Israel vs. Palestiina – aina sattuu ja tapahtuu

  • 407 420
  • 3 356

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
En tietenkään hyväksy roskasakki hamasin iskuja siviileihin, mutta en kyllä arvosta myöskään pätkääkään roskavaltio israelin toimintaa.

Kauheaa rasismia ja kansan alistamista . Yleletä hyvä dokkari tosta:

Tuli kesällä käytyä Ahvenanmaalaisella hautausmaalla, jossa muslimien ja juutalaisten hautausmaat riti rinnan ja saman kokoisina(venäläisten ottamia sotavankeja). Varmaan ainut paikka missä sovussa pysyvät olemaan ..
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tulkitsenko nyt oikein, että sinun kirjoissasi edes lapsia ei voi tuolla laskea siviileiksi?

Tuo on oikeasti aika kinkkinen kysymys. Koko elämän, kun olet kasvanut Hamasin propagandan piirissä, niin mikä on todennäköisyys, että aikuisena kasvat juutalaiset hyväksyväksi kansalaiseksi jolta onnistuu sulassa sovussa naapurin kanssa eläminen. Länsimaalaisena tuon haluaisi uskoa olevan mahdollista, mutta tuskinpa näin on.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
En tietenkään hyväksy roskasakki hamasin iskuja siviileihin, mutta en kyllä arvosta myöskään pätkääkään roskavaltio israelin toimintaa.

Kauheaa rasismia ja kansan alistamista . Yleletä hyvä dokkari tosta:
Ei Israel ole roskavaltio, päin vastoin. Voisi jopa sanoa, että kohtuu antisemitistinen näkemys. Yksi rauhallisimmista ja turvallisimmista, toisia kunnioittavimmista maista missä olen käynyt.

Mitään alistamiseen viittaavaa ei siellä näkynyt, Jerusalemissakin monet eri uskontoon kuuluvat elää sulassa sovussa pääasiassa joka päivä.

En ole dokumenttia katsonut, mutta jos tuo on sinun käsitys valtiosta tuon dokumentin jälkeen, niin voin jo arvata, että dokumentissa näytettiin asiaa vain yhdestä, tarkoin valitusta näkökulmasta.

Toki valtiossa on ongelmia, kuten kaikissa valtioissa, mutta naapureihinsa verrattuna Israelissa on niitä ylivoimaisesti vähiten ja ainoa demokratia alueella.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Mulla on ratkaisuehdotus konfliktiin. Ulkopuoliset tahot lopettavat kaikki avustukset palestiinalaisille, kaikki. EU, IMF, USA ja muut rahoittavat vain Israelin ja Palestiinan hallinnon yhteisiä yrityshautomoja, ei muuta. Kaikki "normalisaatio"-puheet (eli Israelin kanssa tehtävän yhteistyön kieltäminen) laitetaan Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa romukoppaan.

Israelin ja Jordanian talousyhteistyö on kehittynyt merkittävästi viime vuosina ja Israel on yrittänyt tukea taloudellisia yritysinvestointeja Länsirannalle. Käsittämätöntä kyllä, PA ei näistä työllistävistä yrityksistä pidä, koska ovat uhka avustusteollisuuden takaaman miljardipotin jatkumiselle. Eurooppalaiset ja amerikkalaiset BDS-liikkeen kannattajat taas ovat saaneet päähänsä, että Länsirannan Israelilaisyritykset ovat ihan perkeleestä ja maalittavat niitä rajusti. Esimerkiksi SodaStremin moderni tehdas siirrettiin Länsirannalta Negeviin ja yli 600 palestiinalaista menetti hyvin palkatut työpaikkansa. Järkevää, ei todellakaan, mutta eiköhän näillekin työttömille löytynyt PA:n sukuklaaneista parikymmentä kaveria jakamaan lisää EU avustuksia (omien taskujen lisäksi). Niillä rahoilla voidaan tavalliseen tapaan tukea perheiden nuoria hankkimaan yliopistotutkinto, että voivat sitten ajaa paremmin taksia. Niin, siis Länsirannan palestiinalaisilla nuorilla aikuisilla on suhteesti enemmän akateemisia tutkintoja kuin meillä täällä Suomessa, mutta ne eivät realisoidu mitenkään taloudellisena tuottavuutena.

Eli summa summarum. Potkitaan kaikki humanitaariset, koulutusasiantuntijat (hep) ja sosiaalityön rahanjakajat pihalle palestiinalaisten kansainvälisistä yhteistyötahoista ja palkataan kovia kapitalisteja ohjaamaan yrityssektorin rakentamista yhdessä Israelin kanssa. Mulla olisi esittää Israelin puolelta loistava arabikaveri rakentamaan Bashar Masrin, eli Länsirannan rikkaimman liikemiehen kanssa tätä yhteistyötä. Israelin juutalaisille tämä ei olisi, eikä koskaan ole ollut mikään ongelma, mutta aluksi sitä voisi hoitaa Israelin taholta dynaaminen arabiaa osaavat visiönääri. Bashar Masri taas on jo vuosia yrittänyt rakentaa näitä liikesuhteita. Mutta kaikkea on torpannut ja hankaloittanut valtansa ja rahoituksensa menettämistä pelkäävä Abbasin klaani. Pojat Yasser ja Tareq kun ovat tottuneet hankkimaan kokaiininsa euroissa tai dollareissa.

Gaza voisi heittää Hamsin pihalle ja yhtyä tähän kelkkaan. Siitä voisi tulla alueen suurin matkailu ja huvikeskus, niin länkkäreille kuin alueen arabimaille. Isaakin ja Ismaelin jälkeläiset vuolisivat yhdessä kultaa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo on oikeasti aika kinkkinen kysymys. Koko elämän, kun olet kasvanut Hamasin propagandan piirissä, niin mikä on todennäköisyys, että aikuisena kasvat juutalaiset hyväksyväksi kansalaiseksi jolta onnistuu sulassa sovussa naapurin kanssa eläminen.
Eli koska lapsista voi kasvaa terroristeja, heitä ei lasketa välttämättä siviileiksi alaikäisinä? Selvä. Kovasti pyörit asian ympärillä, mutta noin tuon kiertelysi tulkitsen. Sano suoraan vaan.

**
Saa nähdä mitä tuo Israelin "we will finish it" tarkoittaa. Maahyökkäykseltä haiskahtaa. Koko Gazan totaalinen miehitys?
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Terroristit juoksevat piiloon israelilaisten tykkitulta ja jättävät gazalaiset siviilit selviytymään miten pystyvät. Jep jep. Tämä näytös on nähty niin monta kertaa vuosien ja vuosikymmenien saatossa, ettei se yllätä juuri ketään. Valitettavasti en vaan jaksa uskoa siihen, että Hamasin tarina päättyisi Israelin toimesta, vaikka se kieltämättä tuntuisi hyvinkin oikeutetulta ratkaisulta.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Netanjahu kertoo, että Israel on nyt sodassa ja ainakin tästä puheesta pääteltynä, se viedään loppuun asti.
Nyt siellä mennään, kuten pitääkin. Hamas olisi ainakin Reutersin mukaan halukas neuvottelemaan tulitauosta, mutta yllättäen Israel ei mene siihen miinaan, vaan aikoo hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä.






 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Illan A-studio asiantuntijoineen oli positiivisen tasokas, eikä kyllä minkäänlaisesta valkopesusta tms. näkynyt merkkejä. Täällä parjattu Juusola pysyi professorille sopivasti tiukasti asiantuntijaroolissa eikä hänet ensi kertaa näkevä tuon perusteella varmasti näe mitään hamas-symppaajaa, ei suinkaan. Hyvä ja tasapainoinen asiantuntijakaksikko mielestäni tänään Stewartin kanssa.

No yksi kiusallinen juttu oli Ylen oma "videokatsaus", jossa Israelin puolella harmiteltiin tuhoutuneita autoja ja Gazassa tietenkin kaivettiin perheen ruumiita raunioista. En voi välttyä epäilykseltä, että videon koostaneen henkilökohtainen bias näkyi tällaisena nokkelana pikku näpäytyksenä, kun tarjolla olisi kuitenkin ollut kaikenlaista ruumiinhäpäisyä ja teinien teloitusta festareilla.
 
Viimeksi muokattu:

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Siellä on Helsingissäkin kaupungilla juhlittu terroristijärjestön hyökkäystä Israeliin. Länsimainen moraalikäsitys on hieman tätä porukkaa kehittyneempi.
Ei voi kuin silmät hellanrenkaina ihmetellä noita ihmisiä Helsingissä, jotka osoittavat mieltään. Mitä vastaan protestoivat? Sitäkö että Israel puolustaa itseään, kun toiset yllätyshyökkäyksellä ensin tappavat satoja viattomia ihmisiä.
Ei kyllä osu minun oikeustajuuni tuo(kaan) mielenosoitus.
 

redpecka

Jäsen
Jaan yhden nuoruuden kokemukseni.

Nuorena aikuisena duunissa autoa ajaessani kuuntelin radioo. Siellä oli sellainen rääväsuutoimittaja kuin Ruben Stiller. Se oli mahtavan ärsyttävän intellektuelli. Silloin opin tuon sanan intellektuelli. Pidin häntä pitkään idolinani sellaisena yhteiskunta-ajattelija intellektuellina.

Sitten keräsin joskus 90-luvulla siinä itteni telkkarin ääreen kun tuli joku keskusteluiltama Lähi-Idän tilanteesta ja studiossa kourallinen juutalaisia ja kourallinen palestiinalaisia. Ruben edusti juutalaisia, totta kai.

Olin täpinöissäni, että nyt tuo arvostamani älykkö-intellektuelli kertoo kuinka sota on paha.

No ei kertonut. Päin vastoin, romutti parikymppisen redpeckan uskon intellektuelleihin. Sivistystaso, koulutustaso... Ei mitään merkitystä siis kun kyse on henkilökohtaisista asioista.

Ruben oli ihan yhtä pelle tuossa iltamassa kuin vastapuolen palestiinalaiset. Ainoa joka minua rohkaisi uskomaan vielä johonkin, oli tämä Umayya Abu-Hanna, joka oli ainoana yrittämässä diplomatiaa (studion) kaaoksen keskellä. Miksi Uma näin teki? Sanoi, että on puoliksi kumpaakin ja täten ymmärtää molempia puolia.

Ei kai tähän voi sanoa kuin kliseiseti että make love, not war.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vittu kun aidosti vituttaa tälläiset jutut sekä kaikki vatipäät, joiden vuoksi ihmisiä kuolee massoittain aivan turhaan. Tässä on jo aivan turta Ukrainan jäljiltä ja lisää tätä paskaa maailmaan.

En diggaa Israelin asenneilmastosta valtiona, mutta tämä menee Hamasin piikkiin. Mitä helvettiä tällä luulevat voittavansa - nyt Hamas ehdottelee tulitaukoa, nyt on pelikirja pettänyt. Tullee valitettavasti aikamoinen sotku.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Erikoista kyllä tuo ihmisten lasten hankkiminen. Tuollaiseenkin kurjuuteen pitää puskea lisää lapsia niin paljon kuin ehtii. Noh, kun lähes kaikki on työttöminä niin ehkä sitä on paremmin aikaa harrastaa ”sitä itseään”.
Näinhän se vaan käytännössä menee, että mitä korkeampi elintaso, sen matalampi syntyvyys. Ei se sattumaa ole, miksi mm. Euroopan väestöpyramidit näyttää ihan erilaiselta kuin vaikkapa Afrikan maissa tai lähi-idässä.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Mulla on ratkaisuehdotus konfliktiin. Ulkopuoliset tahot lopettavat kaikki avustukset palestiinalaisille, kaikki. EU, IMF, USA ja muut rahoittavat vain Israelin ja Palestiinan hallinnon yhteisiä yrityshautomoja, ei muuta. Kaikki "normalisaatio"-puheet (eli Israelin kanssa tehtävän yhteistyön kieltäminen) laitetaan Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa romukoppaan.

Israelin ja Jordanian talousyhteistyö on kehittynyt merkittävästi viime vuosina ja Israel on yrittänyt tukea taloudellisia yritysinvestointeja Länsirannalle. Käsittämätöntä kyllä, PA ei näistä työllistävistä yrityksistä pidä, koska ovat uhka avustusteollisuuden takaaman miljardipotin jatkumiselle. Eurooppalaiset ja amerikkalaiset BDS-liikkeen kannattajat taas ovat saaneet päähänsä, että Länsirannan Israelilaisyritykset ovat ihan perkeleestä ja maalittavat niitä rajusti. Esimerkiksi SodaStremin moderni tehdas siirrettiin Länsirannalta Negeviin ja yli 600 palestiinalaista menetti hyvin palkatut työpaikkansa. Järkevää, ei todellakaan, mutta eiköhän näillekin työttömille löytynyt PA:n sukuklaaneista parikymmentä kaveria jakamaan lisää EU avustuksia (omien taskujen lisäksi). Niillä rahoilla voidaan tavalliseen tapaan tukea perheiden nuoria hankkimaan yliopistotutkinto, että voivat sitten ajaa paremmin taksia. Niin, siis Länsirannan palestiinalaisilla nuorilla aikuisilla on suhteesti enemmän akateemisia tutkintoja kuin meillä täällä Suomessa, mutta ne eivät realisoidu mitenkään taloudellisena tuottavuutena.

Eli summa summarum. Potkitaan kaikki humanitaariset, koulutusasiantuntijat (hep) ja sosiaalityön rahanjakajat pihalle palestiinalaisten kansainvälisistä yhteistyötahoista ja palkataan kovia kapitalisteja ohjaamaan yrityssektorin rakentamista yhdessä Israelin kanssa. Mulla olisi esittää Israelin puolelta loistava arabikaveri rakentamaan Bashar Masrin, eli Länsirannan rikkaimman liikemiehen kanssa tätä yhteistyötä. Israelin juutalaisille tämä ei olisi, eikä koskaan ole ollut mikään ongelma, mutta aluksi sitä voisi hoitaa Israelin taholta dynaaminen arabiaa osaavat visiönääri. Bashar Masri taas on jo vuosia yrittänyt rakentaa näitä liikesuhteita. Mutta kaikkea on torpannut ja hankaloittanut valtansa ja rahoituksensa menettämistä pelkäävä Abbasin klaani. Pojat Yasser ja Tareq kun ovat tottuneet hankkimaan kokaiininsa euroissa tai dollareissa.

Gaza voisi heittää Hamsin pihalle ja yhtyä tähän kelkkaan. Siitä voisi tulla alueen suurin matkailu ja huvikeskus, niin länkkäreille kuin alueen arabimaille. Isaakin ja Ismaelin jälkeläiset vuolisivat yhdessä kultaa.
Hyviä ideoita kyllä. Kaiken keskiössä on kuitenkin länsirannalla olevat vesiesiintymät, joita Israelilaiset hamuavat ja tietääkseni ovat ottaneet osansa ja vähän enemmänkin. Vesi kun tuntuu olevan vähissä tuolla alueellla. Kapitalismi toki ratkaisisi asian enemmän tarjoavalle, mutta siitä syntyisi uusi kähinä, johon ei Hamasia tarvittaisi.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Iranilaistaustaustaista sotilassaattuetta pommitettu Irakin ja Syyrian rajalla.




Palestiinan presidentti lähdössä vierailulle Moskovaan. Vieläkö Tavion mielestä Suomen pitää Palestiinan hallinnon kannanottoja odotella?




Lisäksi huhuja mobilisaatiosta Libanonissa ja että myös Syyrian ja Israelin rajalle olis kerääntymässä Hizbollahin taistelijoita.
 
Viimeksi muokattu:

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jotenkin tässä koko kuviossa käryää nyt kaalisoppa, vaikka nämä osapuolet nyt on osanneet ennenkin ottaa toisistaan mittaa ihan itsenäisestikin. Mutta Venäjälle saattaa olla etua siitä, että se saa tökittyä näihin kyteviin kriisipesäkkeisiin vähän uutta liekkiä, niin se pyrkii näitä koko ajan tökkimään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL

Australissa osoitettu mieltä ”Palestiinan puolesta”. Joukon huutamiin iskulauseisiin on kuulunut mm. ”Gas the jews!”
 

Australissa osoitettu mieltä ”Palestiinan puolesta”. Joukon huutamiin iskulauseisiin on kuulunut mm. ”Gas the jews!”
Vankilaan tollasista huuteluista pitäisi laittaa. Jos noin sekopäisiä juttuja huutelee länsimaissa, niin varmasti tukee terroristeja rahallisesti tms.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Vankilaan tollasista huuteluista pitäisi laittaa. Jos noin sekopäisiä juttuja huutelee länsimaissa, niin varmasti tukee terroristeja rahallisesti tms.

Valitettavasti tuollainen huutelu ei taida olla mitään kovinkaan ihmeellistä.

Esim. tässä Hesarin jutussa turkulainen palestiinalaistaustainen Maya Ahmed tuntee iloa ja riemua Hamasin hyökkäyksestä, ja kritisoi sitä miten Hamasin hyökkäykseen suhtaudutaan. Kyllähän tässä taas aikoja elellään, kun ihan avoimesti ja symppiksenä saat tuollaisista hirmuteoista riemuita valtakunnan ykkösmediassa:

 
Valitettavasti tuollainen huutelu ei taida olla mitään kovinkaan ihmeellistä.

Esim. tässä Hesarin jutussa turkulainen palestiinalaistaustainen Maya Ahmed tuntee iloa ja riemua Hamasin hyökkäyksestä, ja kritisoi sitä miten Hamasin hyökkäykseen suhtaudutaan. Kyllähän tässä taas aikoja elellään, kun ihan avoimesti ja symppiksenä saat tuollaisista hirmuteoista riemuita valtakunnan ykkösmediassa:

Ei helvetti sentään. Tuon jutun jälkeen pitää kyllä pariksi päiväksi lopettaa uutisoinnin lukeminen. Pistää vituttamaan niin paljon.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valitettavasti tuollainen huutelu ei taida olla mitään kovinkaan ihmeellistä.

Esim. tässä Hesarin jutussa turkulainen palestiinalaistaustainen Maya Ahmed tuntee iloa ja riemua Hamasin hyökkäyksestä, ja kritisoi sitä miten Hamasin hyökkäykseen suhtaudutaan. Kyllähän tässä taas aikoja elellään, kun ihan avoimesti ja symppiksenä saat tuollaisista hirmuteoista riemuita valtakunnan ykkösmediassa:


Kyllähän tämä meno kylmää. Palastiinalaiset kaivavat nyt verta nenästään ympäri maapalloa. Jostain löytyy aina se oman elämänsä Breivik, joka pistää pisteen tuolle touhulle.

Oman terveytensä takia kannattaa välttää julkisia paikkoja, joissa on mielenilmauksia suuntaan tai toiseen. Mitä tahansa voi sattua vaikka olisi itse vain ohikulkijana.
 

otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
لօҟҽɾìէ
Miten kiista voisi saada rauhanomaisen ratkaisun kun täällä Suomessa, kaukana konfliktista, puolin ja toisin eletään mielikuvitusmaailmassa jossa vain toinen osapuoli on paha ja toinen hyvä. Ihmettelen miten täällä joku voi ilmoittaa olevansa 100% jomman kumman osapuolen tukena.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Valitettavasti tuollainen huutelu ei taida olla mitään kovinkaan ihmeellistä.

Esim. tässä Hesarin jutussa turkulainen palestiinalaistaustainen Maya Ahmed tuntee iloa ja riemua Hamasin hyökkäyksestä, ja kritisoi sitä miten Hamasin hyökkäykseen suhtaudutaan. Kyllähän tässä taas aikoja elellään, kun ihan avoimesti ja symppiksenä saat tuollaisista hirmuteoista riemuita valtakunnan ykkösmediassa:

Näistä tulee joskus mieleen, että ehkä näissä paikoissa kannattaisi sitten itse asua, kun niin sympataan.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Miten kiista voisi saada rauhanomaisen ratkaisun kun täällä Suomessa, kaukana konfliktista, puolin ja toisin eletään mielikuvitusmaailmassa jossa vain toinen osapuoli on paha ja toinen hyvä. Ihmettelen miten täällä joku voi ilmoittaa olevansa 100% jomman kumman osapuolen tukena.

Voitko kertoa, kuinka moni on tällä lailla ilmoittanut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös