Kai siinä joku käytäntö voi ohjata tätä mutta periaatteessa sääntöä 510 voi käyttää laajemmin. Eli ainakin siltä osin olet yksiselitteisen väärässä.
Ei välttämättä kannata kaikkea dumata vaan siksi, ettei tiedä mistä puhuu. En tosiaan tiedä, onko käytäntö enää voimassa, mutta "joitain vuosia sitten" kaikista loukkaantuneista pelaajista tuli todellakin tehdä ottelupöytäkirjaan merkintä ja raportti loukkaantumiseen johtaneista tapahtumista.
Kyllä sitä käytäntö ja otteluvalvojien ohjeet ohjaavat hyvinkin vankasti.
Kari Ortio:
"Mutkun mä en voi käyttää 510:tä missään muualla kuin simmosissa tilanteissa, joista pitäisi tuomita ottelurangaistus."
Siinä suora lainaus sanasta sanaan eiliseltä.
SM-liigan otteluvalvojat
eivät voi/saa/kuulu/pidä raportoida kuin ottelurangaistuksen rikkeitä. Yksiselitteinen vääryys asettuu nyt siis ihan johonkin muualle.
Tämähän nähdään tässä keskustelussa muutenkin, että SM-liigan sääntöjen kirjaimella on joskus aika vähän yhteyttä käytäntöön. Säännöissä mm. sanotaan hyvin selvästi, että pelaajan pitää
kohdistaa (=aktiivista toimintaa) taklauksensa vastustajan päähän. Tuomareiden ohjeet taas ovat vislata päähän
osuneet taklaukset, ihan riippumatta siitä yrittikö taklaaja tehdä kaiken inhimillisesti mahdollisen olla osumatta päähän.
Ja tuo "joitain vuosia sitten"-läppä on kyllä sellainen tornihuhu ettei mitään rajaa. Ei liity mitenkään SM-liigan todellisuuteen, kurinpitoon, otteluvalvojiin, tuomareihin. Sitä en sitten tiedä pidetäänkö "loukkaantumiskirjanpitoa" ihan jotain muita tarkoituksia (vakuutukset, tilastot tms.) varten.