Jalkapallon EM-kisat 2020

  • 68 386
  • 564

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni on aika huvittavaa, kun @mjr haluaa puuttua yhteen suurimmista epäkohdista jalkapallossa, eli härskin ajanpeluun minimaalisen vaikutukseen pelissä annettavaan lisäaikaan, niin vastataan tyyliin "seuraa muita lajeja". Sääntöjä on muutettu ennenkin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Näistä ollut puhe kisojen aikana, niin pistetään vaikka tänne. Eli liigat järjestykseen pelaajien arvon perusteella.

Edit: Liga Nos Portugalin ja Premier Liga Venäjän pääsarja.
 

Liitteet

  • 3E17EA2C-5CBA-4DD0-A7A3-4D9B378EF443.jpeg
    3E17EA2C-5CBA-4DD0-A7A3-4D9B378EF443.jpeg
    237,5 KB · kertaa luettu: 208

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jos lädit jollain ihmeellä häviäisi tänään, siitäpä saataisiin uusi kansallinen kipupiste taas pitkäksi aikaa. Niin ei vaan voi käydä tai sitten Southgate on lukenut Ukrainaa kuin Orban EU:n peruskirjaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kuka olisi ikinä uskonut Tanskan edes menevän lohkosta jatkoon, kun takana siellä 2 tappiota ja lamaannus Eriksenistä vielä ehkä päällä. Muutama viikko toisesta tappiosta, niin taistelevat välierissä finaalipaikasta. Uskomatonta EM-stooria rakentavat. Mun puolesta voisivat vaikka mestaruutta juhlia. Eikä olisi mikään mahdottomuus todellakaan.
 
K

Kiekkokatsoja

Mun suosikiksi nousi Tanska, ja toiseksi Englanti.
Mutta luulen että tämäkin valuu eteläeurooppaan. Espanja voittaa, ja se on ok.
 

LaiLaiLei

Jäsen
Onko kukaan koskaan voittanut maalipörssiä EM- tai MM-kisoissa oman joukkueen jäädessä neljännesvälieriin? Ronaldolla nyt viisi maalia, Schickilla sama määrä mutta pääsivät puolivälieriin. Sterling ja Dolberg kolmessa maalissa, Kane ja Immobile voivat vielä nousta kuuteen maaliin mutta aika paljon vaatisi että joku näistä tämän tekisi.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Onko kukaan koskaan voittanut maalipörssiä EM- tai MM-kisoissa oman joukkueen jäädessä neljännesvälieriin? Ronaldolla nyt viisi maalia, Schickilla sama määrä mutta pääsivät puolivälieriin. Sterling ja Dolberg kolmessa maalissa, Kane ja Immobile voivat vielä nousta kuuteen maaliin mutta aika paljon vaatisi että joku näistä tämän tekisi.

Oleg Salenko 1994 teki kuusi maalia alkusarjassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
UEFA jne.
 

Liitteet

  • F8A6AD66-F747-41BE-B6A4-82C19FC3DBAB.jpeg
    F8A6AD66-F747-41BE-B6A4-82C19FC3DBAB.jpeg
    265,8 KB · kertaa luettu: 205

Adonis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oma perhe
Huh huh. Nämä kisat olleet täydellistä Englannin dominointia, kertakaikkiaan mykistävää hallintaa. No ihmekkös tuo, kun Valioliiga maailman kovatasoisin jalkapallosarja ja Englannin miehistö kisojen laadukkain. Nyt se on konkretisoitunut kentällä ja jälki ollut murhaavaa. Huh huh.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Mielenkiintoiset otteluparit.
Toisella puolella kaaviota voidaan tehdä historiaa jos Englanti voittaa kun maa ei ole ikinä em-finaaliin päässyt. Tanska siinä parina on peräti mestaruudenkin voittanut. Toisinpäin sitten mm-kisojen kohdalla.

Toisella puolella kaaviota kaapit notkuu mm- ja em-pokaaleja. Todellisia jalkapallomaita siis...

No historiasta emme voi ottaa kuin suuntaviivoja mutta mikä joukkue tahansa näistä jäljellä olevasta neljästä pystyy sen varmasti voittamaan.

Ottelutunnelman takia toivon Italia-Englanti finaalia.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Englanti voi kaatua hypeen (lehdistö, yleisö, oma odotus). Välierässä riski on suurin. Finaalissa kotietu on iso. Sveitsi kaatui Espanjalle, kun ei enää jaksanut.

(MM2002 Etelä-Korea teki ihmeen tiputtamalla Italian ja Espanjan)

Italia-Espanja on moraalinen finaali, kunnes Tanska korjaa potin - Schmeichelilla ei voi hävitä...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No niin, hyvikset toisella puolella kaaviota ja pahikset toisella. Tätä ylellisyyttä ei ole oikeastaan koskaan ollut, että tietää että suosikki pääsee finaaliin. (Jonka Italia lopulta voittaa kyseenalaisella rankkarilla...)
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Pitäisköhän sitä tässä nyt yrittää pistää kasaan kisojen All Starsia kun välierät ja finaali enää jäljellä. Kokeillaas.

Sommer
Coufal-Maguire-Stones-Shaw
Verratti-KDB-Rice
Insigne-Schick-Sterling
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Noniin aika samoilla linjoilla @mikko600 mutta hieman eroja

Sommer
Kimmich - Maguire - Stones - Spinazzola
KDB - Xhaka - Busquets
Ronaldo - Schick - Sterling

Vaiketahan tuo. Maalivahti oli aika helppo vaikka Donnarumma ja 0 maalin Pickford haastaa. Tuolle oikean laitapakin paikalle ei ollut kyllä tunkua, mutta vasemalle kyllä oli Shaw, Gosens, Maehle ja T. Hazard kaikki pelanneet hienot kisat. Keskikentällä oli omasta mielestä aika helpot valinnat eli omien joukkueiden MVP:t. Portugalin Sanches ja joku Italian keskikentältä pahimmat kilpailijat. Hyökkäys oli aika selkeä ja ehkä Insigne lähimpänä pääsyä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Oma All Stars:

Maalivahti: Yan Sommer.

En ole maalivahtipelin asiantuntija, mutta Sommer nousee esiin muutoin melko tasaisesti suorittaneesta massasta. Sommer loisti erityisesti pudotuspeleissä ja tarjosi otteillaan Sveitsille mahdollisuuden voittoon. Merkkauttanut toistaiseksi eniten torjuntoja kisoissa, 21 kappaletta.

Puolustus: Vladimir Coufal - Harry Maguire - John Stones - Leonardo Spinazzola

Tshekin oikea laitapuolustaja Coufal on kärkeä niin omille voitetuissa palloissa kuin juoksumetreissäkin. Maguire ja Stones on puolestaan melkeinpä pakko valita keskuspuolustajiksi jo 0 päästetyn maalin takia. Vaikein valinta oli vasemman laitapuolustajan kohdalla, koska sekä Shaw että Spinazzola ovat pelanneet hienon turnauksen. Päädyin kuitenkin tällä kertaa Spinazzolaan.

Keskikenttä: Paul Pogba - Kevin De Bruyne - Marco Verratti

Pogba pelasi hyvän turnauksen ja näytti väläyksiä siitä, miksi hänestä aikanaan niin paljon maksettiin. Benzeman ohella keskinkertaisesti pelanneen Ranskan paras pelaaja. KDB oli omalla tasollaan ja teki sen, mitä häneltä oikestaan odotettiinkin. Verrattilta jäi turnauksen alku väliin, mutta on viimeistään pudotuspeleissä näyttänyt miten hyvästä pelaajasta on kyse. Eniten onnistuneita taklauksia ja syöttöprosentissakin turnauksen kärkeä.

Hyökkääjät: Raheem Sterling - Patrick Schick - Cristiano Ronaldo

Niin paljon kuin tekisikin mieli nostaa Emil Forsberg hyökkäyskolmikkoon, on hänet tällä kertaa jätettävä hiuksen hienolla erolla ulkopuolelle. Raheem Sterling on pelannut upeat kisat ollen Englannin paras pelaaja. Lohkovaiheessa Sterling teki molemmat Englannin osumat, Saksaa vastaan voittomaalin ja eilen Sterling tarjoili Harry Kanen tekemän avausmaalin Ukrainaa vastaan. Schick on niin ikään helppo valinta hyökkääjistöön; 5 maalia ja oli olennainen palanen Tshekin menestystarinassa. Ronaldon kisat päättyivät jo neljännesvälieriin, mutta pelasi hyvin muutenkin kuin maalien muodossa. Esim. SofaScoren pelaaja-arviossa ainoa kahdeksan keskiarvoon yltänyt, minkä lisäksi yksi syöttö. Rikkoi jälleen useita ennätyksiä ja seuraavissa peleissä ottanee yksin haltuunsa aseman eniten maajoukkuemaaleja tehneenä pelaajana.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Mä myös mietin Ronaldoa, huikeat kisat jne., mutta aikaisin tippuminen nosti Insignen edelle.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Nostetaan myös esiin hiukan tilastoja:

Maalisyötöt:

1. Zuber 4 syöttöä
2. Shaw ja Højberg 3.

Epäonnistumiset hyvästä maalipaikasta:

1. Morata 6 kpl
2. Moreno 5
3. Kane 4

Luotu vaarallinen tilanne:

1. Bale 5 kpl
2. KdB ja Shaw 4 kpl

Eniten onnistuneita syöttöjä per peli:

1. Laporte 102
2. Boyata 86.5
3. Kroos 86.3

Key passes (avainsyötöt tms.) per peli:

1. Verratti 4.0 kpl
2. KDB 3.3
3. Robertson 3.0

Pitkät syötöt (onnistuneet) per peli:

1. Kroos 8.0 kpl
2. Pepe 7.5 kpl
3. Tierney 7.0

Onnistuneet kikkaukset (dribbles) per peli:

1. Doku 5.0 (56%)
2. De Jong 4.0 (76%)
3. Kovacic 2.8 (79%)

Taklaukset per peli:

1. Pavard 4.7
2. Palhinha 4.5
3. Semedo 4.3

Katkot per peli:

1. Kante 3.5
2. Kamara ja Çelik 3.3
 
Viimeksi muokattu:

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Oma All Stars kokoonpanoni:

Maalivahti: Yann Sommer

Pickford ja Donnarumma tottakai veivät joukkueensa pidemmälle, mutta eipä kumpikaan noista ole mihinkään todelliseen testiin joutunut. Tai edes testini ylipäätään. Aika helpolla ovat päässeet. Sommerin torjuntamäärät ovat paljon suuremmat, kuin em. kaksikolla ja pudotuspelien Sommerin jäätävät ja kylmähermoiset otteet (varsinkin pilkkukisoissa) tarjosivat kyllä Sveitsille sauman.

Puolustus: Vladimir Coufal - Harry Maguire - John Stones - Leonardo Spinazzola

Maguire ja Stones muodostaneet aika betonisen kivijalan Englannille ja Maguire myös äärettömän vaarallinen erikoistilanteissa ja ollut turnauksessa suvereeni ilmatilan hallitsija. Vasemmalle oli vaihtoehtoja, mutta Spinazzolan kokonaisvaltainen pelaaminen/sahaaminen laidalla nosti miehen itselläni tuohon. Olisi toki voinut olla myös Shaw. Oikealla Kimmich olisi ollut vaihtoehto, mutta Tsekin eteneminen puolivälieriin nosti Coufalin edelle.

Keskikenttä: Pedri - Kevin De Bruyne - Marco Verratti

De Bruyne merkitys Belgialle oli massiivinen. Peli pyöri ja rakentui pitälti hänen varaansa ja ilman häntä Belgian peli oli aika tussun ja laimean näköistä. Verratti ollut Italian keskikentän kannatteleva voima. Loistavan tasapainottava pelaaja. Pedri on ollut loistava Espanjan keskikentällä. Nuori kaveri, mutta on ollut huikea pelinrakentajana ja oivaltavien syöttöjen antaja, paikka paikoin Espanjan tylpässä hyökkäyspelissä.

Hyökkääjät: Raheem Sterling - Patrick Schick - Lorenzo Insigne

Sterling on ollut turnauksen parhaita pelaajia. Tekee maaleja, luo omilla teoillaan alati vaarallisia ja yllätyksellisiä ratkaisuja. Haastaa ja etsii jatkuvasti peliä edistäviä ratkaisuja. Schick oli tsekin ykkössyömähammas ja antoi viidellä maalillaan Tsekille saumat. Enempää ei voi vaatia. Insigne ollut mielestäni Italian vaarallisin ja paras hyökkääjä. Niin taitava, tekninen ja yllätyksellinen, että aina, kun Insigne saa pallon hyökkäyskolmanneksella on ne kuuluisat vaaran paikat


Paljon jäi hyviä pelaajia ulkopuolelle. Forsberg oli huima ja oli kenties omalle joukkueelleen tärkeimpiä pelaajia turneessa. Ronaldo jälleen kerran hyvä, mutta Portugalin aikainen putoaminen etc. Shaqiri nosti tasoaan pudotuspeleissä ja oli Sveitsin pelin sydän ja iski parit upeat maalit. Goretzka Saksan keskikentällä oli loistava. Gosens teki nimensä tunnetuksi, samoin Dumfries, mutta Saksan ja Hollannin ennen aikaiset poistumiset verottavat. Moratalla on ollut maalipaikkoja ja jos olisi niistä viimeistellyt, kenties olisi voinut harkita. Maehle, T.Hazard, Pogba, Sanches...olisihan niitä vaihtoehtoja ollut.

Renato Sanchesin nimi pitää nostaa vielä erikseen. Terriermäinen Sanches oli Portugalin paras pelaaja mielestäni. Uskomaton työmäärä molempiin suuntiin ja oli myös luomassa hyökkäyspeliä. On kasvanut kovan luokan pelimieheksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös