Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Janne Juvonen – seuraava Nupen opissa kouliintunut tulevaisuuden NHL-vahti?

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Smitty#41, 21.09.2013 klo 19.45.

 1. Rademoottori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  osallistuminen
 2. tsei Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahtelaiset, LFC
  Huh! Iso kiitos jälleen Juvoselle maagisesta pelistä, jonka ansiosta saatiin tärkeät 3p raavittua leprasta!
   
 3. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Kyllähän tuota maalivahtirulettia pitää nyt pyörittää Jannen ehdoilla. Pelikaaneilla ei ole varaa antaa pois pisteitä 'vanhojen hyvien aikojen' vuoksi.

  Rajaniemi silti kannattaa kotiuttaa jos vaan miehellä vielä motivaatiota pelata Lahdessa riittää.

  Hyvä Janne!
   
 4. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tuoreen Jääkiekkolehden mukaan liigan toiseksi paskin ykköskassari...
   
 5. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Miten listaus meni kokonaisuudessaan? Onko Kilpeläinen paskin?
   
 6. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Mutta Juvostahan pidetään hyvänä Lahessakin vaan koska pelaa Lahessa?
   
 7. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Joku väitti otteluketjussa, että Vaasassa molemmat maalivahdit olivat tänään "ihan sukkia".

  Mitä sanoo raati? Kuinka moni meni tänään jotenkin erityisesti Juvosen piikkiin, ja miten alkukausi ylipäätään on sujunut? Eihän Juvoseen mitään erityistä luottoa tuntunut viime kevään jäljiltä olevan, mutta niin näyttää voittoja tulevan. Tietty sitten keväällä se kuuluisa taso vasta mitataan, kuten koko joukkueeltakin.
   
 8. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Jos otetaan mittariksi 13 peliä niin Juvonen on ollut hyvä. Muutamia maagisia kaksoistorjuntoja ja pari highlight-tyylistä hanskakäden torjuntaa. Mutta Juvoselle tulee edelleenkin pelejä,jossa menee usein pari helpohkoa sisään.Ne pois niin meillä on huippukassari!
   
 9. Veijo Esso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
  Lainaus:
  Allekirjoittanut väitti näin. Sportin veskalle varmaan toisaalla oma ketjunsa, joten en perustele kuin Juvosen kohdalta. Oma fiilikseni muutamassa viime ottelussa on ollut että Janne ei ole ollut oma itsensä. Pomputtelua ja vaikeuksia sijoittumisessa, tuntunut että jollain tapaa vaikeuksia pitää "paketti" kasassa koko ottelun ajan. Johtuuko tämä sitten väsymyksestä johon en itse usko, vaiko siitä ettei ole oikein varteenotettavaa kirittäjää. Ymmärrän toki valmennuksen ajatuksen selkeästä ykköstorjujasta, mutta uskon samalla että antamalla myös Voutilaiselle peliaikaa saataisiin Jannesta enemmän irti.
   
 10. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Juvosen pelaamista olen itsekin vähän pohtinut. Jos asiaa tarkastelee vain tilastojen näkökulmasta, tilanne näyttää tältä:

  Päästettyjä maaleja keskimäärin 2,04 ---> Liigan 6.
  Torjuntaprosentti 91,42 ---> Liigan 11. ("paljon" pelanneista maalivahdeista 3.)
  Torjuntoja yhteensä 277 ---> Liigan 3.

  Itselläni oli jotenkin sellainen käsitys, että torjuntoja olisi vähänlaisesti mutta eipä näytä olevan vaikka torjuntojen määrän suhteuttaisi pelimääräänkin.

  Juvonen on ollut mielestäni "ihan hyvä" ja jalkatorjunnat ovat pelistä toiseen erinomaisia. Jostain syystä täyttä luottoa ei vaan tällä hetkellä minulla Janneen ole, juurikin tuon satunnaisen sijoittumispulman takia. Toki epäluottamuksen tunnetta on itselläni lisännyt se, että viime peleissä on tullut myös sellaisia maaleja, jotka aluksi näyttävät Juvosen hörpyiltä mutta todellisuudessa vedot ovatkin tulleet pahan maskin takaa tai ottaneet jonkin kummallisen kimmokkeen jostain.

  Mutta vastauksena kysymykseen: Ei nyt mielestäni mikään sukka todellakaan, annetaan arvosanaksi vaikka 8+.
   
 11. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Juvosenkin kannattaisi kenties vaihtaa maisemaa? Lahdessa on maalivahdeilla psyykkinen valmennus hyvällä tasolla (Kyllä! Nupen lähestymistapa + Simo Vehviläisen perusta). Jotenkin tuntuu, että veskavalmennus ei ole ihan päivitetyllä tasolla eikä Nupe viitsi paneutua neurologiaan ja biomekaniikkaan harjoittelun taustalla, vaan soveltaa vain käytäntöä. Modernit veskavalmentajat ovat saaneet hyviä tuloksia aikaan mm. Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Hämeenlinnassa. Tämä ei Nupen arvostelua, sillä eihän hän käsittääkseni veskavalmennuksesta vastaa?
   
 12. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  En mä nyt tämän kauden Juvosen suoritusten perusteella ensimmäisenä lähtisi epäilemään valmennusta. Alkukausihan oli erinomainen. Nyt on pari heikompaa peliä alla, mutta tuohon on täysin luonnollista paremmissakin perheissä.

  Voutilaiselle voisi tietysti antaa peliaikaa, vaikkei startti HPK:ta vastaan helpoin ollutkaan.
   
 13. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  En minäkään tämän kauden perusteella, vaan koko Lahdessa olon perusteella. Juvonen on hyvä veska vaikka aikaisemmin ei ole jaksanut oikein treenata. Maisemanvaihdoksella on yllättäviä vaikutuksia. Se teki hyvää mm. Eetu Sopaselle, Emil Larmille ja aikaisemmin Heinolle, Jalvannille ja keitä näitä nyt on ollutkaan. Korostan, kommenttini ei ollut kritiikkiä mitään/ketään kohtaan.
   
 14. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ei varmasti ole kritiikkiä, mutta puutun näihin silti. E. Sopasen kohdalla on ihan liian aikaista sanoa, että maisemanvaihdos olisi tehnyt ihmeitä. KalPan puolustukseen on helpompi murtautua. Larmi oli kova jo täällä, mutta ei suostunut Pelicansin sopimukseen. Harmi, mutta onhan se parempi ottaa minuutteja Kerhossa, kuin Juvosen kakkosena. Heino oli täällä jo "liigan paras nelossentteri", enkä nyt näe, että kokemuksen lisäksi kierros olisi mitään ihmeellistä kaverin peliin tuonut. Jalvanti oli samoin hyvä jo Pelicansissa, vaikka jostain syystä saikin paskaa niskaan turhan paljon.

  Käsittääkseni urheilijan elämä on jo alkanut maistua Juvoselle. Nyt ei ole aika lähteä muualle, vaan dominoida liigaa Lahessa. Hyvinhän se on tämä kausi alkanutkin.
   
 15. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Lihavoituun ja jo ylempänä mainittuun liittyen täytyy kyseenalaistaa se, eikö tuo suostunut sopimukseen vai sopimuksen velvoittamaan valmennukseen. Jos nämä asiat olisivat vain Pelicansin kädessä, niin sitäkin on tullut jossain kohtaa mietittyä, olisiko pitänyt panostaa Larmiin tai Rajaniemeen vai jatkaa tällä nykyisellä, Juvoseen uskovalla linjalla. Toivon Juvoselle hyvää kautta ja kyllähän tuo mieheen panostaminen pitää Juvosen puolelta nyt myös kyetä palkitsemaan lopullisella läpimurrolla.
   
 16. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Joo, taisin kommentoida jotakin aikaisempaa hieman tyhjäksi jäänyttä mielipidettä Juvosen onnistumisista. Hyvinhän tuo kausi on käynnistynyt. Enkä itse ainakaan pysty näillä seurantamäärillä arvioiman pelien tasaisuutta tai epätasaisuutta. Joskus tuntuu, että kritiikki (mm. viime kaudella) on ollut hieman kohtuutonta, vaikka peluutukseen ja pelihuumoriin vaikuttaa taustayhteisö: seuraorganisaatio, valmennus, joukkueen fiilis jne. @McInen tuossa jo vetikin edellä yhteen tätä kauden alkua.
   
 17. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Jos, kuulopuheet pitävät paikkaansa, niin Larmia olisi haluttu Kerhoon jo heti vuoden vaihteen jälkeen lainalle. Pelicans ei päästänyt eikä antanut liigapeliaikaakaan, joten varmaan oli aika helppo tarttua hyvään soppariin varsinkin kun Pelicansin vastaava oli lähempänä junnusopimusta, jolle naurettiin Ilvestä ja KooKoota myöden (jälkimmäisetkin olivat huhujen mukaan myös Larmista kiinnostuneita).
   
 18. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Juvonen on ollut aivan loistava koko alkukauden. Aivan liigan kärkivahteja.
   
 19. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Juvonen ollut kyllä erinomainen, mielestäni ottanut sen yhden stepin eteenpäin mitä on odotettu jo pidemmän aikaa. Tasaisuutta Janne on nimenomaan tarvinnut ja nyt sitä on tullut.

  Väillä tietenkin pomppii ja nyt pari edellistä peliä on ollut vähän epävarmaa tekemistä, tosin niin on myös puolustukselta ollut epävarmaa tekemistä, joten ei voi Jannea syyttää täysin. Toisaalta jos Jannella ei pomppisi niin ei edes pelaisi Lahessa, joten ehkä ihan hyvä että vähän polttelee kiekot.

  Toivon silti vähän lepoa Jannelle, ei polteta kaveria loppuun heti kauden alussa. Voutilainen kuitenkin mielestäni ansainnut sen näytönpaikan ihan aloittavan maalivahtina otteillaan Peliitoissa, täysin eri asia aloittaa peli maalissa kuin tulla kesken pelin mukaan käytännössä hävittyyn peliin.
   
 20. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Mielestäni Voutilaista kannattaa peluutta jo kohtapuoleen. Hämeenlinnassa vaihdon jälkeen olemus oli kuin B-junnulla, mutta kolmannen erän aloitti varsin vakuuttavasti ja hoiti koko erän hyvin. Tosin peli alkoi olla taputeltu, mutta olemukseen tuli sellaista myönteistä kasvua. Juvosen ykköstorjujan statusta ei kuitenkaan saa horjuttaa. Millään kasaritulosjohtamis-kilpailusheissellä ei pidä pilata kevättä epävarmalla Juvosella ja raakile-Voutilaisella, vaan pönkittää Juvosen varmuutta.
   
 21. Dvozak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Juvonen on aloittanut kauden hyvin. Joitain yksittäisiä hörppyjä on mahtunut mukaan, mutta ne on laskettavissa yhden käden sormin. Voutilaiselle voisi kyllä antaa esimerkiksi perjantaina taas aloitusvuoron, jotta pysyy motivoituneena ja Juvonen taas saa pääkopalle lepoaikaa. Juvonen on pelannut nyt itselleen hyvät saumat ponnahtaa nappiin menneellä loppukaudella isompiin liigoihin.
   
 22. BileTooth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tuntuu tosiaan siltä, että Juvosta vielä viime kaudellakin vaivannut "epätasaisuus" ja ajoittaiset hörpyt ovat menneen talven lumia. Parhaillekin maalivahdeille niitä hörppyjä tulee muutamia kauden aikana ja nyt Juvonenkin alkaa olla sillä tasolla. Luotto on tällä hetkellä erittäin kova. Otanta on toki vielä lyhyt, mutta pelejä alkaa olla alla riittävästi, jotta jotain päätelmiäkin voi jo alkaa tekemään.

  Voutilaistakin olisi kyllä mukava nähdä edes silloin tällöin maalilla.
   
 23. Radiomasto Jäsen

  Laitetaan tähän ketjuun muutama ajatus maalivahtipelistä. Tärkeä viikko edessä. Helmikuu on mennyt maalivahdeilta näin:

  Juvonen:
  SaiPa 85,71%
  SaiPa 85,71%
  Sport 50,00%

  Voutilainen:
  Ilves 95,65%
  Sport 94,12%

  Juvonen on ollut kiveen hakattu ykkönen. Jos nyt mennään yhtään sillä valmennuksen aikoinaan lanseeraamalla periaatteella, jossa nimi ei paina, vaan esitykset, niin Voutilaisen tulisi aloittaa seuraava peli. Juvonen ei ole loistanut ja Voutilainen on ollut hyvä. Juvosen torjuntaprosentti oli syys-, loka- ja marraskuun upea, mutta on tippunut sittemmin joulu-, tammi- ja helmikuulle.

  Nyt pitäisi antaa reilu mahdollisuus sille, josko Vouti veisi jatkossa vastustajalta maalit.
   
 24. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Toisaalta pelkkiä tilastoja tuojotettaessa Juvosen voittoprosentti on koko kaudelta 51,22% ja Voutilaisen 50%.

  Peluutus on ollut ongelma koko kauden ja Voutilaista olisi pitänyt peluuttaa enemmän jo ihan siitä syystä, että loukkaantumisvaaraa on kaiken aikaa olemassa. Nyt on haluttu viedä Juvosta maaliin jokaiseen peliin. Uskoisin valmennuksen peluuttavan Voutilaista enemmän sarjan loppua kohden, jo ihan pelkästään raskaan otteluohjelman vuoksi.
   
 25. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Tilastoissa pääpaino Juvosessa, sillä Voutilainen on pelannut niin vähän ja se vääristää kokonaisuutta. Eikös eilisestäkin tullut Voudille tappio sarakkeeseen, vaikka Juvonen kävi alussa antamassa kaverille vähän eteen?

  Peluutuksesta sen verran, että kauden aiemmassa vaiheessa olisi ollut hyvä maalivahtien käydä tiukkaa taistoa peliajasta ja sitten kauden lopussa rauhoittaa tilanne. Nyt homma menee enemmänkin toisinpäin.