Jalkapallon MM-kisat 2014

  • 142 469
  • 680
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Tossa äsken tsekkasin päivän pitkävetokohteita ja näytti olevan jo MM-kisoistakin ensimmäisiä matseja pelattavissa. Varmaan koskaan ollut näin aikaisin, kolme viikkoa etuajassa kohde pelattavana !
 
Vaikka pohjimmiltaan olen perus kendojanari, niin kyllä nämä potkupallon arvokisat aina vaan sytyttää. Itse en jaksa juurikaan kiinnostua noista Valioliigoista ja La Ligoista, UCL:ää nyt tulee säännöllisesti vilkuiltua, mutta nämä maajoukkuepelit ovat aina hienoja. Niissä on se jokin oma viehätys, mitä seurajoukkueiden peleissä ei ole.

Erityisen hienot näistä kisoista tekee se, että pelit tulee tutusti Yleltä, eikä mistään Maikkarin maksukanavahelvetistä (vaikka sinällään tekevätkin UCL:n kanssa hienoa työtä). Ja etenkin kun pelit pelataan illalla/yöllä, niin sen ei pitäisi olla este myös tehdä hieman pidempiä studio-osuukisia. Toki en asiaa jaksanut tarkistaa, mutta toivon että Yle näkisi asian näin.

Vedonlyönnillisesti näistä tulee mielenkiintoiset kisat (kuten kaikista vastaavista arvokisoista aina). Pelattavaa löytyy paljon ja etenkin live-veto lienee kovassa käytössä. Kovin syvällisesti en ole (vielä) joukkueisiin paneutunut, mutta kyllä siellä tänäkin vuonna löytyy ne tutut joukkueet kärjestä. Brasilia, Saksa, Espanja, Argentiina... tuskinpa voitto lipsahtaa tämän nelikon ulkopuolelle. Isoimmat mustat hevoset mestaruustaistossa lienevät sitten Ranska, Hollanti ja Italia. Oma suosikki Hollanti toki oli 2010 hopealla, mutta nyt näissä kisoissa finaalipaikan saavuttaminen olisi jo ihme itsessään.

Sen vinkin voin suoraan sanoa, että kannattaa suosiolla jättää ne hassutteluvedot Englannin, Norsunluurannikon, Belgian, Portugalin ja samankaltaisten pilipalimaiden mestaruuksista pelaamatta. Vaikka kertoimet olisivat huippuluokkaa ja panos ei olisi iso, niin suosittelen saman rahamäärän sijoittamista vaikka sitten hassuttelu tulosvetohin tai vastaaviin peleihin, joissa on kuitenkin olemassa se osumisen mahdollisuus. Syy on näiden välttämiseen on se, että vaikka joku näistä tuulipukukansan suosikkijoukkueista pelaisikin hyvän turnauksen, on erittäin epätodennäköistä että joku em. ennakkosuosikkinelikosta ei korjaa pottia. Kyllä joku suurmaista onnistuu, vaikka siellä joku yksittäinen Argentiina sattuisikin floppaamaan. Kaikki eivät tule floppaamaan yhtä aikaa, joku onnistuu melkein pakostakin. Eli tuollaiset 30-50 tyyppiset mestaruutkertoimet eivät korreloidu tulokseksi, maksimissaan kerran elämässä jos sitäkään.

Ylipäätään mestaruuden voittamiseen vaaditaan äärimmäisen paljon. Vaikka joltakin Norsunluurannikolta löytyy kovia keskikenttämiehiä ja hyökkääjiä (Toure, Drogba, Kalou jne), niin se vanha totuus paikkansa, että mestaruudet voitetaan puolustamalla. Esimerkiksi nopealla katsauksella vuoden 2010 maailmanmestari Espanja päästi kisoissa 2 maalia (molemmat alkulohkovaiheessa), samoin 2006 maailmanmestari Italia päästi 2 maalia ja 2002 maailmanmestari Brasiliakin 4 maalia (joista 3 alkulohkossa). Käytännössä tämä vaatii huippumaalivahdin, huipputopparin tai -topparit ja vahvan puolustavan keskikenttäpelaajan. Jos tämä osasto ei ole kunnossa, ei menestystä voi odottaa, sillä Cristiano Ronaldonkaan kaltaiset supertähdet eivät pysty paikkaamaan alakerran huonoutta.

Yhteenvetona, että niin tylsää kuin se onkin todeta, että hyvän alakerran ja huonon hyökkäyksen omaava joukkue menee todennäköisimmin jatkoon kuin huonon alakerran ja hyvän hyökkäyksen omaava joukkue. Toisaalta mestaruuksia ei voi voittaa, jos joukkueesta ei löydy oikeasti hyviä hyökkääjiä, jotka laittavat paikan tullen pallon maaliin. Mestaruuden voittavan joukkueen paras maalintekijä tuskin löytyy kisojen maalipörssin TOP3:n ulkopuolelta. Mestaruuden kannalta myös taktiikalla on suuri merkitys, sillä jos pelaajat koohottavat kentällä miten sattuu (tyypillistä huonosti organisoiduilla joukkueilla, esim monet Afrikan maat), on menestysminen vaikeaa.

Jotta mestaruuden voittamisesta tehdään vielä entistä vaikeampaa, on joukkueen ikärungon oltava oikeanlainen. On sanomattakin selvää, että jos avauskokoonpanon keski-ikä on selvästi alle 25 tai selvästi yli 30, ei lähtökohtaisesti kyseessä ole voittajajoukkue. Ja tottakai ei olisi pahitteeksi, jos pelaajilla olisi ennestään kokemuksia voittamisesta, kuten monella Espanjan tai Saksan pelaajalla on.

Vedonlyöntimielessä ja miksei muussakin mielessä on syytä muista, että lohkovaiheessa ottelut ovat hyvin erilaisia keskenään. Avausottelu on aina se, jota kukaan ei halua hävitä. Pahimmassa tapauksessa avausottelun häviäminen tarkoittaa sitä, että jatkoon meneminen vaatii kahta (pakko)voittoa. Sen vuoksi avausotteluissa tuskin nähdään mitään 4-0 tyyppisiä murskajaisia, vaikka joukkueiden tasoerot olisivat kuinka suuret. Sen vuoksi lopputulemana voi olla tylsähköjä 0-0, 1-0, 1-1 tuloksia, joka korostuu "kuolemanlohkoissa" tai muuten tasaisissa ennakoiduissa lohkoissa. Eli ylipäätään neljän joukkueen lohkoissa tappiot ovat hyvin vaarallaisia.

Vastaavasti toiset pelit ovat niitä, joissa joukkueet lähtökohtaisesti voivat pelata avoimesti ja omalla tasollaan. Kolmannella ottelukierroksella on taas syytä muistaa motivaatiotekijät ja mahdolliset lepuutukset etenkin lohkovoiton/jatkopaikan varmistaneiden kesken. Panokseton ottelu ei silti välttämättä heikkoa tulosta, jos myös joukkueen vaihtomiehet ovat hyvän tason pelaajia (kuten eittämättä kaikilla huippujoukkueilla on).

Loppuun vielä vähemmän valistunut arvio lohkojen jatkoonmenijöistä, ilman sen kummempia perusteluita. (boldatut jatkoon)

A-lohko: Brasilia, Kroatia, Meksiko, Kamerun
B-lohko: Espanja, Hollanti, Chile, Australia <--- Chile pelannut vahvasti harkkapeleissä, mutta arvioin kuitenkin oman suosikin Hollannin jatkoon
C-lohko: Kolumbia, Kreikka, Norsunluurannikko, Japani <--- en jaksa uskoa tulipukukansan suosikkiin Norsunluurannikkoon
D-lohko: Uruguay, Costa Rica, Englanti, Italia
E-lohko: Sveitsi, Ecuador, Ranska, Honduras
F-lohko: Argentiina, Bosnia & Hertsegovina, Iran, Nigeria
G-lohko: Saksa, Portugali, Ghana, USA
H-lohko: Belgia, Algeria, Venäjä, Etelä-Korea

Sen enempää en jaksa miettiä, ketkä tulevat vastaan ja milloinkin. Voittajaksi kuitenkin povaan Saksaa tai Espanjaa, jotenkin en usko Brasilian vievän kotikisoja. Potentiaalisimpia yllättäjiä voisi olla joku "näkymättömän kotiedun" omaava Etelä-Amerikan maa, tyyliin Kolumbia tai Chile. Aiemmin mainituista syistä johtuen yllätysmestariin on kuitenkin erittäin vaikea uskoa.

Alisuorittajiksi povaan Belgiaa, Englantia, Ranskaa ja valitettavasti omaa suosikkia Hollantia. Etenkin tuohon Belgiaan on pakko tarttua sen verran, että siinä voisi olla vedonlyöjille mukavaa ohipeliä kisojen mittaan. Itse en millään usko Belgiaan, vaikka siellä löytyy niitä Valioliigatähtiä Hazardista ja Fellainista lähtien. Lohkovaiheen vielä selvittänevät, mutta veikkaan että siihen ne tähtipoikien kisat myös jäävät. Hollannilla löytyy hyökkäävästä RVP:n ja Robbenin tapaisia tähtiä, mutta alakerta on pelottavan heikko. Englanti nyt on Englanti ja Ranskaa povaan maksimissaan puolivälieriin (Nasri jäi pois ilmeisesti siitä syystä, että ilmapiiri olisi parempi).

Alkais jo...
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Sen vinkin voin suoraan sanoa, että kannattaa suosiolla jättää ne hassutteluvedot Englannin, Norsunluurannikon, Belgian, Portugalin ja samankaltaisten pilipalimaiden mestaruuksista pelaamatta. Käytännössä tämä vaatii huippumaalivahdin, huipputopparin tai -topparit ja vahvan puolustavan keskikenttäpelaajan. Jos tämä osasto ei ole kunnossa, ei menestystä voi odottaa.

Etenkin tuohon Belgiaan on pakko tarttua sen verran, että siinä voisi olla vedonlyöjille mukavaa ohipeliä kisojen mittaan. Itse en millään usko Belgiaan, vaikka siellä löytyy niitä Valioliigatähtiä Hazardista ja Fellainista lähtien. Lohkovaiheen vielä selvittänevät,

Korostan, en kannata Belgiaa. Mutta väitätkö oikeasti tätä avausta "pilipaliksi" ja muutamaksi valioliigan tähtipelaajan nipuksi jos avaus.menee näin:

Thibaut Courtois

Jan Vertonghen
Thomas Vermaelen
Vincent Kompany
Toby Alderweireld

Mirallas
Witsel
De Bruyne
Hazard

Benteke
Dembélé

Eli Fellaini ei mahdu edes 4-4-2 välttämättä avaukseen. Lisäksi vaihtoon jää vielä Lukaku, Mignolet, Januzaj, Chadli, Van Byuten, Simmons.

Ja kun valmentajana on Willmots joka kuitenki oli puolustava keskikenttä niin ymmärtää kyllä miten pitää pelata että menestyy.

Joten minun listassa Belgia on kovempi kun Ranska, Italia, ehkä jopa Argentiina. Joskin heikompi kun Saksa ja Espanja. Brasilia joko voittaa tai floppaa, en usko mihinkään siittä väliltä, paineet on nimittäin aivan jumalattomat. Lähenteleekö jopa kovimpia paineita urheilun historiassa? Mutta onko joukkue kuitenkaan aivan maaginen? Yksilötasolla ei, mutta jos yhteispeli toimii niin tulos voi olla puhdas sarja.
 

Barney

Jäsen
Korostan, en kannata Belgiaa. Mutta väitätkö oikeasti tätä avausta "pilipaliksi" ja muutamaksi valioliigan tähtipelaajan nipuksi jos avaus.menee näin:
Siitä ehdottomasti samaa mieltä, että Belgia on kisojen musta hevonen ja voi taistella jopa mestaruudesta. Jos Belgia pelaa välierissä, niin itse en ainakaan pidä sitä minkäänlaisena yllätyksenä. Joukkueen runko on todella laadukas, mutta tuohon sinun sommitelmaan on pakko vähän tarttua. Pakisto ja maalivahti menevät noin, mutta Bentekehän on ikävä kyllä loukkaantumisen takia sivussa, ja Dembele ei ole hyökkääjä. Belgialla on kuitenkin Romelu Lukaku, jota pidetään uutena Drogbana ja onhan Lukaku erinomainen kärkipelaaja. Belgia on pelannut 4-2-3-1 ja 4-3-3 formaatioilla, joten näkisin hyökkäyksen ja keskikentän osalta avaukset joko näin:

4-2-3-1:

Lukaku
Hazard - De Bruyne - Mirallas
Fellaini - Dembele/Witsel

tai näin:

4-3-3:

Hazard - Lukaku - De Bruyne
Dembele - Fellaini - Witsel
 
Korostan, en kannata Belgiaa. Mutta väitätkö oikeasti tätä avausta "pilipaliksi" ja muutamaksi valioliigan tähtipelaajan nipuksi jos avaus.menee näin:

En väitä, vaan kummaksun lähinnä sitä, kun ihmiset tykkäävät tyrkyttää varojaan Belgian mestaruuteen, koska niillä sattuu olemaan nimiseksikäs joukkue. Pilipalilla viittasin lähinnä Norsunluurannikkoon, jota tuulipukukansa saattaa pitää mestarisuosikkina Yaya Touren takia. Belgian menestykseen en jaksa vielä uskoa. Joukkue on nuori ja seuraavat kisat 2018 saattaisi olla ne kisat, missä Belgia on parhaimmillaan.

Ja mitä tulee tuohon sun listaan, niin Benteke ei lähde kisoihin (ilmeisesti loukkaantunut). Lukakulla maailmanmestaruuteen? Vaikea uskoa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Joten minun listassa Belgia on kovempi kun Ranska, Italia, ehkä jopa Argentiina.

Myönnän heti alkuun etten seuraa muuta kuin serie a:ta, mestarien-liigaa ja tällä kaudella normaalia enemmän eurooppa-liigaa, joten pakko kysyä että mikä siitä Belgiasta tekee lainauksen kolmikkoa kovemman kun en amatööriseuraamisellani ole ikinä kuullutkaan kenestäkään noista pelaajista?

edit. Nyt kun katoin uudestaan niin korjataan että Kompany ja Benteke soittaa kelloja.
 

trap

Jäsen
Jos ei ole Lukakusta, Fellainista (joka oli kyllä paska tällä kaudella Man Unitedissa) tai Hazardista kuullut, niin aika heikoilla kyllä mennään, kun ihan sunnuntaiseuraajan tiedän itsekin nämä kaverit.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Jos ei ole Lukakusta, Fellainista (joka oli kyllä paska tällä kaudella Man Unitedissa) tai Hazardista kuullut, niin aika heikoilla kyllä mennään, kun ihan sunnuntaiseuraajan tiedän itsekin nämä kaverit.

En tosiaan seuraa suosikkieni ulkopuolista jalkapalloa muuta kuin maajoukkueturnauksissa ja mestarienliigaa jonkun verran. Englannin liigaa kaikkein vähinten.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tosiaan seuraa suosikkieni ulkopuolista jalkapalloa muuta kuin maajoukkueturnauksissa ja mestarienliigaa jonkun verran. Englannin liigaa kaikkein vähinten.

Eikö edes Dries Mertens soita kelloja? Luulisi, että Serie A:ta seuraavana tiedät ainakin Mertensin ja Nainggolanin, joista jälkimmäinen on tosin varalla.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
mikä siitä Belgiasta tekee lainauksen kolmikkoa kovemman kun en amatööriseuraamisellani ole ikinä kuullutkaan kenestäkään noista pelaajista?

edit. Nyt kun katoin uudestaan niin korjataan että Kompany ja Benteke soittaa kelloja.
Huhhuh, Belgian joukkueessa kuitenkin aikalailla kaikki pelaa Euroopan suurissa joukkueissa..
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Olisipa kisat jo, huhhuh. Itsellänihän on vielä sellainen tuuri, että käväsen Espanjassa kisojen aikana.

Siitä ehdottomasti samaa mieltä, että Belgia on kisojen musta hevonen ja voi taistella jopa mestaruudesta. Jos Belgia pelaa välierissä, niin itse en ainakaan pidä sitä minkäänlaisena yllätyksenä. Joukkueen runko on todella laadukas, mutta tuohon sinun sommitelmaan on pakko vähän tarttua. Pakisto ja maalivahti menevät noin, mutta Bentekehän on ikävä kyllä loukkaantumisen takia sivussa, ja Dembele ei ole hyökkääjä. Belgialla on kuitenkin Romelu Lukaku, jota pidetään uutena Drogbana ja onhan Lukaku erinomainen kärkipelaaja. Belgia on pelannut 4-2-3-1 ja 4-3-3 formaatioilla, joten näkisin hyökkäyksen ja keskikentän osalta avaukset joko näin:

4-2-3-1:

Lukaku
Hazard - De Bruyne - Mirallas
Fellaini - Dembele/Witsel

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Belgialla on kaikki avaimet jopa välieriin. Loistavat maalivahdit, mahtava keskikenttä ja vielä hyvä kärkimieskin. Puolustus on vähän niin ja näin, periaatteessa hyvä, mutta helvetin kapea. Tuosta Kompany sivuun, niin... Uskoisin, että Belgia on varmasti ykkönen lohkossaan. Algeria ja Etelä-Korea ei niin vakuuta, ja kyllähän Belgia Venäjää kovempi on IMO.

Luulisin Belgian lähtevän mainitsemallasi 4-2-3-1 taktiikalla;
Courtois
Alderweireld - Kompany - Van Buyten/Vermaelen - Vertonghen
Fellaini - Dembele/Witsel
Mirallas/Januzaj - De Bruyne - Hazard
Lukaku
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuollaisten Hockin tyylisten vähemmän valistuneiden arvausten jatkoonmenijöistä (12 Euroopasta, 4 Etelä-Amerikasta ja 0 muista maanosista) tietää nyt jo ennakkoon menevän pieleen. Katselin vähän mistä maanosista on kuinkakin monta joukkuetta mennyt alkulohkosta jatkoon sinä aikana, kun 16 joukkuetta on alkulohkoista eteenpäin selvinnyt, eli vuodesta 1986 alkaen.
Koodi:
[B]Jatkoonmenijät maanosittain 16 joukkoon alkulohkoista[/B]

      Eur. E-Am P-Am Afr. Aasia+Oseania
2010    6    5    2    1    2
2006   10    3    1    1    1
2002    9    2    2    1    2
1998   10    4    1    1    0
1994   10    2    2    1    1
1990   10    4    1    1    0
1986   10    4    1    1    0

Ristiriitaista on myös Ranskan povaaminen yhtä aikaa alisuorittajaksi ja alkulohkosta jatkoon. Kyllähän ranskalaiset ovat aina ylittäneet itsensä jos ovat päässeet alkulohkosta jatkoon, kun on pelattu jossain muualla kuin Pariisissa. Muut Euroopan maat vielä joten kuten menettelevät ranskalaisille pelipaikkana, mutta Euroopan ulkopuolella Ranska ei ole voittanut MM-ottelua vuoden 1986 jälkeen ja on onnistunut maalinteossakin vain kertaalleen. Tämä on Ranskan ns. perustaso.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Benteken muistin siis oikein! Joku Belgialainen lehti väitti että olisi saannut ihme paraantumisen.

4-4-2 lähinnä siksi kun Englantilaiset käyttävät aina sitä kun tekevät Dream teamin! Oikeestihan sillä ei pelaa enään kukaan.

Myöskin Dembélé oli itsellä keskikentällä mutta ainakin kirjoittaessa UEFAN sivuilla oli merkitty hyökkääjäksi. Joten siksi sitä sinne tungin ku en tienny onko maajoukkueessa pelannu hyökkääjänä?
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Ylen selostajat Brasilian maailmanmestaruuskisoissa:

Niki Juusela
Matti Härkönen
Olli Ikäheimo
Tero Karhu
Kaj Kunnas
Simo Leinonen
Tapio Suominen

Missäköhän Ennekari on?
 
Ylen selostajat Brasilian maailmanmestaruuskisoissa:

Niki Juusela
Matti Härkönen
Olli Ikäheimo
Tero Karhu
Kaj Kunnas
Simo Leinonen
Tapio Suominen

Missäköhän Ennekari on?

Lisätään vielä, että YLEn studiota isännöivät Antti-Jussi Sipilä, Riku Salminen, Petra Manner ja Ville Klinga. Asiantuntijoina ovat puolestaan ainakin ari Litmanen, Antti Muurinen, Juha Malinen, Mika Lehkosuo, Petri Pasanen, Teemu Tainio ja Mikael Forssell.

Jotenkin veikkaan, että Ennekari on vaihtamassa työnantajaa eikä siksi ole mukana tiimissä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ylen selostajat Brasilian maailmanmestaruuskisoissa:

Niki Juusela
Matti Härkönen
Olli Ikäheimo
Tero Karhu
Kaj Kunnas
Simo Leinonen
Tapio Suominen

Missäköhän Ennekari on?

Tosiaan, missä on Ennekari?

Toisaalta: onkohan hyvä idea ottaa Tapsa mukaan tiimiin, missä kunnossa mies mahtaa olla? Tietysti hyvässä, jos mieheltä itseltään kysytään, mutta kuitenkin...

No, onhan tämä mahtavaa koko kauden kestäneiden Ruutu- ja Katsomo-pelleilyiden jälkeen päästä katsomaan kisat YLEltä, mielestäni tekivät mainiota studioa myös Sotshin kisoissa.

Ja Tapsasta vielä se, että miehen näkisin mieluiten studioisäntänä, mikäli siis on mentaalipuolelta kunnossa.
 

Baldrick

Jäsen
Kaj Kunnaksen selostamisesta jalkapallon puolella en tarkkaan tiedä, mutta jo pelkkä ihmisen ääni ja olemus saa veren kiehumaan. Toivottavasti on jossain erittäin taustan piilossa pysyvässä roolissa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Kaj Kunnaksen selostamisesta jalkapallon puolella en tarkkaan tiedä, mutta jo pelkkä ihmisen ääni ja olemus saa veren kiehumaan. Toivottavasti on jossain erittäin taustan piilossa pysyvässä roolissa.

Voin kuvitella jo avautumisen määrän FutisForumilla, kun Kunnas alkaa kukkumaan tai tekemään jotain muuta "mukahauskaa" pelien aikana. Kyseessä kuitenkin ovat "pyhät" ottelut ja "pyhä" turnaus.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
En aikaisemmin muista, että noin paljon selostajia olisi ollut. Neljä on ollut normimäärä, ehkä yksi hoitanut vielä alkusarjan viimeisiä pelejä, kun pudotuspeliselostajilla on matkustuspäivä (linja on ollut alkusarja Pasilasta, pudotuspelit paikan päältä).

Olettaisin Juuselan ja Härkösen olevan pudotuspeliselostajina.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
(linja on ollut alkusarja Pasilasta, pudotuspelit paikan päältä).

Todella huono homma, sillä Mestarien liigassa lähes joka kerta, kun YLE:n selostaja oli paikan päällä, selostus tuli kuvaa edellä. Ja vieläpä häiritsevän paljon. Kyseisen turnajaisen loppuottelussa Ennekarin selostus oli ihan ajallaan, mutta ainakin parissa aikaisemmassa ottelussa katseluelämys meni siihen, että selostaja kertoi tulevat maalit, kun pallo oli vielä suunnilleen keskiympyrässä.

Yleisesti ottaen YLE vetää futiksen arvokisat aina hyvin, siihen uskotaan nytkin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Lisätään vielä, että YLEn studiota isännöivät Antti-Jussi Sipilä, Riku Salminen, Petra Manner ja Ville Klinga. Asiantuntijoina ovat puolestaan ainakin ari Litmanen, Antti Muurinen, Juha Malinen, Mika Lehkosuo, Petri Pasanen, Teemu Tainio ja Mikael Forssell.

Jotenkin veikkaan, että Ennekari on vaihtamassa työnantajaa eikä siksi ole mukana tiimissä.
Toivottavasti Kaj Kunnas pysyy mahdollisimman vähäisellä äänellä, sillä häntä ei ole luotu selostajaksi. Studiossa vielä menisi ihan kohtalaisesti, mutta ei missään nimessä 90 minuuttia kenttätapahtumien selostajana.

Studiotiimi näyttää kohtalaisen vahvalta. Etenkin Ville Klingan paluuta odotan mielenkiinnolla. Asiantuntijoista Jari Litmanen, Teemu Tainio ja jossain määrin Mika Lehkosuo ovat mieleeni, mutta missä on esimerkiksi Martti Kuusela? Muurista ja Malista en jaksa oikein kuunnella edes vähää alusta. Petri Pasanen on minulle kysymysmerkki, mutta Mikael Forssell.. Mitähän tuosta nyt sitten sanoisi. Toivottavasti miehen ulosanti ei ole yhtä heikkoa kuin siskonsa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Hakekaa ilmainen Urheilusanomien MM-kisaliite täältä:

Urheilusanomat

Kiitos vinkistä. 18/20 ja tuli vielä näytelehti päälle.

Hollannin kelkassa ollaan ja toivotaan vuoden 1978 finaalin kuittaamista sekä ensimmäistä eurooppalaisen joukkueen saavuttamaa maailmanmestaruutta rapakon takana. Kaikki mahdollisuudet siihen ainakin on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös