Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jari Kurri jokerijohtajana

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana faro, 02.10.2013 klo 22.29.

 1. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kaksi tärkeintä asiaa:
  - Jokeriperhe oli oikeasti silloin Jokeriperhe. Eteläpääty kukoisti, kaikki puhalsivat yhteen hiileen.
  - Junioritoiminta palautettiin uskottavaksi. Keklun aikana junioritoiminta oli varmaankin parasta 2000-luvulla ja lähellä olleena voin sanoa, että silloin Jokerien juniorijoukkueisiin oli järjetön vetovoima. Siitä esimerkkinä esim. A-juniorien finaalijoukkue v.2012: Parasta A-luokkaa! Lukuisia NHL-pelaajia ja muita huippuja – tämä suomalainen junnujoukkue oli huima tähtihautomo - NHL - Ilta-Sanomat

  Kekäläisen suurin virhe oli Kilpeläiseen&Lämsään luottaminen, etenkin näistä ensimmäiseen. Edelleen väitän, että oikealla maalivahdilla olisi mestaruus tullut 2012 tai 2013. Esimerkiksi kevään 2011 Jan Lasakilla.
   
 2. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Nuokin ovat oikeastaan vain seurausta niistä vieläkin tärkeämmistä asioista, eli

  -Koko organisaation toiminta- ja vaatimustasojen nosto ammattimaiselle tasolle, sekä
  -organisaation uusien mission vision, strategian ja toimintatapojen myyminen kaikille työntekijöille ja sidosryhmille.

  Toisinsanoen Kekäläinen aloitti laittamalla perustukset kuntoon. Siihen päälle olikin sitten helppoa ja turvallista lähteä rakentamaan menestyvää jääkiekkojoukkuetta. Harmiksemme vain Keklun lähtiessä Hjallis antoi noiden perustusten mädäntyä käyttökelvottomaan kuntoon ennätysajassa.

  E. Aina välilä ihmetyttää miksi urheilubisneksessä tuppaa olemaan johtajina kovin usein niin tyhmää porukkaa, mutta kaippa se johtuu siitä että tuo toiminta on monelle edelleenkin enemmänkin harrastus.
   
 3. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  @Clubittaja
  Tosissasi siis väität, että Jokerien junnuasiat laitettiin kuntoon tuon kahden ja puolen kauden aikana kun Kekäläinen oli puikoissa? Kaikki muu on korkeintaan sivuroolissa tässä? Lisäksi Jokeriperhe oli Jokeriperhe, mutta mitä tekemistä Kekäläisellä oli tämänkään asian kanssa? Ei yhtään mitään. Edelleen niitä Kekäläisen saavutuksia Jokereissa odotan tähän listattavaksi. Miten meni kiinnitykset? Mikä oli huiken haku? Ketä emme olisi saaneet ilman Kekäläistä?
   
 4. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Tarkastelet asioita vain lyhyellä tähtäimellä, etkä näe nenääsi pidemmälle. Nuo edellä mainitut ovat pitkällä aikavälillä näkyviä asioita, jotka Kekäläinen laittoi kuntoon ja joiden pohjalta olisi ollut kaikki mahdollisuudet rakentaa toimiva ja ammattimainen organisaatio. Tätä ei vain Hjallis osannut valitettavasti hyödyntää lainkaan, vaan mokasi seuran asiat täysin.
   
 5. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Aika lyhyellä aikavälillä se on mitattava jos mies viihtyi pestissään 2,5v. Toki sai ison ja kunnioitettavan pestin rapakon takana, joten en tuomitse. Mutta näyttää nyt siltä, että hehkutus perustuisi suurelta osin odotuksiin ruusuisesta tulevaisuudesta. Se on sellainen ajatus jonka jokaisen UTJ:n pitäisi pystyä seuralleen ja seuran kannattajille myymään. Ilman sitä tuskin tulisi edes palkatuksi.
   
 6. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Siis oletko nyt oikeasti näin tyhmä vai esitätkö vain?

  Kyllä, Kekäläinen uudisti koko Jokereiden juonioriputken käytännössä yhden vuoden aikana. Sain seurata tuota työtä silloin ns. aitiopaikalta. Ja kyllä, tärkein asia myöhemmissä junioreissa (A,B,C) on seuran vetovoima. Kekäläisen vuosina oli selvä visio, miten C-junnusta tehdään Liigapelaaja, ja tämä veti junioreita ympäri maakuntia Stadiin. Nyt asia ei ole näin.

  @Gemondo ja @DR_J tuossa jo ansiokkaasti avasivat, mitä tarkoitan. Kekäläinen oli enemmän kuin GM, hän laittoi koko Jokeriorganisaation täysremonttiin. Ja onnistui tehtävässään. Sille ei Keklukaan voi mitään, että Hjallis tuhosi tapansa mukaan kaiken noin kuukaudessa. Siinä sivussa toki Keklu rakensi mestaritason joukkueen kahdelle vuodelle.
   
 7. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä on hämmentävän totta. Ainakin Suomessa, muista maista en osaa sanoa. Suomessahan taas muuten on useilla aloilla oikeasti hyviä johtajia, mutta jostain syystä urheiluun näitä ei löydy. Toki nyt mikä tahansa jääkiekkoseura kotimaassa on jo liikevaihdoltaan niin mitätön, ettei parhaat alalle ymmärrettävästi hakeudu.
   
 8. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Jos sinä et osaa esittää asiaasi siten, että siitä muodostuisi jokin muu kuva kuin "usko paremmasta huomisesta", niin joku ilkeä saattaisi pitää sinua tyhmänä. Minulla ei ole vaikeuksia ilmaista itseäni sanallisesti.

  Kuten todettu aika laihaksi ne näytöt sitten loppuen lopuksi jäi.
   
 9. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin ,jokaisella saa olla asioista omat mielipiteensä. Kekäläisen duuni jäi pahasti kesken suunta oli silloin oikea .
  Se millainen koplaus alkoi niin liigassa kuin juniori puolella kun Kekäläinen lähti oli aika karmaisevaa ja niistä asioista kirjoittelin silloin aikoinaan.
  Kekäläinen teki virheitä pelaaja puolella mutta hän osaa niistä ottaa oppia (Edes vähän).
  Toinen hyvä esimerkki on se kuinka aikoinaan Waltteri Immonen ja Joje Lukkarila tuhosivat Jortikan rakentaman systeemin kuukaudessa.

  Nyt tilanne on se että mm Juolevi, Keskitalo ,Moilanen ,Nyman ,Jokiharjut, Turunen ,Sneck...valitsevat muun kuin KHL Jokerit, pelkään pahoin että seuraava lähtijä on Gymer.
   
 10. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllähän Kekäläisen aikana isoin asia oli että Jokeriorganisaatiolla oli selkeä päämäärä ja suunnitelma kuin tuohon päämäärään päästäisiin. Johtaminen kulki koko organisaation läpi, jokainen tiesi tarkkaan mitä piti tehdä ja mitä varten se piti tehdä. Lisäksi yhteisöllisyys kasvatettiin aivan uusiin sfääreihin. Yksittäisillä kausilla voi yksittäisen runkopelaajan flopatessa hävitä tärkeät matsit, mutta se ammattimaisuus mikä Jokereista tuolloin huokui oli silmiinpistävää. En yhtään ihmettele että Keklu on tehnyt Atlantin takana tehnyt noin hienoa duunia kun on. Ammattimies.

  Kohosen ongelma on että hän on rukkanen. Todellinen valta on ihan jossain muualla. Kun Hjallis palkkasi Kekäläisen oli ehtona se että Hjallis ei tule säätämään omiaan missään tilanteessa ja se piti. Nyt Hjallis säätää, Kurri säätää, Rotta säätää ja Kohonen on marinettina siinä pomppimassa. Vuorinen sai näytönpaikkansa tällä kaudella ja joko ottaa opikseen tai sitten hänelle täytyy antaa potkut. Laiskaa scouttaamista ja huonoja toivotaan toivotaan diilejä.
   
 11. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Nyt on kyllä aika paksua tekstiä. Näihin väitteisiin olisi kiva kuulla ihan jotain konkreettisia perusteluja. Voin sanoa aika hyvin olevani perillä mitä Jokereissa tätänykyä tapahtuu ja minulle on kyllä jäänyt täysin päinvastainen kuva.

  Roman Rotenberg ei ole ollut mitenkään vaikuttamassa Jokerien käytännön asioihin, jääkiekollisiin juttuihin tms. Hän ei ole edes käynyt Jokerien toimistolla. Ikinä.

  Kurri "säätää" pelaajistoon liittyvät asiat. Niinkuin Kekäläinen "sääti" omana aikanaan. Silloin Hjallis hoiti taloudellista puolta, nyt siellä on Kohonen toimarina.

  Hjallis on edelleen jossain määrin seuran kasvot, mutta ei hänkään nyt mitään ihan satuja juttele. Toki Hjallis sanoo asiat aina aika suoraan mediassa jo elämässä yleensäkin ja välillä oikoo jotain mutkia.

  Että jos iskisit faktat ja konkreettiset esimerkit tästä pöytään, joita minulla ei sitten selvästikään ole tiedossa, niin voitais saada ihan mielenkiintoinen ja rakentava keskustelu tästä! :)
   
 12. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Pahoittelut jos tekstistäni sai sen kuvan että Rotta tai Hjallis säätävät joukkueen rakentamista tms. joka on organisaatiossa duunissa olevien harteilla. Tarkoitin säätämisellä yhteisöllisyyttä ja organisaatiota tuhoavaa toimintaa kuten Rotan masinoimat vieraspukukopin maalaus, SKA maalien avoin tuulettelu ja vastustajan maalilaulun soitattaminen (en jaksa uskoa että oli Amandan ihka oma idea). Hjallis taas on jotenkin oppinut (Keklun ansiosta) pysymään erossa operatiivisesta toiminnasta, mutta puhuu omistajan suulla ja liian usein jotain yhteisöllisyyttä ja fanien älykkyyttä loukkaavaa.

  Kekäläisen aikaan Kekäläinen puhui yksin ja kantoi vastuun kaikesta.

  Koska viimeksi Kurrilta tai Kohoselta on edes kysytty mitään median toimesta kun eivät mitään saa sanoa?
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tyhmähän Gymer on, jos jää Jalosen jatkaessa. Nuori kehittyvä pelaaja ei saa peliaikaa hyvällä pelaamisella, paremmalla kuin vakiomiehistössä olevat, niin ei voi moittia yhtään. Liigaan sillä ei ole asiaa, joten mielenkiintoista nähdä mihin suuntaa.
   
 14. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Miksi Gymerillä ei olisi Liigaan asiaa?
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Liigan "herrasmiessopimus".
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Pätee vain jos Gymerillä on kauden alkaessa soppari Jokereiden kanssa. Ts. kesken sopimuskauden ei saa siirtyä mutta mikään ei estä siirtymästä esim. nyt ja aloittaa ensi kausi Liigan joukkueessa.
   
 17. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  No jaa, Keklu hommasi Ruudun ja oli koko Jokeriaikansa ajan Karalahden perässä, mutta ei onnistunut saamaan Jereä tänne. Jos olisi onnistunut, niin kyllä varmaankin Jokeriperheessä olisi taas mieliä pahoitettu ja kausareita poltettu. Keklulla oli myös monia hutihankintoja ja esimerkiksi 2012 kevät päättyi herrojen Lupaschuk ja Boumedienne koomailuun. Lämsään luottaminen oli tosiaan suuri virhe ja sehän sitten kostautui monella tavalla.

  Junnutoiminnasta paha sanoa, kun menestys on usein sattumanvaraisesti yksittäisten ikäluokkien lahjakkuudesta riippuvaisia, mutta Keklun aikana A-junnujen koutsina oli Martikainen, jota ei kai kauheasti arvostettu. Samoin Kekäläisen aikaan taloon tullutta Yrjänheikkiä on ainakin täällä kritisoitu osaamisestaan.
   
 18. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Kurri: Joka tasolla pitää parantaa | Jokerit.com

  Hyvä ulostulo Kurrilta. Jatkosta KHL:ssä ei ole kysymystäkään.

  Hyvä viesti tuolla on se, että muutoksia tulee tapahtumaan. Se antaa ymmärtää, että alisuorittajista päästään eroon. Toivottavasti.

  Tällä on liikkunut myös huhua, että Selin liittyisi valmennusryhmään. Se olisi kova haku, mutta kenen tilalle? Hantta vai Raipe? Hanttaa huhuttiin Turkuun, mutta nämä huhut tyrmättiin. Mielummin: JJ-Selin-Hantta, kuin JJ-Raipe-Selin.
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jalonen ei ole saamassa potkuja, se kävi ilmi. Mut jos edes Raipe sais kenkää, niin 2. paskin lähtisi.
   
 20. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Eikä pidäkään saada. Jalonen on edelleen suomalaisvalmentajista kiistaton #1. Tästä on turha edes keskustella. Jokereilla on paras mahdollinen päävalmentaja penkin takana, joten siitä ei ole syytä olla huolissaan.
   
 21. MR8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Klubi, Kallion Voima
  Lainaus:
  Niin, toki hyvä että jotain tiedotetaan, mutta Kurri on kyllä erikoistunut näihin "ulostuloihin" joissa hän puhuu paljon mutta sanoo kovin vähän.
   
 22. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Täyttä totta. Kurri ei ainoastaan puhu kohtuullisen harvoin ja silloinkaan ei mitään asiaa. Pelkkää ympäripyöreää hokitoolkkia. Eniten Kurria on huomannut mediassa liittyen johonkin NHL:n alumni-otteluun tai muissa Jokereihin liittymättömissä kissanristiäisissä. Ero Kekäläisen aikoihin on massiivinen.
   
 23. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Ei mitään tietoa tästä, mutta Atu ja Raipe ovat ainakin siviilissä oikeinkin hyviä frendejä...
   
 24. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Ovat ja Selin tulossa.. Raipen piti mennä Tepsiinkin mutta johto ei hyväksynyt.
   
 25. Gemondo Jäsen

  Useassa ketjussa on viime aikoina ollut puhetta siitä kuinka Kurrilla on tapana unohtaa sentterit joukkueita rakentaessa. Ajattelin ajankulukseni tutkia pitääkö väite paikkaansa. Alla joukkueet viimeisen 10 vuoden ajalta joissa Kurri toiminut GM:na, maajoukkueessa toki valmentajalla lienee suurempi rooli joukkueen kasaamisessa kuin GM:llä, mutta listataan nyt nuokin.

  07-08 MM-Kisat
  M.Koivu
  Kapanen
  O.Jokinen
  S.Koivu
  Pirnes
  Hahl
  (J.Jokinen)
  6+1

  08-09 MM-Kisat
  Kapanen
  Immonen
  Santala
  Hytönen
  4

  09-10 MM-Kisat
  Immonen
  Kontiola
  Hytönen
  Hahl
  Lehterä
  Santala
  (J.Jokinen)
  6+1

  09-10 Olympialaiset
  O.Jokinen
  M.Koivu
  Filppula
  Kapanen
  S.Koivu
  Immonen
  6

  10-11 MM-Kisat
  Immonen
  Granlund
  M.Koivu
  Lajunen
  Kapanen
  5

  11-12 MM-Kisat
  Koivu
  Filppula
  Immonen
  Granlund
  Kapanen
  Kontiola
  (J.Jokinen)
  6+1

  12-13 MM-Kisat
  Kontiola
  Koskiranta
  Granlund
  Viitaluoma
  Hytönen
  5

  13-14 MM-Kisat
  Lehterä
  Immonen
  O.Jokinen
  Wirtanen
  Sallinen
  (Haula)
  5+1

  13-14 Olympialaiset
  Granlund
  Kontiola
  O.Jokinen
  Lehterä
  Immonen
  Barkov
  (J.Jokinen)
  6+1

  13-14 Jokerit
  Teräväinen
  Koivisto
  Hahl
  J. Tyrväinen
  Walter
  DeSimone
  Rekonen
  7

  14-15 Jokerit
  Kapanen
  Koukal
  Wirtanen
  Hahl
  McLean
  Sillanpää
  6

  15-16 Jokerit
  Regin
  Kapanen
  Olimb
  Wirtanen
  Mäkinen
  4

  16-17 Jokerit
  Regin
  Niemi
  Wirtanen
  Hishon
  Mäkinen
  4

  Ja tottahan tuo näyttäisi olevan, varsinkin tällä Jokeri-aikakaudella. Vielä viimeisellä Liigakaudella senttereitä riitti lukumääräisesti, mutta tuo ei ollutkaan Kurrin kasaama joukkue joten vaikea antaa kunniaa tuosta Yarille.

  Jos ensi kaudella jatketaan viime kausilta tutulla mallilla, on sentteriosasto lopulta:
  Regin
  Santala
  Niemi
  Wirtanen
  (Pihlström)
  Mäkinen

  Onneksi Kurri ei ole niin tyhmä että tekee saman virheen kolme kertaa peräkkäin. Eihän?