Itärajan sulkeminen Ukrainan sodan myötä

  • 382 285
  • 4 036

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Mikä perkele siinä on, että pakko käyttää argumenttina sitä mitä Kreml ehkä haluaa tai ei halua. Suomen tulee ajatella sitä, mikä on Suomelle parasta, ei sitä mitä kukakin keksii väittää Putinin haluavan.

Suomelle parasta on ja Suomen tahto on, että Venäjän vastaisen rajan yli ei tule Venäjän masinoimia ihmisiä laittomasti maahan. Tällöin toimenpiteet pitää tehdä sen mukaan. Raja kiinni.

Kyllä se katsos virtaa meidän verissämme. Eli se, että ajattelemme mitähän ne siellä Venäjällä tästä oikein ajattelee. EU:n myötä enenevissä määrin myös, että mitähän ne siellä muissa EU-maissa meistä oikein ajattelee. Ikivanha ”mitä norsu minusta ajattelee” -vitsi kyllä kestää läpi ajan.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Venäjän kanssa asioidessa pitää yrittää nähdä kauas ajassa eteenpäin ja miettiä mitä he milläkin liikkeellä ajavat takaa perimmäisenä tavoitteena. Perinteisesti länsimaiden ongelma on ollut lyhytnäköisyys kun taas Venäjä näkee asioita kymmenien tai satojen vuosien perspektiivillä

Kevennyksenä tuli mieleen että mehän voisimme kierrättää pakolaisia Lapista takaisin etelään takaisin Venäjälle. Hö. Laitetaan tonni kouraan jokaiselle ja kohti Pietaria
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Siellä Raja-Joosepissa taitaa lääniä olla yllinkyllin. Äkkiäkös sinne natolangoilla aidattu alue pystytetään. Lisäksi siirrettäviä parakkeja tarpeen mukaan. Soppatykeistä tarjoillaan hernekeittoa 3 kertaa päivässä. Lisäksi voisi olla pieni kanttiini josta pakolaiset voisivat esim. 10 euron päivärahalla ostaa välttämättömiä tarvikkeita. Sauna voisi lämmitä joka perjantai. Mitäpä sitä muuta ihminen tarvitsee. Lokoisat oltavat kaikilla.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Montako ostareilla notkuvaa nuorten ukrainalaismiesten porukkaa olet nähnyt?
Eihän ostarilla notkumista ole kielletty, jos et häiriöksi ole, tai muuten riko lakia tai järjestyssääntöjä. Ymmärsin kyllä viestisi pointin ja näiden porukoiden ärsyttävän sinua.

Minä en ainakaan osaa arvioida ulkonäön perusteella kenenkään kansalaisuutta, voihan joissakin olla esim. slaavilaisia piirteitä, mutta en tee näistä johtopäätöksiä ilman parempaa tietoa.

Sinun empiirinen tutkimuksesi perustuu ilmeisesti omiin kokemuksiin, joten vietät itsekin ostareilla paljon aikaa. Saatathan vaikka olla töissä jossain sellaisessa?

Tai sitten olet ostarilla käydessäsi nähnyt tummaihoisten porukoita ja tehnyt päätelmät, että siellä he aina notkuvat ja vielä sinun verorahoillasi.
Tuskin sinua ärsyttäisi maahanmuuttajajoukko, joka koostuisi valkoisista naisista, vaikka käytös olisikin täysin samanlaista, kuin tarkoittamillasi henkilöillä.

Mutta jos tunnet k.o. henkilöitä, heidän taustojaan, statustaan tai muuta, niin pahoittelen viestiäni. Osaat sitten varmaan erotella kuinka moni näistä porukoista siellä viettää aikaa työttömänä, kuinka moni töissäkäyvänä työajan ulkopuolella ja kuinka moni esim. opiskelijana.
Ja kerro vielä kuinka ihonvärin perusteella voi tietää kansalaisuuden?
Entä kuka on pakolainen ja kuka turvapaikanhakija?

Ketjun aiheesta hieman off topicia, mutta voisi ne omat oletuksetkin joskus siirtää syrjään.

Ja ei, en ole päästämässä tai haluamassa tänne kaikkia rajalle pääseviä. Itse olisin sulkenut itärajan tulijoilta jo aiemmin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vakavaan asiaan pieni kevennys, aika huvittavan näköisiä nuo fillarit joilla nämä reippaat nuoret miehet saapuu rajan yli.

Lasten fillareita, yhdellä oli apupyörät...
Jos ne arvokkaammat ja paremmat pyörät on piilotettu semmoiseen jemmaan, etteivät FSB:n joukot ole niitä löytäneet, vaan ovat joutuneet tyytymään siihen, mitä talojen pihoilla on näkynyt. Rajalle suuntaaville on sitten tarjottu sitä, mitä on ollut saatavilla. Mahtanut heitäkin vituttaa, kun ovat pulittaneet monta tonnia pelkästä taksimatkasta Suomen rajalle ja saaneet viimeiseksi kulkuneuvokseen jonkun apupyörillä varustetun lastenpyörän.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Koska minkäänlaiset poikkeusolojen kriteerit eivät täyty tällaisesta.
No ei ne kyllä täyttyneet koronassakaan paitsi kun niin vain päätettiin, ehkä erona se että päivystävät ihmisoikeusdosentit olivat pahimpia eroonkorona-vauhkoilijoita. Sotilaat Uudenmaan rajalla ei näemmä ole ihmisoikeusrikos mutta rajan sulku naapurimaan hybridisotatoimen takia taas on.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika huvittavaa sinänsä, että samalla kun Suomi sulkee rajanylityspaikkoja turvisten pelossa ja juoksuttaa niitä napapiirille, niin Viro pitää omansa auki kansalaisilleen ja käännyttää turvapaikanhakijat tylysti Venäjälle. Veikkaan, että venäläisten ja virolaisten mielenmaisemat ovat tässä asiassa lähempänä toisiaan kuin suomalaisten ja venäläisten. Suomi on aina ollut lainkuuliaisuudessaan kummajainen Venäjän rajanaapureiden joukossa ja sitä kautta ajoittain hieman vaikeasti ymmärrettävä venäläisestä näkökulmasta.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Vakavaan asiaan pieni kevennys, aika huvittavan näköisiä nuo fillarit joilla nämä reippaat nuoret miehet saapuu rajan yli.

Lasten fillareita, yhdellä oli apupyörät...
Kieltämättä tuo, aikuinen mies apupyörillä varustetun lasten pyörän kanssa, oli vähän koominen näky.

Kaveri tuolla sosiaalisen median puolella veistelikin, että siinä näkymässä oli ihan samaa meininkiä kuin Kummelin työkoneiden arvonta-sketsissä. Voi perrrr...
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Venäjän kanssa asioidessa pitää yrittää nähdä kauas ajassa eteenpäin ja miettiä mitä he milläkin liikkeellä ajavat takaa perimmäisenä tavoitteena. Perinteisesti länsimaiden ongelma on ollut lyhytnäköisyys kun taas Venäjä näkee asioita kymmenien tai satojen vuosien perspektiivillä
No tästä olen kyllä rajusti eri mieltä. Länsimaissa firmojen ajattelun pituus on kvartaali, hallinnon ajattelun pituus vaalikausi (4-6 vuotta), Venäjällä ajattelun pituus on about 20 sekuntia. Luottamus venäläisen ajattelun kaukonäköisyyteen on kyllä ehtinyt karista, jos sitä on koskaan ollut.

On Venäjällä toki perimmäisiä tavoitteita, kuten esimerkiksi uitattaa sotilaidensa jalkoja Intian valtameressä, ja varmaan Atlannillakin. Mutta se suunnitelmallisuus kyllä loistaa poissaolollaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Venäjän kanssa asioidessa pitää yrittää nähdä kauas ajassa eteenpäin ja miettiä mitä he milläkin liikkeellä ajavat takaa perimmäisenä tavoitteena. Perinteisesti länsimaiden ongelma on ollut lyhytnäköisyys kun taas Venäjä näkee asioita kymmenien tai satojen vuosien perspektiivillä
Enemmän tuollainen perspektiivi viittaa Kiinaan kuin Venäjään. Venäläiset tekevät kaiken tunteella sekä toisinaan kovalla uholla ja useimmiten seurauksista murehditaan vasta sitten, kun tomu on alkanut laskeutua. Oikeastaan ainoa asia, jossa he ovat osoittaneet pitkämielisyyttä, on muiden maiden asioihin sotkeutumisen ja yrittämällä luoda Kremlille mieleistä maailmaa.

Kiinalaiset puolestaan voivat nojautua vuosisatoja vanhoihin perinteisiin sekä kokemuksiin ja tekevät kaiken laskelmoidusti. Esimerkkinä tästä vaikkapa uusi Silkkitie -hanke sekä heidän lukuisat rakennushankkeensa niin Lähi-idässä, Afrikassa kuin vaikkapa ihan Aasiassakin.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Yhteiskuntana Suomi kestäisi tuonkin määrän turvapaikanhakijoita helposti. Tällä en tietenkään tarkoita sitä, että siihen pitäisi ehdoin tahdoin pyrkiä, mutta Suomi kestäisi kyseisen määrän ja merkittävästi enemmänkin.

Esimerkiksi yhteiskuntana hyvinkin paljon Suomen kaltainen Itävalta vastaanottaa vuosittain ihan standardina n. 60 000 - 100 000 turvapaikkahakemusta, eikä yhteiskunnan kestävyys ole millään lailla uhattuna. Ei millään lailla.

Edelleen, merkittävästi lisääntyvä tp-hakijoiden määrä ei ole olotila, mihin pitäisi pyrkiä. Päinvastoin, aaltoja pitää pyrkiä välttämään. Mutta mitään vakavaa yhteiskunnallista uhkaa pakolaiset eivät tämmöisessä määrin eikä edes huomattavasti suuremmassa määrin Suomelle aiheuta. Lisäksi saamme varmasti liittolaisilta myös apua, jos tilanne pahenee.
Itävallassa saattaa hyvin maahanmuuttovastainen FPO olla seuraavissa vaaleissa suurin puolue. Että se itävaltalaisten resilienssistä.

Suomessa taas on juuri nyt aika kylmää kyytiä hyvinvointialueiden talouden tasapainottamisessa. Yksikään lähihoitaja, sairaanhoitaja, jne, ei taida antaa kovin ruusuista kuvaa nykyisyydestä, saati tulevaisuudesta. Julkinen perusterveydenhoito on lähinnä vitsi, moni työntekijä valitsee työpaikkansa työterveyssopimuksen kattavuuden mukaan. Omassa kotikunnassa kotona asuvien vanhusten kodinhoito vaihtuu päivittäisistä lämpimistä ruuista pari kertaa viikossa jaettaviin kylmäannoksiin. Näistä pitäisi 90 vuotiaan naapurin miehen selvitä itse, eikä tarvitse hyvinvointialueen kuin pari kertaa viikossa vilkaista, onko kaveri pötköllään jossain päin pihapiiriä. Kunhan ei vaan tule palveluasuntoihin tai jopa vuodeosastolle syöksemään hyvinvointialuetta talouskriisiin.

Suurin osa omaisista kantaa ikäihmisisten heikkenevistä palveluista melkoista huolta. Lasten ja nuorten kohdalla taas koulukuraattorien oppilasmäärät laitetaan maksimiin, tukipalvelut vähenevät, lasten mielenterveyspalvelut sakkaavat resurssien puutteessa todella pahasti. Ihan sama mitä mitoituksia ja julistuksia poliitikot säätävät, koska rahaa ei ole. Eivät opiskelijat tai työttömät hypi ihan riemusta säästöjen edessä ja pitääkö tieverkon kunnosta edes puhua.

Edes tätä pahasti piiputtavaa hyvinvointivaltiota ei pystytä pitämään jotenkin käynnissä ilman järkyttävää velanottoa, joka taas syö parempaa tulevaisuutta. Että tätä taustaa vasten en kyllä ihmettele, jos ja kun ihmisillä hirttää kiinni itärajan tulijat ja näiden hintalappu. Samat yksityiset toimijat saattavat tuottaa turvapaikanhakijoille paljon laadukkaampia palveluita valtion piikkiin, kuin mitä kuuluu toimijan tarjoamiin työterveyspalveluihin.

Yhteiskunnalla on vain yksi lompakko, vaikka sen taskuissa lukee kunta, hyvinvointialue tai valtio. Sieltä pahasti vajaasta pörssistä maksetaan kaikki järkevä ja myös se järjetön, niin kauan kuin rahaa on. Ja kun sitä ei ole, niin tikunnokkaan nousevat kansanedustajien taksimatkat, kunnanvaltuutettujen pikkujouluviinat tai pakolaisten (erityisesti turhien, Venäjän provosoimien pyörämatkalaisten) kalliit "suomipäivät", vaikka näillä ei ole suomilaivan konkurssipurjehduksessa kovin isoa merkitystä.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aika huvittavaa sinänsä, että samalla kun Suomi sulkee rajanylityspaikkoja turvisten pelossa ja juoksuttaa niitä napapiirille, niin Viro pitää omansa auki kansalaisilleen ja käännyttää turvapaikanhakijat tylysti Venäjälle. Veikkaan, että venäläisten ja virolaisten mielenmaisemat ovat tässä asiassa lähempänä toisiaan kuin suomalaisten ja venäläisten. Suomi on aina ollut lainkuuliaisuudessaan kummajainen Venäjän rajanaapureiden joukossa ja sitä kautta ajoittain hieman vaikeasti ymmärrettävä venäläisestä näkökulmasta.
Näinpä, ja tuskin kovinkaan moni pitää Viroa jonain epädemokratiana ja ihmisoikeuksien polkijana.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Kieltämättä tuo, aikuinen mies apupyörillä varustetun lasten pyörän kanssa, oli vähän koominen näky.

Kaveri tuolla sosiaalisen median puolella veistelikin, että siinä näkymässä oli ihan samaa meininkiä kuin Kummelin työkoneiden arvonta-sketsissä. Voi perrrr...
Ai hemmetti, nyt muuten osui ja upposi. Näin nuo nimittäin voivat vielä yrittää rajan yli:



 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Vakavaan asiaan pieni kevennys, aika huvittavan näköisiä nuo fillarit joilla nämä reippaat nuoret miehet saapuu rajan yli.

Lasten fillareita, yhdellä oli apupyörät...
Kaikilla näillä globetrottereilla ei välttämättä ole aiempaa pyöräilykokemusta. Jos kaukomaiden Kahilaista on onnistanut työkoneen arvonnassa, niin maahantulo voi onnistua tyylikkäästi ja mulkkelematta.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luottamus venäläisen ajattelun kaukonäköisyyteen on kyllä ehtinyt karista, jos sitä on koskaan ollut..
Täh? Uskomatonta miten jengi ei tajua, että tää on Venäjältä tanssiinkutsu.Ne ripotteli tota väkeä vähän niin kun viestiksi. Jos ne vaan haluais aiheuttaa kaaosta, ne ois lattanu niitä tuhansia ja tuhansia. Nehän suorastaan janoaa päästä neuvottelupöytään, ja vastineeksi ”Suomen rajojen suojaamisesta” pääsevät vaatimaan asioita vaikkapa Natoon liittyen. Kattokaa vaikka mitä se Zaharova höpisee…

 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On se nyt suunnitelmallista tai ei Venäjän valtion puolelta, ainakin rikollisryhmät suunnittelevat ja toteuttavat ihmisten järjestämistä Suomen rajalle. Itse pidän selvänä, että Venäjän toiminta on suunnitelmallista ja sillä on useita tavoitteita. Olisin myös hyvin varovainen, jos joku sanoo että muutama sata ihmistä tulee, helposti ne kestetään ja heitä autetaan.

Valtioneuvoston muistiossa todetaan poliisin pitävän todennäköisenä, että maahan tulevien ihmisten mukana Suomeen saapuu sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä. Esimerkiksi nostetaan ihmiset, joilla on sotarikostaustaa.

Maahantulon voimistuessa kasvaa myös riski siitä, että maahan pyrkivien henkilöiden joukossa on rikollisia, siviiliksi tekeytyneitä sotilaita tai radikalisoituneita henkilöitä, muistiossa todetaan. Suuri hakijamäärä mahdollistaa kansallista turvallisuutta vaarantavien henkilöiden tai joukkojen lähettämisen maahan. On todennäköistä, että ilmiö tulee aiheuttamaan yhteiskunnassa turvattomuutta.


Pidän 100 % oikeana monien ihmisten huolta Venäjän Suomeen järjestämistä henkilöitä. Ei ole mitään syytä panikointiin, mutta päättäväinen ja Venäjän röyhkeään toimintaan alistumaton tulee valtion olla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Itävallassa saattaa hyvin maahanmuuttovastainen FPO olla seuraavissa vaaleissa suurin puolue. Että se itävaltalaisten resilienssistä.

Suomessa taas on juuri nyt aika kylmää kyytiä hyvinvointialueiden talouden tasapainottamisessa. Yksikään lähihoitaja, sairaanhoitaja, jne, ei taida antaa kovin ruusuista kuvaa nykyisyydestä, saati tulevaisuudesta. Julkinen perusterveydenhoito on lähinnä vitsi, moni työntekijä valitsee työpaikkansa työterveyssopimuksen kattavuuden mukaan. Omassa kotikunnassa kotona asuvien vanhusten kodinhoito vaihtuu päivittäisistä lämpimistä ruuista pari kertaa viikossa jaettaviin kylmäannoksiin. Näistä pitäisi 90 vuotiaan naapurin miehen selvitä itse, eikä tarvitse hyvinvointialueen kuin pari kertaa viikossa vilkaista, onko kaveri pötköllään jossain päin pihapiiriä. Kunhan ei vaan tule palveluasuntoihin tai jopa vuodeosastolle syöksemään hyvinvointialuetta talouskriisiin.

Suurin osa omaisista kantaa ikäihmisisten heikkenevistä palveluista melkoista huolta. Koulukuraattorien oppilasmäärät laitetaan maksimiin, tuki vähenee, lasten mielenterveyspalvelut sakkaavat resurssien puutteessa todella pahasti. Ihan sama mitä mitoituksia ja julistuksia poliitikot säätävät, koska rahaa ei ole. Eivät opiskelijat tai työttömät hypi ihan riemusta säästöjen edessä ja pitääkö tieverkon kunnosta edes puhua.

Edes tätä pahasti piiputtavaa hyvinvointivaltiota ei pystytä pitämään jotenkin käynnissä ilman järkyttävää velanottoa, joka taas syö parempaa tulevaisuutta. Että tätä taustaa vasten en kyllä ihmettele, jos ja kun ihmisillä hirttää kiinni itärajan tulijat ja näiden hintalappu. Samat yksityiset toimijat saattavat tuottaa turvapaikanhakijoille paljon laadukkaampia palveluita valtion piikkiin, kuin mitä kuuluu toimijan tarjoamiin työterveyspalveluihin.

Yhteiskunnalla on vain yksi lompakko, vaikka sen taskuissa lukee kunta, hyvinvointialue tai valtio. Sieltä pahasti vajaasta pörssistä maksetaan kaikki järkevä ja myös se järjetön, niin kauan kuin rahaa on. Ja kun sitä ei ole, niin tikunnokkaan nousevat kansanedustajien taksimatkat, kunnanvaltuutettujen pikkujouluviinat tai pakolaisten (erityisesti turhien, Venäjän provosoimien pyörämatkalaisten) kalliit "suomipäivät", vaikka näillä ei ole suomilaivan konkurssipurjehduksessa kovin isoa merkitystä.

Taas meni tekstieni pointti näköjään plekseihin niin että morkoonit soi.

Edelleen, mitään semmoista massiivista turvapaikanhakijavyöryä ei ole näköpiirissä, että se tässä olisi ajamassa Suomea johonkin akuuttiin katastrofiin.

Edelleen, Kreml tietenkin tietää ylläolevan eikä yritä itse turvapaikanhakijoiden kautta lamauttaa Suomea, vaan luomalla moraalipaniikin ja suuria sisäisiä ristiriitoja. Turvapaikanhakijat ovat siihen väline, mikä näyttää ennakkomerkkien perusteella huolestuttavasti näyttää ainakin jossain määrin toimivankin, koska moraalipaniikin emmeitä on selkeästi ilmassa.

Ja edelleen, hyvä että itärajan asemat yhtä lukuunottamatta ovat nyt kiinni ja tarpeen vaatiessa menee se viimeinenkin. Siihenkin löytyy varmasti laillinen tie, kunhan lainvalmistelun kanssa ei sössitä.

Olkoon tämä viimeinen viesti aiheesta, kun ei jaksa hakata päätä seinään. Säästyneellä ajalla voin vaikka hioa viestintääni selkeämmäksi.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Venäjällä ajattelun pituus on about 20 sekuntia.
Eipäs liioitella. Venäjällä ajattelun pituus on kaalisopan kaasuuntumisaika, jolloin ajatus metamorfoituu kuultavaan muotoon. Tästä päästäänkin siihen, ettei Venäjällä suinkaan kaikki ole paskaa paitsi kusi. Ison osan muodostaa venäläinen ajattelu.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Lueskelen tuota viime vuonna tehtyä rajavartiolain muutosta ja sen hallituksen esitystä.

Tämä pisti silmään:

"Arvio välttämättömistä toimista kussakin tilanteessa tehtäisiin tapauskohtaisesti valtioneuvoston päätöksen valmistelun yhteydessä. Myös oikeuskansleri katsoi, että rajanylitysmahdollisuuksia on arvioitava kokonaisuutena ja oikeuksien tosiasiallisten toteutumisen varmistaminen jää osaltaan tapauskohtaiseen kokonaisarviointiin valtioneuvoston päätöstä tehtäessä."

Oikeuskanslerin virasto halusi siis että laki tehdään siten että heidän omalla virastollaan on aina veto-oikeus hallituksen kulloinkin antamaan asetukseen.

Sehän onkin näppärää tilanteen ollessa päällä.
Kannattaisiko tuo Ahvenanmaan puolustaminen kanssa oikeasti koeponnistaa etukäteen? Meinaan tuskin minkään sodanjulistuksen kanssa vihreät miehet Maarianhaminaan ilmestyvät ja tuskin Suomi ehtii mitään poikkeustiloja tms. julistaa, jos huomataan kaverien nousevan laivoista tai laskeutuvan helikoptereista. Laitetaanko oikeuskanslerille ja muulle porukalle lausuntapyynnöt, kun tiedustelu paljastaa Kalingradissa kavereita lastattavan laivoihin Ahvenanmaan karttojen kanssa, vai kysytäänkö lausuntoa silloin kun vihreät kaverit on jo matkalla, vai vasta kun ne on Maarianhaminan Hesburgerin kohdalla? Kyllä siinä voi kansainväliset sopimusrikkomukset paukkua, jos väärässä kohdassa Upinniemestä lähtee prikaati liikkeelle. Mitä meistä silloin maailmalla ajateltaisiin ja miten meidän demokratia selviäisi tällaisen rikkeen kanssa?
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Täh? Uskomatonta miten jengi ei tajua, että tää on Venäjältä tanssiinkutsu.Ne ripotteli tota väkeä vähän niin kun viestiksi. Jos ne vaan haluais aiheuttaa kaaosta, ne ois lattanu niitä tuhansia ja tuhansia. Nehän suorastaan janoaa päästä neuvottelupöytään, ja vastineeksi ”Suomen rajojen suojaamisesta” pääsevät vaatimaan asioita vaikkapa Natoon liittyen. Kattokaa vaikka mitä se Zaharova höpisee…

Tämä on yksi vaihtoehto. Tosin, en usko hetkeäkään että Suomi lähtee neuvottelemaan, varsinkaan mikään Natoon liittyvä ei todellakaan kuulu Venäjälle.

Ennemmin veikkaisin syyksi puhdasta vittuilua ja kiukuttelua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
On se nyt suunnitelmallista tai ei Venäjän valtion puolelta, ainakin rikollisryhmät suunnittelevat ja toteuttavat ihmisten järjestämistä Suomen rajalle. Itse pidän selvänä, että Venäjän toiminta on suunnitelmallista ja sillä on useita tavoitteita. Olisin myös hyvin varovainen, jos joku sanoo että muutama sata ihmistä tulee, helposti ne kestetään ja heitä autetaan.
Siis jos muutama sata ihmistä tai enemmänkin tulisi kokonaisuudessaan niin se kyllä kestettäisiinkin. Kysymys on siis trendeistä, tämän tilanteen päättämisestä. Paineeseen on yksinkertaisesti vastattava. Eikä tämä tietenkään ole mitenkään spontaania toimintaa vaan päivänselvää hybridipainostusta - ei siellä välttämättä valtiolliset elimet hoida yksityiskohtia vaan antavat rikollisjärjestöille vapaat kädet ja ehkä mahdollisesti auttavat logistiikassa. Venäjällä hallinto on suht orgaanisesti sulautunut rikollisuuteen ja päinvastoin. Gangsterivaltio.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kannattaisiko tuo Ahvenanmaan puolustaminen kanssa oikeasti koeponnistaa etukäteen? Meinaan tuskin minkään sodanjulistuksen kanssa vihreät miehet Maarianhaminaan ilmestyvät ja tuskin Suomi ehtii mitään poikkeustiloja tms. julistaa, jos huomataan kaverien nousevan laivoista tai laskeutuvan helikoptereista. Laitetaanko oikeuskanslerille ja muulle porukalle lausuntapyynnöt, kun tiedustelu paljastaa Kalingradissa kavereita lastattavan laivoihin Ahvenanmaan karttojen kanssa, vai kysytäänkö lausuntoa silloin kun vihreät kaverit on jo matkalla, vai vasta kun ne on Maarianhaminan Hesburgerin kohdalla? Kyllä siinä voi kansainväliset sopimusrikkomukset paukkua, jos väärässä kohdassa Upinniemestä lähtee prikaati liikkeelle. Mitä meistä silloin maailmalla ajateltaisiin ja miten meidän demokratia selviäisi tällaisen rikkeen kanssa?

Tässä maassa on paljon tehottomia virkamiehiä, virastoja ja päättäjiä, mutta puolustusvoimat ei ole yksi niistä.

Naton jäsenenä tiedustelutiedot ovat käsittämättömän korkealla tasolla, ja jos mitään pientäkään epäilystä olisi moiseen skenaarioon, niin puolustusvoimat on kyllä hereillä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kannattaisiko tuo Ahvenanmaan puolustaminen kanssa oikeasti koeponnistaa etukäteen?
Sanoisin että vähintään meidän kannattaisi reaaliponnistaa tässä avoimessa rajapainostuksessa Maarianhaminan konsulaatin sulkeminen. Siis sangen selvää pitäisi olla kaikille viimeistään nyt, että olemme Venäjän avoimen vihamielisen toiminnan kohteena. Ehkäpä jotain aktiivisiakin vastatoimia tulisi olla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös