Jalkapallon Euro 2004

  • 122 890
  • 1 586

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Masentavan hollanti- tsekki 2-3 tappion jälkeen on kai sitten palattava tähän ketjuun. Yksi viihdyttävimmistä peleistä pitkään aikaan, jossa tapahtumia ja hienoja yksilösuorituksia riitti koko 93 minuuttiselle. Nistin maali jakoi kotikatsomon pahasti kahtia. Oudolta tuo paitsion liputtamattomuus kyllä tuntui. Tarkoittaako tuo nyt sitten sitä, että nykyään yksi pelaaja saa roikkua vaikka maaliviivalla, jos ei satu olemaan se ensimmäinen pelaaja, joka ottaa syötön vastaan?!

Nedvedin kuti ylärimaan oli aivan uskomaton. Siitä olisi saanut tulla se tsekin voittomaali, niin ei vituttaisi ihan näin paljoa. Eniten kuitenkin vituttaa Saksan eteneminen jatkopeleihin surkealla räpellyksellä. No, sellaista se oli Hollanninkin ensimmäinen puoliaika Saksaa vastaan...
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Re: Re: Re: Huikea esitys Tsekiltä

Viestin lähetti juppe

Uefan sivulta:

Slate wiped clean
Twelve players are suspended for the final round of games having picked up two yellow cards in as many games, while numerous others are a booking away from missing the quarter-finals, should their team progress. Those currently on a yellow card who are not cautioned over the next four days will have their slate wiped clean before the knockout stages.

Edit: itse asiassa se taitaa tosiaan nollautua, mutta siten etta osa pelaajista on pelikiellossa sen neljannesvalieraottelun..

Kyllä ne nollautuvat. Tuossa sanotaan, että lukuisa määrä pelaajia on varoituksen päässä pelikiellosta neljännesvälieräottelussa, jos joukkueensa sinne etenee. Niiden varoitustili, kenellä on keltainen kortti alkusarjojen loputtua, saavat puhtaan tilin. Punaiset luonnollisesti säilyvät.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Kaivanto
Owen on todellakin aivan loistava filmaaja ja myös tekee sitä myös paljon. Loistava sillä tavalla, ettei ole hiukkaakaan teatraalinen. Ylinäyttelemisellä saa vain kortteja. Ei hyvä filmaaminen ole mitään "viisi metriä tuskissaan kierähtelyä", kuten mjr väittää, vaan nimenomaan päinvastoin eleetön, aidon oloinen maahanmeno. Klassisin esimerkki Owenin osaamisesta tällä saralla on rankkarin tuottanut hyppy Argentiinaa vastaan '98.

Illan Kroatia-kärsimysnäytelmää odotellessa (jossa tullaan saamaan paljon havaintomateriaalia asiasta) voisi muutaman lisäpointin tästä kysymyksestä sanoa. On totta että esim. Owen on erinomainen näyttelijä, mutta mitä pahaa siinä on? Lopputurnaus toisensa jälkeen on näyttänyt, että filmaus on yksi tärkeimpiä huippupelaajan taitoja. Englantia tässä on pitkään rajoittanut paikallinen kulttuuri, joka ei asiaa hyväksy, mutta kansainvälisellä tasolla (etenkin näin muuten itsetuhoisen joukkueen ollessa kyseessä) on yksinkertaisesti pakko osata tämä tärkeä perustaito. Olen samaa mieltä, että paras filmaus on eleetön, uskottava suoritus, mutta ärsyttävimpiä ovat nämä primadonnamaiset Totti/Nedved -luokan melodraamat. Omasta puolestani olisin sitä mieltä, että jos sylkemiset voidaan kitkeä jälkikäteisillä tuomioilla niin miksi ei kaikkein ilmeisimmät filmauksetkin? Tuomarin on niitä nopearytmisessä ottelussa melkein mahdotonta nähdä, ellei katso tilannetta täsmälleen oikeasta kulmasta.
 

juppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea, Fulham
Re: Re: Re: Re: Huikea esitys Tsekiltä

Viestin lähetti DanC
Kyllä ne nollautuvat. Tuossa sanotaan, että lukuisa määrä pelaajia on varoituksen päässä pelikiellosta neljännesvälieräottelussa, jos joukkueensa sinne etenee. Niiden varoitustili, kenellä on keltainen kortti alkusarjojen loputtua, saavat puhtaan tilin. Punaiset luonnollisesti säilyvät.

Mutta ne pelaajat joilla nyt on keltainen kortti alla ja jotka ottavat viimeisessa alkusarjan ottelussaan toisen keltaisen, eivat saa pelata neljannevalieraottelussa. Eli jos Rooney ottaa tanaan keltaisen niin ei pelaa seuraavassa matsissa.. noin mina sen ymmarsin.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Re: Re: Re: Re: Re: Huikea esitys Tsekiltä

Viestin lähetti juppe
.. noin mina sen ymmarsin.

Niin minäkin. Tämä voi aiheuttaa varovaisuutta määrättyjen pelaajien peliin, jos ei tietoista, niin mahdollisesti alitajuista. Vaikka onhan niitä finaalimatseja missattu (esim. Blanck 1998, Ballack 2002) ja vasta kortin noustua iskee tilanne vasten kasvoja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisi hauskaa, jos sekä Ranska että Englanti lähtisivät tänään laulukuoroon. Mutta niinpä ei tule tapahtumaan, tuskin putoaa kumpikaan.

Otetaan ensteks Ranska. Ihmeitähän voi aina tapahtua, eikä patonginpureskelijat ole vielä kovin kaksisia otteita esittäneet. Nyt vastassa on huonoiten tähän asti kisoissa esiintynyt maa. Tasuriin Sveitsi voisi yltääkin, mutta ei se taida pystyä yhtään maalia tekemään.

Enkut taas laittavat murhan puolustuksen päälle, eikä kroaattien hermot varmaan kestä jatkuvaa pään seinään hakkaamista. Kummallekin pelille tekisi kyllä katojan näkökulmasta erittäin hyvää, jos altavastaajat tekisivät avausmaalit.


Englannin jatkoonmeno on juuri ja juuri hyväksyttävää, mikäli Rooney iskee maalin tai pari.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Olipa ihanaa jalkapalloa Englannilta.
Onneksi Rooney tekee sen mitä pitää ,kun Owen on jäässä.
Englannin jatkopaikka lähes varma ja riittää seurattavaa vielä alkusarjan jälkeenkin.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Äijäfutis rules!!!

Loistavaa peliä Englannilta.

Rugbyjyrän näköinen teinitähti Rooney ampuu komean maalin ja vaaleanpunaiset sikaniskat kuumottaa katsomossa oluthöyryissään. Futista mun mieleen. Ei tarvita geeliä tässä pelissä eikä kuminauhoja letin ympärille. Pystyssäkin pysytään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Koomista että kun itse on puolueeton, niin pitää kuunnella näin puolueellista selostusta&kommentointia. Vähän sääliksi käy kroati-faneja, kun kuuntelee tuota hehkutusta kun englanti saa jotain aikaan ja itkua jos kroatit tekevät jotain hyvää.
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Re: Äijäfutis rules!!!

Viestin lähetti InSideHockey
. Pystyssäkin pysytään.

Kyllä ne mahtavat saariapinat tänään filmas enempi kuin yksikään toinen joukkue kisoissa yhteensäkään. Itse pelistä niin Kroatian maalivahti oli täysin pebasta, 3 tai jopa kaikki maalit meni sen piikkiin joskin puolustivatkin varsin heikosti.

Toivottavasti Portugali otteluun saadaan joku pillinvarteen joka antaa noille neideille korttejakin sukeltelusta. En olis ennen kisoja uskonut sanovani että toivottavasti filmaavat akat tippuu seuraavas matsis mut pitääpä sekin nyt sanoa kun ykkösinhokkini on ruvennut vielä filmaamaan.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Äijäfutis rules!!!

Viestin lähetti Damien
Kyllä ne mahtavat saariapinat tänään filmas enempi kuin yksikään toinen joukkue kisoissa yhteensäkään.

Buahhhaahhhhaah! Jos paskan puhuminen helpottaa oloasi, niin mikäs siinä, jatka vaan :D

Wayne "the Shrek" Rooney on kyllä kuningas, loistava peli. Beckham oli tänään aika jäässä, muttä väliäkös tuolla kun Englanti voitti! Jatkoa ajattelin minuakin huolestuttaa eniten Jamesin otteet, eikä tuo Gerrardkaan ole toistaiseksi ihmeitä esittänyt. Vielä kun Ruotsi leipoisi Tanskan kumoon, olisi kisojen jatko mitä mainioin.
 

Cube

Jäsen
Enjoy the silence :)

Englanti raivasi tiensä jatkopeleihin vakuuttavaan tyyliin ja yhtäkkiä kaikki joukkueen avaustappiosta iloa irti repineet ovatkin kummallisen hiljaa. Jotain epätoivoisia filmaustarinoita taisi joku yrittää kehitellä, mutta muuta ei sitten irronnutkaan. Ei se mitään, enpä minäkään kovin suurta melua Englanti-vihaajana tässä vaiheessa pitäisi. Pari meni taas omiin, mikä on toki aina ikävää, mutta niistäkin ensimmäinen oli ihmeellinen flipperimaali ja toinen jo aika merkityksetön lohdutusosuma Kroatialle. Ja samaan aikaan Englanti on takonut viimeisessä kahdessa pelissä seitsemän maalia.. Ei huono, ei huono.

No joo, eipä tuo Englannin peli alkulohkossa mitenkään kohahduttavan hyvää kaikesta huolimatta ollut, mutta realistinen minimitavoite on nyt tainnut ainakin tulla täytetyksi. Tämän jälkeen jokainen voitettu peli on ainakin minun silmissäni plussaa, tosin Portugalista olisi kiva vielä selvitä. Hyvät otteet hyökkäyspäässä antavat ainakin aihetta toivoon. Yhdestä poikki -vaiheessa ei kannata sulkea Englantia ulos suuremmistakaan peleistä.. Varsinkaan nyt, kun Wayne Rooney on nostamassa itseään kisojen kärkikuninkaaksi. Hurja kaveri, Puhveli #2. (Ensimmäinen on Interin Teberio)
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: Äijäfutis rules!!!

Viestin lähetti InSideHockey

Rugbyjyrän näköinen teinitähti Rooney ampuu komean maalin ja vaaleanpunaiset sikaniskat kuumottaa katsomossa oluthöyryissään. Futista mun mieleen.

Viime kisoissa Tanskalla oli Stig "kuulantyöntäjä" Tofting ja nyt Englannilla tämä rugbyjyrä. Hienoa futista!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ollaankohan matkalla kohti Ranska-Englanti finaalia.

Thierry Henry sai eilen pelin lopussa taas itseluottamuksensa takaisin tekemällä pari maalia. Zinedin Zidane jatkoi hienoja esityksiään. Kreikan en ainakaan usko kykenevän pudottamaan Ranskaa seuraavassa pelissä.

Englanti on vähän epätasaisempi finaalisuosikki pelaajamateriaaliltaan. Joukkueessa on kisojen kuumin pelaaja Wayne Rooney, jonka maalivireen säilyessä Englantia on vaikea pysäyttää. Toisaalta Englannin mv David James kunnostautuu seuraamalla vain katseella pallon leijumista omaan maaliin lähes joka pelissä ainakin kerran. Portugali-Englanti ottelusta tulee mielenkiintoinen kohtaaminen. En löisi vetoa voittajasta.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Hienoa, Englanti jatkossa hienon peliesityksen jälkeen. Aiemmin pidin Rooneyta brittilehdistön jalustalle nostamana yliarvostettuna teininä, mutta nyt täytyy ottaa sanoja takaisin. Poikahan on ilmiömäinen! Portugalilla tulee tekemään tiukkaa Englannin kanssa. Muutenkin ottelusta tulee mielenkiintoinen, koska kummallakaan joukkueella ei ole huippuveskaria ja puolustuksetkin tahtovat vuotaa aina välillä. Maaleja tullaan siis näkemään.

Huomisen toiveet kohdistuvat ikisuosikkiini Hollantiin, jonka toivon pudottavan puuduttavan Saksan kotimatkalle. Eiköhän Tshekki hoitelekin Saksan puolivaloilla, koska teutoonijoukkueesta ei yksinkertaisesti löydy maalivoimaa.

Ranska on näiden kisojen hannuhanhi, mutta eiköhän meno tyssää välierissä. Sen verran kangertelevaa on peli ollut. Tänään parempi pohjoismaa tullee etenemään välieriin asti, vaikka vastaan tulisikin seuraavassa matsissa Hollanti tai Saksa. Toivon, että Tanska on tämä parempi pohjoismaa, vaikka hatunnoston arvoista peliä on Ruotsikin esittänyt ja ansaitsisi myös jatkopaikan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Enjoy the silence :)

Viestin lähetti Cube
Englanti raivasi tiensä jatkopeleihin vakuuttavaan tyyliin ja yhtäkkiä kaikki joukkueen avaustappiosta iloa irti repineet ovatkin kummallisen hiljaa.

Ilmeisen hyvä peli Englannilta, ainakin maaleja näyttää syntyneen mukavasti?

Englanti otti itseään niskasta kiinni ja ei antanut masentavan Ranska tappion nujertaa itseään ja pelasi itsensä varsin vakuuttavasti jatkoon. Otteluohjelmaa katsoen Englannilla on kaikki mahdollisuudet aina finaaliin asti koska niin Portugali, Ruotsi, Saksa ja Hollanti on kaikki aivan lyötävissä olevia porukoita kovassa iskussa oleville englantilaisille.

Ranska - Sveitsi peli ei edelleenkään ollut aivan niin vakuuttava esitys Ranskalta kuin numerot antavat ymmärtää, sillä 1.puoliaika oli Ranskan hieman varamiehiseltä puolustukselta suhteellisen heikko esitys, varsinkin Sagnol oli aivan helteessä ja pääsikin vaihtoon tauolla, tilalle tullut Gallas olikin sitten vakuuttava niin kuin koko Ranskan esitys 2.puoliajalla. Jälleen nähtiin myös varsin onnistunut vaihto kuin Saha otettiin kentälle niin vajaan minuutin sisällä Saha puski Zidanen vaparista Henryn vapaaksi maalin edessä josta Henry tuikkasi hienosti voittomaalin. Jatkoa ajatellen Ranskan puolustuspeli hieman epäilyttää, Kreikka on kyllä ihan lyötävissä oleva mutta Tsekki, Italia ja Tanska on jo hankalampia tapauksia. No joka tapauksessa Ranska voitti alkulohkonsa ja on siis komeasti jatkossa vaikka peli ei ihan niin vakuuttavaa ole ollutkaan niin kyllä tässä ihan tyytyväinen voi olla.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kroatian avausmaalin jälkeen pelkäsin Englannin menevän tapojensa mukaan paniikkiin, mutta kärsivällisesti ne jaksoi jauhaa "omaa peliä". Joukkueen itseluottamus vaikuttaisi olevan aika kovaa luokkaa tällä hetkellä ja uskon, että Portugali-Englanti tulee olemaan kisojen paras peli. Scholesin kuiva kausi maajoukkueessa päättyi kreivin aikaan ja teki muutenkin erittäin kovaa hommia. Plussana mainittakoon, että Englanti ei ottanut varoituksia, joten parhaat voimat on käytettävissä seuraavassa ottelussa. Itse olen RMJ:ssä torstaina, mutta varmasti suunnistan lähimpään kapakkaan kyttämään ottelua.

God Save the Queen!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Z, hän elää!!

Viestin lähetti Johannes
Englanti on vähän epätasaisempi finaalisuosikki pelaajamateriaaliltaan. Joukkueessa on kisojen kuumin pelaaja Wayne Rooney, jonka maalivireen säilyessä Englantia on vaikea pysäyttää.

Mielestäni Zidane on vähintään yhtä kovissa liekeissä ja maalejakin Zizoulla pitäisi olla yhtä paljon kuin kärkipelaaja Rooneyllä. Maaliensa lisäksi Zidane petaa pelissä kuin pelissä huikean määrän paikkoja Henryn ja Trezequen tuhlattaviksi, lisäksi Zidanelta nähdään jatkuvasti upeaa pallon käsittelyä ja kikkoja joista Rooney voi vain unelmoida.

Zidane ja Rooney on tähän mennessä kisojen kuumimmat pelaajat. Ja Tsekki on kisojen kuumin joukkue.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Bayern
Huomisen toiveet kohdistuvat ikisuosikkiini Hollantiin, jonka toivon pudottavan puuduttavan Saksan kotimatkalle. Eiköhän Tshekki hoitelekin Saksan puolivaloilla, koska teutoonijoukkueesta ei yksinkertaisesti löydy maalivoimaa.

Ranska on näiden kisojen hannuhanhi, mutta eiköhän meno tyssää välierissä. Sen verran kangertelevaa on peli ollut.

Buhahahaa.

Ranskan peli on kuitenkin varsin paljon paremmissa uomissa kuin Hollannilla ja toisin kuin Hollanti niin Ranska myöskin voitti lohkonsa ja meni komeasti jatkoon. Hollanti pystyy vain haaveilemaan noista asioista. Edes jatkoon pääseminen ei ole Hollannin omissa käsissä vaan se "puuduttava" Saksa voi kuin voikin pelata Hollannin pihalle kisoista voittamalla oman pelinsä.

Ja se hannuhanhi Ranska on kuitenkin osoittanut henkisen vahvuutensa nousemalla takaa tasoihin (Kroatia) sekä voittoon (Englanti) jonka lisäksi tuli vielä selvä Sveitsi voitto, ei ihan paska saldo?

PS. eikö sun nimimerkin (Bayern) ja suosikki maajoukkueen (Hollanti) välillä ole aika raju ristiriita?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti Blackie
Plussana mainittakoon, että Englanti ei ottanut varoituksia, joten parhaat voimat on käytettävissä seuraavassa ottelussa. Itse olen RMJ:ssä torstaina, mutta varmasti suunnistan lähimpään kapakkaan kyttämään ottelua.

God Save the Queen!

..., she ain´t no human being! Englantihan pelaa perjantaina parhaaseen römpötirömpöti aikaan. Gooney Rooney on oikea Benny Kultajalka. Eipä olisi uskonut ennen kisoja, mutta yleensä Englannin jengistä löytyy aina yksi "uusi" yllättäjä. Englannin maalivahtipeli on jengin akilleenkantapää ja Portugalin nopeat kärjet voivat yllättää perjantaina.

Mikä muuten on bissepolitiikka EM-kisoissa? Carlsberg on kisojen iso sponsori ja näköjään katsomossakin saa vetää tuoppeja. Miksi sitten esim. EM-ja MM-karsintamatseissa on kieltolakilinja? Stadikalla ei kaljahanoja näy ja kaikki tutkitaan munaskuja myöten. Isoissa kisoissa oikeudet, karsinnoissa ei. Logiikka?
 

torso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parhaaseen römpötiaikaan, mutta ei perjantaina. Portugali-Englanti on torstai-illan ajanvietettä.

Jäi enkuilta lohkovoitto, kun nuo ranskalaiset kävi hakemassa yllätyspisteet Sveitsiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös