Jarno Pikkarainen HIFK:n päävalmentajana

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
Rantasen kirjoitus Pikkaraisen kommenteista kommenteista tiivistää hyvin sen kaksinaismoralismin, mikä jääkiekko -nimisen lajin ympärillä on. Jos maalivahdin yli kelataan tai järjestetään ottelun lopussa jokin hässäkkä "asetelmia hakien" on se monen mielestä osa jääkiekkoa ja playoffseja. Sitten kun joku sanoo vähän pahasti jostain pelaajasta julkisuudessa, niin rikkoo koodistoa ja on tyylitön.

Oikeastihan jääkiekko ei ole urheiluhenkeä nähnytkään, jos historiaa katsotaan. Silti jaksetaan jauhaa jostain kunnioituksesta, kun joku sanoo vähän pahasti ja sitten toisaalta kaukalossa mennään tyylillä kaikki keinot voittoon. Hyvät naurut sai syksylläkin, kun kuuli jotain puhetta koodiston rikkomisesta Laineen kommentoidessa Vancouverin Fortnite -kieltoa. Kyllä tuntuu jotkut ÄIJJJÄT olevan aika herkkähipiäistä porukkaa hokipiireissä.

Toki maalivahtiahan ei saisi periaatteessa kolata koodiston mukaan, mutta sekin on hyväksyttävämpää kuin "loukata" sanoilla.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki maalivahtiahan ei saisi periaatteessa kolata koodiston mukaan, mutta sekin on hyväksyttävämpää kuin "loukata" sanoilla.
Vastustajan kuumottaminenhan vanhin kikka kirjassa. Veini on tässä sarjassa itse mätkinyt kilvellä ja jonkinasteinen potkuliikekin on nähty. You only get what you give.

Edit: Lisätään vielä häsä #SikaKärpät
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks
Pakko myöntää, että Pikkarainen on noussut jo minun suosikkivalmentajakseni IFK:ssa. On todella brändin näköinen koutsi: Iso, arkailematon, sanoo asiat miten ne on, sopivalla tavalla mulkku ja vielä miehen peluuttama ”kaivoslätkä” on kerrassaan mahtavaa katsottavaa! Kärpät on tehty lähes aseettomaksi tässä sarjassa. Kova on luotto huomiseen ja että IFK tekee vuosisadan ryöstön Oulussa.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Huutelua naapurin pöytään, mutta arvostan!
Hieno valmentaja ja pelimies penkin takana. Tää on urheilua ja urheiluun kuuluu henkinen peli (case Vehviläinen). 5/5.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nno yksi lohtu tässä nyt kuitenkin on jos IFK tämän sössii. Eli, valmentajaan ja valmennukseen ei nyt kyllä kaaduta, sillä Pikkarainen on vienyt Mannerta kuin laskiämpäriä näissä karkeloissa. Lähtötilanteet huomioonottaen Pikkaraisen aikaansaama muutos ilmeessä kuin myös taktisesti on tehnyt IFK:sta hetkessä tämän hetken mielyttävintä jääkiekkoa pelaavan joukkueen. Siitä ei puutu enää kuin sellainen Kanadamainen erittäin nopea pelin kääntäminen kiekon voittamisen jälkeen. Toi karvauspeli on liki parasta mitä tässä maassa on viime kausina nähty, ja sikäli on miellstäni sääli -sanoi se vallinin mursu mitä hyvänsä- kun ja jos ei IFK finaaleihin mene. Edge on nyt kyllä kiistatta kärpillä ja se voi olla riittävä voittoon, sillä IFK joutuu nyt lähtemään peliin punnertamaan nitä maaleja vaikka riskilläkin ja se avaa tilaa tällaisille hepomäille.
Mutta siitä ei ole kahta sanaa tosiaankaan, että kumpi näitä pelejä on vienyt. ekoisa peleissä IFK ei vielä pelannut ihan koko 60 minuuttia ja se kostautui. Nyt on enää kyse vain maalinteon tehottomuudesta ja siihen ei valitettavasti voi valmentaja vaikuttaa. Siihen vaikuttaminen oli sen UTJ:n hommaa, ja se ei nyt ihan nappiin mennyt, ja kyllä, osin edelleen on kiinni hommat siitä puuttuvasta sentteristäkin, mutta myös liki käsittämättömät miitasuhteet saaneesta hyytymisestä koko maalienteosta vastaavassa ryhmässä.
Eikä siinä ole enää kyse Kärppien hyvyydestä, vaan ihan puhtaasta tehottomuudesta. Sen voi pelaajat nyt ratkaista vain omissa päissään, että mistä se kiikastaa, mutta ihan käsittämättömästihän se tuntuu olevan kuin jokin tauti joka IFK:hon on tällä saralla iskenyt.

Vielä kerran totean, että Kärpät on tässä sarjassa ollut selkeästi huonompi kaikilla muilla mittareilla, mutta valitettavasti maalit he saavat aikaiseksi niistä muutamastakin paikasta. Ja ikävästihän tässä lajissa vain ne maalit ratkaisevat lopputuloksen.

Joka tapauksessa voi sanoa, että paskan runkosarjan jälkeen on huikee nähdä tällainen IFK. Tässä on nyt kaikkea sitä mitä brändillä tarkoitetaan, paitsi että maalit puuttuvat. Jos IFK pystyy nyt vielä pitämään saman eron kärppiin nähden ja saamaan ne edelleen pelaamaan paska housussa, ja saa lisäksi jotenkin sen maalintekemisen kondikseen, niin menee IFK tästä sarjasta jatkoon. Mutta edelleen viittaan siihen, että paine onnistumiseen on nyt liian kova ja kärpät voi keskittyä paremmin siihen ainoaan joka heillä enää on jäljellä pelistään, eli vastaiskuihin, ja ratkaista pelin lopullisesti niillä, sillä IFK joutuu ehkä avaamaan peliä niin paljon että tälle tarjoutuu entistä paremmin tilaa. Mutta katsellaan nyt.

Kiitos kuitenkin -kävi miten kävi- pelaajille ja valmennukselle siitä pelitavllaisesta muutoksesta, jota voi juuri nyt aivan henkseleitä paukutellen sanoa olevan parasta lätkää mitä tällä kaudella liigassa on pelattu! Valitettavasti se ehkä riitä ja nähdään taas se perustylsä finaali, mutta hienoa se on kuitenkin ollut katsoa.

ps. täsmennän nyt vielä, että kärpät ei missään nimessä ole ollut huono enkä siis halua heitä haukkua, mutta IFK on vaan ollut parempi. Ikävä kyllä sillä ei kuitenkaan ratkaista näitä pelejä, koska tässä ei varsinaisia tyylipisteitä jaeta.

Antaa tämä kuitenkin valoa tulevaisuuteen, jos jengin kasaus vaan onnistuu, ja nyt uskon siihen mitä @BOL jo aiemmin sanoikin, että Pikkaraisella on varmaankin imua jos peli hänen alaisuudessaan näyttää tältä. Mikäli tämä on myös se edelleen kehittyvä trendi -jää siis nähtäväksi, mutta toivottavasti- niin ne pari junnua katuu vielä että vaihtoivat joukkuetta, sillä tämä pelityyli olisi mitä parhainta valmistautumista pohjois-amerikan kaukaloihin. Mutta koska IFK -kuten keskustakin- pettää yleensä aina, niin ei meenä sitten tämän enempää asioiden edelle. :-)
 
Viimeksi muokattu:

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joka tapauksessa voi sanoa, että paskan runkosarjan jälkeen on huikee nähdä tällainen IFK. Tässä on nyt kaikkea sitä mitä brändillä tarkoitetaan, paitsi että maalit puuttuvat.
Tähän täytyy laittaa eriviä mielipide, eli viime pelistä puuttui kokonaan taklaukset, eli juurikin se IFK:n brändi. Muutoin samaa mieltä, loistavaa tekemistä!
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Parastahan tuossa oli Vallinin änkyttäminen lopussa.

Pikkarainen on huikea ukko. Saa minutkin maantaina halliin yli vuoden jälkeen. Edellisen kerran käynyt hallissa firman lipulla. Ikinä ei ole ollut siitä kiinni ettenkö haluaisi rahojani IFK:hon tuhlata, on paljon huonompiakin harrastuksia. Enemmän se on ollut siitä kiinni kun 3 tuntia omasta ajasta mennyt täysin hukkaan. Välillä on tuntunut siltä jopa voitetun ottelun jälkeen. Tämän hetkisessä IFK:ssa sitä pelkoa ei tällä hetkellä ole. Toivottavasti tämä periksiantamattomuus kantaa myös ensi kaudella runkosarjassa koska onhan se ottelutapahtuma myös asiakaskokemus ja tällä pelillä minut tullaan näkemään hallissa todella monessa ottelussa ensi kaudella.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tuon videoklipin katsottuani olen vielä enemmän sitä mieltä, että diggaan tuosta Pikkaraisesta ja paljon. En ymmärrä niitä valittajia ja koodista puhujia, ja kuten Pikkarainen tuossa itsekin sanoo, niin tämä on vain urheilua, eikä sitä pidä ottaa aina niin vakavasti.
Ja saahan Vallin änkyttää tuossa studiossa omaa mielipidettään, mutta ei se ole mikään totuus, vaikka Vallinilla niitä mestaruuksia onkin.
 
Pikkarainen on puunaama ja samalla puulla päähänlyödynnäköinen landepaukku.. ja niinku onkin.. ja se on meille tässä kohtaa vain helvetinmoinen etulyöntiasema! Ei tarvii vittu aina olla kaikki puheet ja ilmeet niinku kiekkoliiton virallisilla sivuilla tapana on ja säännöissä lukee tai ainakin suositellaan.. tai niinku Rantasen koodi menee.. vaan nyt mennään vittu just näillä! Come on HIFK!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Anna palaa Parski-Jarski, bensalenkkari, Pikachu! On ollut hienoa olla karvanoppa-Toyotan kyydissä tänä keväänä!
Ei ehkä kannattaisi noin kovin yllyttää. Meinaan, että se pian puree Petrelliltä illanvietossa toisen korvan pois. No, jos vakavasti puhutaan, niin mielenkiintoinen persoona on tämä teidän tuore päävalmentaja. Hänen ulkoinen olemuksensa ja ulosantinsa ovat jotain sellaista, ettei ikipäivänä voisi kuvitella, että siinä puhuu suomalaisen suurseuran päävalmentaja. Ei ikinä! Kuitenkin, kun hänen näyttöjään tarkastelee, on pakko sanoa, että valmentaa hän osaa. Tänä keväänä hän on tehnyt HIFK:n kanssa aivan timanttista työtä. Ehkäpä kokemuksen ja menestyksen myötä myös teinimäiset särmät hioutuvat tasaisemmiksi.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Ei ehkä kannattaisi noin kovin yllyttää. Meinaan, että se pian puree Petrelliltä illanvietossa toisen korvan pois. No, jos vakavasti puhutaan, niin mielenkiintoinen persoona on tämä teidän tuore päävalmentaja. Hänen ulkoinen olemuksensa ja ulosantinsa ovat jotain sellaista, ettei ikipäivänä voisi kuvitella, että siinä puhuu suomalaisen suurseuran päävalmentaja. Ei ikinä! Kuitenkin, kun hänen näyttöjään tarkastelee, on pakko sanoa, että valmentaa hän osaa. Tänä keväänä hän on tehnyt HIFK:n kanssa aivan timanttista työtä. Ehkäpä kokemuksen ja menestyksen myötä myös teinimäiset särmät hioutuvat tasaisemmiksi.
Pikkaraisen vahvuudet ovat juuri siinä, ettei ole valettu tyypillisen valmentajan muottiin , joka puhuu samoja värssyjä kuin kaikki liigavalmentajat vuodesta toiseen. Hän on The Jätkä : sanoo mitä ajattelee. Yksikään pelaaja ei halua kuulla totuutta itsestään paskasti / laiskasti pelatun pelin jälkeen. Hänessä on ripaus "jortikkaa", vahvan teeskentelemättömän itsensä lisäksi. Ulkoisesti Pikkarainen muistuttaa junttimaista huutokaupan keisaria, eikä istu HIFK:n suomenruotsalaiseen, perus-stadilaiseen muottiin, mutta väliakös sillä. Tärkeämpää on se, että hän ottaa tilan haltuunsa ja omaa painonsa verran auktoriteettiä...ja ymmärtää pelin kannalta tärkeimmät asiat.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Ainakin jossain haastattelussa puhui siihen malliin, ettei alkoholia ainakaan maistu enää. Ainakaan liikaa.
Alkkis-faijahan on jo käsite täällä, joten oikein hyvin istuvat nuokin kommentit tarinaan ;)
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
On kyllä sheriffi mun mieleen. Ja Pikuhan on Salmelaisen ensimmäinen valmentajavalinta. Se on kuitenkin UJn tärkein rekry.

Ja bonuksena, että Tobias tuntee Pikun niin hyvin. Jos tämä on lätkä jota Salmelainen haluaa IFKn pelaavan ja pelaajarekry on myös sen mukaisia (Ei mitään Kouliseja), niin olen varovaisen innoissani.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Dragan Dabic sanoi:
Sen sijaan jos nyt mennään välieriin ja kaadutaan Kärppiä vastaan kunniallisen taistelun jälkeen, niin paljon saa anteeksi sekä Salmelainen että Pikkarainen tämän kauden perseilyjen suhteen.
Muutama viikko sitten tuli kirjoiteltua yllä oleva viesti. Nyt kun siinä juuri näin käy, niin tarkemmin ajatellen anteeksi saa Pikkarainen, ei suinkaan Salmelainen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Pikkaraisen pitäisi kesällä soittaa Kojolle ja kysyä kuinka hommat pidetään näpeissä HIFK:ssa pidemmälläkin ajanjaksolla. Täällä yksi hyvä kevät ei meinaa vielä mitään kun edareista on kyse, sitä voi kysyä vaikka Törmäseltä tai Seliniltä :)

Tykkäsin paljon Pikkaraisen lätkästä tänä keväänä ja haastatteluista, oikeita asioita mielestäni puhui eikä pelännyt heittää vähän vettä löylyyn jne. Toivon todella tämän miehen onnistumista IFK:ssa.
 
Viimeksi muokattu:

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy toivoa ettei taktisia eväitä ole syöty vaan mies pystyy uusiutumaan myös. Muuten tulee erittäin pitkä ja vaikea ensi kausi. Play off-suoritus oli mallikas, vähän jäi uupumaan mutta sitä en laittaisi kokonaan Piken piikkiin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko, että ensi kaudella koutsiin kaadutaan. Uskon, että runkosarja on tasaisempaa ja laadukkaampaa kuin tällä kaudella ja näkisin, että pudotuspeleissä ollaan valmiimpia ja nälkäisempiä kuin pitkään aikaan ottamaan se isännän ote ja kannu himaan.

Viides kerta välierissä ensi keväänä pitää olla Pikkaraisen minimitavoite, tai korjataan sittenkin että oikeastaan sen pitää olla itsestäänselvyys, ja minimitavoite on mestaruus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko, että ensi kaudella koutsiin kaadutaan. Uskon, että runkosarja on tasaisempaa ja laadukkaampaa kuin tällä kaudella ja näkisin, että pudotuspeleissä ollaan valmiimpia ja nälkäisempiä kuin pitkään aikaan ottamaan se isännän ote ja kannu himaan.
Just näin. Runkosarjassa voi ajoittain olla aavistuksen tahmeaa, mutta vain aavistuksen ja vain siitä syystä, että on treenattu niin perkeleesti. Ja sellainen pieni treenijumikaan ei tuloksen tekemiseen saa vaikuttaa. Luotto on kyllä kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös