Janne Kolehmaisen taklaus Veli-Matti Savinaiseen H:linnassa 21.2.2009

  • 119 354
  • 648

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Täyttää täyttää, mutta kun tuo Kolehmaisen taklaus ei täytä edes tuota ensimmäistä väitettäsi.
Tämä taas samoilla laseilla nähtynä kuin Hauhtosen kyynärpää? Huonot kulmat taas videoissa? Älä nyt viitsi itse itseäsi enempää nöyryyttää.
 

TOPI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eipä olisi ensimmäinen todiste siitä, että Hämeenlinnassa on oikea kiekkokulttuuri pahasti kateissa. Tämänhän pystyy sanomaan jo lähes ilman katkeraa äänensävyä.

No tästä kannattaa varmaan vääntää ihan muualla.

No onneksi Ässät on tehnyt taklauksesta tutkintapyynnön kertoo
hämeen sanomien verkkosivut .

Kyllähä tosta joku rangaistus täytyy tulla ,
 

J.Petke

Jäsen
Eipä olisi ensimmäinen todiste siitä, että Hämeenlinnassa on oikea kiekkokulttuuri pahasti kateissa.

Tainnut unohtua kaikki Poriin.

Olisi kiva saada vaikka puolueeton kirjoitus aiheesta.

Se on mahdotonta sillä hpk-mafian lonkerot ylettyy ihan joka paikkaan.


Sammalkankaan "taklaus" oli oikein, pieni maalinedustan siivous missä kerhon höyhen ei pysy jaloillaan. pasi salonen tekee myös oikein kun antaa naamansa muovattavaksi Sammalkankaalle.

Niin, tekisi mieli sanoa samaa tuosta Kolehmaisen jutusta mutta en sano, koska se olisi mautonta. Salonen vastasi hyvin kun koki tulleensa kohdelluksi väärin. Sammalkangas voi jatkossakin keskittyä noihin pikkumiesten "hakkaamisiin" sillä isojen poikien leikeissä ei enää taito riitä.

Kiva peli.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on kyllä sääli, jos Savinainen loukkaantui...

Luetko ollenkaan näitä ketjuja ennen postausta. Viisi murtumaa kasvoihin aivotärähdyksen lisäksi. Vaikkei ura tähän päättyisikään, niin jokainen voi pohtia sitä, mitä tällainen vaikuttaa nuoreen pelaajaan jatkossa.

Mutta kuten Rautakorpi totesi Jatkoajan raportissa "Tärkeä voitto, niistä voitoista eletään ja ne ovat ainoa asia, mistä tässä vaiheessa pelataan. Myös otteluvalvoja välitti selvän viestin: Ässät on vapaata riistaa.

Alpo niittää nyt sitä mitä kylvää, ei kannattaisi olla Don Quijote Ässien tapaisen organisaation johtotehtävissä. Meiltä odotetaan jatkossa nöyrää käytöstä. Selvää on, että Alpo ei voi enää tämän kauden jälkeen jatkaa, muuten alkavat lupaavat nuoret pelaajat maksaa liian suurta hintaa.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Sammalkangas voi jatkossakin keskittyä noihin pikkumiesten "hakkaamisiin" sillä isojen poikien leikeissä ei enää taito riitä.
Oho. Sulla meni sitten jauhot suuhun?
Toisaalta tuossa on aikalailla sitä sikakatsomolais-logiikkaa.

Vai on Ässät tehnyt tutkintapyynnön. Kai se sitten oli pakko tehdä, kun Ortio meni ilmeisesti taas kännissä sanomaan ettei sellaista tee.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tämä taas samoilla laseilla nähtynä kuin Hauhtosen kyynärpää? Huonot kulmat taas videoissa? Älä nyt viitsi itse itseäsi enempää nöyryyttää.
Miksi en? Eihän se saa olla sinun yksinoikeutesi. Minä sentään kerron, mitä näen halleissa ja joskus jopa videoiden perusteella. Joskus olen oikeassa, joskus väärässä. Mutta en sentään vaihda mielipidettäni sen mukaan, ketä haluan ärsyttää.

Noh, kukin tavallaan.
 

vanhapak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
First things first: On järkyttävää katsoa videolta taklatun pelaajan kramppailua jäällä. Toivon, ettei tästä seuraa pysyvää vahinkoa, ja toivotan pelaajalle pikaista paranemista!

Olen kahlannut minäkin tämän ketjun läpi, ja hyvin sekalaisin tuntein.

Videolta näen kovan avojään töötin, joka on puhdas: ei kovaa vauhtia, ei hyppäämistä, ei mailan käyttöä, eivätkä kyynärpäät kohoa kuin vasta kontaktista, ei ennen sitä. Sitä paitsi taklaaja ei tullut puskista, vaan taklatulla oli lähestyvä pelaaja selvästi näkökentässä.

Yhdyn niiden kirjoittajien mielipiteisiin, jotka toteavat, että jos tämä taklaus on rangaistava, sitten pitäisi kaikki avojään töötit kieltää.

Sen verran moraalista, sillä siitä tässä lopulta on kysymys:
Psykologiassa puhutaan kahdesta moraalin tasosta: seurausmoraalista ja tarkoitusmoraalista. Edellisessä, alkeellisemmassa, teon rangaistavuus päätellään teon seurauksien vakavuuden perusteella, kun taas jälkimmäisessä, moraalin kehittynemmässä muodossa teon tarkoitus määrää rangaistuksen.

Täällä on nyt paljossa kiinnitetty huomio taklauksen tässä tapauksessa erittäin ikäviin seurauksiin. Seurausmoraalin varassa toimittaessa taklaajaa pitää rangaista ankarasti. Jos taas toimitaan "aikuisemman" tarkoitusmoraalin mukaan, on keskeistä kysyä, yrittikö taklaaja tahallaan vahingoittaa taklauksen kohdetta. Mielestäni näin ei ollut, vaikka seuraukset olivatkin dramaattisen ikävät.

Vielä kerran: Jos puhtaasta avojään taklauksesta rangaistaan, se ei ole sääntöjen mukaista. Muutettakoon siis sääntöjä, jos näitä ei haluta nähdä. Jääkiekko on kuitenkin luonteeltaan kontaktilaji toisin kuin vaikkapa lentopallo.
 

Scream

Jäsen
Tässäkin ketjussa on tuotu esiin eri liigojen suhtautumista taklaamiseen jälkiseuraamuksineen. Ihan vain mielenkiinnosta ja perspektiivin vuoksi vilkaiskaapa läpi Scott Stevensin "Top-10" pommia. Suurin osa olisi SM-liigan (ja varsin monen tänne kirjoittavan mielestä) käytännön tulkinnan mukaan isomman penaltin arvoisia, änärissä ei. Päähän osumista ei avojääpommeissa pysty estämään muutoin kuin kieltämällä avojäällä taklaamisen. Tästä täysin samaa mieltä jo ketjussa tämän todenneiden kanssa.

Linkkiä Stevensin pommeihin:

http://www.youtube.com/watch?v=7U7jUbKQYdw

-S.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Yhdyn niiden kirjoittajien mielipiteisiin, jotka toteavat, että jos tämä taklaus on rangaistava, sitten pitäisi kaikki avojään töötit kieltää.

Yhdy keneen haluat, mutta SM-liigan sääntöjen mukaan tuo oli päähän kohdistunut taklaus. Sääntöjen järkevyydestä väännetään peistä jo monissa ketjuissa joten ei siitä sen enempää.
Ihan vain mielenkiinnosta ja perspektiivin vuoksi vilkaiskaapa läpi Scott Stevensin "Top-10" pommia.

Voiko turhempaa viestiä tähän ketjuun olla kuin jonkun NHL-reliikin kymmenen vuoden takaisia taklauksia palvova youtube-pätkä.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Olen muuten sitä mieltä että jos Muukkosen mukaan tuo temppu on pelikiellon arvoinen niin kyllä Ortiokin pitää hyllyttää otteluvalvojan tehtävistä joksikin aikaa. Ei taida oikein olla säännöt otteluvalvojalla hallussa jos on sitä mieltä että tuosta ei voisi tuomita ottelurangaistusta.

Voi jessus sentään! Eiköhän hyllytetä samaan rahaan koko kurinpitovaliokunta, Kummola ja HPK. Hassinen voidaan hyllyttää plussana, koska jonkun makkara on ollut hallissa kylmää.

Miten niin haetaan päitä vadille?

Minä en ymmärrä alkuunkaan miten joku voi tuosta pikselimössöstä sanoa oliko taklaus puhdas vai epäpuhdas. Kuvakulma täysin paska ja kuvanlaatu sieltä itsestään. Sitten täällä puolin ja toisin lauotaan puolitotuuksia kuin raamatusta luettuna.

Siksi en halua ottaa kantaa itse taklaukseen. Sen sijaan olen pitänyt jo pitkään päähän kohdistuneen taklauksen käsitettä yhtenä jääkiekon pahimmista vitseistä. Miten sitä tulkitaan vai tulkitseeko kukin tahollaan faneista kurinpitäjiin?

Olen aina luullut, että päähän kohdistunut taklaus on sellainen, missä pelaaja taklattaessa selkeästi kohdistaa taklauksen päähän kyynärpäällä, käsillä tai olkapäällä (onko edes mahdollista?). Mikäli taklauksen seurauksena pelaajan pää notkahtaa vaikkapa taklaajan olkapäähän, on kyseessä minun mielestäni paska munkki. Ei päähän kohdistunut taklaus.

Taklauksen lähtötilanne ja varsinkin osumahetki vaikuttaa mielestäni siihen onko taklaus päähän kohdistunut vai ei. Liigan linja yleisesti on toisenlainen. Riittää, kun päähän jossain vaiheessa joku osuu.

Ehkä juuri siksi olisikin hyvä keksiä jonkinlainen selkeä ratkaisu tällaisiin tilanteisiin. Jonkinlainen toimintamalli, jossa on jotain järkeä ja selkeyttä. Nyt tuntuu siltä, että vähän arvalla heitellään sinne tänne ratkaisuja eikä kukaan ole koskaan tyytyväinen.

Toivottavasti Savinainen palaa kehiin mahdollisimman pian.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Videolta näen kovan avojään töötin, joka on puhdas: ei kovaa vauhtia, ei hyppäämistä, ei mailan käyttöä, eivätkä kyynärpäät kohoa kuin vasta kontaktista, ei ennen sitä. Sitä paitsi taklaaja ei tullut puskista, vaan taklatulla oli lähestyvä pelaaja selvästi näkökentässä


Katsomme ilmeisesti samojen linssien läpi koska näen tilanteen aivan samalla tavalla. Miksi tuosta pitäisi vielä rangaista jälkeenpäin?
 

miq$u84

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LA KINGS
Perinteisesti aika erikoiselta kuulostaa tämäkin ketju. Amatöörinä en osaa varmasti sanoa onko taklaus puhdas, mutta toivottavasti joku voisi nostaa esiin sääntöjen kohdan jossa selkeästi kieltää ko. taklaamisen tai siis osoittaa, että kädet alhaalla taklaamalla itseään lyhyempää kaveria on kyseessä päähän kohdistuva taklaus. On helppo uskoa, että säännöt näin osoittavat. Onhan niin moni HPK:ta vastustava kirjoittaja mielipiteellään osoittanut.

Lisäksi kaipaisin tietoa muutamilta kirjoittajilta sääntöjen kohdasta, jossa vihellyksen jälkeen tapahtuva taklaus on sääntöjen mukainen. Itsehän tietenkin voi olla mitä mieltä tahansa. Omasta mielestäni on ihan kivaa kun pojat tökkii toisiaan vihellyksen jälkeen. Jotenkin näkisin, että osoittaa jonkinlaista välinpitämättömyyttä muista pelaajista, jos iskee vihellyksen jälkeen taklauksella. Jos nyt jostain pitää tutkinta tehdä tästä pelistä, niin miksi se ei voisi olla sitten vaikka tämä? Mene ja tiedä.

Oma suosikki on kuitenkin Alpo Suhosen uunituore kommentti: Kolehmainen taklasi kiekotonta pelaajaa.

Mutta kuten aina mielipiteitä on monia.
 

Soketti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Red Wings, Charlton Athletic
Vastuu taklaustilanteissa

Mielestäni taklaus on jääkiekkopelin hengen mukainen ja täysin puhdas. SM-liigan sääntöihin en ole tutustunut, sen myönnän, mutta sen kokemuksen perusteella, mitä minulla tästä lajista on, niin tuossa en näe mitään väärää. Seuraukset ovat todella valitettavat, mutta kontaktipelissä loukkaantumisia sattuu.

Jokainen vähänkään enemmän kiekkoa pelannut tietää, että jos lähtee kiekon kanssa leikkaamaan laidasta keskelle keskialueella, niin on erittäin todennäköistä, että joku yrittää taklata niin sanotusti vastapalloon. Ja kun vastapalloon taklaa, niin hyvin usein joku taklaajan ruumiinosa osuu taklattavaa päähän, varsinkin, jos taklaaja on taklattavaa isompi, kuten tässä tapauksessa. Siinä pään etupuolella kun ei ole olkapäätä ottamassa taklausta vastaan.

Kolehmainen ei tule tilanteeseen erityisen kovalla vauhdilla, tulee ns. peliasennossa eli matalana ja kyynärpäät eivät ole mielestäni irti kropasta ennen osumaa eikä osumahetkellä. Se, että kyynärpäät irtoavat kropasta osuman jälkeen, on aivan normaali reaktio, jolla mm. koitetaan hallita omaa tasapainoa äkillisen törmäyksen jälkeen.

Olen varma, että jos pelaajien mielipidettä taklauksesta kysytään, niin vähintään yhdeksän kymmenestä palaajasta sanoo taklauksen olevan puhdas jääkiekkotaklaus ja jos tilanteesta syyllistä pitää hakea, niin se on Savinainen.

Siinä vaiheessa, kun "kolehmaiset" alkavat tuollaisissa tilanteissa väistää kiekollista tai juuri kiekosta luopunutta pelaajaa, niin todennäköisesti lopetan jääkiekon seuraamisen.

Yllä on loistava tiivistelmä tapahtuneesta ja vielä ilman värilaseja kirjoitettuna.

Nämä tilanteet aiheuttavat (erityisesti nettikirjoittelijoiden keskuudessa) aina voimakkaan ja ymmärrettävän tunnereaktion. Muistan itsekin aikoinaan veren kiehuneen Levokari - Suutarinen casessa jossa nuori pelaaja loukkaantui todella vakavasti ja joka sentään eilen sattuneeseen verrattuna oli törkeä teko. Ei silloinkaan Levokarin tarkoituksena tilanteessa varmasti ollut vastustajan leukaa murskata mutta Suutariselta ei kertakaikkiaan voitu edellyttää "keep your head up" -valmiutta lentää yhtäkkiä päin maalirautoja. Nyt kyseessä oli peliin kuuluva taklaustilanne jossa vastuu koskee molempia osapuolia. Vaikka oranssia kannatankin, niin silti mielestäni Kolehmainen kunnioitti tilanteessa vastustajaansa nimenomaan ajamalla puhtaasti. Savinainen ei eilen osannut odottaa että joukkueen pelatessa ylivoimalla vastustaja ajaisi keskialueella kovan pommin ja sen johdosta joutui jyrän alle. Missään nimessä en Savinaista syytä tapahtuneesta mutta en myöskään Kolehmaista saa tuossa yksipuoliseksi teloittajaksi vaikka kuinka yrittäisin.

Taklaus oli puhdas, koska

- Kolehmainen ei kelannut ylimääräistä vauhtia ennen osumaa
- Kolehmaisen luistimet eivät irronneet jäästä
- Kolehmaisen kädet eivät nousseet ennen osumaa
- Taklaus tuli reilusta kulmasta
- Savinainen oli vielä tulkinnallisesti kiekollinen pelaaja (vrt. esim. Jokela - Komarov jossa osuma tuli reilusti laukauksen jälkeen)

Ikävää jälkeä tuli, koska

- Savinainen joutui yllätetyksi (ylivoimatilanteen vuoksi?)
- +20 kg ja +20 cm olivat tällä kertaa taklauksen antajan ja vastaanottajan kohdalla väärinpäin

Pikaista paranemista Savinaiselle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: M10

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
case Kolehmainen - Savinainen 22.2.2009

case Määttä - Jaatinen 2.10.2008

Koita nyt päättää mitä mieltä olet.
Tietysti, murmelihan on eläin joka tonkii kaikkea poisheitettyä. Kuitenkin, jos haluat verrata noita kahta taklausta niin varmaan kannattaisi katsoa videot noista kun ihan erilaisia ovat. Vinkiksi voisi todeta, että luistelusuunnatkin ovat pelaajilla ihan erilaiset. Aika tylsää olisi jos erilaisista asioista pitää olla samaa mieltä...

Toisaalta, sinun kiekkotietämyksestäsihän kertoo se että se mielestäsi se joukkue jonka maalivahdilla on vähemmän torjuntoja hallitsee peliä... (Ihan vittuuttani selasin vanhoja viestejä)
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tietysti, murmelihan on eläin joka tonkii kaikkea poisheitettyä. Kuitenkin, jos haluat verrata noita kahta taklausta niin varmaan kannattaisi katsoa videot noista kun ihan erilaisia ovat. Vinkiksi voisi todeta, että luistelusuunnatkin ovat pelaajilla ihan erilaiset. Aika tylsää olisi jos erilaisista asioista pitää olla samaa mieltä...
Haluan vain osoittaa, kuinka värilasit vääristävät asioita monen päässä. Hienoa, että osasit ottaa tämän vastaan ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä.

Jos muistan Määtän taklauksen oikein, oli se astetta törkeämpi, selkeästi päähän haettu taklaus. Kolehmaisen taklaus osuu päähän Savinaisen matalan asennon vuoksi.

Oliko Määtän taklauksesta jossain videota?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
MAMBA - PYYHI KYYNELEET

SM-liigan linja, ottelurangaistus, vastustajan kunnioittaminen, Scott Stevens, Muukkonen, linjattomuus, taklattavan vastuu, pää ylös, NHL:ssä niin ja näin, tuomarit on perseestä, kuittivihko, kun sekin sitä ja tätä, hyppy, kyynärpää, myöhästynyt, vastata teoistaan...

Nää ketjut on niin nähty. Oikeastaan riittäisi, kun kaivais aina jonkun vanhan taklausketjun esiin ja vaihtais vaan pelaajien ja joukkueiden nimet.

Kyllähän tämä on niin perseestä tämä Sm-liigan linja. Taklaus on niin päähänkohdistunut kun vain voi olla.

Sitten tästä ei tule mitään rangaistusta?

Taannoin Kristian Kuusela sai melko naurettavalla kyynerpään nostamisella parin ottelun pannan. Siis mitä vittua Sm-liiga. Haloo!

Toivottavasti nään Ässiltä koston , jossei tästä mitään rangaistusta seuraa. Nämähän on kerta niin hyväksyttäviä. Ei muutako päähän vaa tästä lähtien. Parempi olisi vielä , jos Ässät laittaisi yhden jyrän kyttäämään vastustajien hyökkääjiä keskialueelle ajelemaan vastapalloon. Suosittelen.

Kerro minulle mistä kaikki tää
kerro minulle mikä tekee niin kipeää
että saa sinut itkemään
ja kääntymään luotani pois

tiedän kyllä miltä sinusta tuntuu
et halua sanoa sanaakaan minulle
kun murjotat vaan ja odotat
että menisin pois

mutta olen tässä jos etsit ymmärrystä
olen tässä jos etsit olkapäätä
tässä olen
pyyhi kyyneleet

koska tunnet olevasi kovin yksinäinen
koska luulet ettei kukaan voisi koskaan välittää sinusta
et huomaakaan, kuinka lähellä
on tosi ystävä

koska luulet, ettei kukaan voisi ymmärtää
niin tunnet olevasi liian väsynyt etsimään ystävää
joka välittää ja tuntee niin
kuin pitääkin

siksi olen tässä jos etsit ymmärrystä
olen tässä jos etsit olkapäätä
tässä olen
pyyhi kyyneleet
 
Viimeksi muokattu:

Scream

Jäsen
Voiko turhempaa viestiä tähän ketjuun olla kuin jonkun NHL-reliikin kymmenen vuoden takaisia taklauksia palvova youtube-pätkä.

Voi? Linkityksen tarkoitus oli tuoda näkökulmaa keskusteluun ja siihen miten eri liigoissa käytännöt toimivat. Näkeehän noista clipeistä myös sen, että avojääpommi "osuu päähän" varsin usein. Minun silmissäni nyt nähty taklaus on puhdas ja joskus ikäviäkin asioita tapahtuu kun kuitenkin kontaktilajista nimeltään jääkiekko on kyse.

Palstapoliisi Halmela voi jatkossa ohittaa olan kohautuksella viestit jotka eivät arvostustaan nauti.

-S.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Oliko Määtän taklauksesta jossain videota?
Linkki löytyy tästä(kin) ketjusta. Kas kun et sitä ole tonkinut... Ja kyllä Jaatisella on pää huomattavasti alempana kun Savinaisella.

Alkaa vain vituttaa kun tarttee kaivella jotain vanhoja viestejä jotka olettaa tarkoittavan sitä että on eri mieltä vaikka tilanne on ollut ihan eri. En tarkoita yleisesti tätä, mutta mielestäni vanhojen viestien kaiveleminenkin voisi olla säännöissä kiellettyä...

Ja kaipa siinä niin käy kuin tässä viestin kirjoittamisen kesken soittanut isäni totesi että Kerholainen saa pari peliä pelikieltoa julkisuuden vuoksi ja Suhonen sakot taas kerran...
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Linkki löytyy tästä(kin) ketjusta. Kas kun et sitä ole tonkinut... Ja kyllä Jaatisella on pää huomattavasti alempana kun Savinaisella.
Näytti linkki olevan ja huomaan sinun puhuvan taas paskaa. Määttä hyppää saadakseen olkapäänsä osumaan Jaatisen päähän, kun taas Kolehmainen vetää itseään ennemminkin kyykkyyn.

Kuinka paljon pitää itselleen valehdella, että näkee asiat oman suosikkijoukkueensa kannalta sopivasti?
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos muistan Määtän taklauksen oikein, oli se astetta törkeämpi, selkeästi päähän haettu taklaus. Kolehmaisen taklaus osuu päähän Savinaisen matalan asennon vuoksi.
Taas on muutama kaveri sitä mieltä, että jos taklattava on lyhyempi tai kyykyssä, päähän saa ajella surutta. Olettiko Kolehmainen siis teidän mielestä, että Savinainen joko kasvaa viime hetkellä 20 cm tai oikaisee asentonsa 20 cm pystymmäksi? Vai olisiko ihan vaan välinpitämättömyyttään kuitenkin ajellut päähän. Kolehmainen nyt ainakin näki Savinaisen asennon ja pään korkeuden haettuaan sitä osumaa.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Älä korkki ruikuta, jäit vaan housut kintussa kiinni patalasit päässä ja nyt selitellään ummet lammet kuinka oli eri tilanteita.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Taas on muutama kaveri sitä mieltä, että jos taklattava on lyhyempi tai kyykyssä, päähän saa ajella surutta. Olettiko Kolehmainen siis teidän mielestä, että Savinainen joko kasvaa viime hetkellä 20 cm tai oikaisee asentonsa 20 cm pystymmäksi? Vai olisiko ihan vaan välinpitämättömyyttään kuitenkin ajellut päähän. Kolehmainen nyt ainakin näki Savinaisen asennon ja pään korkeuden haettuaan sitä osumaa.
Pointtini oli se, että kun lähdetään vertailemaan Kolehmaisen ja Määtän taklauksia, oli Kolehmaisen taklaus luokkaa "hellä".

Jo ensimmäisessä postauksessani tähän ketjuun sanoin, että Kolehmaiselle olisi hyvin voitu lätkäistä PRK/OR liigan sääntöjen perusteella.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Alkaa vain vituttaa kun tarttee kaivella jotain vanhoja viestejä jotka olettaa tarkoittavan sitä että on eri mieltä vaikka tilanne on ollut ihan eri. En tarkoita yleisesti tätä, mutta mielestäni vanhojen viestien kaiveleminenkin voisi olla säännöissä kiellettyä...

Vai olisiko alkanut vituttaa kun jäit kiinni ns. housut kintuissa paskan jauhamisesta. Sinä siteeratussa vanhassa viestissä selkeästi ilmoitat, ettei se niin big deal ole, jos taklaus sattuukin osumaan koppaan ja nyt on sitten toinen ääni kellossa.

Toki, sehän olisi hienoa jos kiellettäisiin vanhojen viestien kaiveleminen. Sitten sinun kaltaisesi "objektiiviset" kirjoittajat voisivat aina vaihtaa mielipidettään sen mukaan miten se Ässien etuun sopii. Way to go.

Tämä ketju on todistanut kokonaisuudessaan kaksi asiaa:

1. Näiden taklausketjujen sisältö toistuu kerta toisensa jälkeen identtisenä

2. Ässien kannattajat eivät tosi paikan tullen arvosta pätkääkään sen enempää kovaa peliä kuin muidenkaan. Jos oman joukkueen pelaajaan kohdistuvaa kovaa avojäätööttiä ei voi ohittaa olan kohtautuksella, ei sitten kannata jatkossakaan paljoa nassuttaa fyysisen kiekon puolesta.

Sanottakoon vielä selvyyden vuoksi, että itse arvostan enemmän niin sanottua taitokiekkoa kuin rymistelyä. Silti en voi hyväksyä eräiden kirjoittajien tekopyhää paskanjauhantaa. Muuten vaaditaan fyysisyyttä, mutta omaan kolahtaessa alkaa naurettava nassutteleminen. Niin, ja videoiden lähettämisestäkin tuli ässä-faneille hyväksyttävä toimenpide. Niin se takki kääntyy.
 
Nelosen sivuita illan erikoinen
http://www.nelonen.fi/smliiga/videot.asp?videoId=4644&cat=0

Videon perusteella tullaan riitelemään kymmenkunta sivua siitä nouseeko kyynerpää ennen, jälkeen vai ollenkaan.
Oma arvaus: Nousee ennen ja osuvan tuonne kaulan seutuville.

Vuorokaudessa tuli kymmenen sivua täyteen :) riippuen tietenkin selaimen asetuksista. Itse en edelleenkään voi varmasti Nelosen videon perusteella sanoa, mikä Savinaisen päähän osuu. Onko olemassa edes muita videoita esim. otteluvalvojan käytössä? Näkyykö niissä esim. se lentääkö Savinainen naama edellä jäähän?

On niitä nähty semmoisiakin tilanteita, että taklatun oma maila tai jopa oma olkapää on iskeytynyt omaan leukaan pään retkahtaessa sivulle. Jokin kuitenkin on Savinaisen naamaan osunut vammoista päätellen. Oma arvaukseni on, että päähän on osunut Kolehmaisen olkapää, mutta varmuutta ei Nelosen videon perusteella asialle saada.

Kolehmaista en lähde tuosta millään tavoin tuomitsemaan. Kaveri tulee tilanteeseen niin puhtaasti kuin vain voi. Jalat maassa, kädet alhaalla ja vielä edestä. Esim. aikaisemmin esitetyistä linkeistä mm. Tuomo Ruudun avojääpommi Ari Valliniin näyttää teurastukselta. Kolehmainen haki puhdasta taklausta ilman vahingoittamistarkoitusta. Tahalleen, kädet ylhäällä päähän taklauksiakin valitettavasti näkee nykyliigassa.

Jos muita videoita ei ole, joissa pystyy varmasti sanomaan mikä Savinaisen päähän osuu en näe lisärangaistuksiin aihetta. Kyseessä on ennemminkin todella valitettava tapaturma. Tässä toinen ikävä tapaturma, jossa Kudroc taklaa Salmelaista omalla leuallaan "päähän". Onneksi Salmelaisella on kypärä päässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös