Mainos

Jalkapallon EM-kisat 2020

  • 69 899
  • 564

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Mahtavaa Italia!

Eurooppa voitti Brexiteerit. Olen onnellinen. Ehkäpä Englannin "voittava työkalu" jäi tulliin, hehheh.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoiskaarre
Nautin siitä, että kusipäisimmät fanit (lädit) saavat painua itkien nukkumaan. Ei mitään sympatiaa, sori.
Jos joskus kävisit katsomassa jalkapalloa ihan paikan päällä, huomaisit että kusipäisiä faneja löytyy joka paikasta. Myös Italiasta. Vai ovatko vaikkapa Lazion natsikannattajat sitten sen hienompaa porukkaa kuin jurriset Englantilaiset?
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
On kyllä vaikea nostaa yksilöitä esiin Italiasta. Kun parasta pelaajaa mietitään. Nyt se meni Donnarummalle. Jorginho, Chiesa, Verratti ja Bonucci nousi kaikki esiin. Spinazzolalle olisi mennyt jos olisi pysynyt kasassa koko kisat. Mutta kertoo kyllä, että Italia oli nimenomaan Joukkue.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Vihaan Englannin maajoukkuetta ja faneja.

NAUTIN TÄSTÄ!!!!!!!!
Mä just mietin, että mistä tämä lädiviha johtuu, niin hokasin, että tietenkin siitä, kun suomalaisen jalkapalloseuraamisen peruskivi on valettu vahvasti brittifutiksesta ja FF2 on aina dissannut lätkää, niin 1+1 = ?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ronaldo voitti maalikuninkuuden tehoilla 5+1, Patrick Schickillä oli 5+0, joten syöttöpinna ratkaisi. Taas tuli Rollelle yksi meriitti lisää listoille.
 

EinoJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan, Chicago Blackhawks, ALBA Berlin
On hurjaa ajatella että kisojen paras pelaaja Donnarumma on tällä hetkellä vapaana agenttina. Noh ehkä suurimpana syynä tälle on agentti Mino Raiola...
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Laitan vielä paremman puolikkaan joukkueet subjektiiviseen paremmuusjärjestykseen:

1) Italia oli todella kehittänyt pelaamistaan aktiivisempaan suuntaan, ei heikkouksia, kisojen paras. Voittoprosentti 100.

2) Espanja. Haastoi Italian todella vahvasti moraalisessa finaalissa. Jos joukkueella olisi kovia hyökkääjiä, olisi mestari. Loistava paluu huipulle.

3) Englanti. Erittäin hyvää puolustuspelaamista, joitakin huippuyksilöitä, mutta myös epätasaisuutta. Targetjoukkue, joka osaa tietyt asiat erittäin hyvin, mutta silti vielä jotakin uupuu. Pääsi turhan helpolla finaaliin.

4) Sveitsi. Suurin yllättäjä. Vain huono arpaonni esti välieräpaikan. Todella tasapainoinen joukkue, myös hyökkäys toimi.

5) Belgia. Joukkue, joka ei sittenkään ollut joukkue, vaan kasa loistavia yksilöitä. Virkamiesjoukkue, jolle häviökään ei tuntunut menevän tunteisiin. Parhaimmillaan silti kova vastaiskujoukkue, jota vastaan harhasyötöt olivat huono ajatus.

6) Tanska. Arpaonni suosi, toki hyvä hyökkäyksessä ja pallonhallinnassa. Englantia vastaan silti täysin köysissä. Kaksi häviötä lohkossa ei oikein herätä aplodeja.

7) Ranska. Liian hengetön tähtisikermä, joka oli saanut jo kyllikseen voittamisesta. Parhaimmillaan loi kuitenkin loistavia oivalluksia.

8) Kroatia. Kisojen omituisimman ottelun toinen osapuoli. Varsin offensiivinen joukkue, puolustus ei kuitenkaan ollut vireessä näissä kisoissa.

9) Tshekki. Voitti Hollannin, oli tavallaan paluuta menneeseen. Löytyi tähtipelaajakin. Vauhdikas, hyökkäävä joukkue.

10) Portugali. Joutui myös arpaonnen uhriksi. Olisi ansainnut vielä toisen välieräkierroksen, mahdollisesti pelaaminenkin olisi kohentunut. Häviö Saksalle oli kuitenkin huono esitys.

11) Saksa. Kisojen suurin pettymys, peli toimi vain ajoittain, mutta vaikeuksissa jopa Unkaria vastaan. Voitti toisaalta Portugalin. Saksan täytyy uudistua, nuoria pelaajia sisään, väsyneet vanhat ulos. Uusi päävalmentaja varmaan muuttaa pelaamista taas luovempaan suuntaan.

12) Hollanti. Ehti jo nostaa fiiliksiä paluusta lohkovoitollaan, mutta Tshekkiä vastaan pelaaminen oli todella ennalta-arvattavaa. Yksilöistä menestyksen ei pitäisi olla kiinni.

Ukraina oli onnekkain pleijarijoukkue, Suomi taas lohkovaiheen onnekkain. Ruotsi oli omassa arviossani 13. mikä ei sopine kovin hyvin Hannu Hanhi-imagoon. Turkki kilpaili myös suurimman pettymyksen tittelistä. Monta mitäänsanomatonta joukkuetta, Kisat voitaisiin pelkistää 12 joukkueen kisaksi tason mukaan tai palata korkeintaan 16 joukkueen kisaksi. Mitä kannatan.

Ja Suomi oli hakemassa oppia kisoista. Finaalin esitysten jälkeen ehkä 99,99% katsojista kävi selväksi, miksi Suomi ei pelannut finaalissa tai edes pudotuspeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan mieliinpainuva finaali oli (niinhän ne aina). Englannissa odotus vain jatkuu. Olisivat tarvinneet 2-0 maalin ekan puoliajan hallintansa aikana, paikkoja siihen oli vaikkei ihan tuhannen taalan. Sterlingin rynnistys boksiin ja kaatuminen nosti edellisen pelin rankkarimuistot mieliin, mutta tuomarilla oli salliva linja. Ei tullut hidastusta joten vaikea sanoa olisiko aineksia pilkkuun ollut. Toinen paikka niin ikään Sterlingille kun Italian harhasyöttö avasi vastaiskun, mutta se kuivui kasaan.

Sitten kävi niin kuin Englannille joskus aiemminkin ratkaisuotteluissa (esim. ysärillä kun Owenin hieno maali Argentiinan verkkoon ei siivittänyt Englantia jatkoon), Englanti menetti otteensa pelin edetessä ja vastustaja tuli tasoihin. Jorginhon johdolla Italia väänsi keskialueen hallinnan itselleen ja pani ekalla puoliajalla tökkineet syöttöketjut kuntoon. Italian toinen maali vaikutti olevan tulossa, mutta Englanti sai rivinsä järjestykseen vaihdoilla ja taktisilla muutoksilla. Kuitenkin vain puolustuksen osalta, luovia pelaajia kuten Grealish tuotiin jälleen kovin varovaisesti sisään, ja paikkoja ei enää syntynyt. Harry Kane taisi jäädä ilman laukausta maalia kohti pelin aikana.

Pilkkukisassa Englannin nuoret laukojat eivät tienneet mitään aiempien sukupolvien traumoista, vaan hankkivat omia. Sieltä kumpujen kätköistä mullasta maan isät katsoivat poikiaan, sama kaiku oli askelten. Vetäjien valinnoista riittää varmasti spekuloitavaa pitkään. Maguire olisi epäonnistuessaan ollut varma ihmettelyn aihe, toppareita ei yleensä kannata laittaa jolleivat ole spesialisteja, ja Maguire ei käsittääkseni ole seurajoukkueessa rankkarin vetäjä. Mutta laittoi komeasti yläpeltiin. Rashfordin ja Sanchon kohdalla tiedetään, että osaavat pilkun ampua, joten teoriassa hyviä valintoja, mutta epäonnistuivat. Teoria ettei vähän peliaikaa saanutta pelaajaa kannata laittaa kylmiltään ampumaan, sai tästä vahvistusta. Dataa on kuitenkin niukasti, koska aiempien vaihtosääntöjen aikana vaihtoja tehtiin harvoin näin myöhään.

Tilastojen mukaan nuoret pärjäävät pilkkuskaboissa ihan hyvin (tosin tilastot ei varmaan huomioi paineen määrää, joka tässä oli tapissa), mutta 19-vuotiaan Sakan laittaminen viidenneksi hyvien treenivetojen perusteella nosti kulmakarvoja silti. Eihän se hyvin päättynyt, mutta olisi ehkä ollut tekemätön paikka kokeneemmallekin. Tuo on se vaikein paikka ampua, kun on vain hävittävää.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Pilkkukisassa Englannin nuoret laukojat eivät tienneet mitään aiempien sukupolvien traumoista, vaan hankkivat omia. Sieltä kumpujen kätköistä mullasta maan isät katsoivat poikiaan, sama kaiku oli askelten. Vetäjien valinnoista riittää varmasti spekuloitavaa pitkään. Maguire olisi epäonnistuessaan ollut varma ihmettelyn aihe, toppareita ei yleensä kannata laittaa jolleivat ole spesialisteja, ja Maguire ei käsittääkseni ole seurajoukkueessa rankkarin vetäjä. Mutta laittoi komeasti yläpeltiin.
Eiköhän Maquire ampunut ihan henkisten syiden takia.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisen puoliajan pelaamisessa minua kiinnostaa kovasti se, että veikö Italia väkisin Englannilta pallonhallinnan, vai passivoituiko Englanti liian helposti, vähän kuin enemmän ajattelematta? Olisiko Englanti voinut ottaa pallonhallinnan vaikka väkisin itselleen toisella puoliajalla, jos Gareth olisi komentanut niin ja tehnyt ajoissa sitä tukevia vaihtoja? Samaan aikaan kun Englannilla olisi ollut mahdollisuus pistää taitoa kentälle, samaan aikaan Italia otti luovuutta pois kentältä. Sen jälkeen jäi vahvimmiksi aseiksi Bonuccin syötöt romuluisille keskikenttä- ja hyökkääjäpelaajille. Se (plus hyvä puolustaminen) riitti tällä kertaa Englantia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös