Jalkapallon Euro 2004

  • 122 793
  • 1 586

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Jermu
Jotenkin tuli mieleen monia kommentteja lukiessa (etenkin sivulla 12), että olen eksynyt vahingossa FutisForumiin.
Aivan samat fiilikset tuli. Osoittivat tasonsa.

Enpä muista, että milloin viimeksi on yksi peli vituttanut yhtä paljon. Piti tehdä pelin jälkeen yllättävän rankkaa psyykkistä työtä, että jaksoi jättää tuon fiaskon taaksepäin. Eikä Englanti ole edes ykkössuosikkini futiksen saralla..

Tässä kuitenkin joitain satunnaisseuraajan huomioita:

Miksi Beckham pilkulle, miksi? (Ihmettelin muuten samaa jo ennen Barthezin torjuntaa.) Eikö tuo Turkki-pelin moka ollut vielä tarpeeksi? Oliko pakko tänään vielä varmistaa, ettei pää kestä? Muuten hyvä peli Beckhamilta, mutta pilkulle kaveria ei pitäisi päästää.. Harmi, että Owen oli ehtinyt jo vaihtoon, koska kentällä olleista ei rehellisesti sanoen olisi tainnut paljon Beckhamia parempaakaan vaihtoehtoa löytyä.

Entä mitä helvettiä Gerrard oikein ajatteli? Tuli melkein kyynel silmään, kun muisteli Ranskan voitonjuhlia katsellessa niitä kauniita sanoja, joita "Steviesta" on tännekin kirjoiteltu. Yksi virhehän tuokin vain oli, mutta vähän turhan suurta luokkaa. Ehkä jotain Portsmouthia vastaan tuollaisia palloja voikin ratkaisuhetkillä nakella, mutta aika vaaralliseksi touhu menee silloin, kun vieressä palloa kärkkyy Henry..

Kyllä tuossa pelissä onneksi paljon positiivistakin oli Englannin kannalta. Päällimmäisenä varmasti Rooneyn todella miehekäs esitys. Todella hyvännäköistä pelaamista, josta ei asennetta puutu. Alan Smith lite.

Ja Zidanelle vielä yksi sana: Rogaine. Tällaisten kommenttien lateluun joutuu alentumaan, kun ei peliesityksistä pahemmin kritisoitavaa löydä. Suuri Pelaaja.

Aika outoa muuten, että Ranskalla oli Silvestre avauksessa ja Sagnol penkillä. Vaikea kuvitella, että esim. ManU toimisi samoin, jos sillä olisi molemmat edellämainitut pelaajat käytössään.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti vieri
Samaa mieltä. Pelin taso ei huimannut, mutta loppu oli parempi kuin hyvä. Silvestre sekä James olisi tosiaankin pitänyt lähettää suihkuun. Alimmat pelaajat vetää jalat törkeästi alta ja tuloksena vain keltainen.

Samaa täälläkin päin maailmaa todettiin. Uskomaton teko Herr Dr. Merkiltä. Kumpikin suihkuun vaan, mutta ei - miehet saivat vain keltaisen kortin. Käsittämätön Suomi-ilmiö Englannilta. Tuollaista on totuttu näkemään vain Suomen lätkämatseissa.

Pieni toive brittifutiksen ystäville: onko jotain hyviä nettisaitteja, joista voisi kisoja seurata. Olisi mukavaa lukea myös saarivaltakunnan median kirjoituksia näiden saksalaisten ohella.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti scholl
Olisi pitänyt ottaa laukojaksi Gareth Southgate. Ja sitten soisi taas Football is coming home... football is coming home... oh my god, gareth southgate... football is coming home...

What´s the quickest way out of Wembley? Southgate... :)
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti tiikeri
Mahtaa taas brittifanien toimesta hajota paikkoja kaupungilla, surkimukset kun eivät osaa ottaa tappiota vastaan kuin miehet.

Noh, kieltämättä englantilaiset ovat taas mellakoineet, mutta kyllähän näin osataan tehdä monien muidenkin maiden kohdalla. Esim. Ranska 1998, kun saksalaiset "fanit" tuhosivat ranskalaisen poliisin elämän hakkaamalla häntä muistaakseni rautaputkella päähän ja aiheuttivat samalla pysyvän aivovaurion.

Sen lisäksi itse olen joutunut kakkosbundesliigan ottelussa vierasfanien hyökkäyksen kohteeksi Saksassa ja Itävallassa fanit ottavat järjestään paikallispeleissä yhteen. Omassa katsomonosassani oli viimeksi joukkotappelu Rapid Wienin kannattajien hyäkätessä Austria Wienin kannattajien kimppuun, joten kyllä niitä idiootteja kaikkialla riittää...
 

davi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, AC Milan, Inter Milan
Jooh.. Ottelu oli just niin hyvä ku ootinki. 1-0 oli kyllä loistava keskitys Becksiltä, täydellinen. Tiesin jo ennenku lähti että nyt on maalissa. :)

Englanti olis voinu ratkasta matsin pilkulta, mutta väärä mies laitettiin ampumaan. Beckham ei ole pilkkujen ampuja, varmuutta ei ole tarpeeksi. Ei ollut eka kerta ku näin miehen epäonnistuvan pilkulta. Itse tilanteesta sen verran, että Rooneyn suoritus oli aivan loistava. Lähestulkoon aina tollasista paikoista syötetään, mutta Rooney teki ovelan tempun ja lähti hakemaan ratkasua itse, loistava veto.
Silverstrelle selvä punainen, ei tollasia sais päästää keltasella. Pallo oli jo metrin päässä ku Silvestre liuku.

Lisäaikaa pelattiin, käänsin jo vähän katsetta pois kunnes se vapari vihellettiin, olin varma että tuon luokan mies tekee tuollasesta paikasta maalin, varsinki ku kyseessä Zidane, 1-1.

Seuraava hyökkäys, kauhee moka Gerrardilta, siitä sitten pääs Henry karkuun. Ihan väärin tuli James tilanteeseen, tollasiin kädet eellä, ei jalat. Punainen, mut äh!

Pilkku ja Zidane, varma maali, 2-1.
Jamesilta huono suoritus, Zidane laukoo yleensä vasemmalle näissä paikoissa. :)
 

Termiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Athletico Madrid
EM-Kisat ircissä?

Milläs kanavalla porukat spekuloi ircin puolella kisoja..?

Itse peleistä täytyy sanoa että paremmin ei olisi voinut pelit mennä, Kreikan yllätysvoitto isäntä Portugalista tuo mukavaa sähinää, ennalta muka niin itsestään selvänä olleeseen A-lohkoon.
Ja Englanti, tavallaan toivon että Englannin kisat loppuisivat alkulohkoon, ärsyttää studion, ja miksei myös muunkin median Englanti hypetys. Tuolla joukkueella alkulohkosta jatkoon pääseminen on jo hyvä suoritus, en vaan pysty ymmärtämään miksi keskinkertaisia pelaajia hehkutetaan. Englannilla on tasan kolme pelimiestä (Scholes, Campbell ja Owen). Muilla joukkueen pelaajilla ei olisi asiaa "suurten" maiden avauskokoonpanoihin.

"...Football is coming home, is coming home, is coming home, oh my god, Steven Gerrard, is coming, football is coming home..."

Huomenna jatketaan C-lohkolla, tai siis tänään, täytyy nukkua kai välillä. Kuitenkin, tulosvetoon Tanska 0,1 - Italia 2,3 ja Ruotsi 0,1- Bulgaria 0,1,2.
Ja tiistaille saa odottaa että omat suosikit pääsevät irti, kyllä Sak... ei vaan Tshekki ottaa mestaruuden.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Viestin lähetti scholl
Tulee mieleeni 1999 CL finaali Bayern - ManU. Silloin Bayern johti 1-0 ja hallitsi ottelua selkeästi. Muistaakseni tolppia ja ylärimoja oli 3, mm. Schollilla ja Zicklerillä.
Ja lisäajalla peli menetettiin ja lopputulos oli 1-2.

Oli muuten Mario Basler, joka nosti pallon yli vastaantulleen Schmeichelin ja pallo suoraan ylärimaan.

Viestin lähetti Mike

mä kysyn kuka vitun Robert Pires.

Ei tuo Pires nyt ihan perseestä pelissä ollut, ainakaan ekalla puoliskolla. Pariin kertaan vei komeesti Ashley Colea ja yhteispeli seinäsyöttöineen Gallasin kanssa oli muutamaan otteeseen komeaa. Taisipa olla näkyvimpiä kavereita ranskalaisista ensimmäisellä puoliajalla. Ja tämä ilman Arsenal-silmälaseja.

Toisesta puoliajasta ei sitten sen kummoisempia. Häpeillen tunnustan nukahtaneeni sohvalle ja heräsin vasta kun matsi oli loppunut jo aikaa sitten. Kyllä vitutti ja loppuviikoksi on vissiin hommattava Batteryä ja kofeiini tabuja.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilinen Sveitsin ja Kroatian nyhjääminen oli taas täydellinen tyyppiesimerkki siitä, miksi olen sitä mieltä että maalittomista peleistä ei annettaisi pisteitä kummallekaan. Tuosta pelistä pisteen ansaitsisi vain rohkeasti filmejä pois ottanut erotuomari. Laittoi taas vituttamaan se perinteinen kroatialainen käsien levittely, tosin ei vastustajakaan tuossa hommassa paljon jälkeen jäänyt.

Molemmat nyhjääjät joutavat jäädä alkulohkoon ja siltä se näyttääkin, ellei Englanti sitten mokaa todella pahasti. Tuollainen tappio syö varmasti miestä, mutta toisaalta - tässä vaiheessa pelin saa vielä hävitä, ei kuitenkaan enää tämän jälkeen, tai sitten kisat ovat ohi.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Viestin lähetti mixu
Eikö tule mieleen eräs toinen kerta kun Beckham töpeksi rankkarin ja teki itsestään lähes maanpetturin?

Aivan, sen Turkki-pelin unohdin. No joka tapauksessa vetäjä oli varmaan päätetty jo hyvissä ajoin ennen peliä.

Suuri pelaaja nousee epäonnistumisen jälkeen pelastajaksi. On sitä tyritty pilkku kovemmassakin paikassa, ja kuitattu virhe seuraavassa mahdollisessa tilanteessa. Kiinnostava kysymys onkin, löytyykö Beckhamille vielä luottoa jos kuitin paikka tulee?
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viestin lähetti davi
...Pilkku ja Zidane, varma maali, 2-1.
Jamesilta huono suoritus, Zidane laukoo yleensä vasemmalle näissä paikoissa. :)

Joo oli tosi huono suoritus. Kun katsoo sitä Zizoun vetoa, tulee miettineeksi onko kaverilla hermoja lainkaan. Väittäisin ettei kukaan maalivahti olisi ottanut tuota, täydellisellä aavistuksella ehkä. Pallo kylmästi suoraan sivuverkkoon, puhdasta mestarillisuutta.

Tuomarilta pientä pallittomuutta, toivoin että molemmista rankkarikaadoista olisi tullut punainen, mutta ei. Samoin Nevillen käsi jäi näkemättä/viheltämättä.

Ranskalta ei oikein ketään tullut esille, no okei Zidane. Pires - Henry kaksikko heitti muutaman pikkunätin kikan, mutta toivoisin Santinin peluuttavan jossain vaiheessa samassa laidassa.

Englannilla edukseen pelasi Wayne Rooney. Uskomatonta tahtoa, ainut missä lopetti pelaamisen liian aikaisin oli tilanne jossa kenttämestarin erikoinen osui Barthezin nenään. Suurin kysymys pelistä: MISSÄ OLI MICHAEL OWEN? Beckham oli alussa aivan jäässä, kuqimaisia haltuunottoja ja kesot keittiöön. Rankkari oli ehkä vähän liian tuttu Barthezille, huono vetokin kaikenlisäksi.
 

Vaicci#63

Jäsen
Kyllä oli naurussa pitelemistä.

Ennen peliä sanoin Englannin vievän 1-0 ja Lampardin iskevän, kun kaverin kanssa vittuiltiin.

Pelin aikana kun Ranska vyörytti, hoin koko ajan Ranskan tulevan tasoihin lisäajalla. Ja juuri kun varsinainen peliaika umpeutui, tuli sitten se vaparipaikka ja laukaus maaliin juuri lisäajalla.

Kun palloa vietiin keskiympyrään, naureskelin että Ranska tekee toisenkin vielä.

Ja...

Niin ranskamainen peli. Ennalta-arvattavia nämä niiden pelit ;)

Eipä Beckhamista kannata yksikseen syntipukkia tehdä. Missasi toki rankin, mutta ei rankkari ole aina varma maali. Taisteli esimerkillisesti ja syötti maalin.

Syntipukeiksi kelpaavat enemmin Gerrard ja Eriksson. Gerrard todella huolimattoman syöttönsä takia. Ei tuollaista olekkaan prkl.
Mitäköhän jätkän päässä liikkui kyseisessä tilanteessa?

Eriksson taas vaihtojensa takia. Taktinen puoli ei ehkä olekkaan niin hyvässä kunnossa. Owenin vaihtaminen kentältä oli ok, mutta siinä vaiheessa olisi pitänyt vaihtaa Vasselin sijasta kentälle Heskey. Rooneyn vaihtaminen pois oli mielestäni surkea veto. Tämä junnu oli ainoa jätkä joka sai aiheutettua yksinäänkin ylimääräisiä sydämentykytyksiä Ranskan puolustukselle. Heskey kaikenlisäksi aiheutti, kuten Keke sanoi, koulupoikamaisella virheellä vaparin josta tuli tasoitus.

Kyllä uskoisin Englannin pääsevän jatkoon. Sveitsi ja Kroatia eivät mitään hienoa peliä eilen esittäneet.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jälleen uusi päivä...

Eiköhän käännetä katseet eilisestä jo tähän päivään ja illan kahteen mielenkiintoiseen peliin.

Italia aloittaa siis pelinsä tänään, eikä vastus ole ollenkaan huono. Tanska pystyy laittamaan taatuisti tiukasti kampoihin. Tässä pelissä olisi mielestäni mahdollista tulla turnauksen maalirikkain peli tähän mennessä. Tanska tuskin lähtee mihinkään kilpikonnapulustukseen ja Italialta sopii odottaa maaleja, on sillä sen verran taitava ryhmä. Myös tulokset 1-0, 0-0, 0-1 ovat mahdollisia, ja totta puhuen todennäköisempiä kuin vähän suuremmat lukemat.

Veikataan 0,1,2 - 0,1,2,3

Ruotsi-Bulgaria on mielenkiintoinen peli. 0-0 tulos voisi olla hyvinkin todennäköinen, jopa panostamisen arvoinen. Maaleja tuskin hirveästi tulee. Bulgaria pelannee tarkkaa peliä ja Ruotsi lienee painostavampi osapuoli. Tasuriin kannattaa rahansa panostaa, luulen minä.
0,1 - 0,1
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Joopa joo, taas yksi unohdettava ottelu surullisen pitkään listaan... Miksi sitä ihmisen täytyy kannattaa Suomea jääkiekossa ja Englantia (ja Suomea) jalkapallossa? Miksi oi miksi? Miksi ei voisi olla voittajan puolella, hurrata miesmäiselle kanadalaiselle jääkiekolle, kannattaa diesel-Saksaa tai Brasiliaa jalkapallossa? Vaikka toisaalta ikäväähän se olisi, "jaaha, taas tuli voitto" - ilman näitä karmeita romahduksia ne (harvat) menestykset eivät tuntuisi niin hämmästyttävän hienolta herkulta. Itse pelistä ei ole paljon sanomista, Englanti pelasi kypsästi ja viisaasti 90 minuuttia ja Ranskan hallinta oli näennäistä ja tehotonta. Rangaistuspotku olisi ollut naula arkkuun. Sitten viimeisillä minuuteilla Englanti ratkaisi pelin hämmentyneiden ranskalaisten silmien edessä. No, pahemminkin olisi voinut olla: vastassa olisi eilen voinut tämä vastenmielinen urheilun irvikuva, Argentiinan puolirikollinen gangsterijoukkio!
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi mitätön asia jäi vaivaamaan eilisestä Ranska-Englanti -pelistä, eli miksi Gallas`lla oli erilaiset (puna-valko -raidalliset) sukat kuin muilla Ranskalaisilla (punaiset)? Eikö kaikkien joukkueen jäsenten peliasut pitäisi olla samanlaiset?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti tuuski
Ei ainakaan itselläni tule montaa Becksin tyrimistä rankkareissa mieleen. Ihmeellinen valinta? Ei varmasti olisi kenenkään mielestä, jos olisi maalin tehnyt. Ehkä maailman paras potkutekniikka, joukkueen kapteeni jne.

Veto oli hyvä, torjunta oli uskomaton.

Niin eihän Becks muninut rankkarin kun englannin edellisessä virallisessa ottelussa Turkkia vastaan(karsinnan viimeinen ottelu). Eli ei tuosta järin kauaa ole.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Thornton
Yksi mitätön asia jäi vaivaamaan eilisestä Ranska-Englanti -pelistä, eli miksi Gallas`lla oli erilaiset (puna-valko -raidalliset) sukat kuin muilla Ranskalaisilla (punaiset)? Eikö kaikkien joukkueen jäsenten peliasut pitäisi olla samanlaiset?

Oisko Gallasilla ollut teippiä kuitenkin nuo ns. raidat? Minua olisi kiinnostanut ennemmin miksi Gallas pelasi laidassa ja Thuram keskellä. Toiv. jatkossa Ranskan topparipari on Desailly-Gallas. Silvestre oli totutun heikko ja Thuram on parempi laidassa kuin keskellä.
 

Maestro

Jäsen
Viestin lähetti Cube

Miksi Beckham pilkulle, miksi? (Ihmettelin muuten samaa jo ennen Barthezin torjuntaa.) Eikö tuo Turkki-pelin moka ollut vielä tarpeeksi? Oliko pakko tänään vielä varmistaa, ettei pää kestä? Muuten hyvä peli Beckhamilta, mutta pilkulle kaveria ei pitäisi päästää.. Harmi, että Owen oli ehtinyt jo vaihtoon, koska kentällä olleista ei rehellisesti sanoen olisi tainnut paljon Beckhamia parempaakaan vaihtoehtoa löytyä.


Naurettava kommentti. Owenhan epäonnistui rankkareissa lukemattomia kertoja tällä kaudella Liverpoolissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Maestro
Naurettava kommentti. Owenhan epäonnistui rankkareissa lukemattomia kertoja tällä kaudella Liverpoolissa.

Jeps, mutta itseäni tuossa Beckhamin rankkarissa kiinnostaisi se että miksi laukoa kulmaan johon hänen kierteensä ei ehdi tekemään "koko matkaa". Oikealle ammuttaessa hän voisi ampua pallon maalin/sektorin ohi niin että se kiertää sisään. Kuitenkin kaverin vahvuus on juuri se sisäkierre.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti eagle
Jeps, mutta itseäni tuossa Beckhamin rankkarissa kiinnostaisi se että miksi laukoa kulmaan johon hänen kierteensä ei ehdi tekemään "koko matkaa". Oikealle ammuttaessa hän voisi ampua pallon maalin/sektorin ohi niin että se kiertää sisään. Kuitenkin kaverin vahvuus on juuri se sisäkierre.

No Zidane ampui aivan samalla tavalla vasemmalle kiertävän rankkarin maalin vasenpaan laitaan, Zidanen pilkussa oli se ero että Zizou ampui pallon aivan tolpan vierestä sivuverkkoon kun David ampui ns varman päälle lähes keskelle.

Edit: korjattu kierteen ja rankkarin suunta.
 
Viimeksi muokattu:

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Viestin lähetti eagle
Jeps, mutta itseäni tuossa Beckhamin rankkarissa kiinnostaisi se että miksi laukoa kulmaan johon hänen kierteensä ei ehdi tekemään "koko matkaa". Oikealle ammuttaessa hän voisi ampua pallon maalin/sektorin ohi niin että se kiertää sisään. Kuitenkin kaverin vahvuus on juuri se sisäkierre.

Tai sitten helpoin vaihtoehto voisi olla, että Becks seuraavaksi vetäisi normaalin, tarkan sijoituksen alakulmaan, ilman kierteitä. Voi olla että toimisi paremmin. Joku ihmetteli miksi Beckham vetää Englannin pilkut, mutta kuka muu pallon taakse asettuisi ellei Becks? Vaikka Beckham on muutaman rankkarin törsinyt, on hän mielestäni silti paras vaihtoehto antamaan rangaistuspotkua.

Kyllä Englanti tulee vielä, se on varma.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Oli surullista, ja tavallaan taas ei, seurata laivalla matsia brittifanien huutaessa ympärillä. Englantihan on about sama kuin Suomi lätkässä eli turpaan tulee, vaikka peli näyttäisikin suht hyvältä.
Miksi tosiaan Beckham laitettiin ampumaan rankkaria? Eihän tarvitse kuin vilkaista hänen omaa logoansa, niin tietää mihin pallo lähtee.
Tärkein asia ja ongelma brittifudiksessa on kuitenkin täydellinen munan puuttuminen kärjestä. Casgoine tai Shearer vetäisivät kevyesti kymmenen tuoppia edellisenä iltana ja tekisivät vaikka raivolla veskan seuraavavana päivä. Owen on nopea jätkä, mutta täysi neiti kunhan joku ottaa hänet kiinni.
Englanti on pop, Beckham on idol, Owen on cool ja L`oreal maksaa muotovaahdot (Hyypiällä on muuten jo sopimus kyseisen meikkifirman kanssa).
Jätkäfudis on Englannissa kuollut ja kuopattu syvälle, valitettavasti.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Viestin lähetti PeteX
Tärkein asia ja ongelma brittifudiksessa on kuitenkin täydellinen munan puuttuminen kärjestä. Casgoine tai Shearer vetäisivät kevyesti kymmenen tuoppia edellisenä iltana ja tekisivät vaikka raivolla veskan seuraavavana päivä.

Hahaa, tämän allekirjoitan täysin. Englannilta tosiaan puuttuu sellainen Äijä sieltä kärjestä. Rooneystä sellainen voisi tulla, muttei vielä aivan lähitulevaisuudessa ainakaan. Eilen Englannin kärjistä joka jamppa floppasi, Rooney oli kuitenkin selvästi paras heistä. Myös sama asia, mistä kisastudiossa keskusteltiin osui minunkin silmiin, niin kuin varmasti muidenkin, eli Englanti lähtee hyökkäyksiin aivan liian hitaasti, tähänkin olisi saatava parannusta äkkiä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti PeteX
Jätkäfudis on Englannissa kuollut ja kuopattu syvälle, valitettavasti.

Kyllä se 18 kesäinen Wayne Rooney varsin äijämäiseltä vaikutti siellä kentällä puhistessaan, myös Paul Scholes on ainakin aikoinaan ollut varsin kovaotteinen terrieri.

Ja jos nyt eilisen Ranskan voiton fiilistelyn lomassa antaisi hieman kunniaa Englannille niin se vaikutti eilen paljon paremmalta kuin olin ennakkoon uskonut. Ja hyvänä päivänä sillä voi olla eväitä suurtekoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös