tant gredulin
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
Italy's National Institute of Geophysics and Volcanology said the earth's axis shifted 25 cm as a result of the quake and the U.S. Geological Survey said the main island of Japan had shifted 2.4 metres.
Italy's National Institute of Geophysics and Volcanology said the earth's axis shifted 25 cm as a result of the quake and the U.S. Geological Survey said the main island of Japan had shifted 2.4 metres.
Vetyä voi syntyä seuraavissa olosuhteissa:
2) Hehkuvan hiilen joukkoon johdetaan vesihöyryä, jolloin syntyy hiilimonoksidin ja vedyn seos, niin kutsuttua vesikaasua.
C + H2O → CO + H2
Samalla tosin ihmetyttää myös japsien heikko varautuminen tähän asiaan. Jostain luin, että akuilla olisi pysytty jäähdyttämään kahdeksan tuntia niitä reaktoreita missä muut virtalähteet ei toimi. Luulisi, että kahdeksassa tunnissa ois paikalle saatu jotain varageneraattoreita tai muita virtalähteitä mutta ei näköjään sitten. Saattoi olla totuuden siemen siinä stuk:n tyypin haastattelussa, jossa se syytti aika lailla suoraan japanilaista toimintakulttuuria tästä onnettomuudesta.
Kyllä näihin turvajärjestelmiin panostetaan, mutta en tiedä Japanin tasoa.
Linkissä kerrotaan, että "Laaksosen mukaan Japanin ydinvoimalat on rakennettu kestämään maanjäristykset, mutta niiden sähköjärjestelmiä ei. Fukushimassa ongelmana on, että jäähdytysjärjestelmä ei toimi, koska yhteys ulkoiseen sähköverkkoon on menetetty eivätkä dieselgeneraattorit ole käyttökunnossa.
Joo en mä usko että tässä nyt sentään mistään Tsernobylin tasoisesta piittaamattomuudesta on todellakaan kysymys. Mutta vähän ihmetyttää se, jos varageneraattoreita ja jäähdytysjärjestelmiä ei ole rakennettu kestämään rajujakin maanjäristyksiä, kun muut rakennusnormit on Japanissa ilmeisesti niin tiukat.Kyllä näihin turvajärjestelmiin panostetaan, mutta en tiedä Japanin tasoa. Olettaisin että siellä ollaan hyvällä tasolla.
Tsunami lienee sellainen ettei millään redundanttisuudella päästä sitä estämään. Kahdeksan tuntia, mistä lähde tähän? Kyllä voimalaitokset on suunniteltu totaalisten katkojen varalta, mutta kaikkeen ei pysty varautumaan.
Laitokset on lähtökohtaisesti suunniteltu asettumaan turvalliseen tilaan, tilanteesta riippumatta. Nyt on todella erikoistilanne. Jotenkin tuntuu, että Japanilaiset haldaa tilanteen, kunhan hommat kristallisoituu.
Ja ennen kuin lähtisin tekemään mitään syväluotaavia analyysejä japanilaisen insinöörin luonteesta, pitäisin mielessä, että siellä on hei osunu todella voimakas maanjäristys kohdalle.
Joo en mä usko että tässä nyt sentään mistään Tsernobylin tasoisesta piittaamattomuudesta on todellakaan kysymys. Mutta vähän ihmetyttää se, jos varageneraattoreita ja jäähdytysjärjestelmiä ei ole rakennettu kestämään rajujakin maanjäristyksiä, kun muut rakennusnormit on Japanissa ilmeisesti niin tiukat.
Eli japsien olisi pitänyt vain yksinkertaisesti jäädä kivikaudelle vailla energiaa? Tosin luonto aiheutti tuon katastrofin ja siitä kärsii jo nyt syyttömän eläimet ja kasvit...kuten pahat japanilaisetkin.
Kiitos linkistä. Oma kokemukseni voimalaitoksesta on se että 1. automaatiojärjestelmä ei nyykähdä, joten ajetaan laitos turvalliseen tilaan 2. laitos ajetaan turvalliseen tilaan mekaanisesti 3. mekaanisesti laitos ajautuu itsestään turvalliseen tilaan.
Meillä ainakin on akustot, mekaaniset turvat ja varavoima (turbiini ja diesel).
Noissa ydinvoimaloissahan on vielä se erilaisuusperiaate, eli varojärjestelmien pitää olla erilaisia.
Nämä kaikkitietävät nuoret miehethän ovat kertoneet jo pitkään kuinka hyvä vaihtoehto ydinvoima on.
Jos Suomen kokoiseen maahan sijoitetaan 127 miljoonaa ihmistä ja näille koti niin mitähän vaihtoehtoisia energiamuotoja voisi olla tarjolla? Vielä kun Japani koostuu saarista. Vaikka riskit järistysten suhteen ovatkin korkeat niin mietityttää mistäköhän muualta noin suuri väestö sen sähkönsä ottaa kuin ydinvoimasta.
Teekkari en ole minäkään.