Janne Niinimaa jättää leijonat kesken World Cupin

  • 113 605
  • 576

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Maple Leaf
Kysehän on kai pohjimmiltaan siitä, näkeekö pelaajat ihmisarvoisina yksilöinä vaiko vain materiaalina, jota saa käsitellä voittamisen varjolla kuin saastaa. Jatkoaikaankin kirjoittaa nimimerkkejä, jotka puolustavat Summasta tietäen tämän ajoittaisista aggressiivisista psykooseista, mutta pitävät niitä ikään kuin menestyksestä maksettavana hintana. Se on mielestäni surullinen maailmankuva.
Tuota se Suhosen ja Aravirran akseli teettää. Ollaan niin humaaneja.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Viestin lähetti tinkezione
Ei varmaan huikeinta, mutta huikeimmasta päästä kuitenkin.

nimim. Sitä kolmella viittä vastaan alivoimaa en unohda koskaan.

Hei, tämä turnaus ja kiprusoff, anyone?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Musta_Kyy
Tuota se Suhosen ja Aravirran akseli teettää. Ollaan niin humaaneja.

Mitä pelaajat Sinun mielestäsi ovat?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti dodi
Kyseisessä kolumnissa mielestäni kuitenkin sivutaan ja pohditaan syitä mitkä johtivat tämänkin ketjun avaamiseen, vai olenko täysin väärässä?
Kyllä, sitä sivutaan. Siis sivutaan. Mukavaa, että saavutin yhteisymmärryksen sinunkin kanssasi.

Näin kauan se päätökseni piti. No nyt se pitää ihan oikeasti, tai annan itse itselleni tunnin pelikiellon.
 

ipaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
tampereen ilves.
Jotain muutakin on vielä tapahtumassa

Iltalehden mukaan on joukkueessa on tällä hetkellä "kapina"henki päällä.En ihmettelisi jos yks jos toinenkin pelaaja häipyisi joukkueesta.toivottavasti ei nyt enään kukaan lähde.Joku tähtipelaaja on kertonut lähtevänsä joukkueesta,oliko kysymys niinimaasta?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Maple Leaf
Mitä pelaajat Sinun mielestäsi ovat?
Hyviä jätkiä, paskoja jätkiä, laiskoja, ahkeria, urheilullisia, velvollisuuden tuntoisia, taistelijoita, pelkureita, löysiä, kovia, hitaita, nopeita, ylpeitä, ylimielisiä, jne. Mutta niistä pitää saada aikaan paras mahdollinen joukkue ja irti joukkueena paras mahdollinen suoritus jos meinataan pärjätä. Eikä sitä aina saa puhumalla mukavia.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Re: Re: Kiekkohistoriamme on sitten aika ohut

Viestin lähetti Fanduli
Luulenpa, että pelatessaan Slovakian paikalla, Suomi olisi parhaillaan valmistautumassa puolivälierämatsiin Kanadaa vastaan ja silloin puhuttaisiin "kaikkien aikojen tilaisuudesta" ja "Summasen näyttöpaikasta" ja "suuresta revanssista alkusarjan tappion jälkeen". Anteeksi, mutta mielestäni Suomen otteet eivät ole tässä turnauksessa sen kummemmin häikäisseet. Toiset joukkueet ottavat alkusarjan treeninä, toiset tosissaan ja kolmannet sekoittaakseen maalivahtivalintansa...

Väärin voitettu Suomi! Se lohkovoitto oli tarkoitettu Ruotsille tai Tsekille. Ruotsilla ja Tsekillä oli käsittääkseni ennen turnauksen alkua aivan samat mahdollisuudet napata lohkovoitto kuin Suomella, miksei nuo paremmat joukkueet sitten ottaneet tuota ansaitsemaansa paikkaa? Väärin voitettu!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti miikkaL
Hei, tämä turnaus ja kiprusoff, anyone?
Kiitos miikkaL, tämä minullekin tuli mieleen.

Jatkokysymys tinkezione:lle: jos Aravirran "ainoasta kunnon meriitistä" voi leijonanosan ojentaa herra Sulanderin suuntaan, niin pitäisikö Summasen lohkovoitosta ojentaa leijonan osa jollekin?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Musta_Kyy
Mutta niistä pitää saada aikaan paras mahdollinen joukkue ja irti joukkueena paras mahdollinen suoritus jos meinataan pärjätä. Eikä sitä aina saa puhumalla mukavia.

En ole käsittääkseni missään vaiheessa vaatinut Summasta - tai ketään muutakaan valmentajaa - vain "puhumaan mukavia". Valmentajan tehtävä on yksilötasolla antaa palautetta ja uusia lähestymistapoja peliin, ja joukkuetasolla antaa suuntaa ja merkitystä pelaajien tekemisille. Tässä työssä ei voi aina "puhua mukavia", se on selvä. Kyse onkin siitä, puhuuko "vähemmän mukavia" edelleen pelaajien ihmisarvoa kunnioittaen. Tämä on maailmankatsomuskysymys. Kriittisen palautteen antaminen on taitolaji.
 

punisher

Jäsen
Mistä tässä koko hässäkässä on kyse: SIITÄ ETTÄ SUMMANEN EI KESTÄ PAINETTA. Raadon narsismi ja superego tyydyttyy päävalmentajan tittelistä mutta pää ei kestä. Se nähtiin jo MM-kisojen loppufiaskossa. Naurettava kiukuttelu Tapio Suomisen Tv-haastattelussa. Sen jälkeen kolme kieltäytymistä maajoukkuehommista(Kapanen, Pirnes, Virta) vahvat huhut välien tulehtumisesta liiton johdon kanssa, raivohullu haastattelu ruotsi-matsin jälkeen ja nyt Niinimaan rohkea ulosmarssi. Mitä muuta todisteita vielä tarvitaan siitä että Raimon henkinen kantti ei riitä päävalmentajan hommiin. Jos Suomi pääsee välieriin, se johtuu hyvistä pelaajista, ei valmentajista. Minkään muun maailmancup joukkueen valmentajista ei tarvitse käydä tälläistä omituista kestustelua. Tässä turnauksessa pelaavat maailman parhaat huippuammattilaiset. Pelaajien pitäisi olla pääosassa. He ne pelit voittavat tai häviävät . Minkä helvetin takia Suomen päävalmentajaksi on valittu häirikkö joka kerää magneetin lailla negatiivista julkisuutta ja siirtää huomion pois pääasiasta eli itse pelistä?
 

Juanito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suoraselkäistä toimintaa - Niinimaalta. Melkeinpä uskaltaisin väittää, että maailmassa ei ole yhtään joukkuetta, jossa kaikki olisivat toistensa parhaita kavereita. Lähinnä Jounin NHL-raporteista muodostunut oma mielikuvani Janne Niinimaasta joukkuepelaajana ei kyllä millään tue joidenkin kirjoittajien kuvaa Niinimaasta "itkijänä" ja joukkuehengen pilaajana. Jotenkin tuntuu että tässä tilanteessa Niinimaa vain yksinkertaisesti katsoi, että välirikko Summasen kanssa voi myrkyttää ilmapiiriä laajemminkin, ja lähti joukkueesta.

Pienimuotoiset yhteenotot joukkueen sisällä ovat arkipäivää porukassa kuin porukassa. Parhaimmillaan ne puhdistavat ilmaa ja joukkueen pelaamiseen tapaus voi vaikuttaa jopa positiivisella tavalla. Moni muu pelaaja olisi Niinimaan asemassa varmasti vain jäänyt hiljaa jupisemaan Summasen selän takana, ja myrkyttänyt näin joukkuehenkeä. Niinimaa sen sijaan katsoi joukkueen kannalta parhaimmaksi lähteä. Ei varmasti helppo päätös, mutta mielestäni todella suoraselkäinen. Tässä yksi arvaus lisää. Taitaa tulla pitkä ketju...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No voi mynä

Aika kohina käy ja oma henk.koht mielipiteeni on, että on siellä maajoukkueessa vaikka kuinka kurja henki ja ties mitä, niin ei sieltä nyt jumalauta lähdetä kesken turnauksen kalppimaan! Ihme neiteilyä. Pelkkä penkille jääminen, vaikka loukkaantumiseen vetoaminen ja jälkikäteinen kieltäytyminen jatkosta olisivat riittäneet Niinimaalle. Samaa olen sanonut oman joukkueenikin asioiden suhteen; tapellaan pukuhuoneessa, ei yleisön silmien edessä! Lisäksi maajoukkue-edustus, varsinkin näin tärkeässä paikassa, on isompi juttu kuin yksi egonsa kanssa piehtaroiva valmentaja.

Sympatiat wanhalle kunnon Psyko-Summaselle tästä 100-0. Nti Niinimaalle samat pinnat kuin hänen tehonsa. Likapyykki pestään vasta, kun sen aika on.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Re: Re: Re: Re: Kiekkohistoriamme on sitten aika ohut

Viestin lähetti tinkezione
Eli lohko oli väärin voitettu? :D
Ei lainkaan. En vain näe, että siihen vaadittu suoritustaso olisi ollut niin kova kuin jotkut haluavat väkisin uskoa. Tähän asti helppo otteluohjelma ei tietenkään ole Suomen vika, muttei myöskään Suomen ansio.

Lähinnä kritiikkini pointti on siinä, ettei päävalmentaja Summasella ole vielä lähimainkaan sellaisia meriittejä, joiden vuoksi voisi mitkä tahansa särmät antaa anteeksi. Sitten kun näyttöjä on tarpeeksi, ne puhuvat puolestaan eikä valmentajan tarvitse ylentää itseään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti flintstone
No Kanadan päävalmentaja Pat Quinn syytti Kanada - USA pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa USA:n joukkuetta tahallisesta ja päämäärätietoisesta maalivahdin päälleajelusta. Onko Quinn nyt menettänyt kasvonsa, onko Kanadalla enää mahdollisuuksia?

Ei hyvää päivää, et sitten vaivautunut suurella ajatuksella lukemaan mitä kirjoitin? Epäilemättä Quinn "menetti malttinsa" oheisessa tilanteessa tietoisesti pyrkien henkiseen etulyöntiasemaan. Jos kysymyksessä taas oli kontrolloimaton purkaus niin edelleen väittäisin, että tässä armottomassa media-ympäristössä maajoukkuevalmentaja, joka ei pysty kontrolloimaan tunteitaan julkisuudessa, on jatkuvassa vaaravyöhykkeessä. Ei kai meillä tästä tule riitaa? Tällä en tarkoita sitä, etteikö tunteita pidä olla ja niitä tilaisuuden tullen näyttääkin, mutta julkisuuden hallinta on järkevää säilyttää itsellä. Sekä oman että joukkueen edun kannalta siis. Tässä en siis puutu mitenkään Summaseen - en osaa sanoa, oliko purkaus harkittu vai kontrolloimaton. Jos se oli kontrolloimaton purkaus niin sitten tulee mediasta jatkossakin saamaan juuri sitä mitä tilaa ja tästä tulee olemaan haittaa joukkueen toimintaympäristölle ja työrauhalle. Huipulla tuulee jääkylmästi ja yksi tärkeimpiä maajoukkuevalmentajan työtehtäviä on median hallinta. Ehkä valitettavasti, mutta ellei siihen ole kompetenssia niin homma tulee ennen pitkää mahdottomaksi. (Edelleen toistan etten ota mitään kantaa Summasen osalta - vielä ei ole mitään faktoja tiedossa, joita voisi kommentoida - Iltalehdeltä niitä lienee aika turha odottaakin...)
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Viestin lähetti dana77
Jatkokysymys tinkezione:lle: jos Aravirran "ainoasta kunnon meriitistä" voi leijonanosan ojentaa herra Sulanderin suuntaan, niin pitäisikö Summasen lohkovoitosta ojentaa leijonan osa jollekin?

Tokihan tämän vuoden World Cupin alkulohkon voitto on suurelta osin myös Kiprusoffin erinomaisuuden ansiota, mutta en nyt lähtisi kuitenkaan vertaamaan keskenään. Naganon pronssi voitettiin yhdellä ottelulla, jossa oltiin melkoisen pahasti purjeessa. En minä ainakaan pysty kuvittelemaan mitään sellaista herätysideaa Aravirralta, että laiva vielä ottelun mittaan kääntyy takaisin päin jos homma alkaa mennä vihkoon. Sulanderin erinomaisuuden vuoksi tätä aspektia ei tarvinnut edes jännittää.

Laitetaanpa tähän muistin syövereistä eräs rupeama arvokisoissa. Norja 1999. Suomi on 10 minuuttia ennen loppua 0-3 tappiolla Venäjälle. Kiri alkaa purra ja Kuningas Raimon maagisesta syötöstä Karalahti painaa tasoitusmaalin reppuun 2 sekuntia ennen loppusummeria. Suomi voittaa lohkonsa ja saa paremmat asetelmat jatkopeleihin. Ruotsikin kaatuu kaksiosaisessa välierätrillerissä jatkoajalla. Mestaruus lahjoitettiinkin sitten Tsekille peluuttamalla Selänteen tasoinen ratkaisupelaaja toisen finaalin kolmannessa erässä puhki, kun Tsekin penkin takana ajateltiin viisaasti jo tulevaa jatkoaikaa varsinaisen peliajan tuloksen jo ratkettua. (Eikös Koivu ollut remontissa ainakin tuossa jälkimmäisessä ottelussa, joten ratkaisijoita ei muutenkaan aivan väenpaljoudeksi saakka riittänyt?)

Aravirta osasi siis tuossakin kohdin puppeloida mestaruuskarkelot naapurikylään, vaikka näennäisesti hyviä hetkiä turnauksessa nähtiinkin. Siitä finaalista, jota johdettiin hyvän kahden erän esityksen jälkeen 2-0 en puhukaan mitään. Enkä siitäkään puolivälierästä, jota johdettiin puolessa välissä 5-1 ja pelin tapon piti olla muutamaa minuuttia vajaa valmis.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Viestin lähetti Ohmi
....Mikäli kuitenkin tulee esille, että a) Rami on käynyt fyysisesti käsiksi Janneen kuristamalla/lyömällä/potkimalla....

Todistettavasti viimeksi vuonna 95 finaalisarjassahan näin kävi.

Jos Jalosen kolmunissaan esittämät väitteet pitävät paikkansa, on asiat selvitettävä avoimesti. Muuten tästä ei liene jatkamista.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En olisi koskaan uskonut

Olen kyllä tiennyt että IFK:n kannattajat on fiksuja ja filmaattisia mutta että noinkin humaaneja ja ihmisarvon ymmärtäviä. Saa nähdä milloin tämä kannattajien ja valmennuksen arvomaailma nähdään jo kaukalon puolellakin, käännetään toinenkin poski ja ei sanota pahaa sanaa muista.

Jokohan Roman Vopat on päässyt käytöskouluun että ymmärtää jättää ne englanninkieliset rumat sanat ja muiden uhkailut vähemmälle.

Uusi "Kukkia ja Rakkautta, Peace and Love" -IFK on syntynyt.

Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Re: No voi mynä

Viestin lähetti JHag
Aika kohina käy ja oma henk.koht mielipiteeni on, että on siellä maajoukkueessa vaikka kuinka kurja henki ja ties mitä, niin ei sieltä nyt jumalauta lähdetä kesken turnauksen kalppimaan! Ihme neiteilyä. Pelkkä penkille jääminen, vaikka loukkaantumiseen vetoaminen ja jälkikäteinen kieltäytyminen jatkosta olisivat riittäneet Niinimaalle.

JHag osuu tässä asian ytimeen. Minäkään en ymmärrä, minkä takia Niinimaan piti mennä paukuttelemaan ovia kovaan ääneen. Tuoko nyt muka on joukkueen edun ajattelemista? Kai hänenkin piti tietää, että nyt kukaan ei enää puhu muusta kuin Raivo-Summasesta ja joukkueen huonosta hengestä ja ties mistä paskasta. Ja juuri kun kisojen toistaiseksi tärkein peli on edessä. Joukkueen keskittymistä ei olisi voinut pahemmin häiritä.

Olisi vaan sovittu, että Janne on loukkaantunut ja pesty sitten kisojen jälkeen pyykki huolella.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Viestin lähetti Maple Leaf
Kysehän on kai pohjimmiltaan siitä, näkeekö pelaajat ihmisarvoisina yksilöinä vaiko vain materiaalina, jota saa käsitellä voittamisen varjolla kuin saastaa. Jatkoaikaankin kirjoittaa nimimerkkejä, jotka puolustavat Summasta tietäen tämän ajoittaisista aggressiivisista psykooseista, mutta pitävät niitä ikään kuin menestyksestä maksettavana hintana. Se on mielestäni surullinen maailmankuva.

...ei kannattaisi ottaa niitä Frumanin ja Pyykön ohjelmia näin tosissaan. Ihminen on perimmältään agressiivisuuteen taipuvainen eläin jonka on saatava tuoda se aina välillä esiin joko sanoissaan tai teoissaan. Mielestäni surullista on se, että jotkut Jatkoaikaan kirjoittavat nimimerkit uskovat pelkkään pään silittelyyn ja hyssyttelyyn.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Aftonbladet kertoo myös tästä jutusta. Sen mukaan Janne Niinimaa sanoo:

- Gränsen är nådd. Om jag ska förklara varför jag inte tycker om honom kan jag hålla på fram till jul, säger Janne Niinimaa.
- Kaikella on rajansa. Jos kertoisin miksi en pidä hänestä, saisin puhua jouluun asti.

Koko juttu
 

sojuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, TPS
Viestin lähetti Maple Leaf
Kysehän on kai pohjimmiltaan siitä, näkeekö pelaajat ihmisarvoisina yksilöinä vaiko vain materiaalina, jota saa käsitellä voittamisen varjolla kuin saastaa. Jatkoaikaankin kirjoittaa nimimerkkejä, jotka puolustavat Summasta tietäen tämän ajoittaisista aggressiivisista psykooseista, mutta pitävät niitä ikään kuin menestyksestä maksettavana hintana. Se on mielestäni surullinen maailmankuva.

Itsekin liiga-/maajoukkuepalloilua harrastaneena amerikkalaistenkin valmentajien johdolla, tiedän kertoa, että valmentajan kunnioitus on ansaittava. Niin kauan, kun pelaaja ei toimi sovitun taktiikan mukaan, ei sitoudu tavoitteisiin, ei pelaa joukkueen hyväksi jne, valmentaja voi kohdella pelaajaa kuin alkulimaa. Ennenkuin Summasta leimataan psykopaatiksi, olisi hiukan selvitettävä tosiasioita. Rami vaatii itseltään enemmän kuin muilta ja alle 100% panos keneltä tahansa saa Ramin kimmastumaan. Käsittääkseni Niinimaalla on aiemminkin ollut näitä prinsessan elkeitä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti tinkezione
Aravirta osasi siis tuossakin kohdin puppeloida mestaruuskarkelot naapurikylään, vaikka näennäisesti hyviä hetkiä turnauksessa nähtiinkin.

No voi vee. Näennäisesti on nähty hyviä hetkiä nytkin.
Me ollaan hävitty tää kausi.

Avatkaa nyt Aralle oma ketju.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Re: En olisi koskaan uskonut

Viestin lähetti flintstone
Olen kyllä tiennyt että IFK:n kannattajat on fiksuja ja filmaattisia mutta että noinkin humaaneja ja ihmisarvon ymmärtäviä.
Apen syytä kaikki. Kohta litkivät vielä punkkuakin sen iänikuisen Koffin sijaan.
 

jlahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Kirveellä töitä
Mielestäni surullista on se, että jotkut Jatkoaikaan kirjoittavat nimimerkit uskovat pelkkään pään silittelyyn ja hyssyttelyyn.

Mielestäni surullista on se, että jotkut Jatkoaikaan kirjoittavat nimimerkit tuntuvat jääneet mielipiteiltään evoluutiossa jonnekin parinkymmenentuhannen vuoden päähän. "Ihminen on agressiivinen eläin... tjsp" Mikäs siinä, sen kun luita kaluamaan ja raahaamaan naisia hiuksista luoliin.

Pitää sitä nyt jumalauta inhimillisesti osata käyttäytyä kanssaihmisiään kohtaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös