Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 111 617
  • 7 426

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
20.1.1985 - 31.5.2009

Lisätään vielä kolmas lopettava pelaaja eli parin tunnin päästä Paolo Maldini päättää hienon lähes 25 vuotta kestäneen ammattilaisuransa vieraspelissä Fiorentiinaa vastaan. Upea ura, tyylikäs pelaaja. Tulee ikävä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Juu, Maldinin muistan 1990 MM-kisoista, joissa oli nuori ja nouseva laitapakki. Isänsä muuten taisi valmentaa Paoloa joskus maajoukkueessa... 1990 kuitenkin muistaakseni puikoissa oli vanha kääpä Arrigo Sacchi. Italia meinasi päästä Schillacin maaleilla ja 1-0-voitoilla finaaliin asti, mutta talttui lopulta pronssille.

Noissa kisoissa muuten ensimmäisissä peleissä avauksessa hyökkäsi kaksikko Vialli & Carnevale, mutta pian tehottomat jampat oli sysätty sivuun ja tilalle pääsivät Schillaci sekä muuan Roberto Baggio...

No, se muisteluista. Hyviä eläkepäiviä vaan Paololle ja Luis Viikunalle myös, vaikka loikkasitkin kaikkein epäpyhimpään. Nedvedille en toivota, kyllä sillä jätkällä energiaa riittää tikittää vaikka kansaneläkeikään saakka.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Juu, Maldinin muistan 1990 MM-kisoista, joissa oli nuori ja nouseva laitapakki. Isänsä muuten taisi valmentaa Paoloa joskus maajoukkueessa... 1990 kuitenkin muistaakseni puikoissa oli vanha kääpä Arrigo Sacchi. Italia meinasi päästä Schillacin maaleilla ja 1-0-voitoilla finaaliin asti, mutta talttui lopulta pronssille.

No Italiaa vuonna 1990 valmensi muistaakseni Azeglio Vicini joka on syntynyt 1933. Sacchi valmensi Italiaa 1994 (hopeaa) ja Cesare Maldini 1998. Maldini s. 1932 on muuten reilusti vanhempi kuin Sacchi, joka on syntynyt 1946. Eli Sacchi ei ole "vanha kääpä" näihin herroihin verrattuna, eikä edes Trapattoniin joka on syntynyt 1939 ja valmensi Italiaa 2000-luvulla. Italian maailmanmestariksi vuonna 2006 valmentanut Marcello Lippi on muuten kaksi vuotta nuorempi kuin Sacchi.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Niinpäs olikin. Eikä tainnut olla ensimmäinen kerta kun sotken herrat... Mitä ihmettä mie sitä Sacchia tarjoan joka paikkaan? Kiitos korjauksesta, Vicinihän se olikin totta kai. Ja ainakin näytti vanhalta vaihtopenkillä istuskellessaan.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jallu Rantasen Sata kiloa Jallua muistelmateos on nyt sitten luettu. Hieno pelimies ja paljon värikkäitä käänteitä uralle mahtuu. Rantasella ollut MJE kohdllaan myös jälkipeleissä ja elämästä on osattu nauttia kunnon pelimiehen tapaa. Ovatkohan Pasi Rautiainen ja OP Lyytikäinen lukeneet kirjaa..
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
(Turun) Inter saa Mestareiden liigan karsinnassa vastaansa yhden ehdottomasti mielenkiintoisemmista joukkueista. Pienestä Transnistrian maasta (ei julistettu itsenäiseksi) tulevan FC Sheriff Tiraspolin. Joukkue pelaa kotiottelunsa ehkäpä Euroopan nykyaikaisimmalla jalkapallostadionilla. Sheriffin pelaajabudjetti on monta sataa kertainen Interin budjettiin nähden.

Linkki uutiseen.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Serie A 2009-2010

Olisiko jollain tietoa milloin tulevan kauden Serie A:n peliohjelma julkistetaan? Olisi tarkoitus lähteä heti syksyllä paikanpäälle katsomaan jotain peliä, mutta edellä mainitun faktatiedon puute vaikeuttaa kovasti matkan suunnittelua ja varaamista.
 

AbeL

Jäsen
Suosikkijoukkue
St, LFC, SCH
Olisiko jollain tietoa milloin tulevan kauden Serie A:n peliohjelma julkistetaan? Olisi tarkoitus lähteä heti syksyllä paikanpäälle katsomaan jotain peliä, mutta edellä mainitun faktatiedon puute vaikeuttaa kovasti matkan suunnittelua ja varaamista.

Viime vuonna ohjelma julkistettiin vasta heinäkuun viimeisellä viikolla. Tänä vuonna voi tulla vähän nopeammin, jos sarja joutuu aloittamaan aiemmin. Ainakin sarjan pitää loppua nyt toukokuun puolivälissä ja näin kaksi pelipäivää pitää tunkea muualle tai aloittaa aiemmin. Viime vuonna itse sarja alkoi elokuun viimeisenä viikonloppuna.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilta-Sanomat kirjoittaa päivän lehden urheilusivuillaan, että futiksen suursiirroissa, kuten Cristiano Ronaldon tapauksessa, on kyse myös joukkueiden urheiluvälinevalmistajien suuresta kilpailusta ja leirien vaihtamisesta. Leirit ovat jakaantuneet Euroopan suurimpien seurojen välillä kastiin Adidas vs. Nike.

Ei siinä mitään, näinhän se on, mutta olen hieman eri mieltä lehden kirjoittaessa C.Ronaldon jo elokuussa kirmaavan kentälle Realin yhteistyökumppani Adidaksen pelikengissä.

Saatan hyvin olla väärässä, jos C.Ronaldo on tässä kesän aikana siirron rattaiden mukana mennyt ja vaihtanut leiriä tässä viime viikkoina Nikestä Adidakseen, mutta jos näin ei ole tapahtunut, ei kai siirtonsa Real Madridiin miehen omia kohtuullisen rahakkaita yhteistyösopimuksia Niken kanssa automaattisesti päätä.

Väitän siis kivenkovaa, että toisin kuin lehdessä väitetään, Cristiano Ronaldo kirmaa Realin peleissä ihan samalla tavalla Niken tossuissa kentälle kuin aiemmin ManU:ssakin.

Ei haitannut Adidas-mannekiini Becksiä aikanaan pelata Niken vermeitä käyttävässä ManU:ssa, eikä joku Ronaldinhokaan mennyt tossumerkkiä ja jättimäistä Nike-yhteistyötä vaihtamaan siirryttyään Adidaksen Milaniin.

Onhan noita esimerkkejä vaikka kuinka, mutta toisin siis kuin Ilta-Sanomat väittää, ei se nyt ihan niin mene että pelaajat aina käyttää samoja merkkejä kuin seuransa yleisesti ja siirtyvät heti kilpailijan leiriin vaihtaessaan maisemaa. Sen verran isot hillot varmaan pelissä omissa sopimuksissaan.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Siirrämpä tämän vastauksen lisäyksineen sopivampaan ketjuun.

Fudispelaajat ovat esim. Espanjassa vain 24%:n verotuksen kohteena tuloistaan, kun brittien saarilla he maksavat jopa 50%.

Onko tosiaan Espanjiassa noin alhainen verotus yleisesti vai saako futarit jonkun erikoisdiilin, onko tämä diili saatavilla kaikille ja määräämättömäksi ajaksi.

Tämä punnan kurssin ja korkean verotuksen yhdistelmä pitää kyllä kaikki "luis fabianot" La Ligassa, vaikka tätä ei haluta sanoa koko ajan ääneen, koska pelaajat eivät halua tunnustaa ihan kokonaan tilipussin merkitystä tai oikeastaan palkasta käteen jäävän rahan merkitystä seuran valinnassa.

Tuskin pitää La Ligassa laajemmin, Barcassa ja Realissa varmasti pitää, mahdollisesti joku Sevilla tai Athletico voi joillekin pelaajille kovia palkkoja tarjota. Todennäköisesti Valioliigan top4, City (pystyy kilpailemaan jopa Realin ja Barcan kanssa palkoissa) ja mahdollisesti muutamat muutkin voivat ihan kilpailullisia palkkoja tarjota verrattuna muiden kuin Barcan ja Realin tarjoamiin palkkoihin La Ligassa, valuutta ja verotekijät siis huomioidenkin. Palkkataso La Ligassa yleisesti on kuitenkin selvästi matalampi.

Toisaalta valuuttakurssi ei kuitenkaan pitäisi olla niin merkittävä koska pelaaja asuu melkein koko vuoden pelipaikkakunnalla ja kulutus on pääasiassa paikallisessa valuutassa. Eli ostovoima ei välttämättä samassa suhteessa pienene mitä punnan kurssi suhteessa euroon. Tietenkin paikkakuntakin merkitsee elinkustanusten suhteen paljon. Toisaalta valuuttakurssit eivät myöskään ole kiveen hakattuja ja saattavat muuttua. Englannissa on myös paljon sijoitusinstrumentteja joihin on mahdollista punnissa tehdä sijoituksia jolloin pidemmällä ajalla valuuttakurssien muutokset eivät ole niin merkittäviä. Eli jos pelaaja pääasiassa kuluttaa punnissa ja sijoittaa punnissa pitkäaikaisiin sijoituksiin niin nykyinen valuuttakurssi ei välttämättä ole kauhean merkittävä asia.

Työnantajakuluissa pitää tietenkin ottaa huomioon myös eläkemaksut, työttömyysmaksu ja muut mahdolliset sosiaalimaksut. En tiedä millaiset nämä ovat Englannissa kontra Espanjia, mutta jos esimerkiksi Espanjiassa nämä kulut ovat suuremmat niin osa pelaajalle tulevasta verohyödystä, jolloin on mahdollista maksaa pienempää palkkaa, menee korkeampiin työnantajakuluihin. Tämä nyt näin spekulaationa, en todellakaan osaa suoralta kädeltä sanoa onko Espanjiassa korkeammat työnantajan sosiaalikulut. Tai tietenkin pelaajankin maksamat sosiaalikulut merkitsevät, onkohan ne laskettu tuohon 24% verotukseen mukaan.

edit. Plus tietenkin mahdolliset lakisääteiset vahinkovakuutusmaksut pitää huomioida työnantajakulua laskettaessa.

edit. Oheisessa linkissä eu maiden eläkemaksuista. Espanjiassa on itseasiassa prosentuaalinen työantajan vakuutusmaksu selvästi suurempi, mutta siellä yläraja on niin matala että tuo maksu jalkapalloilijoiden palkassa jäa pieneksi. Englannissa tulee lähes koko palkalle 12,8% työnantajan maksu, eli aika merkittävä kulu kuitenkin. Kokonaan toinen juttu sitten on että millaisia eläkkeitä pelaajat tulevat saamaan, sitä en yritäkään lähteä selvittämään, mutta tietenkin pelaajien sekin kannattaa huomioida.

http://www.etk.fi/Binary.aspx?Section=44732&Item=63586
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Florentino Perez on ilmeisesti UEFA:lta lobbaamassa tietyille seuroille varmoja paikkoja, riippumatta liigasijoituksesta, CL:gaan, tai suunnittelemassa superliigatyyppistä ratkaisua. Linkissä lisää asiasta.

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/european_football/article6637943.ece

Isoa keskaria tälläisille ideoille. Ei tosin yllätä sinänsä, mutta en todellakaan kannata tai innostu ajatuksesta. Enkä varmasti tulisi tuollaista liigaa juuri seuraamaankaan.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Enkä varmasti tulisi tuollaista liigaa juuri seuraamaankaan.

Tarkoitatko erillistä superliigaa vai sellaista CL:gaa jossa tietyillä seuroilla olisi vakiopaikat. Hänen ensisijainen tavoitteensa ilmeisesti on saada takuupaikat CL:gaan ja mahdollisesti muuttaa kilpailun formaattia, mikäli tähän ei suostuttaisi niin sitten vasta tulisi kysymykseen joku erillinen liiga.

En minäkään kyllä näe kiintiöpaikoissa hirveästi järkeä, kyllä CL:ga paikan pitää olla sellainen mikä on kilpailullisesti ansaittu. En myöskään innostu yhtään maiden sarjojen alasajosta, vaikka Perez toisaalta sanoo että tätä ei halua.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tarkoitin tuota omaa superliigaa. Enkä siis kyllä todellakaan innostu ajatuksesta mistään vapaapaikoistakaan, mutta ei se nyt ehkä CL:n katsomista lopettaisi, kun siellä olisi kuitenkin muitakin seuroja. Muutosten pitää olla edelleen mahdollista liigojen sisällä, kuin Euroopassakin. Edes teoriassa(CL:n nykyinen formaattihan noita jo vahvasti rajoittaa).
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Väitän siis kivenkovaa, että toisin kuin lehdessä väitetään, Cristiano Ronaldo kirmaa Realin peleissä ihan samalla tavalla Niken tossuissa kentälle kuin aiemmin ManU:ssakin.
...
Onhan noita esimerkkejä vaikka kuinka, mutta toisin siis kuin Ilta-Sanomat väittää, ei se nyt ihan niin mene että pelaajat aina käyttää samoja merkkejä kuin seuransa yleisesti ja siirtyvät heti kilpailijan leiriin vaihtaessaan maisemaa. Sen verran isot hillot varmaan pelissä omissa sopimuksissaan.
Eilen oli Ronaldon virallinen esittelytilaisuus ja kyllähän siellä miehellä vaan omat Niket oli jalassa, kun pelivarustuksessa stadionille tuli. Luulisin myös itsekin, että eiköhän myös kauden avauksessa jalassa ole Niket.

Kliks, klaks.

Niin, ja jos joku ei tiennyt niin mies otti numerokseen 9:n.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Platinilla on nyt jotain suunnitelmia vuonna 2012 toteuttaa joku "financial fair play", eurooppalaisessa jalkapallossa. Mitä tämä tarkalleen tarkoittaa sitä hän ei ainakaan oiheisessa jutussa paljasta.

http://www.goal.com/en/news/11/tran...-real-madrid-have-wrecked-transfer-market-new

“Clubs would only be able to buy players with their own resources, without any external aid to abet speculation.

“Most of the club presidents and the law are on our side in this matter. But now, what can we do?”

Mitäköhän näillä kommenteilla tarkalleen tarkoitetaan, eli onko hän esimerkiksi llainat tai investoinnin lajiin kieltämässä. Enkä kyllä ihan ymmärrä miten laki voi olla hänen puolellaan tässä kysymyksessä, siis aika vaikea uskoa että laki tukisi kovin vahvasti lainoituksen tai investointien kieltämistä.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Canal+ lisää jalkapallotarjontaa, CL (keskiviikoisin yksi peli), Englannin liigacup ja Europa Liiga näkyvät kolmen seuraavan kauden aikana Canal+:salla. Varsinkin Europa Liigan näkeminen on mieluista koska sen, tai aiemmin UEFA-cupin, näkyvyys on Suomessa ollut todella heikkoa. Nyt näyttäisi käyvän, ainakin Suomessa, niin että Canal+ on jatkossa pääasiassa jalkapallokanava ja Viasat lähinnä kiekkokanava. Joka tapauksessa tämän myötä Canal+ on selvästi Suomen paras jalkapallokanava.

http://www.canalplus.fi/yhaenemmanfutista.aspx
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Loistava uutinen tuo yllämainittu. Jotenkin toivoisi vielä Espanjan La Ligan siirtymisen Canalille ja perässä tottakai Virkkusen, niin anti olisi mahtava.

EDIT:

Anna nyt jotain ilmaistakin huvia ihmisille.

Eiköhän noin laaja paketti loistavaa viihdettä ole muutaman kympin arvoinen kuukaudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Loistava uutinen tuo yllämainittu. Jotenkin toivoisi vielä Espanjan La Ligan siirtymisen Canalille ja perässä tottakai Virkkusen, niin anti olisi mahtava.
Anna nyt jotain ilmaistakin huvia ihmisille.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Loistava uutinen tuo yllämainittu. Jotenkin toivoisi vielä Espanjan La Ligan siirtymisen Canalille ja perässä tottakai Virkkusen, niin anti olisi mahtava.

Tässä tulisi vain se ongelma, kustannusten lisäksi tietenkin, että jotain nykyisestä tarjonnasta pitäisi jättää pois. Viikonloppuisin ei kanavat oikein riitä Valioliigan, Serie A:n ja La Ligan kattavalle näyttämiselle, varsinkaan antenniverkossa jossa on vain kaksi kanavaa käytössä. Juuri tästä syystä, vaikka joitain La Liga pelejä voisi katsoakin, en toivo että La Liga siirtyisi Canal+:salle.

Näissä lisäyksissä on juuri se hyvä puoli että ne eivät syö juurikaan jo olemassa olevaa, lähinnä viikonloppuihin, keskittyvää tarjontaa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
NHL siirtyi Viasatille, joten...

....useita öitä on vapaana jalkapallolle (uusintoja uusintojen perään, kiitos). Ja taukojumppana Epic Movie. Oma ehdotukseni olisi herkkusieniliigan (ja Euroopan cupin) klassikko-otteluita ja uusintoja 1970-luvulta (Ajaxin huippuvuodet) lähtien.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Tiedustelen hieman Lauri Dalla Vallesta. Nimittäin kaverihan on tähän astisen uransa edustanut Suomen nuorten maajoukkueita, mutta onko vielä selvinnyt pelaako Lauri "isona" Suomen maajoukkueessa, sillä muistan hänen sanoneen muutama vuosi sitten Veikkaajan haastattelussa, että hänen unelmansa jalkapalloilijana olisi tehdä Italialle maali arvokisojen finaalissa. Eli onko Lauri ilmaissut haluansa pelata jatkossa Suomelle tai onko hän saanut jo tarpeeksi isojen junnupelejä "lukitakseen" Suomelle pelaamisen jatkossakin?

Kovasti ff2:llakin puhuvat meidän Laurista...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tiedustelen hieman Lauri Dalla Vallesta. Nimittäin kaverihan on tähän astisen uransa edustanut Suomen nuorten maajoukkueita, mutta onko vielä selvinnyt pelaako Lauri "isona" Suomen maajoukkueessa, sillä muistan hänen sanoneen muutama vuosi sitten Veikkaajan haastattelussa, että hänen unelmansa jalkapalloilijana olisi tehdä Italialle maali arvokisojen finaalissa. Eli onko Lauri ilmaissut haluansa pelata jatkossa Suomelle tai onko hän saanut jo tarpeeksi isojen junnupelejä "lukitakseen" Suomelle pelaamisen jatkossakin?

Kovasti ff2:llakin puhuvat meidän Laurista...
En ole ihan varma, enkä lähdettä muista (olisiko ollut paikallislehdessä, hehe) mutta kun on oman kylän pojasta kyse, niin pakko kommentoida sen verran että muistelen Laurin itsensä sanoneen että Suomen paidassa pelaa sen minkä pelaa. Päätäni en pantiksi laita, mutta muistikuva on vahva.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
RIP Sir Bobby - kuollut 76 vuoden iässä. :( Meriittejä oli miehellä vaikka muille jaksaa, valitettavasti syöpä vei myös hänet.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Siirrän tämän keskustelun sopivampaan ketjuun.

Muutettavissa kyllä ja harkinnassakin jopa.

Onko kuitenkaan, ainakaan se että ammatilaisopimuksia saisi nuoremmille tehdä. Oheisen artikkelin, jossa Pogba tapausta käsitellään, mukaan alle 18-vuotiaiden kansainvälisiä siirtoja ollaan kieltämässä. En kyllä oikein ymmärrä mikä iso paha Platinilaisessa ajattelussa ulkomaat ovat, monessa jutussa hän viittaa siihen että nuoren henkilön olo ulkomailla on automaattisesti huono asia ja antaa ymmärtää että sillä voi olla vain negatiivisia vaikutuksia. Kyseessähän on tietenkin täysin yksilöllinen asia, ulkomailla oleskelu voi monessa tilanteessa tuoda paljonkin hyvää. No todennäköisesti tuo artikkelissa oleva viittaus nuorten suojelemiseen on täyttä sanahelinää.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/8180042.stm

edit:J.Petkelle, että käsittääkseni raja on Ranskassa myös 18-vuotta tällä hetkellä, vaikka toki paljon nuorempia pelaajia kirmaakin jo pääsarjoissa, jonka takia onkin vähän absurdia että pelaavat ammattilaisia vastaan illasta toiseen, mutta eivät saa kunnon korvausta siitä.

Tämähän on täyttä hulluutta, kyllä mielestäni jos ammattipelissä pelaa niin silloin pitäisi olla työsopimus olemassa. Mitenköhän esimerkiksi vakuutukset hoidetaan, en tiedä millainen lakisääteinen tapaturmavakuutus tai urheilijaturva Ranskassa on, mutta varmaan jonkun tasoinen on. Onkohan tälläinen vakuutus mahdollisesti voimassa jos joku pelaa ilman työsopimusta? No vaikka oliskin vakuutus voimassa, niin silti tuo on riski pelaajalle ja minimaalinen riski seuralle, varsinkin jos pelaaja ei ole ihan huippulupaava niin pahan loukkaantumisen sattuessa seuralle tulee halvaksi dumpata keveri kun on vain joku junnu/harrastelijasopimus voimassa.

Varsinkin jos kunnollista vakuutusturvaa ei ole olemassa niin oikeasti tälläiseltä toiminnalta pitäisi pelaajia suojella, ei suinkaan siltä että joku siirtyy maasta toiseen kun tehdään validi työsopimus.

Tämä menee samaan sarjaan kuin Machedan siirto. Yhtälailla epäreilu ja melkein raukkamainen oli sekin.

Mikä tässä siirrossa oli epäreilua, Machedalle ei ilmeisesti ollut sitoumuksia Lazion suuntaan ja Manu tarjosi paremmat ehdot, tai muuten houkuttelevamman vaihtoehdon, mitä Lazio pystyi/halusi tarjota jolloin Macheda/hänen perheensä teki oman ratkaisunsa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös