Jalkapallon MM-kisat 2022

  • 84 972
  • 748

Kuka lähtee kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina?

  • Wales

    Ääniä: 3 1,2%
  • Brasilia

    Ääniä: 69 27,6%
  • Belgia

    Ääniä: 12 4,8%
  • Ranska

    Ääniä: 66 26,4%
  • Argentiina

    Ääniä: 32 12,8%
  • Englanti

    Ääniä: 20 8,0%
  • Espanja

    Ääniä: 4 1,6%
  • Portugali

    Ääniä: 4 1,6%
  • Meksiko

    Ääniä: 0 0,0%
  • Alankomaat

    Ääniä: 11 4,4%
  • Tanska

    Ääniä: 5 2,0%
  • Saksa

    Ääniä: 13 5,2%
  • Uruguay

    Ääniä: 1 0,4%
  • Sveitsi

    Ääniä: 0 0,0%
  • Yhdysvallat

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kroatia

    Ääniä: 1 0,4%
  • Senegal

    Ääniä: 1 0,4%
  • Iran

    Ääniä: 5 2,0%
  • Japani

    Ääniä: 2 0,8%
  • Joku muu, kuka?

    Ääniä: 1 0,4%

  • Äänestäjiä
    250
  • Poll closed .

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Täällä on niitä kisamuisteloita aiemmista kisoista kirjoitettu, joten kirjoitetaan itsekin lyhyesti:

-1990 ja 1994, näistä nyt ei ihan älyttömiä muistikuvia ole kun 1990 kisojen aikaan olin muutaman kuukauden ikäinen ja 1994 kisojen aikaan olin 4-vuotias. Jälkikäteen pätkiä toki katsottu ja Toto Schillacin dominointi Italina kotikisoissa 1990 on hieno tarina.

-1998, nämä on ensimmäiset mistä on muistikuvia mutta en ihan hirveästi vielä 8-vuotiaana kisoja seurannut. On sieltä kuitenkin jonkinlaista mielikuvaa ja finaali nyt jollain tapaa muistissa.

-2002, nämä on sitten ekat mitkä ihan oikeasti voi sanoa muistavansa, muistan kun tuli jotain lehtiä luettua etukäteen ja tutkin analyysejä pelaajista. Mieleen jäänyt hallitsevan mestarin Ranskan kyntäminen heti alkusarjassa ja Etelä-Korean "hieman" erkoinen matka aina pronssipeliin asti, tuostahan oli paljon pärinää aikoinaan. Tiputtivat Italian ekalla pudotuspelikierroksella. Ja joo, toki Brasilian mestaruus ja Ronaldon dominointi läpi kisojen on hienosti mielessä.

-2006, 16-vuotiaana näitä kisoja tuli sitten ihan kunnolla seurattua ja muistan että tykkäsin hyvästä meiningistä mikä Saksassa järjestetyissä kisoissa oli. Klose mätti maaleja ja muistaakseni Lukas Podolski oli näihin aikoihin ihan hyvä tutkapari Klosen kanssa. Finaalihan oli ikimuistoinen monellakin tapaa, myönnetään että Ranska ja Italia ei mitään omia suosikkeja olleet mutta kovia maitahan nuo on kuitenkin kiistatta olleet. Zidanen helvetin hieno pilkkumaali ja toisaalta pusku jatkoajalla ovat jääneet ikuisesti mieleen. Hyvät kisat ja hyvä fiilis.

-2010, näitäkin kisoja tuli parikymppisenä katsottua ihan saatanasti. Hollannin kelkassa oli näissä kisoissa (kuten muutenkin, Saksan ohella) ja kyllähän se jokseenkin vituttelepi kun voitosta voittoon kulkenut Hollanti hävisi sitten lopulta Espanjalle finaalissa, etenkin kun maalin teki se perkeleen Iniesta joka oli hetkeä aiemmin filmannut vastustajalle punaisen. Mutjoo, nämä on mielikuvissa kyllä erittäin viihdyttävät ja komeiden maalien kisat. Niin ja Vuvuzela, tuohon aikaan netissä oli sellainen sivusto millä pystyit selaamaan internetiä siten että Vuvuzela huutaa taustalla koko ajan. Ai niin ja joo! Diego Forlan, meinasi ihan unohtua. Oli saatanan kova.

-2014, oikeastaan aika paljon samaa mitä 2010 kisoissa, eli pidän näitä myös erittäin viihdyttävinä kisoina. Näissä kisoissa oli muutama aika hieno tarina, James Rodriguez oli ihan päällikkö ja Costa Rica meni puolivälieriin Keylor Navasin johdolla. Mieleen jäänyt myös Espanjan totaalinen kyntäminen ja dynastian sortuminen, heti ekassa pelissä Hollanti kairasi kakkoseen ihan huolella ja koko kisat meni muutenkin perseelleen. Muista maista sitten toki Brasilian pelin täydellinen sekoaminen Neymarin loukkaantumisen jälkeen, Belo Horizonten 7-1 jalkapalloteurastus ja toki sitten Götzen voittomaali finaalissa Argentiinaa vastaa. Tuo finaali itse asiassa oli mielestäni yksi parhaita koskaan, vaikka siinä ei maaleilla juhlittukaan niin peli oli silti hyvä. Ja Saksa voitti.

-2018, vähän kaksijakoiset kisat. Etenkin näin jälkikäteen ajateltuna nämä kisat menee kyllä samaan synkkään jatkumoon näiden 2022 kisojen kanssa. Pelejä tuli kyllä tiiviisti seurattua ja muistan kyllä tykänneeni pelitapahtumista, mieleen jäi Englannin hyvät otteet vaikka toki mitalia ei tullutkaan mutta muuten ryhdikäs esitys heiltä. Ranska nyt oli suvereeni läpi kisojen, pelasi aika vittumaista peliä ja oli maalipaikoissaan tehokas. Ansaittu mestaruus heille. Kroatia sitten punnersi vähän yllättävään hopeaan vaikka toki kova jengi heilläkin, heillä vaan kävi aikamoinen säkä siinä kun Venäjä yllätti Espanjan ekalla pudotuspelikierroksella. Toki Venäjä haastoi hyvin Kroatian puolivälierissä. Niin ja joo, Kroatiahan urakoi "yhden ylimääräisen pelin" verran ennen finaalia kun heillä kaikki pudotuspelit ennen finaalia ratkesivat vasta 90 minuutin jälkeen.

Viime kisoista jäi sitten toki mieleen myös Saksan koheltaminen, hallitsevan maailmanmestarin rooli on kyllä kieltämättä ollut melko vinkeä tässä 2000-luvulla. Brasilia on ainoa joka on edennyt alkulohkosta jatkoon 2000-luvulla, muuten ovat sitten flopanneet heti kättelyssä.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, esimerkiksi homoseksuaalisuus on rikollista noin kolmasosassa maailman maista. ”Modernissa orjuudessa” elää noin 50 miljoonaa ihmistä. Maailma on aika paska paikka kokonaisuudessaan ja meidän länsimaisten hyvien arvojen maita on ehkä 30.
Ei nyt liikaa taputella kuitenkaan itseämme selkään hyvistä länsimaisista arvoista. Länsimainen arvo on mm. se että kaikki on myytävissä oikeasta hinnasta, ja sitähän länsimainen järjestö FIFA edustaa kauniisti.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei nyt liikaa taputella kuitenkaan itseämme selkään hyvistä länsimaisista arvoista. Länsimainen arvo on mm. se että kaikki on myytävissä oikeasta hinnasta, ja sitähän länsimainen järjestö FIFA edustaa kauniisti.
Se arvo on täysin globaali. Mikään maa tai kulttuuri ei ole täydellinen, mutta länsimaista virheiden hakeminen tässä kontekstissa on kyllä hämmentävää. Aika yleinen diskurssi on kuitenkin tuntea ylpeyttä siitä, että tekee omasta kulttuurista jotenkin pahan.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun kaikki kertoo twitterissä, että ei aio katsoa MM-kisoja, niin tulee mieleen se, kun BB:n alkaessa monella oli tarve kertoa, ettei aio katsoa ohjelmaa. Mahtaako jatkua kisojen loppuun asti? "En aio katsoa jatkopelejä. En aio katsoa välieriä. En aio katsoa finaalia."
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se arvo on täysin globaali. Mikään maa tai kulttuuri ei ole täydellinen, mutta länsimaista virheiden hakeminen tässä kontekstissa on kyllä hämmentävää. Aika yleinen diskurssi on kuitenkin tuntea ylpeyttä siitä, että tekee omasta kulttuurista jotenkin pahan.
Se oli sellainen heiito, jotta ei nyt ihan noin yksioikoisesti kuvattaisi asioita, länsimainen kulttuuri =hyvä, muut kulttuurit = pahoja.

Kulttuurit kuitenkin on varsin monimuotoinen ja vuosituhansia vanha asia, jotkut edistysaskeleet kuten ihmisarvot kaikille ja homoseksuaalisuuden hyväksyminen, on kenties otettu useita kertoja eri puolilla maailmaa, sitten taas palattu jonkun takapakin vuoksi lähtöpisteeseen.

Länsimaiden viimeisin yritys sillä saralla on ehkä muutaman vuosikymmenen vanha, eikä ihan yhtenäinenkään koska Euroopassa parissa maassa on hiljakkoin tehty uusia kehitystä kääntämään pyrkiviä lakeja.

Sitten taas on joitakin yleisiä eroja (useinhan sanotaan että itämaiset kulttuurit ovat yhteisöllisempiä, länsimaiset yksilökeskeisempiä) joita ei välttämättä ole helppo panna paremmuusjärjestykseen. Tai esim. yksilökeskeisyys varmaan on hyvä arvo joissakin asioissa ja huono toisissa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onneksi Qatarin joukkueelle ei enää edes tarvitse montaa kertaa hirnua, kaksi matsia ja sen jälkeen tack och adjö.
En edes tällä hetkellä löisi vetoa sen puolesta, että tekisivät yhden maalin turnauksessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei nyt liikaa taputella kuitenkaan itseämme selkään hyvistä länsimaisista arvoista. Länsimainen arvo on mm. se että kaikki on myytävissä oikeasta hinnasta, ja sitähän länsimainen järjestö FIFA edustaa kauniisti.
No ehkä hieman tarttuisin tähän. Länsimaiset arvot pohjaavat kolmeen suureen ihmisen saavutukseen. Kristinuskoon, Ateenan kaupunkivaltiossa kehiteltyyn demokratiaan ja roomalaiseen oikeuteen.

Tuo ensin mainittu kyllä erittäin voimakkaasti julistaa loputonta ahneutta vastaan ja korostaa lähimmäisistä huolehtimista. Tuo meille aika itsestään selvä ideologiahan nosti 300-luvun jKr. kristinuskon satojen muiden lahkojen joukosta valtauskonnoksi hämmentävän nopeasti Rooman imperiumin loppuvaiheissa. Tähän liittyi tietysti paljon asiaan vaikuttavia ulkoisia tekijöitä, mm. ensimmäiset Aasiasta levinneet ruttoepidemiat joiden aikana kristityt olivat ainoita jotka edes jollain tavalla järjestäytyneesti avustivat sairaita. Väittäisin siis erittäin vahvasti, että silmittömän ahneuden ja korruption inho on hyvin vahvasti nimen omaan länsimainen arvo.

On totta, että muut länsimaiset arvot kuten yksilönvapaus, vapaus menestyä ja vapaus yrittää saattaa olla vaikea rajankäynti tuon ihmisen perusolemuksen, eli ahneuden, kanssa. Historia on kai ainakin jollain tavalla näyttänyt, että "ahneus" on länsimaissa aika hyvin saatu suitsittua palvelemaan oman kulttuuripiirin yhteistä etua - juurikin tuon kristillisen kulttuuriperinnön kautta.

FIFAn korruptio ja täydellinen mädännäisyys ei kai voisi länsimaisista arvoista kauempana olla. Se taas pohjautuu FIFAn omiin sääntöihin, esim. pelkästään Afrikan valtiot arvoineen edustavat neljäsosaa FIFAn äänistä.

Ns. monikulttuurisia eli rikkaita arvoja edustavilla FIFAn jäsenillä on järjestössä enemmistö, mikä luonnollisesti järjestön toiminnassa näkyy. Hyvä esimerkki oli tuon paskajärjestön puheenjohtajan kisojen avajaisia edustanut mielisairas puhe.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse aion seurata näitä kisoja hyvin aktiivisesti. Ajankohta on tietty vähän outo, mutta toisaalta marraskuussa ei ole parempaakaan tekemistä kuin katsoa futista, toisin kuin kesällä olisi. Ja nämähän ovat tiettävästi viimeiset kunnolliset mm-kisat, eli neljän vuoden päästähän pitäisi olla 48 joukkueen lopputurnaus?

On sanottu, että kisojen laajentaminen ei vaikuttaisi ottelumäärään, siis mestaruuden voittavalle joukkueelle tulisi edelleen seitsemän ottelua. Liekö formaattina sitten kolmen joukkueen alkulohkot, joista kaksi jatkoon ja sitten 32 joukkueen pudotuspelit? Olisi kyllä ihan älytön formaatti. Kolmen joukkueen jatkolohkothan olivat käytössä 1982 kisoissa, mutta formaatista luovuttiin kertakokeilun jälkeen, kun se toimi niin huonosti. En kertakaikkiaan keksi, miten 48 joukkueelle voi tehdä järkevän peliformaatin? Onhan se nyt vähän älytöntä, että ensin karsitaan pari vuotta kisoihin pääsystä, jos osa joukkueista pelaa lopputurnauksessa sitten vain kaksi ottelua. Käytännössä lopputurnaus typistyisi melkein kuin cup-kilpailuksi. Kolmen joukkueen alkulohkoista tulisi myös älytöntä taktikointia ja tappion välttelyä, jos kaksi pääsee jatkoon. Ottelukaaviossa olisi myös suuri etu päästä pelaamaan lohkon viimeiseen eli kolmanteen otteluun, josta usein sopivalla tuloksella molemmille olisi tarjolla jatkopaikka.

Nykyinen otteluformaatti sen sijaan on erittäin hyvä. Kolme ottelua on sopiva vähimmäismäärä kaikille joukkueille ja neljän joukkueen alkulohkot toimivat erittäin hyvin, kun kaksi pääsee jatkoon. Lähtökohtaisesti pitää voittaa vähintään yksi ottelu, vaikka teoriassa voi kolmella tasapelilläkin päästä jatkoon, mutta kaksi jatkopaikkaa neljälle joukkueelle asettaa riman juuri sopivalle korkeudelle, ettei voi vain puolustaa ja vältellä tappiota, eikä toisaalta yhdellä tappiolla ole vielä ulkona. Peleissä myös säilyy panos loppuun asti. Sehän on nähty, että 24 maan kisoissa (mm-kisat 1986, 1990 ja 1994 sekä parit viimeiset em-kisat) neljän maan alkulohkot toimivat jo paljon huonommin, jos tarjolla on 16 jatkopaikkaa, koska tällöin rima on kilpailullisesti liian matalalla.

Edit. Niin tietty alulohkojen otteluohjelman tiivistäminen kahdella päivällä tekee näistä Qatarin kisoista penkkiurheilullisesti aika raskaan paketin, kun aluksi pitää jaksaa kolmen sijasta neljän pelin päivätahtia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
En osta tätä. Tai ymmärrän mitä haet keinotekoisuudella, mutta minusta sen ei tarvitse suoraan heijastua kisojen ja niissä voittamisen arvostamiseen.

Jos vaikkapa kesäolympialaiset järjestettäisiin keskellä talvea, niin minun silmissä esimerkiksi 50 metrin vapaauinnin tai vaikkapa 200 metrin sekauinnin olympiavoitto olisi omissa papereissani tasan yhtä arvokas kuin jos kisat olisi järjestetty kesällä.

Mutta olkaamme eri mieltä tästä.

Onhan jalkapallon MM-Kisat toki useasti järjestettykin talvella. Edellisen kerran 2014 Brasiliassa ja 2010 Etelä-Afrikassa.

Kesäolympialaiset myös jokusen kerran. Viimeksi 2016 Riossa.

Häshtäg nippelitieto.
 

PuckFutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On sanottu, että kisojen laajentaminen ei vaikuttaisi ottelumäärään, siis mestaruuden voittavalle joukkueelle tulisi edelleen seitsemän ottelua. Liekö formaattina sitten kolmen joukkueen alkulohkot, joista kaksi jatkoon ja sitten 32 joukkueen pudotuspelit? Olisi kyllä ihan älytön formaatti. Kolmen joukkueen jatkolohkothan olivat käytössä 1982 kisoissa, mutta formaatista luovuttiin kertakokeilun jälkeen, kun se toimi niin huonosti. En kertakaikkiaan keksi, miten 48 joukkueelle voi tehdä järkevän peliformaatin? Onhan se nyt vähän älytöntä, että ensin karsitaan pari vuotta kisoihin pääsystä, jos osa joukkueista pelaa lopputurnauksessa sitten vain kaksi ottelua. Käytännössä lopputurnaus typistyisi melkein kuin cup-kilpailuksi. Kolmen joukkueen alkulohkoista tulisi myös älytöntä taktikointia ja tappion välttelyä, jos kaksi pääsee jatkoon. Ottelukaaviossa olisi myös suuri etu päästä pelaamaan lohkon viimeiseen eli kolmanteen otteluun, josta usein sopivalla tuloksella molemmille olisi tarjolla jatkopaikka.

Mainitsemistasi syistä johtuen tuskin tuota formaattia nähdäänkään. Etenkin kun löytyy paljon loogisempi formaatti eli 12 x 4 joukkueen lohkoa, joista 2 parasta jatkoon kuten nykyään ja lisäksi 8 parasta lohkokolmosta, joista saadaan 32 joukkueen pudotuspelit.
Tietysti tuossakin rima on liian matalalla ja pudotuspelikaavio megalomaaninen, mutta jos noilla spekseillä pelataan niin sitten tuo lieneisi se optimaalinen vaihtoehto.

Tuosta tulisi semifinaalijoukkueille 8 peliä mutta äkkiähän tuo kuitataan lisääntyneenä rahavirtana.

Nykyinen systeemi on tietysti paras noin logistisesti, mutta tietysti Euroopasta ja Etelä-Amerikasta pitäisi tulla nyt vähintään puolen tusinaa joukkuetta enemmän, sillä nykyisellään tasoerot itse kisoissa on yhä turhan mittavat jolloin tosipelit alkavat lähinnä pleijareissa. Lisäksi periaatteessa karsintoja voisi järjestää globaalimmin eli ei esim. vain eurooppalaisten kesken.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan jalkapallon MM-Kisat toki useasti järjestettykin talvella. Edellisen kerran 2014 Brasiliassa ja 2010 Etelä-Afrikassa.

Kesäolympialaiset myös jokusen kerran. Viimeksi 2016 Riossa.
Kesäolympialaisethan on järjestetty muun muassa syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa. Jalkapallohan on maailmalla talvilaji, joten en näe kisojen ajankohdassa sikäli ongelmaa.

Mainitsemistasi syistä johtuen tuskin tuota formaattia nähdäänkään. Etenkin kun löytyy paljon loogisempi formaatti eli 12 x 4 joukkueen lohkoa, joista 2 parasta jatkoon kuten nykyään ja lisäksi 8 parasta lohkokolmosta, joista saadaan 32 joukkueen pudotuspelit.
Tietysti tuossakin rima on liian matalalla ja pudotuspelikaavio megalomaaninen, mutta jos noilla spekseillä pelataan niin sitten tuo lieneisi se optimaalinen vaihtoehto.

Tuosta tulisi semifinaalijoukkueille 8 peliä mutta äkkiähän tuo kuitataan lisääntyneenä rahavirtana.
Noilla spekseillä tuo olisi muuten varteenotettava vaihtoehto, mutta mielestäni on aika selvästi sanottu, että joukkuekohtainen ottelumäärä ei kasva, eli semifinalisteille ei tulisi jatkossakaan enempää kuin seitsemän ottelua. Semifinalistithan ovat pelanneet seitsemän ottelua mm-kisoista 1974 alkaen, jolloin lopputurnaukseen osallistui 16 maata. Enkä oikein usko, että tuota ottelumäärää on halua kasvattaa, koska se tarkoittaisi turnauksen venymistä, eikä sen sovittaminen kalentereihin nykyiselläänkään ole liian helppoa.

Nykyinen systeemi on tietysti paras noin logistisesti, mutta tietysti Euroopasta ja Etelä-Amerikasta pitäisi tulla nyt vähintään puolen tusinaa joukkuetta enemmän, sillä nykyisellään tasoerot itse kisoissa on yhä turhan mittavat jolloin tosipelit alkavat lähinnä pleijareissa. Lisäksi periaatteessa karsintoja voisi järjestää globaalimmin eli ei esim. vain eurooppalaisten kesken.
Ja nämä 16 lisäpaikkaahan menevät lähes kaikki Euroopan ja Etelä-Amerikan ulkopuolelle. Omaan makuun alueelliset karsinnat ovat hyvät ja maanosaliittojen välinen paikkajakokin on nykyisellään melkein ok, vaikka ei se ihan tasoeroja täysin vastaakaan. Ehkä Väli- ja Pohjois-Amerikasta voisi yhden paikan siirtää Etelä-Amerikkaan tai vaikka Aasiasta yksi paikka myös pois tmv.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En edes tällä hetkellä löisi vetoa sen puolesta, että tekisivät yhden maalin turnauksessa.
Mä en tajua millä helvetin logiikalla tuo porukka on pelannut harkkamatsin 2-2 syyskuussa. Qatar ei päässyt puolen kentän yli pallon kanssa juuri lainkaan. Innolla odotan kertoimia seuraaviin matsehin. Etenkin Hollanti lyö nuo paskasäkit varmaan kunnolla tantereeseen.

Senegal on paperilla ihan kova jengi mutta Afrikan mestaruuskisoissa pelasivat niin mielikuvituksetonta peliä, että ei mitään rajaa.

Oikeastaan ainut joukkue, jota Afrikan kisoissa tykkäsin katsoa oli yllättäen Marokko. Pelasivat hyvää hyökkäyspeliä. Ovat vaan todella kovassa lohkossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eikös tämä ole jo aika mielivaltaista touhua (kaiken muun lisäksi), mikäli jostain kapteenin nauhoista aletaan heiluttelemaan kortteja tuomareiden toimesta?

 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mä en tajua millä helvetin logiikalla tuo porukka on pelannut harkkamatsin 2-2 syyskuussa. Qatar ei päässyt puolen kentän yli pallon kanssa juuri lainkaan. Innolla odotan kertoimia seuraaviin matsehin. Etenkin Hollanti lyö nuo paskasäkit varmaan kunnolla tantereeseen.

Senegal on paperilla ihan kova jengi mutta Afrikan mestaruuskisoissa pelasivat niin mielikuvituksetonta peliä, että ei mitään rajaa.

Oikeastaan ainut joukkue, jota Afrikan kisoissa tykkäsin katsoa oli yllättäen Marokko. Pelasivat hyvää hyökkäyspeliä. Ovat vaan todella kovassa lohkossa.

Marokolla on jälleen Ziyech mukana kuvioissa, joka voi olla aika isokin tekijä ja todennäköisesti onkin.

Hollanti tulee voittamaan tuon rupusakin jotain 6-0 ja tässä kohtaa ei ole käytetty vielä edes lahjontaa.

Senegal menetti Manen poissaolon myötä todella paljon hyökkäyksestä.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
En osta tätä. Tai ymmärrän mitä haet keinotekoisuudella, mutta minusta sen ei tarvitse suoraan heijastua kisojen ja niissä voittamisen arvostamiseen.

Jos vaikkapa kesäolympialaiset järjestettäisiin keskellä talvea, niin minun silmissä esimerkiksi 50 metrin vapaauinnin tai vaikkapa 200 metrin sekauinnin olympiavoitto olisi omissa papereissani tasan yhtä arvokas kuin jos kisat olisi järjestetty kesällä.

Mutta olkaamme eri mieltä tästä.
Kesäolympialaiset ovat paisuneet aivan liian suureksi tapahtumaksi. Osa lajeista voisi siirtää talveksi talviolympialaisten yhteyteen kuten esimerkiksi uinti ja moni palloilulaji.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tänään onkin sitten jo mielenkiintoinen pelipäivä. Hollanti on ollut kovassa vireessä ja Englanti on kisojen arvokkain joukkue. Senegalin osalta tosiaan harmi, että Mane on poissa, sillä toi jengi on aika nimirikas. Illan viimeinen USA-Wales on sitten tärkeä peli tuon lohkon kakkospaikan kannalta. Jotenkin symppaan Balen johtamaa Walesia, mutta kiva nähdä myös miltä jenkkien nuorten peli näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Senegal menetti Manen poissaolon myötä todella paljon hyökkäyksestä.
Toisaalta Afrikan kisoissa ei edes Mane ollut vaarallinen. Senegal käytänössä tuli pallon kanssa 16 rajalle ja vastustaja pisti bussin parkkiin. Sen jälkeen ei mitään juoksuja boksiin yms vaan kaikki seisoo staattisesti ja odottaa, että Mane keksii jotain.

Toki näissä kisoissa kun ei tarvitse itse pitää palloa 90% ajasta joukkue on varmaan parempi ja siellä on nopeita vastahyökkäyspelaajia.

Kaikille tekisi muuten hyvää katsoa noita Afrikan kisoja. Siellä esim. saatetaan viheltää peli päättyneeksi ennen 90 minuuttia ja sitten taas jatkaa sitä kun tulee joukkomyllyt, antaa joku 10 minuuttia lisäaikaa ja viheltää peli päättyneeksi muutaman sekunti ennen 90 minuuttia. Ihan omanlaisensa sirkus nekin.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kesäolympialaiset ovat paisuneet aivan liian suureksi tapahtumaksi.
Varsinkin kun jatkuvasti tuodaan aivan väkisin näitä uusia lajeja. Seuraavissa kesäolympilaisissa muun muassa breakdance uutena lajina. Tämä lajihan keksittiin Bronxissa New Yorkissa 70-luvulla kun kaverit yrittivät varastaa liikkuvasta autosta renkaita. Aivan älytöntä lajien paisuttamista noissa olympialaisissa. Tämä toki takaa sen, että Qatarin kaltaiset maat saavat kisat, koska muilla mailla ei siihen ole varaa. FIFA näytti näillä Qatariin myönnetyillä kisoilla sen, että ainoastaan raha määrää ja siinä ei mikään muu paina. Järjellähän näissä Qatarin kisoissa ei ole mitään tekemistä. 200-300 miljardia laitetaan palamaan jotta kisat voidaan pelata maassa jossa olosuhteet jalkapallon pelaamiselle ovat käytännössä nolla. Rahalla saa ja hevosella pääsee, tai Qatarin kohdalla kamelilla pääsee. Onneksi Qatar ei tule voittamaan kisoissa yhtään ottelua, joten siinä on sheikeille huvia koko rahalla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös