Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Janne Juvonen – seuraava Nupen opissa kouliintunut tulevaisuuden NHL-vahti?

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Smitty#41, 21.09.2013 klo 19.45.

 1. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Tottakai se menee tilastojen osalta näin ja kysymys kuuluu onko helmikuun tilasto riittävän iso otos, jonka perusteella pitää tehdä maalivahtivalinnat loppukaudeksi? Ja totta molemmille sama määrä pelejä helmikuussa ja Voutilaisella huomattavasti parempi prosentti.

  Tilastoihin tuijottaminen ei vain kerro ihan koko totuutta, esim. eilen Juvosen 50% tilasto ei kerro sitä, että Hovisen ansiosta Sport siirtyi 2-0 johtoon ja valmennus halusi herätellä joukkuetta.
   
 2. South Rim Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Voutilainen on ollut erittäin vakuuttava kaikissa niissä neljässä ottelussa, jotka on päässyt aloittamaan. Voittoprosentti niissä 75. Juvosella ei ole kumi tarttunut alkukauden malliin, välillä tarttuu hienosti mutta sitten taas ei...Sanoisin, että ei ole fiktiota se, että tulemme näkemään loppukaudella tolppien välissä myös Kalgaryn Retjakin.
   
 3. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  No neljän päivän sisällä olemme viisaampia. Eikös Rämökin pidä sitoa sopimuksella ennen 15.2., jos häntä halutaan peluuttaa loppukaudesta?

  Juvosen kohdalla tuo tason ailahtelu on hieman yllättänyt. Odotin kaverilta vielä enemmän tällä kaudella, mutta jokin estää sen ihan kuumimpaan eliittiin nousemisen. Voutilainen ansaitsee ilman muuta enemmän peliaikaa noilla otteilla.
   
 4. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Kyllä, ehkäpä parin päivän päästä ollaan viisaampia.
   
 5. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Olen samaa mieltä palstaveljien kanssa.

  Juvosella on hyviä pelejä ja heikkoja pelejä, mutta tasaisuus puuttuu. Pystyy tekemään "game savereita", mutta samaan aikaan helppo veto pienestä kulmasta jää täysin peittämättä. En tunne Jannea, mutta tuntuu jotenkin, että myöskään kuuppa ei kestä vielä jos menee helppo alussa. Tulee toinen, kolmas.. Janne on hyvä veskari, mutta ei sellainen millä kannua nostellaan.

  Toivon toki olevani väärässä.
   
 6. LKKK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Jos KR on tervehtynyt täysin ja pystyy pelaamaan ehjän kevään, niin saattaa jatkua kausi pitkään. Hymyilyttää!
   
 7. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Onneksi nyt valmennus näkee päivittäisessä tekemisessä sen, missä mennään ja tämä minimoi pakan sekoittamisen mahdollisuuden. Onhan tuossa potentiaalia olla aivan huikea vahvistus, mutta samalla myös melkoinen pyllistys Voutia kohtaan. Toki Voutilaisen kanssa voi olla selvät sävelet siitä, miten vasta ensi kausi on se kausi, kun on aika todenteolla ottaa se ykkösvahdin viitta. KR tuskin sitoo itseään Lahteen loppukautta pidemmäksi aikaa.

  Mitä vielä Juvoseen ja Voutiin tulee, niin omaahan Vouti enemmän egoa ja äijämäisyyttä ja on siinä mielessä enemmän Matikaisen Pelicansin näköinen maalivahti.
   
 8. BileTooth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Onko kukaan muuten huomannut Juvosen ja Voutilaisen välillä eroja siinä, kuinka hanakasti ja aggressiivisesti kumpikin pyrkii tönimään maalin edessä seisovia vastustajia ja tekemään itselleen tilaa tai pyytää pakkeja apuun, kun siinä joku seisoo perse kiinni naamassa. Haraldista ainakin joku mainitsi pelin jälkeen, että oli todella passiivinen ja välillä hyökkääjä sai seisoa rauhassa aivan iholla.

  Pakkien hommahan se tietenkin lähtökohtaisesti on, mutta kyllä selvästi jotkut maalivahdit pitävät enemmän puoliaan kuin toiset.
   
 9. Joonasmmm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp ja sympatiat Pelicansille
  Mä taisin tästä jo jossain keskustelussa mainita, mutta tuntuu, että Juvosella ei kestä kunto pelata näin paljoa. Otteet alkaa ailahtelemaan kun pelejä on samalla viikolla useampi. Pari viikkoa sitten liigastudiossa esitelmöitiin, että Janne on seuraava suomimaalivahti, joka lähtee rapakon taakse. Anteeksi vaan nyt, mutta mä en tätä purematta niele.

  Rohkeasti vaan Voutilaiselle vastuuta ja Rämö olisi varmasti loppukauteen kova ukko. Voutilaiselle vaan sit peliaikaa heinolassa jos Rämö saadaan mukaan kokoonpanoon. Mielenkiintoinen kyllä toi Rämön kuvio pallotella mielessä. Millaisia tarjouksia miehelle olisi esitetty? Markkanen lähti sveitsiin, löytyykö keski-euroopasta paikkaa ja rahaa Karrille?
   
 10. Spike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Eiköhän Karrikin sen verran ole jo KHL/NHL:ssä rahaa tehnyt, ettei siinä yksi kevätkausi hallaa tee jos pienemmällä pussilla (jopa ilmaiseksi?) pelailee kotikonnuilla. Tällä hetkellä lienee miehellä itsellään pääasia saada kroppa kuntoon ja pelejä alle, jotta voi sitten taas ensi kaudella lähteä tekemään isoa rahaa KHL/NHLään, jos/kun ei Lahdessa kevättä pidempään jatka.
   
 11. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Pureskellaanpa hieman.
  - ensinnäkin arvion esitti turkoosi "toimittaja" Lahesta
  - perusteet oli suunnilleen tasoa Juvosen koko, yhtään osaavaa perustelua ei herra kyennyt esittämään (kuin Nupen juttuja backstagelta)
  + Juvonen ei ole Lahessa kehittynyt mitenkään ihmeemmin noin 2-3 kauteen, joten siirto valtameren taakse (tai minne vaan) voi viedä Juvosta eteen päin ja suunta Ameriikka
  + miten Juvonen ei näytä yhtään pelsu-äijältä, vaan enemmänkin kuopijolaiselta mukavalta naapurin pojalta (lahtikiekko itse kasvatti paljon enemmän itsensä näköisen veskan, mutta siitä ei sen enempää). Tämä tuo siis potentiaalia muualla (Liigassa), kun ei tunnu ihan istuvan Lahteen(?)
  + Juvosella on kehityspotentiaalia vielä paljon, olisko valmistautumisessa vai fysiikassa nuo kehityspaikat?
  + Juvosestako seuraava änäri-veska. Ei. Ei seuraava, mutta änäriveska mahdollisesti joo. AHL-veskoja en nimeäisi änäriveskoiksi. Seuraavat ovat: Saros (on jo) ja Husso
  Edit Unohtui mainita. Juvosella kun on kehittymispotentiaalia ja -tarvetta vielä, niin ne ovat alueilla, joissa ei rapakon takana kehity. Pari kautta vielä Liigassa jossakin toisessa huippu veskavalmennuksessa, että tulee hieman uudistumista ja näkee, että muuallakin osataan (jopa paremmin). Sitten opiskelemaan ameriikan pikkukaukalosheissea.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2017 klo 10.17
 12. Jari66 Jäsen

  Täällä ollaan sitten eräiden toimesta heittämässä Jannea bussin alle. Viittaan nyt osaksi myös joukkueen heikkoon alivoimaprosenttiin ja totean että kyllä myös puolustuksen ja puolustamisen suuntaan voi osoittaa sormella.

  Ollaan kuitenkin kuudensia ja aika ison osan siitä kunniasta antaisin Jaskalle. Siitä toki samaa mieltä että Voutilaiselle olisi hitusen enemmän voinut vastuuta antaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2017 klo 12.00
 13. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Lainaus:
  Heh. Ei ihan noinkaan, mutta maalivahtiasioissa(kin) kannttaa pitää tunnepuoli taka-alalla jos halutaan parasta miestä maalille.

  Voutilainen on yksinkertaisesti vakuuttanut peleissään. Janne viime aikoina ei.
  En nyt mitään radikaalia muutosta hakisi, vaan Voutilaiselle yksinkertaisesti enemmän peliaikaa jotta saadaan selvyyttä missä mennään.

  Karri on sitten oma lukunsa. Oliskohan apuja saatavilla kevään peleihin .. ?
   
 14. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin, ei se aina ole bussin alle heittämistä jos jotain omaa pelaajaa vähän kritisoidaan. Reilua sen maalivahtien peluuttamisen tulisi olla ja voisiko Juvonen saada itsestään enemmän irti, jos siellä olisi olemassa koko ajan todellinen pelko oman pelipaikan menettämisestä.

  Tuo "Juvonen on ykkönen. Piste." ei asetelmana ole oikein optimaalinen. Larmi pakkasi kamansa ja nyt lahjakkaan sekä hyvin esiintyneen Voudin olisi saatava se aito paikkansa, minkä jälkeen se on maalivahdista itsestään kiinni, miten tuon mahdollisuutensa käyttää.

  Ylipäätään Juvosen mahdollinen lähtö ei välttämättä olisi mikään huono asia, vaan tuo voisi tuulettaa veskariosastoa ihan hyvällä tavalla.
   
 15. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Juvonen ottanee suunnan Milwaukeehen tulevana syksynä..
   
 16. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Nähdäkseni kauden loistavasti avannut Juvonen peluutettiin puhki. Pääseekö vielä syksyn vireeseen jää nähtäväksi. Puolustuksen syyksi laskeneita tilastoja ei voi laittaa, kun samat äijät siellä on kuin syksylläkin + Kousa.
   
 17. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Ok. Varmasti hyvä ratkaisu niin Juvoselle, kuin myös Pelicansille. Toivottavasti onnistuu rapakon takana, mutta en näe tuota mitenkään erityisen korvaamattomana pelaajana Pelicansille.

  Vaikuttavia asioita tilastoihin on paljon, mutta niin niitä on muillakin, suuntiin ja toisiin. Juvosen statsit ovat kuitenkin Liigan mittapuulla koko kaudelta nämä:

  Torjuntaprosentti 91,06, sijoitus Liigassa 17. (Pienin pelattujen otteluiden määrä yläpuolella olevista 18 peliä)
  Päästettyjen maalien keskiarvo 2,37, sijoitus Liigassa 14. (Pienin pelattujen otteluiden määrä yläpuolella olevista 18 peliä)

  Ylempänä oli löydetty selitystä joukkueen alivoimasta, puolustuksesta ja puolustamisesta, mutta torjuntaprosenttia kun katsotaan, niin 12 eri joukkueelta löytyy paremman prosentin maalivahti. Alivoimia katsottaessa Lankisella on parempi prosentti, vaikka HIFK:n alivoima on Liigan surkeinta. Lukolla on niin ikään Pelicansia huonompi alivoima, mutta noilla peliaika on jakautunut kahdelle maalivahdille, joilla on kummallakin parempi prosentti.

  Maalivahti on aina joukkueessa se pelaaja, joka kykenee yksittäisenä pelaajana vaikuttamaan eniten tulokseen. On tietenkin oikeutettu antaa Juvoselle kunniaa nykyisestä sijoutuksesta, mutta on myös naiivia kuvitella, ettei tilanne voisi olla myös toisen maalivahdin kanssa parempi.
   
 18. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  On myös asioita joita niistä tilastoista ei näe...


  Jätkät on kuitenkin valmentajien silmien alla kaksi kertaa päivässä, mutta täällä jengi ei näe, kuin pelit, eikä todennäköisesti ymmärrä maalivahtipeluutuksesta tuon taivaallista. Esimerkiksi sitä miten Voutilaisen kaltaista vasta liigaympyröihin noussutta talenttia harjoitutetaan ja miten pelit rytmitetään tähän suunnitelmaan. Tilastoista ei myöskään näe niitä otteluita, joissa Voutilaisen olisi pitänyt pelata, mutta sattui sairastumaan tai loukkaantumaan niitä ennen. Nämä peluutukset perustuvat vähän pidemmän tähtäimen suunnitelmiin, eikä niitä tuuliviirinä muutella mutu-tuntumalla. Juvonen on nämä maalivahtikoulun ensimmäiset luokat käynyt (mm. kärsivällisesti katsellut yhden kokonaisen kauden Myllyniemeä penkiltä) ja hänen kohdallaan koulutuksessa mennään siinä vaiheessa missä tehdään illasta toiseen pelaavaa liigatason ykkösveskaria.


  Juvosen otteet on hieman heikentyneet marraskuun jälkeen, jolloin oli myös tilastollisesti liigan kärkivahteja. Silti ei tule myöhemmiltäkään ajoilta mieleen peliä, joka olisi huonoon maalivahtipeliin kaatunut. Yhtään ei huoleta myöskään Voutilaisen maalilla ollessa. Meillä on kaksi hyvää veskaria. Pahaa ei myöskään tekisi Karri Rämön liittyminen joukon jatkoksi.
   
 19. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Tuo nyt on vähän sellainen "kyllä valmennus tietää"-kortti. Omaan makuun maalivahdin vireen ja suoritustason tulee vaikuttaa peluutukseen. Jos siellä on tuollainen mainitsemasi suunnitelma Voudin kohdalla, niin sehän tarkoittaa sitä, ettei kilpailuasetelmaa käytännössä ole.

  Tuokin on aika outo juttu miten Juvosen kohdalla mentäisiin nyt kolmannella vastuunkantokaudella siinä kohtaa missä veskarista tehdään illasta toiseen pelaavaa Liiga-veskaa. Väite on outo, sillä Juvosen Pelicans-uraa on ilmeisesti jäljellä 10 runkosarjan peliä plus pleijarit. Eipä niistä hedelmistä paljoa nauttimaan ehditä. Omaan makuun tuo vaihe on käyty jo ajat sitten ja Juvonen on ollut jo pikään illasta toiseen pelaava vahti Liigassa. Tällä kaudella olisi kuitenkin pitänyt hypätä sinne Liigan eliittiin, mutta sitä ei ole tapahtunut.

  Lainaus:
  Juvosen torjuntaprosentti on muuten nyt huonompi, kuin mitä se kahdella edellisellä kaudella on ollut.
   
 20. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Sopanenkin oli noin kuukausi sitten eräiden tikun nokassa. Näytti sittemmin ne kuuluisat närhen munat. Juvonen on jo aiemmin osoittanut että pärjää tiukassa paikassa. Tulee hoitamaan homman tänäkin vuonna.

  Koeta masto vaihteeksi keksiä jotakin positiivista sanottavaa Pelsuista.
   
 21. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Sopanen oli keskustelussa mukana ihan aiheesta ja on pelannut sen jälkeen paremmin, mikä on todella hieno ja positiivinen asia. Juvonen on pärjännyt tiukoissa paikoissa ja ollut myös pärjäämättä. Viime kaudella tiukimmassa mahdollisessa tilanteessa tuo katseli HIFK-pelejä luukulta käsin ja maalilla pelasi ihan eri mies.

  Kysytäänpä näin, jos Rämölle tehdään sopimus, niin tuleeko tuo Juvosen kakkoseksi vai olisiko siellä taustalla ajatus siitä, miten joukkue voisi saada Juvosta paremman ykkösvahdin?

  Tämä koko keskusteluhan lähti positiivisesta asiasta liikenteeseen, eli siitä miten joukkueella on tällä hetkellä hyvin pelannut kakkosvahti, joka ansaitsisi enemmän peliaikaa.
   
 22. Dirac Jäsen

  Voutilainen parantaa jatkuvasti kun pelituntuma paranee ja Juvonen ei ole vakuuttanut yhtään viime peleissä. Näinköhän Juvonen on kolmosvahti loppukauden?
   
 23. LKKK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Just nyt näyttää siltä. Huikea Vode!!
   
 24. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Täällähän on nuolaistu oikein kunnolla ennen kuin tipahti. Ei tuonut tämän iltainen muutosta marssijärjestykseen.
   
 25. Metro4ever Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raitin Raukka, Jää-Ahmat, Jokerit, Pulu, STL
  Vode on hyvä.
  Loppujengissä oli tänään isosti vikaa.