Espoon Siniset
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Two Degrees of Mike Sillinger
Oliko jopa niin, että vuoden 2002 MM-kisoissa nähty USA:n ja Meksikon peli on ollut MM-historian ainoa konfederaation sisäinen ottelu UEFAn ja CONMEBOLin ulkopuolelta?
Mitään urheilullista perustetta ei Aasian tai Afrikankaan maiden lisäpaikoille ole, eikä myöskään P-Amerikan lisäpaikoille paitsi se, että halutaan varmistaa ns. arabisheikkimaiden, Yhdysvaltojen sekä mahdollisesti Kiinan ja Intian pääsy kisoihin.
Ei liity mitenkään sun argumenttiis, mutta eikö Venäjän lopullinen sijoitus ole seitsemäs? Itsellä sellainen kuva jäänyt jostain, että Uruguay olisi viides, Brasilia kuudes, Venäjä seitsemäs ja Ruotsi kahdeksas. Vai miten nämä sijoitukset sitten ratkaistaan?Kasisija on yllättävän kova joukkueelle, jonka piti olla kisojen huonoin, historian huonoin isäntämaa ja nollan maalin jengi.
Aivan totta, olet oikeassa. Minulla itselläni vain muisti pätki. Jotenkin automaattisesti päässäni ajattelin, että Ruotsi olisi lohkovoittajana saanut enemmän pisteitä. Mutta tosiaan, Venäjä ja Ruotsi saivat molemmat alkulohkoissa kuusi pistettä + Venäjällä parempi maaliero.Ei liity mitenkään sun argumenttiis, mutta eikö Venäjän lopullinen sijoitus ole seitsemäs? Itsellä sellainen kuva jäänyt jostain, että Uruguay olisi viides, Brasilia kuudes, Venäjä seitsemäs ja Ruotsi kahdeksas. Vai miten nämä sijoitukset sitten ratkaistaan?
Pronssipelillä on aina merkitystä
Pronssipelillä ei ole koskaan merkitystä ja vaikka en mitään pahaa Englannille toivo, niin olisi erittäin mielenkiintoista seurata miten historiallista pronssia juhlittaisiin.
Noin se menee ja miksi ne pitää julkistaa edes ollenkaan kenellekään. Joukkueille ei pitäisi olla mitään merkitystä kuka viheltää, vaikka eihän se ihan niin mene. Aivan varmasti tietyn tuomarin nimen kuuleminen vaikuttaa taktiikkaan.
Kolmien edelliskisojen aikana jatkoonmenoprosentit
CONMEBOL 14/16 = 87,5 %
CONCACAF 6/10 = 60%
UEFA 22/40 = 55%
AFC 3/13 = 23,1%
CAF 3/16 = 18,8%
OFC 0/1 = 0%
Melkoisen samaa mieltä, alkoi jo pelottamaan että joutuu katselemaan Venäjän puolustusta ja pilkkujen odottelua vielä kaksi peliä, mutta ei onneksi.Eilen Ruotsi ja Venäjä hienosti lauluun, joten turnaus on siltä osin pelastettu, kun neljän parhaan joukossa on ainoastaan hienoja aktiivista jalkapalloa pelaavia joukkueita. Vähän kyllä pelotti tuo Venäjä, että kuinka helvetin sinnikkäitä oikein ovat, mutta loppu hyvin.
Ja miten laajennuksen jälkeen (2026) paikat jakaantuvat? 4v päästä vedetään vielä samoilla jaoilla ja 32 joukkueella.
Eurooppa: 13 ---> 16
Aasia: 4,5 ---> 8,5
Afrikka: 5 ---> 9
E-Amerikka: 4,5 ---> 6
V/P-Amerikka: 3,5 ---> 6,5
Oseania: 0,5 ---> 1
Isäntä: 1
Eli kun esim. Eurooppa ja E-Amerikka saa yhteensä 4,5 lisäpaikkaa niin V/P-Amerikka ja Aasia yhteensä 7,5. Logiikkaa lienee vaikea arvailla... Raha.
USA varmasti halutaan mukaan aina, samoin esim. Kiina. Tämä tarkoittaa sitä että kylkiäisenä kisoihin tulee Panaman ja Costa Rican lisäksi Trinidadia tai Hondurasia ja sitten Aasian menestystä jatkamaan esim. Syyria, Irak tai näiden sheikkien maita.
Samalla Euroopasta jää edelleen suht kovia ulos koska esim. Hollanti ei lohkokolmosena (Ranskan ja Ruotsin jälkeen) olisi nytkään ollut 16 joukossa.
No näillä mennään. Ehkä 8 vuodessa jalkapallon taso on laajempi? Toisaalta onko se laajentunut esim. 28 vuodessa? Vuoden 1990 Kamerunin esitysten perusteellahan Afrikan kiintiötä ruvettiin kasvattamaan eikä läpimurtoa ole vieläkään tapahtunut. Ehkä jopa päinvastoin.
Kisat on suunniteltu pelattavan 16kpl 3 jengin lohkolla josta 2 aina jatkoon. Pudotuspelien määrä siis tulee lisääntymään.
Afrikalle voi minun puolestani antaa pari lisäpaikkaa. Parempi, että maanosan koko kärki pääsee kisoihin, kun siellä kuitenkin jopa ulosjääneiden joukossa on joukkueita, joiden potentiaali riittäisi taistelemaan paikasta 16 joukkoon. Eri asia on sitten, miksi kisoissa flopataan kerrasta toiseen...
Laajennus tapahtuu sen takia, että Kiinan kaltaiset "rahamaat" saadaan mukaan. Ei siinä ole mitään urheilullista näkökulmaa takana.