Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jääkiekon mm-kisat laajennettiin muistaakseni vuonna 1998 16 joukkueen kilpailuksi ja vaikka tätä liikettä aikoinaan arvosteltiin ankarastikin, niin onhan se selvää, että taso on noussut näiden melkein 20 vuoden aikana, eikä kisoissa enää ole samanlaisia heittopusseja, kuin tuolloin. Ja kun katsoo divaria, mm-tason alapuolella, niin onhan siellä tänäkin vuonna joukkueita, jotka voisivat hyvin vetää myös ylhäällä. Itävalta, Slovenia ja Italia nyt ainakin ovat tuttuja joukkueita ylimmällä tasolla ja siten heräisikin kysymys, että olisiko aika jällein laajentaa kilpailua. Esim. vaikka vuoden 2017 kilpailun jälkeen, kun nykyisellä joukkuemäärällä on kilpailtu 20 kertaa.

20 joukkueen kilpailulla voitaisiin vetää neljässä viiden joukkueen lohkossa ja näistä lohkoista voisi aikaisemman mallin mukaan jatkaa kolme joukkuetta jatkolohkoihin. Siitä tulisi kaksi kuuden joukkueen jatkolohkoa, joissa toki pelattaisiin vain toisesta lohkosta mukaan tulleita vastaan, koska näihin lohkoihin otettaisiin omasta lohkosta mukaan päässeitä vastaan pelatut pelit mukaan. Siitä sitten molemmista neljä parasta pudotuspeleihin. Finalisteille tulisi kaikkiaan 10 peliä, eli kaiketi sama määrä, kuin nykyäänkin.

Kaikkien lohkojen kaksi huonointa menisivät sitten omiin pudotuspeleihin, joissa ratkaistaisiin kaikki sijoitukset, joten näille kehitystä vaativille joukkueille tulisi alkulohkon neljän pelin lisäksi kolme peliä, enemmän oman tasoisia joukkueita vastaan.

Onko ihan kuolleena syntynyt ajatus vai pitäisikö asiaa pohtia pidempään?
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
En nyt jaksa alkaa tarkistamaan mistään, mutta mutulla sanon, että mentiin aika monta vuotta putkeen niin, että aina samat kaksi joukkuetta tippui ja samat kaksi nousi niiden tilalle. Nyt taitaa olla ensimmäinen kerta vähään aikaan, että tämä hissiliike katkesi. Tuolla perusteella sanoisin, että aika ei ole ihan vielä kypsä. Oliko ennemminkin niinpäin, että jokunen vuosi sitten harkittiin tosissaan, että mentäisiin 14 maahan.

Onneksi kehitystä on tapahtunut eikä enää tunnu niin turhalta nämä 16-joukkueen kisat vaikka kyllähän näissä olisi vara siltikin ehkä ne pari heikointa pois nipistää. Toisaalta Slovenian maajoukkue saattaa olla tällä hetkellä top-16 nippu vaikka vetääkin divarissa. Kazakstan ja E-Korea ovat viime vuosina hieman keinotekoisesti nostaneet tasoaan, joten se on vähän laajentanut/laajentamassa tasoa. Olikos E-Korealla varma paikka 2018 Olympialaisiin? Sinne kai on kova panostus heillä.

Sanotaan, että kun aikaa hieman menee, niin saattaisi taso kestää joukkue määrän noston. Eipä ollut esim. Norjalla, Tanskalla, Ranskalla ja Slovenialla jotain 10 vuotta sitten nykyistä määrää pelaajia Euroopan kovemmissa sarjoissa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Urheilullisiin kriteereihin perustuva paras ratkaisu olisi 12 joukkueen kisat. 2 alkulohkoa, joista finaalit neljälle parhaalle kummastakin lohkosta. 2 heikointa putoaa. Kisat olisivat vähän tiiviimpiä ja jokaisessa matsissa olisi panosta. Jääkiekon pitäisi olla kilpaurheilua myös tällä tasolla. Kilpaurheiluun kuuluu putoaminen ja nouseminen. Tässä tapauksessa ei asioita voida edes vesittää rahalla, kuten jossakin SM-liigassa.

Pitää ottaa huomioon myös I divisioona. Sen taso nousisi merkittävästi, jos sielläkin pelattaisiin samalla systeemillä kuin A-sarjassa. Jos se ei ole taloudellisesti mahdollista, silloin vain 2 lohkoa, joista kummastakin paras nousee A-sarjaan. A-sarjaan on aivan turha roudata jotakin Slovenian,Ukrainan tai Kasakstanin-tyyppistä joukkuetta, joka on helppo voittaa puolivauhdillakin. Voi kokemuksen rintaäänellä sanoa: uskokaa pois, nämä maat eivät kehity pätkääkään lätkässä. Se on nähty 25 vuodessa oikein selvästi.

12 joukkueen sarja, jossa 10 säilyy takaisi sen, että jokaisen pelin on pakko kiinnostaa myös huippumaita. Jos maailmassa on 8 varsinaista MM-tason huippumaata, niin näiden ero suhteessa seuraavaksi parhaisiin loppupäästä on pieni. Sveitsi voi hyvin tyriä Itävaltaa vastaan. Venäjäkään ei voi himmailla alkusarjaa, jos ei nappaa jne. Tietenkään en oleta, että tällainen sarja saataisiin aikaiseksi. Pieni parannus olisi edes 14 joukkueen sarja.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos maailmassa on 8 varsinaista MM-tason huippumaata, niin näiden ero suhteessa seuraavaksi parhaisiin loppupäästä on pieni. Sveitsi voi hyvin tyriä Itävaltaa vastaan. Venäjäkään ei voi himmailla alkusarjaa, jos ei nappaa jne. Tietenkään en oleta, että tällainen sarja saataisiin aikaiseksi. Pieni parannus olisi edes 14 joukkueen sarja.
Oma lähtökohtani olisi tässä se, ettei tätä kilpailua pidä johtaa "huippumaiden" ehdolla, varsinkaan kun kaikki näistä maista ei ota tätä kilpailua tosissaan tai pidä sitä kauden kohokohtana. Tämän takia lähtisinkin siitä, että kilpailua pitäisi viedä eteenpäin nimenomaan lajin globaalin leviämisen näkökulmasta. Tämän takia ottaisin ikäänkuin seuraavan "korin" jengit mukaan. Meinaa vaikka Kazakstanit ja Ukrainat eivät ole kehittyneet, niin toisaalta Tanskat ja Norjat ovat mielestäni ottaneet jättimäisiä askelia eteenpäin.

Toisaalta, vaikka IIHF ei siitä välttämättä pitäisi, niin ehdottaisin myös seuraavaa. Eli sellaiset maat, jotka ovat Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen ottaneet kolme maailmanmestaruutta tai vähintään 10 mitalisijaa mm-kisoissa, annettaisi lupa (ei siis pakko, jos ei halua) jatkaa kansallista pääsarjaa myös mm-kisojen päälle. Tämän tarkoitus olisi nostaa esim. Sveitsin kaltaisia maita taistelemaan ihan tosissaan maailmanmestaruudesta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aika lailla sinänsä samaa mieltä. 16 maan kilpailut ovat osoittautuneet sinänsä erittäinkin hyväksi ratkaisuksi. Vaikka se aikanaan otettiin hyvin radikaalilla tavalla ja sinänsä ainakin silloisella näkökulmalla aivan liian nopeasti käyttöön kun hädin tuskiin oltiin vielä totuttu oikein edes 12 maan kisoihinkaan.

Tosin odottaisin ehkä vielä 1-5 vuotta ennen mahdollista laajentamista 18 maan tai jopa 20 maan turnaukseksi. En juuri enää haluaisi supistaa MM-kisoja ja mikäli jostakin syystä haluaisin niin 14 maan MM-kilpailut tai 16 maan MM-kilpailut joissa olisi 14 suoraan pääsevää maata 16:sta+2 MM-kisojen viimeistä karsisi kahdesta jäljellä olevasta paikasta 2-4 parasta 1A-divisioonan maata vastaan olisivat paras ratkaisu.

12 maan MM-kisoissa olisi myös järkeä vain siinä tapauksessa, että niihin järjestettäisiin suuri karsintaturnaus neljän huonoimman MM-kisojen maan ja jälleen 2-4 parhaan 1A-divisioonan maan kesken.

Ja palaaminen 12 maan MM-kisoihinkin olisi myöskin jo erittäin arveluttavaa lajin kannalta. Lähinnä vain mikäli erilaisten huonoimpien maiden taso ei kerta kaikkiaan kehittyisi nykyistä paremmaksi noin 10-15 vuoden sisällä nykyisestä niin silloin voisi katsoa tilannetta uudelleen, mutta tähän asti laji nimenomaan on oikeastaan kehittynyt paremmaksi kaikissa MM-sarjojen tasoissa huomioimatta korkeintaan 3. Divisioonaa ja jopa siinäkin askeleita on otettu eteenpäin.

Sen sijaan vuonna 1998 kun 16 maan MM-kisat tulivat varsin suurella kohulla voimaan niin tuolloin MM-kisojen lisäksi vain silloinen B-sarja oli ammattimainen ja oikein juuri ja juuri pitkin hampain lausuttuna silloiset C-sarjan kärkimaat pystyivät johonkin tasoltaan ja jos mentäisiin aikaisemmille vuosikymmenille kuten vaikkapa 1980-luvulle tai aivan 1990-luvun alulle niin silloin oikeastaan olikin vain MM-kisamaat ja 2-4 parasta B-sarjan maata korkeintaan edustamassa sitä korkeamman tason jääkiekkoa.

Ja aivan oma lukunsa joissakin maissa olivat tietenkin kyseisen maan omat huikeat pelaajasukupolvet ja heidän saavutuksensa jotka näkökulmasta riippuen olivat kuuluvia jääkiekkoon tai vastaavasti imartelivat niiden oikeaa suorituskykytasoa.

Italian Sinisen Koneen sukupolvi pelaajistoltaan ja Ijs-Oranje Hollannista olivat esimerkiksi tällaisia joista toinen olisi ilman muuta kuulunut A-tasolle aikana jolloin mentiin aivan liikaa isojen maiden ehdoilla 8 maan kisoissa ja jolloin hädin tuskin oltiin valmiita laajentamaan edes 10 maan kisoihin ja puhumattakaan sitten laajetumisesta 12 maan kisoihin.

Ijs-Oranjen taso vuorostaan aikanaan 1980-luvun puolivälistä aina Hollannille murheelliseen Lillehammerin 1994 Olympiakarsintaongelmaan asti imarteli toisinaan liikaa reaalitasoa mihin Hollanti olisi kyennyt oikeastikin vastaamaan jääkiekossa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
24 maata olisi ihan looginen askel. Pääsisi Suomikin joskus... eiku

Mulla on ehdotus. Laitetaan 32 maata ja miten? Yhdistetään nää ja sählyn MM-veivaukset, eli puoliaika (45 min.) hokia ja toka sähläystä.
Finaalissa voisi siis pelata vaikka lätkä-Ruotti ja sähly-Ruotti. Ja näin?
 
Trump vihjasi, että Ruotsissa olisi tapahtunut terrori-isku. - yle Uutiset

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
24-32 maata on aivan liikaa.

Vaikka huumorimielessä ehdotus lienee lausuttu.

Kerran tosin kotiseutuni lehdessä vuonna 2006 oli juttua MM-kisojen huumorillisesta laajentamisesta juurikin tuohon 32 maan turnaukseen Jalkapallon MM-kilpailujen tapaan. Tämä huumoriuutinen julkaistiin kyseisessä lehdessä Israel-Saksa-ottelun jälkitunnelmissa Saksan voitettua Israelin luvuin 11-2...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja siitä muuten on tullut kuluneeksi tänä päivänä 10 vuotta ja kaksi vuorokautta kun kyseinen Israel-Saksa-ottelu pelattiin 24.4.2006.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
On se nyt kuinka SM-liigaa halutaan väen vängällä pienemmäksi ja MM-tasolla siellä vaan halutaan lisää ja lisää joukkueita pääsarjaan.

Olen jo jossain maininnut muuallakin että divisioonakisat mielenkiintoisemmiksi ja suuremmiksi joukkuemäärältään. Niihin kisoihin lyhyet pudotuspelit, missä ratkaistaan nousijat ja laskijat. Parhaimmillaan aikataulutettuina kisat keväällä, divisioonanousija pääsisi suoraan jatkamaan A-sarjaan voittaessaan divisioonakisat. (Tai finaalipari kun A-sarjaan nousee pari)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kylläpä on kertakaikkiaan ratkiriemukkaita hakamussutteluja tuossa ylempänä. Ihan vedet tulee silmistä...

Olen Tsekki77:n kanssa samoilla linjoilla. 16 joukkueen MM-kisoilla on selkeästi ollut positiivinen vaikutus globaalin jääkiekkoilun tason nousuun. Itsekin olen erityisen kiinnostunut juuri tästä. Kuulun niihin, joita ei voisi nykyinen EHT vähempää kiinnostaa. On käsittämätöntä miksi ihmiset jaksavat noita samaa kolmea vastustajaa katella. Itse en ole katsellut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sitten Kärppien liiganousun aikojen, kun oli hienoa nähdä joku Kärppäpelaaja maajoukkueessa. Jos ajatellaan 16v taaksepäin niin nämä 4 maata olivat ihan omassa kastissaan, mutta sittemmin Slovakia ja Sveitsi ovat jo aika päiviä sitten nousseet tasolle, jossa heidän pitäisi olla samalla viivalla nykyisten 4 EHT maan kanssa. Nyt Norja, Saksa, Tanska ja VV tekevät hidasta, mutta varmaa nousua koko ajan taustalla.

Mutta jos takaisin MM-kisoihin. Ensin pitäisi lisätä divarin tasoa/mielenkiintoa. Nykyinen 6 joukkueen sarja on mielestäni aivan liian tynkä. Sielläkin on kuitenkin mukana jo varsin kovia maita välillä, että ihan hyvin voisi lisätä niille joukkueille kansainvälisten pelien määrää. Eikä se haittaisi mitään jos 1 divisioona menisi osittain päällekkäin varsinaisten MM-kisojen kanssa. Saisivat siinä varmasti lisänäkyvyyttä, kun niitä kisoja pitäisi sivuta MM-kisojen yhteydessä. Lisäksi näillä mailla on pelaajia, joiden kausi saattaa venyä divarikisojen kanssa päällekäin. Ei mielestäni millään muotoa järkevää toimintaa.

Eli ensin laajentaa (1A)divari 12 joukkueeseen ja kohottaa niiden profiilia ja peluuttaa ne kisat osin MM-kisojen kanssa päällekkäin. Sitten ehkä muutaman vuoden päästä tehdä laajennus MM-kisoihin 18 tai 20 joukkueeseen, kunhan huomataan selvää tason nousua.
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Kovempien maiden määrä lisääntyisi jos olisi samat edustussäännöt kuin jalkapallossa. Siellä riittää jos vaikka yksi isovanhemmista on kotoisin tuosta maasta. Jääkiekossa tuo sääntö että pitää pelata 4 vuotta siellä maassa rajoittaa paljon. Sitten toisaalta mahdollistaa pelaamisen näille Dinamo Minskin pohjoisamerikkalaisille millä ei ole mitään siteitä maahan. Olikos se niin että jalkapallossa Bosnian mm-miehistöstä 16 ei ollut koskaan pelannut Bosniassa eli olivat pääasiassa Saksassa kasvaneita pakolaisten jälkeläisiä. Afrikan maajoukkueet ovat täynnä Ranskassa kasvaneita. Saattaisi Afrikan maatkin nousta jääkiekossa huimasti samoilla edustussäännöillä. 20 maan kisat sopisivat jos kisat pelattaisiin neljän vuoden välein. Tuohon voitaisiin ottaa myös maanosakiintiöt. Eikä mitään jatkolohkoja vaan malli suoraan rugbyn mm-kisoista eli viiden joukkueen lohkot ja tämän jälkeen pudotuspelit.
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Ehdotukseni olisi että mm-kisat pois kokonaan ja neljän vuoden välein 20 joukkueen world cup. Joka vuosi olisi joku turnaus: World cup, olympialaiset, 16 joukkueen em-kisat sekä aluemestaruuskisat. Alemmat kisat toimisivat karsintoina ylempiin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Saattaisi Afrikan maatkin nousta jääkiekossa huimasti samoilla edustussäännöillä.
En oo tästä ihan varma, mutta muistaisin jostain lukeneeni, että jos jokin maa haluaa maajoukkueen näihin kilpasarjoihin lähettää, on heillä oltava kansallinen liiga, jota pelataan kotimaassa. Somaliahan sai jääpalloon kasattua maajoukkueen Ruotsissa asuvista somaleista ja tuolloin joku toimittaja muistaakseni kyseli, että miksi ei jääkiekkoonkin? Vastaus oli muistaakseni se, että nykysäännöillä Somaliassa pitäisi olla kansallinen sarja, jotta voidaan hyväksyä maajoukkue pelaamaan. Tämäkin on sellainen sääntö, jota voitaisiin ehkä harkita uudestaan tai edes muokkaamaan sääntöä paremmin 2000-luvulle sopivaksi.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Näen, että nouseville joukkueille nykyinen 16 maan ja kahden lohkon MM-kisat on parhaat. Alkulohkon pelejä pääsee pelaamaan ihan tarpeeksi että kokemusta tulee. Jos hassutella halutaan niin voisin antaa Kanadalle mahdollisuuden lähettää kaksi joukkuetta kisoihin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos hassutella halutaan niin voisin antaa Kanadalle mahdollisuuden lähettää kaksi joukkuetta kisoihin.
Quebecin joukkue voisi olla huikea lisä kansainväliselle kiekolle, mutta ei taida quebeciläiset huippupelaajat olla tällä haavaa innoissaan omasta joukkueesta.
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Myös EHT:n voisi muuttaa 8 joukkueen maailmanliigaksi joka pelattaisiin kahdessa lohkossa. Pudotuspelit sitten lopuksi. Tämän alla toimisi 8 joukkueen Euroopan liiga ja 4 joukkueen Aasian liiga. Näin tulisi maille kovia pelejä joka vuosi ja koko kauden ajan.
 

zunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Myös EHT:n voisi muuttaa 8 joukkueen maailmanliigaksi joka pelattaisiin kahdessa lohkossa. Pudotuspelit sitten lopuksi. Tämän alla toimisi 8 joukkueen Euroopan liiga ja 4 joukkueen Aasian liiga. Näin tulisi maille kovia pelejä joka vuosi ja koko kauden ajan.
Tai miten olisi "World Tour" jossa pelaisi kahdeksan joukkuetta per sarjataso? Mutta Yhdysvaltoja ja Kanadaa tuskin höntsä joukkueilla pelattava sarja kiinnostaisi.

Jos EHT muutettaisiin EM-sarjaksi jossa olisi alempia sarjatasoja niin melko varmasti Kazakstan ja Japanikin haluaisivat mukaan, jolloin olisi melko typerää kutsua sarjaa Eurooppalaiseksi.
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Kyllähän nuo p-amerikkalaiset pelaavat kauden mittaan erilaisissa höntsäturnauksissa muutenkin. Ainakin Spengler cupissa ja Saksan turnauksessa ovat pelanneet.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mutta jos takaisin MM-kisoihin. Ensin pitäisi lisätä divarin tasoa/mielenkiintoa. Nykyinen 6 joukkueen sarja on mielestäni aivan liian tynkä. Sielläkin on kuitenkin mukana jo varsin kovia maita välillä, että ihan hyvin voisi lisätä niille joukkueille kansainvälisten pelien määrää. Eikä se haittaisi mitään jos 1 divisioona menisi osittain päällekkäin varsinaisten MM-kisojen kanssa. Saisivat siinä varmasti lisänäkyvyyttä, kun niitä kisoja pitäisi sivuta MM-kisojen yhteydessä. Lisäksi näillä mailla on pelaajia, joiden kausi saattaa venyä divarikisojen kanssa päällekäin. Ei mielestäni millään muotoa järkevää toimintaa.

Eli ensin laajentaa (1A)divari 12 joukkueeseen ja kohottaa niiden profiilia ja peluuttaa ne kisat osin MM-kisojen kanssa päällekkäin. Sitten ehkä muutaman vuoden päästä tehdä laajennus MM-kisoihin 18 tai 20 joukkueeseen, kunhan huomataan selvää tason nousua.
Eli haluat saman mistä juuri päästiin eroon vuonna 2012?

Itse katselin mieluummin tämän vuotisia kisoja, joissa ristiinpelattiin tasaisia otteluita ja viimeisellä kierroksella oli vielä 5 joukkueella mahdollisuus nousuun.
 
"Milloin viimeksi liigaan on joku joukkue noussut karsintojen kautta?"
- Kimmo Rannisto

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eli haluat saman mistä juuri päästiin eroon vuonna 2012?
Pakko myöntää, että en muista miten tuolloin pelattiin. Mutta kyllä minä olisin enemmän kiinnostunut 12 joukkueen divarista, jossa joukkueet jaettaisiin lohkoihin tasaisesti IIHF rankingin mukaan, kuten MM-kisoissakin on tehty. Nousu ei ratkeisi sarjassa vaan pleioffeissa. 1-4 sijoittuneet joukkeet pelaisivat normaalit pudotuspelit ja finaalipari nousisi ylöspäin. Koska tässä alkaa olla kahdella korkeimmalla tasolla jo niin paljon joukkueita niin tiputtaisin alas vain yhden, eli molempien lohkojen jumbot pelaisivat putoamisesta.

Jatkossa, jos divari ja MM-kisat sovitettaisiin aikatauluiltaan sopivasti päällekkäin siten, että MM-kisojen 2 viimeistä ja divarin 2 parasta ratkeaisivat samaan aikaan, niin nämä voisivat pelata oman karsintasarjan. Ongelma on tietysti siinä, että kisat eivät saisi olla liian kaukana toisistaan tai ainakaan aikavyöhykkeissä ei saisi olla suurta eroa. Eli suorat nousut ja suorat tippumiset poistuisivat. En ole kyllä ihan varma, onko se hyvä vai huono. Ainakin se poistaisi merkityksettömän finaalin divarista ja perseelleen menneet MM-kisat olisi vielä mahdollisuus pelastaa. En usko, että tämä liikaa vähentäisi vaihtuvuutta, koska tasoerot ovat pienet tuolla n.13-20 rankingin mailla.

joo tiedä, että nämä eivät tule toteutumaan ja tuossakin systeemissä olisi vielä hiomista.

edit. ajatusvirhe.

EHT:ta voisi todella kehittää jo pidemmälle. En ymmärrä, miksi sveitsiläinen Rene Fasel jaksaa katsella tuota nykyistä. Kyllä kai nykyiset 4 joukkuettakin jo myöntävät, että Sveitsi ja Slovakia ovat kutakuinkin samalla viivalla. Eri sarjatasoilla oleva Euro/Aasia turnee olisi varmasti paras ratkaisu, eikä 4 joukkuetta yhdellä tasolla olisi riittävä määrä vaan juurikin ehkä tuo 8. Siis jos maaotteluita on pakko pelata näin paljon kauden aikana. Itse kyllä karsisin tätä määrää ja antaisin enemmän aikaa seuraturnaukselle (CHL).
 
Viimeksi muokattu:
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Pakko myöntää, että en muista miten tuolloin pelattiin. Mutta kyllä minä olisin enemmän kiinnostunut 12 joukkueen divarista, jossa joukkueet jaettaisiin lohkoihin tasaisesti IIHF rankingin mukaan, kuten MM-kisoissakin on tehty. Nousu ei ratkeisi sarjassa vaan pleioffeissa. 1-4 sijoittuneet joukkeet pelaisivat normaalit pudotuspelit ja finaalipari nousisi ylöspäin. Koska tässä alkaa olla kahdella korkeimmalla tasolla jo niin paljon joukkueita niin tiputtaisin alas vain yhden, eli molempien lohkojen jumbot pelaisivat putoamisesta.
Eittämättä joo, mutta vasta pidemmällä aikavälillä. Tällä hetkellä tasoerot 1A:n ja 1B:n välillä ovat vielä isohkot ja kakkosdivariin ero onkin sitten jo reilumpi. IIHF:n viimeisin divariuudistus on ollut nimittäin aivan erinomainen ja varsinkin ylemmissä divareissa on nähty todella tasaisia ja jännittäviä turnauksia kuudella joukkueella. 12 joukkueen systeemillä divarikisoissa olisi jälleen väkisinkin mukana ihan kunnon heittopusseja häviämässä 10-0, vaikka 1B-tason joukkueista esimerkiksi Kroatia, Hollanti ja Liettua pysyisivät varmasti paremmin 1A-joukkueiden kyydissä, päivästä ja joukkueesta riippuen. 1A voisi tällä hetkellä toimia tasaisena sarjana esim 8-10 joukkueen kesken.

Mitä laajennettuihin MM-kisoihin tulee, niin antaapa ajan vielä kulua. 16 joukkuetta on omasta mielestäni tällä hetkellä just oikea määrä. Kunhan Slovenia, Kazakstan, Itävalta, Italia, Unkari, Puola jne. pystyvät haastamaan oikeasti isompiaan näissä kisoissa vaikkapa Norjan, Tanskan, Valko-Venäjän ja Ranskan (vaikka joka vuosi näin ei tietysti käykään) malliin, niin asiaan voidaan palata uudestaan. Ensimmäinen askel olisi esimerkiksi Slovenian säilyminen A-sarjassa, johon toivottavasti ei enää montaa vuotta mene. Suuren suurta painetta laajenemiselle ei vielä ole.
 
Goaltending is not a crime.

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Mun mielestä 20 joukkueen kisat toimisivat siinä missä 16 joukkueenkin kisat. Uskon, että sijoilla 13-20 olisi joka tapauksessa tasaisempaa ja tällä välillä joukkueiden tasoerot saattaisivat kaventua tulevien vuosien aikana.

Todellisuudessahan ne 8 parasta joukkuetta ovat melkein varmuudella tiedossa, on joukkueita sitten 16 tai 20. Yksi "turha" ottelu tulisi lisää sillä, että joka lohkossa olisi vielä yksi heikompi maa. Toki tässä tapauksessa tarvittaisiin jatkolohkot, jossa sitten pelaisi kahden lohkon kolme parasta vielä 3 ottelua lisää niitä vastaan jota ei ole vielä kohdattu. Näistä jatkolohkoista 4 parasta jatkaisi pudotuspeleihin. Alkulohkojen 2 huonointa voisivat puolestaan pelata karisintalohko(i)ssa putoamisesta divisioonaan (sijat 13-20).

Välieriin päässeille tulisi 10 ottelua, puolivälieriin edenneille 8 ottelua, sijoille 9-12 sijoittuneille 7 ottelua ja karsijoille 6-7 ottelua riippuen systeemistä.

Tämä joukkueiden lisäys voisi saada aikaan harrastajapohjan laajenemista näissä maissa, jotka pääsevät pelaamaan 2-3 ottelua turnauksessa selvästi parempi kiekkomaita vastaan. Kyseessä on marginaalilaji (vain Suomessa ja Kanadassa seuratuin), josta ei välttämättä koskaan tule tasainen edes 12-16 maan kesken. Mutta olisi hienoa, jos näistä heikommista maista nousisi enemmän ja enemmän yksilöitä, jotka edes tämän MM-näyttämön kautta pääsisivät pelaamaan Euroopan kovempiin kiekkosarjoihin ja sitä kautta aina NHL:ään saakka.

Korit menisivät sitten jotenkin tähän malliin:
1: Kanada, Usa, Venäjä, Ruotsi
2: Suomi, Tsekki, Slovakia, Sveitsi
3: Saksa, Tanska, V-Venäjä, Latvia
4: Norja, Ranska, Kazakstan, Slovenia
5. Unkari/Italia/Itävalta/Puola/Japani/Ukraina
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lähestyisin kysymystä pienten maiden kehittymisen kautta.

Kehittyisivätkö hissijoukkueet (Itävalta, Kazakstan, Slovenia, Italia, Unkari) nopeammin, jos ne pelaisivat joka vuosi MM-tasolla?
Kehittyisivätkö ykkösdivariin juuttuneet maat nopeammin, jos ne pääsisivät pelaamaan silloin tällöin MM-tasolla? Nousisiko buumi?

Toiseksi on otettava huomioon turnaussysteemi. Esim. 18 joukkueella olisi mentävä olympialaisista tuttuun kolmen lohkon systeemiin, jossa tarvitaan myös lohkojen välistä vertailua. Neljä lohkoa 20 joukkueella olisi systeeminä toimivampi.

Ehkäpä ykkösdivaria kannattaisi pitää karsintana saman vuoden MM-kisoihin. Tällöin hissijoukkueilla olisi mahdollisuus välttää välivuodet. Eli MM-kisoissa 15. ja 16. sijoittuneet maat voisivat päästä seuraavanakin vuonna MM-kisoihin ykkösdivarin kautta. Ykkösdivarista tulisi samalla tasokkaampi kahden lisäjoukkueen myötä.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ehkäpä ykkösdivaria kannattaisi pitää karsintana saman vuoden MM-kisoihin. Tällöin hissijoukkueilla olisi mahdollisuus välttää välivuodet.
Jos nykyinen divari otettaisiin mukaan mm-kisoihin, ikäänkuin ensimmäisen viikon karsintaturnaukseksi, niin kisathan voisi laajentua 22 joukkueen kilpailuksi ja kolme viikkkoa kestäväksi tapahtumaksi.

10 parasta (iihf:n rankingin mukaan) pääsisi suoraan toiselle viikolle ja joukkueet sijoilta 11-22 pelaisivat kahdessa kuuden joukkueen alku/karsintalohkossa, joista molemmista kolme parasta pääsisi jatkamaan. Tällöin tämän vuotiset alkulohkot olisivat voineet näyttää seuraavilta. Joukkueet sijoitettu lohkoihin iihf:n rankingin mukaan, kuitenkin siten, että ensin sijoitettiin tänä vuonna mm-kisoihin päässeet joukkueet ja vasta sitten divarissa olleet joukkueet.

Alkulohko A
Ranska
Tanska
Kazakstan
--------------
Itävalta
Italia
Etelä-Korea

Alkulohko B
Norja
Saksa
Unkari
-------------
Slovenia
Japani
Puola

Kustakin lohkosta sitten jatketaan nykyisen mallisiin, kahteen kahdeksan joukkueen lohkoihin, jotka tässä tapauksessa nimetään lohkoiksi C ja D

Lohko C
Venäjä
Ruotsi
Tshekki
Sveitsi
Latvia
Lohko b 1.
Lohko b 2.
Lohko b 3.

Lohko D
Kanada
Suomi
USA
Slovakia
Valko-Venäjä
Lohko a 1.
Lohko a 2.
Lohko a 3.

Alkulohkoista jatkoon päässeet voivat tällä tavalla ottaa myös alkulohkossa muita jatkoonpäässeitä vastaan pelatut pelit mukaansa, joten alkulohkoja voidaan pelata kahden "kierroksen osalta" ikäänkuin päällekäin normilohkojen kanssa, jolloin aikataulukaan ei veny liikaa. Toisin sanoen, "ensimmäiselle" viikolle tarvitaan vain kolme peliä, per karsijat, joten otteluruuhka ei ihan mahdottomaksi tulisi näille karsijoille, jatkon kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy