Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 689 675
  • 3 212
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Omalta kohdaltani vastaan tämän ketjun avaavaan otsikkoon: Jarkko Ruutu on kovaa pelaava Rotta.

Jollakin tavoin kiehtova persoona...

Omituinen höpöttäjä...
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti matti&teppo
En tiedä mitä te muut lätkästä haluatte mutta mulle S/M-liiga tai koko muu lätkäviritys ylipäänsä on yksi viihteen muoto.

Asia ei ainakaan mulle ole noin yksinkertainen. Lätkä on myös viihdettä, parhaimillaan ja monipuolisimmilllaan(jolloin siihen kuuluu sallitun kovan pelin lisäksi myös aivan suruton sikailu ja tappelut) helvetin hyvää sellaista, mutta jos seuraan kannattamaani joukkuetta(Jokerit, maajoukkue) pudotuspeleissä, ei mikään, koskaan, ikinä voi olla tärkeämpää kuin matsin voittaminen. Ei edes lähelle eikä sinne päin. Voitto, voitto, voitto - kaikki muu on paskaa. Pitkät runkosarjan illat ovat välillä toinen juttu ja niissä esim. Jortikan joukkueet, kuten Jokerit nyt, eivät tarjoa useinkaan katsojille rahan vastinetta - sen myönnän mukisematta.

Tietenkään ryminäviihde ja voittaminen ei ole toistensa poissulkevia asioita, mutta SM-liiga ei ole NHL ja täällä nyt on oikeasti eri säännöt ja pelikulttuuri, eikä niitä ei voi pelin aikana muuttaa. Tai voi yrittää, ja rispektiä siitä minultakin saa, muttei se voittamista palvele.

Voittamisen kulttuuri. Jos sitä ei tavoittele ja arvosta yli kaiken huippu-urheilussa, niin sitten ei kannata niin vakavasti mestaruuksista haaveillakaan. Mutta toisille voittaminen on toissijaista ja mikäs siinä, kunhan sellaista ajattelua ei tartuteta Jokereihin tai Suomen A-maajoukkueeseen (joka nyt ei ole niin hirveästi voittanutkaan, mutta pointti varmaan tuli selväksi.)

Ja Ruutu on edelleen yksi suosikkipelaajistani. Varsinkin Jarkko.


edit. sellaista kulttuuria -> sellaista ajattelua
 
Viimeksi muokattu:

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä Panzerfaust

No mutta enhän mä väittänytkään mitään muuta. Ainoa, tosin erittäin lievä, muotoseikka on se ettei S/M-liigan voitolla loppujen lopuksi ole sen suurempaa merkitystä. Itse haluaisin HIFK:n voittavan mutta loppujen lopuksi se on luitenkin vain yksi liiga. Ja miksi mä tykkään IFK.sta on sen takia että niiltä voi odottaa mitä vaan. Tänään kuulemma jätkät ollut kuumana ja matsi mennyt sen takia kiville. Iso homma, toi purukka voi maanantaina olla ihan erilainen.

Maajoukkue on eri juttu, siinä pelataan kuitenkin oman maan eikä minkään seuran puolesta. Sitäpaiti, ne ei tahkoa lähemmäksi kuutakymmentä karsintamatsia joka vuosi. Ja plus vielä yksikin juttu, kansainvälisissä lätkäpiireiisä on kuitenkin niin suppea piiri että vastustaja on liian usein joko Venäjä tai Ruotsi joille ei saa hävitä koskaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti kurre
Jarkko Ruudussa on tasan yksi huono puoli. Kentällä hän on tyhmä. Mutta toisinaan on yhtä juhlaa katsoa kovia, PUHTAITA, niittejä. Mies voisi jo vihdoin lopettaa törrtöilyt ja keskittyä olennaiseen. Vaan näin tuskin tulee käymään.

En nyt sanoisi kuitenkaan parin (1½) kehnommin menneen pelin perusteella, että hän nyt tyhmä olisi.

Nyt jos hän ja Ara löytävät keinon jolla suunnata suunnaton energia oikein, on joukkueella käytettävissä kova ja armoton pelaaja josta vieläpä on suurta hyötyä omassa roolissaan joukkueelle.

Edelleen, miehessä on paljon hyvää - se on vain kaivettava esiin tuon vauhdin ja kouhotuksen alta: aivan kuin timantin hioisi.

Kaikki tietävät millaisiin suorituksiin JR kykenee parhaimmillaan - vastustaja kokee nämä hetket kylläkin tuskallisina ja mahdollisimman ikävinä.

vlad.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti vlad
Edelleen, miehessä on paljon hyvää - se on vain kaivettava esiin tuon vauhdin ja kouhotuksen alta: aivan kuin timantin hioisi.

Kaikki tietävät millaisiin suorituksiin JR kykenee parhaimmillaan - vastustaja kokee nämä hetket kylläkin tuskallisina ja mahdollisimman ikävinä.

vlad.

Juuri näin. Jarkolla on paljon sellaista lahjakkuutta fyysisessä mielessä, mitä todella harvalta liigapelaajalta löytyy. Nyt se liigaan sopiva positiivinen energia ja fyysisyys pitää kaivaa vain esiin. JR tulee olemaan vielä tässä sarjassa huipputärkeä pelaaja HIFK:lle - uskokaa pois.
 

Hevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti Metsästäjä
Lukosta löytyy yksi todella fyysinen Jarkko Ruudun kaltainen pelaaja nimittäin Ville Snellman.

Ai Ville "0+0 maaleja kun lunta tulee" Snellman? Hahah. Kehtaa edes Rudiin verratata. Maajoukkueen vakiohyökkääjän ero länsisuomalaiseen kikkarapäähän on huimaava. Ei auta itkeminen. Kyllähän Pasi Peltonenkin yritti väittää ihan Iltalehdessä, että Rudi ei ansaitse NHL paikkaa. Ihme sällejä siellä lännessä.

Rudilta -20% jälkipeliä niin hän on yksi joukkueen MVP:stä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Taas tuli nähtyä ämmä Ruutun rottailua. Käsittämätöntä, että joku voi väittää tollaisesta pelistä olevan joukkueelle hyötyä ellei joukkueella sitten tarkoiteta vastustajaa. Kaverin kasetti ei tunnu kestävän yhtään ja viettää suurimman osan peliajastaan rähmällään jäässä.

Äijämäisyyttä miehen otteissa ei ole hitustakaan ja Metsästäjän mainitsema snbukin on tosiaan fyysisempi pelaaja kuin Jarkko.

Lisätty:

Tuo mitä rommeli alempana toteaa vie lopunkin arvostuksen Jarkolta(jos sitä joskus on hitunen ollut). Tempaus kyllä osoitti ettei arvosta toisia pelaajia yhtään.

Enkä kyllä ymmärrä minkä lätkätietäjän ihmisestä tekee, jos arvostaa rottailua? Taitokiekko ja aito fyysisyys kunniaan!
 
Viimeksi muokattu:

raimobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leplax IFK, Vasa IFK, HIFK
MVP

Kun Ruutu saa tunteet pintaan katsomossa, ja vielä kauempana kotisohvalla tai täällä päätteen ääressä niin miettikääpä vaan miten siellä kaukalossa vastustajien päässä ritisee !

Täällä TV:n tai lehtijuttujen perusteella tilittäviä kehoittaisin oikeasti raahaamaan itsensä paikanpäälle katsomaan pelejä.
Ja oikeasti pinnistelemään sen eteen että pyrkii unohtamaan kaikki ennakkoasenteet, toisten kertomat jutut, tilastot ja muut, (-ei oo helppoa) ja pyrkiä seuraamaan mitä se Ruuttu siellä jäällä tekee.

Mies taistelee, ottaa turpaan, kaatuilee, ärsyttää, tsemppaa omia, psyykkaa tuomareita, heittää läppää, ronkkii, ajelee, vittuilee ja hämmentää kaikin mahdollisin tavoin sekoittaakseen vastustajan pakkaa. Sarjan ensimmäisessä pelissä Rudi sai Gillin kympille ja Rolosonin keskittyminen katosi täysin ekaerässä ja IFK:n toinen maali tuli helpon näköisesti. Tätä tarvitaan kun vastassa on Lukon tasoinen joukkue.

Valitettavasti homma jäi eilen kesken. Vaikka olin paikanpäällä niin eilinen taklaus jäi itseltäni Henriksonin lailla näkemättä ja siksi en voi ottaa kantaa siihen oliko taklaus puhdas vai tekikö Porkka Rudit ja voitti joukkueelleen ison edun?

Jatkossa tulee olemaan ikävä Rudia ja Romania. Nämä on juuri niitä miehiä joista täällä itketään, mutta otettaisiin koska tahansa omaan joukkueeseen. Jos joku jotain muuta väittää niin ei ymmärrä lätkästä mitään TAI on niin psykoosissa ettei vain suostu päästämään päähänsä kylmiä totuuksia.

Maanantaina toivottavasti esim. Lennu ottaa roolia. Ainakin edellytykset ja asenne antaisivat aihetta...

Edit; Typot
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Pellehän tuo Ruutu tosiaan on. Eilisen taklauksen jälkeen jokainen pelimies olisi mennyt edes katsomaan miten kaverin kävi. Ruutu taas luisteli idioottimainen hymy naamallaan vaihtoon, eikä edes ymmärtänyt ulos ovesta mennä vaikka ottelurangaistus tulikin.
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
PELOTE ja "pelote"

Tätä Lukon ja Hifkin paria on nyt ruodittu monelta kantilta ja aika oikeaan ovat ennakkoveikkaukset ainakin tähän asti osuneet. Kuumaa on ollut puolin ja toisin.

Ruutu sai Helsingissä lukon pelin aluksi suht sekaisin ja siitä pitää miehelle hattua nostaa ei siinä mitään. Olen samaa mieltä kuin moni muukin tässä ketjussa, että mies olisi loistava pelimies tyyliin meitin Topo, jos keskittyisi oikeisiin asioihin, eli kiekolliseen peliin. Voisihan siinä ohessa antaa muutaman kovan niitin, kun paikka tulee, mutta tyhmää se on pelkästään kontaktia kaukalossa hakea. Itse ottaisin tyytyväisin mielin kovaa, mutta rehdisti pelaavan Jarkko Ruudun omaan joukkueeseen.

Perjantaisessa pelissä tein sellaisenkin havainnon, että ehkä tuo yleisön hampaissa oleminen antoi liikaa energiaa kyseiselle kaverille ja sitä kautta lataus meni yli.

Kuten ennakoissa ounasteltiinkin, että vaikka peli on ollut kovaa, niin kumpikaan ei ole ottanut taka-askelia. Lukosta nimet Gill, Topo ja Torkki ovat hoitaneet tuon fyysisen puolen ja tehneet sen nimenomaan fiksusti ns. oto hommina, jolloin oma peli ei siitä ole kärsinyt.

Joku toi aiemmin esiin nimen Shelley, joka jo olemuksellaan tuo ryhtiä muuhun joukkueeseen ja tiettyä kunnioitusta myös vastustajan taholta. Aivan samaan kategoriaan laittaisin myös Gillin. Kaveri ei ole uhonnut lehtien palstoilla, eikä haukkunut tuomarilinjaa, vaan kuten itsekin aluksi sanoi "vähintä mitä voin joukkueelle tuoda on läsnäolo". Yhtään törkeyttä ei ole tapahtunut/niitä ei ole katsottu läpi sormien kun tämä mies on ollut kentällä, mutta ei siitä tarvii niin pirusti uhota.
 

Muerte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: MVP

Viestin lähetti raimobrax
Jatkossa tulee olemaan ikävä Rudia ja Romania. Nämä on juuri niitä miehiä joista täällä itketään, mutta otettaisiin koska tahansa omaan joukkueeseen. Jos joku jotain muuta väittää niin ei ymmärrä lätkästä mitään TAI on niin psykoosissa ettei vain suostu päästämään päähänsä kylmiä totuuksia.
Höpöhöpö, en suostu olemaan psykoosissa. Väitän myös tietäväni jääkiekosta jotain. En ottaisi em. herroja missään nimessä joukkueeseeni. Ehkä Lukon ja Hifk edellisessä kohtaamisessa Jarkon avulla saivat horjutettua Lukkoa ja saivat maalin aikaiseksi, mutta kyllä eilen Hifk:n tappioon osasyynä oli Jarkko Ruutu. Väitänpä myös, että Jarkon syytä oli myös se, että TPS lopulta käänsi voiton vuoden -99 finaaleissa.

Tällaisenko miehen ottaisin joukkueeseeni, en helvetissä.
 

xXx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja fyysinen peli
Viestin lähetti Rommeli
Pellehän tuo Ruutu tosiaan on. Eilisen taklauksen jälkeen jokainen pelimies olisi mennyt edes katsomaan miten kaverin kävi. Ruutu taas luisteli idioottimainen hymy naamallaan vaihtoon, eikä edes ymmärtänyt ulos ovesta mennä vaikka ottelurangaistus tulikin.


Toi on kyllä jokseenkin perseestä. Kyllä vastustajaa pitää kunnioittaa, vaikka kuinka "kova" olisikin.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Re: MVP

Viestin lähetti raimobrax

Täällä TV:n tai lehtijuttujen perusteella tilittäviä kehoittaisin oikeasti raahaamaan itsensä paikanpäälle katsomaan pelejä.
Ja oikeasti pinnistelemään sen eteen että pyrkii unohtamaan kaikki ennakkoasenteet, toisten kertomat jutut, tilastot ja muut, (-ei oo helppoa) ja pyrkiä seuraamaan mitä se Ruuttu siellä jäällä tekee.

Mies taistelee, ottaa turpaan, kaatuilee, ärsyttää, tsemppaa omia, psyykkaa tuomareita, heittää läppää, ronkkii, ajelee, vittuilee ja hämmentää kaikin mahdollisin tavoin sekoittaakseen vastustajan pakkaa. Sarjan ensimmäisessä pelissä Rudi sai Gillin kympille ja Rolosonin keskittyminen katosi täysin ekaerässä ja IFK:n toinen maali tuli helpon näköisesti. Tätä tarvitaan kun vastassa on Lukon tasoinen joukkue.

Hauska kaveri olet.
Porissa näin muistaakseni kaksi (2) Ruudun peliä. Kummassakin ottelussa pääosassa oli mailalla hakkaaminen ja rottamainen ronkkiminen. Kyllähän joka joukkueessa on pelaajia, jotka ronkkivat ja pelaavat epäreilusti. Heille on oma nimityksensäkin. "Kusipäät". No hyvä. Kusipäitäkin tarvitaan liigassa. Olisi Ässätkin tylsä joukkue vailla Korpisaloa. Toki myönnän, että ensimmäisessä Ässä-pelissä Ruutu oli joukkueensa kirkasta parhaimmistoa. Toisessa lähinnä keskittyi ronkkimiseen.
Kyllähän Ruutu on pelimies, mutta sitä en tajua, että jotkut jaksavat oikeasti mainita kovan ja taktisen (ei sanatarkasti) pelimiehen merkkinä tuomarille mussuttamisen, medialle mussuttamisen ja KAATUILUN. Anteeksi.. nyt en tajua. Kova pelimies tsemppaa viimeiseen asti, ärsyttää vastustajiaan, taklaa kovaa ja rehellisesti . Kaatuilu ja turha itkeminen ei kuulu kovalle pelimiehelle. Ei jalkapallossa, eikä jääkiekossa. Filmitähdet pois urheilusta. Tämä koskee tasan jokaista filmaavaa peluria. Ja niitä riittää, tiedän.

Nooh. Kieltämättä herra on persoona ja hyvä peluri. Kunhan vain tajuaisi kunnioittaa hieman muita pelaajia (monella sama vika) ja olla itkemättä mediassa. Mutta noh. Antaa olla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Re: Re: MVP

Viestin lähetti Jurvanen
Kaatuilu ja turha itkeminen ei kuulu kovalle pelimiehelle. Ei jalkapallossa, eikä jääkiekossa. Filmitähdet pois urheilusta. Tämä koskee tasan jokaista filmaavaa peluria. Ja niitä riittää, tiedän.

Täytyy tunnustaa että tässä kyllä menee omakin rajani. Ärsyttäminen, provosointi, tunteiden nostattaminen, armoton taklaaminen - on hienoa nähdä sellaista taistelua. Mutta sille ei vain voi mitään että näyttää todella vastenmieliseltä, kun pelaaja kaatuu akrobaattisesti ilmavirrasta tai kevyestä kosketuksesta. Se voi hyödyttää omaa joukkuetta ja en keväällä tule itkemään, jos esim. tsekit asiasta tulevat kärsimään (mutta kyllä siinä tapauksessa jos vastassa on joukkue joka ei itse näyttele) - mutta ei vain voi sille mitään, että tuo jatkuva kaatuilu ja filmaaminen on äärimmäisen vastenmielistä.
 
Kyllähän kaatuilu on ikävää. Joku antoi hyvän pointin aikaisemmin. Tuomarit eivät vihellä jäähyä ellei koukittava kaadu. Monesti näin tosiaan on. En Ruutua laittaisi siihen kategoriaan, jotka joutuvat kaatumaan vastustajan ronkkiessa vauhtia pois. Ruutu yrittää tehdä pelistä jalkapalloa. Ymmärrän kyllä (vaikkein silti hyväksy) kun esim. J.Jokinen sukeltaa monen todellisen koukun jälkeen ja yrittää avata tuomarin silmät. Toisaalta.. helvetin hyvä, ettei JJ osaa kunnolla ja tuomarit ei anna jäähyjä niistä sukelluksista vastustajalle ja sekin on todella pellemaisen näköistä. Mutta Ruutu yrittää selvästi tehdä tästä kaatuilusta taidetta.

Mies on omassa hommassaan hyvä, mutta jättäisi futiskentille joutsenet ja tekisi sitä mistä häntä arvostetaan. On kyllä käsittämätöntä, että arvostusta saa ilmavirran mukana kaatumisesta tai tuomarille itkemisestä. Kovista taklauksista, ikävästä sääntöjen rajamailla ronkkimisesta, vastustajan korvaan vittuilemalla on paljon tehokkaampi vaikutus. Ja sitä hommaa kyllä "rotissa" arvostan.

Ruutua kehutaan monesti fiksuksi kaveriksi ja varmasti kirjaviisas voi ollakin. Mutta kovasti jää välillä aivot pukuhuoneeseen kun mies jäälle lähtee. Voivi olla kova vahvistus. Ja tälläkin kaudella monessa pelissä on vahvistus ollutkin. Joukkuetta ei kuitenkaan jäähypenkiltä auteta. Varsinkin jos sen on saanut tuomarille kieltä näyttäessä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti vlad
En nyt sanoisi kuitenkaan parin (1½) kehnommin menneen pelin perusteella, että hän nyt tyhmä olisi.

Omasta mielestäni ainakin ensimmäinen peli Helsingissä oli Rudilta hyvää kiekkoa. Operoi joka puolella kenttää agitoiden vastustajia ja saaden tätä myöden hämmennystä aikaa. Omalla maalilla Rudi oli puolustamassa Vokounia ja vastustajan maalilla aiheutti jatkuvasti kuumia hetkiä. Taklasi kovaa tilaisuuden tullen. Mikäli kyseisessä ottelussa vaakakuppi olisi kääntynyt IFK:n hyväksi Rudi olisi ollut sankari. IFK:n häviö ei taasen mennyt lainkaan Rudin piikkiin, joten en voisi sanoa missään nimessä Rudin esitystä lähellekkään kehnoa ensimmäisessä ottelussa. Toista ottelua en nähnyt, mutta eipä tuokaan Rudin puuhiin ratkennut, vaikka äijä otsikoihin nousikin.

Jarkko Ruutu muistuttaa hyvin paljon Esa Tikkasta. Tikkanen oli vastaavanlainen agitoija saaden vastustajissa sekasortoa ja hämmenystä aikaan. Tiki teki nimenomaan myös hyvin paljon "rottamaisia" tekoja, mutta pelasi myös kovaa. Ei ollut esimerkiksi harvinaista, että Tikkanen tempasi vastustajan tähtipelaajaa pelin ollessa jo poikki polvitaipeille aiheuttaen valtavan myräkän, ja itse jossain kaukana tapauksen keskipisteestä hymyili kieroa hymyään. Tosin Tiki oli myös valmiina haasteen tullessa ketä tahansa vastaan. Tikkasella oli myös vastaava taito omata "veltot" jalat eli helposti oltiin perseeltään vastustajan ottaessa kontaktia, ja perään tuli tietty kuuluisa virnistys. Tiki-talk on oma brandinsa, joten tälle asteelle Rudi ei yllä, mutta kiitettävästi Rudi valistaa vastustajan pelaajia sanavarastollaan tilanteessa kuin tilanteessa. Myös Jakke on silloin tällöin urallaan hoitanut varjostustehtäviä, mutta tässä yhteydessä kyseisistä pelaajista on turha puhua samassa lauseessa - Tiki oli legendaarinen.

Off-topikkina mainittakoon, että toivottavasti Suomessa ei esimerkiksi maikkarin (analogisen) kaksikon suhtautuminen taklauksiin ole vallitseva. Yleensä taklauksen kuin taklauksen tapahtuessa dialogi on suunnilleen seuraavanlainen:- Anu:"Ja siinä oli kova taklaus." - Juti selitellen:" Niin, mutta siinä ei ollut mitään väärää...". Miksi aina pitää selitellä melkein jokaisen taklauksen oikeellisuutta ja oikeutusta?

edit: Silloin tällöin pitää löytyä syntipukki heikoille tuloksille. Vaikuttaa,että Rudi on saamassa tätä viittaa jo joidenkin omienkin kannattajien osalta.
 
Viimeksi muokattu:

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Ruutuhan on nimenomaan agitaattori, ei niinkään perinteinen pf, eikä todellakaan mikään "poliisi". Harvinainen pelaajatyyppi SM-liigaan, eikä pelityyliä oikein ymmärrettä. Ruutun rooli on nimenomaan hankkia vastustajalle jäähyjä ja aiheuttaa vastustajan riveissä sekasortoa. Oli huvittavaa katso miten kokeneidenkin NHL-miesten peli sekoaa Ruutun onnistuessa. Helsingin pelissä ehdottomasti Hifkin paras ja tärkein pelaaja. Jäi jäähyissä selkeästi plussalle. Raumalla meni sitten yritys yli, mikä onkin Ruutun suurin heikkous. Ailahtelee roolissaan liikaa.

Canuckscentral.com:

Background: Ruutu, the infamous "dirtiest player in Europe" and former Helsinki captain, earned one-way deal in Vancouver after stepping into prime time during the injury-ravaged home stretch of the 2000-2001 season. He showed that he could be an above-average agitator -- as long as no one assassinates him first.

Assets:

• Excellent physical presence
• Good all-around skills (for an agitator)

Flaws:

• Poor discipline

Ja mitä tulee Ruutun arvostukseen agitaattorina niin hakekaapa esim. Googlesta sanoilla agitator ja NHL niin Ruutun nimi putkahtelee esiin aina ensimmäisten joukossa.

Ja mitä tulee Ruutun pelityyliin NHL:ssä ja täällä, niin ei ne juurikaan eroa. Samanlainen "idiootti" se on sielläkin. Omat rakastaa ja vastustajat vihaa. Tässä kommentteja rapakon toiselta puolelta:

"Nash, Avery, J. Ruutu are exactly what is wrong with the league."

"Get rid of the Ruutu, Cooke, Nash, Tootoo, Tucker type players. I would much rather see the heavies go toe to toe then watch Ruutu or Tootoo slice and dice guys with their sticks or run them from behind."

"Jarkko Ruutu never seemed to stop yapping at Wild players or referees."

"I see Darcy on equal grounds with Sean Avery, Jarko Ruutu or Jordin Tootoo (though Tootoo and Ruutu have more skill potential). He's a pest and a decent one at that. All three of those guys take dumb penalties on occasion, but they also pester the hell out of the opposition, draw penalties, and get both the crowd and their teammates geeked up with a hit, or a fight, or a facewash in a scrum."

"View Poll Results: Rate your personal Ruutolerance

Wild enthusiam. 44.44%
Grudging admiration. 28.40%
Disgruntled tolerance. 11.11%
A yark of what? 2.47%
Mild dislike. 4.94%
Severe irritation. 3.70%
Irrational hatred. 4.94%"

"Ruutu's brand of pestiness is just to facewash opposing defenders and hope they punch him back, or to take Olympic-class dives to draw penalties, or just to stick his tongue out and act like an idiot. I don't think opposing guys are really that aggravated by him ... I just think they think he's a knob. He's almost in the Barnaby class of on-ice clown."

"there was no stopping Gaborik in the series, until they put Ruutu out against him to shadow him. then he failed to get back on the scoresheet. he was invaluable against the Wild"

"being a pest isn't just about drawing penalties (although Ruutu does do a lot of that). it's about getting other guys off their game. and if you noticed for example last season when everybody said Forsberg couldn't be contained, and nobody could stop him. then when the Avs took on the Canucks, Ruutu again shadowed Forsberg, and shut up the Avs fans as the only column that Forsberg ended up on the scoresheet was the PIMS section."

"who are the top three agitators who can fight?:
1. JARKKO RUUTU - can throw the punches when the opportunity comes
2. Jordin Tootoo - can fight with ANYONE..but needs to clean up his act (will come with time!)
3. Matthew Barnaby - does what he has to, to care of any "funny" business!

Ja sit kysymykseen et onko Ruutu kova pelaaja vai rotta? Mielestäni kovaa pelaava rotta eli agitaattori. Tätä pelaajatyyppiä kuuluukin vihata, se tarkoittaa vain sitä että on onnistunut roolissaan.
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Re: MVP

Viestin lähetti raimobrax
Maanantaina toivottavasti esim. Lennu ottaa roolia. Ainakin edellytykset ja asenne antaisivat aihetta...
Fagu myös. Kun ei miehistä kerran ole pisteiden tekijöiksi, niin ottakoot uudet roolit joukkuessa. Eli seuraten rudyn mallia vastustajaa sekoittamaan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä jatketta Zaluunin lainauksille:"...mm Burke signing Ruutu was suprising. I know he played pretty well down the stretch and in the playoffs, but this is RUUTU we’re talking about. He was benched for a big chuck of time, playing only when someone’s hurt for the first half of the season. Crow didn’t even LIKE him (just like he didn’t like Skudra and look what happened?)~ But I’m liking that move. *nods* Ruutu’s becoming my favourite agitator~ He’s is SO FREAKING ANNOYING! haha XD Since Matt Cooke found his “scoring touch” he hasn’t been as much of being an agitator. Ruutu on the other hand, did a brilliant job in the Blues series. Drawing some KEY penalties. Besides, he hasn’t been taking stupid penalties like he used to. I’m slowing changing my mind from hating him last season to viewing him as sort of an asset to the team...."

Erään Canucks-fanin mielipide Jarkko Ruudusta. Googlettamalla haettu ja lähteenä Obliviusmind.net (jonkin yksityishenkilön kotisivu?). Mutta antaa toivottavasti jonkinlaista valistusta Ruudun otteista NHL:ssä suhteessa SM-liigaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Re: Re: MVP

Viestin lähetti puna-hundi
Fagu myös. Kun ei miehistä kerran ole pisteiden tekijöiksi, niin ottakoot uudet roolit joukkuessa. Eli seuraten rudyn mallia vastustajaa sekoittamaan.

Sehän on onnistunut tähän mennessä niin älyttömän hyvin tuo vastustajan pelin sekoittaminen...

Mielestäni IFK:n kannattaisi pikkuhiljaa alkaa pelaamaan enemmän jääkiekkoa, koska fyysisessä pelissä tulee selkeästi kuonoon koko ajan, ja sen lisäksi lukon hermokontrolli on ollut tähän asti täysin ylivertaista IFK:n edessä. Toivottavasti myös jatkuu näin. Petteri Sihvonen totesi ennen playoffeja että IFK:n suurin vastustaja saattaa olla omat fanit jotka huutavat "AJA!" vaikka pitäisi pelata fiksusti. Tähän mennessä on näkynyt varsin hyvin. Etenkin eilen lukolla oli vähintään 4 läpiajoa, ei siinä paketti kyllä kasassa ole IFK:lla.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ulkopuolisen silmin...

Jarkko Ruutu-nimisestä kaverista ei ole HIFKoolle tällä hetkellä muuta kuin haittaa. Sekoitti eilen OJ:n ketjun pelin? Hankki typerän ulosajon? Muutenkin tuntuu ulospäin siltä että HIFK keskittyy, valmentajaa myöten, kaikkeen muuhun kuin olennaiseen. Ara valittaa tuomareista ja vastustajan filmaamisesta. Kysyisin vaan että onko esim. J.Ruutu filmannut tällä kaudella? Ara ja HIFK keskittykää olennaiseen, pelatkaa täysillä ja puhtaasti välittämättä tuomareista ja tukkajukista, niin kaikki mahdollisuudet jatkoon pääsylle on olemassa. Seuraava ottelu tulee olemaan tämän sarjan THE GAME. Siihen kaikki peliin ja voitto kotiin, niin saadaan nähdä kunnon finaalipari...Jokerit-HIFK
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Hal Gillin kommentti Ruudun kaltaisista pelaajista tämän päiväisessä Iltasanomissa meni seuraavasti Ne ovat häpeäksi kiekkoilulle tuollaiset, jotka luulevat olevansa kovia poikia. Ruutu on itse yksi pahimmista sukeltelijoista, Gill tukistaa.

Gillillä on varmasti varaa kommentoida asiaa, koska itse pelaa myös kovaa. Mutta kyllähän tuosta saa selvän käsityksen siitä, ettei Ruudun kaltaisia pelaajia pidetä oikein minään edes änäripiireissä.
 

Ake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti L4E


Gillillä on varmasti varaa kommentoida asiaa, koska itse pelaa myös kovaa. Mutta kyllähän tuosta saa selvän käsityksen siitä, ettei Ruudun kaltaisia pelaajia pidetä oikein minään edes änäripiireissä.

Supertähti Hal Gill edustaa änäripiirien yhteistä kantaa... jep jep! Kovin menee mutu-tuntumalta käsityksesi.
 
Viestin lähetti Ake
Supertähti Hal Gill edustaa änäripiirien yhteistä kantaa... jep jep! Kovin menee mutu-tuntumalta käsityksesi.

Jody Shelleyhän sanoi kanssa hauskasti, kun hänelle kerrottiin, että Ruutu olisi sanonut huonosti hänestä. "I don't even know who he is, so I don't know why he says those things"

Sikäli.. ei siellä J.Ruutu nauti mitään superstaran statusta ja on ihan normaali kuolevainen. Pelaa tyylillään. Turha siitä kiistellä, kuka löytää eniten puolesta tai vastaan lausuntoja googlettamalla. Niitä löytyy aivan varmasti molempiin suuntiin. Ja samaten turha kertoa kirjoittajille, että ette vain ymmärrä hänen pelityyliään. Moni ymmärtää kyllä aivan hyvin eikä silti pidä häntä minään. Toiset pitävät. Ja kyllä tuo Hal Gillin lause pätee aivan hyvin liiga- ja nhl-kiekkoilijoiden suuhun. Eniten olen kuullut haastatteluissa negatiivisia lausuntoja filmaajista. Kukaan ei tunnu kehuvan sukeltelijoita. Paitsi omat fanit :D
 

#76

Jäsen
Positiivista Ruudussa on, että mies ei huomenna pelaa. Voisikohan liiga antaa vielä lisää penaltia, ettei tarvitse pilata koko sarjaa, jos vaikka valmentajan vaihdos herättäisi joukkueen pelaamaan eikä lukemaan lehdista miten muka ovat kovin mestarisuosikki, vaikka tiimissä on alisuorittajia vaikka kuinka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös