Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Jalkapallon MM-kisat 2018

Viestiketju osiossa 'Jalkapallon MM-kilpailut 2018, Venäjä' , aloittajana red.machine, 29.03.2017 klo 17.48.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Kisoihin on aikaa enään reilu vuosi, joten lienee aika avata ketju kisoille. Puhutaan kuitenkin kesäolympialaisten ohella maailman suurimmasta urheilutapahtumasta.

  Venäjä on isäntämaana luonnollisesti automaattisesti mukana kisoissa. Muut 31 paikkaa jakaantuvat seuraavasti:

  Eurooppa - 13
  Afrikka - 5
  Etelä-Amerikka - 4,5
  Aasia - 4,5
  Pohjois- ja Väli-Amerikka + Karibia - 3,5
  Oseania - 0,5

  Kansainvälisiin jatkokarsintaotteluihin osallistuvat E-Amerikan lohkon 5., P-Amerikan, Väli-Amerikan ja Karibian lohkon 4, Aasian lohkon 5., sekä Oseanian lohkon voittaja.

  Toistaiseksi ainoa kisapaikan varmistanut joukkue on Brasilia, jolla on lohkossaan yhdeksän pisteen etumatka toisena olevaan Kolumbiaan. Lukuunottamatta Brasilian selvää johtoa, on lohko erittäin tasainen ja ainoastaan Bolivian ja Venezuelan voidaan katsoa olevan ulkona taistelussa kisapaikoista - kuuden pisteen sisälle mahtuu nimittäin peräti 7 joukkuetta eli 70% lohkon kaikista joukkueista. Nämä joukkueet ovat (suluissa tämänhetkinen sijoitus): Kolumbia (2.), Uruguay (3.), Chile (4.), Argentiina (5.), Ecuador (6.), Peru (7.), ja Paraguay (8.).

  Argentiina on pelannut odotuksiin nähden kehnosti ja mikäli se jäisi lohkossaan nykyiselle sijalleen, niin se joutuisi jatkokarsintaan. Argojen mahdollisuuksia päästä neljän parhaan joukkoon ei ainakaan paranna se, että paras pelaaja Lionel Messi on ulkona kokoonpanosta seuraavat neljä ottelua solvattuaan erotuomaria Chile-ottelussa.


  Euroopassa taasen Alankomaat on alisuorittanut. Sillä on viidestä ottelusta kasassa vain 7 pistettä millä se sijoittuu lohkossaan neljänneksi. Edellä ovat Ranska (13pts), Ruotsi (10pts), ja Bulgaria (9pts), joka voitti viime ottelussaan Alankomaat. Olisikin mielenkiintoista, jos Ruotsi nappaisi kisapaikan. Palaisiko Zlatan vielä kerran maajoukkueeseen?

  Enempää en tällä erää raapusta. Karsintoja enemmän seuranneet saavat jatkaa.

  E: linkki vie Yle Urheilun sivuille
  E2: Kysytääs palstan futisexperteiltä, että jos kisat alkaisivat tänään, niin mikä maa olisi ykkössuosikki mestariksi ja miksi? Itse en älyttömästi futista seuraa, niin olisi mukava kuulla mielipiteitä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2017 klo 17.54
 2. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Eiköhän tuo Saksa olisi "taas" se ykkössuosikki koneimaisella suorittamisellaan. Toki brassit ovat olleet niin vakuuttavia että luultavasti kovia haastajia, vielä kun kokoonpanossa vilisee aika tähtiä Neymarin ohella. Myös Espanja vaikuttaa näissä viime aikaisissa otteluissa todella kovalta, ilmeisesti näihin karsintoihin tulleen uuden koutsinsa alaisuudessa pelaavat hieman tehokkaampaa fudista ennen kaikkea kuin sitä pallonpyörittelyä ja jospa vanha kaarti vielä kerran innostuisi. Siinä tylsästi ne omat suosikit jos nyt kisat pelattaisiin.
   
 3. Boosteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
  Lainaus:
  Aikalailla samat tunteet näin, Brassit pääsevät kaikessa rauhassa leipomaan nuorista taitureista majupelaajia ja on jopa vaarallisempi kuin ikimuistoisissa kotikisoissaan. Ranskaa en laskisi kuitenkaan pois näistä kahinoista. Kuitenkin muistetaan, että tämä joukkue löi viime em-kisoissa konemaisen Saksan välierissä ja nuoria huippupelaajia sekin joukkue on täynnä. Toivotaan kuitenkin, että yllättäjiä löytyy, kaikki koostuu lohkojaosta kuitenkin. Olisko Belgia valmis isoihin peleihin? Entäs Copa American kaksinkertainen voittaja Chile? Vain yli vuosi enää mm-kisahuumaan, olisi jo kesä 2018...
   
 4. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Joo ihan hyvää pohdintaa, ja belgit taas kerran itselle ois se seurattava ja sympattava tottakai oman lapsuuden suosikin eli Brasilian kanssa mitä en hylkää näissä skaboissa. Mut nyt tosiaan belgeillä vois ollakin chanssit kaikkien avainpelaajien ollessa kunnossa kun penkin takana on ihan varteenottava koutsi Martinezin muodossa jota nyt en ole koskaan minään sateentekijänä pitänyt mutta kuitenkin huikea harppaus eteenpäin edellisestä tuhnarista. Itse odottaisin että siellä voisi olla molemmat Hazardit avauksessa tai oikeastaan toivoisin kun Thorgan on minut pitkään gladbachissa vakuuttanut. Mutta majussa ei vielä ole ollut kovasti käyttöä. Mielestäni Chile on hiukan "downtrendissä" Sampaolin lähdön jälkeen, enkä jotenkin jaksaisi uskoa loppukarkeloihin Alexisin ja Vidalin huikeudesta huolimatta. Tai no tuo downtrend hieman liian vahvasti sanottu kun ihan hyvin mennyt karsinnat, mutta peli argoja vastaan mitä vähän aikaa sitten katsoin oli tosi heikkoa Chileltä. Itselleni se "musta hevonen" e-amerikasta voisi olla Kolumbia kun Falcao palannut huipulle Monacossa jos näin voi sanoa ja muutenkin ihan varteenotettava kokoonpano jalkeilla. Uruguayihin en usko että pelkästään Suarezin ja Cavanin johdolla riittäisi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2017 klo 21.00
 5. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Uruguayn ongelma on se, että sen keskikenttä ei millään kestä vertailua kärkimaihin. Kärki on todella kova Suarezin ja Cavanin johdolla, puolustuskaan ei missään nimessä ole huono (Godin, Gimenez) ja Muslera on hyvä maalivahti.
   
 6. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Juurikin noin niin kuin sanoit. Mutta nostinkin Suarezin ja Cavanin esille, koska nimenomaan ne kaverit tuon jengin johonkin johtaa jos johtaa. Toki Godin puolustuksen johtajana on ehdoton kulmakivi kanssa.
   
 7. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Jep. Kumpikaan tuosta kaksikosta ei saa puuttua tai muuten Uruguayn menestysmahdolisuudet laskevat merkittävästi. Tästä saatiin viime MM-kisoissa esimerkki. Uruguay hävisi alkulohkossa ensimmäisen ottelun Costa Ricaa vastaan, jossa Suarez ei pelannut. Englantia ja Italiaa vastaan Suarez oli kehissä ja tuloksena kaksi voittoa ja paikka jatkopeleihin. Neljännesvälierässä Kolumbiaa vastaan Suarez ei sitten pelikiellon vuoksi pelannut ja tuloksena tappio ja kisojen päättyminen. Tuossa ottelussa Uruguay ei saanut hyökkäyspäässä aikaiseksi oikein mitään. Suarezin ollessa kokoonpanossa myös muut pelaajat tuntuivat pelaavan paremmin.

  Ja ei se kesän Copa America myöskään erityisen hyvin mennyt.
   
 8. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  E-Amerikan joukkueista muutama sananen. Uruguayn taso on selvästi laskenut. Suarez on toki parempi, kuin mitä oli vielä Forlanin aikoihin, mutta samalla joukkueen yleinen taso on selvästi laskenut. Esim. 2010 MM-kisoissa vaikka joukkuetta kannatteli hyökkäys Forlanin, Cavanin ja Suarezin, niin silti myös taustatuki oli selvästi parempaa. Joukkueella oli kaksi maailmanluokan topparia ja erinomaiset laitapuolustajat, jotka pystyivät oman laitansa dominointiin juoksuvoimaisella pelillä. Keskikentän keskustassa oli hyvät kintuille potkivat puolustavat keskikentät ja tätä kautta sitten ylhäällä oli noilla kolmella(usein tosin vain kaksi kentällä) vapaata mellastettavaa ja hyvää tukea. Tähän päälle Forlanin johtajuus, niin ei ihme että viime vuosina ole enää niin hyvin kulkenut. Joukkue on kaikkinensa selvästi heikompi kuin mitä oli 2010-11. Ainoa missä edes lähellä ollaan on juuri näiden kahden pelaajan kautta hyökkäys, topparit ja maalivahti. Näistäkin toppareista Godin on ohittnaut "parasta ennen" päiväyksensä.

  Mitä tulee Chileen, niin materiaali on hyvä. Jännä nähdä kun Pizzi pidempään nyt valmentajana kohta ollut, että miten vaikuttaa lopulta peliin. Samoin mielenkiintoista nähdä miten joukkue menestyy, kun päässee kisoihin. Materiaali on hyvä, mutta samalla nyt alkaa olemaan suurimman osan pelaajista viimeiset MM-kisat. Avainpelaajista Bravo(33v), Medel (29v), Vidal (29v), Alexis S(28v) ovat siinä ja tässä enää seuraaviin kisoihin. Veikkaisin melkein että 2/4 ei ainakaan enää 2022 kisoissa mukana ole, todennäköisesti jopa 3/4. Esim. viimeisessä ottelussa Venezuelaa vastaan Chilen avauskokoonpanossa nuorin pelaaja oli 27-vuotias Aranguiz. Eli vuosi lisää taas mittariin, niin katsotaan miten hidastuu. Avauksessa oli 36-vuotias Paredes. Onko niin että ensi vuonna MM-kisoissa lähes 38-vuotias Paredes on ykköskärki(tarkoitan siis piikkiä, Alexis on varmasti ykkös hyökkäyspelaaja).
   
 9. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Portugali on kyllä mielenkiintoinen. Bernardo Silva on ollut loistava Monacon paidassa tällä kaudella ja huippulupaus Renato Sanches voi ottaa isojakin askeleita eteenpäin vuoden aikana. Ja tuskin Ronaldokaan hirveästi hyytyy vuoden aikana - kiitos timanttisen fysiikan.
   
 10. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Argentiina jäi Perua vastaan tasapeliin ja näin se on lohkossa kuudentena ja täten jäämässä pois MM-kisoista tällä hetkellä. Viimeinen peli argoilla on tosin Ecuadorissa vastaan, jolla ei ole panosta pelissä. Voitolla Argentiina varmistaisi vähintään viidennen sijan lohkossa ja täten paikan jatkokarsintaan, jossa vastaan asettuu Uusi-Seelanti.

  Ja lisätään vielä sen verran, että Uruguay varmisti Venezuela-tasapelillä vähintään jatkokarsintapaikan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2017 klo 15.31
 11. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Ensimmäisen vaiheen lippuarvontaan osallistuminen loppuu ensi viikolla. Käykäähän täyttelemässä kuponkeja.

  Laitoin toki finaalinkin, olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon siihen tulee lipukkeita. Varmaan ainakin useita miljoonia.
   
 12. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Itseäni on aina kiinnostanut myös muiden maanosien kuin Euroopan karsinnat. Niissä yleensä sattuu ja tapahtuu myös kentän ulkopuolella. Paljon on jo kisapaikkoja jaettu.

  Aasia
  Tutut Iran, Etelä-Korea, Japani ja Saudi Arabia ovat varmistaneet kisapaikan. Tosin Saudi Arabia esiintyi viimeksi kisoissa vuonna 2006, joten pikku hetkeen ei saudeja ole kisoissa nähty. Tuskin ihan hirveästi heillä tälläkään kertaa kisoissa on annettavaa. Jatkokarsinnassa kohtaavat yllättäjä Syyria ja hieman sukeltanut Australia. Ensimmäinen osa päättyi puolueettomalla kentällä 1-1 ja nyt alkavalla viikolla Australiassa pelattava toinen osa määrittää jatkajan. Eiköhän Australia jatka karsinnan seuraavaan vaiheeseen, jossa kohtaa Keski-Amerikan sijalle 4. sijoittuneen. Voittaja tästä kisoihin. Jo pitkään nuorten sarjoissa loistanut Uzbekistan koomaili kisamahdollisuudet taas karsintojen loppuvaiheessa. Tullut maan tavaksi miesten karsinnoissa.

  Pohjois- ja Väli-Amerikka + Karibia
  Ennen viimeistä kierrosta Meksiko ja Costa Rica ovat varmistaneet kisapaikkansa. USA on pupeltanut oikein kunnolla ja kisapaikka ei ole vieläkään varmistunut ennen viimeistä kierrosta. Karsinnan aikana puikkoihin palannut Bruce Arena on saanut hieman ilmettä paremmaksi lähinnä vanhojen konkareiden rahtaamisella takaisin maajoukkueeseen. Edellisellä kierroksella kaatui Panama 4-0 ja viimeisellä kierroksella täytyisi ottaa vierasvoitto viimeiseksi jäävästä Trinidad ja Tobagosta. Nykyjenkeille ei mikään liian helppo tehtävä. Perässä hiostavat kahden pisteen päässä Panama ja Honduras, joilla viimeiset kotimatsit ovat kisapaikkansa varmistaneita maita vastaan. Honduras on viimeisessä kolmessa pelissä menettänyt voitot lisäajan maaleilla, joten pupellusta sielläkin riittää. Olisi kuitenkin materiaaliltaan kovempi maa kisoihin kuin Panama. Panama ei ole koskaan esiintynyt kisoissa, joten varmasti futisromantikkojen suosikkimaa viimeisellä kierroksella. Joku tuosta kolmikosta selviää suoraan kisoihin ja sijalle 4. jäävä jatkaa karsintaan Ausseja tai Syyriaa vastaan.

  Afrikka
  Kisapaikan on varmistanut ennen viimeisiä pelejä Nigeria. Tunisialle riittää kotona piste viimeisestä pelistä Libyaa vastaan. Joten eiköhän Tunisia nähdä taas vuoden 2006 jälkeen valitettavasti kisoissa. Vähiten annettavaa kisoissa viidestä sinne pääsevästä Afrikan maasta. Samassa lohkossa pelaava DR Kongo ryssi mahdollisuutensa menettämällä 2-0 kotijohdon keskinäisessä ottelussa Tunisiaa vastaan. Maalit tulivat vielä minuutin välein ottelun lopussa. Marokko ja Norsunluurannikko ratkaisevat omassa lohkossan kisapaikan kohtalon viimeisessä keskinäisessä Norsujen kotipelissä. Marokolle riittää kisapaikkaan myös tasapeli, Norsuille kelpaa vain voitto. Norsunluurannikon ongelma on valmentaja Marc Wilmots, jota ei todellakaan tunneta taktisena älykkönä. Luulenkin nuoren potentiaalin omaavan Marokon marssivan kisoihin. Kolmas Pohjois-Afrikan maa kisoihin on mitä todennäköisimmin Egypti, jolle kisapaikkaan riittää tänään voitto vain yhden pisteen karsinnoissa saanutta Kongoa vastaan. Egypti on 2000-luvulta moninkertainen Afrikan mestari, mutta karsinnoissa on aina käynyt kylmät. Viimeksi maa on nähty kisoissa vuonna 1990. Nyt Salah ja kumppanit nähdään kisoissa ja hyvä niin. Eilisessä lohkon Uganda-Ghana ottelussa Ghanan lisäajan maali hylättiin paitsiona, jota se ei ilmeisesti ollut. Ghana on tehnyt asiasta afrikkalaiseen tapaan protestin. Mutta sillä ei ole sinänsä merkitystä, koska kaikki on Egyptin omissa käsissä. Erikoisin tilanne on lohkossa, jossa pelaavat Cap Verde, Senegal, Burkina Faso ja Etelä-Afrikka. Aikaisemmin pelattu Etelä-Afrikka-Senegal peli uusitaan ja pelin tuomari on saanut elinikäisen tuomarointikiellon. Muutenkin Afrikan pelien tuomarointi on mitä sattuu, mutta eipä pahemmin pelejä ole alettu uusimaan. Joten kisoihin menee mitä todennäköisimmin Senegal. Toki Etelä-Afrikalla on vielä mahdollisuutensa, mutta Senegalille riittää yksi kolmeen pisteen voitto kahdesta viimeisestä pelistä E-Afrikkaa vastaan. Toki jos E-Afrikka voittaa toisen ja toinen päättyy tasan niin Cap Verdellä ja Burkina Fasolla on vielä pienet mahdollisuudet. Toki nämä kaksi lopettavat karsinnat ennen Senegalin ja Etelä-Afrikan kahta kohtaamista. Melkoista touhua.

  Oseania
  Uusi-Seelanti jatkaa karsintaan Etelä-Amerikan vitosta vastaan. Kisamahdollisuudet heikot.

  Etelä-Amerikka
  Etelä-Amerikan karsinnoissa uhkaa tulla iso ruumis nimeltään Kolumbia tai Argentiina. Ennen viimeistä kierrosta Brasilia ja Uruguay ovat varmistaneet kisapaikkansa. Uruguay voi teoriassa vielä pudota, muttei käytännössä. Kahdesta suorasta kisapaikasta ja yhdestä jatkokarsintapaikasta taistelevat Chile, Kolumbia, Peru, Argentiina ja Paraguay. Argentiina on ollut käsittämättömän tehoton. Sen on voitettava viimeisessä ottelussa panokseton Ecuador vieraissa. Tasapeli riittää vähintään jatkokarsintaan, jos iso määrä muita skenaarioita toteutuu muissa peleissä. Argojen pelit korkeassa ilmanalassa ovat viime aikoina menneet täysin reisilleen. Lisäksi Argentiina on viimeksi voittanut Ecuadorissa vuonna 2001, joten tilastollisesti on vaikeaa. Kolumbia on yhtä pahassa paikassa. Olivat varmistaa kisapaikan edellisellä kierroksella kotona Paraguayta vastaan. Kolumbia johti ottelua 87. minuutille asti 1-0, kunnes Paraguay teki vieraissa kaksi maalia ottelun viime minuuteilla ja piti omat kisahaaveet elossa. Lisäksi maalit olivat melkoisia maalivahdin ja puolustuksen pupelluksia. Paraguaylle riittää viimeisessä ottelussa kotivoitto jumbo Venezuelasta. Tosin ei ole niin helppo ottaa kuin etukäteen luulisi. Peru on ollut loppukarsinnan ajan kovassa iskussa ja maa hakeekin ensimmäistä kisapaikkaa sitten vuoden 1982. Kaikki omat sympatiani ovat Perun puolella. Peru-Kolumbia ottelun tulos on ratkaisevimmassa osassa. Ylivoimaisella lohkovoittajalla Brasilialla on kotonaan viimeisessä ottelussa vastassa voittoa tarvitseva Chile. Salaliittoteorikot ovatkin väläytelleet Brassien tahallista häviötä, jotta verivihollinen Argentiina autettaisiin pois kisoista. Toinen salaliitto taas sanoo, että FIFA tekee mitä tahansa saadakseen Messin ja Argentiinan kisoihin. Ruskeiden kirjekuorten aikaa?

  Yleisesti täysin uusia maita ei kisoissa pahemmin nähdä. Islanti mitä suurimmalla todennäköisyydellä ja Panamalla on myös vielä mahdollisuudet.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2017 klo 03.28
 13. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Viime yönä selvisi monta uutta kisamaata. Etelä-Amerikassa Argentiina hoiti odotetusti viimeisen pelin Ecuadorin pelatessa b-miehistöllä ja näin ollen maailman toiseksi paras nähdään myös kisoissa. Peru ja Kolumbia pelasivat molemmille lopulta hyvin sopivan tasapelin, joten Kolumbia kisoihin suoraan ja Peru jatkokarsintaan Uutta-Seelantia vastaan. Ihme on, jossei myös Perua nähdä kisoissa. Isoimmaksi putoajaksi jäi lopulta Chile, jonka joukkueen parasta ennen päiväys alkaa vähitellen olemaan ohi.

  Pohjois-Amerikan ja Karibian karsinnoissa nähtiin melkoista draamaa. USA hävisi ilman panosta pelanneelle Trinidad ja Tobagolle. Näin ollen Yhdysvaltoja ei nähdä kisoissa, mikä on varmasti FIFA:lle melkoinen katastrofi. Suorassa kisapaikassa oli melko lailla loppuun asti kiinni Honduras, kunnes Panama teki loppuhetkillä voittomaalin kisapaikkansa jo varmistanutta Costa Ricaa vastaan ja meni suoraan kisoihin. Näin Panamasta tuli Islannin kanssa toinen ensi kesän kisojen ensikertalainen. Honduras jatkaa jatkokarsintaan Australiaa vastaan. Melkoisia käänteitä sisälsi tuo Panama-Costa Rica ottelu. Panaman ensimmäisessä maalissa pallo ei ollut ikinä maalissa ja lisäajalla joku lätsäpäinen äijä ja vanhempi rouvashenkilö tulivat kentälle moneksi minuutiksi viivyttämään aikaa. Tästä huolimatta tuomari ei antanut yhtään lisäajan lisäaikaa. Tuosta löytyy melko tunteella vedetty kooste ottelusta: Panama vs Costa Rica 2-1 Goals & Highlights 10/10/2017⚫Word cup 2018 - YouTube
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Euroopan jatkokarsinnan otteluparit on nyt arvottu ja ne ovat seuraavat:

  Pohjois-Irlanti-Sveitsi

  Kroatia-Kreikka

  Tanska-Irlanti

  Ruotsi-Italia

  Toivottavasti Italia hoitelee Ruotsin, koska vaikeahan se on kisoja ilman Italiaa kuvitella. Irlanti saa puolestani pudota ja samoin myös Kreikka.
   
 15. scholl Jäsen

  Vähän harmittaa Ruotsin kova kohtalo, mutta minkäs teet. Haluan Italian ja Sveitsin kisoihin. Tanska-Irlanti on vähän siinä rajalla. Kännäävät irkut ärsyttävät, eikä heissä ole mitään positiivista, mutta toisaalta Tanska aiheutti 1992 em-finaalissa katastrofin meille, enkä mä oikeastaan Tanskasta maana tai heidän kielestäänkään pidä, joten ihan sama. Kroatia on viihdyttävä jengi ainakin välillä, joten kelpaa, jos pääsevät jatkoon.

  Voi tulla muuten kovia lohkoja Kremlin arvonnoista, sillä Espanja ja Englanti ovat kakkoskorissa ja mahdollisesti myös kisoihin selviävä Italia. Eli voi tulla aikamoisia matseja jo alkulohkossa. Mitään ihan kuolemanlohkoa ei taida tulla, sillä jättiläisiä ei nyt ole 3-4 koreissa, mutta jos joku Serbia tai Nigeria jää neloskoriin niin potentiaalia on saada kasaan joku lohko, jossa ei ole yhtään helppoa matsia.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Mitäs mieltä scholl on siitä, että kisat pelataan Venäjällä? Ajattelin että jonkin Islannin matsin voisi vaikka käydä katsomassa, jos pelaavat Moskovassa tai Pietarissa.
   
 17. scholl Jäsen

  Lainaus:
  no ei se kauheasti tietenkään innosta. Siis koko tapa antaa ne kisat tuolla tavalla lahjonnan kautta oli syvältä. Eniten ottaa päähän se Qatarin kisaisännyys. FIFAn säännöt ovat syvältä, kun Euroopassa voidaan järjestää niin harvoin. Eli kun meni Venäjälle, niin seuraava ei voinut mennä Englannille. Toivoisin, että Eurooppa saisi enemmän kisoja. Varsinkin Italian futikselle joku arvoturnaus kuten edes EM-kisat olisivat tärkeä juttu, kun stadikat vanhenevat käsiin, eikä serie A:ssa ole oikein buumia. Englannissa suorituspaikat on olemassa, joten ihmettelen vähän, että hävisivät Venäjälle, vaikka olisikin lahjottu.

  Siitä olen samaa mieltä, että kun Pietarissa on pelejä, niin se on suomalaisille tyyliin helpointa käydä katsomassa ikinä. Samalla se voi tuoda tännekin turismia. Jos uskaltaisin käydä Venäjällä, kävisin Terijoella katsomassa Suomen hienointa hiekkarantaa.
   
 18. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Ykköskoria lukuun ottamattahan MM-kisoissa on pääosin maantieteellisesti jaettu nuo muut korit, joten sitä kautta voi tulla aika kovia lohkoja.

  Ykköskorissa siis pitäisi olla Venäjä, Saksa, Brasilia, Portugali, Argentiina, Belgia, Puola ja Ranska. Euroopasta on tuossa mainittujen lisäksi kahdeksan maata (Englanti, Espanja, Islanti, Serbia sekä jatkokarsinnan voittajat), joten nämä muodostanevat yhden korin. Ja kun mannertenväliset jatkokarsintaparit ovat noin, niin voisi ajatella että CONCACAF+AFC muodostaisivat yhden korin, CONMEBOL+CAF+OFC yhden (oseanialaista ei toki varmasti kisoihin pääse, mutta Perun voittaessa Uuden-Seelannin eteläamerikkalaisia on ykköskorin ulkopuolella kolme ja afrikkalaisia viisi).

  Kun eurooppalaisia on maksimissaan se kaksi per lohko ja muista maanosista ei voi joutua samaan lohkoon kahta niin periaatteessa voisi olla mahdollisuus lohkoon, jossa olisivat Saksa, Espanja, Meksiko ja Kolumbia. Tuo täyttäisi kyllä kuolemanlohkon ajatusta melko hyvin.
   
 19. scholl Jäsen

  Tuohan ei ole totta. Juuri viime viikolla julkistettiin FIFA-ranking, jonka mukaan se suoraan menee. Ei enää mitään maantieteellisiä juttuja, vaan suoraan seitsemän parasta + Venäjä ykköskoriin ja siitä suoraan aina kahdeksan seuraavaa per kori. Katsoin pari päivää sitten noita rankingeja mukaan lukien vielä epäselvät tapaukset ja lähes kaikki Euroopan tiimit tulevat olemaan korissa 2 tai 3. Siis ykköskorihan on jo varma, mutta näistä muista.
   
 20. Klose16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Deutsche Nationalmannschaft
  Se että kisat on Venäjällä petaa kyllä ihan kivasti Saksan tuplaa. Ei sillä että näissä mitään kirousta olisi esim. Etelä-Amerikan suhteen.
  Kysymys nyt onkin enää siitä millainen kaavio tulee, siis että missä vaiheessa Argot tahtoo hävitä ja tuleeko Italia vastaan vaiko ei.

  Näissä voisi noin periaatteessa miettiä sitäkin, että tässä tapauksessa mestari sijoitettaisiin suoraan finaaliin, kuten monessa muussa lajissa.
  Mutta toki Saksakin kaipaa muutaman harjoituspelin, tarjolla hauskoja tulosvetokohteita + Müllerin 10+ maaleja.
   
 21. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
 22. Klose16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Deutsche Nationalmannschaft
  Jatkokarsinnassa lähinnä nuo ITA-SWE ja SUI-NIR mietityttää. Jälkimmäisestä joku futisfoorumin niilo arveli että Sveitsiä hyödyttää jopa vierasaloitus. No ei kai, siinähän juuri on P-Irlannin ainut toivo: kotona jollain ilveellä pari maalia nollapelillä kuten karsinnan muut kotipelit Saksaa lukuunottamatta, ja näin. Oliko näissäkin jopa se hölmö vierasmaalisääntö käytössä jos menee jatkoille?

  Viime karsinnassa olin aidosti vahingoniloinen Ronaldo vs Zlatan -asetelmasta, mutta nyt on jo vähän liikaa vaan minkäs teet. Italia harvoin häviää näissä. Z:hän jo lopetti joten tyytynee kolmen metrin näköispatsaaseensa.

  Tällä kertaa ei sitten nähdä GER-POR alkulohkon matsia kuten viimeksi, päättyi satavarmasti 4-0. Maailman paras vs maailman paras joukkue, lol.
  Mutta veikkaan Portugalinkin menevän nyt pitkälle joten katsellaan.
   
 23. Antt1s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joensuun Maila, Manchester United, TPS
  Lainaus:
  [Offtopic] Saisiko esimerkkejä näistä lajeista, kun ei nyt äkkiseltään tule itsellä mitään mieleen. [/Offtopic]
   
 24. Klose16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Deutsche Nationalmannschaft
  Lainaus:
  Nyrkkeily ja shakki nyt ainakin. UFC, WWE.
   
 25. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Itse en ole vakuuttunut. Karsintapeleistä kaikista voitto, samoin confed cupista, mutta peli ei ole oikein kulkenut missään vaiheessa. Avainpelaajia loukkaantuneena Neuerista lähtien ja osa tärkeimmistä pelaajista muuten sivuraiteilla. Löw on varoittanut tästä aiheesta ja olen samaa mieltä. Tittelin puolustaminen tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa, erityisesti kun vanhat johtavat pelaajat ovat lopettaneet. Joukkue on siis tasoltaan sellainen, että se voi turnauksen voittaa, mutta nyt on niin paljon epävarmuustekijöitä ja muutkin ovat hyviä, joten on pakko sanoa, että on todennäköisempää, ettei voittoa tule.