Jääkiekkolehden Kultanumero

  • 14 868
  • 161

Kultanumeron kansikuvapoika?

  • Jan Caloun (Blues)

    Ääniä: 8 3,0%
  • Juha Ylönen (Blues)

    Ääniä: 39 14,5%
  • Timo Pärssinen (HIFK)

    Ääniä: 35 13,0%
  • Marek Zidlicky (HIFK)

    Ääniä: 12 4,5%
  • Antti Miettinen (HPK)

    Ääniä: 14 5,2%
  • Vladimir Vujtek (HPK)

    Ääniä: 26 9,7%
  • Vesa Viitakoski (Ilves)

    Ääniä: 3 1,1%
  • Raimo Helminen (Ilves)

    Ääniä: 14 5,2%
  • Kari Lehtonen (Jokerit)

    Ääniä: 33 12,3%
  • Ville Peltonen (Jokerit)

    Ääniä: 7 2,6%
  • Tomas Chlubna (JYP)

    Ääniä: 11 4,1%
  • Petr Ton (Kärpät)

    Ääniä: 7 2,6%
  • Petr Tenkrat (Kärpät)

    Ääniä: 13 4,8%
  • Vladimir Machulda (Saipa)

    Ääniä: 7 2,6%
  • Janne Ojanen (Tappara)

    Ääniä: 9 3,3%
  • Jussi Tarvainen (Tappara)

    Ääniä: 2 0,7%
  • Mika Alatalo (TPS)

    Ääniä: 5 1,9%
  • Muu, mikä?

    Ääniä: 24 8,9%

  • Äänestäjiä
    269

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
"Tosin jos Ilveksessä pelaisi joku 18-vuotias huippumolari, niin se olisi jo aiemmin raahattu johonkin rahaseuraan"

Siis todellako uskot, että Ilves menettää "rahaseuroihin" 16-17-vuotiaita lupauksiaan?

No enpä tätä kyllä jaksa millään uskoa. Ilves on aina pystynyt pitämään huippulupauksensa itsellään vuosia eikä niitä nyt todellakaan ainakaan ennen täysi-ikäisyyden rajaa ole "rahaseuroihin" menetetty. Ja eipä muuallakaan. Milloin joku rahaseura on jostain toisesta SM-liigajoukkueesta kaapannut huippulupauksen ennen tämän 18-vuotissyntymäpäiviään? En muista.



Kyllä Ilveksellä on mahdollisuus maksaa ihan kilpailukykyistä palkkaa pelaajille, vaikka se sitten kapeampana materiaalina rikkaampiin seuroihin kostautuisi ja lisäksi, viime vuosienkin aikana todistetusti, tarjota korkealle nostava ponnahduslauta taalajäille. Ei SM-liigassa tällä hetkellä ole pelaajaa, johon Ilveksellä ei budjettia tehdessä olisi varaa, kalliit satsaukset vain näkyvät muiden pelaajien palkoissa.

Näin ainoa syy jättää Ilves on tyytymättömyys valmennusmetodeihin tai halu hakea uusia haasteita.



Muutenkaan Ilves ei muihin suomalaisjoukkueisiin haluamiaan pelaajia liiemmin menetä.

Tukio, Järventie ja Saarinen taitavat viimeisen viiden vuoden ajalta olla ainoat ja näistäkin jokainen pelasi Ilveksessä ainakin kolme täyttä kautta ennen siirtoa ja jokainen oli siirtyessään hyvän matkaa täysi-ikäinen. Lisäksi näistä Tukio ja Järventie olivat saaneet NHL-seuraltaan ukaasin, että nyt menet poika katselemaan muita maisemia, että nähdään toimiiko pelaaminen äidin helmoista poissa ja Saarinen puolestaan oli tahkonnut Ilveksessä jo kuusi kautta ennen siirtoaan.

Tietenkin NHL on toinen juttu, jos sitä tarkoitit rahaseuralla.



Ja eiköhän SM-liigan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valitusta, jos hän olisi 18-vuotias ja kuumimpia NHL-lupauksia, kohua riittäisi kohtalaisesti, vaikka hän jonkun muun liigajoukkueen maalia vartioisikin.




Itse en kuitenkaan missään tapauksessa pidä Jokereiden viime kauden kakkosmaalivahtia SM-liigan parhaana pelaajana. Ennen kuin hän antaa muitakin näyttöjä, kuin kieltämättä hyvin onnistuneet pudotuspelit (joiden parhaaksi pelaajaksi olisin kuitenkin arvostanut samasta joukkueesta toisen miehen)
 
Viimeksi muokattu:

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Mane

No enpä tätä kyllä jaksa millään uskoa. Ilves on aina pystynyt pitämään huippulupauksensa itsellään vuosia eikä niitä nyt todellakaan ainakaan ennen täysi-ikäisyyden rajaa ole "rahaseuroihin" menetetty. Ja eipä muuallakaan. Milloin joku rahaseura on jostain toisesta SM-liigajoukkueesta kaapannut huippulupauksen ennen tämän 18-vuotissyntymäpäiviään? En muista.

O.Jokinen Kalpa -> HIFK, TRuutu HIFK -> Jokerit, A.Ahonen Jyp -> HIFK..

Nuo taisivat ainakin kaikki olla 18 tai alle siirtyessään liigajoukkueesta toiseen..
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
ääh, niinpä onkin. Kunpa olisin miettinyt pidempään.

Itsellänikin tuli nyt mieleen lisäyksenä Mikko Jokela KalPa -> HIFK, kai 4.kierroksen varauskin jonkin asteinen lupaus on ja siirron tapahtuessahan Jokelasta kohuttiin, Jokisen esimerkin ansiosta, paljonkin.

Ahonen tosin oli jo täyttänyt 18, mutta menee kieltämättä samaan piiriin.


Eipä se kuitenkaan kovin yleistä siis ole. Noistakin Tuomo Ruutu ja Ari Ahonen ovat spesiaalitapauksia eli vaihtoivat seuraa vastuun perässä. Jokinenkin osin. Ja spesiaalitapauksien ulkopuolisissa menettävä osapuoli oli tuolloinen kääpiöiden kääpiö, KalPa.





Edelleenkään en kuitenkaan pidä lainkaan todennäköisenä skenaariona, että Ilves tuosta vaan menettäisi rahaseuroihin juniori-ikäisiä lupauksiaan. Ei ole ennenkään menettänyt.

Milloin Ilveksestä on esimerkiksi HIFK:hon tai Bluesiin siirtynyt viimeksi ylipäätään kukaan pelaaja, siis ihan pelaamaan asti?

Tapparaan siirtyi viimeksi 1995 ja se kaksikko maksoi kalliin hinnan Suorasta Siirrosta (--> ura vessanpöntöstä alas), TPS:ään ennen Järventietä kuka? Karri Kivikö joskus?

Jokerit tosin on pöyhkeillyt Hartwall-Areenan perustamisesta lähtien huolestuttavasti hiukan vajaaseen joka toinen vuosi yksi äijä-tahtiin, mutta toistaiseksi hankitut Arvaja ja Saarinen jäivät Jokereissa kauas Ilves-vuosiensa tasosta.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
No niin, tänään tuli JKL ja suuri kausikatsaus. Vilaisin sitä hieman vasta..

Ensi alkuun suuren suuri ihmetys, mitä ihmettä A-J Niemi tekee SM-liigan 50:n parhaan pelaajan listalla sijalla 32?! A-J Niemeä tilalle olisi mahtunut miljoona pelaajaa ennen häntä. Jopa Ässien Jarkko Glad tai Pasi Peltonen.

A-J Niemeä pidetään varmaan sen takia parempana kuin esimerkiksi Lukon Hämäläistä ja Porkkaa, kun A-J Niemi on tahkonut Pohjois-Amerikassa kaksi vuotta kahden viime vuoden aikana todella epäonnisin seurauksin. Ainakaan A-J Niemen teot eivät päätä ole huimanneet, mutta kai tällä kaudella taas Aravirta ottaa keväällä A-J Niemen MM-kisoihin.

Ihme hommaa tuo listaus. En perusta sitä paljon mitenkään. Aivan suolesta suurinta osin. Toki sekin on vain ja ainoastaan jonkun mielipidelistaus. Teot ja saavutukset ovat sivutuote. Siltä vähän tuntuu.



Ja Manelle: Myönnän, että oli hieman väärä esimerkki itseltäni. Eli perun tuon juttuni, joka lähti vähän turhaan hakoteille. Eh.. NHL:ssä ne tarkoittamani siirrot ja Euroopasta NHL:ään ovat enemmän esimerkkini kaltaisia juttuja.
 

Vaicci#63

Jäsen
Noh noh Arnold!
Kyllä A-J on ainakin minun mielestäni parempi kuin Glad tai Peltonen.Mutta en minäkään oikein luota tuohon listaukseen.On todella vaikea veikata uusista ulkomaalaisista tähtiä kuten listalta löytyy Korhon Ilveksestä sijalta 38.Myös Marko Tuomaisen huono sijoitus ihmetyttää.Kyllähän näitä löytyy...M.Ojanen jo ties monettako kertaa listalla.
 

MissCool

Jäsen
Veikkaisinpa Kari Lehtosta.
Hitto - miten satuinkaan arvaamaan oikein. *virn*

No mutta eipä ollut yllätys kuitenkaan.
Itseasiassa, jotenkin jäi tuosta kultanumerosta vähän semmoinen mitäänsanomaton olo, eipä siinä juuri mitään uutta ollut...

Oikeastaan koko lehdestä jäi käteen kolme seikkaa. Ensinnäkin Tero Leinosta tosiaan oli sanottu kutsuttavan "Hippoksen Hasekiksi" - tämähän nimi ei siis suinkaan Tero Leinosen kutsumanimi ole.

Lisäksi hyvin monessa kuvassa oli nähtävissä jonkun Jypin pelaajan hiha tai silmäkulma - ja kolmanneksi, JYP ei ollut YHDESSÄKÄÄN runkosarjaveikkauksessa viimeinen. Toivotaan nyt sitten, ettei tästä tule mitään paineita.;)
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Itse bongasin seuraavat 3 asiaa lehdestä...

Taitavin mailankäsittelijä: HPK - Janne Laakkonen, Lukko - Janne Niskala, TPS - Mikko Koivu

Melko nuoria mailataitureita, sano. Taitaa kertoa siitä että viime kauden päätteeksi liigasta poistui melkoisesti taitoa, mutta eritoten siitä ettei taitokiekko ole vieläkään katoamassa. Hyvä niin!

Lisäksi veikkaan, että Tuukka Mäntylä on ensi vuoden numerossa noin 30-40 sijaa korkeammalla - mikäli siis vielä liigassa pelaa.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Enpä viitsinyt avata uutta ketjua, mutta kyseisen lehden pitäisi taas tässä lähiaikoina ilmestyä. Vai onko peräti jo ilmestynyt? Osaako kukaan sanoa tarkkaa päivämäärää?

Anyway, kannessa meikäläisen veikkauksella HPK #19. Liigan ylivoimaisesti valovoimaisin pelaaja.

Saa muuten nähdä, minkälaisia veijareita nämä asiantuntijat ovat tänä vuonna 50 parhaan pelaajan sakkiin laittaneet. Ovatpahan suurimmat median suosikit Peltonen&Lehtonen häipyneet muille maille. hymiötä tähän
 

Soketti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Red Wings, Charlton Athletic
Kultanumero...

...ilmestyy 9.9. (tiistai) ja kansikuvapojuksi
veikkaan HPK:n kapteenia.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kansikuvassa on...

...Mikko Koivu.

Näin veikkaan.
 

Aviator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän ihme SaiPa
Kyllä se taitaa Sakun pikkuveli olla.
Näin veikkaan minäkin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Minä arvioisin että kannessa on Vladimir Vujtek.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös kannessa ole se, jonka Jääkiekkolehden arvovaltainen raati on arvioinut liigan valovoimaisimmaksi tähdeksi? Jos näin on, niin kyseessä voisi olla joku näistä:

1. Vladimir Vujtek
2. Jan Caloun
3. Marko Tuulola

Tai musta hevonen, Marko Jantunen. Tähän hymiö.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Sistis

Tai musta hevonen, Marko Jantunen. Tähän hymiö.


Mutta missä on Jere K.?

Pistän veikkaukseni ei vain mustaksi hevoseksi, vaan myös mustaksi lampaaksi, Karalahden Jermun.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Re: Kultanumero...

Viestin lähetti Soketti
...ilmestyy 9.9. (tiistai) ja kansikuvapojuksi
veikkaan HPK:n kapteenia.

Mitäh? Mää oon ollu siinä uskossa että se tulis huomenna 5.9? Vai ilmestyykö se maalaiskunnissa myöhemmin kuin täällä maailman keskipisteessä Kehä 3:n sisäpuolella? (miljoonittain hymiöitä)

Itse veikkaan, että kannessa on joko Caloun tai Vujtek. Vujtek todennäköisempi.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen selasin viime numeroa jossa ilmoitettiin että tämä numero ilmestyisi tänään tai huomenna, prhna jos ei ilmesty. Kultapoju tulee olemaan Jere Karalahti, Vladimir Vujtek tai Glen Metropolit.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Vaihtoehdot vähissä.... ykkösenä on varmaan Marko Jantunen, Glen Metropolit, Sami Helenius tai ehkä jopa Jere Karalahti (kovat näytöt NHL:ssä kato ). Markus Helasesta puolestaan povataan uutta Kari Lehtosta ja näin ollen hänet on sijoitettu yhdeksänneksi. Scott Langkow on laitettu sijalle 18, punainen paita, jossa on patalogo laskee sijoitusta huomattavasti. Enkä missään tapauksessa väitä, että Jääkiekkolehti olisi Jokeripainotteinen. Pois se minusta.

Mutta ihan vakavasti ottaen ja kotiinpäin vetäen uskoisin, että kannesta löytyy joko Vujtekin, Langkowin tai jos jotain yllätystä haetaan, niin Kucharcikin kuva.

Ooh, kaikilla Ässätausta....

Ja olen todella pahasti pettynyt jos Scott Langkow ei mahdu TOP5:een!
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Löytyy kaksikosta:

Mikko Koivu tai Jere Karalahti
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti lintu
Eilen selasin viime numeroa jossa ilmoitettiin että tämä numero ilmestyisi tänään tai huomenna, prhna jos ei ilmesty. Kultapoju tulee olemaan Jere Karalahti, Vladimir Vujtek tai Glen Metropolit.

Kustantajan sivuilta löytyy tieto, että 5.9. pitää paikkansa. Kaipa siihen on uskottava.

http://www.lehtiapaja.fi/egmont/jaakiekkolehti.htm

Edit: Siellähän onkin lisäyksenä, että siirretty 9.9. ilmestyväksi.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Top3 veikkaukseni

Sami Helenius
Vladimir Vujtek
Marko Jantunen
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Viestin lähetti Aksu
Edit: Siellähän onkin lisäyksenä, että siirretty 9.9. ilmestyväksi.

Hitto! Juuri kerkesin muistaa, että huomennahan tulee legendaarínen kultanumero.
No ei siinä mitään, ei tuohon tiistaihinkaan nyt kauheasti aikaa ole. Ja kannesta löytyy HPK:n pelaaja. Vaihtoehdot ovat Virta, Vujtek ja Tuulola.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mikäli Jääkiekkolehden toimitus on ajan tasalla ja katsoo tulevaan kauteen avoimin silmin ja mielin, ainoa oikea valinta kansikuvapojaksi olisi Aki Heino.

Todennäköisempää on kuitenkin että eivät katso, ja niinpä kannessa komeilee Vladimir Vujtek. Ihan hyvä pelaaja hänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös