Muun urheilun virallinen kakkosjoukkue Wycombe voi vielä säilyä Championshipissä. Derbyllä on ongelmia kirjanpitonsa kanssa ja pahimmillaan voivat vielä saada miinuspisteitä, täten tippuen League 1:seen Wycomben tilalla joka jäi pisteen Derbystä.
Erittäin tervetullut muutos futikselle vierasmaalisäännön poistuminen. Toki tulee lisäämään jatkoaikoja ja rankkareita, mutta mitä sitten. Ei vierasmaaleihin nojaaminen yhtään sen "oikeampi" tapa ole ratkaista, vaan päinvastoin sanoisin.
Olisivat tuon muutoksen voineet tehdä kyllä jo huomattavasti aiemmin.
Eiköhän tämä muutos ole ihan looginen myös siihenkin suuntaan, että varmaan tulevaisuudessa champpariakin pelataan välillä ties missä. Joku finaali viedään satavarmasti lähivuosien aikana jonnekin New Yorkiin tai Pekingiin.
Siitä sitten pikku hiljaa pudotuspelit ja lopulta sitten niin, että alkusarjassa pelataan yksi matsi kotikentällä ja loput sitten ympäri maailmaa.
Sen verran kova kiiva UEFA:llakin on yrittää saada revittyä massia Aasian ja Jenkkien valtavilta markkinoilta.
Belgium win over Portugal will be remembered for violent play and poor refereeing
www.irishtimes.com
VAR:in piti olla itsestäänselvä parannus pallopeliin, nykyisellään tuntuu kuitenkin olevan täysin nopanheittoa että mitä ylipäätään siellä lähdetään katsomaan ja millä mielellä. Tuossa jutun lopussa ihan osuvasti kirjoitettu että " The game is now governed by an infuriating mix of traffic warden pedantry and incomprehensible official blindness. " ajatuksella että puolen millin paitsiot poistetaan mutta uria lopettavia viikatteita saa edelleen viljellä.
VAR:in piti olla itsestäänselvä parannus pallopeliin, nykyisellään tuntuu kuitenkin olevan täysin nopanheittoa että mitä ylipäätään siellä lähdetään katsomaan ja millä mielellä. Tuossa jutun lopussa ihan osuvasti kirjoitettu että " The game is now governed by an infuriating mix of traffic warden pedantry and incomprehensible official blindness. " ajatuksella että puolen millin paitsiot poistetaan mutta uria lopettavia viikatteita saa edelleen viljellä.
Ongelma on ehkä se, mitä VAR tekee hyvin ja mitä se tekee huonosti. Nimittäin juuri puolen millin paitsioiden katsomiseen videot ja pysäytyskuvat ovat erinomainen työkalu, ja toisaalta väkivaltaisen käytöksen havaitsemiseen pelitilanteen ulkopuolella (ks. Zidane). Niistä on vaikeampi nähdä, käyttääkö pelaaja kohtuutonta voimaa taklatessaan. Oikeastaan vähän sama ongelma kuin lätkässäkin. Videoilta on helppo katsoa, onko kiekko maalissa, tai oliko sinistä ylittäessä paitsio, mutta maalivahdin häirintä on paljon vaikeampi.
Se, mitä toivoisin, olisi, että jokaisen pelin jälkeen UEFA julkaisisi raportin, mitkä tapahtumat VAR on katsonut läpi ottelussa, ja miksi ovat päätyneet ratkaisuihin, mihin päätyivät. Se ei toki auta itse ottelutilannetta mitenkään, mutta auttaisi ymmärtämään vähitellen, miksi tuomarit tulkitsevat tilanteet kuten tulkitsevat.
@Proffa_20 minkälaisen avauskokoonpanon näet realistiseksi Hollannilla vuoden päästä MM-kisoissa, olettaen tietenkin, että joukkue tiensä kisoihin raivaa? F.De Jong, Gini, De Vrij ja De Ligt lienevät itsestäänselviä nimiä, mutta onko siellä esim. joitain nuorempia läpimurron kynnyksellä olevia talentteja tuloillaan?
Nyt ehtii paremmalla ajalla vastata ja siirsin tähän ketjuun, kun ei koske enää EM-kisoja. Muistin itse vasta juuri, että Qatarin MM-kisathan käydään talvella 2022, joten tässähän on vielä 1,5 vuotta niihin kisoihin eli puoli vuotta extra-aikaa valmistautua. Yksi kokonainen seurakausi ja vielä puolikas sitä seuraavasta. Runko on varmaankin aika lailla sama, mitä juuri nytkin eli koostuu Frenkien, de Ligtin, de Vrijn, Ginin, Depayn (+ tietysti van Dijkin) ympärille. Sitä ketä nuori tähti tuolla kisoissa voisi pelata on hieman vaikea arvioida, juurikin sen arvaamattoman kehityksen kannalta,etenkin hyökkääjien ja kärkipelaajien osalta, joilta odotetaan maaleja ja tehoja.
Hollannin ongelma on se, että siellä yritetään nyt hieman väkisin pitkittää tätä nuorennusleikkausta ja en näe mitään syytä miksi esim. 24.v Joel Drommelia ei olisi voinut ottaa nyt vaikka kakkos- tai kolmosveskariksi haistelemaan tunnelmaan, vaan miksi sinne piti väkisin raahata joku Marco Bizot, jonka taso ei näihin peleihin riitä ja ei tule tuleviasuudessa Hollannin-paidassa pelaamaan. Pistän tähän nyt sellaisen kokoonpanon, jonka itse toivoisin about näkeväni.
Maalivahdit: 23-vuotiasta lahjakasta Justin Bijlow:ta pitää alkaa viimeistään syksyllä ajamaan sisään. Ollut Feyenoordin maalilla Eredivisien parhaita maalivahteja pari viime kautta ja loisti kuukausi sitten käydyissä U21-kisojen pudotuspeli vaiheessa. Taso kyllä riittää, mutta kyse on vain mahdollisuudesta ja sen saamisesta. Jasper Cillessen kirittämään kokeneena kaverina ja jopa haastamaan 1.veskarin paikasta, mutta näkisin Bijlow:n aloittavana maalivahtina. 1,5 vuodessa ehtii vielä kehittyä lisää. Kolmannen maalivahdin haluaisin itse olevan enempi nuorempi kaveri, esim. 24-vuotias Joel Drommel tai vielä nuorempi Kjell Scherpen (21.v). Toki en nyt pane pahakseni, jos siellä vielä vuoden päästä MM-kisoissa on joku kokeneempi Krul tai Bizot luomassa "jeejee tsemppi-henkeä", mutta nuorempia kavereita, joiden varaan rakentaa se tulevaisuus, niin heitä pitäisi ajaa sisään, eikä väkisin pitkittää sitä nuorennusleikkausta. Drommel siiryy ensi kaudeksi PSV:n maalille, joten jos loistaa siellä, niin uskon hänen nappaavan tuon kolmannen tontin. Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Joel Drommel
Puolustajat: Toppari runko on rautainen: Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij ja Nathan Ake. Siihen voi olla nuoremmilla vaikea ajaa kiilaa väliin. Toki olen sitä mieltä, että Lillen mestarijoukkueessa huiman kauden pelannut 21-vuotias Sven Botman olisi pitänyt jo näihin kisoihin valita ennen Joel Veltmania. Jürrien Timber osoitti tasonsa ja hän pystyy pelaamaan myös oikeana laitapakkina, joten hän on aika varmuudella mukana. Blindin kunto 1,5 vuoden päästä arveluttaa. Qatarissa saa ilmeisesti ottaa vain 23 pelaajaa mukaan (nyt sai ottaa 26), joten myös Botmanin paikka on kiven alla, koska toppariosasto on kunnossa. Perr Schuurs myös potentiaalinen nimi, mutta on Botmanin takana nokkimisjärjestyksessä. Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Nathan Ake
Vasemmalle laitapkin tontille on Wijndalin lisäksi tarjolla 20-vuotias Mitchel Bakker ja Feyenoordin lahjakas 21.v Tyrell Malacia, joka on jo tason puolesta hyvin lähellä A-maajoukkuetta. Bakker pelasi ailahtelevan kauden PSG:n timantinkovassa ryhmässä ja siirtyy tod.näköisesti nyt kesällä muualle, mutta 1,5 vuodessa ehtii tapahtua paljon ja, jos vakiinnuttaa tasonsa, niin taistelee paikasta. Jokerikorttina vasemman laitapakin tontille nostan 19-vuotiaan Ian Maatsenin. Osaa pelata lähes joka pelipaikkaa alakerrassa: LB/CB/RB/CDM/CM. Pelasi nyt täyden kauden Englannin 3.sarjatasolla Charlton Athelticissa miesten keskuudessa ja pelasi ilmeisen hyvin. Ensi kauden pelipaikka ratkaisee ja jos pystyy nousemaan esim. johonkin pohjakerroksen Valioliigan-jengiin (tai edes Premier League 2:seen), niin kaikki on mahdollista. Sopisi tuohon wing-back systeemiin, kuin nenä päähän. On Chelsean sopimuspelaaja, joten he päättävät pelipaikan. Vai lähteekö jopa lainalle takaisin Hollantiin hakemaan pelipaikkaa? Kokeneempaa kaartia vasemman laitapakin tontille ei ole hirveästi tarjolla, kuin ehkä Daley Sinkgraven, koska van Aanholt on nyt nähty, ja vielä kerran perättäisin sanoin: _Ei riitä_. Vahvimmat ehdokkaat: Owen Wijndal, Tyrell Malacia, Mitchel Bakker. Vanhemmassa kaartissa ei oikein ole kavereita, ikävä kyllä
Oikean laitapakin tontille on tunkua kokeneemmasta kaartista ja lahjakkaista junnuista. Totean heti alkuun, että Hans Hateboer ja Kenny Tete on nähty, ja jos ja kun junnut kehittyvät ei tuolla kaksikolla pitäisi olla mitään asiaa enää joukkueeseen. Vanhemmasta kaartista AS Roman Rick Karsdorp on pelannut hyvin ja voisi kirittää Dumfriesia, mutta Karsdorp ei kuulu tähän Frank de Boerin "saunaporukka" -osastoon, joten ei varmaankaan saa mahdollisuutta, niin kauan kuin de Boer jatkaa. Nuoremmasta kaartista vahvimmin ovat tyrkyllä 18-vuotias superlupaus Devyne Rensch, joka murtautui jo tällä kaudella Ajaxin edustukseen väkevällä tavalla. Taitaa Maatsenin tavoin monta eri pelipaikkaa: CB/RB/LB/CDM. Hänen uskon olevan kisoissa, monipuolisuutensa takia ja sen takia, että tässä on vielä 1,5 vuotta aikaa kehittää itseään.
Muut potentiaaliset kaverit, jotka ovat jo nyt murtautuneet aikuisten tasolle avaukseen ovat: Jordan Teze (PSV), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) ja Jeremie Frimpong (Leverkusen). Varsinkin Frimpong on mielenkiintoinen kaveri. Hän sopisi, kuin nyrkki silmään tuohon wing-back systeemiin, hyökkäyspeli taitojensa ansiosta. On tuulen nopea ja aktiivinen laituripakki. Ki-Jana Hoever on ikäluokkansa helmiä ja tämä kausi meni Valioliigan kellarikerroksen Wolvesissa, pelaamisen tason ailahdellen. Mutta katsotaan mitä ensi kausi tuo tullessaan. Nyt on jännitys ja tunnustelupölyt karistettu, joten en yllättyisi jos ensi kaudella vakiinnuttaisi paikkansa Wolvesissa ja kutsu kävisi Hollannin edustukseen. Denzel Dumfries, Devyne Rensch, Jordan Teze. Riippuu paljon miten mm. Frimpong ja Hoever pystyvät kehittymään. Renschin voisi luokitella myös toppariksi ja mm. Timberin oikeaksi laitapakiksi, monipuolisuuksiensa ansiosta.
Keskikenttä: Runko muodostuu Frenkien ja Ginin ympärille. Näen myös Gravenberchin ja Koopmeinersin pomminvarmoina kavereina mukaan. Paljon riippuu miten esim. Van de Beek pystyy lunastamaan itsensä, miten hän saa peliaikaa ja missä pelaa? De Roonilla ei pitäisi olla mitään asiaa tähän joukkueeseen. Heerenveenin lahjakas Joey Veerman jokerikortti. Ei ole saanut mahdollisuutta A-maajoukkueessa, koska ei pelaa Eredivisienissä tässä "isossa kolmikossa" (Ajax, PSV, Feyenoord). Pelasi niin vakuuttavan kauden, että siirtyy tod.näköisesti nyt kesällä johonkin noista seuroista. Huhut vievät Ajaxiin. Veerman ajaa myös de Roonin edelle ja on jo nyt mielestäni parempi, kuin de Roon. Serie A:ssa ja Bolognassa pelannut 24-vuotias Jerdy Schouten pelasi hyvän loppukauden. Jokerikortti taistelemaan paikasta ja olisi sen näytönpaikan tuossa keväällä jo kenties ansainnut.
Ajaxin nuorissa pelannut 19-vuotias Kenneth Taylor voi olla tyrkyllä ryhmään, jos pystyy murtautumaan ensi kaudella Ajaxin edustukseen. Äärettömän lahjaks pelaaja ja tuollaiset lahjakkuudet kehittyvät nopeallakin aikataululla. Oli aivan kurko tällä kaudella Jong Ajaxissa. Samaan kategoriaan menee Tayloria kaksi vuotta nuorempi Youri Regeer, joka murtautui nyt 17-vuotiaana Jong Ajaxin avaukseen. 23-vuotias Abdou Harroui myös potentiaalinen nimi ja hänelläkin on "iso" kesä siirto edessä (Sparta Rotterdam ---> Eredivisienin "iso kolmikko"?)
Lahjakkaita hyökkääviä keskikenttäpelaajia on kyllä tulossa, mutta vasta siellä 16-17 ikävuoden tienoilla, joten heistä ei tähän apua ole. Käännetään kaatseet siis kahteen timantikovaan lupaukseen: Mohamed Ihattareniin ja Naci Ünuvariin. Ihattaren olisi voinut olla mukana jo nyt näissä Euroissa, mutta ilmestyi viime syksyllä ylikuntoisena PSV:n treenileirille ja on muutenkin angstaillut ja kiukutellut minkä kerkeää, joten asennepuolen ongelma. Lahjoja olisi vaikka muille jakaa, mutta pääkoppa on nestettä täynnä. Voisi edustaa myös Marokkoa, mutta valitsi Hollannin, ja itse olen tämän kauden aikan jopa aistinut pientä kiristystä Ihattarenin puolelta, että jos ei saa kutsua Hollanin edustukseen, niin vaihtaakin Marokkon puolelle. Sotkuinen keissi KNVB:n ja Ihattarenin välillä. Vikaa on Ihattarenin asenteessa, mutta niin on myös KNVB:ssä, miten ovat käsitelleet tilannetta. Ihan fifty-sixty, mikä on tilanne 1,5 vuoden päästä. Ei tiedä yhtään.
Ünuvarista sanoisin _juuri nyt_, että ei mitään asiaa joukkueeseen, mutta 1,5 vuotta on pitkä aika. Huikea talentti. Tekniset ominaisuudet, visio, luovuus, pelinymmärrys...maailmanluokkaa, vaikka ikää on vasta 18 vuotta. Tämän kauden alussa taso ei riittänyt alkuunkaan Jong Ajaxin paitaan, mutta loppukauden aikana pelasi huikeasti Jong Ajaxissa ja paukutti maaleja minkä kerkesi. Tämän tason lupaukset kehittyvät niin hurjaa vauhtia, joten katsotaan pystyykö murtautumaan jopa ensi kaudella Ajaxin edustukseen. Koopmeinersia odottaa nyt kesällä siirto TOP5-liigoihin. Josko sitten alkaisi tulemaan sitä peliaikaa. Frenkie de Jong, Gini Wijnaldum, Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Donny van de Beek, Abdou Harroui tai Mo Ihattaren. Luovuuttaa ja kirittäjää Ginille huutaisi, joten toivotaan Ihattarenin selättävän demoninsa (Harroui on puolustava keskikenttä, joten ei sitä toisi). Uskon van de Beekin siirtyvän jengiin missä saa peliaikaa ja lunastavan itsensä. Taso kyllä riittää TOP5-liigoihin.
Hyökkääjät: Kaikkein vaiken hahmottaa. Depay varma kortti. Samoin uskon Weghorstin ja Malenin olevan mukana. Toki Malen on ollut Hollannissa kova maalitykki ja vaikka lahjakas pelaaja onkin, niin jos (ja kun nyt) siirtyy TOP5-liigaan, niin mitä jos maalihanat menevätkin tukkoon? Tuo kärkipelaajan tontti on niin viheliäinen, että maalit loppupeleissä ratkaisevat, se on kylmä fakta. Lahjakkuutta nuorissa on yli äyräiden, mutta tuotteliaisuus ja maalit ratkaisevat. Hyökkääjän tontti on niin vaativa pelipaikka. Cody Gakpo ja Noa Lang ovat tämän kauden perusteella vahvimmin tyrkyllä ryhmään. Toki Gakpo tehoili Hollannissa ja Lang Belgiassa, joten...mitä jos siirtyvät isompiin liigoihin, ja sama juttu, kuin Malenilla, mitä jos maalihanat menevätkin tukkoon?
Pystyykö Steven Bergwijn lunastamaan itsensä Spursissa tai jossain muualla? Miten AZ Alkmaarin lahjaks hyökkäjä duo Calvin Stengs-Myron Boadu? Putosivat nyt ansaitusti tutkalta, koska taso ei riittänyt (tai pikemminkin pelin taso ailahtelee). Miten 1,5 vuoden päästä? Romelu Lukakuun verrattu Brian "Brobbeast" Brobbey siirtyy Saksaan Leipzigiin. Voi ottaa tuon ysipaikan itselleen. Potentiaali on massiivinen ja on synnynnäinen maalitykki. Ikä (19 vuotta) on vasta numero. Aivan uskomattomassa fyysisessä tikissä, kannattaa googlettaa. En jaksa alkaa enää käydä kaikkia potentiaalisia nimiä läpi yksi kerrallaan, joten pistän listan tähän muista nimistä, jotka kannatta laittaa mieleen: Justin Kluivert, Jayden Braaf, Javairo Dilrosun, Joshua Zirkzee, Mohamed Sankoh, Tahith Chong, Ferdi Kadioglu, Sontje Hansen.
Sitten on toki näitä kokeneita kavereita, kuten jo monta vuotta Eredivisienissä tehoja takonut Steven Berghuis tai esim. Valioliigassa tällä kaudella hyvän määrän maaleja takonut Anwar El-Ghazi voisi olla myös mahdollinen kaveri. Myös Arnaut Danjuma Groeneveld haastaa paikasta. Danjuma loisti Premier League 2:sessa tällä kaudella, jpten ensi kaudeksi sitten siirto ihan Valioliigaan? Jos näin käy ja pysty jatkamaan PL 2:ssa nähdyllä tasolla, on vahvasti tyrkyllä mukaan. Pakka on niin auki, etten edes melkein uskalla veikata ketä siellä nähdään. Luuk de Jongilla ja Quincy Promesilla, Ryan Babelilla...yms. hasbeeneilla ei yhtään mitään asiaa joukkueeseen, ei mitään. Eikä siellä oikein ole muitakaan kokeneita pelaajia, joiden taso riittäisi, joten nuoriin kääntyvät katseet. Memphis depay, Wout Weghorst, Donyell Malen, Cody Gakpo, Noa Lang, Brian Brobbey, Arnaut Danjuma Groeneveld.
Omat valistuneet veikkaukseni. Katsotaan 1,5 vuoden päästä miten huonosti osuinkaan :) Mutta mitään rahnaisia kehäraakeja a'la Babel, Strootman, van Aanholt etc. ei tarvita mukaan tuomaan "kokemusta" ja koppijohtajuutta. Tämä voi olla hullu idea, mutta mitä jos...siis MITÄ JOS, annetaankin seuraavalle sukupolvelle sauma astua saappaisiin ja johtaa? Frenkie, de Ligt, Timber, Gravenberch, Koopmeiners...etc. Ihan hyvin Hollanti 2010-luvun alussakin pärjäsi, vaikka siellä ei ollut huikeat johtajat Ryan Babel ja Kevin Strootman johdattamassa joukkoja.
Varalla sitten, noita tummennetulla/korostuksella olevia herroja, mitä tässä tuli tekstin varrella mainittua. Tuli vähän tällainen syvempi analyysi Hollannista ja mahdollisesta 2022 MM-joukkueesta.
Todetaan vielä loppukaneetiksi, että Oranjen tulevaisuus on kirkas ja oranssi. Paljon on lahjakkaita pelaajia ja talentteja. Kaikki eivät luonnollisesti tule ikinä tuota täyttä potentiaaliaan saavuttamaan, mutta sitä lahjakkutta on nyt yksinkertaisesti niin suuri määrä, että suuri osa sen tulee väkisinkin saavuttamaan. Osa nousee jopa maailmanluokan pelaajiksi ja pelipaikkansa parhaimmistoon, ja osa Euroopan tason huippupelaajiksi. Ei talentteja yhtä paljon ole, kuin esim. Brasilialla, Saksalla, Ranskalla, Englannilla (joilla sitä on ihan naurettava määrä)...etc. mutta todella suuri määrä silti.
2022 MM-kisat tulevat vielä liian aikaisin tälle sukupolvelle (varsinkin jos tuo nuorennusleikkaus tehdään jopa osin menestyksen kustannuksella), mutta uskon ihan aidosti, että jo 2024 EM-kisoissa, tai viimeistään 2026 MM-kisoissa Oranje tulee taistelemaan mestaruudesta. Tulevaisuus on todella valoisa ja ennemmin tai myöhemmin nämä nuoret, äärettömän lahjakkaat talentit tulevat kyllä syrjäyttämään de Roonit, Promesit, van Aanholtit yms. saunakaverit, vaikka sitten väkisin.
Frank de Boer ei jatka Hollannin maajoukkueen päävalmentajan paikalla. Pitivät tänään kokouksen KNVB:n kanssa ja lopputulema oli tämä. Nyt uutisoidaan, että se olisi ollut de Boer, joka itse eroaa tehtävästä, mutta onko kysessä "naamioidut" potkut ja annettu de Boerin säilyttää kasvonsa ilmoittamalla, että mies itse eroaa? Kuka tietää, mutta tämä oli ainoa oikea ratkaisu ja väistämättömästi tuloillaan. Valitettavasti erittäin heikko nimitys alunperin KNVB:ltä. Saapa nähdä kuka on seuraaja.
Voi olla niin, että Hollanti joutuu kääntämään katseensa ulkomaiseen koutsiin...
Varmaan kovasti liikku Jesuksen päässä tilanteessa. Olisiko ollut ne samat apinat nyppimässä kirppuja toisiltaan jotka Homer Simpsonillakin yleensä päässä kun pitäisi ajatella.
Varmaan kovasti liikku Jesuksen päässä tilanteessa. Olisiko ollut ne samat apinat nyppimässä kirppuja toisiltaan jotka Homer Simpsonillakin yleensä päässä kun pitäisi ajatella.
Copa Americakin tosiaan saatiin kaiken sen härdellin jälkeen käyntiin ja turnauksessa ovat seuraavaksi vuorossa välierät, joissa Argentiina kohtaa Kolumbian ja Brasilia Perun. Vaikuttaa siis ennakkoon Brasilian ja Argentiinan finaalilta, mutta kyllä näkisin Kolumbialla mahdollisuudet yllättää Argentiina.
Uruguayn kultaisen sukupolven aika taitaa nyt lopullisesti olla ohi ja edessä on nuorennusleikkaus, jota tosin ollaan jo hiljalleen aloitettu. Kolmas puolivälierätappio putkeen ja jälleen pilkkukisassa. Kaiholla muistelen vuosia 2010–2014, jolloin Uruguayn joukkue oli paras sitten vuoden 1950. 2010 välieräpaikka ja noista kisoista alkoi myös oma kannatukseni. Diego Forlan pelasi elämänsä turnauksen ja hieman yli parikymppiset Suarez ja Cavani latoivat palloa pussiin. Vuotta myöhemmin sitten Copa American voitto, jossa Suarez vuorostaan valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. 2014 Uruguay olisi voinut ilman purentaepisodia edetä pidemmällekin. Viime MM-kisoissa sitten puolestaan Cavani oli sivussa puolivälierässä Ranskaa vastaan, vaikka tuskinpa tuolla niin merkittävää vaikutusta loppujen lopuksi oli. Sen verran vakuuttava Ranska oli Venäjällä.
Qatarin kilpailut lienevät myös Suarezin ja Cavanin viimeiset arvokisat ja täytyy toivoa, että nuoret ottavat jälleen kehitysaskeleita tulevan kauden aikana. Federico Valverde niitä on jo ottanut, mutta toivottavasti myös Rodrigo Bentancur saavuttaisi potentiaaliaan. Facundo Pellestriä kohtaan itselläni on kovat odotukset ja nappikaudella taistelee avauksen paikasta tulevissa MM-kisoissa; mikäli Uruguay nyt sinne ylipäätään yltää.
Päivän lukuvinkkinä Steua Bukarestin sekavasta lähihistoriasta ja kuinka kaikki seuran voitot, kuten vuoden 1986 silloisen Mestarien liigan voitto, siirtyivät aladivarijoukkueelle.
Nyt kun Copa America pelattiin onnistuneesti loppuun ja Argentiinasta tuli vihdoin tuon turnauksen mestari, niin haluan vilpittömästi onnitella kahta tietämääni hahmoa, jotka edelleen aikuisiällä nukkuvat Messi-lakanoissa. Toinen on Erkka V. Lehtola ja toinen on tämän palstan nimimerkki @VilleLeino
Liian monta pitkää vuotta ja kitkerää tappiota olette kokeneet mutta nyt se on ohi.
Ja todettakoon vielä perään, että itse olen aina vierastanut tätä vastakkainasettelua Messi vs. Ronaldo. Tottakai urheilukulttuuriin kuuluu selvittää jopa liiallisuuksiin asti kuka on sen hetken, tai kaikkien aikojen paras. Jos nyt olisi pakko valita, niin hyppäisin Messin kelkkaan, mutta liian usein sitä unohtuu (tai halutaan unohtaa Messi- tai Ronaldo-kiimoissa), että nuo molemmat ovat täysin poikkeuksellisia yksilöitä. Sellaisia, joita ei nouse edes kerran sukupolvessa. Tyydynkin nauttimaan itse siitä, että noiden molempien urat jatkuvat yhä, vaikka mittarissa alkaa olla kilometrejä. Melkoinen tyhjiö jää kun toinen ja lopulta molemmat lopettavat. Ei ihan ole nuoremmista tähdistä (Neymar, De Bruyne, Hazard, Mbappe ym ym.) täyttämään tuota tyhjiötä.