuu. Mitään ei ole IFK tai Pikekään vielä voittanut.

@BOL taisi kirjoittaa myös siitä, että mikäli Villeä ei juuri tähän rakoon olisi ollut mahdollista kokeilla niin varmaan olisi vielä ainakin yksi kausi Pikellä jatkettu. Tottahan toki Salmelainenkin näkee tuloksen taakse, on tästä muutamissa haastatteluissa puhunutkin. Oli etenkin viime kaudella tärkeä taito. Sääli ettei sitä kautta nähty loppuun. Olisi voinut päättyä hyvin.

Sitten semmoisen kliseen keväästä ja siihen kunnon ajoittamisesta kirjoitan tähän loppuun. Pikkarainen tähtää kunnon puolesta kevääseen ihan oikeasti. Tällöin ei jalka välttämättä aina lennä marraskuussa. Juuri nyt on mainitsemaasi raikasta, kuten asiaan kuuluu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jou. Olisiko se sitten hetki, jossa Pikkaraisen osaaminen punnitaan?

Siellä on Liigan välierät meneillään ja parin ennakkosuosikki on nyt alakynnessä. Itse odottaisin raikasta paineistusta ja kaikkipäälle-lätkää, eli samaa kuin tepsien junnuilta. Tuskin tämä sarja mikkihiireilyllä ratkeaa.
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Jou. Olisiko se sitten hetki, jossa Pikkaraisen osaaminen punnitaan?

Siellä on Liigan välierät meneillään ja parin ennakkosuosikki on nyt alakynnessä. Itse odottaisin raikasta paineistusta ja kaikkipäälle-lätkää, eli samaa kuin tepsien junnuilta. Tuskin tämä sarja mikkihiireilyllä ratkeaa.
Juuri näin; miespillulätkä saa riittää ja ne auenneet rotsit laitetaan kiinni. Nyt pitää alkaa pelaamaan, koskee myös meidän syväjäässä olevia tähtipelaajia.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäitä hattuun nyt. Pikkarainen on duuninsa jo tehnyt ja Kari Jalosta lainatakseni, nyt on pelaajien pelit. Ei sieltä nyt enää kukaan vedä mitään kania hatusta, vaan kyllä se valmennuksellinen duuni on jo tehty. Se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö Pikkaraisen pitäisi tehdä enää mitään, mutta pahinta mitä Pikkarainen voisi nyt tehdä, on alkaa säätää jotain. Nyt pitää pysyä rauhallisena ja tehdä sitä samaa duunia, mitä on tehty tähänkin asti ja loput on pelaajien itsensä vastuulla. Ehkä fokus karkasi ja pelaajat kuvittelivat, että tästä sarjasta mennään jatkoon iisisti vähän vain läpsytellen, mutta aivan saatanan varmasti valmennus on tästä puhunut ja painottanut, että näin ei todellakaan ole.

Tuliko jollekin yllätyksenä, miten TPS pelaa? Ei, tai ainakaan ei olisi pitänyt tulla. Tietääkö Pike, miten HIFK:n kuuluu siihen vastata? Pomminvarmasti tietää. Miksi eilen sitten hävittiin? Siksi, että HIFK:n pelaajat eivät yksinkertaisesti pystyneet vastaamaan TPS:n vauhtiin ja peli meni sähellykseksi. Joukkue oli vähän kuriton ottaessaan liikaa turhia jäähyjä, mutta sen he tietävät itsekin. Kun jalat ei liiku, käy juuri niin kuin eilen kävi. Mitä valmennus voi siinä tehdä? Hyppiä itse tasajalkaa vaihtopenkin takana?

Eilinen oli ensimmäinen kerta, kun HIFK:ta haastettiin ihan kunnolla tänä keväänä. Kyllähän muakin vituttaa, että peli hävittiin, varsinkin, kun se hävittiin ihan pelaajien itsensä johdosta. Ei tässä mitään hätää kuitenkaan ole. Vielä. Mun on vaikea uskoa, että toi jengi häviäisi nyt kolmea kertaa putkeen, kun ei ole vielä tällä kaudella kertaakaan tehnyt niin. Mutta onhan sekin mahdollista, tietenkin. Sarja alkaa nyt alusta ja kaikki on edelleen auki. Toivoin tietenkin, että HIFK voittaa kolme peliä putkeen ilman, että edes hiki tulee, mutta eihän se ole realistista.

Meidän parhaiden pelaajien on noustava omalle tasolleen, mielellään vielä parannettava siitä. Ilman heidän panostaan, valmennukselta puuttuu aika helvetisti panoksia. Ei tuon tason pelaajien edes pitäisi tarvita mitenkään erityisesti valmennusta, vaan niiden pitäisi olla niitä liidereitä siellä kentällä ja itse johtaa joukkoja. Nyt on sieltä suunnalta ollut niin hiljaista, että kyllä mun katseeni kääntyvät johonkin ihan muualle kuin valmennukseen.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Pikkaraisella ovat nyt muutaman päivän sisällä edessään uransa tärkeimmät pelit. Uran jatkon ja muutenkin tulevaisuuden kannalta on todella merkityksellistä, viekö hän IFK:n finaaliin vai liittyykö hän siihen runsaslukuiseen valmentajajoukkoon, jonka rahkeet lopulta riittivät vain välieriin asti.

Kun muistelemme Pikkaraisen aikaa viiden tai kymmenen vuoden kuluttua, ajattelemmeko:

a) Pikkarainen oli messias, joka teki jotain, mihin kukaan ei Kari Jalosen jälkeen ollut pystynyt. Ikuinen sankari!

b) Hieno valmentaja, jonka rahkeet eivät ihan riittäneet mestaruuteen. Nousee samaan kategoriaan Antti Törmäsen kanssa. Tervetuloa takaisin milloin vain.

c) Se oli se Selinin jälkeen tullut valmentaja, joka jäi välieriin. Aika latteaksi jäi lopulta tulos. Olihan siinä koronaa ja muuta, mutta parempaan olisi pitänyt pystyä. Menee samaan kategoriaan kuin Selin, Aravirta ja monet muut.

Juuri nyt en toivo mitään enempää kuin sitä, ettei Pikkarainen joudu kategoriaan c. Hän ansaitsisi enemmän.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikkaraisen uran jatko ei todellakaan ole kiinni siitä, miten HIFK onnistuu välierissä ja toivottavasti Pike ei uhraa asialle sekuntiakaan. Se on tietysti sitten toinen juttu, miten HIFK:n fanit hänet assosioivat omissa päiväunissaan, mutta minkään valmennusuran jatkon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Valmentajien kannalta onneksi. Osa faneista tajuaa Pikkaraisen työn arvon jo nyt, osa tarvitsee sen mestaruuden ja osalle ei sekään riitä, koska "Pikkaraisen HIFK pelasi vitun huonosti runkosarjan lopun keväällä 2020" ja koska hän on juntti. Ja kuten huomaamme, kaikkia ei voi miellyttää. HIFK:n fanien arviot Pikkaraisesta eivät siis vaikuta kenenkään uraan pätkän vertaa.

Mutta sanomattakin on selvää, että ilman muuta Pikkarainenkin haluaisi kuulua joukkoon A. Kaikki valmentajat haluaisivat. Se lopputulos ei vain ole yksin valmentajista kiinni.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Minä taas näen tämän hetken tilanteen niin, että nyt olisi paikallaan nostaa niitä kaneja hatusta. Muuttaa taktiikkaa, saada "alisuorittajat" suorittamaan, sillä eihän sitä voi kieltää, että jonkun verran tulosta on tullut odottamattomalta suunnalta ja vähän on ollut tuuriakin.
Pelin sisällä on vaikea reagoida, mutta hyvä velho pystyy siihenkin, eikä tarvitse olla velho ottaakseen aikalisiä kriittisillä hetkillä.
Neljästä mukana olevasta vaikuttaa ikävä kyllä siltä, että velho löytyy porkkanoiden keskeltä. Siellä osataan vaihtaa taktiikkaa, vaikka materiaali ei ole paras mahdollinen ja osataan horjuttaa tuomareita ja sen kautta myös vastustajaa.
Nyt olisi paikallaan nostaa vähän tuoretta kaveria mukaan ja muokata kokoonpanoja, mutta varsinkin muuttaa taktiikkaa esim. puolustusvoittoisempaan peliin. Sellaista playoff on - pelataan vastustajan mukaisesti ja pelataan pois vastustajan avut.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä taas näen tämän hetken tilanteen niin, että nyt olisi paikallaan nostaa niitä kaneja hatusta. Muuttaa taktiikkaa, saada "alisuorittajat" suorittamaan, sillä eihän sitä voi kieltää, että jonkun verran tulosta on tullut odottamattomalta suunnalta ja vähän on ollut tuuriakin.
Pelin sisällä on vaikea reagoida, mutta hyvä velho pystyy siihenkin, eikä tarvitse olla velho ottaakseen aikalisiä kriittisillä hetkillä.
Neljästä mukana olevasta vaikuttaa ikävä kyllä siltä, että velho löytyy porkkanoiden keskeltä. Siellä osataan vaihtaa taktiikkaa, vaikka materiaali ei ole paras mahdollinen ja osataan horjuttaa tuomareita ja sen kautta myös vastustajaa.
Nyt olisi paikallaan nostaa vähän tuoretta kaveria mukaan ja muokata kokoonpanoja, mutta varsinkin muuttaa taktiikkaa esim. puolustusvoittoisempaan peliin. Sellaista playoff on - pelataan vastustajan mukaisesti ja pelataan pois vastustajan avut.
Olet oikeassa, mutta sittenkään ei jotenkin itseä sytytä tuollainen "me ollaan ressukoita jota maailma potkii päähän" kiekkoilu, jota tappara siinä kahvaamisen ja keskialueella pönöttämisen lisäksi harrastaa. Joten mieluummin mennään saappaat jalassa omaa peliä mahdollisimman uskollisesti noudattaen -toki sitä vastustajan mukaan vähän muuttaen- kuin tuolla edellä mainitulla tavalla.

Noi tapolan itkut -kun itse pelaavat megapaskakiekkoa kaikkea rikkoen- ovat jotenkin niin saatnallisen ärsyttäviä, että kestäisin enää IFK:n alkavan samaa paskaa vetämään, joten keinot pitää löytää jostakin muusta kuin tuosta.

Tokihan puolustuvoittoisuus ei tarkoita tapparapeliä, mutta IFK:n kohdalla on myös nähty ikävästi se, mihin se usein johtaa kun joukkue keskittyy vain puolustamiseen. Lisäksi en vielä(kään) luota täysin Tuohimaan kykyyn venyä äärimmäisyyksiin, vaan edustaa sitä perinteistä IFK maalivahtia, jolla vähintäänkin se yksi helppo pitää aina mennä, ja marginaaleissa ei ole varaa edes tuohon.
Eilen näkyi myös se, että puolustuspelin pelinopeus ei riitä enää, jos vastustajan vauhti lisääntyy. Se näkyi karusti myös avauspelaamisessa eilisessä ottelussa.

Mutta en siis usko pelin kuvan olevan tässä, ja edelleen uskon IFK:n olevan vahemmilla jatkoon tästä parista, vaan kirkossa kuulutettu se ei ole, ja se tuli eilen hyvin selväksi.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Olet oikeassa, mutta sittenkään ei jotenkin itseä sytytä tuollainen "me ollaan ressukoita jota maailma potkii päähän" kiekkoilu, jota tappara siinä kahvaamisen ja keskialueella pönöttämisen lisäksi harrastaa. Joten mieluummin mennään saappaat jalassa omaa peliä mahdollisimman uskollisesti noudattaen -toki sitä vastustajan mukaan vähän muuttaen- kuin tuolla edellä mainitulla tavalla.

Noi tapolan itkut -kun itse pelaavat megapaskakiekkoa kaikkea rikkoen- ovat jotenkin niin saatnallisen ärsyttäviä, että kestäisin enää IFK:n alkavan samaa paskaa vetämään, joten keinot pitää löytää jostakin muusta kuin tuosta.

Tokihan puolustuvoittoisuus ei tarkoita tapparapeliä, mutta IFK:n kohdalla on myös nähty ikävästi se, mihin se usein johtaa kun joukkue keskittyy vain puolustamiseen. Lisäksi en vielä(kään) luota täysin Tuohimaan kykyyn venyä äärimmäisyyksiin, vaan edustaa sitä perinteistä IFK maalivahtia, jolla vähintäänkin se yksi helppo pitää aina mennä, ja marginaaleissa ei ole varaa edes tuohon.
Eilen näkyi myös se, että puolustuspelin pelinopeus ei riitä enää, jos vastustajan vauhti lisääntyy. Se näkyi karusti myös avauspelaamisessa eilisessä ottelussa.

Mutta en siis usko pelin kuvan olevan tässä, ja edelleen uskon IFK:n olevan vahemmilla jatkoon tästä parista, vaan kirkossa kuulutettu se ei ole, ja se tuli eilen hyvin selväksi.
Kyllä minäkin uskon, mutta tilanteeseen pitää silloin osata mukautua.
 

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi matsi hävitty jatkoerässä ei muuta isoa kuvaa. IFK:lla on parempi materiaali. Tasoitusta annetaan Kousan ja Auvitun muodossa. Jos korona ei vaikuta liikaa äijien kondikseen, niin tää sarja hoidetaan.
Pike on hoitanut oman ruutunsa mallikkaasti.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Herkeämätön luotto omiin on tietysti tärkeää, mutta jossain vaiheessa se alkaa kääntyä puupäisyydeksi. Olisiko nyt vihdoin aika kokeilla sekoittaa pakkaa, kun ei ole homma toiminut tähänkään asti ykkösellä ja kolmosella?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos tämä näin tulee menemään, että TPS pudottaa IFK:n ihan pelkästään karvausta nostamalla ja paineistamalla ja mitään aseita ei löydetä edes pelien välillä, niin ei niin paljon kyllä harmita se, että hänestä joudutaan luopumaan.
Ei ja Raipe osoittaa silloin, että joukkueen pystyy viemään finaaleihin ilman projekteja ja harjoittelua.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Nyt olisi näytönpaikka. Ketjut uusiksi ja lopettaa se muniin puhaltelu. Ei tässä ole enää mitään hävittävää. Jos ei muuta keksitä, niin sitten vaan myllyt pystyyn tänään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös