Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jääkiekkoliiton puheenjohtajakilpailu

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 05.08.2015 klo 14.37.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
 2. Gemondo Jäsen

  Perustan mielipiteeni pelkästään Ketolan esiintymisiin Liigalähetysten studiossa.

  Ja oma mielipiteeni on ehdoton ei Ketolalle. Ulosanti sekä ymmärrys nykyaikaisesta jääkiekosta on luokkaa välttävä. Mielestäni puheenjohtajaksi tulisi valita joku jota voisi luonnehtia mieluummin esimerkiksi edelläkävijäksi, visionääriksi ja nykyaikaiseksi kuin perinteikkääksi, legendaariseksi tai vanhanliitonmieheksi.

  Kuka sellainen sitten olisi? En tiedä, mutta ei ainakaan Kummola tai Ketola.
   
 3. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ketolan TV-kommentoinnin perusteella hän olisi heikko puheenjohtaja. joka kaiken kukkaraksi ei ymmärrä jääkiekosta käytännössä mitään. Mielessä on käynyt sellainen skenaario, että Juhani Tammisen tavoitteena on ratsastaa Vellun avulla takaisin Suomi-kiekon ytimeen. Jos Ketolan ymmärrys nykykiekosta on oikeasti niin heikko, kun pelätään, hän saattaa olla erittäin helposti esim. Tamin ohjailtavissa. Jotain Tamminen kuitenkin yrittää mutta mitä?
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Saku Koivua huhuiltiin jossain vaiheessa ehdokkaaksi, mutta liekö sitten mies kiinnostunut kyseisestä tehtävästä. Minun mielestäni Koivu olisi oiva mies puheenjohtajan tehtäviin.
   
 5. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ainakaan Vesa Rantasen ja Ilta-Sanomien mukaan Saku Koivu ei ole kiinnostunut tehtävästä.
   
 6. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Itse olen kuullut tämän huhun myös, ja että Kummola olisi jo lämmitellyt tätä puheenjohtajan virkaa Koivulle pidempäänkin. Saku Koivu on selkeästi paras vaihtoehto tähän pestiin, Koivu on suosittu niin toimiston, fanien kuin pelaajien keskuudessa. Saku Koivu käsittääkseni jo muutti Suomeen, joten siinä mielessä mikään mahdottomuus tämä puheenjohtajan paikka ei olisi. Toivotaan, että Saku ottaa tämän salkun vastaan, parempaa vaihtoehtoa saa kuitenkin etsiä todella kovaa, jos sellaisen haluaa jostain löytää.
   
 7. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ei, ei ja vielä kerran ei. Nyt puhutaan suomalaisen kiekkoilun kehittymisen kannalta keskeisimmästä pestistä. Etenkin, kun pitkä aikakausi tulee Kummolan myötä päätökseen, ollaan Jääkiekkoliiton ja koko lajin kehittymisen kannalta kriittisessä vaiheessa. Nyt on päätettävä, että mihin suuntaan niin Liittoa kuin lajia halutaan kehittää Suomessa ja mitkä ovat ne uudet painopisteet, joihin halutaan panostaa. Ei tällaiseen pestiin voida valita henkilöä sen perusteella, että hän on hyvin suosittu, tehnyt hienon pelaajauran jne. Ei tässä valita vain keulakuvaa Liitolle ja lajille vaan ennen kaikkea sen yhtä keskeisintä johtohenkilöä, jolla on oikeasti valtaa.

  Näin ollen Koivulta tarvitaan ehdottomasti näyttöjä osaamisesta johtaa tällaista organisaatiota, kehittää sen toimintaa tai edes näkemyksiä toiminnan kehittämiseksi. En teilaa suorilta käsin Koivua vaan vain tätä tyyliä, jolla puheenjohtajaa ollaan valitsemassa. Tarvitaan aitoa keskustelua ja erilaisia näkemyksiä siitä mihin suuntaan Liittoa ja lajia pitäisi kehittää. Ei tässä voida valintaa vain sen perusteella, että kuka voisi olla halukas tehtävään.

  Koivunkin kohdalla kaipaan ehdottomasti tietoa siitä, mitkä ovat hänen näkemyksensä Liiton ja lajin kehittämiseksi, miten hän aikoisi johtaa organisaatiota jne. En ole nähnyt Koivulta vielä mitään kunnon kannanottoja näiden asioiden suhteen. Jengi näyttää ajavan Koivua ihan innoissaan puheenjohtajaksi vaikka eivät tiedä yhtään, mitä ovat kannattamassa ja mitä ovat saamassa. Sama juttu taitaa päteä aikalailla kaikkiin ehdokkaisiin. No Mika Anttosen kohdalla sentään olemme jollain tapaa tietoisia mitä juttuja hän puheenjohtajna painottaisi (mm. demokratian parempaa kunnioittamista).
   
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Olet saanut täysin väärän kuvan Vellusta. Olen tutustunut Velluun hänen aktiivi aikoinaan. En voi sanoa olevani hänen lähipiiriään, mutta ystävä kuitenkin.

  Heikosta puheenjohtajasta puhuminen Vellun kohdalla kertoo aikamoisesta tietämättömyydestä. Jääkiekon puolella Ketola oli aina johtaja, josta kertoo kapteenin rooli niin Ässissä kuin maajoukkueessa. Siviilityössään hän oli pidetty ja hyvä johtaja, ura olisi voinut viedä pitkällekin. Vellu on aina ollut vahva johtaja.

  Kuinka vaikea laji jääkiekko loppuen lopuksi on? Vellu ei ehkä osaa puhua viivelähdöistä tai PAPP:sta, mutta kyllä hän nykykiekostakin on kartalla. Ongelmana on ehkä ns. huippupelaajan syndrooma eli hän olettaa kaikkien pelaajien olevan hänen kaltaisiaan intohimoisia harjoittelijoita ja urheilijoita.

  Ja Tamminen ei ohjaa Vellua mihinkään, saa ehkä kantaa hänen varustekassinsa koppiin. Vellu kunnioittaa Tamia hänen uransa takia, mutta näkee myös hänen koohotuksensa läpi.

  Vellu tuskin lähtee ehdolle.
   
 9. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Siis toki Koivun valinta pitää perustua kentän tukeen. Tusin tässä kukaan on ajamassa Koivua diktaattorimaisesti puheenjohtajan paikalle. Täytyy muistaa, että Saku Koivu on kuitenkin toiminut kahdeksan vuotta maailman suurimman ja vaikutusvaltaisimman urheilun kattojärjestöstön, eli KOK:n, urheilijaliiton edustajana. Näkisin kuitenkin Koivun pystyvän todelliseen vuorovaikutukseen kentän kanssa, mikä olisi mielestäni äärimmäisen tärkeää tulevalle puheenjohtajalle. Ja Saku Koivun lausunnoista päätellen, hän myös ymmärtää pelistä enemmän kuin moni muu jääkiekkoilija. Koivuhan on maininnut myös valmentamisen kiinnostavan, mikä ei myöskään olisi huono asia.

  Mielestäni on päivän selvää, että tällainen henkilö, kuin Saku Koivu, olisi saatava mahdollisimman pian työskentelemään suomalaisen jääkiekon hyväksi. Se, että onko se pesti sitten PJ:n paikka vai joku valmentajan paikka, onkin aivan eri kysymys.

  Mutta siis kuten totesin, muistaaksen muutama vuosi takaperin silloisessa Veikkaajassa, oli Kummolan haastattelu, jossa Kummola totesi, että hänen todennäköisin seuraaja on Saku Koivu. Mikäli näin on, ja mikäli Kummola asettuu Koivun taakse, tuo se Koivulle jonkinlaisen edun PJ:n valintaa tehtäessä. Riittääkö se etu, ja kuka on vastaehdokkaana, tai miten ylipäätään valinta tehdään, onkin jälleen eri kysymyksiä.

  Lainaus:
  Onko joku antanut kannanottoja näihin asioihin?
   
 10. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Jokainen raivatkoot tiensä osaamisensa ja kykyjensä perusteella sille paikalle, joissa niistä on hyötyä ja jolle ne riittävät. Koivuakaan ei pidä automaattisesti istuttaa mahdollisimman koviin pesteihin eikä varsinkaan sellaisiin, johon hänen osaamisensa ei välttämättä riitä. Liiton puheenjohtajan pestiin vaaditaan erilaista osaamista ja näkemystä kuin pelaajana tai valmentajana toimimisessa. Kentän tuenkin pitäisi perustua siihen, että se kannattaa Koivun ajamia näkemyksiä, ei siihen, että Koivu on tehnyt niin hienon pelaaja-uran ja on niin hyvä tyyppi. Siihen päälle pitäisi olla näyttöjä osaamisesta ja johtamisesta. No onneksi tuolla on taustalla sentään tuo KOK:n urheilijakomission edustus. Se on ihan hyvä meriitti toimimisesta sellaisessa ympäristössä, jossa puheenjohtajakin joutuisi toimimaan.

  Lainaus:
  Näin ei pidä missään nimessä menetellä. Kummola ei saa valita seuraajaansa. PItää käydä aidot vaalit, joita edeltää laaja ja avoin keskustelu.

  Lainaus:
  Kuten totesin, Mika Anttonen kertoi näkemyksiään Liiton ja lajin kehittämisestä edellisten pj-vaalien alla.
   
 11. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Olemme mitä ilmeisimmin täysin samaa mieltä. Tulee käydä rehelliset vaalit, ja vaalien voittajasta tulee seuraava puheenjohtaja. Mielenkiintoista nähdä ketkä ovat ehdolla, näillä tiedoilla (eli todella ohuilla tiedoilla, kun edes kaikki ehdokkaat eivät ole selvillä) liputan Saku Koivun puolesta. Hänen kompetenssinsa riittää puheenjohtajan pallille, näin uskon.

  Anttonen puhui viimeksi ihan fiksuja, mutta jäi kuitenkin täysin Kummolan jalkoihin esim. tv-väittelyssä. Toki, voisi kuvitella myös Kummolan olevan hyvin vaikea vastus, sillä kokemuksella mitä hänellä on.
   
 12. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Liikemies Marko Sjöblom ilmoittautui sitten puheenjohtajakisaan. Tunnetaan varmaan parhaiten episodista jossa oli ostamassa Ilvestä. Ottanut sen jälkeenkin aktiivisesti osaa kiekkokeskusteluun mm. Jatkoajan kolumnistina.
   
 13. Derrick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Pekka Soini, Marko Sjöblom, kukahan sieltä tulee seuraavaksi ...

  Mutta mutta Kummolan seuraajan valitsee liittoneuvosto.. tai siis suomeksi sanottuna Kalervo Kummola. Itse en tiedä vielä kenet Kale meinaa tuohon hommaan oikein valita.

  Kun tuo jääkiekkoliitto on profiloitunut ylimieliseksi ja menneisyyteen jämähtäneeksi... siis Kummolan toimesta niin Kale hakee siihen ehdokkaan joka on kuten hän itse. Ongelma vaan on siinä että samanlaisia dinosauruksia ei ole enää jääkiekon parissa touhuamassa kovin montaa, useimmat sellaiset viihtyvät paremmin puttiviheriöillä tai jossakin muualla.

  Voi sitten olla että seuraava puhis on sellainen ylimenokauden ratkaisu jonka jälkeen katsotaan pestiin joku vähän osaavampi tyyppi.
   
 14. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Eli tuleva puheenjohtaja on Sinuhe Wallinheimo. Sama puoluekirja kuin Kalella ja profiloitunut nuolem...puolustamaan Kummolaa. Tekaisi edelliseen puheenjohtajavaaliin pelaajayhdistyksen nimissä Kalea tukevan kannanotonkin ja oli muutoinkin asiassa aktiivinen.
   
 15. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Olisi jännä nähdä, kenen taakse Kummola asettuisi, jos sekä Koivu että Wallinheimo lähtisivät kisaan mukaan. Kummola on ymmärtääkseni joskus sanonutkin, että haluaisi Sakun Jääkiekkoliiton nokkamieheksi, toisaalta Wallinheimo on ollut Kalen uskollinen kätyri. Sehän nyt on sanomattakin selvää, että Rautakanslerin mielipide tässä asiassa on erittäin tärkeä ja painokas.
   
 16. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Olen yllättynyt jossei Kummolan uskollista lakeijaa Sinuhea valita liiton johtoon. Sama korruptoitunut pysähtyneisyys tulee jatkumaan ja liiton rahat jaetaan kristillisesti tasan Kalelle ja Kalen kavereille.
   
 17. Lainaus:
  Odotan kyllä vesi kielellä sitä kun itsensä naurunalaiseksi liponut Wallinheimo jäisi seisomaan muna kädessä. Kaikki se perseennuolenta ihan turhan takia. Olisi ees tehnyt niin ettei kylän kissatkin olisi nauraneet mutta kai se aika poika vielä on.
   
 18. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Ei missään nimessä ketään nuorta Kummolan "omaa poikaa", joka jatkaa samaa linjaa seuraavat 30 vuotta. Pelkästään siksi, että muutos virkistää ilmapiiriä.
   
 19. everon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, KHL Jokerit
 20. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
 21. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Minä kannatan Harri Nummelaa, joka tulee yritysmaailmasta ja ei millään lailla kuulu Kummolan klaaniin. Nummelan kannatus on kuulemani mukaan korkealla liigajoukkueiden keskuudessa, tämä toki ei riitä valintaan pelkästään.
   
 22. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ihmeen paljon on Wallinheimo tässä ketjussa saanut kuraa (kyllä, sanon tämän vain ja ainoastaan siksi että olen JYPin kannattaja). En sano, että olisi välttämättä paras vaihtoehto, mutta aika kovia ja ennen kaikkea varsin outoja syytöksiä. Suurin Kummolan "perseennuoleminen" kun oli tuo Kalen tukeminen vaaleissa Anttosta vastaan. Anttonenhan taisi itse laukoa ennen vaaleja aika kummallisia kommentteja, kuten ettei aio olla virassa kuin yhden vajaan kauden ja sen jälkeen jatkaa muihin hommiin. Eikä se nyt ihan uskomattomalta valheelta kuulosta, kun Wallinheimo perusteli tukemista hyvin pitkälti pelaajien mielipiteiden perusteella.

  Lisäksi olen aika vahvasti sitä mieltä, että mikäli Kummola todella haluaa vaikuttaa uuteen puheenjohtajaan, niin hän tekee sen joka tapauksessa, oli tuleva mies sitten kuka tahansa.
   
 23. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  No olihan tuo pelaajien mielipiteiden selvittämisprosessi aika kyseenalainen. Sähköpostiviesti jossa "Me aiomme tukea Kummolaa", ilmoita X päivään mennessä jos olet eri mieltä.

  Minä haluaisin myös koko kansan Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi vaihteeksi henkilön joka on puoluepoliittisesti sitoutumaton.
   
 24. Lainaus:
  "Hyvin pitkälti mielipiteiden pelaajien mielipiteiden perusteella" on mun ymmärryksen mukaan yhtä kuin joukkueiden kapteeneille lähetetty sähköposti jossa suomennettuna luki jos ette vastaa kaikki teidän joukkueesta tukee Kummolaa.

  Ja ei ei, ei toki ole nuollut Kummolan persettä joka käänteessä. Päättömiä syytöksiä suorastaan.
   
 25. Kharlie Jäsen

  Ilpo Myllyniemi liiton johtoon!